Beste video deurbel met camera van 2023

Top 5 best geteste video deurbellen met camera volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:21

beste_spycam_01

Jij bent op zoek naar de beste video deurbel met camera ? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de video deurbel met camera van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 video deurbellen met camera uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Eufy Video Deurbel als beste video deurbel met camera uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste video deurbellen met camera van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een video deurbel met camera . Wist je bijvoorbeeld dat de beste video deurbel met camera ook in het donker bijzonder scherp beeld geeft? Lees snel verder…

#1 Beste video deurbel met camera
Eufy by Anker Video Deurbel. Haarscherp beeld

Haarscherp beeld

Deze video deurbel met camera werkt in alle omstandigheden zeer goed. Installatie is een eitje en het systeem laat zich eenvoudig uitbreiden met sensoren en camera’s.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€157 bij bol.com
bol.com (€157,00)

Naar de top 5

Top 5 beste video deurbellen met camera van dit moment

Hoe komt deze top 5 video deurbellen met camera tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 8 video deurbellen met camera uitvoerig getest en vergeleken.

8 video deurbellen met camera vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 video deurbellen met camera worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Eufy by Anker Video Deurbel

  #1 Beste video deurbel met camera
  Eufy by Anker Video Deurbel. Haarscherp beeld

  Haarscherp beeld

  Deze video deurbel met camera werkt in alle omstandigheden zeer goed. Installatie is een eitje en het systeem laat zich eenvoudig uitbreiden met sensoren en camera's.

  €157 bij bol.com
  bol.com (€157,00)
 2. 2. Xecurity X-One Deurbelset

  #2 Beste koop video deurbel
  Xecurity X-One Deurbelset. Scherpe prijs

  Scherpe prijs

  Deze video deurbel met camera valt op door zijn goede recensies maar ook door de scherpe prijs. Bij deze video deurbel heb je geen abonnement nodig.

  €49 bij bol.com
  bol.com (€49,00)
 3. 3. SecuFirst DID701B Slimme Wifi deurbel met camera

  #3 Best beoordeelde video deurbel
  SecuFirst DID701B Slimme Wifi deurbel met camera. Als beste beoordeeld

  Als beste beoordeeld

  Deze scherp geprijsde deurbel met camera voelt degelijk en de installatie is zeer eenvoudig. Je koopt echt een goed systeem voor een scherpe prijs.

  €119 bij bol.com
  bol.com (€119,00)
 4. 4. Ring Video Deurbel (2de generatie) 

  #4 Beste video deurbel onder 100 euro
  Ring Video Deurbel (2de generatie) . De marktleider

  De marktleider

  Het meest verkochte systeem. Ring heeft de video deurbel uitgevonden en bewijst nog steeds dat het een goede deurbel is. Wel heb je een abonnement nodig.

  €95,88 bij bol.com
  bol.com (€95,88)
 5. 5. Ring Video Deurbel

  #5 Beste bedrade video deurbel met camera
  Ring Video Deurbel. Nooit de accu opladen

  Nooit de accu opladen

  Heb jij stroom aansluiting van de oude bel? Dan kun je deze deurbel zeer eenvoudig koppelen. Je hoeft dus nooit de accu op te laden.

  €54,90 bij alternate.nl
  alternate.nl (€54,90)

Wat is de beste deurbel met camera?

Met behulp van een camera met deurbel kun je zien wie er voor je deur staat, zonder dat je de deur open hoeft te doen. Maar een deurbel met camera is voor meer doeleinden geschikt en heeft meerdere functies. We bespreken ze met je in deze blog. Ook geven we je de top 5 beste video deurbel, dit om je een miskoop te helpen voorkomen!

Let in ieder geval op de volgende zaken als je de beste deurbel met camera zoekt:

Eenvoudige installatie

Uitbreidbaar met bijvoorbeeld een alarm

Beschikbaarheid van een app

Beeldkwaliteit (ook in het donker)

Deurbel met camera aanschaffen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

Sinds een aantal jaar geleden is de deurbel met camera helemaal hot. Niet alleen omdat het aantal pakketjes dat je wekelijks ontvangt enorm is gestegen maar ook vanwege veiligheid. Want je ziet direct wie er voor je deur staat. Of je nu thuis bent of niet. Ook als het donker is….

De video deurbel, deurbel met camera en scherm waarmee jij letterlijk zicht hebt op wat er voor je deur gebeurd en die voor jou het beste is, is niet perse de video deurbel met een beste test, de beste deurbel met camera van 2021 of de beste camera met deurbel van 2023.

De deurbel met camera die het beste is, is de video deurbel die goed bij jouw situatie past en voldoet aan al jouw wensen en ook eisen. Ongeacht jaartal of beoordeling. We zetten in deze blog dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste ring deurbel met camera.

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de beste deurbel met camera. We bespreken onder andere de beste deurbel met camera, de video deurbel die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet de beste goedkope deurbel met camera te zijn, maar is wel een goede deurbel met camera met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog nog met je willen doornemen die goed zijn te weten voor aanschaf van een deurbel met camera. Nu eerst door naar de top 5 beste video deurbel met camera.

De top 5 beste draadloze video deurbel nader bekeken

Nummer 1:

Onze absolute topper, wat ons betreft de beste video deurbel met camera. Een draadloze video deurbel waarbij je eenvoudig op je telefoon kunt communiceren wie er voor je deur staat. Mis nooit meer iets door de automatische bewegingsdetectie. Je bepaalt overigens zelf in welk gebied de camera detecteert en opneemt. Geen ruzie met de buren dus.

De beeldkwaliteit tijdens duister of in de nacht is bijzonder goed te noemen. Het video deurbel systeem is overigens zeer eenvoudig uit te breiden met een alarm systeem en allerlei camera’s en sensoren.

En het belangrijkste voor veel mensen is dat deze video deurbel geen abonnementskosten heeft zoals bij de Ring video deurbel.

Nummer 2:

Wanneer een wifi deurbel met camera een ‘beste koop’ stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit in een video deurbel test.

Deze beste koop draadloze deurbel met camera laat je altijd weten wie er voor je deur staat, zodat je geen pakketje of bezoeker (gewenst en ook ongewenst) mist. Deze slimme deurbel met camera werkt op geluids- en bewegingssensor. Als er iemand aanbelt rinkelt niet alleen de bel in huis maar ontvang je ook een melding op je telefoon. Met de ingebouwde HD camera met nachtzicht kan je via de Aiwit app (Android/iOS) ten allen tijden zien wie er aanbelt. 

De kwaliteit alsmede het scherpe prijskaartje maakt deze deurbel met camera en app een zeer terechte beste koop!

Nummer 3:

De deurbel met camera die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde video deurbel noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Met deze best beoordeelde deurbel draadloos en met camera, mis je geen bezoeker meer. Of je nu thuis bent of buiten de deur, je ontvangt altijd een oproep op je telefoon of tablet wanneer er iemand aanbelt. Als je de oproep opneemt dan kun je via de SecuFirst HD App de bezoeker direct zien en met hem communiceren, overal ter wereld. Een ideale deurbel met camera en smartphone gebruik, dus. De beelden van de bezoekers worden automatisch opgenomen op een meegeleverde micro SD kaart van 16GB.

Deze best beoordeelde deurbel met camera krijgt dan ook een hoge waardering van zijn gebruikers van maarliefst 4,7 uit 5 sterren!

Nummer 4:

Ring video deurbel. We durven wel te beweren dat Ring de markt heeft aangezet tot een rage en inmiddels algemeen gebruiksgoed. Deze deurbel met camera is van de 2e generatie en dus zijn alle kinderziektes wel verdwenen.

Deze deurbel met camera is ontwikkeld om vooral veel gebruiksgemak te ervaren. Zo is de bediening kinderlijk eenvoudig en is het design strak en tijdloos.

Het is niet het nieuwste type deurbel met camera van Ring maar qua prestaties doet deze niets onder vergeleken met andere deurbellen met camera op de markt.

Nummer 5:

Heb jij nog een bedrade deurbel hangen? En wil je graag een deurbel met camera? Dan is deze deurbel met camera de absolute topper.

Voor een zeer bescheiden prijs heb jij absolute topkwaliteit beeld en geluid en mis je niets meer van wat er voor je deur gebeurt. Je hebt dus alleen een draadje nodig, snap je?

Maar het grote voordeel is, dat je geen batterijen nodig hebt. En dus hoef je je ook nooit druk te maken over opladen of een deurbel die zelfs geen ‘gong’ meer geeft omdat de batterijen leeg zijn. Handig toch?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste deurbel met camera?

Herken je dit? Je zit al de hele dag te wachten op dat ene pakketje. Je moet echter nog even 5 minuten de deur uit en ja hoor… De pakketbezorger staat voor de deur.

Zonder video deurbel had je dit nooit geweten. Behalve als je een kaartje in je bus vindt. “We hebben je gemist”. Dat kan je dag goed verzieken, dat begrijpen we heel goed.

Gelukkig kreeg je een melding op je telefoon dat er iemand voor de deur stond. Dankzij het scherpe beeld zag je dat het de pakketbezorger was. En dankzij het intercom systeem kon je met de pakketbezorger afspreken dat hij het pakketje op een veilige plek mocht neerzetten.

Dus wanneer jij op zoek bent naar de voor jou beste deurbel met camera, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Wil je slechts zien wie er voor de deur staat of wil je echt kunnen communiceren?

Wil je kraakhelder beeld, ook ’s nachts omdat je dit een veilig gevoel geeft? Al deze wensen maken de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste video deurbel, tot een succes. De beste (vaak draadloze) deurbel met camera kun jij vinden door middel van onderstaande punten van aandacht.

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een deurbel met camera, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Als eerste, wil je een deurbel met camera, of is een deurbel zonder camera ook prima voor je?

En wil je een deurbel met camera die goedkoop is, of is je budget ruim(er). En kies je voor een arlo deurbel met camera, of wil je een philips deurbel met camera? Of wellicht heb je helemaal geen voorkeur voor wat betreft merk video deurbel met camera?

En zo zijn er echt nog veel meer voorkeuren te bedenken die je kunt hebben wanneer je een deurbel met camera gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus goed na te denken over je specifieke voorkeuren. Want de keuze in deurbellen met camera is reuze, en de diversiteit van bijvoorbeeld functies ook. Wat het kiezen zeker niet per se makkelijker maakt. Maar eerder lastiger.

Vergeet ook niet te zorgen voor een meer dan uitstekende Wifi verbinding in huis. Om dit te verbeteren heb je misschien wat aan onze andere koopgidsen: de beste wifi router en de beste wifi versterker.

Ben je veel onderweg voor zaken en is dat de reden dat je een video deurbel wilt aanschaffen? Kijk dan ook een naar onze koopgidsen speciaal voor mensen die veel onderweg zijn. Zo selecteerden we eerder al de beste 17 inch laptop en de beste draadloze oordopjes.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een deurbel met camera kan verschillen. De meeste mensen schaffen een deurbel met camera niet enkel aan als deurbel, maar bijvoorbeeld ook voor een stukje veiligheid en controle.

Wanneer dit laatste het geval is, vind jij waarschijnlijk bewegingsdetectie belangrijk. Elke beweging voor je deur wordt opgemerkt, geregistreerd en aan jou doorgegeven. We gaan hier straks nog wat uitgebreider op in.

Vind je het verder belangrijk dat je meerdere apparaten aan kan sluiten op je deurbel met camera, of wil je dat er één apparaat is dat het geheel kan bedienen? Wil je de bel ook met spraak kunnen besturen?

beste_deurbel_met_camera_02

Kwaliteit van beeld en geluid

De kwaliteit, de scherpte van het beeld en ook het geluid hangt sowieso samen met de hoogte van de resolutie van het beeld. Veel deurbellen met camera beginnen met een resolutie van 720 pixels.

Een lagere resolutie(s) komt de video kwaliteit niet ten goede. Maar feit blijft wel dat ieder andere standaarden heeft, en ook hangt het natuurlijk sterk af van je gebruiksdoel voor wat betreft de eisen die je wellicht hebt in deze.

Wanneer je een videobel aanschaft met een resolutie van 720 pixels of hoger, weet je sowieso dat je in principe goed zit qua scherpte en dus kwaliteit van het (video)beeld van je camera, en ook het geluid

Installatie en opties

Er is veel keuze in deurbellen met en natuurlijk ook zonder camera die je prima zelf kunt installeren. Ze kunnen op het snoer van de al aanwezige, reguliere deurbel worden aangesloten. Of wellicht heb je een draadloze deurbel aangeschaft? Want ook dit is een keuze natuurlijk, draadloos of niet draadloos. We vertellen daar wat meer over in de volgende alinea.

Opgelet, er zijn ook videobellen die niet op je bestaande netwerk kunnen worden aangesloten, maar die een andere (externe) installatie nodig hebben om te kunnen werken. Het laten monteren en installeren door een professional, daar hangt uiteraard een prijskaartje aan. De hoogte hiervan verschilt, maar het kost in ieder geval meer dan wanneer je het zelf doet.

Draadloos of niet?

De installatie van je deurbel met camera hangt samen met het gegeven of deze draadloos is of niet. Een niet draadloze deurbel met camera kun je aansluiten op je netwerk of een ander (nog aan te leggen) netwerk, een draadloze deurbel met camera, het woord zegt het al, is niet aan een draad of snoer ge of verbonden en werkt op een accu en/of batterij.

Het enige nadeel van een draadloze deurbel met camera in onze optiek is juist dit opladen. Want moeten opladen, dat komt eigenlijk nooit uit.

Toch zijn er al video deurbellen met batterij die je nog maar sporadisch op hoeft te laden. Een lange accuduur hebben. Of kunnen laden tijdens gebruik. Beide gegevens kun je terug vinden in de specificaties van een deurbel met camera. Vaak vind je deze gegevens juist ook online!

Batterijduur

Een deurbel met camera die draadloos is, werkt dus op batterijen (over het algemeen). Dit geldt dus niet voor een smart deurbel met camera die niet draadloos is. Welke deurbel met camera en intercom voor jou het beste is, dat beslis je uiteindelijk zelf. Maar de batterijduur kan hierbij wel van doorslaggevend belang zijn.

Check vooraf vooral de specificaties van de accu en/ of batterijduur bij het lezen van een deurbel met camera review, of van de uitkomst van een deurbel met camera test. Hier vind je alle info die je nodig hebt en wenst als het gaat om de batterij en accuduur.

De verschillende functies en opties

Wat de verschillende video deurbellen die er te koop zijn zo verschillend maken, zijn de opties/ functies die een video deurbel wel, of juist niet, heeft. Sommige deurbellen met camera fungeren tevens als alarmsysteem. Je kunt er van alles en nog wat mee zien, volgen, opnemen en terugkijken bijvoorbeeld. Er zijn echter ook video deurbellen die enkel de basisfunctie(s) bezitten.

Het is voor de aankoop van je deurbel met camera beste koop belangrijk om te bepalen welke functies voor jezelf essentieel zijn. Want video deurbel met camera is geheel hetzelfde en onderling verschillen ze dus enorm voor wat betreft mogelijkheden en ook functies.

Het is dan echter wel handig om te weten wat een slimme deurbel met camera nou allemaal kan. Eventueel dan. Nogmaals, niet elke deurbel met camera is even uitgebreid qua functies, opties en mogelijkheden.

We vertellen je hieronder meer over de verschillende opties en functies van een deurbel met camera.

beste_deurbel_met_camera

Detectie voor beweging

Detectie bij beweging is een optie die aanwezig is bij een deurbel met camera. Niet bij alle modellen overigens. Wanneer je een beste deurbel met camera en bewegingsmelder zoekt, dan kunnen we ons voorstellen dat er een beveiligingsaspect aanwezig is of belangrijk is voor jou.

De deurbel met camera begint namelijk al met opnemen op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. Wat voor een beweging dan ook (hoeft niet perse van een mens te zijn). Jij ontvangt vervolgens een melding/ waarschuwing. Jij weet dus direct wanneer er iets of iemand bij je op de stoep staat.

Is het beveiligingsaspect voor jou niet belangrijk of totaal geen ‘wens’? Vraag je dan af of een digitale deurbel met camera en bewegingsdetectie wel noodzakelijk is. Helemaal omdat hoe meer opties, hoe duurder een deurbel met camera is.

Deurbel met camera met of zonder verlichting

De meest voorkomende vorm van nachtzicht bij het filmen. Dus ook bij het filmen door een deurbel met camera, is infrarood gebruik. Dit zorgt voor zwart en wit beelden wanneer er wordt gefilmd in het donker. Je kunt eventueel een verklikker met voldoende licht ophangen maar vaak is dit niet nodig.

Let er dan wel op dat het licht niet in de camera van de video deurbel schijnt.

De gradenhoek van de deurbel met camera

Het gezichtsveld van een deurbel met camera wordt door de kijkhoek bepaald. Hoe hoger het aantal graden, hoe groter het gezichtsveld en het kijk oppervlak. Uiteraard is dit handig om zo een goed beeld te krijgen van hetgeen je filmt en wilt zien. Ook hierbij is het voor aanschaf weer belangrijk om stil te staan bij het gebruiksdoel van je deurbel met camera.

De meeste video deurbellen zijn voorzien van een brede hoek waardoor je vaak zo’n 140 graden breed kunt kijken. Dit is vergelijkbaar met het menselijk oog.

beste_spycam_01

Design (formaat, materiaal, kleur)

Het design van een video deurbel met camera is wellicht niet het allereerste waar je aan denkt bij de aanschaf van een video deurbel. Toch kan het wel een rol spelen in je uiteindelijke besluit. Zo zit er veel verschil in het formaat van een beste video deurbel. Van groot naar klein en van vierkant naar rond. Ook het materiaal en de kleur kunnen verschillen. Voor wat betreft kleur, deze keuze is niet reuze, maar varieert over het algemeen in zwart of wit.

Wat jouw voorkeuren ook zijn, vergeet vooral niet ook te kijken naar wat de deurbel met camera die jij op het oog hebt voor functies bezit. Of deze functies voldoen aan jouw wensen. Je kiest immers voor een functionele video deurbel toch?

Video opslag

Een belangrijk punt bij de aanschaf van jouw video deurbel met camera, waar slaat jouw video deurbel de video opnames op? Want dat ze ergens moeten worden opgeslagen, is een feit. Anders kun je ze ook niet bekijken/ terug kijken. 

Dit opslaan gebeurt lokaal of in de spreekwoordelijke cloud. Er zijn deurbellen met camera waarbij je verplicht aan een abonnement vast zit voor wat betreft dit opslaan. Het opslaan kost dan geld, omdat er sprake is van een specifieke cloud die geld kost.

Dit is zeker niet altijd het geval, maar wel goed om vooraf naar te kijken. Wanneer je een deurbel met camera zonder abonnement wilt, zit je bijvoorbeeld bij een eufy deurbel met camera goed.

Merken

De keuze in een video deurbel met camera is reuze. Die conclusie heb je zelf vast ook al getrokken. Misschien al tijdens je zoektocht, misschien bij en na het lezen van deze blog. Dat komt onder andere, omdat er veel verschillende merken deurbel met camera zijn. 

Er zijn verschillende grote fabrikanten van een video deurbel. Te denken valt bijvoorbeeld aan een elro deurbel met camera, deurbel met camera van eufy, philips deurbel met camera, alecto deurbel met camera, arlo deurbel met camera en zo kunnen we nog wel even doorgaan voor wat betreft een slimme deurbel met camera. 

Belangrijker nog dan het merk van een smart deurbel met camera, zijn de specificaties en de opties die een deurbel met camera heeft. Deze moeten voldoen aan jouw wensen en  het doeleind of de doeleinden waarvoor jij een video deurbel wilt aanschaffen. Onze tip, staar je dus niet blind op een merk, maar kijk naar de opties en mogelijkheden van een specifieke deurbel met camera.

Prijskaartje

De prijskaartjes die horen bij een video deurbel met camera, die verschillen echt énorm!

De prijzen variëren letterlijk van 50 tot 500 euro +. In dat opzicht kun jij de aanschaf van een video deurbel zo duur, en ook zo (relatief) goedkoop mogelijk maak als dat jij zelf wilt.

Uiteraard hangt de prijs van een deurbel met camera voor een groot deel samen met een aantal factoren. Namelijk het materiaal waar de deurbel met camera van is gemaakt ( is er bijvoorbeeld sprake van waterdichtheid of niet, maar vooral ook de verschillende opties en mogelijkheden die een deurbel met camera biedt. Feit is dat hoe meer mogelijkheden en functies een video deurbel heeft, hoe hoger het prijskaartje. 

Wanneer jij van bijvoorbeeld de 7 functies die een video deurbel biedt, er slechts 2 zult gebruiken, is het de vraag of jij niet beter af bent met een variant met een aantal minder opties, prijstechnisch gezien. Een antwoord op deze vraag kun alleen jij echter geven. 

Hetzelfde geldt overigens ook omgekeerd. Wil jij perse een aantal functies die de deurbel met camera waar jouw interesse naar uitgaat niet biedt, kun je wellicht beter een paar tientjes meer betalen voor een video deurbel met een upgrade aan opties. Die opties die jij zo graag wenst. Als het goed is, kan een deurbel met camera echt wel jaren mee. Die paar tientjes meer voel je dan ook minder, wanneer je het uitsmeert over de (verwachte) gebruiksduur.

Daarbij geldt er ook voor de meeste video deurbellen met camera een garantie. De duur van de garantie verschilt per merk (en type). Je kunt hier online vaak duidelijk informatie over terug vinden bij de specificaties.

Hoe je het ook wend of keert, het is voor aanschaf van deurbel met camera essentieel om een budget vast te stellen. Het kadert je zoektocht in en dit vergemakkelijkt de uiteindelijke keuze. Ook omdat je op deze wijze geen video deurbel hoeft te bekijken en te bestuderen die je toch niet wil of kan betalen.

Als laatste, de aandachtspunten van het gebruik van deurbel met camera

We kunnen ons voorstellen dat je nu denkt, zijn er, naast de aandachtspunten voor het kopen van een video deurbel met camera ook nog aandachtspunten bij het gebruik van een smart deurbel met camera? Ja, die zijn er. Er is een belangrijk aandachtspunt die we in het specifiek nog even willen aanstippen hier, en dat gaat over privacy.

Er zijn namelijk juridische regels omtrent het gebruik van een camera met deurbel en/ of camerabewaking. Een video bel/ deurbel met camera mag niet de privacy hinderen, van bijvoorbeeld buren. Je mag geen eigendommen of terrein in beeld brengen van anderen en hier opnames van maken.

Wanneer het gaat om openbare ruimte/ weg zijn de regels iets soepeler. Deels openbare ruimte filmen is soms onvermijdelijk en dit mag dan ook.

Het is verder altijd goed om mensen te waarschuwen dat er wordt gefilmd. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van waarschuwingsstickers. Deze zijn (online) te koop, maar worden ook vaak meegeleverd, bijvoorbeeld bij een bol.com deurbel met camera.

Hoe bepalen wij de beste video deurbel?

Jij zoekt de beste video deurbel? Zoek niet verder, wij hebben ‘m gevonden. Wat je wensen ook zijn.

Dit doen we door vooraf te kijken naar de wensen maar ook zoeken we de verschillen in de markt. Er is namelijk nogal wat aanbod. Hieruit maken wij een selectie en deze leggen we onder het vergrootglas. We graven net zo lang tot we de beste video deurbel hebben gevonden.

We kijken natuurlijk niet alleen naar de specificaties. Ook de prijs en de gebruikerservaringen of reviews van de video deurbel nemen we mee.

Zo zijn we in staat om een top 5 samen te stellen waarbij er voor elke wensenlijst en portemonnee wel een deurbel met camera te vinden is.

Veelgestelde vragen over de beste deurbel met camera

Wat is de beste deurbel met camera?

De beste deurbel met camera, dat is niet één type model of merk, de beste video deurbel is dan ook een persoonsgebonden keuze. Een goede deurbel met camera is in ieder geval een deurbel met camera inclusief die opties en mogelijkheden die jij nog meer wenst. Wanneer het gaat om zakelijk gebruik, maar ook bij prive gebruik. Wat de beste deurbel met camera voor jou is, hangt dus ook sterk samen met je gebruiksdoel.

Waar voldoet een goede deurbel met camera aan?

Een goede deurbel met camera is gebruiksvriendelijk, werkt altijd, is duurzaam en doet wat hij moet doen. Zorgt tevens voor helder beeld en geluid.

Welke deurbel met camera moet ik kopen?

De deurbel met camera die jij het beste kunt aanschaffen, is de video deurbel die bij jou en je (gebruik)situatie past. Maar in basis adviseren we je een deurbel met camera te kopen die gebruiksvriendelijk is, duurzaam en natuurlijk zorgt voor hetgeen jij zoekt in een deurbel met camera aan opties en mogelijkheden.

 

Hoe kan ik mijn deurbel met camera installeren?

Het installeren hangt af van het soort deurbel dat je hebt gekocht (draadloos of niet draadloos). Bij praktisch alle deurbellen met camera zit een installatie handleiding.

 

Waar kan ik de beste video deurbel kopen?

De beste deurbel met camera kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

De beste deurbel met camera, de eindconclusie

De beste video deurbel is uiteraard ook een goede video deurbel, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een deurbel met camera zijn er sowieso 5 zaken die handig zijn mee te nemen in je overwegingen, alvorens definitieve aanschaf. We bespreken ze hieronder met je.

De kwaliteit

Met de kwaliteit bedoelen we de kwaliteit van de camera en (scherpte van) het videobeeld. De kwaliteit, de scherpte van het beeld hangt sowieso samen met de hoogte van de resolutie van het beeld. Veel deurbellen met camera beginnen met een resolutie van 720 pixels, maar bevestigd de uitzondering de regel en zijn er ook video deurbellen te koop met een lagere resolutie. Deze lagere resolutie(s) komt de video kwaliteit niet ten goede. Maar feit blijft wel dat ieder persoonlijk andere standaarden heeft, en ook hangt het natuurlijk sterk af van je gebruiksdoel voor wat betreft de eisen die je wellicht hebt in deze.

Wanneer je een videobel aanschaft met een resolutie van 720 pixels of hoger, weet je sowieso dat je in principe goed zit qua scherpte en dus kwaliteit van het (video)beeld van je camera.  

De installatie mogelijkheden

Er is veel keuze in deurbellen met camera die je prima zelf kunt installeren. Ze kunnen wellicht gewoon op het snoer van de al aanwezige, reguliere deurbel worden aangesloten. Of wellicht heb je een draadloze deurbel aangeschaft? Want ook dit is een keuze natuurlijk, draadloos of niet draadloos. We hebben daar eerder in deze blog al wat uitgebreider over geschreven.

Er zijn echter ook videobellen die niet op je bestaande netwerk kunnen worden aangesloten, maar die een andere (externe) installatie nodig hebben om te kunnen werken. Het laten monteren en installeren door een derde partij kost geld, in ieder geval meer dan wanneer je het zelf doet. Goed om hier vooraf bij stil te staan.

Batterij(duur)

Zoals al eerder geschetst, bestaat de mogelijkheid tot aankoop en gebruik van een draadloze deurbel met camera. Een deurbel met camera die draadloos is, werkt over het algemeen op batterijen. Dit geldt dus niet voor een smart deurbel met camera die niet draadloos is. Welke deurbel met camera en intercom voor jou het beste is, dat beslis je uiteindelijk zelf. Maar de batterijduur kan hierbij wel van doorslaggevend belang zijn.

Wanneer je gaat voor een draadloze deurbel met camera, check dan vooraf de specificaties van de accu en/ of batterijduur bij het lezen van een deurbel met camera review, of van de uitkomst van een deurbel met camera test. De best geteste deurbel met camera die werkt op batterijen, daarbij is het over het algemeen niet zo dat je elke dag je batterijen weer moet opladen. Dat zou buitengewoon onhandig zijn en ook niet functioneel.

Video opslag

Een belangrijk punt op te letten, waar slaat jouw video deurbel de video opnames op? Want dat ze ergens moeten worden opgeslagen, is een feit. Anders kun je ze ook niet bekijken/ terug kijken. 

Dit opslaan gebeurt lokaal of in de spreekwoordelijke cloud. Er zijn deurbellen met camera waarbij je verplicht aan een abonnement vast zit voor wat betreft dit opslaan. Het opslaan kost dan geld, omdat er sprake is van een specifieke cloud die geld kost. Dit is zeker niet altijd het geval, maar wel goed om vooraf naar te kijken. Wanneer je een deurbel met camera zonder abonnement wilt, zit je bijvoorbeeld bij een eufy deurbel met camera goed.

Detectie of niet?

Detectie bij beweging is een optie die aanwezig is bij een deurbel met camera. Niet bij alle modellen natuurlijk, maar wel vaak. Wanneer je een beste deurbel met camera en bewegingsmelder zoekt, dan kunnen we ons voorstellen dat er een beveiligingsaspect aanwezig is of belangrijk is voor jou. Deze deurbel met camera begint namelijk al met opnemen op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd, wat voor een beweging dan ook (hoeft niet perse van een mens te zijn). Jij ontvangt vervolgens een melding/ waarschuwing. Jij weet dus direct wanneer er iets of iemand bij je op de stoep staat.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste video deurbel en je uitgelegd dat deurbel met camera beste koop, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 5 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze blog je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste video deurbellen die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

 1. 1. Eufy by Anker Video Deurbel

  #1 Beste video deurbel met camera
  Eufy by Anker Video Deurbel. Haarscherp beeld

  Haarscherp beeld

  Deze video deurbel met camera werkt in alle omstandigheden zeer goed. Installatie is een eitje en het systeem laat zich eenvoudig uitbreiden met sensoren en camera's.

  €157 bij bol.com
  bol.com (€157,00)
 2. 2. Xecurity X-One Deurbelset

  #2 Beste koop video deurbel
  Xecurity X-One Deurbelset. Scherpe prijs

  Scherpe prijs

  Deze video deurbel met camera valt op door zijn goede recensies maar ook door de scherpe prijs. Bij deze video deurbel heb je geen abonnement nodig.

  €49 bij bol.com
  bol.com (€49,00)
 3. 3. SecuFirst DID701B Slimme Wifi deurbel met camera

  #3 Best beoordeelde video deurbel
  SecuFirst DID701B Slimme Wifi deurbel met camera. Als beste beoordeeld

  Als beste beoordeeld

  Deze scherp geprijsde deurbel met camera voelt degelijk en de installatie is zeer eenvoudig. Je koopt echt een goed systeem voor een scherpe prijs.

  €119 bij bol.com
  bol.com (€119,00)
 4. 4. Ring Video Deurbel (2de generatie) 

  #4 Beste video deurbel onder 100 euro
  Ring Video Deurbel (2de generatie) . De marktleider

  De marktleider

  Het meest verkochte systeem. Ring heeft de video deurbel uitgevonden en bewijst nog steeds dat het een goede deurbel is. Wel heb je een abonnement nodig.

  €95,88 bij bol.com
  bol.com (€95,88)
 5. 5. Ring Video Deurbel

  #5 Beste bedrade video deurbel met camera
  Ring Video Deurbel. Nooit de accu opladen

  Nooit de accu opladen

  Heb jij stroom aansluiting van de oude bel? Dan kun je deze deurbel zeer eenvoudig koppelen. Je hoeft dus nooit de accu op te laden.

  €54,90 bij alternate.nl
  alternate.nl (€54,90)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

6 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.2

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.