Top 5 beste circulatiepompen voor vloerverwarming

Top 5 best geteste circulatiepompen voor vloerverwarming volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 12 december 2022 @15:44

Jij bent op zoek naar de beste circulatiepomp voor vloerverwarming? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de circulatiepomp voor vloerverwarming van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 circulatiepompen voor vloerverwarming uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Grundfos Alpha2  als beste circulatiepomp voor vloerverwarming uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste circulatiepompen voor vloerverwarming van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een circulatiepomp voor vloerverwarming. Wist je bijvoorbeeld dat de beste circulatiepomp voor vloerverwarming van de marktleider Grundfos is? Lees snel verder…

#1 Beste vloerverwarming circulatiepomp
Grundfos Alpha2 25-60/130. De absolute topper

De absolute topper

Geschikt voor alle 130mm aansluitingen en zeer eenvoudig aan te sluiten. Snel besparen doe je met deze vloerverwarming pomp van Grundfos uit de Alpha serie.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€347 bij bol.com
bol.com (€347,00)

Naar de top 5

Top 5 beste circulatiepompen voor vloerverwarming van dit moment

Hoe komt deze top 5 circulatiepompen voor vloerverwarming tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 8 circulatiepompen voor vloerverwarming> uitvoerig getest en vergeleken.

8 circulatiepompen voor vloerverwarming vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 circulatiepompen voor vloerverwarming worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Grundfos Alpha2 25-60/130

  #1 Beste vloerverwarming circulatiepomp
  Grundfos Alpha2 25-60/130. De absolute topper

  De absolute topper

  Geschikt voor alle 130mm aansluitingen en zeer eenvoudig aan te sluiten. Snel besparen doe je met deze vloerverwarming pomp van Grundfos uit de Alpha serie.

  €347 bij bol.com
  bol.com (€347,00)
 2. 2. DAB Evosta 2 40-70/180

  #2 Beste koop vloerverwarming circulatiepomp 180mm
  DAB Evosta 2 40-70/180. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Voor een zachte prijs toch besparen op je energiekosten en een zo optimaal mogelijke afstelling van je vloerverwarming. DAB maakt de garanties waar met deze Evosta 2 pomp.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 3. 3. DAB Evosta 2 40-70/130

  #3 Beste koop vloerverwarming circulatiepomp 130mm
  DAB Evosta 2 40-70/130. De 130 mm variant

  De 130 mm variant

  Onze beste koop maar dan met een kleinere aansluiting. De prijs kwaliteitverhouding is bijzonder scherp te noemen. Je bespaart al snel tientallen euro's met deze pomp.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 4. 4. Grundfos Alpha1 L 25-60/180

  #4 Beste alternatief vloerverwarming circulatiepomp
  Grundfos Alpha1 L 25-60/180. Zeer eenvoudige installatie

  Zeer eenvoudige installatie

  Deze vloerverwarming pomp kenmerkt zich door een uitstekende bouwkwaliteit. Het installeren van deze pomp is zeer eenvoudig. Er zit maar liefst 2 jaar garantie op deze pomp.

  €220 bij bol.com
  bol.com (€220,00)
 5. 5. DAB Evosta 3 80/180

  #5 Beste DAB vloerverwarming circulatiepomp
  DAB Evosta 3 80/180. De topper van DAB

  De topper van DAB

  Deze vloerverwarmingpomp van DAB met een 80/180 aansluiting is het nieuwste product van DAB en is nog zuiniger dan zijn voorgangers. Installatie is zeer eenvoudig en je krijgt 5 jaar garantie op deze pomp

  €279 bij bol.com
  bol.com (€279,00)

Wat is de beste koop pomp voor vloerverwarming van dit moment?

Een circulatiepomp vloerverwarming kopen

Je wilt een cv pomp voor je vloerverwarming kopen, en als het aan jou ligt, dan graag een cv pomp voor vloerverwarming waar je energiekosten mee kunt besparen. En een vloerverwarming circulatiepomp die duurzaam is, natuurlijk! Wij helpen je verder.

Beste circulatie vloerverwarming pomp kopen?

Lees hier alles!De circulatiepomp vloerverwarming zorgt voor een gelijke verdeling van (vloer)warmte door je huis of kantoor. De vloerverwarming pomp die voor jou het beste is, is niet perse de pomp voor vloerverwarming die het beste getest is. Al is de vraag; ‘wat is de beste vloerverwarming pomp’ wel beter te beantwoorden wanneer je de pompen onderling kunt vergelijken. En dat is ook wat we onder andere doen in deze koopgids. Dit alles om samen met jou de cv pomp vloerverwarming beste koop te vinden, voor jou persoonlijk!

Dit hoeft voor jou niet de beste vloerverwarming op cv pomp 2022 te zijn, een best geteste cv pomp vloerverwarming of een super snelle pomp voor vloerverwarming. Een cv pomp vloerverwarming die voldoet aan jouw specifieke wensen en past bij jouw specifieke huis of kantoor situatie, dat is de beste koop cv pomp voor vloerverwarming voor jou.

Een beste circulatiepomp vloerverwarming die zorgt voor fijne, stabiele vloerverwarming. Dat is voor jou misschien wel een vloerverwarming pomp van een bepaald merk of type? Een circulatiepomp vloerverwarming aanbieding die je niet kunt laten schieten, of een hele snelle pomp voor vloerverwarming. We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft circulatiepompen. Zodat jij jouw beste circulatiepomp kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste circulatiepomp vloerverwarming (van dit moment)’? We bespreken de beste vloerverwarmingpomp circulatiepomp in zijn algemeen, de cv pomp voor vloerverwarming die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope circulatiepomp vloerverwarming te zijn of een vloerverwarming circulatiepomp aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een vloerverwarming pomp beste koop genoemd.

Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een circulatiepomp vloerverwarming pomp gaat kopen.

Beste circulatiepomp vloerverwarming, waar op te letten?

Wanneer je een pomp voor je vloerverwarming wilt kopen en je bent op zoek, bijvoorbeeld middels het checken van deze koopgids, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste circulatiepomp vloerverwarming, tot een succes. Punten van aandacht in de zoektocht naar een vloerverwarming pomp zijn de volgende.

Als eerste, wat is een circulatiepomp vloerverwarming

Een circulatiepomp voor vloerverwarming is er speciaal voor jouw vloerverwarming. Vanuit een cv ketel wordt warm water gepompt richting onder andere de vloerverwarmingsverdeler. Deze is voorzien van een vloerverwarming pomp. Deze pomp zorgt ervoor dat er warm water ‘stroomt’ richting onder andere de vloer(verwarming). Ook zorgt een vloerverwarming pomp vervolgens voor de verdeling van gelijkmatige warmte. En dat is wel zo prettig en functioneel.

beste_circulatiepomp_vloerverwarming_02

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een verwarmingspomp voor vloerverwarming zal over het algemeen helder zijn, namelijk het gelijkmatig verwarmen van de vloer van je huis, pand of kantoor. Maar hoe groot is de te verwarmen vloer oppervlakte? En er is wel daadwerkelijk vloerverwarming aanwezig? Anders heeft een vloerverwarming pomp aanschaffen ook niet zoveel zin..

En wil jij je pomp voor vloerverwarming voor een klein prijsje? Of ben je specifiek op zoek naar een vloer verwarming pomp van een specifiek merk? Of misschien wel naar de beste circulatiepomp vloerverwarming van 2023?

En zo zijn nog wat meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een vloerverwarming pomp gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf even na te denken over je specifieke (vloer)situatie én wensen. Want de keuze voor wat betreft een verwarmingspomp is best groot.

Het rendement van een circulatiepomp

De energiekosten rijzen de pan uit! Nog nooit was energie zo duur als nu. Super belangrijk dus om als eerste op het rendement te letten bij een circulatiepomp vloerverwarming vervangen. De cv pomp voor vloerverwarming vervangingskosten zijn namelijk niet enige kosten die je ‘mee’ moet nemen. 

Ben jij op de hoogte van het feit dat een cv pomp vloerverwarming gemiddeld minstens 10 procent (en vaak veel meer) van je totale energieverbruik inneemt? Dat is best heel erg veel. Helemaal in deze dure tijden! Hier valt dan ook veel winst te behalen, te bezuinigen ook! Het loont dus om goed te kijken naar het rendement van de circulatiepomp vloerverwarming (en evt. cv ketel) die jij op het oog hebt. Het kan veel toekomstige kosten uitsparen!

Verbruik (kWh)

Een circulatiepomp (vloerverwarming) is bij het gebruik van water altijd aan het draaien. Dit zorgt voor (hoog) oplopende energiekosten, helemaal nu! Oudere modellen vloerverwarming pompen zijn gemiddeld verantwoordelijk voor zo’n 500 kWh aan energie per jaar. Dat is omgerekend honderden euro’s op jaarbasis. Hier valt echt eer aan te behalen voor wat betreft bezuinigen op kWh en dus ook kosten. Iets om je in te verdiepen alvorens aanschaf! 

Ook wanneer je circulatiepomp vloerverwarming niet kapot is, maar wel ‘oud’. Misschien levert een bezuiniging die een nieuw model met zich meebrengt wel meer op dan de kosten van de aanschaf van het nieuwe(re) model vloerverwarming pomp

Type pomp en maten

Wanneer je vloerverwarming hebt laten leggen, of je wilt je circulatiepomp vloerverwarming vervangen, dan is het zaak dat je een cv pomp voor je vloerverwarming kiest die passend is bij jouw situatie. Voor wat betreft gebruik (en besparing!), maar let ook op of de vloerverwarming pomp passend is qua installatie, maatvoering in deze in het bijzonder.

Wist jij trouwens dat een vloerverwarmingspomp eenzelfde pomp is (of kan zijn) als die in je CV geplaatst is (of wordt)?

beste_circulatiepomp_vloerverwarming_03

Circulatiepomp vloerverwarming vervangen of kopen, wat zijn de kosten

Een circulatiepomp vloerverwarming kopen en een vloerverwarming circulatiepomp laten instellen en installeren wellicht, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende vloerverwarming verwarmingspompen die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien. 

Of een vloerverwarming pomp goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is voor aanschaf van een pomp voor vloerverwarming. Ben je op zoek naar een beste vloerverwarmingspomp aanbieding, of ga je voor een circulatiepomp vloerverwarming die best iets meer mag kosten?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope vloerverwarming pomp kan voor jou wel de beste pomp voor vloerverwarming zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een circulatiepomp vloerverwarming, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt een goede circulatiepomp voor vloerverwarming. En misschien zoek je wel de beste circulatiepomp voor jouw vloerverwarming. Wat je ook zoekt, en wat je budget is. Je vindt ‘m hier. Wij hebben het onderzoek al gedaan naar de beste circulatiepomp voor vloerverwarming. Want het is nou niet bepaald een product dat je wekelijks koopt. Een goede circulatiepomp gaat tot wel 15 jaar mee. Maar waar begin je? Wij verzamelden alle informatie en reviews van vloerverwarming circulatiepompen en stellen op basis daarvan een top 5 samen.

Zo hoef jij alleen maar te kiezen en te installeren. Zo bespaar je tot wel 70% op de energiekosten. Wel zo prettig in deze toch al dure tijden.

Veelgestelde vragen over een circulatiepomp vloerverwarming

Wat is een vloerverwarming pomp?

Vanuit een cv ketel wordt warm water gepompt richting onder andere de vloerverwarmingsverdeler. Deze is voorzien van een vloerverwarming pomp. Deze pomp zorgt ervoor dat er warm water ‘stroomt’ richting onder andere de vloer(verwarming). Ook zorgt een vloerverwarming pomp voor de verdeling van gelijkmatige warmte.

Waarom een vloerverwarming pomp aanschaffen?

Een vloerverwarming pomp zorgt ervoor dat warm water evenredig wordt verdeeld en verspreid naar de verschillende warmtebronnen en plekken in huis. Dit zorgt voor een gelijke warmte als het gaat om bijvoorbeeld je vloerverwarming. Want je wilt natuurlijk niet dat je vloerverwarming op een bepaalde plek erg warm is, en op een andere plek juist helemaal niet.

Wat is de beste vloerverwarming pomp?

Een beste pomp voor vloerverwarming, dat is niet één type model of merk. Een vloerverwarming pomp kopen die voor jou tevens de beste is, is een persoonsgebonden keuze. Een beste circulatiepomp vloerverwarming is volgens ons in ieder geval een vloerverwarmingspomp die gebruiksvriendelijk/ onderhoudsvriendelijk is, zorgt voor stabiele (vloer) warmte én die lang mee gaat. Duurzaam is dus.

Wat kost een pomp voor vloerverwarming?

De kosten van een vloerverwarming pomp variëren. De kosten liggen tussen de 150 en 400 euro, gemiddeld genomen. De prijs is sterk merk en ook accessoire afhankelijk.

Waar kan ik het beste een pomp voor vloerverwarming kopen?

Een beste circulatiepomp vloerverwarming kun je zowel online als offline kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van waterpompshop.nl uitstekend uit de bus.

Beste pomp voor vloerverwarming, de eindconclusie

Vloerverwarming pomp beste koop

De best circulatiepomp vloerverwarming is uiteraard ook een goede vloerverwarming circulatiepomp. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij een circulatiepomp vloerverwarming vervangen, het uitzoeken van een nieuwe pomp voor je vloerverwarming, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een beste vloerverwarming pomp hieronder voor je uit.

Het rendement van een circulatiepomp vloerverwarming

Super belangrijk om als eerste op te letten bij een circulatiepomp vloerverwarming vervangen, het rendement! De cv pomp voor vloerverwarming vervangingskosten zijn namelijk niet enige kosten die je mee moet nemen. 

Ben jij op de hoogte van het feit dat een cv pomp vloerverwarming gemiddeld minstens 10 procent (en vaak veel meer) van je totale energieverbruik inneemt? Dat is best heel erg veel. Hier valt dan ook veel winst te behalen, te bezuinigen ook! Het loont dus om goed te kijken naar het rendement van de circulatiepomp vloerverwarming (en evt. cv ketel) die jij op het oog hebt. Het kan veel toekomstige kosten uitsparen!

Verbruik vloerverwarmingspomp (kWh)

Een circulatiepomp (vloerverwarming) is bij het gebruik van water altijd aan het draaien. Dit zorgt voor (hoog) oplopende energiekosten. Oudere modellen vloerverwarming pompen zijn gemiddeld verantwoordelijk voor zo’n 500 kWh aan energie per jaar. Dat is omgerekend honderden euro’s op jaarbasis. Hier valt echt eer aan te behalen voor wat betreft bezuinigen op kWh en dus ook kosten. Iets om je in te verdiepen alvorens aanschaf!

Type vloerverwarming pomp en maten

Wanneer je vloerverwarming hebt laten leggen, of je wilt je circulatiepomp vloerverwarming vervangen, dan is het zaak dat je een cv pomp voor je vloerverwarming kiest die passend is bij jouw situatie. Voor wat betreft gebruik (en besparing!), maar let ook op of de vloerverwarming pomp passend is qua installatie, maatvoering in deze in het bijzonder.

Wist jij trouwens dat een vloerverwarmingspomp eenzelfde pomp is (of kan zijn) als die in je CV geplaatst is (of wordt)?

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste vloerverwarming pomp, dit zodat jij de voor jou beste cv pomp vloerverwarming kunt kopen. We hebben je verder uitgelegd dat de vloerverwarming circulatiepomp beste koop, of de best geteste pomp voor vloerverwarming, niet perse de beste voor jou hoeft te zijn. 

Wat is de beste circulatiepomp vloerverwarming? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf. Deze koopgids helpt jou daarbij. Want het aanbod vloerverwarmingspompen is best groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de best geteste vloerverwarming pomp hoeft voor jou dus niet het beste te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een circulatiepomp vloerverwarming die past bij jouw persoonlijke thuis of kantoor situatie en bij jouw eigen wensen. Zoals al eerder in deze koopgids geschetst.

We wensen je veel succes en natuurlijk vooral plezier bij je persoonlijke zoektocht naar een pomp voor je vloerverwarming. Een circulatiepomp vloerverwarming die zorgt voor een gelijkmatige warme vloer en bijdraagt aan een behaaglijke temperatuur in huis!

Nogmaals de top 5 bete circulatiepomp vloerverwarming op een rijtje:

 1. 1. Grundfos Alpha2 25-60/130

  #1 Beste vloerverwarming circulatiepomp
  Grundfos Alpha2 25-60/130. De absolute topper

  De absolute topper

  Geschikt voor alle 130mm aansluitingen en zeer eenvoudig aan te sluiten. Snel besparen doe je met deze vloerverwarming pomp van Grundfos uit de Alpha serie.

  €347 bij bol.com
  bol.com (€347,00)
 2. 2. DAB Evosta 2 40-70/180

  #2 Beste koop vloerverwarming circulatiepomp 180mm
  DAB Evosta 2 40-70/180. Goede prijs kwaliteit verhouding

  Goede prijs kwaliteit verhouding

  Voor een zachte prijs toch besparen op je energiekosten en een zo optimaal mogelijke afstelling van je vloerverwarming. DAB maakt de garanties waar met deze Evosta 2 pomp.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 3. 3. DAB Evosta 2 40-70/130

  #3 Beste koop vloerverwarming circulatiepomp 130mm
  DAB Evosta 2 40-70/130. De 130 mm variant

  De 130 mm variant

  Onze beste koop maar dan met een kleinere aansluiting. De prijs kwaliteitverhouding is bijzonder scherp te noemen. Je bespaart al snel tientallen euro's met deze pomp.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 4. 4. Grundfos Alpha1 L 25-60/180

  #4 Beste alternatief vloerverwarming circulatiepomp
  Grundfos Alpha1 L 25-60/180. Zeer eenvoudige installatie

  Zeer eenvoudige installatie

  Deze vloerverwarming pomp kenmerkt zich door een uitstekende bouwkwaliteit. Het installeren van deze pomp is zeer eenvoudig. Er zit maar liefst 2 jaar garantie op deze pomp.

  €220 bij bol.com
  bol.com (€220,00)
 5. 5. DAB Evosta 3 80/180

  #5 Beste DAB vloerverwarming circulatiepomp
  DAB Evosta 3 80/180. De topper van DAB

  De topper van DAB

  Deze vloerverwarmingpomp van DAB met een 80/180 aansluiting is het nieuwste product van DAB en is nog zuiniger dan zijn voorgangers. Installatie is zeer eenvoudig en je krijgt 5 jaar garantie op deze pomp

  €279 bij bol.com
  bol.com (€279,00)

Misschien ook interessant voor jou:

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

7 mensen beoordeelden dit artikel met een 3.6

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.