Beste vliegenzak van 2023

Top 5 best geteste vliegenzakken volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:00

beste_vliegenzak

Jij bent op zoek naar de beste vliegenzak? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vliegenzak van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 vliegenzakken uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Extra grote ecologische vliegenzak 50.000 stuks als beste vliegenzak uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vliegenzakken van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een vliegenzak. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vliegenzak tot wel 50.000 vliegen kan vangen? Lees snel verder…

#1 Beste vliegenzak
Extra grote ecologische vliegenval met lokmiddel Fly Trap 50000. Tot wel 50.000 vliegen

Tot wel 50.000 vliegen

Deze vliegenzak is extra groot, hierdoor kunnen er tot wel 50.000 vliegen gevangen worden. De lokstof is al aanwezig in de zak, je hoeft slechts de zak te vullen met lauw water en deze vliegenval is gereed.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€21,65 bij bol.com
bol.com (€21,65)

Naar de top 5

Top 5 beste vliegenzakken van dit moment

Hoe komt deze top 5 vliegenzakken tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 12 vliegenzakken uitvoerig getest en vergeleken.

12 vliegenzakken vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vliegenzakken worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Extra grote ecologische vliegenval met lokmiddel Fly Trap 50000

  #1 Beste vliegenzak
  Extra grote ecologische vliegenval met lokmiddel Fly Trap 50000. Tot wel 50.000 vliegen

  Tot wel 50.000 vliegen

  Deze vliegenzak is extra groot, hierdoor kunnen er tot wel 50.000 vliegen gevangen worden. De lokstof is al aanwezig in de zak, je hoeft slechts de zak te vullen met lauw water en deze vliegenval is gereed.

  €21,65 bij bol.com
  bol.com (€21,65)
 2. 2. Vliegenval XL met lokmiddel – Vangt 40.000 vliegen

  #2 Beste koop vliegenzak
  Vliegenval XL met lokmiddel – Vangt 40.000 vliegen. Volledig gifvrije vliegenval

  Volledig gifvrije vliegenval

  Deze vliegenzak heeft een capaciteit van wel 40.000 vliegen en werkt net als onze nummer 1 met lauw water. Hang deze vliegenzak buiten op en geniet van veel minder vliegen in de tuin.

  €12,45 bij bol.com
  bol.com (€12,45)
 3. 3. BliZzz Insectenwerendmiddel BliZzz Vliegenzak

  #3 Meest stevige vliegenzak
  BliZzz Insectenwerendmiddel BliZzz Vliegenzak. Een zeer stevige vliegenzak

  Een zeer stevige vliegenzak

  Deze vliegenzak heeft een capaciteit van 20.000 vliegen wat zeer ruim is en perfect voor een normaal huishouden. Net als bij alle andere vliegenzakken is het verstandig om de zak niet binnenshuis te hangen. De geur van de lokstof is erg sterk en niet erg prettig.

 4. 4. BliZzz Vliegenzak (6 stuks) – anti vliegen

  #4 Beste groot verpakking vliegenzak
  BliZzz Vliegenzak (6 stuks) – anti vliegen. Groot verpakking

  Groot verpakking

  Deze vliegenzak komt in een voordeelverpakking van 6 stuks. Perfect voor rondom het huis of manege om alle vliegen weg te houden. Hang deze zakken niet binnenshuis vanwege de sterke geur die deze zakken afgeven.

 5. 5. BliZzz Vliegenzak (12 stuks) – anti vliegen

  #5 Voor extra grote oppervlaktes
  BliZzz Vliegenzak (12 stuks) – anti vliegen. Voor zeer grote oppervlaktes

  Voor zeer grote oppervlaktes

  Je krijgt maar liefst 12 zakken waarmee je tot wel 1500m2 beschermt tegen vliegen. Zeer geschikt rondom bedrijven of een manege. Per zak kun je tot wel 20.000 vliegen vangen.

Tips bij het kopen van een goede vliegenzak

Je bent op zoek naar de beste vliegenzak. Zo’n zak die vervelende vliegen lokt en waar ze vervolgens niet meer uitkomen. Je bent de overlast van die rot vliegen helemaal zat. Telkens als je buiten in je tuin gaat zitten voor een gezellige borrel of barbecue komen de vliegen het feestje verpesten. Het gezoem is vreselijk irritant. Daarnaast is het een heel vies idee dat een vlieg die net nog op een hondendrol zat, nu op jouw eten zit. Je bent kortom op zoek naar de beste oplossing om af te komen van vliegen. Een vliegenzak biedt vaak de beste uitkomst. Je kan echter wel wat tips gebruiken voordat je er eentje aan gaat schaffen. 

Wat is een vliegenzak precies?

Een vliegenzak gebruik je meestal buiten in je tuin. Het is een ideaal product voor in de zomer. Dat is tenslotte de tijd dat je de meeste last hebt van vliegen. De beste vliegenzak is gemaakt van plastic. Je kan hem ophangen aan het geïntegreerde haakje. De zak bevat een vloeistof waar vliegen helemaal dol op zijn. De vliegen komen er op af en vliegen de zak binnen. De zak werkt als een soort fuik en de vliegen kunnen er vervolgens niet meer uitkomen. Ze verdrinken in het lokmiddel en jij bent van je probleem af. Een goede vliegenzak kan duizenden vliegen lokken en vangen voordat je hem moet legen. De vloeistof kan bestaan uit een bepaald gif gemengd met water, maar er bestaan ook lokstoffen op basis van natuurlijke ingrediënten.    

Hoe werkt een vliegenzak?

Je koopt een vliegenzak meestal met daarin al het vliegen lokmiddel. Er wordt vaak een tuitje meegeleverd met de zak zodat je hem makkelijk kan vullen. Het is namelijk de bedoeling om water toe te voegen aan het lokmiddel. Op die manier maak je de ideale vloeistof om vliegen mee te lokken en te doden. Eenmaal gevuld tot de juiste hoogte kan je de vliegenzak ophangen op de door jou gewenste plek. Hangt hem niet direct op de tocht en hang de vliegenzak ook nooit in de zon. De temperatuur op de plek waar je de vliegenzak hangt moet ook niet te veel schommelen.

beste_vliegenzak_01

Andere methodes om vliegen mee te bestrijden

De vliegenzak is een van de beste middelen in de strijd tegen vliegen. Er bestaan natuurlijk nog meer methodes. De meest ouderwetse is de vliegenmepper. Hierbij ren je je vaak wel rot voordat je de boosdoener te pakken hebt. Tegenwoordig zijn er ook elektrische vliegenmeppers op de markt. Die maken gebruik van een venster dan je onder stroom kan zetten. Dit type vliegenmepper is net wat effectiever dan het ouderwetse model.

Plakstrips die vliegen lokken

Nog een methode die in het verleden veel werd gebruikt is de zogenaamde plakstrip. Deze strip verspreidt een geur die erg aantrekkelijk is voor vliegen. De vliegen worden gelokt, net als bij een vliegenzak, en gaan op de strip zitten. Vervolgens komen ze niet meer los en blijven ze met hun pootjes aan de plakstrip vast zitten. Deze methode is behoorlijk gemeen, maar wel effectief. Bovendien is de plakstrip een duurzame methode. Er komt geen gif aan te pas en er wordt ook geen stroom voor gebruikt, zoals bij bijvoorbeeld een insectenlamp. Wel is het zo dat een plakstrip vol vliegen er behoorlijk vies uit kan zien. Het is niet erg aantrekkelijk om te barbecueën terwijl er een plakstrip vol vliegenlijkjes naast je bord hangt. Bij een vliegenzak vermijd je dit probleem, omdat de lijkjes uit het zicht in de zak drijven.

Anti vliegensprays en -dispensers

Weer een andere methode om van vliegen af te komen, in plaats van de vliegenzak, is de anti vliegenspray. Een goede methode die werkt door middel van gif of natuurlijk producten die vliegen wegjagen. Als je met de giftige variant werkt moet je altijd goed alles afsluiten en de ruimte na het sprayen snel verlaten. Gebruik deze spray ook nooit in de buurt van kwetsbare mensen of dieren. Het voordeel van de beste spray is dat deze de vliegen voor langere tijd weghoudt en ook de eitjes dood. Met een spray op basis van natuurlijke ingrediënten belast je het milieu niet en lever je toch ook goed werk af. Verder kan je een dispenser vullen met anti vliegenmiddel. Die spuit dan steeds een stofje naar buiten dat de vliegen weg jaagt. Een iets duurdere, maar wel heel goede methode om van vliegen af te komen. 

De insectenlamp met blauw licht

Ten slotte is een insectenlamp een best alternatief voor de vliegenzak. Deze blauwe lamp met UV-licht trekt allerlei vliegende insecten aan en dus ook een gewone bromvlieg. De insectenlamp is ideaal voor buiten. Vliegen, muggen en wespen vliegen richting het blauwe licht dat voor hen onweerstaanbaar is. Eenmaal aangekomen bij de lamp zullen ze stuiten op een rooster dat onder stroom staat. De vliegende beestjes krijgen zonder pardon een elektrische schok en sterven onmiddellijk. De dode beestjes vallen in een bakje dat zich onder de lamp bevindt. Dit zal je eens in de zoveel tijd moeten legen. Als je geen verlengsnoer bij de hand hebt is een insectenlamp niet ideaal. Gebruik dan toch liever de vliegenzak. Dit is en blijft een van de beste oplossingen in de strijd tegen vliegen.

Drie tips voor de aankoop van de beste vliegenzak

Een vliegenzak heeft voor- en nadelen. Je wilt ook graag weten of er goede alternatieven zijn. Nadat je dit allemaal hebt uitgezocht is het tevens handig om tips te krijgen voor het kopen van de beste vliegenzak. Waar let je allemaal op bij de aanschaf van deze zak? Is het belangrijk dat de vliegenzak gif bevat of juist werkt met natuurlijke bestanddelen? Hoe groot is je budget? Hoe makkelijk is het om de vliegenzak op te hangen? Wil je de zak binnen of buiten gebruiken? Met deze drie top tips koop je zeker weten de beste vliegenzak!

beste_vliegenzak_02

Tip 1: Kies voor een effectieve lokstof

Een van de beste lokstoffen in vliegenzakken is een variant met natuurlijke ingrediënten. Heel fijn, want het is vaak niet wenselijk om te kiezen voor gif. Het is het beste voor de natuur en voor je kinderen om te gaan voor een vliegenzak met een biologische lokstof. De beste lokstof werkt als een magneet op vliegen. Ze vliegen de zak in, verdrinken en worden vervolgens ook nog verteerd door de stof. Op deze manier kun je duizenden vliegen vangen met een vliegenzak voordat je hem moet vervangen. Een bijkomend voordeel van een vliegenzak met een natuurlijke lokstof is dat je hem gewoon in de prullenbak kan gooien als hij vol is. 

Waarom je toch voor gif kan kiezen

Je kan uiteraard ook voor een lokstof met giftige componenten kiezen. Hou in dit geval wel meer rekening met de plek waar je de zak ophangt, omdat de stof gevaarlijk kan zijn voor mensen en dieren. De insecticiden die in de lokstof zitten zijn vaak erg slecht voor het milieu. Toch is het soms onvermijdelijk om een vliegenzak met giftige stoffen te kiezen. Als je een vliegenplaag hebt die hardnekkig is en er sprak is van veel eitjes, zul je toch naar gif moeten grijpen. Een vliegenzak met een giftige lokstof is in dat geval veruit de beste oplossing.

Tip 2: Let op de geur van de vliegenzak

De lokstof die in een vliegenzak zit kan behoorlijk stinken. Let hier dus goed op bij de aankoop van de zak. Het ligt er ook aan waar je de zak gaat inzetten. Is dit buiten of ga je hem juist binnen gebruiken. Een vliegenzak die buiten wordt ingezet mag best wat meer stinken. Over het algemeen geldt dat je de vliegenzak gemiddeld het beste tien meter buiten het bereik van mensen moet ophangen. Op die manier is hij het minst storend als je bijvoorbeeld in de buurt van de zak gaat eten. Voor een vliegenzak die je binnen gebruikt kun je het beste voor een biologische lokstof kiezen. Deze stof is veiliger en stinkt vaak minder dan een giftige stof.

Tip 3: Benut de vliegenzak optimaal

Of je de vliegenzak nou buiten gebruikt of binnen, het is belangrijk dat je hem op de beste plek ophangt om hem zo effectief mogelijk zijn werk te kunnen laten doen. Soms lukt het in eerste instantie niet om vliegen te lokken en te vangen. Wacht altijd eerst een paar dagen af. Als je dan nog steeds je doel niet bereikt hebt verplaats je de vliegenzak naar een betere plek. Let ook op de stand van de wind, de zon en de temperatuur. De omstandigheden moeten ideaal zijn om de vliegenzak het beste te laten werken. Ook moet je goed opletten of er nog genoeg water in de zak zit. De lokstof in de vliegenzak werkt het beste als het water tot de juiste lijn gevuld is.

Ga voor een vliegenzak die past bij jou

Zoals reeds gezegd bestaan er meerdere soorten vliegenzakken. Er is een verschil tussen de zak die je binnen gebruikt en de variant die je buiten gebruikt. Ook is er een grote variatie aan lokstoffen verkrijgbaar. Of je kiest voor een natuurlijke of een giftige lokstof heeft te maken met je persoonlijke situatie. Als de vliegenplaag heel groot is en bijna niet te bedwingen dan is gif vaak de beste oplossing. Je kan dan zelfs een ongediertebestrijdingsbedrijf inhuren. Dit is wel je laatste redmiddel. De beste vliegenzak levert vaak uitstekende resultaten op.

Verander je gedrag om vliegen te verjagen

Je kan natuurlijk vliegenzakken en andere middelen inzetten tegen de overlast van vliegen. Je kan echter ook je manier van leven aanpakken. Buiten is het vaak lastiger om vliegen te voorkomen, dus we focussen hier vooral op vliegenoverlast binnenshuis. Deze wordt bijna altijd veroorzaakt doordat je allerlei etensresten laat liggen en de afwas lang laat staan. Het is kortom aan te raden om als de beste te gaan poetsen en zo een groot deel van het probleem te voorkomen. Vermijd ook overrijp fruit in je fruitschaal en restjes frisdrank in glazen. Check verder goed of er geen etensresten liggen onder je koelkast of vaatwasser.

Maak vaker schoon

Het is een vervelende klus, maar je huis schoonmaken is een goede oplossing in de strijd tegen vliegen. Als je het budget hebt kun je hiervoor een schoonmaker inhuren. Of je kan het natuurlijk zelf doen. Ruim na het koken altijd direct je afval op. Maak het aanrechtblad uitgebreid schoon. Dit doe je het beste met een goed schoonmaakmiddel. Het is essentieel om je vieze afwas niet te laten staan na het eten. Maak een sopje of vul je vaatwasser als je klaar bent met eten. Blijf niet te lang natafelen. Als je een kat hebt is het aan te raden om de kattenbak vaker te legen en goed schoon te maken. Ook hier komen vaak vliegen op af. Mocht dit allemaal niet helpen kies dan toch voor de beste vliegenzak in de strijd tegen deze vervelende insecten.

Moeder natuur in de strijd tegen vliegen

Vliegenzakken en sprays werken als de beste tegen vliegen, maar er zijn ook andere manieren om vliegen op afstand te houden. Bepaalde geuren schrikken vliegen af. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om lavendel, basilicum, ui en knoflook. Een hele creatieve manier om vliegen uit je tuin te verjagen is het plaatsen van een halve citroen op tafel met daarin kruidnagels gestoken. Ook andere insecten hebben een hekel aan deze geuren. Ideaal als je een tuinfeestje geeft dus! Nog origineler is de inzet van een vleesetende plant. Plaats deze in je keuken en hij zal de vliegen voor je opeten.

Vier veelgestelde vragen over vliegenzakken

Waaraan moet een goede vliegenzak voldoen?

Een simpele vraag met een simpel antwoord. Een goede vliegenzak is een zak die effectief vliegen lokt en vangt. De zak leidt de vliegen weg bij de plekken waar jij last van ze hebt. De vliegenzak is zo gemaakt dat de vliegen er niet meer uit kunnen ontsnappen als ze er eenmaal in gevlogen zijn. De vliegen worden gelokt door het lokmiddel dat in de zak zit. Ze vinden de geur ervan heerlijk ruiken. Ze vliegen vervolgens in de vliegenzak en zullen verdrinken in de lokstof die is aangelengd met water. Een goede vliegenzak kan zo wel duizenden vliegen doden. Als je gebruik maakt van een vliegenzak met een natuurlijke lokstof, kan je hem als hij vol zit eenvoudig bij het gewone huisvuil gooien. Dit kan uiteraard niet bij een zak met een giftige lokstof.

Hoe duur is een vliegenzak?

De prijs van de beste vliegenzak kan erg uiteen lopen. Ook al heb je een klein inkomen, een vliegenzak is niet heel erg duur en dus zeker wel te betalen. Een vliegenlamp is bijvoorbeeld vaak wat duurder en dus niet voor iedereen betaalbaar. Een vliegenzak kan je echter al kopen voor een paar euro’s. Hoe groter het formaat, hoe duurder de zak. Dat is uiteraard logisch. Als je echt heel veel overlast hebt van vliegen kan je dus het beste voor een grote vliegenzak gaan. Die kan soms tot wel 20.000 vliegen vangen! Deze grote variant wordt veel gebruikt op campings en bij paardenstallen. Naast het formaat heeft ook de inhoud invloed op de prijs. Een giftige zak is vaak duurder dan een vliegenzak met een natuurlijke verdelger. 

Zijn er andere manieren om vliegen te verjagen?

Een vliegenzak is heel effectief, maar er zijn ook andere manieren om vliegen te verjagen. Er bestaan natuurlijke vliegen verjagers zoals knoflook en lavendel. Daarnaast kan je denken aan een anti vliegenspray met gif. Die roeit de vliegen echt uit, inclusief de eitjes die ze al gelegd hebben. Ook kun je zelf een vliegenval knutselen als je creatief bent. Je neemt wat azijn en stopt dat in een zak. Ook een citroen met kruidnagels doet zijn werk erg goed. Verder is het belangrijk dat je bronnen waar vliegen op afkomen weg haalt of opruimt. Een ouderwetse vliegenmepper is ook altijd handig om in huis te hebben. Het voordeel van een vliegenzak is dan weer dat je niet zelf achter de vliegen hoeft aan te rennen. Je hangt de zak op en de vliegen gaan automatisch naar de val en komen er niet meer uit. Een luie en simpele oplossing.

Waar zijn vliegenzakken te koop?

Vliegenzakken koop je bij de betere bouwmarkt of een groothandel. Ook bij veel doe-het-zelfzaken zijn ze verkrijgbaar. Als je geen zin hebt om naar een fysieke winkel toe te gaan kun je het beste online gaan zoeken. Online is er een groot aanbod van middelen tegen vliegen en andere insecten. Ook de beste vliegenzakken zul je hier vinden. Het voordeel van online shoppen is dat je ontzettend veel verschillende producten met elkaar kan vergelijken. Je kunt de vliegenzakken sorteren op grootte, prijs en merk. Zo vind je vast en zeker waar je naar op zoek bent. En hopelijk ook nog voor een goede prijs. Online kun je vliegenzakken ook vaak in de aanbieding of in een grote oplage kopen.

Nogmaals onze top 5 beste vliegenzakken op een rijtje

 1. 1. Extra grote ecologische vliegenval met lokmiddel Fly Trap 50000

  #1 Beste vliegenzak
  Extra grote ecologische vliegenval met lokmiddel Fly Trap 50000. Tot wel 50.000 vliegen

  Tot wel 50.000 vliegen

  Deze vliegenzak is extra groot, hierdoor kunnen er tot wel 50.000 vliegen gevangen worden. De lokstof is al aanwezig in de zak, je hoeft slechts de zak te vullen met lauw water en deze vliegenval is gereed.

  €21,65 bij bol.com
  bol.com (€21,65)
 2. 2. Vliegenval XL met lokmiddel – Vangt 40.000 vliegen

  #2 Beste koop vliegenzak
  Vliegenval XL met lokmiddel – Vangt 40.000 vliegen. Volledig gifvrije vliegenval

  Volledig gifvrije vliegenval

  Deze vliegenzak heeft een capaciteit van wel 40.000 vliegen en werkt net als onze nummer 1 met lauw water. Hang deze vliegenzak buiten op en geniet van veel minder vliegen in de tuin.

  €12,45 bij bol.com
  bol.com (€12,45)
 3. 3. BliZzz Insectenwerendmiddel BliZzz Vliegenzak

  #3 Meest stevige vliegenzak
  BliZzz Insectenwerendmiddel BliZzz Vliegenzak. Een zeer stevige vliegenzak

  Een zeer stevige vliegenzak

  Deze vliegenzak heeft een capaciteit van 20.000 vliegen wat zeer ruim is en perfect voor een normaal huishouden. Net als bij alle andere vliegenzakken is het verstandig om de zak niet binnenshuis te hangen. De geur van de lokstof is erg sterk en niet erg prettig.

 4. 4. BliZzz Vliegenzak (6 stuks) – anti vliegen

  #4 Beste groot verpakking vliegenzak
  BliZzz Vliegenzak (6 stuks) – anti vliegen. Groot verpakking

  Groot verpakking

  Deze vliegenzak komt in een voordeelverpakking van 6 stuks. Perfect voor rondom het huis of manege om alle vliegen weg te houden. Hang deze zakken niet binnenshuis vanwege de sterke geur die deze zakken afgeven.

 5. 5. BliZzz Vliegenzak (12 stuks) – anti vliegen

  #5 Voor extra grote oppervlaktes
  BliZzz Vliegenzak (12 stuks) – anti vliegen. Voor zeer grote oppervlaktes

  Voor zeer grote oppervlaktes

  Je krijgt maar liefst 12 zakken waarmee je tot wel 1500m2 beschermt tegen vliegen. Zeer geschikt rondom bedrijven of een manege. Per zak kun je tot wel 20.000 vliegen vangen.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.