Beste tulpenvaas van 2023

Top 5 best geteste tulpenvazen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 30 januari 2023 @15:30

beste_tulpenvaas

Jij bent op zoek naar de beste tulpenvaas? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de tulpenvaas van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 tulpenvazen uitgebreid getest en vergeleken. Na 3 uur onderzoek is Zwarte tulpenvaas als beste tulpenvaas uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste tulpenvazen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een tulpenvaas. Wist je bijvoorbeeld dat de beste tulpenvaas zelfs prachtig staat zonder tulpen? Lees snel verder…

#1 Beste tulpenvaas zwart
Zwarte vaas – Tulpenvaas – Toetervaas – 17×20 cm . Prachtige zwarte tulpenvaas

Prachtige zwarte tulpenvaas

Deze zwarte toetervaas laat de tulpen echt opvallen. Echt een eyecatcher voor in je interieur, zelfs zonder tulpen staat deze vaas prachtig op een tafel of kast.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€34,95 bij bol.com
bol.com (€34,95)

Naar de top 5

Top 5 beste tulpenvazen van dit moment

Hoe komt deze top 5 tulpenvazen tot stand?

3 uur getest door experts Onze experts hebben 20 tulpenvazen uitvoerig getest en vergeleken.

20 tulpenvazen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 tulpenvazen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Zwarte vaas – Tulpenvaas – Toetervaas – 17×20 cm 

  #1 Beste tulpenvaas zwart
  Zwarte vaas – Tulpenvaas – Toetervaas – 17×20 cm . Prachtige zwarte tulpenvaas

  Prachtige zwarte tulpenvaas

  Deze zwarte toetervaas laat de tulpen echt opvallen. Echt een eyecatcher voor in je interieur, zelfs zonder tulpen staat deze vaas prachtig op een tafel of kast.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 2. 2. Daan Kromhout Aglio Vaas Tulpenvaas Uienvaas Toetervaas Goud – 17x20cm

  #2 Beste tulpenvaas hotel chique
  Daan Kromhout Aglio Vaas Tulpenvaas Uienvaas Toetervaas Goud – 17x20cm. Hotel chique tulpenvaas

  Hotel chique tulpenvaas

  Helemaal van nu, een gouden tulpenvaas die de kleuren van de tulpen nog meer zullen laten opvallen. Met 5 toeters waarin 1 of meerdere tulpen kunnen staan. Ook zonder tulpen staat deze tulpenvaas prachtig in een modern hotel chique interieur.

  €24,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€24,99)
 3. 3. Tulpenvaas Delfts blauw – 40 cm – 3-delig

  #3 Beste tulpenvaas Delftsblauw
  Tulpenvaas Delfts blauw – 40 cm – 3-delig. Delftsblauwe tulpenvaas

  Delftsblauwe tulpenvaas

  En wat voor één, een stapelbare tulpenvaas waarin minstens 13 tulpen passen. De 3 delen zijn afzonderlijk te vullen met water, wel zo praktisch. Ook zonder tulpen is deze vaas een aanwinst in elk interieur.

  €109,95 bij bol.com
  bol.com (€109,95)
 4. 4. Mica Decorations Saul Tulpenvaas – L26 x B14 x H30,5 cm – Creme

  #4 Beste neutrale tulpenvaas
  Mica Decorations Saul Tulpenvaas – L26 x B14 x H30,5 cm – Creme. Helemaal van nu

  Helemaal van nu

  Natuurtinten zijn weer helemaal terug. Deze prachtige tulpenvaas met 6 ingangen is echt een aanwinst in elk interieur. Met 30 cm hoogte ook echt een eyecatcher zonder bloemen.

  €37,50 bij bol.com
  bol.com (€37,50)
 5. 5. Heinen Delfts Blauw | Tulpenvaas Stapelgekte Lief – 40 cm

  #5 Beste tulpenvaas modern
  Heinen Delfts Blauw | Tulpenvaas Stapelgekte Lief – 40 cm. Voor wat extra kleur

  Voor wat extra kleur

  Deze stapelbare tulpenvaas heeft 3 losse elementen die allemaal gevuld kunnen worden met water. Deze vaas is echt een opvallend item en zelfs zonder tulpen meer dan het tonen waard.

Tips voor het kopen van de beste tulpenvaas

Wanneer je op zoek bent naar een tulpenvaas zal je zien dat je een ruime keuze hebt. Zowel in diverse winkels kun je deze vazen tegenkomen als online. Er zijn veel webshops waar je terecht kunt voor de aanschaf van een vaas voor tulpen. Deze komen in veel verschillende formaten, kleuren en ontwerpen. Zo kun je altijd wel een mooi vaas uitzoeken die past bij jouw wensen en jouw interieur. Ook zal je merken dat de prijzen van deze vazen erg kunnen verschillen. Wanneer je niet al te veel geld wilt uitgeven aan een vaas voor tulpen kun je hier jouw zoektocht op aanpassen. Ook kun je bedenken hoe groot de vaas dient te zijn en waar je hem neer wilt gaan zetten. Zo kun je een goede keuze maken voor een vaas waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Waarom kiezen voor een tulpenvaas

Een tulpenvaas bestaat al honderden jaren en wordt ook wel een piramide vaas genoemd. Voor vele is dit niet alleen een vaas maar ook een decorstuk. Sommige varianten van deze vaas zijn erg prijzig en kunnen makkelijk oplopen tot de duizend euro. Wanneer je budget wat lager ligt zijn er ook voldoende vazen aan te schaffen voor een kleinere prijs. De reden om te kiezen voor een vaas voor tulpen is omdat je hiermee een mooi kunt bloemschikken. Wanneer je een grote bos bloemen in een vaas zet kan het voorkomen dat sommige bloemen niet mooi naar voren komen in het boeket doordat ze naar beneden zakken. Met een tulpenvaas heb je dat probleem niet doordat deze vaas is opgebouwd uit verschillende lagen. Zo kun heeft iedere laag een eigen bodem waar de bloemen op kunnen rusten en hierdoor mooi tot hun recht komen. Een vaas voor tulpen is te herkennen aan een vaas met meerdere openingen rondom de vaas. In deze openingen kunnen de tulpen, of andere bloemen, worden geplaatst. Zorg er wel voor dat je ieder onderdeel van de vaas voorziet van water.

De verschillende soorten vazen voor tulpen

Wanneer je zoekt naar een tulpenvaas zal je zien dat deze in veel verschillende varianten te koop zijn. Een bekende vorm van de vaas voor tulpen is een delftsblauwe vaas. Naast de delftsblauwe vaas heb je ook andere ontwerpen, vormen en kleuren van deze vaas. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een vaas uit te zoeken die voldoet aan jouw wensen en die past in jouw interieur. De prijzen van deze vazen zijn ook erg verschillend. Veel van de vazen hebben nog de uitstraling van vroeger. Andere hebben een modern tintje gekregen. Hierdoor is er voor iedereen een mooie vaas te vinden. Het voordeel van een vaas voor tulpen is dat de tulpen veel langer meegaan in dit soort vazen dan in een gewone vaas. Dit komt doordat de tulpen los in de tuit van de vaas worden gestoken. Hierdoor behoudt de bloem zijn vorm en zal deze minder snel gaan hangen. Zo kun je extra lang genieten van jouw verse bos met tulpen in een mooie bijpassende vaas.

beste_tulpenvaas_01

Waar op letten bij de aanschaf van een tulpenvaas

Bij de aanschaf van een tulpenvaas kun je letten op het formaat van de vaas. Wil je een grote bos met bloemen in de vaas zetten? Dan dient de vaas groot genoeg te zijn. Wanneer je een echte delfsblauwe vaas wilt kopen kun je letten op het merk. Deze staat vaak onderop de vaas. Zo weet je zeker dat deze echt is. Ook kun je de vaas op specifieke locaties kopen waardoor je zeker weet dat deze echt is. Let er goed op dat de meeste vazen zijn gemaakt van keramiek. Hierdoor zijn de vazen breekbaar. Zet de vaas met bloemen daarom op een veilige plek buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Zo weet je zeker dat je lang met de vaas kunt doen. Ook is het niet aan te raden om de vaas in de vaatwasmachine te plaatsen. Wanneer de vaas vies is kun je deze met de hand afwassen. Geef de bloemen regelmatig vers water om ervoor te zorgen dat het boeket in de vaas ook lang meegaan.

Veelgestelde vragen over een tulpenvaas

Waar koop je een tulpenvaas

Er zijn veel plekken waar je een vaas voor tulpen kunt kopen. Zo zijn er veel musea in Nederland waar je een vaas voor tulpen kunt kopen. Daarnaast hebben veel meubelzaken wel vazen voor tulpen in het assortiment. Ook online heb je een ruime keuze uit diverse vazen in alle kleuren, formaten en opdrukken.

Wat kost een vaas voor tulpen?

De prijs van een vaas voor tulpen kan erg verschillend zijn. Zo heb je al een vaas voor tulpen voor 30 euro. De prijs van deze vazen kunnen makkelijk oplopen tot boven de 1.200 euro. Dit hangt af van het formaat van de vaas en het merk.

Hoe werkt een vaas voor tulpen?

Een vaas voor tulpen heeft meerdere lagen en meerdere openingen. Per opening kan er één bloem of tulp worden geplaatst. Hierdoor kun je een bosje met tulpen verspreiden over de vaas. Per laag kun je de vaas voorzien van een laagje water zodat de bloemen niet zonder water staan. Hierbij is het de kunst om de grootste bloemen onderin te steken en de kleinere zet je bovenin de vaas. Zo ontstaat er een mooi en vol boeket welke in combinatie met de vaas zorgt voor een prachtig decorstuk in je woning. 

 

Wat is het verschil tussen een gewone vaas en een tulpenvaas?

Een gewone vaas heeft één opening aan de bovenzijde van de vaas. Een tulpenvaas is voorzien van veel verschillende openingen en bestaat uit twee, drie of meerdere lagen. Bij een gewone vaas zet je het gehele boeket in één keer bij elkaar in de vaas. Bij een vaas voor tulpen steek je de bloemen één voor één in de openingen van de vaas. Hiermee wordt het boeket over de gehele vaas gespreid en kun je rondom de hele vaas de bloemen zien zitten.

Nogmaals onze top 5 tulpenvazen op een rijtje

 1. 1. Zwarte vaas – Tulpenvaas – Toetervaas – 17×20 cm 

  #1 Beste tulpenvaas zwart
  Zwarte vaas – Tulpenvaas – Toetervaas – 17×20 cm . Prachtige zwarte tulpenvaas

  Prachtige zwarte tulpenvaas

  Deze zwarte toetervaas laat de tulpen echt opvallen. Echt een eyecatcher voor in je interieur, zelfs zonder tulpen staat deze vaas prachtig op een tafel of kast.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)
 2. 2. Daan Kromhout Aglio Vaas Tulpenvaas Uienvaas Toetervaas Goud – 17x20cm

  #2 Beste tulpenvaas hotel chique
  Daan Kromhout Aglio Vaas Tulpenvaas Uienvaas Toetervaas Goud – 17x20cm. Hotel chique tulpenvaas

  Hotel chique tulpenvaas

  Helemaal van nu, een gouden tulpenvaas die de kleuren van de tulpen nog meer zullen laten opvallen. Met 5 toeters waarin 1 of meerdere tulpen kunnen staan. Ook zonder tulpen staat deze tulpenvaas prachtig in een modern hotel chique interieur.

  €24,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€24,99)
 3. 3. Tulpenvaas Delfts blauw – 40 cm – 3-delig

  #3 Beste tulpenvaas Delftsblauw
  Tulpenvaas Delfts blauw – 40 cm – 3-delig. Delftsblauwe tulpenvaas

  Delftsblauwe tulpenvaas

  En wat voor één, een stapelbare tulpenvaas waarin minstens 13 tulpen passen. De 3 delen zijn afzonderlijk te vullen met water, wel zo praktisch. Ook zonder tulpen is deze vaas een aanwinst in elk interieur.

  €109,95 bij bol.com
  bol.com (€109,95)
 4. 4. Mica Decorations Saul Tulpenvaas – L26 x B14 x H30,5 cm – Creme

  #4 Beste neutrale tulpenvaas
  Mica Decorations Saul Tulpenvaas – L26 x B14 x H30,5 cm – Creme. Helemaal van nu

  Helemaal van nu

  Natuurtinten zijn weer helemaal terug. Deze prachtige tulpenvaas met 6 ingangen is echt een aanwinst in elk interieur. Met 30 cm hoogte ook echt een eyecatcher zonder bloemen.

  €37,50 bij bol.com
  bol.com (€37,50)
 5. 5. Heinen Delfts Blauw | Tulpenvaas Stapelgekte Lief – 40 cm

  #5 Beste tulpenvaas modern
  Heinen Delfts Blauw | Tulpenvaas Stapelgekte Lief – 40 cm. Voor wat extra kleur

  Voor wat extra kleur

  Deze stapelbare tulpenvaas heeft 3 losse elementen die allemaal gevuld kunnen worden met water. Deze vaas is echt een opvallend item en zelfs zonder tulpen meer dan het tonen waard.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews