Beste vliegenlamp van 2023

Top 5 best geteste vliegenlampen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:59

beste_vliegenlamp

Jij bent op zoek naar de beste vliegenlamp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vliegenlamp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 16 vliegenlampen uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Vliegenlamp LED 40 W als beste vliegenlamp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vliegenlampen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een vliegenlamp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vliegenlamp zeer krachtig is? Lees snel verder…

#1 Beste vliegenlamp
Vliegenlamp led 40 Watt. Zeer krachtige vliegenlamp

Zeer krachtige vliegenlamp

Deze LED vliegenlamp werkt zeer goed. Zeker in situaties waarin je veel last hebt van vliegen komt deze vliegenlamp zeer goed uit de bus. Met 40 watt is deze lamp niet de zuinigste op de markt maar hij doet absoluut wat ie moet doen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€62,99 bij toolmax.nl
toolmax.nl (€62,99)

Naar de top 5

Top 5 beste vliegenlampen van dit moment

Hoe komt deze top 5 vliegenlampen tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 16 vliegenlampen uitvoerig getest en vergeleken.

16 vliegenlampen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vliegenlampen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Vliegenlamp led 40 Watt

  #1 Beste vliegenlamp
  Vliegenlamp led 40 Watt. Zeer krachtige vliegenlamp

  Zeer krachtige vliegenlamp

  Deze LED vliegenlamp werkt zeer goed. Zeker in situaties waarin je veel last hebt van vliegen komt deze vliegenlamp zeer goed uit de bus. Met 40 watt is deze lamp niet de zuinigste op de markt maar hij doet absoluut wat ie moet doen.

  €62,99 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€62,99)
 2. 2. Vliegenlamp 16 Watt

  #2 Beste koop vliegenlamp
  Vliegenlamp 16 Watt. Geschikt voor het gemiddelde huishouden

  Geschikt voor het gemiddelde huishouden

  Deze vliegenlamp is perfect voor thuisgebruik en gemiddelde overlast. Door zijn zuinige LED lampen verbruit deze lamp slechts 16W per uur. Dat is fors minder dan een normale gloeilamp.

  €33 bij bol.com
  bol.com (€33,00)
 3. 3. Vliegenlamp 11 Watt

  #3 Beste energiezuinige vliegenlamp
  Vliegenlamp 11 Watt. Zeer energiezuinige vliegenlamp

  Zeer energiezuinige vliegenlamp

  Deze vliegenlamp is zeer energiezuinig en is geschikt voor lichte en gemiddelde overlast van vliegen. Door zijn energiezuinige led lampen kun je deze lamp gewoon de gehele dag aan laten staan.

  €14,95 bij toppy.nl
  toppy.nl (€14,95)
 4. 4. Vliegenlamp met led

  #4 Meest compacte vliegenlamp
  Vliegenlamp met led. Compacte vliegenlamp

  Compacte vliegenlamp

  Deze vliegenkiller is klein van stuk maar groots in prestaties. Eenvoudig te plaatsen of op te hangen aan de meegeleverde haak. Deze LED vliegenlamp is zeer energiezuinig.

  €32 bij bol.com
  bol.com (€32,00)
 5. 5. Wolf Mozzi Zappa Lamp Black

  #5 Beste vliegenlamp op accu
  Wolf Mozzi Zappa Lamp Black. 2 in 1 vliegenlamp

  2 in 1 vliegenlamp

  Deze elektrische vliegenlamp is tevens een zaklamp voor op de camping. Eenvoudig te plaatsen of op te hangen. Deze vliegenlamp werkt op accu en is daarmee overal te gebruiken.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)

Trek vliegen aan met een vliegenlamp

Heb je last van vliegen in je huis? Vliegen kunnen vooral in de zomer voor overlast zorgen, maar ze kunnen het hele jaar door voorkomen in je huis. Ze zijn aangetrokken tot voedsel en komen daarom vaak voor in keukens. Aangezien vliegen zich snel voortplanten en bacteriën kunnen verspreiden, is het belangrijk om snel actie te ondernemen om vliegen te bestrijden. Een apparaat om vliegen te weren kan helpen om ze buiten de deur te houden. Maar hoe kies je de beste vliegenverjager?

De wereld van vliegen

Iedereen is wel bekend met vliegen. Het zijn kleine insecten met vleugels die ervoor zorgen dat ze snel en wendbaar kunnen vliegen. Er zijn duizenden verschillende soorten vliegen in de wereld en ze komen bijna overal voor. Sommige soorten vliegen zijn nuttig, omdat ze bijvoorbeeld bloemen bestuiven, maar veel andere soorten veroorzaken overlast omdat ze voedsel besmetten en ziektes overbrengen. Vliegen leven kort, vaak minder dan een maand, maar ze planten zich snel voort en dat kan ervoor kan zorgen dat ze snel in aantal toenemen.

Wat is een vliegenlamp?

Een vliegenlamp is een apparaat dat wordt gebruikt om vliegen aan te trekken door middel van licht en ze vervolgens te doden. Het werkt doordat het licht insecten aantrekt met een blauwpaarse lamp. Op deze lamp is een metalen rek met hoogspanning bevestigd, dat de vlieg elektrocuteert. De vliegen worden daarna opgevangen in een bakje. Vliegenlampen kunnen worden gebruikt om overlast van vliegen te verminderen in huis, in de tuin of op het werk. Ze werken meestal op batterijen of kunnen worden aangesloten op elektriciteit.

beste_vliegenlamp_01

Waar vliegen voorkomen

Als je op zoekt bent naar de beste vliegenlamp, is het goed om te weten waar vliegen precies voorkomen. Vliegen leven het liefst op warme en vochtige plekken, maar kunnen ook overleven in koudere klimaten door zich te verstoppen in gebouwen of andere beschutte plaatsen. Ze leven allerlei soorten voedsel, wat het lastig maakt om ze te bestrijden wanneer je eenmaal last hebt van overlast. Ook kunnen vliegen makkelijk overleven in kleine ruimtes, zoals, keukens in huizen en in restaurants en kunnen ze zich gemakkelijk verspreiden naar andere gebieden. Het is dus erg belangrijk dat je gelijk aan de slag gaat met het bestrijden van vliegen zodra je merkt dat ze voor overlast zorgen.

Leid vliegen af met licht

Een vliegenlamp werkt met licht, wat een efficiënte manier is om vliegen te bestrijden. De lamp verspreid een sterk UV-licht en heeft soms ook een aanzuigsysteem, denk bijvoorbeeld aan een kleefplaat. Wanneer de vlieg is aangetrokken tot de lamp, wordt hij gedood door de hoogspanning. Deze lampen worden veel gebruikt in de horeca, maar als je thuis of op kantoor ook last hebt van vliegen, is het zeker de moeite waard om te onderzoeken wat voor jou de beste vliegenlamp is

Een vliegenplaag herkennen

Er zijn verschillende tekenen waaraan je kunt merken dat je last hebt van een vliegenplaag. Zo zijn er uiteraard veel vliegen in een bepaald gebied, bijvoorbeeld in  huis, in de tuin of op je werk. Ook kunnen vliegen zich specifiek concentreren op bepaalde voedselbronnen, zoals afvalbakken of andere dierlijke materialen. Als vliegen blijven terugkomen, ondanks pogingen om ze te verjagen of te doden, kan dat er ook op wijzen dat je echt te maken hebt met een vliegenplaag. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er vliegen uit rioolbuizen of andere waterafvoerpunten komen. Als je merkt dat je last hebt van één van deze dingen, is het handig om te onderzoeken hoe je de plaag het beste kunt bestrijden en of een vliegenlamp daarbij een geschikt middel is.

Soorten vliegen

Er bestaat veel verschillende soorten vliegen. De kamervlieg kom je tegen in huis, dit is de meest voorkomende soort. Ook de blauwgroene vleesvlieg zie je wel eens in de keuken. Op het platteland kom je de strontvlieg juist weer vaak tegen, omdat deze soort wordt aangetrokken door de uitwerpselen van dieren. Als je een vliegenlamp aanschaft hoef je niet te kijken naar welke soort vlieg het is, omdat de lamp bij alle soorten werkt, maar voor het voorkomen van vliegen is het handig om te weten met welke soort je te maken hebt.

beste_vliegenlamp_02

De oorzaak achter een vliegenplaag

Er zijn verschillende dingen die een vliegenplaag kunnen veroorzaken. Een van de belangrijkste oorzaken is de aanwezigheid van voedsel- of afvalbronnen die aantrekkelijk zijn voor vliegen. Vliegen zijn aangetrokken tot vochtig en rottend voedsel en kunnen zich snel voortplanten in dergelijke omstandigheden. Een andere oorzaak kan de aanwezigheid van dierlijk materiaal zijn, denk aan mest of aan dode dieren, wat ook aantrekkelijk is voor vliegen. Sommige vliegensoorten zijn ook aangetrokken tot nectar en bloemen, wat kan leiden tot vliegenplagen in bloementuinen of op landbouwgrond. Verder kan een vliegenplaag ook ontstaan als gevolg van een groot aantal vliegen dat zich heeft gevestigd in een gebouw, zoals een restaurant of een woning. In dit geval kan de oorzaak liggen bij een afvalbak die niet goed is geleegd of algehele hygiëne die niet in orde is.

Een vliegenlamp gebruiken

Het gebruik van een vliegenlamp is niet moeilijk. Voordat je de vliegenlamp gebruikt, is het belangrijk om te controleren of alle batterijen goed zijn opgeladen en of de stekker goed in het stopcontact zit. Vervolgens kun je de vliegenlamp aanzetten. Sommige vliegenlampen hebben ook een timerfunctie, waarmee je kunt instellen hoe lang het licht aan moet blijven. Zodra de vliegenlamp aan is, zal het licht de insecten aantrekken die zich in de buurt bevinden. Het apparaat heeft vaak een opvangbak of waarin de vliegen worden opgevangen nadat ze worden geëlektrocuteerd door een rooster. Na een tijdje is het belangrijk om het bakje te legen en de vliegenlamp te reinigen.

3 Tips voor het vinden van de beste vliegenlamp

Er zijn veel verschillende opties beschikbaar als je vliegen wilt bestrijden. Het kan daardoor moeilijk zijn om de juiste vliegenlamp te kiezen. Hier zijn alvast 3 tips om je te helpen bij het maken van een keuze.

Tip 1: bedenk waarvoor je de vliegenlamp gaat gebruiken

Overweeg het doel waarvoor je de vliegenlamp wilt gebruiken. Sommige vliegenlampen zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis, terwijl andere geschikter zijn voor buitengebruik.

Tip 2: bekijk hoe de vliegenlamp in elkaar zit

Let op het type opvangsysteem van de vliegenlamp. Sommige vliegenlampen hebben bijvoorbeeld een opvangbak waarin de vliegen worden opgevangen, terwijl andere zijn uitgerust met een elektrisch rooster dat de vliegen elektrocuteert.

Tip 3: kijk of de vliegenlamp is geschikt voor jouw situatie

Controleer of de vliegenlamp geschikt is voor gebruik in huis, of als je de lamp wil gebruiken in een publieke ruimte is het juist belangrijk dat de lamp voldoet aan de wettelijke voorschriften en normen. Dit is vooral belangrijk als je de vliegenlamp wilt gebruiken in een professioneel kader, zoals in een restaurant of op een werkplek.

Alternatieve manieren om vliegen te bestrijden

Om vliegen te vermijden, zijn er ook andere middelen om het ongedierte buiten de deur te houden. Een manier om vliegen af te schrikken is door een zakje te vullen met water en deze op te hangen. Vliegen zullen dan schrikken van hun eigen reflectie. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van geuren waar vliegen niet van houden. Zet een bakje neer met kruidnagels in water, of maak gebruik van lavendelproducten. Ook basilicum, azijn en ui zijn geuren die afschrikkend werken voor vliegen, waardoor ze buiten de deur blijven.

Het effect van voedselwaren op vliegen

Vliegen komen af op warmte, licht en geuren en zijn daarom vooral in de zomer lastig om te vermijden. Bij geuren gaat het vooral om (bedorven) etenswaren en uitwerpselen. Het beste advies is dus om je huis goed schoon te houden. Zorg ervoor dat je geen afwas laat staan, het vuilnis op tijd buiten zet, de kattenbak schoon houdt en geen eten open en bloot laat staan. Het kan ook voorkomen dat je bepaalde etenswaren hebt gekocht waar al eitjes van vliegen op liggen, vaak gaat het dan om vlees of fruit. Als deze eitjes vervolgens uitkomen, heb je alsnog last van vliegen in huis. Soms kun je dus helemaal niets doen aan de oorzaak van de vliegenplaag.

De voordelen en nadelen van een vliegenlamp

Als je een vliegenlamp wilt gebruiken zijn er zowel voordelen als nadelen. Een voordeel is dat een vliegenlamp een effectief middel is om vliegen en andere insecten te verjagen of te doden. Het gebruik van een vliegenlamp is bovendien gemakkelijk en vergt weinig onderhoud. Vliegenlampen zijn daarnaast meestal goedkoop in aanschaf en werken op batterijen of stroom, waardoor ze overal kunnen worden gebruikt. Ook zijn vlieglampen milieuvriendelijk en veroorzaken ze geen schade aan de omgeving.

Een nadeel is echter dat vliegenlampen alleen werken als vliegverdelger binnen een beperkte afstand van het apparaat. Ook vinden sommige mensen het licht van een vliegenlamp storend of vervelend. Vliegenlampen kunnen bovendien ook andere insecten aantrekken, zoals motten en vuurvliegjes, wat kan leiden tot extra overlast en wat ook betekent dat de insecten bestrijdt die niet voor overlast zorgen. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de voordelen en nadelen van een vliegenlamp voordat je besluit wat voor jouw de beste vliegenlamp is.

Wanneer zie je resultaat?

Het is moeilijk om te zeggen hoelang het zal duren voordat je resultaat ziet bij het gebruik van een vliegenlamp, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Zo kan de grootte van de vliegenplaag en de efficiëntie van het apparaat invloed hebben op het resultaat. Als je een vliegenplaag hebt van enkele vliegen, zul je waarschijnlijk snel resultaat zien, terwijl het langer kan duren als je te maken hebt met een grotere plaag. Ook de frequentie waarmee je de vliegenlamp gebruikt kan van invloed zijn op het resultaat. Als je de vliegenlamp regelmatig gebruikt, zul je waarschijnlijk sneller resultaat zien dan als je het apparaat af en toe inschakelt. In het algemeen is het aan te raden om de vliegenlamp gedurende enkele dagen achter elkaar te gebruiken om het beste resultaat te krijgen.

Lees beoordelingen van anderen

Voor het aanschaffen van een vliegenverjager is het aan te raden om je te baseren op eerdere ervaringen en reviews. Vraag rond in je omgeving hoe anderen vliegen weren, want overlast door vliegen is een bekend probleem. Als je online een vliegenverjager wilt aanschaffen, kun je vaak ervaringen van andere kopers terug vinden: waar hadden zij last van waarom hebben zij specifiek een vliegenjager aangeschaft? Waar hebben zij het apparaat gebruikt? Komen hun ervaringen overeen met wat jij in gedachten hebt? Zo kun je de situatie vergelijken met waar jij precies naar op zoek bent, om uiteindelijk de beste vliegenverjager aan te schaffen.

Veelgestelde vragen over een vliegenlamp

Waarom zou ik een vliegenlamp gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een vliegenlamp gebruiken: vliegen kunnen irritant zijn en een vliegenlamp kan helpen om ze te verjagen of te doden. Als je last hebt van vliegen in huis of op het werk, kan een vliegenlamp een effectief middel zijn om van het probleem af te komen. Vliegen kunnen daarnaast ziektekiemen overbrengen en zijn daarom een gezondheidsrisico. Door een vliegenlamp te gebruiken, kun je de kans op ziektekiemen verminderen.

Een andere reden is dat vliegenlampen gemakkelijk te gebruiken zijn en weinig onderhoud vergen. Ze zijn ook goedkoop in aanschaf en werken op batterijen of het lichtnet, waardoor ze overal kunnen worden gebruikt. Vliegenlampen zijn ook nog eens milieuvriendelijk en veroorzaken geen schade aan de omgeving. Ze zijn een natuurlijke en veilige manier om vliegen te verjagen of te doden. Als je last hebt van vliegen en op zoek bent naar een effectief en gemakkelijk te gebruiken middel om van het probleem af te komen, kan een vliegenlamp dus een goede oplossing zijn.Is een vliegenlamp schadelijk voor mensen en huisdieren?

Nee, over het algemeen is een vliegenlamp niet schadelijk voor mensen of huisdieren. Het licht van de vliegenlamp is niet sterker dan dat van een normale lamp en zal daarom geen schade toebrengen aan het oog. Sommige vliegenlampen maken gebruik van elektriciteit om vliegen te doden, maar deze stroomstoot is niet sterk genoeg om mensen of huisdieren te schaden. Als je echter vliegenlampen met een elektrisch rooster gebruikt, is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat huisdieren niet in contact komen met het rooster, omdat dit wel gevaarlijk kan zijn. Als je huisdieren hebt, is het daarom aan te raden om vliegenlampen met een opvangbak te gebruiken in plaats van een elektrisch rooster. Zo kun je ervoor zorgen dat je huisdieren veilig blijven en toch afkomen van de vliegenplaag.

Hoe gebruik ik een vliegenlamp en hoe onderhoud ik het apparaat?

Het gebruik van een vliegenlamp is makkelijk. Je kunt de lamp zo aanzetten en zodra de vliegenlamp aan is, zal het licht insecten aantrekken die zich in de buurt bevinden. Omdat er zich een elektrisch rooster voor de lamp bevindt, worden de vliegen geëlektrocuteerd en vallen ze in het bakje dat aan de lamp is gevestigd. Je hoeft dus zelf verder niets te doen, alleen het reinigen van de vliegenlamp is voor jouw rekening. Dit kun je doen door het rooster of de bak met een vochtige doek te reinigen of door ze onder te dompelen in heet water. Als het apparaat op batterijen werkt, is het ook belangrijk om de batterijen op tijd te vervangen. Als het apparaat op het stroom werkt, kun je het apparaat het beste ontkoppelen voordat je het gaat reinigen of onderhouden.

Zijn er nadelen verbonden aan het gebruik van een vliegenlamp?

Ja, er zijn een paar nadelen verbonden aan het gebruik van een vliegenlamp. Vliegenlampen werken bijvoorbeeld alleen als vliegverdelger binnen een beperkte afstand van het apparaat. Als vliegen zich buiten het bereik van de vliegenlamp bevinden, zullen ze niet worden verjaagd of gedood. Sommige mensen vinden het licht van een vliegenlamp bovendien storend of vervelend. Als je gevoelig bent voor licht of als je moeilijk in slaap komt, kan het gebruik van een vliegenlamp problemen opleveren.

Een ander nadeel is dat vliegenlampen ook andere insecten kunnen aantrekken, zoals motten en vuurvliegjes, wat kan leiden tot extra overlast. Sommige vliegenlampen maken verder gebruik van elektriciteit om vliegen te doden, wat kan leiden tot elektrocutie van ongewenste soorten, zoals vlinders of vogels. Toch heeft het gebruiken van een vliegenlamp ook veel voordelen, zo hoef je bijvoorbeeld niet meer zelf achter de vliegen aan met een vliegenmepper.Welke soorten vliegenlampen zijn er beschikbaar en wat is het beste voor mijn behoeften?

Er zijn verschillende soorten vliegenlampen beschikbaar. Als eerste heb je de vliegenlamp op batterijen. Dit zijn kleine, draagbare apparaatjes die werken op batterijen. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en te gebruiken en kunnen overal worden gebruikt, ook als er geen stroomvoorziening aanwezig is. Daarnaast heb je vliegenlampen die werken op stroom. Dit zijn grotere vliegenlampen die aangesloten moeten worden op het lichtnet. Ze hebben vaak een groter bereik dan vliegenlampen op batterijen en kunnen continu worden gebruikt zonder dat de batterijen vervangen hoeven te worden. Als laatste heb je de vliegenlamp met opvangbak. Dit zijn vliegenlampen die vliegen opvangen in een opvangbak die aan het apparaat is bevestigd. De vliegen blijven in de opvangbak totdat je deze leegt en de vliegen vrijlaat of weghaalt.

Nogmaals onze top 5 beste vliegenlampen op een rijtje

 1. 1. Vliegenlamp led 40 Watt

  #1 Beste vliegenlamp
  Vliegenlamp led 40 Watt. Zeer krachtige vliegenlamp

  Zeer krachtige vliegenlamp

  Deze LED vliegenlamp werkt zeer goed. Zeker in situaties waarin je veel last hebt van vliegen komt deze vliegenlamp zeer goed uit de bus. Met 40 watt is deze lamp niet de zuinigste op de markt maar hij doet absoluut wat ie moet doen.

  €62,99 bij toolmax.nl
  toolmax.nl (€62,99)
 2. 2. Vliegenlamp 16 Watt

  #2 Beste koop vliegenlamp
  Vliegenlamp 16 Watt. Geschikt voor het gemiddelde huishouden

  Geschikt voor het gemiddelde huishouden

  Deze vliegenlamp is perfect voor thuisgebruik en gemiddelde overlast. Door zijn zuinige LED lampen verbruit deze lamp slechts 16W per uur. Dat is fors minder dan een normale gloeilamp.

  €33 bij bol.com
  bol.com (€33,00)
 3. 3. Vliegenlamp 11 Watt

  #3 Beste energiezuinige vliegenlamp
  Vliegenlamp 11 Watt. Zeer energiezuinige vliegenlamp

  Zeer energiezuinige vliegenlamp

  Deze vliegenlamp is zeer energiezuinig en is geschikt voor lichte en gemiddelde overlast van vliegen. Door zijn energiezuinige led lampen kun je deze lamp gewoon de gehele dag aan laten staan.

  €14,95 bij toppy.nl
  toppy.nl (€14,95)
 4. 4. Vliegenlamp met led

  #4 Meest compacte vliegenlamp
  Vliegenlamp met led. Compacte vliegenlamp

  Compacte vliegenlamp

  Deze vliegenkiller is klein van stuk maar groots in prestaties. Eenvoudig te plaatsen of op te hangen aan de meegeleverde haak. Deze LED vliegenlamp is zeer energiezuinig.

  €32 bij bol.com
  bol.com (€32,00)
 5. 5. Wolf Mozzi Zappa Lamp Black

  #5 Beste vliegenlamp op accu
  Wolf Mozzi Zappa Lamp Black. 2 in 1 vliegenlamp

  2 in 1 vliegenlamp

  Deze elektrische vliegenlamp is tevens een zaklamp voor op de camping. Eenvoudig te plaatsen of op te hangen. Deze vliegenlamp werkt op accu en is daarmee overal te gebruiken.

  €34,95 bij bol.com
  bol.com (€34,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.