Beste vlakzuiger van 2023

Top 5 best geteste vlakzuigers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 27 december 2022 @14:23

beste_vlakzuiger_01

Jij bent op zoek naar de beste vlakzuiger? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vlakzuiger van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 vlakzuigers uitgebreid getest en vergeleken. Na 8 uur onderzoek is DAB Nova Up 300 als beste vlakzuiger uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vlakzuigers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een vlakzuiger. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vlakzuiger van het bekende pompenmerk DAB is? Lees snel verder…

#1 Beste vlakzuiger
DAB Nova Up 300 M-AE. Robuuste kunststof pomp

Robuuste kunststof pomp

Deze top vlakzuiger van DAB zuigt tot 1mm zonder de voetkorf en is voorzien van een airlock om lucht af te voeren. Past zelfs in meest kleine ruimtes en heeft een verstelbare vlotter.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€209 bij bol.com
bol.com (€209,00)

Naar de top 5

Top 5 beste vlakzuigers van dit moment

Hoe komt deze top 5 vlakzuigers tot stand?

8 uur getest door experts Onze experts hebben 15 vlakzuigers uitvoerig getest en vergeleken.

15 vlakzuigers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vlakzuigers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste vlakzuiger
  DAB Nova Up 300 M-AE. Robuuste kunststof pomp

  Robuuste kunststof pomp

  Deze top vlakzuiger van DAB zuigt tot 1mm zonder de voetkorf en is voorzien van een airlock om lucht af te voeren. Past zelfs in meest kleine ruimtes en heeft een verstelbare vlotter.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop vlakzuiger
  DAB Nova Up 180 M-NA. 7.500 liter per uur

  7.500 liter per uur

  Een echte alleskunner voor een schappelijke prijs. Klaar voor het grote werk die zuigt tot 1mm zonder de voetkorf. Ook deze vlakzuiger is voorzien van een Air lock waardoor lucht kan worden afgevoerd.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde vlakzuiger
  DAB Verty Nova 200 M-A. Zeer hoge beoordeling

  Zeer hoge beoordeling

  Deze dompelpomp kan schoon en licht vervuild water eenvoudig afpompen en met een capaciteit van 7.500 liter per uur is elke ruimte in een mum van tijd weer droog. Heeft een ingebouwde vlotter.

  €224,05 bij a2koi.nl
  a2koi.nl (€224,05)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Meest krachtige vlakzuiger
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Voor het zware werk

  Voor het zware werk

  Een enorm krachtige pomp die klaar is voor het zware werk. Maar liefst 14.000 liter per uur afpompcapaciteit. Voorzien van een zij- en bovenuitgang. Gemaakt van absolute topkwaliteit.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Beste instapmodel vlakzuiger
  Einhell GC-SP 3580 LL. Klein en praktisch

  Klein en praktisch

  Een mooi instap model dompelpomp met een een grote capaciteit van 8.000 liter per uur. De vlotter zit ingebouwd waardoor deze vlotter een compact en handzaam formaat heeft.

  €59,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€59,99)

Tips voor het kopen van de beste vlakzuiger

Ben je op zoek naar de beste vlakzuiger? Er zijn meerdere redenen te bedenken om een vlakzuiger te kopen. Misschien heb je last van vochtige muren in de kelder. Werd je vanochtend wakker en stond de kelder onder water? Opstijgend vocht kan voor erg veel overlast zorgen. Voor je het weet heb je last van schimmels in huis. Met een vlakzuiger kun je water tot een paar millimeters weg pompen. Zodoende laat een vlakzuiger minder water staan dan andere waterpompen. Meer weten? Lees met een gerust hart verder voor tips voor het kopen van de beste vlakzuiger.

Redenen om de beste vlakzuiger te kopen

Er zijn veel redenen te bedenken om op zoek te gaan naar de beste vlakzuiger. Last hebben van doorslaand vocht is een veelgehoorde reden om een vlakzuiger te kopen, alsook zoutaanslag en een bovengemiddeld hoge vochtigheid van de lucht. Op alle verdiepingen van het huis kun je dergelijke klachten hebben. Hoe herken je (te) vochtige muren? Als de verf op de muur aan het afbladderen is, is dat een sterke indicator dat er iets mis is. Hetzelfde geldt voor kringen of bubbels op de muur. Dan weet je dat je moet ingrijpen. Bijvoorbeeld door de beste vlakzuiger te kopen.

Het aanvragen van een vochtanalyse

Bij bedrijven kun je een vochtanalyse aanvragen om de problemen nauwkeurig vast te stellen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Nadat een vochtanalyse is uitgevoerd, weet je precies met welke problemen je te maken hebt. Zodoende kan het aanvragen van een vochtanalyse, zeker bij twijfel over de ernst van de problemen in huis, verstandig zijn.

beste_vlakzuiger_02

De kwaliteiten van de beste vlakzuiger

De kwaliteiten van een vlakzuiger zijn onovertroffen. Zoals gezegd kan een vlakzuiger water tot slechts een paar millimeter weg pompen. Dat is buitengewoon handig als de kelder onder water staat. Of wat dacht je van het leegpompen van een zwembad? Vlakzuigers worden veelvuldig ingezet om souterrains van woningen leeg te pompen, maar komen ook van pas als regenwater op het dak blijft liggen. Als je een vlakzuiger koopt, kun je het product voor zeer diverse doeleinden gebruiken.

Waarom zou je geen dweilpomp kopen?

Een scepticus vraagt zich misschien af wat de meerwaarde van een vlakzuiger is ten opzichte van een dweilpomp. Dat is echter een verkeerde manier om naar de realiteit te kijken, want in de volksmond wordt een vlakzuiger ook wel een dweilpomp genoemd. Mensen halen deze termen dan ook regelmatig door elkaar. Het doel van een vlakzuiger is het dweildroog achterlaten van een ruimte. Zodoende is een vlakzuiger een dweilpomp noemen niet zo vergezocht. De vraag wat de meerwaarde is van een vlakzuiger ten opzichte van een dweilpomp, is dus niet relevant.

Een nadeel van zelfs de beste vlakzuiger

Zelfs de beste vlakzuiger is niet bedoeld om vervuild water te pompen. Vlakzuigers zijn nadrukkelijk bedoeld om schoon water te pompen. Ongeoorloofd gebruik van vlakzuigers leidt enkel tot problemen. Dan moet je ook niet verbaasd opkijken als de vlakzuiger na een aantal dagen kapot is. De mogelijkheden van een vlakzuiger zijn echter nog steeds eindeloos. Zo kun je een vlakzuiger inzetten om regenwater en grondwater te pompen. Ook water uit de leiding vormt geen enkel probleem voor deze kanjer. Je kunt echter niet van een vlakzuiger verwachten dat vervuild water moeiteloos wordt rond gepompt. Alle waterpompen hebben andere kwaliteiten.

Dit moet je weten voordat je een vlakzuiger gebruikt.

Een vlakzuiger is nadrukkelijk niet bedoeld om water te pompen met grote hoeveelheden zand. Als je het product toch wilt gebruiken om water met zand te pompen, doe je er goed aan de pomp in een put te zetten. Vlakzuigers zijn slanke producten, dus de diameter van de put is van doorslaggevend belang. Anders past de vlakzuiger straks niet in de put die je voor ogen had. Sommige mensen kiezen ervoor de vlakzuiger op een standaard te zetten. Welke mogelijkheid heeft jouw voorkeur?

beste_vlakzuiger_03

De kwaliteiten van een vlakzuiger

Een vlakzuiger blinkt uit op het gebied van behendigheid. Wateroverlast is verleden tijd als je de beste vlakzuiger koopt. Tot hoeveel millimeter een vlakzuiger droog kan zuigen, verschilt van product tot product. Het is dus de moeite waard om je te verdiepen in deze materie. Vlakzuigers worden vaak gebruikt in combinatie met sterkere waterpompen. Zo combineer je het beste van twee werelden. Een vlakzuiger voor het precisiewerk, terwijl een sterkere machine wordt ingezet voor grote hoeveelheden zanderig water. Als je een kelder of souterrain wilt droogpompen, kun je eigenlijk niet zonder een vlakzuiger. Optrekkend water is de specialiteit van een vlakzuiger. Als je de beste vlakzuiger koopt, kun je dus profiteren van diverse kwaliteiten.

Het functioneren van de beste vlakzuiger

Een vlakzuiger functioneert op de volgende manier. Een vlakzuiger heeft meerdere standen. Je kunt kiezen tussen manueel en automatisch. Wil je een kelder ontdoen van water? Kies voor de manuele optie. De koeling van een vlakzuiger werkt als volgt. De machine wordt gekoeld door het water dat wordt gepompt. Het water vervult dus meerdere functies tegelijkertijd. Dit brengt echter een risico met zich mee dat ook wel bekend staat als drooglopen. Als de motor in beweging is, maar er geen water aanwezig is om te pompen, loopt de machine droog. Als een vlakzuiger te lang droog loopt, brandt de pomp door. Een doorgebrande pomp repareren is nagenoeg onmogelijk. Je moet er als gebruiker dus voor waken dat de vlakzuiger niet gaat drooglopen voor meer dan enkele minuten.

Problemen voorkomen

Dergelijke problemen voorkomen is makkelijker dan ooit. Als je de pomp in de manuele stand zet, is de kans op drooglopen een stuk kleiner. Alleen dan kun je een kelder helemaal droog pompen. Zet je de pomp tijdig uit? Ook de beste vlakzuiger is gevoelig voor drooglopen.

Externe onderdelen

Sommige mensen kiezen er niet alleen voor om een vlakzuiger te bestellen bij hun favoriete webshop, maar ook talloze externe onderdelen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een afvoerslang. Soms kun je pakketten kopen met een vlakzuiger en een aantal accessoires. Als je de beste vlakzuiger hebt gevonden, zijn de mogelijkheden eindeloos. Ondergelopen putten zijn definitief verleden tijd als je de beste vlakzuiger hebt gekocht. Een dompelpomp in huis halen is dan ook bijzonder handig. Ook ondernemingen gebruiken maar al te vaak vlakzuigers. Al dan niet in combinatie met een afvoerslang of externe onderdelen.

Wat is schoon water?

Zoals reeds kort aangestipt, kun je een vlakzuiger alleen gebruiken voor schoon water. Maar wat is schoon water? Wordt water al vervuild genoemd als de verontreiniging licht is? Gelukkig niet. In de praktijk kun je het meeste water gewoon pompen met deze waterpomp. Te denken valt niet alleen aan water uit een leiding of zwembad, maar bijvoorbeeld ook aan regenwater. Zodoende zijn de mogelijkheden erg divers als je de beste vlakzuiger koopt. Met vervuild water wordt water bedoeld met grote hoeveelheden zand of grond. Ook water met grote brokken en stenen kun je beter niet verwerken met een vlakzuiger. Ook de beste vlakzuiger kan dat niet aan. Als je dat toch doet, moet je ook niet verbaasd opkijken als de motor afslaat.

De praktische aanwezigheid van een vlotter

Laagjes water wegdweilen is nog nooit zo makkelijk geweest als je eerst water hebt weggezogen met een vlakzuiger. Zodoende is een vlakzuiger een perfecte optie bij kelders en souterrains. Een vlotter is een praktische toevoeging aan een vlakzuiger. Deze schakelaar wordt verbonden met de pomp. Dit leidt ertoe dat de pomp automatisch werkt. Is de peil van het water te hoog? De pomp gaat aan. Als het waterpeil weer laag genoeg is, zal de pomp zichzelf uitschakelen. Zodoende is een vlotter erg handig om te hebben. Als je op zoek bent naar de beste vlakzuiger, kun je overwegen er een vlotter bij te kopen voor praktische doeleinden.

De beste vlakzuiger vinden doe je zo

Je zult ondertussen wel overtuigd zijn van de kwaliteiten van een vlakzuiger. Maar hoe vind je de beste vlakzuiger? Waar moet je op letten als je de beste vlakzuiger wilt kopen? Voor wat voor water wil je de pomp gebruiken? Wat voor capaciteit van de pomp sluit aan op jouw behoeftes? Hoeveel liter per uur verwacht je dat de vlakzuiger verpompt? Wat is de gewenste hoogte van de opvoer? Deze technische gegevens zijn van doorslaggevend belang voor de keuze voor een bepaalde vlakzuiger. Je doet er dus goed aan om de specificaties van verschillende vlakzuigers met elkaar te vergelijken.

De beste vlakzuiger vinden door reviews te lezen

Daarmee is echter nog niet alles gezegd over hoe je de beste vlakzuiger kunt vinden. Het lezen van (online) reviews is buitengewoon nuttig als je de beste vlakzuiger wilt vinden. Op bijvoorbeeld Amazon kun je terecht voor verschillende reviews van verreweg de meeste vlakzuigers. Ook bol.com staat vol met reviews. Een review is uiteraard erg subjectief, maar door meerdere reviews met elkaar te vergelijken, kun je een goed beeld vormen van de plus-en minpunten van een specifiek model. Het lezen van reviews wordt dan ook sterk aangeraden als je op zoek gaat naar een vlakzuiger om te kopen.

Een persoonlijk besluit

Een vlakzuiger uitkiezen blijft een persoonlijk besluit. Een goede voorbereiding is key. Maar het is eveneens belangrijk om niet te veel waarde te hechten aan de mening van andere mensen. Bijvoorbeeld recensenten. Als je een goed gevoel hebt bij een product, betekent dat meestal iets goeds. Vertrouw op je onderbuikgevoel. Tegelijkertijd weten recensenten meestal wel waar ze over praten. Je doet er goed aan hun meningen in ogenschouw te nemen als je een vlakzuiger gaat kopen, maar uiteindelijk moet je een goed gevoel hebben bij een product. En dat kun je niet forceren.

Waar?

Vlakzuigers kopen is tegenwoordig makkelijker dan ooit dankzij de uitvinding van het internet. In jouw favoriete webshop kun je snel en makkelijk een of meerdere vlakzuigers kopen. Je kunt ook een vlakzuiger kopen in een doe-het-zelfzaak. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de Gamma. Weet jij al waar je de beste vlakzuiger gaat kopen? Een vlakzuiger thuis laten bezorgen behoort uiteraard tot de mogelijkheden, maar je kunt de vlakzuiger ook online bestellen en vervolgens zelf bij de winkel ophalen. Als je nog vragen hebt over het product, kun je ze dan gelijk stellen (!).

Heb je last van water?

Heb je last van water? Een dompelpomp is onmisbaar als je wateroverlast hebt. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn op wateroverlast en meteen een goede dompelpomp kopen. Een pomp die ook geschikt is om zwembaden leeg te pompen. Een pomp zoals de vlakzuiger. Zwembaden leegscheppen met emmers is verleden tijd. Vlakzuigers functioneren dikwijls automatisch. Bij talloze webshops kun je terecht voor eersteklas vlakzuigers waar vaak ook nog eens een gunstige garantie op zit.

De ongekende mogelijkheden van de beste vlakzuiger

Als je een vlakzuiger koopt, zijn de toepassingen van de pomp erg divers te noemen. Je hoeft niet eindeloos veel voorbereidingen te treffen voordat je de pomp kunt gebruiken. Een waterpomp gebruiken is nog nooit zo makkelijk geweest als met een vlakzuiger. Ook voor regenwater kun je dus met een gerust hart een vlakzuiger gebruiken. Vlakzuigers worden niet alleen in huishoudens ingezet, maar ook in de bouw. Zodoende worden vlakzuigers ook op professionele manieren gebruikt. Als je langs gaat in een bouwwinkel, kun je het personeel gratis en vrijblijvend om advies vragen. Alleen zo vind je de beste vlakzuiger voor jouw onderneming of huishouden.

Te gebruiken voor vijvers

Als het water niet te vies is, kun je een vlakzuiger gebruiken voor vijvers. Je moet dit dan wel van tevoren goed controleren. Er komt veel kijken bij het onderhouden van vijvers, dus de kans is groot dat het water te vies is voor de vlakzuiger. Je kunt bij doe-het-zelfzaken waterpompen online bestellen en vervolgens zelf ophalen in de winkel. Heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Online een waterpomp bestellen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Met een druk op de knop wordt de waterpomp thuis bezorgd. Dan betaal je meestal wel iets meer geld.

Op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen

Merk je dat je de ontwikkelingen op het gebied van vlakzuigers interessant vindt? Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van een doe-het-zelfzaak, ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De meest recente producten worden aangeprezen in dergelijke folders, net als de nieuwste technieken die zijn uitgevonden. Is er een nieuw merk op de markt? Je bent de eerste die het weet. Er komen dus veel voordelen kijken bij het inschrijven voor een nieuwsbrief. Wie weet kom je nog een keer op een event terecht.

Conclusie

Er komt dus een hoop kijken bij het vinden van de beste vlakzuiger, maar dan heb je ook wat. Niet alleen kun je genieten van een pomp die in combinatie met een vlotter is te gebruiken, maar ook zijn onder water gelopen kelders en souterrains verleden tijd. Je kunt talloze accessoires kopen bij een vlakzuiger. Lees je reviews voordat je overgaat op de aanschaf van een vlakzuiger? Je kunt in de meeste doe-het-zelfzaken terecht voor een vlakzuiger, maar steeds meer mensen kiezen ervoor het product te bestellen in een webshop. Bijvoorbeeld waterpompshop.nl of bol.com. Het vinden van de beste vlakzuiger moet met deze tips vast en zeker lukken.

Veelgestelde vragen over de beste vlakzuiger

Wat zijn de beste merken als ik een vlakzuiger wil kopen?

Powerplus, Gardena, Einhell en Aquaforte zijn bekende ontwikkelaars en producten van kwalitatief hoogstaande vlakzuigers. Dat wilt echter niet zeggen dat de vlakzuiger die het beste bij jouw behoeftes aansluit, noodzakelijkerwijs van een van deze merken is. Wat de beste vlakzuiger is verschilt van persoon tot persoon. Misschien kom je dus wel bij een relatief onbekend merk uit.

Ik ben op zoek naar onafhankelijk advies. Waar kan ik heen?

Onafhankelijk advies inwinnen doe je bij een specialist die geen belang heeft bij jouw aankoop. Doorgaans neem je contact op met een specialist via een webformulier. Maar ook opbellen of WhatsAppen behoort tot de mogelijkheden.

Is een vlakzuiger duur?

Vlakzuigers zijn niet goedkoop. Je moet rekenen op minimaal tweehonderd euro, maar als je slim gebruik maakt van aanbiedingen, kun je misschien wel goedkoper uit zijn.

Waarom zou ik een vlakzuiger kopen?

Een vlakzuiger is een kanjer als het gaat om precisiewerk. Zodoende is een vlakzuiger heel erg goed te gebruiken als je kelders en souterrains leeg wilt pompen. De kwaliteiten van een vlakzuiger zijn echter erg divers. Zo worden vlakzuigers ook veelvuldig gebruikt om zwembaden leeg te pompen. Waarvoor ga jij de vlakzuiger gebruiken?

Nogmaals onze top 5 beste vlakzuigers op een rijtje

 1. 1. DAB Nova Up 300 M-AE

  #1 Beste vlakzuiger
  DAB Nova Up 300 M-AE. Robuuste kunststof pomp

  Robuuste kunststof pomp

  Deze top vlakzuiger van DAB zuigt tot 1mm zonder de voetkorf en is voorzien van een airlock om lucht af te voeren. Past zelfs in meest kleine ruimtes en heeft een verstelbare vlotter.

  €209 bij bol.com
  bol.com (€209,00)
 2. 2. DAB Nova Up 180 M-NA

  #2 Beste koop vlakzuiger
  DAB Nova Up 180 M-NA. 7.500 liter per uur

  7.500 liter per uur

  Een echte alleskunner voor een schappelijke prijs. Klaar voor het grote werk die zuigt tot 1mm zonder de voetkorf. Ook deze vlakzuiger is voorzien van een Air lock waardoor lucht kan worden afgevoerd.

  €149 bij bol.com
  bol.com (€149,00)
 3. 3. DAB Verty Nova 200 M-A

  #3 Best beoordeelde vlakzuiger
  DAB Verty Nova 200 M-A. Zeer hoge beoordeling

  Zeer hoge beoordeling

  Deze dompelpomp kan schoon en licht vervuild water eenvoudig afpompen en met een capaciteit van 7.500 liter per uur is elke ruimte in een mum van tijd weer droog. Heeft een ingebouwde vlotter.

  €224,05 bij a2koi.nl
  a2koi.nl (€224,05)
 4. 4. Grundfos Unilift CC 9 A1

  #4 Meest krachtige vlakzuiger
  Grundfos Unilift CC 9 A1. Voor het zware werk

  Voor het zware werk

  Een enorm krachtige pomp die klaar is voor het zware werk. Maar liefst 14.000 liter per uur afpompcapaciteit. Voorzien van een zij- en bovenuitgang. Gemaakt van absolute topkwaliteit.

  €429 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€429,00)
 5. 5. Einhell GC-SP 3580 LL

  #5 Beste instapmodel vlakzuiger
  Einhell GC-SP 3580 LL. Klein en praktisch

  Klein en praktisch

  Een mooi instap model dompelpomp met een een grote capaciteit van 8.000 liter per uur. De vlotter zit ingebouwd waardoor deze vlotter een compact en handzaam formaat heeft.

  €59,99 bij conrad.nl
  conrad.nl (€59,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.