Beste tosti ijzer van 2023

Top 5 best geteste tosti ijzers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 9 januari 2023 @11:21

beste_tosti_ijzer

Jij bent op zoek naar de beste tosti ijzer? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de tosti ijzer van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 tosti ijzers uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is Princess 112415  als beste tosti ijzer uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste tosti ijzers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een tosti ijzer. Wist je bijvoorbeeld dat de beste tosti ijzer eenvoudig schoon te maken is en ook panini’s kan maken? Lees snel verder…

#1 Beste tosti ijzer
Princess 112415 Contactgrill. Tosti ijzer en panini grill

Tosti ijzer en panini grill

Met een oppervlakte van 30×24 cm kun je met die tosti ijzer naast de beste tosti’s ook panini’s en vlees grillen. De bakplaten kunnen niet in de vaatwasser maar zijn zeer eenvoudig schoon te maken.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€36,35 bij bol.com
bol.com (€36,35)

Naar de top 5

Top 5 beste tosti ijzers van dit moment

Hoe komt deze top 5 tosti ijzers tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 20 tosti ijzers uitvoerig getest en vergeleken.

20 tosti ijzers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 tosti ijzers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Princess 112415 Contactgrill

  #1 Beste tosti ijzer
  Princess 112415 Contactgrill. Tosti ijzer en panini grill

  Tosti ijzer en panini grill

  Met een oppervlakte van 30x24 cm kun je met die tosti ijzer naast de beste tosti's ook panini's en vlees grillen. De bakplaten kunnen niet in de vaatwasser maar zijn zeer eenvoudig schoon te maken.

  €36,35 bij bol.com
  bol.com (€36,35)
 2. 2. Aigostar Hitte 30HFA – Tosti-apparaat

  #2 Beste koop tosti ijzer
  Aigostar Hitte 30HFA – Tosti-apparaat. Tosti ijzer met thermostaat

  Tosti ijzer met thermostaat

  Een klein tosti ijzer maar met grootse prestaties. Dankzij de thermostaat bak je tosti's zoals jij ze lekker vindt. De grill platen zijn eenvoudig te reinigen en hebben plaats voor twee tosti's.

  €27,54 bij blokker.nl
  blokker.nl (€27,54)
 3. 3. Tefal Ultra Compact GC3050 

  #3 Best beoordeelde tosti ijzer
  Tefal Ultra Compact GC3050 . Met uitneembare bakplaten

  Met uitneembare bakplaten

  Tosti of gegrilde groente? Dat is voor dit tosti ijzer geen probleem. De thermostaat zorgt voor de beste tosti's. Je kunt dit tosti ijzer zelfs openklappen om te grillen.

  €83,81 bij bol.com
  bol.com (€83,81)
 4. 4. Tefal Optigrill+ GC712D – Contactgrill

  #4 Meest uitgebreide tosti ijzer
  Tefal Optigrill+ GC712D – Contactgrill. Speciaal voor de echte tosti liefhebber

  Speciaal voor de echte tosti liefhebber

  Maak je veel tosti's of grill je vaak vlees en groente? Dan is dit tosti ijzer de perfecte keuze, de aanschafprijs is hoger maar je krijgt wel de professionele bouwkwaliteit van Tefal.

  €105,63 bij bol.com
  bol.com (€105,63)
 5. 5. Tristar Tosti-ijzer SA-3060

  #5 Klassiek tosti ijzer
  Tristar Tosti-ijzer SA-3060. De tosti klassieker

  De tosti klassieker

  Een heerlijk knapperige rand en een luchtige vulling. Je bakt er eenvoudig twee waarbij de vulling altijd in de tosti blijft. De bakplaten zijn eenvoudig af te nemen en voorzien van een anti aanbaklaag.

  €17 bij blokker.nl
  blokker.nl (€17,00)

Een tosti ijzer kopen; lekker zelf tosti’s maken (en opeten natuurlijk)!

Praktisch iedereen is dol op tosti’s, of heeft er in ieder geval wel eens ééntje gegeten. Als verlaat ontbijt, lunch of na een avondje flink stappen. Een tosti kun je bereiden met de ingrediënten die jij lekker vindt. Tenminste, wanneer je zelf in het bezit bent van een tosti ijzer dan. Hoe handig en ook lekker is het, dat jij op elk moment van de dag je eigen tosti kan maken!

En laten wij nou het beste tosti ijzer voor jou gevonden hebben!

Wat is het tosti ijzer beste koop van dit moment?

Je wilt een tosti ijzer kopen. Want een tosti is naast gewoon lekker, ook eenvoudig en snel te bereiden. En dat is best ideaal. Helemaal wanneer je druk bent, maar toch echt even wat wilt/ moeten eten. In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over het beste tosti ijzer. Bijvoorbeeld dat je ook tosti ijzers kunt kopen met verwisselbare platen, en zo met je tosti ijzer ook wafels kunt maken. Leuk dat je meeleest!

Beste tosti ijzer kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een tosti ijzer kopen, zodat jij lekker zelf tosti’s kan maken. Voor wie het niet weet, een tosti is een sandwich achtig broodje, bestaande uit twee sneetjes wit of bruin brood, daartussen kun je de ingrediënten doen die jij zelf lekker vindt. Te denken valt aan (jonge of oude) kaas, ham, brie, ananas, maar ook pesto bijvoorbeeld. Vervolgens rooster je het geheel in een tosti ijzer! 

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende tosti ijzers die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van tosti-ijzer zijn er verschillende keuzes te maken.

Welk tosti ijzer is het beste? En welk merk tosti ijzer moet ik komen? Kan ik meerdere tosti’s tegelijk bereiden? En wat is een professioneel tosti ijzer? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

Het beste tosti ijzer is niet perse het tosti ijzer beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een beste tosti ijzer (getest).

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste tosti-ijzer kunt kopen. Want daar gaat het om, het beste tosti ijzer voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is het beste tosti ijzer’? We bespreken het beste tosti ijzer in zijn algemeen, het tosti ijzer die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse het goedkoopste tosti ijzer te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor een tosti ijzer beste koop genoemd. Er valt best het één en ander over tosti ijzers te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een tosti ijzer gaat kopen.

beste_tosti_ijzer_02

Het beste tosti ijzer, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste tosti ijzers voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar het voor jou beste tosti ijzer te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Naast tosti ijzers, zijn er ook tosti ijzers die je tevens kunt omtoveren tot een tosti wafel ijzer. Je kunt er dan dus ook heerlijke wafels mee maken. Verder heb je tosti ijzers van normaal formaat, maar zijn er ook kleine tosti ijzers te koop, of wat dacht je van een groot tosti ijzer? Om extra veel of extra grote tosti’s mee te maken! 

Vaak zijn ook kinderen dol op tosti’s. Wist je dat er ook een spongebob tosti ijzer te koop is? Je kunt dan tosti’s maken in de vorm van spongebob! Superleuk voor de kids! Er zijn dus veel opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een tosti ijzer. Denk vooraf dan ook al even na over jouw specifieke eigen wensen.

Het soort brood dat je gebruikt om een tosti te maken is uiteraard ook van belang. In deze spelen ook jouw eigen voorkeuren voor wat betreft smaak, datgeen je lekker vindt, weer de hoofdrol. In deze is er dus niet echt een goed of fout. Beter of best. Wel is er speciaal tosti brood te koop dat qua formaat goed in een tosti-ijzer past. Dit brood wordt casinobrood genoemd.

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welk tosti ijzer jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende tosti ijzers en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van het voor jou beste tosti-ijzer.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een tosti ijzer?

Wanneer jij een tosti ijzer wilt kopen en je bent op zoek naar het beste tosti ijzer, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft tosti ijzers.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van het beste tosti ijzer voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een tosti ijzer precies?


Een tosti ijzer, dat is een soort van mini grill (die over het algemeen werkt op stroom) waar jij sneetjes brood tussen kan grillen/ roosteren. Brood met bijvoorbeeld jonge of oude kaas, brie, ham, ananas, pesto, of noem maar op. Er zijn ook tosti ijzers waar je zelfs vlees in kan grillen, warme wafels in kunt bereiden, of wat dacht je van poffertjes? Tosti ijzers zijn er in allerlei soorten en maten. We vertellen daar in onderstaande alinea’s een beetje meer over!

De vormgeving/ het materiaal

Voor wat betreft het kopen van een tosti-ijzer is er keuze te over. De keuze zit hem in de opties en mogelijkheden, de prijs, maar ook in de ‘buitenkant’, bijvoorbeeld het materiaalgebruik en de vormgeving.

Want tosti ijzers zijn er in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Zo zijn er er rechthoekige tosti ijzers, maar ook vierkante tosti ijzers. Een groot tosti ijzer, waar je meerdere tosti’s tegelijk in kunt bereiden, en ook heb je tosti wafel ijzers. We komen hier in de volgende alinea nog even op terug. 

Tosti ijzers zijn verder in allerlei kleuren te verkrijgen. Het materiaal van de buitenkant van een tosti ijzer kan bestaan uit RVS, kunststof of aluminium. Veruit de meeste tosti ijzers hebben binnenin een anti aanbaklaag (teflon). 

De (on)mogelijkheden 

De opties en mogelijkheden van een individueel tosti ijzer kunnen absoluut verschillen. Zo zijn er tosti ijzers met verwisselbare platen en zonder verwisselbare platen. Deze verwisselbare platen zijn handig en ook essentieel wanneer je ook eens wat anders wilt maken dan een tosti. Bijvoorbeeld poffertjes of wafels. Met een (verwisselbare) grillplaat, een tosti grill ijzer kun je zelfs vlees grillen, een hamburger of saté bijvoorbeeld.

We kunnen over de verschillende opties en mogelijkheden van een tosti ijzer enorm uitweiden, maar geven je liever een goed advies in deze. Check zelf altijd de specificaties, mogelijkheden en onmogelijkheden!

Gebruiksvriendelijkheid

Het gebruiksgemak van welk product dan ook, is natuurlijk altijd een belangrijk punt. Want gebruiksvriendelijkheid draagt bij aan prettig gebruik, dat werkt ook zo bij een tosti ijzer.

Zo zijn veel tosti ijzers voorzien van een handgreep met vergrendelclip. Dit zorgt ervoor dat het tosti ijzer goed sluit en het grillen een maximaal resultaat oplevert. 

Verder heeft menig tosti ijzer antislip materiaal aan de onderkant van het ijzer of op de voetjes van een tosti ijzer. Dit om een tosti ijzer stevig te laten staan. Als laatste willen we een anti aanbaklaag benoemen. Wel veel, maar niet elk tosti ijzer heeft een anti aanbaklaag. Dit zorgt wel voor enorm veel gebruiksgemak en veel minder schoonmaakwerk.

beste_tosti_ijzer_03

Wat kost een tosti ijzer?

Een tosti ijzer kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende tosti ijzers die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of het best geteste tosti ijzer ook voor jou het beste tosti ijzer is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en ook specificaties. Over ervaringen, mogelijkheden en opties die een tosti ijzer wel of niet heeft.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkoop tosti ijzer hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een duur tosti ijzer niet perse super goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je koop tosti ijzer het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over over het beste tosti ijzer

Wat is het beste tosti ijzer?

Het beste tosti ijzer, dat is niet één type merk of model. Het tosti-ijzer die voor jou tevens de beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. Het beste tosti ijzer is wat ons betreft een tosti-ijzer die snel warm wordt en tevens verwisselbare platen bezit. Zodat je naast tosti’s ook iets anders kunt bereiden, bijvoorbeeld wafels. Verder is het altijd handig om twee tosti’s tegelijk te kunnen bereiden. Ook is een beste tosti ijzer gemakkelijk in gebruik.

Wat is het beste tosti ijzer voor professioneel gebruik?

Het beste tosti ijzer voor professioneel gebruik is een tosti ijzer die voldoet aan jouw eigen wensen en voorkeuren. Het zal in ieder geval een tosti ijzer zijn die snel zijn werk doet, vlot opwarmt dus en waar je meerdere tosti’s tegelijk in kunt bereiden. Een tosti-ijzer met veel gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid ook. Die tegen een stootje kan en ervoor is gemaakt om intensief gebruikt te worden.

Wat is de beste tosti ijzer aanbieding?

De beste tosti ijzer aanbieding, of een tosti ijzer die goedkoop is, het zijn voornamelijk persoonlijke keuzes en ervaringen die maken of jij een tosti ijzer aanbieding aantrekkelijk vindt of niet. Hetzelfde geldt voor de prijs van een tosti-ijzer. Wanneer de één een tosti ijzer als goedkoop bestempeld, vindt de ander dit misschien wel helemaal niet. Het vooraf bedenken wat je maximale budget is voor een tosti ijzer is een handig uitgangspunt om je zoektocht te starten.

Het beste tosti ijzer, de eindconclusie

Jij wilt het voor jou beste tosti ijzer kopen, waar je de lekkerste tosti’s mee kunt bereiden. Dat is waarschijnlijk ook de (hoofd)reden dat je deze koopgids checkt. Bij het zoeken naar het voor jou beste tosti-ijzer zijn er sowieso 3 belangrijke punten van aandacht.

We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Het tosti ijzer materiaal

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een tosti-ijzer is er keuze te over. De keuze zit hem in de opties en mogelijkheden, de prijs, maar ook in de ‘buitenkant’, het materiaal gebruik.

Want tosti ijzers zijn er in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Zo zijn er er rechthoekige tosti ijzers, maar ook vierkante tosti ijzers. Een groot tosti ijzer, waar je meerdere tosti’s tegelijk in kunt bereiden, en ook heb je tosti wafel ijzers. We komen hier in de volgende alinea nog even op terug. 

Tosti ijzers zijn verder in allerlei kleuren te verkrijgen. Het materiaal van de buitenkant van een tosti ijzer kan bestaan uit RVS, kunststof of aluminium. Veruit de meeste tosti ijzers hebben een anti aanbaklaag (teflon). Het maakt dat een tosti ijzer gemakkelijk schoon te houden of maken is. Daarnaast bestaat de buitenkant van een tosti ijzer over het algemeen uit warmte isolerend materiaal, zodat de buitenkant niet erg warm wordt en er kans is op verbranding.

Opties en mogelijkheden van een tosti ijzer

De opties en mogelijkheden van een individueel tosti ijzer kunnen absoluut verschillen. Zo zijn er tosti ijzers met verwisselbare platen en zonder verwisselbare platen. Deze verwisselbare platen zijn handig en ook essentieel wanneer je ook eens wat anders wilt maken dan een tosti. Bijvoorbeeld poffertjes of wafels. Met een (verwisselbare) grillplaat , een tosti grill ijzer kun je zelfs vlees grillen, een hamburger of saté bijvoorbeeld.

Verder zijn er tosti ijzers met en zonder anti aanbaklaag, en ook tosti ijzers met en zonder ingebouwde thermostaat en cool wall. 

We kunnen over de verschillende opties en mogelijkheden van een tosti ijzer enorm uitweiden, maar geven je liever een goed advies in deze. Check zelf altijd de specificaties en bestudeer wat een tosti ijzer wel of niet in zijn mars heeft. Dit voorkomt teleurstelling na aanschaf.

Gebruiksgemak van het tosti ijzer

Het gebruiksgemak van welk product dan ook, is natuurlijk altijd een belangrijk punt. Want gebruiksvriendelijkheid draagt bij aan prettig gebruik, dat werkt ook zo bij een tosti ijzer.

Zo zijn veel tosti ijzers voorzien van een handgreep met vergrendelclip. Dit zorgt ervoor dat het tosti ijzer goed sluit en het grillen een maximaal resultaat oplevert. 

Verder heeft menig tosti ijzer antislip materiaal aan de onderkant van het ijzer of op de voetjes van een tosti ijzer. Dit om een tosti ijzer stevig te laten staan. Als laatste willen we nogmaals de anti aanbaklaag benoemen. Wel veel, maar niet elk tosti ijzer heeft een anti aanbaklaag. Dit zorgt wel voor enorm veel gebruiksgemak. Iets om in je achterhoofd te houden bij aanschaf.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft het tosti ijzer beste koop, een tosti ijzer waar jij de lekkerste tosti’s mee kunt bereiden. 

We hebben je verder uitgelegd dat het tosti ijzer beste koop, niet per definitie ook het beste tosti ijzer voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen.

Welk tosti ijzer voor jou het allerbeste tosti ijzer is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van het voor jou beste tosti ijzer! En daarna natuurlijk lekkere tosti’s bereiden!

Onze top 5 tosti ijzers nogmaals op een rijtje

 1. 1. Princess 112415 Contactgrill

  #1 Beste tosti ijzer
  Princess 112415 Contactgrill. Tosti ijzer en panini grill

  Tosti ijzer en panini grill

  Met een oppervlakte van 30x24 cm kun je met die tosti ijzer naast de beste tosti's ook panini's en vlees grillen. De bakplaten kunnen niet in de vaatwasser maar zijn zeer eenvoudig schoon te maken.

  €36,35 bij bol.com
  bol.com (€36,35)
 2. 2. Aigostar Hitte 30HFA – Tosti-apparaat

  #2 Beste koop tosti ijzer
  Aigostar Hitte 30HFA – Tosti-apparaat. Tosti ijzer met thermostaat

  Tosti ijzer met thermostaat

  Een klein tosti ijzer maar met grootse prestaties. Dankzij de thermostaat bak je tosti's zoals jij ze lekker vindt. De grill platen zijn eenvoudig te reinigen en hebben plaats voor twee tosti's.

  €27,54 bij blokker.nl
  blokker.nl (€27,54)
 3. 3. Tefal Ultra Compact GC3050 

  #3 Best beoordeelde tosti ijzer
  Tefal Ultra Compact GC3050 . Met uitneembare bakplaten

  Met uitneembare bakplaten

  Tosti of gegrilde groente? Dat is voor dit tosti ijzer geen probleem. De thermostaat zorgt voor de beste tosti's. Je kunt dit tosti ijzer zelfs openklappen om te grillen.

  €83,81 bij bol.com
  bol.com (€83,81)
 4. 4. Tefal Optigrill+ GC712D – Contactgrill

  #4 Meest uitgebreide tosti ijzer
  Tefal Optigrill+ GC712D – Contactgrill. Speciaal voor de echte tosti liefhebber

  Speciaal voor de echte tosti liefhebber

  Maak je veel tosti's of grill je vaak vlees en groente? Dan is dit tosti ijzer de perfecte keuze, de aanschafprijs is hoger maar je krijgt wel de professionele bouwkwaliteit van Tefal.

  €105,63 bij bol.com
  bol.com (€105,63)
 5. 5. Tristar Tosti-ijzer SA-3060

  #5 Klassiek tosti ijzer
  Tristar Tosti-ijzer SA-3060. De tosti klassieker

  De tosti klassieker

  Een heerlijk knapperige rand en een luchtige vulling. Je bakt er eenvoudig twee waarbij de vulling altijd in de tosti blijft. De bakplaten zijn eenvoudig af te nemen en voorzien van een anti aanbaklaag.

  €17 bij blokker.nl
  blokker.nl (€17,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.