Beste vogelschroot van 2023

Top 5 best geteste vogelschroten volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:41

beste_vogelschroot

Jij bent op zoek naar de beste vogelschroot? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vogelschroot van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 6 <zoekwoord-meervoudsvorm> uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Vogelschroot Ubbink  als beste vogelschroot uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vogelschroten van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een vogelschroot. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vogelschroot van zwart aluminium is gemaakt en dus niet zal roesten? Lees snel verder…

#1 Beste vogelschroot
Vogelschroot ubbink 1m /55mm kam. Weert vogels en ongedierte

Weert vogels en ongedierte

Deze dubbele vogelschroot zal vogels en ongedierte weren uit de dakspouw. De vogelschroot heeft een lengte van 1 meter is gemaakt van zwart metaal. Montage is redelijk eenvoudig.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€6,40 bij bol.com
bol.com (€6,40)

Naar de top 5

Top 5 beste vogelschroten van dit moment

Hoe komt deze top 5 vogelschroten tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 6 vogelschroten uitvoerig getest en vergeleken.

6 vogelschroten vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vogelschroten worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Vogelschroot ubbink 1m /55mm kam

  #1 Beste vogelschroot
  Vogelschroot ubbink 1m /55mm kam. Weert vogels en ongedierte

  Weert vogels en ongedierte

  Deze dubbele vogelschroot zal vogels en ongedierte weren uit de dakspouw. De vogelschroot heeft een lengte van 1 meter is gemaakt van zwart metaal. Montage is redelijk eenvoudig.

  €6,40 bij bol.com
  bol.com (€6,40)
 2. 2. VentiStrip Vogelschroot – Metalen vogelwering

  #2 Beste koop vogelschroot
  VentiStrip Vogelschroot – Metalen vogelwering. Extra lange pen hoogte

  Extra lange pen hoogte

  Deze vogelschroot is gemaakt van duurzaam RVS en geschikt voor plaatsing onder dakpannen maar ook golfplaten. Montage is eenvoudig op de panlatten bijvoorbeeld door schroefbevestiging.

  €10,97 bij bol.com
  bol.com (€10,97)
 3. 3. Ubbink Airtec Combiprofiel 125mm x 1050mm zwart

  #3 Beste alles in een vogelschroot
  Ubbink Airtec Combiprofiel 125mm x 1050mm zwart. De alleskunner

  De alleskunner

  Beschermt het huis tegen ongedierte maar is tevens een ventilatierooster en zorgt daarmee voor de broodnodige ventilatie in de dakspouw. Dit combiprofiel heeft een lenget van net iets meer dan 1 meter.

  €14,12 bij bol.com
  bol.com (€14,12)
 4. 4. Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart

  #4 Goed alternatief vogelschroot
  Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart. Perfect voor plaatsing op balkons

  Perfect voor plaatsing op balkons

  Niet echt vogelschroot maar er is nogal eens verwarring over wat vogelschroot precies is. Deze kunststof pinnen zorgen ervoor dat vogels en anders ongedierte geen kans krijgen om voor ramen of balkons te gaan zitten.

  €27,95 bij bol.com
  bol.com (€27,95)
 5. 5. VerminBuster Duivenpinnen 1 meter

  #5 Voordelige keuze vogelschroot
  VerminBuster Duivenpinnen 1 meter. Eenvoudig te bevestigen

  Eenvoudig te bevestigen

  Bevestig deze duivenpinnen op de dakrand en vogels en anders ogedierte zullen deze plekken direct mijden. Deze pinnen werken ook uitstekend tegen inbrekers.

  €11,95 bij bol.com
  bol.com (€11,95)

Tips voor het kopen van de beste vogelschroot

Vogels kunnen een groot probleem zijn voor jouw huis. Diverse soorten leggen maar al te graag hun nest op plekken waar jij dat liever niet hebben. En wanneer ze dat doen, nemen ze ook gelijk al hun uitwerpselen en bacteriën mee. Om te zorgen dat jouw huis vogelvrij blijft, zijn er een hele hoop middelen die je kan aanschaffen. Eén daarvan is de vogelschroot, een product dat je aan de onderkant van een dakvoet kan plaatsen zodat vogels niet onder jouw dakbedekking kruipen. De vraag is natuurlijk waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een vogelschroot, welke tips & tricks je mee moet nemen en wat de grootste vragen zijn rondom dit product.

Wat is een vogelschroot precies?

Een vogelschroot is zoals gezegd, een voorziening die je aan de onderkant van een dakvoet plaatst. Onder alle dakpannen zit het dakbeschot, eigenlijk de constructie die de dakpannen draagt. Tussen de dakpannen en het dakplatform zelf zit een stuk ruimte. Als er onderaan de dakvoet geen voorziening komt zoals een vogelschroot, kunnen vogels heel gemakkelijk onder de dakpannen kruipen en daar hun nest maken. Dat klinkt misschien als iets wat niet zo erg is. Maar uiteindelijk zorgt het ervoor dat jouw hele dak onder de vogelpoep komt te zitten en dit kan weer verstoppingen veroorzaken of zorgen dat het dak uiteindelijk te zwaar wordt. Dat kan lekkages veroorzaken. Redenen genoeg dus om te zorgen dat vogels niet zomaar onder jouw dakpannen kunnen kruipen. 

Niet alleen vogels worden op deze manier buiten gehouden. Met een vogelschroot zorg je er ook voor dat muizen, ratten en ander ongedierte hun plaats kunnen vinden op het dak. Deze beesten komen natuurlijk ook weer af op de vogelpoep van de vogels. Des te meer reden om te zorgen dat de vogels zich niet op jouw dak kunnen nestelen. 

Overigens zorgt de plaatsing van een vogelschroot er niet voor dat jouw dakgoot vervolgens niet meer werkt. Het gaat om een apparaat waar water gewoon doorheen kan vallen en dus ontstaan er geen ontstoppingen wanneer het een keertje hard regent.

Waar moet je op letten als je een vogelschroot aanschaft?

Het allerbelangrijkste waar je natuurlijk op moet letten is dat de vogelschroot lang genoeg is. De meest verkochten maten zijn die van vier en twaalf meter lang. Dat is een normale lengte voor een dakgoot. Het komt ook wel eens voor dat je stukken vogelschroot kan kopen en die naar gelang kan bestellen tot je de ideale lengte voor jouw dak hebt bereikt. 

Naast de lengte van de vogelschroot is het ook belangrijk dat je let op de hoogte van de zogenaamde kammen. Deze moeten natuurlijk wel hoog genoeg zijn zodat de vogels niet alsnog tussen de vogelschroot en de dakpan kunnen komen. Zorg ervoor dat je weet wat deze maat is en dat je vervolgens de juiste bestelt. 

Wanneer je geen dakpannen hebt kan je je afvragen of een vogelschroot de ideale vogelwering voor jouw dak is. Wel kan het aan te raden zijn om, wanneer je zonnepanelen hebt, wel alsnog te kijken of je een vogelschroot rondom de panelen kan plaatsen zodat de vogels zich niet hieronder gaan nestelen. Heb je een plat dak? Dan kan je kijken of een andere vorm van vogelwering past bij jouw situatie. 

Je kan er ook voor kiezen om vogelschroot te plaatsen dat een dubbele zijde heeft. Dat betekent dat er zowel een kam is die rechtop gericht is, als een kam die aan de onderzijde is bevestigd. Met die laatste zorg je ervoor dat vogels ook niet de kans krijgen om zich onder de vogelschroot door te bewegen en op die manier onder een dakpan te komen. Dit soort vogelschroot zorgt dus nog voor extra bescherming. 

beste_vogelschroot_01

Waarom je voor een vogelschroot moet kiezen

De grootste reden om voor een vogelschroot te kiezen is natuurlijk dat het ervoor zorgt dat je minder snel vogels en ander ongedierte onder je dak krijgt. Dat is uiteindelijk de reden waar je het voor doet. Maar daar buiten zijn er nog een aantal redenen waarom je zeker voor een vogelschroot moet gaan. 

Allereerst is een vogelschroot heel handig omdat deze onder vrijwel elk type dakpan past. Of je nu hele grote zware dakpannen hebt, of een volledig andere dakbedekking: de vogelschroot kan je altijd onderaan een dakvoet plaatsen. Daarnaast is het ook zo dat een vogelschroot eigenlijk levenslang mee gaat. Je hoeft dus niet eindeloos onderhoud te plegen om te zorgen dat de vogelschroot schoon blijft. Je hoeft deze niet na een aantal jaar te vervangen. Je kan hier eigenlijk voor altijd van genieten en dat is fijn, want zo weet je voor de volle 100 procent dat je je niet druk hoeft te maken dat er vogels onder jouw dakpannen zitten. 

Een andere reden om een vogelschroot te nemen is dat het een hele nette en verzorgde uitstraling heeft. Natuurlijk kan je ook kiezen voor vogelwering zoals netten of stekels. Deze zijn zeker ook effectief maar geven wel meteen een andere uitstraling aan jouw woning. Een vogelschroot valt vrijwel niet op en valt volledig terug in het dak dat je hebt. Uiteindelijk is dat wat je het liefst wil hebben, het ziet er toch wat minder vijandig uit dan de harde vogelpinnen die je soms op andere plekken ziet. 

Ook heeft een vogelschroot veel effect op de duurzaamheid van jouw dak. Omdat de vogels geen kans krijgen zich te nestelen onder je dakpannen, ondervinden deze geen schade aan de nesteling. Er ligt geen oneindige hoeveelheid vogelpoep op plekken waar je eigenlijk niet bij kan. Een vogelschroot zorgt er uiteindelijk voor dat je een stuk minder en een stuk minder vaak onderhoud hoeft te plegen aan het dak, de dakpannen en de eventuele zonnepanelen die je op het dak hebt. Dat scheelt toch weer een hoop werk. 

Tot slot is een vogelschroot altijd een goed idee als je merkt dat je last hebt van alle geluidsoverlast van de vogels. Vooral meeuwen kunnen een hoop lawaai schoppen, zeker wanneer deze broeden. Met een vogelschroot voorkom je dat je de hele ochtend wakker ligt van het schelle gekrijs van deze vogels. Niet alleen goed voor het dak dus, maar ook voor jouw eigen gemoedstoestand.

beste_vogelschroot_02

Hoeveel kost een vogelschroot?

Hoeveel een vogelschroot kost ligt een beetje aan de specifieke situatie van jouw dak. Als je een heel groot dak hebt, kan je al gauw veel meer geld kwijt zijn aan het materiaal van de vogelschroot. Je hebt er dan natuurlijk veel meer nodig. Het omgekeerde is ook zo, een klein dak vraagt natuurlijk om veel minder materiaal. 

Ook hangt de grootte van jouw dak samen met de kosten die je maakt voor een specialist om de vogelschroot te installeren. Hoe groter het dak, hoe meer kosten je maakt. De specialist moet immers meer werk verrichten. Vice versa is dat natuurlijk ook het geval. Hoe kleiner het dak, hoe minder kosten je aan een professional kwijt bent. 

Je kan een vogelschroot al vanaf 0,69 cent krijgen. Maar zoals gezegd, let erop hoeveel stuks je nodig hebt en of het bij deze vogelschroot om de juiste lengte gaat.

Hoe plaats je een vogelschroot?

Wanneer je een vogelschroot gaat monteren is het altijd van groot belang dat de constructie met de flap naar je toe staat. De dakpan valt er dan schuin tegenaan. Dat zorgt ervoor dat de opening tussen de dakpan en de dakvoet wordt geblokkeerd door de vogelschroot. Vogels die erin zitten kunnen er dan nog wel uit, maar vogels die erin willen worden geblokkeerd door de stroken. 

Een vogelschroot plaatsen is een klus die natuurlijk op grote hoogte gebeurt, het moet namelijk gemonteerd worden op het dak. Ook moet je ervoor zorgen dat de voorziening echt goed strak wordt vastgemaakt. Je wil namelijk niet hebben dat de vogelschroot los komt te zitten waardoor vogels zich alsnog door het product heen kunnen worstelen of ergens tussen komen te zitten. Bovendien is het gevaarlijk als het product los zit, voor je het weet valt deze van het dak af en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. 

Ook is het plaatsen van een vogelschroot behoorlijk arbeidsintensief. Meestal moeten namelijk de eerste rij van de dakpannen verwijderd worden. Daarna wordt de vogelschroot dan vastgemaakt aan de panlatten. Het is dan ook aan te raden om altijd preventief een vogelschroot te plaatsen, wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met de verbouwing van je huis. 

Het wordt daarom altijd aangeraden om, wanneer je geen klusser bent zelf, de vogelschroot door een specialist te laten monteren. Je weet dan altijd zeker dat de voorziening op de juiste manier vast zit. Vervolgens kan jij met een gerust hart rondom het huis lopen en er vanuit gaan dat de vogels zich geen plekje kunnen toe eigenen op het dak.

Wat als er toch wel vogels vast zitten in op jouw dak?

Het is altijd aan te bevelen om een vogelschroot preventief te plaatsen. Doe dit dus wanneer je bijvoorbeeld hebt besloten je huis te verbouwen, of wanneer jouw dak aan vervanging toe is. Op het moment dat je dan een vogelschroot plaatst, hoef je er verder niet meer over na te denken. 

Heb je het niet preventief geplaatst? Dan is het belangrijk dat je goed bedenkt hoe je het wil aanpakken. Je kan ervoor kiezen om vogelschroot aan te brengen dat buigzaam is zodat, wanneer er toch vogels vast zitten onder een dakpan nadat je het vogelschroot hebt geplaatst, deze vogels zichzelf wel nog kunnen bevrijden. Je wil namelijk liever niet hebben dat er dode vogels op je dak komen te liggen. Dit trekt ook weer ongedierte aan en dat zorgt voor net zoveel overlast. Dan heb je eigenlijk niet heel veel aan de vogelschroot die je eerder geplaatst hebt. 

Je kan er ook voor kiezen om de vogelnesten te verwijderen. Dit kan je zelf doen maar eigenlijk is het aan te raden om dat door een dakonderhouder of andere dergelijke specialist uit te laten voeren. Wanneer een vogel namelijk middenin in de broed zit, kan het niet verstandig zijn om dit vogelnestje weg te halen. Een specialist kan uitzoeken of dit het geval is en kan vervolgens op het beste tijdstip beslissen om het vogelnest alsnog te verwijderen. Ook kan deze persoon onderzoeken of en hoeveel vogelnesten zich op het dak bevinden. Dat voorkomt dat je al je dakpannen moet verwijderen. Bovendien kan het uitvoeren van klussen op een dak gevaarlijk zijn vanwege de hoogte. Je hebt dan liever dat iemand dit doet die al een stuk meer ervaring daarmee heeft.

Veelgestelde vragen over de beste vogelschroot

Is een vogelschroot diervriendelijk?

Een vogelschroot is absoluut een diervriendelijke methode om vogels te weren van jouw dak. De vogelschroten zijn namelijk niet puntig en het is niet mogelijk dat een vogel zich bijvoorbeeld verwondt aan de voorziening. Als een vogelschroot goed is geïnstalleerd, kan de vogel zich niet tussen de dakpannen en de vogelwering duwen en het is dus vrijwel onmogelijk dat een vogel hiertussen vast komt te zitten. Een vogel kan hier dus niet rusten en al helemaal niet een nestje plaatsen.

Wat gebeurt er als er nog vogels op het dak zitten wanneer ik de vogelschroot plaats?

De meeste vogelschroten zijn gemaakt van een materiaal dat buigzaam is. Wanneer je deze aan de voet van het dak plaatst, kunnen de blokkerende stroken niet naar binnen toe buigen. Dat wil zeggen: ze kunnen dus niet ín de dakpan buigen. Een vogel kan zich hier dus niet meer tussen wurmen. Het kan echter zo zijn dat een vogel zich al genesteld heeft onder een dakpan en dat je dat niet wist wanneer je de vogelschroot plaatste. In dat geval hoef je je geen zorgen te maken. De stroken van de vogelschroot kunnen namelijk meestal wel naar buiten buigen. Als een vogel dus besluit om de dakpan te verlaten, kan deze zich wel vanuit de dakpan door de vogelschroot wurmen. Het kan echter wel zo zijn dat de vogel dan het nestje moet achterlaten dat is gebouwd onder de dakpan. Dat zal zonder de volwassen vogel vanzelf afsterven.

Hoe weerhoud ik vogels nog meer van het betreden van mijn dak?

Het is natuurlijk geen fijn idee dat vogels zich op jouw dak kunnen nestelen, maar misschien vind je het ook wel erg dat de vogels uiteindelijk niet meer terug kunnen naar het nest dat ze per ongeluk toch op jouw dak hebben gemaakt. Om te zorgen dat een vogel zich sowieso minder snel op jouw dak wil nestelen, kan je ervoor kiezen om een of meerdere vogelhuisjes rondom het dak te plaatsen. Voor een vogel is het namelijk net zo aantrekkelijk, als niet aantrekkelijker, om zich daarin te nestelen. Dat is fijn voor de vogels die daardoor minder snel hun nestje kwijtraken, en het weerhoudt de dieren ervan om zich op jouw dak te nestelen. Ideaal dus.

Kan ik ook een vogelschroot nemen als ik zonnepanelen heb?

Het is zeker belangrijk dat wanneer je zonnepanelen hebt, je rekening houdt met het feit dat ook dan vogels zich kunnen nestelen op je dak. Ook tussen de zonnepanelen en de dakpannen zit meestal een kleine ruimte waar een vogel zich tussen kan wurmen. Deze ruimte is echter belangrijk voor de zonnepanelen, het zorgt namelijk voor de ventilatie van de zonnepanelen. Wanneer een vogel hierin gaat zitten kan het er ook voor zorgen dat de bedrading wordt bekneld waardoor wellicht de zonnepaneel zelfs kapot kan gaan. Dat zou zonde zijn en bovendien is het onnodig. Ook hier kan je daarom een vogelschroot plaatsen om te zorgen dat vogels hier niet tussen kunnen komen.

Hoe krijg ik de dakgoot schoon met een vogelschroot?

Naast het feit dat een vogelschroot vrijwel geen onderhoud nodig heeft, komt er nog een groot voordeel bij. De vogelschroot houdt namelijk vanzelf natuurlijk blaadjes en takjes tegen die normaal gesproken in de goot zouden waaien en daar door water vast komen te zitten. Met deze voorziening zorg je er eigenlijk voor dat je minder onderhoud op je dakgoot hoeft te plegen, want dit wordt al door de vogelschroot gedaan. Ideaal dus wanneer je niet van grote hoogte houdt en het schoonmaken van een dakgoot maar een vervelend klusje vindt.

Nogmaals onze top 5 beste vogelschroot op een rijtje

 1. 1. Vogelschroot ubbink 1m /55mm kam

  #1 Beste vogelschroot
  Vogelschroot ubbink 1m /55mm kam. Weert vogels en ongedierte

  Weert vogels en ongedierte

  Deze dubbele vogelschroot zal vogels en ongedierte weren uit de dakspouw. De vogelschroot heeft een lengte van 1 meter is gemaakt van zwart metaal. Montage is redelijk eenvoudig.

  €6,40 bij bol.com
  bol.com (€6,40)
 2. 2. VentiStrip Vogelschroot – Metalen vogelwering

  #2 Beste koop vogelschroot
  VentiStrip Vogelschroot – Metalen vogelwering. Extra lange pen hoogte

  Extra lange pen hoogte

  Deze vogelschroot is gemaakt van duurzaam RVS en geschikt voor plaatsing onder dakpannen maar ook golfplaten. Montage is eenvoudig op de panlatten bijvoorbeeld door schroefbevestiging.

  €10,97 bij bol.com
  bol.com (€10,97)
 3. 3. Ubbink Airtec Combiprofiel 125mm x 1050mm zwart

  #3 Beste alles in een vogelschroot
  Ubbink Airtec Combiprofiel 125mm x 1050mm zwart. De alleskunner

  De alleskunner

  Beschermt het huis tegen ongedierte maar is tevens een ventilatierooster en zorgt daarmee voor de broodnodige ventilatie in de dakspouw. Dit combiprofiel heeft een lenget van net iets meer dan 1 meter.

  €14,12 bij bol.com
  bol.com (€14,12)
 4. 4. Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart

  #4 Goed alternatief vogelschroot
  Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart. Perfect voor plaatsing op balkons

  Perfect voor plaatsing op balkons

  Niet echt vogelschroot maar er is nogal eens verwarring over wat vogelschroot precies is. Deze kunststof pinnen zorgen ervoor dat vogels en anders ongedierte geen kans krijgen om voor ramen of balkons te gaan zitten.

  €27,95 bij bol.com
  bol.com (€27,95)
 5. 5. VerminBuster Duivenpinnen 1 meter

  #5 Voordelige keuze vogelschroot
  VerminBuster Duivenpinnen 1 meter. Eenvoudig te bevestigen

  Eenvoudig te bevestigen

  Bevestig deze duivenpinnen op de dakrand en vogels en anders ogedierte zullen deze plekken direct mijden. Deze pinnen werken ook uitstekend tegen inbrekers.

  €11,95 bij bol.com
  bol.com (€11,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.