Beste vogelpinnen van 2023

Top 5 best geteste vogelpinnen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:41

beste_duivenpinnen

Jij bent op zoek naar de beste vogelpinnen? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vogelpinnenvan de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 13 vogelpinnen uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is AllesTegenOngedierte Vogelpinnen als beste vogelpinnen uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vogelpinnen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van vogelpinnen. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vogelpinnen zeer eenvoudig te bevestigen zijn? Lees snel verder…

#1 Beste vogelpinnen
AllesTegenOngedierte.nl Duivenpinnen 50CM. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

Deze duivenpinnen komen op een strip van 50 cm en door de om en om methode is het voor vogels echt onmogelijk geworden om te landen. De duivenpinnen zijn eenvoudig te plaatsen middels een Tie-wrap, kit of schroeven.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€8,99 bij bol.com
bol.com (€8,99)

Naar de top 5

Top 5 beste vogelpinnen van dit moment

Hoe komt deze top 5 vogelpinnen tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 13 vogelpinnen uitvoerig getest en vergeleken.

13 vogelpinnen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vogelpinnen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. AllesTegenOngedierte.nl Duivenpinnen 50CM

  #1 Beste vogelpinnen
  AllesTegenOngedierte.nl Duivenpinnen 50CM. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

  Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

  Deze duivenpinnen komen op een strip van 50 cm en door de om en om methode is het voor vogels echt onmogelijk geworden om te landen. De duivenpinnen zijn eenvoudig te plaatsen middels een Tie-wrap, kit of schroeven.

  €8,99 bij bol.com
  bol.com (€8,99)
 2. 2. Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen 

  #2 Beste koop vogelpinnen
  Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen . Zeer sterke duivenpinnen

  Zeer sterke duivenpinnen

  Deze RVS duivenpinnen bestaat uit 4 rijen pinnen en is van professionele bouwkwaliteit. De duivenpinnen zitten op een strip van 50 cm.

 3. 3. Vogel Wering Pinnen Set – 2 Stuks

  #3 Goed alternatief vogelpinnen
  Vogel Wering Pinnen Set – 2 Stuks. Kunststof pinnnen tegen vogels

  Kunststof pinnnen tegen vogels

  Deze zwarte duivenpinnen werken natuurlijk ook goed tegen andere vogels. De pinnen hebben een lengte van 10cm waardoor het onmogelijk is voor vogels om te landen.

 4. 4. PRIXXS – Duivenpinnen Duivenverjager RVS 304

  #4 Eenvoudig te plaatsen vogelpinnen
  PRIXXS – Duivenpinnen Duivenverjager RVS 304. RVS vogelpinnen

  RVS vogelpinnen

  Deze duivenpinnen zitten op een strip van 1 meter en zijn daarmee voor veel ramen direct geschikt om te plaatsen. Plaatsen van de duivenpinnen doe je eenvoudig met bijvoorbeeld een Tie Wrap of met schroeven.

  €49,95 bij bol.com
  bol.com (€49,95)
 5. 5. PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter 

  #5 Minst zichtbare vogelpinnen
  PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter . Doorzichtig kunststof

  Doorzichtig kunststof

  Deze duivenpinnen vallen bijna niet op door het gebruik van doorzichtig kunststof en zijn daarmee ideaal als de duivenpinnen in het zicht dienen te worden geplaatst.

De beste vogelpinnen voor op het dak

Vogels kunnen een behoorlijk vervelend probleem zijn voor jouw dak. Ze kunnen zich onder de dakpannen nestelen, in de dakgoten en zelfs in de schoorsteen. Dat is onhandig, want dat zorgt ervoor dat jouw dak schade oploopt en bovendien trekken de vogelpoep en de nesten ongedierte aan. Hoewel vogels leuke dieren kunnen zijn, zijn ze voor jou en je dak wellicht niet de allerbeste match. Reden dus om een goede vogelwering aan te schaffen. Vogelpinnen zijn daarvoor een goede oplossing. Maar wat zijn dat precies, hoe installeer je ze, en wat zijn de voordelen van vogelpinnen? 

Wat zijn vogelpinnen precies?

Vogelpinnen zijn een bepaald soort vogelafschrikmiddel. Ze worden gebruikt om te voorkomen dat vogels landen of nestelen op bepaalde oppervlakte zoals richels, vensterbanken en dakpannen. Deze vogelpinnen bestaan uit rijen puntige spikes of naalden die langs de rand van het oppervlak worden geïnstalleerd, waardoor een obstakel ontstaat waar vogels niet op kunnen landen. Uiteindelijk weerhoudt dit de vogels ervan om op die plek hun nest aan te brengen.

Vogelpinnen zijn een zeer effectieve en diervriendelijke manier om vogels uit specifieke gebieden te houden en ze zijn geschikt voor gebruik op een breed scala aan oppervlakken. Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen speciaal onderhoud, waardoor ze een handige en onderhoudsarme oplossing zijn voor vogelbestrijding. 

Waarom wil je vogelpinnen op het dak?

Vogels zijn zeker niet schuw rondom gebieden waar veel woningen zich bevinden. Dat komt omdat daar heel veel eten te vinden is. Maar met vogels komt vaak ook vogelpoep mee. En dat is een groot probleem. Want vogelpoep is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid omdat de geur zich in de lucht bevindt, maar ook is het slecht voor je huis. Het heeft namelijk een bijtende werking op veel verschillende oppervlaktes. Daardoor kunnen deze beschadigd raken wat weer maakt dat je meer onderhoud moet plegen aan het betreffende gebouw. Een goede reden om vogelpinnen te installeren. Zo blijven ze immers weg bij je huis en komt niet het hele gebouw onder de poep te zitten. Goed voor de gezondheid en voor de duurzaamheid van je woning. 

beste_duivenpinnen_01

Wat zijn alle voordelen van vogelpinnen?

Er bestaat natuurlijk een breed scala aan vogelwering. Van vogelnetten, kooien, vogelschroot tot aan gif en andere bestrijdingsmiddelen. De vraag is dus waarom je voor vogelpinnen zou moeten kiezen. We zetten daarom de voordelen even voor je op een rijtje. 

beste_duivenpinnen_02

Humaan

Vogelpinnen zijn niet schadelijk voor vogels en worden beschouwd als een humane oplossing voor vogelbestrijding. Hoewel het vrij gevaarlijk lijkt voor een vogel, alsof ze zichzelf aan de pin kunnen vast maken waardoor ze doodgaan, is het tegendeel waar. Het gebeurt namelijk vrijwel nooit dat een vogel hier aan vast komt te zitten omdat ze al van tevoren hebben gemerkt dat het een oppervlakte is waar ze liever niet hun pootjes op zetten. Het is dus puur een middel om de vogels te dreigen, maar het zorgt er bijna nooit voor dat ze ook daadwerkelijk vast komen te zitten. 

Weinig onderhoud

Vogelpinnen hebben geen speciaal onderhoud nodig en kunnen bij de juiste installatie meerdere jaren meegaan. De voorziening is vaak gemaakt van metaal. Dit is zo bewerkt dat het niet onderhevig is aan roesten en zelfs met de zwaarste weersomstandigheden nog zijn werk kan verrichten. Er zijn ook vogelpinnen gemaakt van bijvoorbeeld plastic, deze zijn nog beter bestand tegen verschillende weersomstandigheden. 

Naast het feit dat vogelpinnen vogels tegenhouden, zijn ze ook goed voor de dakgoot. Normaal gesproken zouden hier namelijk veel bladeren en takken in kunnen belanden tijdens regenbuien en stormen. Door de vogelpinnen worden deze echter tegenhouden en hoef je dus uiteindelijk minder onderhoud te plegen aan je dakgoot. Dat scheelt een hoop werk en als je niet graag de klusser uithangt komt dat natuurlijk extra goed uit. 

Eenvoudig te installeren

De vogelpinnen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen speciaal gereedschap of vaardigheden. Ze kunnen op de meeste oppervlakken worden bevestigd met behulp van schroeven, lijm of andere soorten bevestigingsmiddelen. Wel wordt het aangeraden om een specialist te vragen de pinnen te installeren. De installatie wordt namelijk op grote hoogte uitgevoerd en je wil dan natuurlijk wel dat dit goed gaat. Hoe de pinnen worden geïnstalleerd leggen we verderop uit. 

Geschikt voor een breed scala aan oppervlakken

Vogelpinnen kunnen op een breed scala aan oppervlakken worden gebruikt, waaronder richels, vensterbanken en dakpannen. Het maakt dus niet echt uit waar jij last hebt van de vogels. Of dit nu op het balkon is, of op het puntdak, je kan altijd vogelpinnen aanschaffen om te zorgen dat de vogels uit de buurt niet rondom jouw woning komen te zitten. 

Wat voor soort vogelpinnen zijn er?

Er zijn verschillende soorten vogelpinnen op de markt. Deze verschillen vooral in het materiaal waaruit ze bestaan. Dit verschil komt tot uiting in de prijs die je voor ze betaalt. Het zal je overigens opvallen dat de meeste vogelpinnen van metaal zijn gemaakt. Maar dit hoeft zeker niet altijd. De plastic vogelpinnen zijn gemaakt van een lichtgewicht plastic materiaal. Deze zijn niet alleen ongevaarlijk om te installeren, maar je zal ook merken dat deze het goedkoopst zijn om aan te schaffen. Ook zijn deze ideaal als je het metalen van de vogelpin niet mooi vindt. 

Vogelpinnen die wel van metaal zijn gemaakt zijn uiteraard gemaakt van roestvrij staal. Je wil namelijk niet dat je de vogelpinnen om de haverklap moet vervangen omdat ze zijn gaan roesten door de regen. Meestal zijn ze gemaakt van duurzaam roestvrij staal en zijn ze duurder dan de plastic opties die zich op de markt bevinden. Ze zijn ook beter bestand tegen weersinvloeden en corrosie.

Je kan ook gaan voor koperen vogelpinnen. Wanneer je het belangrijk vindt dat de vogelpinnen jouw huis er niet uit laten zien als een gevangenis, kan je ervoor kiezen om de koperen versies aan te schaffen. Deze worden vaak als esthetisch aantrekkelijker beschouwd dan andere soorten pinnen. Wel kunnen deze een stukje duurder zijn dan de andere opties.

Tot slot zijn er nog de vogelpinnen van polycarbonaat. Deze pinnen zijn gemaakt van een sterk, doorzichtig plastic materiaal dat bestand is tegen UV-licht en weersinvloeden. Ze kunnen duurder zijn dan andere opties maar vallen wellicht weer wat minder erg op dan andere vogelpinnen want ook ten goede kan komen van het esthetische argument. 

Naast deze soorten vogelpinnen zijn er ook verschillende stijlen en lengtes beschikbaar om aan verschillende behoeften en toepassingen te voldoen. Sommige vogelpinnen hebben bijvoorbeeld een flexibele basis die zich kan aanpassen aan onregelmatige oppervlakken, terwijl andere een platte basis hebben die geschikt is voor gebruik op vlakke oppervlakken. De lengte van de pinnen kan ook variëren, waarbij sommige opties langer of korter zijn dan andere. In dat opzicht is het sowies altijd belangrijk dat je bij de installatie zorgt dat je weet hoe groot de pinnen moeten zijn. Je wil niet na je bestelling erachter komen dat de pinnen te kort zijn waardoor ze geen effect zullen hebben. 

Hoe je vogelpinnen moet installeren

Het installeren van vogelpinnen op alle soorten daken is een eenvoudig proces dat kan worden uitgevoerd met behulp van schroeven, lijm of andere soorten bevestigingsmiddelen. Hier zijn de algemene stappen voor het installeren van vogelpinnen op een dak.

Meet het gebied

Meet het gebied waar u de vogelpinnen wilt installeren om de lengte en breedte van het oppervlak te bepalen. Dit zal je helpen bepalen hoeveel vogelpinnen je nodig hebt. Zoals gezegd is dit onderdeel belangrijk om te zorgen dat jij de beste vogelpinnen voor jouw situatie aanschaft.

Markeer de plaatsing

Markeer de plaatsing van de vogelpinnen op het dak met een potlood of een stuk plakband. Het is belangrijk om de vogelpinnen gelijkmatig over het dak te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in het afschrikken van vogels. 

Installeer de vogelpinnen

Er zijn verschillende manieren om vogelpinnen te installeren, afhankelijk van het type dak en het type bevestigingsmiddel dat u gebruikt. Als u schroeven gebruikt boort u de gaten voor met een boor die iets kleiner is dan de schroeven. Bevestig vervolgens de vogelpinnen met behulp van de schroeven en zorg ervoor dat ze goed vastzitten. Als je lijm gebruikt, breng dan een dunne laag lijm aan op de achterkant van de vogelpinnen en druk ze stevig op hun plaats.

Controleer de installatie

Controleer na het installeren van de vogelpinnen of ze goed vastzitten en gelijkmatig verdeeld zijn over het dak. Je wil niet hebben dat deze achteraf van het dak af vallen. Dat kan namelijk voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. 

Het is belangrijk op te merken dat het specifieke installatieproces kan variëren, afhankelijk van het type dak dat u heeft en het type vogelpinnen dat u gebruikt. Sommige soorten daken, zoals dakspanen van metaal of asfalt, kunnen speciale overwegingen vereisen bij het installeren van vogelpinnen. Als u niet zeker weet hoe u vogelpinnen op uw dak moet installeren, is het een goed idee om een professional of een expert in vogelbescherming te raadplegen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd.

Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke veiligheidsrisico’s die samenhangen met het werken op een dak. Als u niet comfortabel op een dak werkt, of als u niet zeker weet of u dit veilig kunt doen, kunt u het beste een professional inhuren om de vogelpinnen voor u te installeren.

Hoeveel kosten vogelpinnen over het algemeen?

De kosten van vogelpinnen kunnen variëren, afhankelijk van de maat en het materiaal van de pinnen, evenals de winkelier of fabrikant waar je ze koopt. Gemiddeld kan je verwachten tussen de 10 en 30 euro te betalen voor een set vogelpinnen. Prijzen kunnen echter hoger of lager zijn, afhankelijk van het specifieke product dat u kiest. Een set vogelpinnen van kunststof kan bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een set roestvrijstalen spikes. Het is een goed idee om prijzen van verschillende detailhandelaren of fabrikanten te vergelijken om de beste deal voor vogelpinnen te vinden.

Hoe moet ik vogelpinnen onderhouden?

Vogelpinnen hebben geen speciaal onderhoud nodig en kunnen bij de juiste installatie meerdere jaren meegaan. Het is echter een goed idee om de pinnen regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze nog in goede staat verkeren en dat ze stevig aan het oppervlak zijn bevestigd. Als u schade opmerkt aan de vogelpinnen, zoals verbogen of gebroken pinnen, moet u ze vervangen om er zeker van te zijn dat ze effectief zijn in het afschrikken van vogels.

Ook kunnen pinnen bladeren en takken vangen die tijdens een storm los komen. In dat geval kan je zo nu en dan controleren of dit het geval is en deze eventueel eruit halen wanneer ze vol zitten. Zo voorkom je dat vogels niet meer herkennen dat hieronder een vogelpin is bevestigd en je hebt natuurlijk liever geen gespieste vogel op de richel. 

Vijf veelgestelde vragen over vogelpinnen

Zijn vogelpinnen diervriendelijk

Vogelpinnen worden beschouwd als een humane oplossing voor vogelbestrijding, omdat ze geen schade toebrengen aan vogels. Ze creëren een obstakel waar vogels niet doorheen kunnen of op kunnen landen, wat hen kan afschrikken van het gebied, maar ze veroorzaken geen fysieke schade aan de vogels. Toch zijn wel effectief genoeg om alsnog de vogels te vermijden.

Mogen vogelpinnen ook gebruikt worden op plekken met beschermde vogels?

Het gebruik van vogelpinnen is in Nederland niet verboden. Ook op plekken waar beschermde vogels zich bevinden is het dus geen probleem om deze pinnen rondom je huis te installeren. Wel kan het waardevol zijn om een alternatieve vorm te verzinnen waarin vogels hun nesten kunnen maken, zodat ze niet de behoefte krijgen zich rondom jouw huis te begeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vogelhuisjes. De vogels kunnen zich dan gemakkelijk daarin nestelen en op die manier hoef je je niet druk te maken dat ze zich op jouw huis zullen begeven. Bovendien zullen beschermde vogels zich vooral omgeven in gebieden waar minder huizen zijn en meer natuur is. De kans dat deze vogels zich sowieso rondom jouw huis begeven is daarom al een stuk kleiner.

Werken vogelpinnen voor alle vogels?

Vogelpinnen werken in elk geval voor vogels die veel in de buurt van mensen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duiven en meeuwen. Maar ook voor spreeuwen, eksters, kraaien en mussen zijn ze handig. Voor grotere vogels werken ze minder goed, denk hierbij bijvoorbeeld aan arenden of buizerds. Maar dit zijn dan ook vogels die zich niet heel gauw in een drukke woonwijk zullen begeven en dus is dat ook niet zo erg. Deze vogels zijn eerder te vinden in natuurgebieden waar weer niet zo snel een vogelpin nodig is.

Kan je de vogelpinnen ook weer verwijderen?

Het is zeker mogelijk om vogelpinnen te verwijderen naar gelang je behoefte. Natuurlijk moet je in dat geval wel goed rekening houden met de manier waarop je de vogelpinnen hebt opgehangen. Je zal in het geval dat je ze los wil maken waarschijnlijk wel gereedschap nodig hebben. Ook moet je er goed rekening mee houden dat je de vogelpinnen moet verwijderen op grote hoogte, meestal zitten ze namelijk aan een balkon of dak bevestigt. Zorg er dus voor dat je dit op een veilige manier doet en huur eventueel een specialist in om dit voor je te doen.

Kan je vogelpinnen ook op andere plekken plaatsen?

Vogelpinnen zijn over het algemeen hele veelzijdige producten. Je kan ze namelijk op heel veel verschillende soorten oppervlaktes plaatsen. Wel is het hierbij belangrijk dat je ze vooral plaatst op plekken die plat zijn, en horizontaal zijn. Als je vogelpinnen op een verticaal oppervlakte wil plaatsen heeft dat eigenlijk niet zo heel veel nut. De vogels kunnen dan namelijk alsnog op het horizontale deel landen en kunnen bovendien niet heel goed op een verticaal deel blijven staan. Het heeft dus niet heel veel nut om de vogelpinnen op die delen te hangen. Ook voor bomen heeft het niet heel veel zin om de vogelpinnen te plaatsen. Je moet dan namelijk echt de hele boom vol hangen. En je kan je hier afvragen of je niet liever hebt dat een vogel in de boom zit in de tuin, dan op jouw dak.

Nogmaals onze top 5 beste vogelpinnen op een rijtje

 1. 1. AllesTegenOngedierte.nl Duivenpinnen 50CM

  #1 Beste vogelpinnen
  AllesTegenOngedierte.nl Duivenpinnen 50CM. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

  Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

  Deze duivenpinnen komen op een strip van 50 cm en door de om en om methode is het voor vogels echt onmogelijk geworden om te landen. De duivenpinnen zijn eenvoudig te plaatsen middels een Tie-wrap, kit of schroeven.

  €8,99 bij bol.com
  bol.com (€8,99)
 2. 2. Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen 

  #2 Beste koop vogelpinnen
  Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen . Zeer sterke duivenpinnen

  Zeer sterke duivenpinnen

  Deze RVS duivenpinnen bestaat uit 4 rijen pinnen en is van professionele bouwkwaliteit. De duivenpinnen zitten op een strip van 50 cm.

 3. 3. Vogel Wering Pinnen Set – 2 Stuks

  #3 Goed alternatief vogelpinnen
  Vogel Wering Pinnen Set – 2 Stuks. Kunststof pinnnen tegen vogels

  Kunststof pinnnen tegen vogels

  Deze zwarte duivenpinnen werken natuurlijk ook goed tegen andere vogels. De pinnen hebben een lengte van 10cm waardoor het onmogelijk is voor vogels om te landen.

 4. 4. PRIXXS – Duivenpinnen Duivenverjager RVS 304

  #4 Eenvoudig te plaatsen vogelpinnen
  PRIXXS – Duivenpinnen Duivenverjager RVS 304. RVS vogelpinnen

  RVS vogelpinnen

  Deze duivenpinnen zitten op een strip van 1 meter en zijn daarmee voor veel ramen direct geschikt om te plaatsen. Plaatsen van de duivenpinnen doe je eenvoudig met bijvoorbeeld een Tie Wrap of met schroeven.

  €49,95 bij bol.com
  bol.com (€49,95)
 5. 5. PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter 

  #5 Minst zichtbare vogelpinnen
  PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter . Doorzichtig kunststof

  Doorzichtig kunststof

  Deze duivenpinnen vallen bijna niet op door het gebruik van doorzichtig kunststof en zijn daarmee ideaal als de duivenpinnen in het zicht dienen te worden geplaatst.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.