Beste ultrasone dierenverjager van 2023

Top 5 best geteste ultrasone dierenverjagers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @13:16

beste_ultrasone_dierenverjager

Jij bent op zoek naar de beste ultrasone dierenverjager? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de ultrasone dierenverjager van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 ultrasone dierenverjagers uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Pest-Tech PT221 als beste ultrasone dierenverjager uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste ultrasone dierenverjagers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een ultrasone dierenverjager. Wist je bijvoorbeeld dat de beste ultrasone dierenverjager werkt op zonnenergie? Lees snel verder…

#1 Beste ultrasone dierenverjager
Pest-Tech PT-221 . Werkt op zonneenergie

Werkt op zonneenergie

Deze ultrasone kattenverjager heeft een bewegingssensor en is voorzien van lichtflitsen. Hierdoor zullen katten schrikken en zich snel uit de voeten maken. Deze kattenverjager is IP44 waterdicht. Je kunt zelf instellen of je alle sensoren wilt inschakelen of bijvoorbeeld alleen het ultrasone geluid.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste ultrasone dierenverjagers van dit moment

Hoe komt deze top 5 ultrasone dierenverjagers tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 15 ultrasone dierenverjagers> uitvoerig getest en vergeleken.

15 ultrasone dierenverjagers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 ultrasone dierenverjagers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Pest-Tech PT-221 

  #1 Beste ultrasone dierenverjager tegen katten
  Pest-Tech PT-221 . Werkt op zonneenergie

  Werkt op zonneenergie

  Deze ultrasone kattenverjager heeft een bewegingssensor en is voorzien van lichtflitsen. Hierdoor zullen katten schrikken en zich snel uit de voeten maken. Deze kattenverjager is IP44 waterdicht. Je kunt zelf instellen of je alle sensoren wilt inschakelen of bijvoorbeeld alleen het ultrasone geluid.

 2. 2. Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager

  #2 Beste allround ultrasone dierenverjager
  Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager. Werkt ook tegen andere dieren

  Werkt ook tegen andere dieren

  Deze waterdichte dierenverjager werkt op solar energie en is uiterst effectief tegen katten maar ook marters, ratten en reigers. Deze ultrasone verjager heeft een bereik van 8 meter.

  €37,95 bij bol.com
  bol.com (€37,95)
 3. 3. Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2

  #3 Grootste bereik ultrasone dierenverjager
  Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2. Zeer groot bereik

  Zeer groot bereik

  Deze dierenverjager werkt uiterst goed tegen honden, katten maar ook ratten, vossen en konijnen. Voorzien van een bewegingsmelder en felle lichtflitsen. Hij beschikt over een detctiehoek van 90 graden met een bereik van wel 16 meter.

  €58,29 bij bol.com
  bol.com (€58,29)
 4. 4. Ongedierte en muizen verjager

  #4 Beste ultrasone dierenverjager tegen vliegende insecten
  Ongedierte en muizen verjager. 6-pack Speciaal voor muggen en insecten

  6-pack Speciaal voor muggen en insecten

  Deze verjager werkt erg goed tegen muggen, vliegend ongedierte en muizen. Stop 'm in het stopcontact en hij werkt. De toon is niet hoorbaar voor mensen en huisdieren.

 5. 5. Pest-Tech PT-501 

  #5 Beste ultrasone dierenverjager op accu
  Pest-Tech PT-501 . Werkt langer dan een jaar

  Werkt langer dan een jaar

  Deze verjager werkt op 3 oplaadbare batterijen en is daarmee zeer geschikt als verjager waar geen zonlicht komt of stopcontact in de buurt is. Opladen kan eenvoudig via USB. Werkt op bewegingsdetectie.

  €33,95 bij bol.com
  bol.com (€33,95)

Beste ultrasone dierenverjager

Met de beste ultrasone dierenverjager maak je jouw leven een stuk makkelijker. Ook al hou je veel van dieren, soms is er gewoon overlast en moet er wat worden gedaan. Je kunt last hebben van verschillende plagen: in veel oude huizen hebben mensen een muizenplaag, in veel panden in stadscentra en binnensteden veroorzaken grote getallen duivenoverlast en ja, ook de kat van de buren poept steevast in jouw zandbak of moestuin. Er zijn veel voorbeelden van moment wanneer jij denkt en zucht: en nu is het afgelopen. Dan is het wijs om te weten wat de beste ultrasone dierenverjager is die je kunt gebruiken om je leven wat makkelijker te maken.

Wat ultrasoon is en wat je ermee kan

Je weet vast en zeker dat wij mensen maar tot een bepaalde pieptoon horen kunnen. Wij horen het beste tussen 100 hertz en 5000 hertz: maar zeker jongeren kunnen tot wel 20.000 hertz horen. Naarmate het aantal hertz stijgt, haken de oren van steeds meer mensen af, beginnend met de ouderen en eindigend met de allerjongste. De hoge tonen zijn erg vervelend en eigenlijk werkt dat net zo met dieren: als ze lange tijd een hoge pieptoon horen aan de bovenkant van hun horen, dan wordt dat ook vervelend. Voor dieren geldt dat de pieptonen minstens 20.000 hertz moeten zijn, wil je ze effectief verjagen. Door een apparaatje aan te schaffen die het hoge (ultra) geluid (sonos) uitzendt, kun je ongedierte dus wegjagen uit je huis. Het is een goede en diervriendelijke manier om af te komen van ongedierte.  

De beste ultrasone dierenverjager vinden

Om te weten wat de beste ultrasone dierenverjager is voor jou, is het belangrijk om vast te stellen wat het probleem is. Zijn het katten en honden die urineren en poepen in je tuin, zijn het ratten of muizen die jou het hart in de keel doen bonzen soms of heb je steeds vaker last van muggen en spinnen in huis? Het is belangrijk om iets te ondernemen: hoe langer je wacht, hoe meer het ongedierte de kans heeft om zich te gaan ontwikkelen. Twee muizen kunnen binnen twee maanden na geboorte al nageslacht krijgen tot 5 of 6 kleine muisjes: voor je het weet heb je een huis vol met een twintigtal knaagdieren die uit elke hoek of spleet tevoorschijn kruipen. Dat wil niemand, dus het is belangrijk om snel actie te ondernemen.

beste_ultrasone_dierenverjager_01

Voordat je aan de beste ultrasone verjager begint

Voordat je überhaupt nadenkt over het aanschaffen van een ultrasone dierenverjager is het belangrijk om voor jezelf het volgende duidelijk te hebben: heb je alles al gedaan om een plaag te voorkomen? Heb je bijvoorbeeld gaten in de muur gedicht, heb je een hordeur geïnstalleerd tegen muggen en heb je al geprobeerd om in je keuken of bij de kliko of vuilcontainer minder voedsel rond te laten slingeren. Met al deze voorzorgsmaatregelen zou je in theorie al een hele hoop kunnen voorkomen. Heb je alles al geprobeerd en staat het huilen je nader dan het lachen, dan is het tijd om je weerstand een beetje op te schroeven tegen ongedierte.

De beste ultrasone dierenverjager per dier

Elk dier is weer anders en vereist een net iets andere aanpak als het gaat om het bestrijden van ongedierte. De hond van de buurvrouw die plast in je tuin is natuurlijk hele andere soep dan een mollenplaag onder je gazon of een muizenplaag bij jou op zolder. Elke diersoort vereist een andere aanpak en elke plek in- of rondom je huis vereist ook weer een andere tactiek. We zullen nu de beste ultrasone dierenverjager per ongedierte soort behandelen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

De beste ultrasone kattenverjager en hondenverjager

Het wegjagen van honden en katten uit je tuin is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen. En het gebruik van vergif tegen deze lieve beestjes is natuurlijk veel te gortig. Daarom is het plaatsen van een apparaatje tegen het rustig urineren van honden in je tuin een goed idee. Zowel honden als katten zullen ongeveer dezelfde hoge piep kunnen horen en zullen je tuin mijden. Dat is ideaal voor als je een verse moestuin hebt of een zandbak waar je kinderen graag in spelen: dat zijn immers juist de plekken waar honden en katten zich graag laten gelden.

Met ultrasoon marters verjagen

Tegenwoordig is er in veel regio’s in Nederland een marterplaag. Hoewel het een beschermde diersoort is, heeft het beest weinig natuurlijke vijanden. De beestjes die enkel malen groter zijn dan ratten, maar net iets kleiner dan katten, kunnen allerlei schade aanrichten: ze kunnen kabels onder de auto doorknagen, maar je kunt ze ook vinden onder je huis of in de tuin. Ze worden ook steeds brutaler. Omdat het een beschermde diersoort is, mag je geen vergif gebruiken tegen de beesten en is een goede ultrasone marterverjager in bijna alle gevallen het enige alternatief. Het is belangrijk om je auto dus te beschermen voor het beest, dus leg een apparaatje onder je motorkap daartegen.

beste_ultrasone_dierenverjager_02

Ultrasone dierenverjagers tegen muggen

Muggen. Sommige mensen worden helemaal lek geprikt terwijl anderen de hele nacht met hun blote benen op bed liggen en helemaal niet worden aangeraakt door de beesten. Ben jij degene die altijd wordt gestoken? Dan is er nu een manier om dat probleem op te lossen. Er is een soort ultrasoon geluid dat het geluid van mannelijke muggen nabootst waardoor vrouwelijke muggen wegvliegen. Wist je dat alleen vrouwelijke muggen kunnen steken? Dat is natuurlijk een ideaal gegeven.

De beste ultrasone muizenverjager of rattenverjager

Muizen en ratten zijn zo ongeveer de vieste van de vieste beesten die je in huis kunt hebben. Het ongedierte mag gerust worden vergiftigd en er zijn genoeg goede middelen op de markt die je daarvoor kunt aanschaffen. Toch is voorkomen altijd beter dan bestrijden, zeker als je in een huis woont met veel kieren. Dankzij een goede ultrasone muizenverjager kun jij jezelf er nu van verzekeren dat een muis je huis niet binnenkomt. Een apparaatje met hogen geluiden schrikt muizen en ratten af, want het geluid vinden ze maar niks. Daarnaast is het natuurlijk raadzaam om al je etenswaar goed op te bergen en nooit broodkorstjes of andere etenswaren rond te laten slingeren.

Ultrasoon wespen verjagen

Heb je last van wespen? Het is maar al te bekend dat je in de tuin zit met een glas zoete limonade, maar dat je er niet echt van kan genieten: er komt namelijk een dikke vette wesp op af. Hij gaat zitten zoemen rond je hoofd en al je kinderen beginnen te gillen en weg te rennen: gedaan met de rust. Uit frustratie pak je een colafles en zet die neer als wespenvanger. Ja, dat helpt wellicht een beetje. Maar de wespen zullen daardoor ook juist blijven komen. Met een apparaatje dat ultrahoge geluiden uitzendt is het mogelijk om de wespen van je terras of van je balkon te weren.

De beste ultrasone vogelverjager tegen duiven kopen

De onhoorbare frequentie van een vogelverjager is voor mensen misschien niet te horen, vogels vinden het vreselijk. Je kunt nu ook een apparaatje met ultrasoon geluid aanschaffen om vogels te verschrikken. De frequentie moet minimaal op 20.000 hertz staan. Een apparaatje om vogels mee te verjagen is ideaal als je bijvoorbeeld in een binnenstad woont en de stadsduiven poepen je balkon steevast onder. Ook andere soorten vogels kunnen worden weggejaagd, zoals raven en eksters bij de kliko’s en vuilniscontainers. Er zijn ook apparaatjes die werken met sensoren: ze gaan automatisch aan als ze een vogel zien.

Duurzame solar dierenverjager solar mollenverjager

Ben je op zoek naar iets duurzaams? Dan is het ook mogelijk om ongedierte buiten – mollen of ratten bijvoorbeeld – te verjagen met een dergelijk apparaat op zonne-energie. Ook slangen en adders, spits- en woelmuizen en andere knaagdieren kunnen worden verjaagd met een solar mollenverjager. Een solar mollenverjager zet je gewoon in je grasveldje, laat hem een tijdje in de zon opladen en je kunt hem dan aanzetten: zodra het piepgeluidje gaat piepen zal er geen mol zijn kop meer boven je gazon uitsteken.

5 waardevolle tips voor het aanschaffen van de beste ultrasone dierenverjager

Om effectief dieren te verjagen met hoge piepgeluiden is het belangrijk om te weten waar je aan begint. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten waar je het apparaat moet plaatsen en hoe je voorkomt dat anderen er hinder van ondervinden. Wil je alles precies weten over hoe je dieren verjagen kan met ultrasoon geluid? Lees dan deze tips.

Tip 1: Plaats het apparaat altijd op de juiste plek

Hoge piepgeluiden kunnen maar moeilijk door muren heen. Het is daarom zaak het toestel op de juiste plek te plaatsen waar dieren er het meeste last van ondervinden. Zeker voor dieren die in spleten of onder de grond zitten is het apparaat pas effectief als ze er vlakbij zitten. Het beste is om veel zachte dingen – kussens, meubels, tapijten – weg te halen uit de kamer met het ongedierte, want die spullen absorberen het geluid en maken het dus minder effectief.

Tip 2: Zet de frequentie niet te laag

Het hele idee van een frequentie apparaatje is om de dieren op een makkelijke en onschuldige manier weg te jagen. Het moet natuurlijk geen problemen geven met buren of met mensen in de omgeving. Omdat ouderen vaak geen geluiden horen boven de 15.000 hertz, kan het zo zijn dat je het piepgeluid van zeg 17.000 hertz niet hoort. De kinderen van de buren kunnen er echter wel heel veel hinder van ondervinden. Het wordt dus aangeraden om de frequentie nooit lager te zetten dan 21.000 hertz, het absolute maximum wat een mens kan horen.

Tip 3: Wacht zo nodig twee of zelfs drie weken

Ongedierte heeft vaak een reden om in je huis te zitten: er is een voedselbron aanwezig waar ze graag van eten. Op het moment dat de eerste piepgeluiden ontstaan, is de voedselbron nog steeds aantrekkelijk voor de ratten, vogels, muizen of welk ongedierte dan ook. Heb dus een beetje geduld: pas na een aantal dagen, soms zelfs een week of twee, gaan dieren zich er dermate aan storen dat ze op zoek gaan naar een andere plek. Het natuurlijke gedrag van de beestjes verandert maar langzaam: daarom is het piepgeluid ook niet altijd per se dezelfde dag nog met resultaat.

Tip 4: Let op met ultrasone dierenverjagers en je eigen huisdieren

Het is natuurlijk van belang dat je met jouw beste ultrasone dierenverjager niet je eigen dieren in de weg zit. Je wilt niet dat een piepgeluid dat bedoeld is voor muizen onder je vloer, de cavia of hamster in de kinderkamer gillend gek maakt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor vogelverjagers: het is beter om deze piepdoosjes niet in de buurt van een kippenhok te hebben staan. In het ergste geval raken kippen er behoorlijk van slag van en raken ze van de leg. Wees dus wijs met waar en bij wie in de buurt je het toestel installeert.

Tip 5: Combineer verschillende soorten verjagers

Soms werkt de beste ultrasonische dierenverjager maar gedeeltelijk. Dan is het goed om twee middelen te combineren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar zo’n apparaat voor een poepende kater in de tuin, dan is het goed om tegelijk ook een spraytje te kopen. Wil je een muizenplaag voorkomen of bestrijden, dan is het wellicht goed om én klemmen te zetten, én een ultrasonische pieptoon te installeren. Op die manier kan je dus spelen met de verschillende tactieken.

Veelgestelde vragen over een ultrasone dierenverjager

Een ultrasone dierenverjager werkt dat echt?

Er is veel onderzoek gedaan en één van de uitkomsten is dat een geluidsapparaatje met hoge frequenties in het geval van muizen niet altijd werkt. Vaak zitten muizen namelijk in muren, achter de schuine kanten, in isolatiemateriaal of onder betonnen vloeren. Lage geluiden kunnen makkelijker door een muur (bas- en drumgeluiden) dan hoge piepgeluiden. Daarom is een dergelijk apparaatje om dieren te verjagen eigenlijk vooral geschikt voor dieren of gedierte dat zich in dezelfde ruimte bevindt. Om het echt tegen muizen te laten werken is het dus zaak om in elke kamer zo’n apparaatje neer te zetten.

Is een kattenverjager met ultrasoon geluid verboden?

Nee, het is toegestaan om ultrahoog geluid te gebruiken om dieren – ook katten – mee te verjagen. De meeste frequenties liggen ver boven de ongeveer 20.000 hertz die een mens kan horen, dus het zal niemand opvallen dat er een piep klinkt. Toch zijn er wel eens problemen met een dergelijke dierenverjager: vaak zijn oudere mensen zich niet bewust van frequenties tussen de 15 en de 20 kilohertz, maar dat zijn juist de vervelende tonen voor jongeren. Er zijn zelfs gevallen van burenruzies doordat ouderen dieren verjagen op een te lage frequentie. Als er echt sprake is van geluidsoverlast, zijn er wel degelijk wetten en regels en zou je – als je er met de buren echt niet uitkomt – de politie mogen bellen.

Waar wordt ultrasoon geluid nog meer voor gebruikt met dieren?

Het gebruik van hoge frequenties is niet alleen iets wat gedaan wordt om ongedierte te verdrijven. Het kan ook gebruikt worden in het trainen van honden bijvoorbeeld. Het bijna mythische hondenfluitje is dus echt: met een frequentie van maximaal 45.000 of zelfs 60.000 hertz horen wij mensen het fluitsignaal niet, maar honden wel. Honden kunnen het fluitje goed horen en zo worden afgericht. Ook zijn er speciale apparaatjes die een frequentie uitzenden als een hond extreem blaft: het vangt de blafgeluiden op en stoot vervolgens een piepje uit.

Is de beste ultrasone dierenverjager diervriendelijk?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het verjagen van dieren met apparaatjes die piepgeluiden in hoge frequenties uitzenden een van de meest diervriendelijke manieren is van het bestrijden van ongedierte. In plaats van gif en allerlei chemische goedjes is het simpel uitzenden van geluid erg onschuldig. De dieren zullen er niet dood aan gaan en enkel een plek waar het geluid te horen is mijden. Om antwoord te geven op de vraag: ja, er zijn alternatieven, maar die zijn niet per se beter. Heb je echt te maken met een plaag en helpt de ultrahoge frequentie niet? Dan kun je altijd nog op vergif overstappen, zeker met hardnekkig ongedierte zoals kakkerlakken en muizen.

Wat zijn alternatieven voor het gebruik van ultrasoon geluid?

Met ultrasoon geluid betreed je slechts een topje van de ijsberg in de wereld van ongediertebestrijding en -verjaging. Er zijn vele soorten dierenverdelgers en -verjagers op de markt. Van een simpele spray die een poepende kater uit je tuin houdt, tot blokjes vergif waar muizen en ratten van uitdrogen en sterven. Ook zijn er klemmen voor mollen, muizen en ratten die zo’n beestje in een keer doodklemmen of een simpele val waar zo’n beest vervolgens in vast komt te zitten. Er zijn mogelijkheden om een speciale spray of korrels aan te brengen in je tuin, waardoor honden en katten er niet meer komen. Al met al kan wel gezegd worden dat het gebruik van ultrasoon geluid een van de meest diervriendelijke manieren is om ongedierte te verjagen.

Nogmaals de top 5 beste ultrasone dierenverjagers op een rijtje

 1. 1. Pest-Tech PT-221 

  #1 Beste ultrasone dierenverjager tegen katten
  Pest-Tech PT-221 . Werkt op zonneenergie

  Werkt op zonneenergie

  Deze ultrasone kattenverjager heeft een bewegingssensor en is voorzien van lichtflitsen. Hierdoor zullen katten schrikken en zich snel uit de voeten maken. Deze kattenverjager is IP44 waterdicht. Je kunt zelf instellen of je alle sensoren wilt inschakelen of bijvoorbeeld alleen het ultrasone geluid.

 2. 2. Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager

  #2 Beste allround ultrasone dierenverjager
  Metiva Kattenverjager – Ultrasone verjager – Muizenverjager – Ongedierteverjager. Werkt ook tegen andere dieren

  Werkt ook tegen andere dieren

  Deze waterdichte dierenverjager werkt op solar energie en is uiterst effectief tegen katten maar ook marters, ratten en reigers. Deze ultrasone verjager heeft een bereik van 8 meter.

  €37,95 bij bol.com
  bol.com (€37,95)
 3. 3. Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2

  #3 Grootste bereik ultrasone dierenverjager
  Weitech Dierenverjager- Beschermt een gebied tot 200m2. Zeer groot bereik

  Zeer groot bereik

  Deze dierenverjager werkt uiterst goed tegen honden, katten maar ook ratten, vossen en konijnen. Voorzien van een bewegingsmelder en felle lichtflitsen. Hij beschikt over een detctiehoek van 90 graden met een bereik van wel 16 meter.

  €58,29 bij bol.com
  bol.com (€58,29)
 4. 4. Ongedierte en muizen verjager

  #4 Beste ultrasone dierenverjager tegen vliegende insecten
  Ongedierte en muizen verjager. 6-pack Speciaal voor muggen en insecten

  6-pack Speciaal voor muggen en insecten

  Deze verjager werkt erg goed tegen muggen, vliegend ongedierte en muizen. Stop 'm in het stopcontact en hij werkt. De toon is niet hoorbaar voor mensen en huisdieren.

 5. 5. Pest-Tech PT-501 

  #5 Beste ultrasone dierenverjager op accu
  Pest-Tech PT-501 . Werkt langer dan een jaar

  Werkt langer dan een jaar

  Deze verjager werkt op 3 oplaadbare batterijen en is daarmee zeer geschikt als verjager waar geen zonlicht komt of stopcontact in de buurt is. Opladen kan eenvoudig via USB. Werkt op bewegingsdetectie.

  €33,95 bij bol.com
  bol.com (€33,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.