Beste vissershoedje van 2023

Top 5 best geteste vissershoedjes volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 23 maart 2023 @16:18

beste_vissershoedje

Jij bent op zoek naar het beste vissershoedje? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het vissershoedje van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 21 vissershoedjes uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Hempkoo Bucket Hat als beste vissershoedje uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vissershoedjes van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een vissershoedje. Wist je bijvoorbeeld dat het beste vissershoedje van hennep is gemaakt en daarmee zeer duurzaam is? Lees snel verder…

#1 Beste vissershoedje
HEMPKOO Bucket Hat – Duurzaam Hennep Vissershoedje. Gemaakt van hennep

Gemaakt van hennep

Deze Hempkoo bucket hat of vissershoedje is een duurzaam product. Gemaakt van hennep waardoor dit vissershoedje niet alleen duurzaam is maar ook nog eens erg sterk. One size fits all.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€24,95 bij bol.com
bol.com (€24,95)

Naar de top 5

Top 5 beste vissershoedjes van dit moment

Hoe komt deze top 5 vissershoedjes tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 21 vissershoedjes uitvoerig getest en vergeleken.

21 vissershoedjes vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vissershoedjes worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HEMPKOO Bucket Hat – Duurzaam Hennep Vissershoedje

  #1 Beste duurzame vissershoedje
  HEMPKOO Bucket Hat – Duurzaam Hennep Vissershoedje. Gemaakt van hennep

  Gemaakt van hennep

  Deze Hempkoo bucket hat of vissershoedje is een duurzaam product. Gemaakt van hennep waardoor dit vissershoedje niet alleen duurzaam is maar ook nog eens erg sterk. One size fits all.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 2. 2. LOUD AND CLEAR® – Hoed – Vissershoedje 

  #2 Beste koop vissershoedje
  LOUD AND CLEAR® – Hoed – Vissershoedje . Gemaakt van 100% katoen

  Gemaakt van 100% katoen

  Perfect voor op vakantie of de zonnige dagen in Nederland. Het katoen is ademend en zit comfortabel. Dit vissershoedje kun je gewoon in de wasmachine stoppen.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 3. 3. Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Camouflage 

  #3 Beste camo vissershoedje
  Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Camouflage . In camouflage patroon

  In camouflage patroon

  Dit vissershoedje is gemaakt van 100% katoen en is dubbelzijdig. De binnenzijde is volledig groen. Perfect voor aan de waterkant, vakantie of een festival.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 4. 4. Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Panterprint

  #4 Beste festival vissershoedje
  Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Panterprint. Dubbelzijdig vissershoedje

  Dubbelzijdig vissershoedje

  Dit vissershoedje heeft een opvallende panterprint en is gemaakt van 100% katoen. Even wat minder opvallen? Keer het hoedje binnenste buiten en je hebt een volledig zwarte vissershoed.

  €6,63 bij bol.com
  bol.com (€6,63)
 5. 5. Reversible bucket hat – Maat S/M – Zwart & Beige

  #5 Beste neutrale vissershoedje
  Reversible bucket hat – Maat S/M – Zwart & Beige. Beige en zwart

  Beige en zwart

  Perfect geschikt voor een wat kleiner hoofd. Dit dubbelzijdige vissershoedje heeft een beige en zwarte kleur en is gemaakt van 100% katoen. Dit vissershoedje is wasmachinebestendig.

  €4,99 bij bol.com
  bol.com (€4,99)

Tips voor beste vissershoedje kopen

Ga voor het beste vissershoedje wanneer je een liefhebber van vissen bent. In Nederland is vissen een bijzonder populair sport en dat is om meerdere redenen ook wel logisch. Vissen is in de eerste plaats erg spannend. Je weet namelijk nooit wat er aan de haak zit en dit maakt het onvoorspelbaar. Daarnaast is vissen ook erg rustgevend. 

We leven in hele jachtige maatschappij en veel mensen hebben last van chronische stress. Wanneer je gaat vissen, dan zit je in de natuur en het water kabbelt dan lekker. Dit geeft een rustgevend gevoel. Je moet als visser uiteraard wel een goede uitrusting hebben. Niet alleen de hengel moet van een goede kwaliteit zijn, maar ook de kleding.  Daarnaast is het ook verstandig om een vissershoedje aan te kopen. Maar waar moet je bij de aankoop van een vissershoedje dan precies rekening mee houden?

Het beste vissershoedje heeft een goede pasvor

Wanneer je een vissershoedje koopt, dan moet je ervoor zorgen dat deze goed past. Het belangrijkste is de juiste pasvorm. Als je voor een te kleine hoed gaat, dan kan deze ongemak veroorzaken wanneer je hem een lange tijd draagt. Dit kan worden voorkomen door een hoed te kiezen die goed past en niet knelt of pijn doet tijdens het dragen. Ook is het niet verstandig om een te grote vissershoed aan te kopen. Gaat het flink waaien? Dan kan deze afwaaien en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. 

Maar hoe weet je nu welke vissershoed bij je past? Je kunt er in de eerste plaats natuurlijk voor kiezen om het beste vissershoedje in fysieke winkel aan te kopen. Dan kun je namelijk de verschillende vissershoedjes passen. Dan krijg je er ook gepast advies bij van een verkoopmedewerker. Een fysieke winkel brengt echter ook enkele nadelen met zich mee. Je hebt doorgaans minder keuze en vaak betaal je dan ook meer voor je vissershoed.

Maar is het dan verstandig om een vissershoedje via de webshop te kopen? Vroeger zouden we zeggen dat dit onverstandig is, want toen hadden de meeste webshops nog geen maattabellen. De meeste webshops zijn daar nu wel van voorzien. Daardoor is het vrij eenvoudig om een vissershoed te kopen die bij je hoofd past. Je meet gewoon je hoofd op en vervolgens zoek je naar de maten die bij je type hoofd passen. Mocht het vissershoedje onverhoopt toch niet passen? Dan is dat niet direct een probleem, want bij veel webshops kun je het vissershoedje kosteloos retourneren.

Het materiaal van de vissershoed

Uiteraard moet het beste vissershoedje ook zijn voorzien van de beste kwaliteit. Om die reden is het ook verstandig om voor een vissershoed van kwalitatieve materialen te gaan. Er zijn verschillende materialen, maar waar moet het beste vissershoedje dan precies aan voldoen? Welnu, het is in de eerste plaats van belang dat het vissershoedje waterdicht is. Ga je bijvoorbeeld vissen in een boot? Dan bestaat er een kans op regen en dan kun je niet schuilen. Je wilt dan niet worden geconfronteerd met nat haar.

Daarnaast moet het materiaal duurzaam zijn. Hoe beter het materiaal van de vissershoed, hoe langer je met het product kunt doen. Bovendien is dit ook veel beter voor het klimaat. Kijk ook goed of de vissershoed wasbaar is. Dit wordt doorgaans aangegeven bij de productspecificaties of het staat in een kaartje in de hoed. Een wasbare vissershoed is doorgaans iets duurder maar je weet dan zeker dat deze lang meegaat en dat is ook wat waard.

beste_vissershoedje_01

De uitstraling van de vissershoed

Het beste vissershoedje heeft niet alleen een uitstekende kwaliteit, maar tegelijkertijd heeft deze ook een mooie uitstraling. Ga daarom voor een vissershoed dat bij je voorkeur past. Vind jij het bijvoorbeeld fijn om op te vallen tijdens het vissen? Ga dan voor een fellere kleur, want daarmee zien mensen je meteen. Denk dan bijvoorbeeld aan de kleuren geel, oranje of roze. Je kunt uiteraard ook voor meer donkere kleuren gaan. Denk bijvoorbeeld aan zwart, bruin of donkerblauw. Het voordeel van een donkere vissershoed is dat je vlekken niet zo snel ziet. Daarnaast blijven die kleuren altijd in de mode en dat is goed voor de duurzaamheid van je vissershoedje. 

Je kunt ook voor een vissershoed gaan die past bij je visuitrusting. Misschien heb je bijvoorbeeld speciale visserskleding en zoek je nog een passende hoed.

beste_vissershoedje_02

Het budget voor je vissershoed

De tijden zijn duur en daarom wil je ongetwijfeld een vissershoed tegen een scherpe prijs aankopen. Dit lijkt verstandig, maar toch kun je beter voor duurder materiaal gaan. Deze vissershoedjes gaan namelijk langer mee en uiteindelijk bespaar je op die manier. Anders moet je om de zoveel tijd een nieuwe vissershoed kopen. Gelukkig kun je ook een vissershoed van een uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs aankopen. Er zijn speciale vergelijkingswebsites met vissershoedjes. Verschillende webshops nemen deel aan die vergelijkingswebsite en dan heb jij een fijn overzicht van de verschillende prijzen. Er is vrijwel altijd wel ergens een leuke aanbieding te vinden. 

Veelgestelde vragen over een vissershoedje

Koop je het beste vissershoedje alleen voor de uitstraling?

De uitstraling van je vissershoedje speelt natuurlijk een belangrijke rol bij de aankoop. Toch is dit niet de enige reden om een vissershoedje te kopen. Een vissershoedje is namelijk ook zeer functioneel. Een vissershoedje kan je hoofd immers beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Heb je bijvoorbeeld een kaal hoofd? Dan is het niet verstandig om zonder vissershoedje te vissen in de felle zon. Dan verbrand je sneller en daar heb je ongetwijfeld geen zin in.

Is het materiaal van het beste vissershoedje belangrijk?

Ja, het is zeker geen slecht idee om rekening te houden met het materiaal. Hoe kwalitatiever het materiaal, hoe langer je met het vissershoedje kunt doen. Het zorgt er overigens ook voor dat het vissershoedje erg aangenaam zit.

Kun je besparen op het beste vissershoedje?

Het is niet verstandig om een goedkoop vissershoedje van matige kwaliteit te kopen. Die gaan namelijk niet lang mee en dat is frustrerend. Gelukkig kun je ze wel goedkoop in een webshop aankopen.

Nogmaals onze top 5 vissershoedjes op een rijtje

 1. 1. HEMPKOO Bucket Hat – Duurzaam Hennep Vissershoedje

  #1 Beste duurzame vissershoedje
  HEMPKOO Bucket Hat – Duurzaam Hennep Vissershoedje. Gemaakt van hennep

  Gemaakt van hennep

  Deze Hempkoo bucket hat of vissershoedje is een duurzaam product. Gemaakt van hennep waardoor dit vissershoedje niet alleen duurzaam is maar ook nog eens erg sterk. One size fits all.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 2. 2. LOUD AND CLEAR® – Hoed – Vissershoedje 

  #2 Beste koop vissershoedje
  LOUD AND CLEAR® – Hoed – Vissershoedje . Gemaakt van 100% katoen

  Gemaakt van 100% katoen

  Perfect voor op vakantie of de zonnige dagen in Nederland. Het katoen is ademend en zit comfortabel. Dit vissershoedje kun je gewoon in de wasmachine stoppen.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 3. 3. Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Camouflage 

  #3 Beste camo vissershoedje
  Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Camouflage . In camouflage patroon

  In camouflage patroon

  Dit vissershoedje is gemaakt van 100% katoen en is dubbelzijdig. De binnenzijde is volledig groen. Perfect voor aan de waterkant, vakantie of een festival.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 4. 4. Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Panterprint

  #4 Beste festival vissershoedje
  Bucket Hat – Vissershoedje – Hoed – Panterprint. Dubbelzijdig vissershoedje

  Dubbelzijdig vissershoedje

  Dit vissershoedje heeft een opvallende panterprint en is gemaakt van 100% katoen. Even wat minder opvallen? Keer het hoedje binnenste buiten en je hebt een volledig zwarte vissershoed.

  €6,63 bij bol.com
  bol.com (€6,63)
 5. 5. Reversible bucket hat – Maat S/M – Zwart & Beige

  #5 Beste neutrale vissershoedje
  Reversible bucket hat – Maat S/M – Zwart & Beige. Beige en zwart

  Beige en zwart

  Perfect geschikt voor een wat kleiner hoofd. Dit dubbelzijdige vissershoedje heeft een beige en zwarte kleur en is gemaakt van 100% katoen. Dit vissershoedje is wasmachinebestendig.

  €4,99 bij bol.com
  bol.com (€4,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews