Beste vliegenstrip van 2023

Top 5 best geteste vliegenstrips volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:59

beste_vliegenstrip

Jij bent op zoek naar de beste vliegenstrip? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vliegenstrip van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 vliegenstrips uitgebreid getest en vergeleken. Na 7 uur onderzoek is Vapona vliegenvanger – voordeelverpakking als beste vliegenstrip uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vliegenstrips van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een vliegenstrip. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vliegenstrip komt in een grote voordeelverpakking? Lees snel verder…

#1 Beste vliegenstrip
Vapona Vliegenvangers – 12 x 4 (48) stuks. De bekende gele vliegenstrip

De bekende gele vliegenstrip

Een 100% natuurlijke vliegenstrip in een voordeelverpakking. Je krijgt maar liefst 48 vliegenstrips die zeer effectief en reukloos zijn maar wel een enorme aantrekkingskracht hebben op vliegen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€26 bij bol.com
bol.com (€26,00)

Naar de top 5

Top 5 beste vliegenstrips van dit moment

Hoe komt deze top 5 vliegenstrips tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 13 vliegenstrips uitvoerig getest en vergeleken.

13 vliegenstrips vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vliegenstrips worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Vapona Vliegenvangers – 12 x 4 (48) stuks

  #1 Beste vliegenstrip
  Vapona Vliegenvangers – 12 x 4 (48) stuks. De bekende gele vliegenstrip

  De bekende gele vliegenstrip

  Een 100% natuurlijke vliegenstrip in een voordeelverpakking. Je krijgt maar liefst 48 vliegenstrips die zeer effectief en reukloos zijn maar wel een enorme aantrekkingskracht hebben op vliegen.

  €26 bij bol.com
  bol.com (€26,00)
 2. 2. Vapona Vliegenvanger 4 per pak – 2 pakken

  #2 Goedkoop alternatief vliegenstrip
  Vapona Vliegenvanger 4 per pak – 2 pakken. 100% geurloze vliegenstrip

  100% geurloze vliegenstrip

  Deze Vapona vliegenvang of vliegenstrip is gelijk aan onze nummer 1 maar komt per 8 stuks. Een 100% geurloze vliegenstrip gemaakt van natuurlijke stoffen welke een enorme aantrekkingskracht hebben op vliegen.

  €7,83 bij bol.com
  bol.com (€7,83)
 3. 3. GEAR 3000® vliegenvanger plakstrip 5 stuks

  #3 Beste vangplaten tegen vliegen
  GEAR 3000® vliegenvanger plakstrip 5 stuks. 5 Vangplaten voor vliegen

  5 Vangplaten voor vliegen

  Een vierkante en dubbelzijdige vliegen plakstrip met een oppervlakte van 300cm2 per kant. Deze vliegenstrips zijn waterbestendig en dus zeer geschikt voor buiten.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 4. 4. HGX vliegenvanger – 4 stuks 

  #4 Goed alternatief vliegenstrip
  HGX vliegenvanger – 4 stuks . Zonder gifstoffen

  Zonder gifstoffen

  Deze HG vliegenvanger is gemaakt van natuurlijk materialen is geschikt voor binnen en buiten. Voorzien van een zeer sterke kleefband en een enorme aantrekkingskracht op vliegen.

  €3,11 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€3,11)
 5. 5. Roxasect Vliegenvanger – Ongedierteval- 4 stuks

  #5 Meest krachtige lijmlaag vliegenstrip
  Roxasect Vliegenvanger – Ongedierteval- 4 stuks. Zeer sterke lijmlaag

  Zeer sterke lijmlaag

  Deze Roxasect vliegenvanger is geurleus, gifvrij maar wel voorzien van een krachtige lijmlaag met daarin zeer attractieve stoffen welke vliegen niet kunnen weerstaan.

  €2,39 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€2,39)

Waar vind je een goede vliegenstrip?

Je bent op zoek naar de beste vliegenstrip. Dat is een strip waar vliegen aan blijven plakken. Het is een erg effectief bestrijdingsmiddel tegen vliegenoverlast. Je wordt helemaal gek van deze vervelende insecten. Elke keer als je in je tuin wilt eten komen de vliegen meteen op je eten af. Ze gaan met hun vieze pootjes op al het voedsel zitten. Ze kunnen op die manier ziektes verspreiden. Ook vliegen ze steeds rond je oren. Je wilt ze te lijf gaan met de beste middelen. Hieronder kom je alles te weten over de beste vliegenstrips en andere manieren om van vliegen af te komen.

Hoe werkt de beste vliegenstrip?

Een plakstrip of kleefstrip tegen vliegen werkt met behulp van een lokstof. De vliegenstrip ruikt heel lekker voor vliegen en ze komen er dan ook al snel op af. Zodra ze op de strip gaan zitten om ervan te eten zitten ze muurvast. De strip is namelijk helemaal bedekt met een soort kleverige substantie. Deze zorgt ervoor dat de pootjes van de vlieg niet meer kunnen bewegen. De strip is misschien niet erg diervriendelijk, maar hij werkt wel als de beste. Ook is het een groot voordeel dat je geen giftige sprays of poeders hoeft in te zetten. De vliegenstrip is milieuvriendelijk en makkelijk in gebruik. Je moet de strip uiteraard wel om deze zoveel tijd vervangen, want op een gegeven moment is hij verzadigd.

Hoe ziet een vliegenstrip eruit?

De bekendste vliegenstrip is een plakkerige rol die je uit elkaar trekt en vervolgens op een goede plek waar veel vliegen komen ophangt. Deze strips zijn ingesmeerd met een soort lijm waaraan de vliegen vast blijven zitten. De reden dat de vlieg op de strip gaat zitten is het lokmiddel dat ook op de strip is aangebracht. Dit moet het beste lokmiddel zijn om effectief te werken. Er bestaan ook andere soorten vliegenstrips. Heb je wel eens gehoord van de vliegenstrip die je op je raam kunt plakken? Deze strip plak je op het raam, want dit is een van de plekken waar vliegen vaak zitten. Ze worden namelijk aangetrokken door het licht van buitenaf.  Weer een andere variant is de zogenaamde kleefstok. Ook deze hang je net als de vliegenstrip op. De ronde stok kan er veel vliegen vangen, omdat hij een wat groter oppervlak heeft dan een strip.

beste_vliegenstrip_01

Voorkom overlast door vervelende vliegen

Het is het beste om een vliegenstrip in te zetten tegen vliegen, maar je kan de vliegen ook een stap voor zijn. Dit is vooral goed mogelijk als je last hebt van vliegen in je huis. Buiten zal je uiteraard altijd wel vliegen blijven tegenkomen. Vliegen in je huis kan je voorkomen door altijd zeer schoon te zijn. Hoe hygiënischer je bent, hoe minder vliegen je zal zien. Laat geen eten liggen op tafel. Stofzuig wat vaker of haal vaker een natte doek over je eettafel om deze goed te reinigen. Doe altijd meteen de vaat of zet alle vieze borden zo snel mogelijk in je afwasmachine. Laat rot fruit ook nooit te lang liggen en dek al je fruit af met bijvoorbeeld een goede vliegenkap.

Vliegen vermijden een schoon huis

Zoals gezegd moet je zeer grondig te werk gaan als je je huis schoonmaakt. Heb je hier zelf geen zin of geen tijd voor? Huur dan de beste schoonmaakhulp in. Focus je vooral op de keuken en de eetkamer. Daar kom je de meeste etensresten tegen. Ruim op, veeg de vloer goed aan en zet al je eten zo snel mogelijk weer in de koelkast. Ook limonade en frisdrank moet je niet te lang staan. Drink je glas leeg, want deze drankjes zijn echte magneten voor vliegen. Ze zijn dol op deze zoetigheid. Dit geldt ook voor fruit. Vooral zeer rijp fruit, zoals bananen, trekt veel vliegen aan. Je kan het fruit afdekken of onder een kap plaatsen. Ten slotte moet je als je huisdieren hebt wat vaker hun hok schoonmaken of de bak waarin ze hun behoefte doen vaker legen. Ook hier komen vliegen namelijk graag op af. Als je al deze regels volgt zul je vliegenstrip hoeven kopen.

Alternatieve manieren om vliegen mee te bestrijden

Naast de best vliegenstrip zijn er ook andere goede manieren om optimaal van de overlast door vliegen af te komen. Je hebt manieren waarbij je zelf op de vliegen moet jagen. Andere methodes werken met lokstof. Weer andere producten werken met behulp van elektriciteit. Hieronder worden de beste manieren om vliegen te bestrijden genoemd.

Ga de strijd aan met een vliegenzak

Een vliegenzak is een zak waar vliegen naar toe worden gelokt met een vloeibare lokstof. De zak trekt de vliegen dus aan net als een vliegenstrip. Eenmaal in de zak kunnen ze er niet meer uitkomen en zullen ze verdrinken. Deze zak kan je het beste buiten gebruiken. Je hangt hem bijvoorbeeld op in een hoek van je tuin. De lokstof in de kunststof zak zal de vliegen weglokken bij je tafel. Dit anti vliegenmiddel is eigenlijk een fuik. De vliegen willen van de lokstof eten en kunnen daarna niet meer wegkomen uit de zak. Het lokmiddel is vermengd met water en de vliegen zullen hierin wegzakken. Uiteindelijk verdrinken ze. De beste vliegenzak kan honderden vliegen lokken en verdelgen voordat je de zak moet vervangen. Het lokmiddel zit vaak inbegrepen bij de vliegenzak. Je moet het middel zelf nog wel mengen met water.

beste_vliegenstrip_02

Gebruik een insectenlamp met blauw licht

Een wat duurder anti vliegenmiddel is een insectenlamp. Net als de beste vliegenstrip lokt deze lamp de vliegen naar zich toe. Dit doet de lamp niet op basis van een lokmiddel, maar op basis van blauw licht. Dit licht is een ware magneet voor vliegen en andere gevleugelde insecten. De vliegen zullen echter letterlijk tegen de lamp vliegen. Bij de blauwe lamp bevindt zich namelijk een roostertje dat de vlieg zal elektrocuteren. Ze zijn onmiddellijk dood en worden opgevangen in een reservoir dat onder de lamp hangt. Deze bak zal je af en toe leeg moeten maken.

Zet een anti vliegenspray in

Nog een effectieve methode om vliegen mee te bestrijden is de anti vliegenspray. Deze spray kan dodelijk zijn voor vliegen of vliegen verjagen. Het ligt eraan welke werkzame bestanddelen de spray bevat. Een giftige variant werkt het beste als je echt langdurig van vliegen af wilt zijn. Deze spray doodt namelijk ook de eitjes van de vliegen. Let wel op bij het gebruiken van deze spray, want hij is gevaarlijk voor alle levende wezens. De ruimte waar je deze spray inzet moet je na afloop altijd goed ventileren. Een vliegenspray die werkt met biologisch afbreekbare ingrediënten werkt meestal preventief. De vliegen houden niet van de geur en blijven weg. Dit is toch vaak minder effectief dan gif of een goede vliegenstrip.

Gebruik een vliegenmepper

De meest ouderwetse methode om vliegen aan te pakken moet toch wel de vliegenmepper zijn. De klassieke variant bestaat uit een steel met daarop een rechthoekig stuk materiaal met gaatjes. Meestal is de mepper van plastic. Hij moet goed kunnen zwaaien en zwenken om het beste zijn werk te kunnen doen. Tegenwoordig bestaan er ook vliegenmeppers die werken op batterijen. Deze meppers lijken meer op tennisrackets. Het racket kan je onder stroom zetten en zo doodt je zeer effectief vele vliegen achter elkaar. Deze methode om vliegen te bestrijden is iets diervriendelijker dan de vliegenstrip, omdat de vliegen in een keer dood zijn door de schok in plaats van langzaam te sterven.

Koop een automatische dispenser tegen vliegen

Ten slotte kan je een dispenser tegen vliegen kopen. Dit is een wat duurder bestrijdingsmiddel dan een vliegenstrip, maar een dispenser werkt wel langdurig. Een dispenser is een automatisch apparaatje dat je op een strategische plek aan je muur hangt. De dispenser vul je met een vloeistof tegen vliegen. Om de zoveel tijd puft de dispenser een beetje vloeistof naar buiten. Deze druppeltjes damp houdt vliegen zeer effectief weg. Het is een van de duurdere, maar ook een van de beste methodes tegen vliegen.

Natuurlijke hulpmiddelen om vliegen mee te verjagen

Vliegenstrips, anti vliegensprays en blauw licht lampen zijn allemaal uitstekende methodes om van vliegen af te komen. Je kan echter ook werken met stoffen die gewoon in de natuur voorkomen. Het gaat hierbij om middelen die vliegen afschrikken. Het doel is dus niet om de vliegen te doden, maar om ze het beste weg te houden of weg te jagen. Natuurlijk geuren waar vliegen niet van houden zijn knoflook, lavendel en kruiden zoals basilicum en kruidnagel. Ook citrus is een goede geur om vliegen mee te verjagen. Een populaire methode om vliegende insecten op afstand te houden is een met kruidnagels gevulde citroen. Deze plaats je op tafel of in een hoek van je kamer.

Met deze 3 tips koop je de beste vliegenstrip

Er zijn al met al veel methodes om vliegen weg te krijgen. De vliegenstrip is hiervan een van de goedkoopste en beste methodes. Bovendien werkt een strip niet met giftige stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu. Het is dus ook nog eens een duurzame methode om vliegen te bestrijden. Volg de volgende 3 tips om echt de meest effectieve en handige vliegenstrip op de kop te tikken. 

Tip 1: Kies voor een vliegenstrip die meteen klaar is voor gebruik

Het is wel zo makkelijk als je niet meer zelf in de weer hoeft te gaan met het uitrollen van de vliegenstrip en hem in moet smeren met lijm en een lokmiddel. De beste strips zijn meteen te gebruiken. Kies voor een grotere strip die met zijn oppervlak vele vliegen kan vangen. De strip is al voorzien van plakmiddel en het beste middel om te vliegen te lokken. Ook is het superhandig als de strip al beschikt over een haakje waar je hem aan op kan hangen. Deze strips kan je tot wel tien weken gebruiken voordat ze verzadigd zijn. Tegen die tijd zijn de werkzame stoffen van de strip uitgewerkt.

Tip 2: Let op welke lokstof je gebruikt

Het is natuurlijk heel bepalend hoe goed het lokmiddel op de vliegenstrip werkt. Als dit middel niet aantrekkelijk genoeg is zullen de vliegen er niet op af komen en alsnog voor overlast zorgen. De meeste lokstoffen zijn gemaakt op basis van producten die gewoon in de natuur voorkomen. Dit maakt het gebruik van een vliegenstrip in plaats van een spray zo aanlokkelijk. Er komt namelijk geen gif aan te pas en dat is echt een pré voor veel mensen. De beste lokmiddelen bevatten zoete onderdelen. Vliegen zijn namelijk dol op zoetigheid en zullen al snel op de plakstrip gaan zitten. Ook de lijm moet uiteraard optimaal zijn werk doen. De vliegen moeten echt niet meer weg kunnen komen als ze eenmaal op de strip zijn geland. De combinatie van een goede lokstof en een goede lijm zorgt samen voor de beste vliegenstrip.

Tip 3: Hang de vliegenstrip op een goede plek

De vliegenstrip zal alleen werken als de beste als je hem op een plek hangt waar veel vliegen komen. Hij zal anders niet effectief zijn werk doen. Hang de strip in de buurt van de keuken of de eettafel. Dat zijn aantrekkelijke plekken voor vliegen. Ook is het handig om hem aan je plafond te hangen, omdat daar veel vliegen rondhangen. Als de strip in het begin geen vliegen aantrekt kan je hem na een dag of twee verplaatsen naar een andere plek. Zoek op die manier uit welke plek het beste werkt. Hangt de vliegenstrip al een tijdje? Check dan af en toe of de lijm nog wel kleverig is. De lijm kan na verloop van tijd namelijk opdragen en dan werkt de strip natuurlijk niet meer optimaal.

De vier meest gestelde vragen over de aankoop van vliegenstrips

Wat kost de beste vliegenstrip?

Vliegenstrips, ook de beste, zijn helemaal niet duur. Je koop een eenvoudige strip al voor een paar euro. Dit vliegenbestrijdingsmiddel is dus heel haalbaar, ook voor mensen met een kleine portemonnee. Voor de beste vliegenspray betaal je al flink meer. Over een dispenser met anti vliegenmiddel of een lamp die blauw licht uitstraalt zullen we het maar niet hebben. Dat zijn producten die in een heel andere prijsklasse liggen. Geef dus niet teveel uit en koop een paar goede vliegenstrips. Hang ze op een aantal strategische plekken op en vang zo op de beste manier de meeste vliegen. Een bijkomend voordeel is dat vliegenstrips helemaal niet belastend zijn voor het milieu. Het is een zeer duurzame vliegenverdelger.

Waaraan voldoet een goede vliegenstrip?

De beste vliegenstrip werkt op basis van de beste lijm en het beste lokmiddel. Je moet deze strip dan wel op de juiste plek ophangen. Op die manier kan de strip zoveel mogelijk vliegen vangen. Ook is het belangrijk dat de strip vrij breed is. Zo gaat hij langer mee en kan hij veel vliegen aan. Het duurt soms wel twee weken voordat de strip helemaal vol zit en hij vervangen moet worden. Je kan de strip gewoon in de vuilnisbak gooien. Er zit namelijk geen gif in of andere schadelijke stoffen. Het enige nadeel van vliegenstrips is dat ze er nogal vies uit kunnen zien. Zo’n strook vol dode vliegen is niet erg aantrekkelijk om te zien. Dit moet je echter maar voor lief nemen, want het weegt niet op tegen de voordelen die de strip biedt.

Waar koop je vliegenstrips?

Deze handige strips koop je bij iedere doe-het-zelfzaak of bouwhandel. Zelfs supermarkten hebben vaal wel vliegenstrips in hun assortiment. Het voordeel van kopen bij een bouwwinkel is dat er meestal een hele afdeling is die gewijd is aan ongediertebestrijding. Het personeel heeft daardoor vaak veel verstand van het bestrijden van bijvoorbeeld vliegen. Ze kunnen je daarom goed voorzien van raad. Voor de luie koper bestaan er online winkels. Op de websites van deze winkels kun je al je research doen. Je kan diverse vliegenstrips met elkaar vergelijken en bepalen welke de beste is voor jou. Kijk hierbij naar de prijs, het formaat en de werkzame lokstof die de strip bevat. Ook de lijm is van groot belang. Nog een voordeel van online shoppen is dat de producten bij je thuis worden bezorgd. Je hoeft de duur niet eens meer uit.

Wat zijn de beste alternatieve methodes om vliegen te bestrijden?

De beste vliegenstrips doen uitstekend hun werk, maar er zijn ook andere methodes om vliegen te lijf te gaan. Deze methodes kan je gebruiken als je bijvoorbeeld niet houdt van het aanzien van een strip vol dode vliegen. Je kan natuurlijke producten inzetten zoals knoflook, citroen en lavendel. Deze geuren werken afschrikkend. Ze jagen de vliegen weg, maar zullen ze niet verdelgen. Als je de vliegen echt uit wilt roeien en ook het nest aan wilt pakken kan je beter gif gebruiken. Gif is verkrijgbaar in sprays en poeders. Ook kan je vloeibaar gif gebruiken in een dispenser. Verder bestaan er vliegenzakken met een lokmiddel. Deze werken als een val voor de vliegen waarin ze zullen verdrinken. Ook bestaan er lampen die vliegen aantrekken en vervolgens elektrocuteren. Er zijn kortom veel goede methodes om vliegen te bestrijden. De vliegenstrip blijft een van de goedkoopste en beste methodes. 

Nogmaals onze top 5 beste vliegenstrips op een rijtje

 1. 1. Vapona Vliegenvangers – 12 x 4 (48) stuks

  #1 Beste vliegenstrip
  Vapona Vliegenvangers – 12 x 4 (48) stuks. De bekende gele vliegenstrip

  De bekende gele vliegenstrip

  Een 100% natuurlijke vliegenstrip in een voordeelverpakking. Je krijgt maar liefst 48 vliegenstrips die zeer effectief en reukloos zijn maar wel een enorme aantrekkingskracht hebben op vliegen.

  €26 bij bol.com
  bol.com (€26,00)
 2. 2. Vapona Vliegenvanger 4 per pak – 2 pakken

  #2 Goedkoop alternatief vliegenstrip
  Vapona Vliegenvanger 4 per pak – 2 pakken. 100% geurloze vliegenstrip

  100% geurloze vliegenstrip

  Deze Vapona vliegenvang of vliegenstrip is gelijk aan onze nummer 1 maar komt per 8 stuks. Een 100% geurloze vliegenstrip gemaakt van natuurlijke stoffen welke een enorme aantrekkingskracht hebben op vliegen.

  €7,83 bij bol.com
  bol.com (€7,83)
 3. 3. GEAR 3000® vliegenvanger plakstrip 5 stuks

  #3 Beste vangplaten tegen vliegen
  GEAR 3000® vliegenvanger plakstrip 5 stuks. 5 Vangplaten voor vliegen

  5 Vangplaten voor vliegen

  Een vierkante en dubbelzijdige vliegen plakstrip met een oppervlakte van 300cm2 per kant. Deze vliegenstrips zijn waterbestendig en dus zeer geschikt voor buiten.

  €9,95 bij bol.com
  bol.com (€9,95)
 4. 4. HGX vliegenvanger – 4 stuks 

  #4 Goed alternatief vliegenstrip
  HGX vliegenvanger – 4 stuks . Zonder gifstoffen

  Zonder gifstoffen

  Deze HG vliegenvanger is gemaakt van natuurlijk materialen is geschikt voor binnen en buiten. Voorzien van een zeer sterke kleefband en een enorme aantrekkingskracht op vliegen.

  €3,11 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€3,11)
 5. 5. Roxasect Vliegenvanger – Ongedierteval- 4 stuks

  #5 Meest krachtige lijmlaag vliegenstrip
  Roxasect Vliegenvanger – Ongedierteval- 4 stuks. Zeer sterke lijmlaag

  Zeer sterke lijmlaag

  Deze Roxasect vliegenvanger is geurleus, gifvrij maar wel voorzien van een krachtige lijmlaag met daarin zeer attractieve stoffen welke vliegen niet kunnen weerstaan.

  €2,39 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€2,39)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.