Beste vacumeermachine van 2023

Top 5 best geteste vacumeermachinesvolgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 13 januari 2023 @11:37

beste_vacumeermachine_01

Jij bent op zoek naar de beste vacumeermachine? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vacumeermachine van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 vacumeermachines uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is Solis Vertivac Plus 5703 als beste vacumeermachine uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vacumeermachines van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een vacumeermachine. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vacumeermachine bijzonder veel handige opties heeft? Lees snel verder…

 

 

#1 Beste vacumeermachine
Solis VertiVac Plus 5703 Vacumeermachine. Met geheugenfunctie

Met geheugenfunctie

Voorzien van een sterke vacuümpomp. Deze vacumeermachine kan seals ook voorzien van een dubbele sealnaad. Inclusief slangaansluiting voor het vacumeren van vershoudbakjes

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€183,99 bij bol.com
bol.com (€183,99)

Naar de top 5

Top 5 vacumeermachines van dit moment

Hoe komt deze top 5 vacumeermachines tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 12 vacumeermachines uitvoerig getest en vergeleken.

12 vacumeermachines vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vacumeermachines worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Solis VertiVac Plus 5703 Vacumeermachine

  #1 Beste vacumeermachine
  Solis VertiVac Plus 5703 Vacumeermachine. Met geheugenfunctie

  Met geheugenfunctie

  Voorzien van een sterke vacuümpomp. Deze vacumeermachine kan seals ook voorzien van een dubbele sealnaad. Inclusief slangaansluiting voor het vacumeren van vershoudbakjes

  €183,99 bij bol.com
  bol.com (€183,99)
 2. 2. Solis Vac Quick 576 Vacumeermachine

  #2 Beste koop vacumeermachine
  Solis Vac Quick 576 Vacumeermachine. Volautomatische vacumeermachine

  Volautomatische vacumeermachine

  Een sterke vacumeerpomp met -0,7 bar vermogen. Er is een handig opbergvak voor het netsnoer zodat je de vacumeermachine eenvoudig en netjes op kunt bergen.

  €72,99 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€72,99)
 3. 3. KitchenBrothers Vacumeermachine

  #3 Best beoordeelde vacumeermachine
  KitchenBrothers Vacumeermachine. 4 standen vacumeermachine

  4 standen vacumeermachine

  Een zeer volledige vacumeermachine, je krijgt alle benodigdheden bijgeleverd zodat je direct kunt beginnen. Schoonmaken gaat erg eenvoudig doordat je de bovenkant kunt verwijderen.

  €54,99 bij bol.com
  bol.com (€54,99)
 4. 4. Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine

  #4 Meest krachtige vacumeermachine
  Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine. Geschikt voor droge en vochtige levensmiddelen

  Geschikt voor droge en vochtige levensmiddelen

  Deze krachtige vacumeermachine werkt op twee snelheden. Tevens kun je er voor kiezen om automatisch of handmatig te vacumeren.

  €69,90 bij blokker.nl
  blokker.nl (€69,90)
 5. 5. Princess 492960 Vacumeermachine

  #5 Goedkoop alternatief vacumeermachine
  Princess 492960 Vacumeermachine. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  In de doos tref je direct een rol met vacumeerzakken aan zodat je direct kunt beginnen. Wist je dat gesealde etenswaren tot wel 5 keer langer goed blijven als ze geseald zijn?

  €48,96 bij bol.com
  bol.com (€48,96)

Vijf tips voor het kopen van de beste vacumeermachine

Wat is de beste vacumeermachine? Deze heb je nodig als je voedsel lang goed wilt houden. Je koelkast ligt vol restjes eten en weggooien is zonde. De vacumeermachine biedt dan uitkomst. Met dit handige apparaat stop je eten in zakken waar alle lucht uit gezogen wordt. Er ontstaat een vacuüm, waardoor het eten niet meer blootstaat aan de lucht. Dit voorkomt dat het voedsel gaat rotten en bederven. Het voedsel blijft langer goed en ook de smaak blijft goed bij dit proces. Tips bij de aankoop van zo’n machine zijn handig. Eerst volgt een overzicht van wat een vacumeermachine nu eigenlijk doet.

Hoe werkt een vacumeermachine?

Het voedsel dat je over hebt na het bereiden van een maaltijd stop je een speciale plastic zak. Deze zak bevestig je aan de vacumeermachine. Nadat de lucht uit de zak is gezogen wordt de zak dichtgemaakt met een soort lasnaad. De machine smelt het plastic aan de bovenkant van de zak als het ware aan elkaar. Soms is deze naad wel meerdere lagen dik. Het voordeel van een goede vacumeermachine is dat deze helemaal automatisch zijn werk doet. Je kan bij zeer geavanceerde vacumeermachines zelfs per voedselsoort bepalen hoe ver je het vacuumproces laat gaan. Zo voorkom je dat bepaald eten helemaal wordt platgedrukt. 

Voordelen van de vacumeermachine

Het grootste voordeel is dat je voedsel veel langer houdbaar blijft. Naast houdbaarheid blijft ook de smaak goed bewaard. Je kan voedsel dat in een vacuümzak zit ook gebruiken om sous-vide te koken. Daarnaast is het marineren van eten een fluitje van een cent met de vacumeermachine. De marinade trekt zo het product in en geeft je eten de heerlijkste smaken. In restaurants wordt de vacumeermachine al heel lang gebruikt, maar ook bij de gewone consument thuis rukt het apparaat nu op. Bij het kopen van een vacumeermachine komen de volgende vijf tips van pas.

beste_vacumeer_machine_02

Tip 1: Hoeveel watt gebruikt het apparaat

Ga je de vacumeermachine thuis gebruiken? Dan hoeft het apparaat niet zoveel watt te hebben. Het apparaat mag wat minder krachtig en groot zijn. Maximaal 200 watt is genoeg. Je gaat immers niet voor een heel restaurant eten vacumeren. Je bespaart zo ook flink wat energie. Heb je nou wel een restaurant, dan moet je voor minimaal 500 watt gaan. De hoeveelheden eten die je gaat bereiden zijn dan een stuk groter. Je moet dan denken aan een grote vacumeermachine.

Tip 2: De inhoud

Het volume hangt ook weer af van de hoeveelheid voedsel die je in je vacumeermachine gaat stoppen. Als je alleen woont heb je minder liter nodig dan als je een gezin met vijf kinderen hebt. Bij grote hoeveelheden is een afzuigvermogen van minimaal tien liter al snel aan te raden. Bij een kleiner huishouden heb je wel genoeg aan een liter of vijf. Je moet even goed bij jezelf nagaan of je vaak grote groepen eters op bezoek krijgt. Op basis daarvan kan je beslissen wat de beste vacumeermachine is om te kopen.

Tip 3: De lasnaad

De vacumeermachine last aan de bovenkant de plastic zak dicht nadat hij vacuüm is gezogen. Ga liever niet voor een enkele lasnaad. De kans dat de zak dan tussendoor opengaat is groter. Voor de veiligheid kan je beter een vacumeermachine aanschaffen met een tweevoudige of zelfs drievoudige lasnaad. Je eten is dan echt goed beschermd voor langere tijd. Bovendien voorkom je lekkende zakken in je vriezer. Daar zit niemand op te wachten. De lasnaad van meerdere lagen dik is dus een dikke aanrader.

Tip 4: De pulsfunctie

De pulsfunctie van de vacumeermachine zorgt ervoor dat de lucht er in fases uit wordt gezogen. Je bepaalt zelf het tempo. Deze functie komt van pas als je heel fragiel eten wilt vacumeren of juist een grote lap vlees. Bij het vlees kan je de puls flink laten werken en zoveel mogelijk lucht uit de zak trekken. Bij takjes kruiden doe je het wat rustiger aan en zuig je wat minder lucht uit de zak. Met de pulsfunctie kun je kortom zelf de hoeveelheid lucht die uit de zak wordt gezogen reguleren. Niet elke vacumeermachine heeft deze functie. Het is wel aan te raden er een aan te schaffen die een dergelijke functie heeft.

beste_vacumeermachine_03

Tip 5: De stopknop

De stopknop is toch ook wel een onmisbaar onderdeel van de vacumeermachine. Deze zal je vooral gebruiken bij het vacumeren van vloeistoffen en soepen. Tijdens het vacuüm proces schiet er soms wat vloeistof naar boven. Je wilt voorkomen dat deze vloeistof de machine in gaat en daarom druk je op de stopknop. Het is dus een soort stopknop die voorkomt dat jouw machine kapot gaat en hij niet meer zijn taak als beste vacumeermachine kan volbrengen.

De handmatige variant van de vacumeermachine

Naast de vacumeermachine bestaan er ook handmatige varianten die eenvoudig een geopende zak vacuüm kunnen afsluiten. Dit wordt een handsealer genoemd. Het is een makkelijk apparaat in gebruik. Bovendien kan je het overal mee naar toe nemen. Je kan er mee snijden en zakken optimaal afsluiten. Het apparaat maak gebruikt van hitte om zakken vacuüm te sealen. Het plastic smelt door de hitte vast, net als bij de vacumeermachine. De lasnaad is meestal wel en stuk dunner bij dit apparaat.

Klein maar fijn

Ook de handsealer zorgt voor langer vers eten. Je kan hem zelfs voor soepen en sauzen gebruiken. Toch levert dit apparaatje niet dezelfde voordelen op als de echte vacumeermachine. Je kan eten hiermee niet langer in de vriezer bewaren. Ook voor sous-vide koken is het ongeschikt. Je voorkomt alsnog wel dat je veel eten moet weggooien. Het is ook een mooi middel om extra kosten uit te sparen. De vacumeermachine heeft echter veel meer opties. De smaak blijft nog beter behouden en zakken worden beter afgesloten met soms wel een driedubbele lasnaad.

Waarom zou je een vacumeermachine kopen?

Het is een behoorlijke aanschaf zo’n machine, maar de voordelen zijn groot. De langere houdbaarheid van voedsel is al uitgebreid aan bod gekomen. Het is dus een enorme kostenbesparing als je een vacumeermachine in huis hebt. Je zal veel minder eten hoeven kopen, omdat je veel minder weg hoeft te gooien. Dit is dus ook nog eens heel duurzaam. Je gaat de enorme wereldwijde verspilling van voedsel tegen met dit prachtige apparaat. Duurzaamheid en genieten van lekker eten dus!

Net zo slim als de buurtsuper

Ook winkels hebben dit principe al lang ontdekt. De supermarkt maakt op grote schaal gebruik van de beste vacumeermachines. Bijna alle etenswaren die je in de schappen vindt zijn verpakt met een vacuüm. Zo gaan ze langer mee en bewaren ze langer hun versheid. Kijk maar eens goed om je heen. Ook de bakker, de visboer en de lokale slager maken gebruik van een vacumeermachine. Ook zij kennen de grote voordelen.

Verleng de levensduur van je voedsel

Gevacumeerd eten is ten slotte veel langer houdbaar. Doe dus je voordeel met het gebruik van een vacumeermachine. Vlees kan je tot wel drie jaar bewaren in een vacuümzak. Voor koffiebonen geldt dit ook. De smaak van je koffie zal nog voller zijn als je je bonen op deze manier verpakt. Zelfs brood kan je wel tot 3 jaar goed houden in een vacuümverpakking. Voor kaas geldt een iets kortere tijd. Je kan een lekker stuk kaas, dat ingepakt is met behulp van de vacumeermachine, toch zeker wel een half jaar bewaren. Voor sla en fruit dat vacuüm is verpakt geldt een houdbaarheid van maximaal 2 weken. Dit is aanzienlijk meer dan de paar dagen die het normaal houdbaar is in je koelkast.

Smaakmaker

Als je je eten lang bewaart in de koelkast komt dat de smaak nooit ten goede. Langzaam verdwijnt de versheid en die lekkere frisse smaak. Je wilt die smaak en die versheid behouden. Het eten moet het liefst zo smaakvol blijven als het was op de dag van aankoop. De vacumeermchine helpt je hierbij. Door het vacuüm blijven smaken optimaal bewaard en proeft elk gerecht heerlijk vers.

Gezond door de vacumeermachine

Misschien nog wel belangrijker dan smaak is het behoud van vitamines. Door voedsel op de traditionele manier te bewaren in de koelkast of het vriesvak gaan belangrijke vitamines en mineralen. Door gebruik te maken van de vacumeermachine zal je dus veel meer belangrijke stoffen binnen krijgen. Dit komt je lichaam ten goede en zal je helpen bij het opbouwen van een betere weerstand.

Benut je ruimte optimaal

Door gebruik te maken van de vacumeermachine kan je je eten vele malen langer bewaren. Tot wel acht keer langer dan in een plastic bakje of in een gewone vriezer zak. Nog een groot voordeel is de kleine ruimte die de gevacumeerde zakken innemen. Ze zijn heel plat en nemen dus weinig ruimte in. Je schuift zo een paar zakken op of naast elkaar in je vriesvak.

Geen vieze geurtjes meer

Ook ben je af van eventuele vervelende geurtjes. Je hebt wel eens dat je je koelkast open doet en de overweldigende geur van een bakje eten van de vorige dag komt je tegemoet. Met de vacumeermachine ben je af van dit probleem.

Veilig eten

Een voordeel waar je misschien niet direct aan denkt bij de vacumeermachine is voedselveiligheid. Door het voedsel te vacumeren behoudt je niet alleen de smaak en de versheid. Je voorkomt ook nog eens dat er bacteriën bij je eten komen die een gevaar vormen voor je gezondheid. Geen buikgroep meer dus, bij het gebruik van de vacuümmethode. Het is een erg schone manier van werken met voedsel.

Voorkom uitgedroogd eten

Eten dat in de vriezer wordt bewaard vertoont soms vriesbrand. Dit zijn plekken die helemaal zijn uitgedroogd door het bevriezingsproces. Als je een stuk vlees in een normale plastic verpakking in de vriezer stopt dan komt het vaak voor dat er plekken met vriesbrand ontstaan. Dit komt doordat er toch nog lucht in de verpakking kan komen. Deze lucht zorgt voor uitdroging.

Onfrisse kleur

De plek met vriesbrand krijgt een grijze en soms zelfs zwarte kleur. Als een product steeds blootstaat aan een andere temperatuur kan er ook vriesbrand ontstaan. Dus als de temperatuur eerst heel laag is, dan weer hoog en vervolgens weer laag. Door de vacumeermachine te kopen voorkom je vriesbrand en krijgt je eten dus geen onsmakelijk ogende plekken meer.

Sous-vide: een nieuwe manier van koken

De term sous-vide is Frans, zoals je waarschijnlijk al vermoedde. Het betekent heel letterlijk onder vacuüm. Sous-vide koken is dus het koken onder vacuüm. Je doet je eten tijdens deze methode van koken in een vacuüm getrokken zak. Hiervoor kan je je vacumeermachine gebruiken. De zakken ga je vervolgens warm maken in een grote pan met water. Ook kan je kiezen voor een stoomoven. Je eten wordt hierdoor gelijkmatig gegaard. Het is een methode die voor bijna iedere soort voedsel gebruikt kan worden. Vlees kan sous-vide bereid worden, maar groenten en vis net zo goed.

Optimaal koken

Het water in je pan is van een constante lage temperatuur. Je laat het eten niet koken en heel rustig wordt het voedsel op een gelijkmatige manier gaar. Je voorkomt hiermee het risico op verbrand eten of eten dat helemaal slap is doorgekookt. Ook blijft je eten lekker sappig en smaakvol. Dit zijn de belangrijkste tip om sous-vide te koken op een rijtje.

De verpakking

Het begint allemaal met de beste verpakking. Een goede vacumeermachine is hierbij onmisbaar. Je stopt het voedsel dat je gaat bereiden in een speciale plastic zak. Deze zak moet echt speciaal voor dit doeleinde geschikt zijn. Vervolgens ga je aan de slag met je vacumeermachine en zuig je de vak vacuüm en sluit je hem af met de lasnaad.

Het instellen van de juiste verhitting

Het is belangrijk dat je de juiste temperatuur kiest voor het eten dat je gaat bereiden. Je kan dit doen op basis van ervaring of een recept volgen. Het gaat erom dat je vacuümverpakte eten niet gaat koken. Je blijft op een lage temperatuur om de optimale smaakbeleving van je gerecht te bereiken.

Aan de slag

Je hebt je eten in de juist zakken gestopt met je vacumeermachine. Ook heb je de temperatuur goed ingesteld. Nu kan je daadwerkelijk sous-vide gaan koken. Dit doe je in een grote pan met water of een grote bak. Daarnaast kan je ook sous-vide koken in een stoomoven. Door de lagere temperatuur vraagt deze manier van voedsel bereiden wel om geduld. Het duurt wat langer, maar dan heb je ook wat.

De drie meest gestelde vragen bij de aankoop van een vacumeermachine

Waar moet je op letten bij het kopen van een vacumeermachine?

Welke vacumeermachine moet je nou kopen? Daar is al veel over gezegd. Er is een hele lijst van voordelen van het apparaat. Smaakbehoud en het voorkomen van voedselverspilling staan voorop. Daarnaast moet je ook letten op inhoud. Hoeveel eten koop en bewaar je per week? En hoe groot is je keuken eigenlijk? In een kleine keuken kan je beter een wat kleiner model vacumeermachine plaatsen. Een professionele keuken in een restaurant gaat natuurlijk voor een grote variant.

De vacumeermachine moet het liefst zoveel mogelijk handige opties hebben. Hoe meer opties hoe beter in dit geval. Je moet hierbij denken aan de pulsfunctie, het instellen van de dikte van de lasnaad en een stopknop. De pulsfunctie zorgt ervoor dat je eten niet onnodig plet. Je wilt je eten niet onnodig beschadigen. De stop functie zorgt ervoor dat je apparaat niet kapot gaat. Bij vloeistoffen schiet er nog wel eens wat omhoog en je wilt niet dat er bijvoorbeeld soep in je vacumeermachine terecht komt. De dikte van de lasnaad ten slotte voorkomt weer dat zakken onnodig gaan lekken.

Wat kost een vacumeermachine?

De prijzen lopen, zoals bij elk apparaat, sterk uiteen. Dit ligt natuurlijk aan het model van de vacumeermachine. Ook de grootte, de hoeveelheid functies en het merk bepalen de prijs. Voor een tientje heb je al een handsealer, maar liever ga je natuurlijk voor de beste machine. Dan loopt de prijs uiteen van 20 tot wel 2500 euro. Voor dat laatste bedrag haal je een echte professionele vacumeermachine in huis. Die heb je waarschijnlijk niet nodig.

Waar kan je dit handige apparaat kopen?

De eerste plek waar je aan denkt voor het kopen van een vacumeermachine is waarschijnlijk een kookwinkel. Zo’n winkel met een enorm assortiment aan potten en pannen. Ze verkopen er ook altijd leuke tafelkleden, placemats en allerlei tafelgerei. Ook voor borden, bestek sets, glazen en kopjes kan je hier terecht. Ten slotte dus zeker ook voor kookapparatuur. De vacumeermachine valt onder deze afdeling. Online is er ook een groot aanbod van allerlei keukenapparaten. De juiste en beste vacumeermachine is hier ook te vinden. Bovendien kan je dan makkelijk prijzen vergelijken en krijg je het apparaat afgeleverd bij je deur.

 1. 1. Solis VertiVac Plus 5703 Vacumeermachine

  #1 Beste vacumeermachine
  Solis VertiVac Plus 5703 Vacumeermachine. Met geheugenfunctie

  Met geheugenfunctie

  Voorzien van een sterke vacuümpomp. Deze vacumeermachine kan seals ook voorzien van een dubbele sealnaad. Inclusief slangaansluiting voor het vacumeren van vershoudbakjes

  €183,99 bij bol.com
  bol.com (€183,99)
 2. 2. Solis Vac Quick 576 Vacumeermachine

  #2 Beste koop vacumeermachine
  Solis Vac Quick 576 Vacumeermachine. Volautomatische vacumeermachine

  Volautomatische vacumeermachine

  Een sterke vacumeerpomp met -0,7 bar vermogen. Er is een handig opbergvak voor het netsnoer zodat je de vacumeermachine eenvoudig en netjes op kunt bergen.

  €72,99 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€72,99)
 3. 3. KitchenBrothers Vacumeermachine

  #3 Best beoordeelde vacumeermachine
  KitchenBrothers Vacumeermachine. 4 standen vacumeermachine

  4 standen vacumeermachine

  Een zeer volledige vacumeermachine, je krijgt alle benodigdheden bijgeleverd zodat je direct kunt beginnen. Schoonmaken gaat erg eenvoudig doordat je de bovenkant kunt verwijderen.

  €54,99 bij bol.com
  bol.com (€54,99)
 4. 4. Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine

  #4 Meest krachtige vacumeermachine
  Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine. Geschikt voor droge en vochtige levensmiddelen

  Geschikt voor droge en vochtige levensmiddelen

  Deze krachtige vacumeermachine werkt op twee snelheden. Tevens kun je er voor kiezen om automatisch of handmatig te vacumeren.

  €69,90 bij blokker.nl
  blokker.nl (€69,90)
 5. 5. Princess 492960 Vacumeermachine

  #5 Goedkoop alternatief vacumeermachine
  Princess 492960 Vacumeermachine. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  In de doos tref je direct een rol met vacumeerzakken aan zodat je direct kunt beginnen. Wist je dat gesealde etenswaren tot wel 5 keer langer goed blijven als ze geseald zijn?

  €48,96 bij bol.com
  bol.com (€48,96)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.