Beste vlakwaterpomp van 2023

Top 5 best geteste vlakwaterpompen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 27 december 2022 @14:36

beste-vlakwaterpomp

Jij bent op zoek naar de beste vlakwaterpomp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vlakwaterpomp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 vlakwaterpompen uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is DAB Nova Up 300 als beste vlakwaterpomp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vlakwaterpompen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een vlakwaterpomp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vlakwaterpomp van de top pompen bouwer DAB is? Lees snel verder…

#1 Beste vlakwaterpomp
DAB Nova Up 300 M-AE. Robuust en krachtig

Robuust en krachtig

Je pompt eenvoudig tot maar liefst 1 mm op de oppervlakte weg. Is geschikt voor zeer compacte ruimtes en heeft een ingebouwde vlotter zodat het systeem nog compacter.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€209 bij bol.com
bol.com (€209,00)

Naar de top 5

Top 5 beste vlakwaterpompen van dit moment

Hoe komt deze top 5 vlakwaterpompen ptot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 12 vlakwaterpompen uitvoerig getest en vergeleken.

12 vlakwaterpompen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vlakwaterpompen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste vlakwaterpomp
  DAB Nova Up 300 M-AE. Robuust en krachtig

  Robuust en krachtig

  Je pompt eenvoudig tot maar liefst 1 mm op de oppervlakte weg. Is geschikt voor zeer compacte ruimtes en heeft een ingebouwde vlotter zodat het systeem nog compacter.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop vlakwaterpomp
  DAB Nova Up 180 M-NA. Een echte alleskunner

  Een echte alleskunner

  Met een pomp en afzuig capaciteit van maar liefst 7500 liter per uur is die ondergelopen kelder zo weer droog. Natuurlijk is deze vlakwaterpomp ook geschikt voor vijvers en zwembaden

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde vlakwaterpomp
  DAB Verty Nova 200 M-A. Goed beoordeeld en krachtig

  Goed beoordeeld en krachtig

  Schoon en lichtvuil water afpompen? Met een snelheid van maar liefst 7500 liter per uur pomp je snel en eenvoudig elke ruimte weer watervrij. Deze vlakwaterpomp heeft een ingebouwde vlotter.

  €224,05 bij a2koi.nl
  a2koi.nl (€224,05)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Meest krachtige vlakwaterpomp
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Uiterst krachtige vlakwaterpomp

  Uiterst krachtige vlakwaterpomp

  Deze vlakwaterpomp is gemaakt voor het zware werk. Je pompt eenvoudig 14.000 liter water per uur weg, waarbij je zelf bepaalt of je gebruik maakt van de zij- of bovenuitgang.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Best instapmodel vlakwaterpomp
  Einhell GC-SP 3580 LL. Goedkope keuze

  Goedkope keuze

  Zoek je een vlakwaterpomp omdat je af en toe een zwembad of kelder wilt leegpompen? Dan is deze Eimhell pomp een goede keuze. De pompcapaciteit is met 8000 liter per uur bijzonder groot te noemen.

  €59,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€59,99)

Tips voor het kopen van de beste vlakwaterpomp

Als je op zoek bent naar de beste vlakwaterpomp, doe je er goed aan verder te lezen. Waar moet je op letten als je een vlakwaterpomp gaat kopen? Er komt veel kijken bij het aanschaffen van een waterpomp. Het aanbod is enorm. Hoe vind je te midden van duizenden opties de beste vlakwaterpomp? Het vinden van de beste vlakwaterpomp is een vak apart. Als je je enigszins hebt verdiept in het aanbod van vlakwaterpompen, zal je dat kunnen beamen. Wil je meer weten over het vinden van de beste vlakwaterpomp? Voor de beste tips en tricks kun je met een gerust hart verder lezen.

Zo vind je de beste vlakwaterpomp

Je bent niet de enige die op zoek is naar de beste vlakwaterpomp. Als je interesse hebt in het wegpompen van water tot een paar millimeter, kom je al snel bij een vlakwaterpomp uit; water afzuigen is nog nooit zo makkelijk geweest als met een vlakwaterpomp. Bovendien kun je met deze waterpomp buitengewoon precies te werk gaan. Een vlakwaterpomp laat minder water staan dan andere waterpompen. Dat is een groot voordeel als bijvoorbeeld de kelder onder water staat. Maar er zijn nog veel meer situaties denkbaar waarbij een vlakwaterpomp van pas komt. Wat dacht je van het leegpompen van een opblaasbaar zwembad? Bijvoorbeeld voor de kinderen? Of het leegpompen van een souterrain? De mogelijkheden van een vlakwaterpomp zijn eindeloos.

Het dweildroog maken van een plek

Het doel van een vlakwaterpomp is het dweildroog maken van een plek. Als er enkele millimeters water overblijven, kun je de rest van het water snel en eenvoudig opdweilen. Je moet dan ook niet verbaasd opkijken als mensen een vlakwaterpomp een dweilpomp noemen. Dat wilt echter niet zeggen dat je een vlakwaterpomp voor alle doeleinden kunt gebruiken. Alle waterpompen hebben andere voor-en nadelen. Zo ook de vlakwaterpomp. Je kunt een vlakwaterpomp slechts gebruiken voor water dat niet vies is. Regenwater verwerken is geen enkel probleem. Houd je daar rekening mee als je een vlakwaterpomp gaat kopen?

beste_vlakwaterpomp_01

Oersterk

Waarom zou je een vlakwaterpomp aanschaffen? Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je vandaag nog op zoek zou gaan naar de beste vlakwaterpomp. Vlakwaterpompen zijn ontzettend sterk. Degelijkheid staat voorop bij vlakwaterpompen. Zodoende kun je rekenen op een lange levensduur als je de beste vlakwaterpomp hebt gekocht. Maar ook kun je een vlakwaterpomp gebruiken voor verschillende doeleinden. Het is daarbij wel belangrijk dat het water niet te vies is. Als het water enorm zanderig is, kun je de vlakwaterpomp beter in de kast laten staan. Soms kun je de waterpomp in een put plaatsen om alsnog vies water te pompen, maar ook dan dien je dat met beleid te doen. Voorzichtigheid is altijd geboden als je met waterpompen werkt. Als je een waterpomp fout gebruikt, ben je nog verder van huis.

De beste vlakwaterpomp: Iets voor jou?

Denk je dat een vlakwaterpomp iets voor jou is? Veel mensen maken elke dag opnieuw dankbaar gebruik van een vlakwaterpomp. De pomp is relatief klein en blinkt uit op het gebied van behendigheid. Wateroverlast is verleden tijd als je een vlakwaterpomp koopt. Als je ook nog eens de beste vlakwaterpomp koopt, kun je eindeloos genieten van de pomp zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. Het hangt van de vlakwaterpomp af tot hoeveel millimeter de pomp droog kan zuigen. Als je de vlakwaterpomp gebruikt in combinatie met een sterkere pomp, zit je altijd goed. Sommige mensen kiezen ervoor een vlakwaterpomp uit de kast te halen voor precisiewerk nadat ze een ruimte hebben droog gepompt met een krachtige waterpomp. Wat heeft jouw voorkeur? De mogelijkheden zijn eindeloos als je een vlakwaterpomp koopt.

Plekken waar een vlakwaterpomp van pas komt

Vlakwaterpompen worden veelvuldig ingezet om kelders en souterrains droog te pompen. Last hebben van een volgelopen kelder is een klassiek probleem. Zodoende heeft men daar dan ook een handige oplossing voor bedacht: Een vlakwaterpomp! Grondwater dat optrekt zorgt voor veel ongemak in het dagelijks leven van menig Nederlander. Je bent dus niet de enige die zich ergert aan een volgelopen kelder of souterrain. Zeker als je dure apparatuur in je kelder hebt staan, is het belangrijk dat de kelder droog is. Te denken is bijvoorbeeld aan een wasmachine.

Het functioneren van een vlakwaterpomp

De pomp wordt gekoeld door het water. Pas op als de waterpomp droog loopt. Als dit voor langere tijd gebeurd, bestaat de kans dat de waterpomp kapot gaat. De waterpomp brandt dan door. Repareren is zinloos. Ook als je de beste vlakwaterpomp koopt, is dit probleem niet meer te verhelpen. Zet je de vlakwaterpomp in de manuele stand om dergelijke problematiek te voorkomen? Dan kun je eindeloos genieten van de beste vlakwaterpomp. Ook is het belangrijk de waterpomp tijdig uit te schakelen. Zo bescherm je de vlakwaterpomp tegen drooglopen. Ook de beste vlakwaterpomp ter wereld is gevoelig voor drooglopen.

Accessoires

Waar kun je zoal aan denken als je accessoires wilt kopen voor jouw vlakwaterpomp? Vaak kun je een vlakwaterpomp in combinatie met een afvoerslang kopen. Voor je het weet kun je beginnen met het leegpompen van bijvoorbeeld de kelder. Je dient goed na te denken over welke vlakwaterpomp je gaat kopen, want vlakwaterpompen verschillen onderling enorm. Uiteraard kun je vrijblijvend gebruik maken van de mogelijkheid om een expert om advies te vragen. Een expert kan je ongetwijfeld verder helpen in je zoektocht naar de beste vlakwaterpomp. Water verplaatsen van A naar B is nog nooit zo makkelijk geweest als met een vlakwaterpomp. De mogelijkheden van een vlakwaterpomp zijn divers. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het sproeien van een tuin. Een expert heeft ruimschoots ervaring met vlakwaterpompen. Hier kun je vandaag nog gebruik van maken door advies in te winnen bij een specialist. Ze helpen je maar al te graag verder.

beste_vlakwaterpomp_02

De prijs van de beste vlakwaterpomp

Het is een misverstand om te denken dat de duurste vlakwaterpomp ook de beste is. Dat betekent echter niet dat je de goedkoopste vlakwaterpomp kunt kopen. Op de lange termijn kom je dan namelijk vaak voor onverwachte kosten te staan. Je moet de vlakwaterpomp na een aantal maanden bijvoorbeeld repareren voor een geldbedrag. De beste vlakwaterpomp heeft een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Ook de bekendheid van het merk zegt niet alles over de kwaliteit van de vlakwaterpomp. Verkijk je dus niet op de prijs en naamsbekendheid van het merk. Maar waar moet je dan wel op letten als je op zoek bent naar de beste vlakwaterpomp?

Het belang van het lezen van reviews

Reviews lezen van verschillende websites is van groot belang. Je kunt hierbij denken aan bol.com en Amazon. Op de websites kun je terecht voor talloze reviews van verreweg de meeste vlakwaterpompen. Een beoordeling is uiteraard heel erg persoonlijk, maar als je een hoop reviews leest, kun je de relevante informatie uit de verschillende besprekingen filteren. Pompen inzetten als vlakzuiger wordt steeds populairder. Dat is terug te zien aan het aantal reviews. Maak daar slim gebruik van door ze te gebruiken als een tool om de beste vlakwaterpomp te vinden.

Water wegpompen is nog nooit zo makkelijk geweest

Als je de beste vlakwaterpomp koopt, is water wegpompen nog nooit zo makkelijk geweest. Vlakwaterpompen worden ook wel aangeraden om kelders met grote hoeveelheden water en zand leeg te pompen. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos als je eenmaal de beste vlakwaterpomp hebt gekocht. Tot hoeveel millimeter pompt de waterpomp weg? Komt de waterpomp vervolgens snel weer op gang? Is er een ontluchter ingebouwd? Of juist niet? Dit zijn allemaal zaken om op te letten als je een vlakwaterpomp gaat kopen. Alleen op deze manier vind je de beste vlakwaterpomp.

Specificaties

Het is de moeite waard om de specificaties van de waterpomp te bestuderen voordat je over gaat op de aanschaf van een waterpomp. Hoe sterk is de motor? Wat is de maximale korrelgrootte waarvoor je de waterpomp kunt gebruiken? Wat is het asvermogen? Het is de moeite waard om even te kijken hoe zwaar de pomp is. Wat zijn de afmetingen? De aansluitingen zijn van groot belang. Wat voor slangaansluiting heeft de waterpomp? Hoeveel meter is de bijgeleverde kabel? Er zijn ontzettend veel vragen die je moet beantwoorden voordat je voor een vlakwaterpomp kiest. De beste vlakwaterpomp vinden is zo makkelijk nog niet, maar als je deze vragen hebt beantwoord, moet dat zeker lukken.

Verschillende soorten (vergelijkbare) pompen

Als je de beste vlakwaterpomp wilt vinden, dien je over bepaalde voorkennis te beschikken. Ook over vergelijkbare waterpompen. Als je een vlakzuigerpomp koopt, kun je tot ontzettend laag water afpompen. Te denken valt daarbij aan drie millimeter. De inlaat is zo geplaatst dat dit niveau zo laag mogelijk is. Een vuilwaterpomp wordt – zoals de naam al doet vermoeden – veelal ingezet om vuil water weg te pompen. Op bouwplaatsen worden vuilwaterpompen veelvuldig gebruikt. Het maakt voor een vuilwaterpomp niet uit hoeveel zand er in het water zit. Het tegenovergestelde van een vuilwaterpomp is een schoonwaterpomp. Schoon water af pompen doe je bij voorkeur met een schoonwaterpomp. Een schoonwaterpomp is bovendien een relatief goedkope optie. Deze pompen zijn namelijk minder deur om te maken dan bijvoorbeeld een vuilwaterpomp.

Verschillende uitvoeringen

Je kunt doorgaans kiezen uit verschillende uitvoeringen als je een vuilwaterpomp gaat kopen. Het combineren van waterpompen met niveauschakelaars behoort tot de mogelijkheden. Dan hoef je je nergens meer zorgen over te maken. De waterpomp kun je dan met een gerust hart gebruiken. Wil je een lichte pomp? Of juist een zware? Je dient een hoop keuzes te maken alvorens je over kunt gaan op de aanschaf van een waterpomp. Het is de moeite waard om te kijken hoeveel jaar je garantie krijgt op het product. Als het product onverhoopt kapot gaat, kun je gebruik maken van de garantie, maar dan moet de verstreken tijd sinds de aankoop wel binnen de garantietermijn vallen.

De prijs en kwaliteit van de beste vlakwaterpomp

De beste vlakwaterpomp combineert de hoogste kwaliteit met de laagste prijs. Water wegpompen is dan nog nooit zo makkelijk geweest. Voor je het weet is de ruimte weer droog. Als je regelmatig last hebt van wateroverlast, kan het slim zijn om een vlakwaterpomp te kopen. Heb je geen zin om te dweilen? Overweeg om een vlakwaterpomp te kopen! Als je ook nog eens de beste vlakwaterpomp koopt, is dweilen definitief verleden tijd. Je kunt een vlakwaterpomp professioneel gebruiken, maar ook in een huiselijke setting. De mogelijkheden zijn eindeloos als je de beste vlakwaterpomp koopt.

Robuust

Wat voor materiaal heeft jouw voorkeur? Robuust aluminium? Het is de moeite waard om je hier eventjes in te verdiepen, maar ook in de specifieke doeleinden van de vlakwaterpomp in kwestie. Wat is de opvoerhoogte? En de waterverplaatsing per uur? Je kunt verschillende soorten vlakwaterpompen op de markt verkrijgen. Alleen als je je goed verdiept in de diverse mogelijkheden, kun je het beste besluit maken. Een goedkopere pomp kan volstaan als je bijvoorbeeld (naar verwachting) eenmalig last hebt van wateroverlast. In alle andere gevallen is een vlakwaterpomp aan te raden.

Veilig te gebruiken

Het is belangrijk dat de waterpomp veilig te gebruiken is. Verschillende merken onderscheiden zich van de concurrenten op het gebied van innovatie. Wat dat betreft ontwikkeld de markt zich in rap tempo. Waterpompen ontwikkelen is een spannend werkveld waarin veel gebeurd. Meerdere sectoren maken dankbaar gebruik van waterpompen. Elke dag opnieuw. Dan is het extra belangrijk dat de waterpomp betrouwbaar is. Zeker als jouw inkomsten afhankelijk zijn van het functioneren van de waterpomp. Gelukkig begrijpen ontwikkelaars en producten dat als geen ander. Zodoende kun je anno 2022 voor relatief weinig geld een vooraanstaande waterpomp kopen die met gemak jaren mee gaat.

Een zwembad leegpompen met de beste vlakwaterpomp

Het maakt weinig verschil of je een zwembad in een hoog of laag tempo leegpompt. De hoeveelheid water is namelijk vast. Pompen kunnen daar heel goed mee om gaan. Zo ook vlakwaterpompen. Zodoende hebben deze waterpompen enorm veel verschillende kwaliteiten. Des te meer reden om op zoek te gaan naar de beste vlakwaterpomp! Dan kun je met gemak jaren vooruit met je nieuw gekochte waterpomp.

Aarzel niet langer

Er is geen enkele reden om nog langer te aarzelen. Een vlakwaterpomp kopen is een goed idee om meerdere redenen. Je kunt de waterpomp op verschillende manieren gebruiken, maar doorgaans wordt deze waterpomp gebruikt om kelders en souterrains leeg te pompen. Tel daar een zacht prijskaartje bij op en je weet dat je te maken hebt met een uitstekende vlakwaterpomp. Let je op de garantie? Ook de specificaties dien je in de gaten te houden als je een vlakwaterpomp gaat kopen. Net als de reviews (bijvoorbeeld op Amazon). Met deze tips in je achterhoofd moet het vast en zeker lukken om de beste vlakwaterpomp te scoren. Bij een winkel of webshop. Online bestellen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Doe jij daar vandaag nog je voordeel mee?

Veelgestelde vragen over een vlakwaterpomp

Ik heb behoefte aan advies over het kopen van een vlakwaterpomp. Waar kan ik heen met mijn vragen?

Als je vragen hebt over het kopen van een vlakwaterpomp, kun je die stellen aan de winkel of webshop waar je van plan bent om de pomp te kopen. Winkeliers helpen je maar al te graag verder. Met al je vragen. Zeker voor vragen over specifieke producten kun je het beste bij de winkel zelf zijn. Je kunt advies vragen aan een specialist. Een specialist is onafhankelijk. Winkels contacteren kan via een contactformulier, de telefoon of WhatsApp.

Wat is de gemiddelde prijs van een vlakwaterpomp?

Je hebt vlakwaterpompen in allerlei soorten en maten, maar je moet rekenen op ruim tweehonderd euro als je een goede vlakwaterpomp wilt kopen.

Hoe zit het met de garantie?

Over het algemeen is de garantie die op vlakwaterpompen zit, goed geregeld. Hier kun je altijd gebruik van maken. Je doet er goed aan te kijken hoeveel jaar garantie je hebt op het product.

Waarom zou ik kiezen voor een vlakwaterpomp?

Een vlakwaterpomp is misschien niet zo sterk als andere waterpompen, maar hier staat tegenover dat je preciezer te werk kunt gaan. Bovendien zijn andere waterpompen meestal duurder.

Onze top 5 vlakwaterpompen nogmaals op een rijtje

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste vlakwaterpomp
  DAB Nova Up 300 M-AE. Robuust en krachtig

  Robuust en krachtig

  Je pompt eenvoudig tot maar liefst 1 mm op de oppervlakte weg. Is geschikt voor zeer compacte ruimtes en heeft een ingebouwde vlotter zodat het systeem nog compacter.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop vlakwaterpomp
  DAB Nova Up 180 M-NA. Een echte alleskunner

  Een echte alleskunner

  Met een pomp en afzuig capaciteit van maar liefst 7500 liter per uur is die ondergelopen kelder zo weer droog. Natuurlijk is deze vlakwaterpomp ook geschikt voor vijvers en zwembaden

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde vlakwaterpomp
  DAB Verty Nova 200 M-A. Goed beoordeeld en krachtig

  Goed beoordeeld en krachtig

  Schoon en lichtvuil water afpompen? Met een snelheid van maar liefst 7500 liter per uur pomp je snel en eenvoudig elke ruimte weer watervrij. Deze vlakwaterpomp heeft een ingebouwde vlotter.

  €224,05 bij a2koi.nl
  a2koi.nl (€224,05)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Meest krachtige vlakwaterpomp
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Uiterst krachtige vlakwaterpomp

  Uiterst krachtige vlakwaterpomp

  Deze vlakwaterpomp is gemaakt voor het zware werk. Je pompt eenvoudig 14.000 liter water per uur weg, waarbij je zelf bepaalt of je gebruik maakt van de zij- of bovenuitgang.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Best instapmodel vlakwaterpomp
  Einhell GC-SP 3580 LL. Goedkope keuze

  Goedkope keuze

  Zoek je een vlakwaterpomp omdat je af en toe een zwembad of kelder wilt leegpompen? Dan is deze Eimhell pomp een goede keuze. De pompcapaciteit is met 8000 liter per uur bijzonder groot te noemen.

  €59,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€59,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.