Beste vogelwering van 2023

Top 5 best geteste vogelweringen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:42

beste_vogelwering

Jij bent op zoek naar de beste vogelwering? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vogelwering van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 vogelweringen uitgebreid getest en vergeleken. Na 7 uur onderzoek is Nesto’s Premium anti klim strips als beste vogelwering uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vogelweringen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een vogelwering. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vogelwering bijzonder sterk zijn en dus ook perfect werkt tegen indringers? Lees snel verder…

#1 Beste vogelwering
Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart. 5 meter antiklim strips

5 meter antiklim strips

Deze sterke maar lichte vogelpinnen werken zeer doeltreffend tegen vogels en katten maar ook tegen andere indringers. De strips zijn eenvoudig te plaatsen middels schroeven, kit of tie wraps.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€27,95 bij bol.com
bol.com (€27,95)

Naar de top 5

Top 5 beste vogelweringen van dit moment

Hoe komt deze top 5 vogelweringen tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 15 vogelweringen uitvoerig getest en vergeleken.

15 vogelweringen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart

  #1 Beste vogelwering
  Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart. 5 meter antiklim strips

  5 meter antiklim strips

  Deze sterke maar lichte vogelpinnen werken zeer doeltreffend tegen vogels en katten maar ook tegen andere indringers. De strips zijn eenvoudig te plaatsen middels schroeven, kit of tie wraps.

  €27,95 bij bol.com
  bol.com (€27,95)
 2. 2. VerminBuster Duivenpinnen 1 meter

  #2 Best duurzame vogelwering
  VerminBuster Duivenpinnen 1 meter. Gemaakt van duurzaam RVS

  Gemaakt van duurzaam RVS

  Deze strip van 1 meter heeft lange RVS pinnen van 5 cm die niet roesten en zijn zeer effectief tegen vogels of katten. Bevestigen doe je met kit, schroeven of tie wraps.

  €11,95 bij bol.com
  bol.com (€11,95)
 3. 3. Vogelverjager met geluid en flits

  #3 Beste akoestische vogelwering
  Vogelverjager met geluid en flits. Werkt op solar of batterijen

  Werkt op solar of batterijen

  Deze vogelverjager is zeer geschikt rondom de vijver of moestuin. De verschrikker detecteert tot 6 meter en geeft dan een akoestisch signaal met lichtflits af.

 4. 4. Plastic reiger vogel 87 cm

  #4 Beste vogelwering voor bij vijvers
  Plastic reiger vogel 87 cm. Voorzien van grondpen

  Voorzien van grondpen

  Deze kunststof reiger van 87 cm groot is levensecht en zal andere rovers uit de tuin houden. Deze vogelwering is vooral geschikt rondom de vijver. De grondpen is lang genoeg voor stevige plaatsing.

  €37,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€37,99)
 5. 5. Lifetime Anti-Klimstrip – 49 cm – 20 Stuks

  #5 Goedkoop alternatief vogelwering
  Lifetime Anti-Klimstrip – 49 cm – 20 Stuks. Bijna 10 meter strip

  Bijna 10 meter strip

  Deze eenvoudige maar doeltreffende vogelwering of anit-klim strips maken het balkon of schutting zeer onvriendelijk voor indringers of vogels. De strips zijn eenvoudig middels schroeven te bevestigen.

De beste vogelwering voor jouw situatie

Hoewel het leuk kan zijn om een vogelnestje in de boom in de tuin te hebben, is het niet heel fijn om vogels rondom je dak te hebben. Deze dieren kunnen veel overlast veroorzaken wanneer ze besluiten zich te nestelen onder de dakpannen, in de schoorsteen of in de waterafvoer van het dak. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat je de juiste vogelwering voor jouw huis en situatie aanschaft. Er zijn een hele hoop verschillende soorten vogelwering die je kan toepassen op jouw woning. Welke dat zijn, welke voordelen ze hebben en waarom, dat vertellen we je in dit artikel. Lees daarom gauw verder.

Wat is vogelwering?

Vogelwering is eigenlijk de verzamelnaam voor verschillende soorten bestrijdingsmiddelen tegen vogels. Nu is het niet zo dat deze bestrijdingsmiddelen als doel hebben om de vogels dood te maken. Het gaat er vooral om dat de vogels, vaak preventief, geweerd worden van jouw huis. 

De redenen daarvoor kunnen uiteenlopend zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat meeuwen de neiging kunnen hebben om zich op platte daken te nestelen. Vervolgens komt het dan vaak voor dat ze zich territoriaal gaan gedragen en mensen bijvoorbeeld aanvallen. Andere vogels zoals duiven vinden het fijn om zich onder dakpannen te nestelen, het is daar immers droog en buiten gevaar van andere dieren. Maar wanneer te veel vogels dat doen kan dat schade brengen aan het dak. Zo kan het dak vies worden of gaan lekken door te veel gewicht. 

Ook kunnen veel vogels in een schoorsteen nestelen, wat ervoor zorgt dat de schoorsteen in huis veel gaat roken. En wanneer een vogel zich in de dakafvoer plaatst, werkt uiteraard deze afvoer niet meer goed en kan je al gauw te maken krijgen met een verstopping of ander probleem dat voor lekkage zorgt. Tot slot zijn de uitwerpselen van vogels vaak ook een groot probleem. Als te veel vogels zich rondom jouw huis nestelen, poepen ze snel alles onder, wat zorgt dat je veel tijd moet steken in jouw huis schoonmaken en onderhouden. Daarnaast hebben de uitwerpselen van vogels vaak een bijtende werking op de oppervlaktes waarop het belandt. Het kan dus ook echt schadelijke zijn voor de materialen waar jouw huis van zijn gemaakt. Onnodig en zonde van je tijd. Allerlei goede redenen dus om vogelwering aan te schaffen. Maar welke soort vogelwering je kiest, daar kan nogal een verschil tussen zitten. We leggen je graag uit, tussen welke middelen je kan kiezen en waarom je dat zou moeten doen.

Duivenpinnen of ook wel vogelpinnen

Vogelpinnen of duivenpinnen zijn misschien wel het bekendste middel dat vogels weert. Je zal deze vast al eens hebben gezien om veelal publieke gebouwen. Dit zijn pinnen, vaak van koper, die op de dakgoot en balustrades wordt aangebracht. Omdat de vogel ziet dat er een oppervlakte is waar het niet op kan landen, wijkt de vogel al gauw uit naar een andere plek waar dit kan. Op die manier zorg je er voor dat de vogel dus niet op de plek komt waar jij hem ook liever niet wil hebben. Ideaal natuurlijk! Anders dan veel mensen denken, zijn de puntige pinnen niet bedoeld om de vogels aan vast te rijgen en zo om te brengen. De pinnen zijn juist zeer diervriendelijk omdat het dier vanuit zichzelf al merkt dat het een gevaarlijke situatie oplevert. 

De vogelpinnen zijn ook zeer handig omdat je ze op heel veel verschillende oppervlaktes kan aanbrengen. Van balustrades en kozijnen tot puntdaken en dakgoten. Ze zijn dus heel veelzijdig en daarom ook effectief om in te zetten. Doordat de vogel merkt dat het niet kan landen op deze plekken, is de kans ook zeer klein dat er een nest wordt gebouwd. 

Ook vragen de vogelpinnen om weinig onderhoud. Meestal zijn de pinnen namelijk gemaakt van roestvrij staal. Dat zorgt ervoor dat zelfs in de zwaarste omstandigheden, ze alsnog niet beschadigd raken. Ook zijn ze dan gelijk goed voor de dakgoot. Zeker wanneer het hard regent of waait kan het voorkomen dat er takken, bladeren en andere dingen in de goot kunnen blijven hangen. Met de vogelpinnen vallen die nu op de voorziening, en niet meer in de goot. Het voorkomt dus gelijk ook dat je onderhoud moet plegen aan de dakgoot. 

De vogelpinnen zijn over het algemeen gemakkelijk te installeren. Je hebt hier namelijk geen speciaal gereedschap voor nodig. Wel moet je vaak de handeling op grote hoogte uitvoeren. Dat kan voor sommige mensen een probleem zijn en in dat geval is het dan ook aan te raden om een professional in te huren die de installatie dan overneemt. 

Je kan de vogelpinnen in veel verschillende materialen kopen. De goedkoopste versie is die van plastic, meestal een lichtgewicht materiaal. Sommige mensen vinden deze pinnen mooier omdat je ze minder goed ziet zitten vanwege het materiaal. Daarnaast kan je ook pinnen van metaal kopen. Dit is meestal roestvrij staal, zoals eerder gezegd. Je wil natuurlijk niet dat je om de haverklap de pinnen moet vervangen omdat deze zijn gaan roesten. Vrijwel de meest aangeschafte vogelpinnen zijn die van koper. Ook deze vinden mensen vaak wat esthetischer dan de vogelpinnen van metaal. Echter, het is wel zo dat dit vaak ook meteen de duurste versie van deze vogelwering zijn. Tot slot kan je ook vogelpinnen van polycarbonaat aanschaffen. Dit is doorzichtig plastic materiaal dat bestand is tegen UV-licht en weersinvloeden. Ook deze kunnen in prijs vaak wat hoger liggen maar vallen vaak ook wat minder op. 

Natuurlijk kan je ook nog in lengte en grootte verschillen wat betreft de vogelpinnen. Daarvoor is het belangrijk dat je kijkt wat gewenst is voor jouw situatie. Wil je bijvoorbeeld een materiaal dat wat flexibeler is maar wat groter? Of zijn korte stalen pinnen goed voor jou? Check voordat je de pinnen gaat installeren, altijd wat voor jou de beste optie is.

beste_vogelwering_02

Vogelverjager

Natuurlijk heb je vast weleens een vogelverschrikker gezien. Een zelfgemaakte pop die ergens middenin een weiland staat om te zorgen dat vogels denken dat het eigenlijk een mens is. Eigenlijk is de vogelverjager met adapter hiervan de elektronische en beter werkende versie. 

Je moet er vanuit dat vogels heel snel schrikken wanneer ze een geluid horen of een snelle beweging zien. Dit apparaat kan met bepaalde geluiden vogels (en vaak ook katten en muizen) verjagen. Geluiden die in de vogelverjager voorkomen zijn bijvoorbeeld de schreeuw van een roofvogel, hondengeblaf of geweerschoten. Vaak is het zo dat het apparaat ook een nachtstand heeft waarbij lichtflitsen de dieren zouden moeten afschrikken. 

Ook heb je vogelverjagers die een ultrasoon geluid produceren. Dit zijn geluiden van 20 duizend hertz. Mensen kunnen deze geluiden niet waarnemen maar dieren wel. Dat is dus ideaal want zelf heb je hier geen last van maar de dieren worden er wel mee verjaagd. Dit werkt meestal met een bewegingssensor. Als het apparaat merkt dat er iets in de buurt is gaat het aan en zendt het dit geluid uit. Ook hierbij is vaak een nachtstand aanwezig waardoor lichtflitsen ook de vogels kunnen weren.

Wanneer je gebruik maakt van het apparaat met verschillende geluiden, is het belangrijk dat je zo nu en dan het geluid verandert. Anders is de kans groot dat de dieren gewend raken aan de geluiden en dan zullen ze op den duur alsnog op plekken komen waar je ze liever niet hebt. Je kan ook zo nu en dan het apparaat aan en uit zetten. Ook dat zorgt dat de dieren niet gewend raken. 

De meeste vogelverjagers worden geleverd met een adapter maar soms zitten er ook batterijen bij. Je kan meestal de gevoeligheid van het apparaat instellen, alsmede op welke soort dieren het apparaat moet reageren. Ook het volume kan je bepalen. Houd hierbij uiteraard rekening met omwonenden. Het is vaak aan te raden dit apparaat vooral te gebruiken als je in een omgeving woont waar andere mensen en dieren er niet gauw last van zullen krijgen. Wanneer je het apparaat ophangt, doe dit dan op de hoofdhoogte van de dieren. Op die manier horen ze de frequentie het beste. Zorg ook dat je de vogelwering buiten hangt, en niet binnen. Dan werkt de ultrasone frequentie niet. 

De kosten van de vogelverjager kunnen verschillen. Sommige apparaten hebben namelijk meer toepassingen dan andere. Gemiddeld ben je tussen de 80 en 120 euro kwijt voor een vogelverjager. Daarbij is het dan weer wel zo dat de effectiviteit zeer hoog is, en je dus ook wel waar krijgt voor het geld dat je eraan uitgeeft.

beste_vogelwering_03

Platinum gold

Platinum gold is een zeer effectieve gel die als hele goede vogelwering werkt. Deze gel breng je aan op diverse oppervlakken waarvan je hebt gemerkt dat vogels zich daar vaak begeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan balustrades, balkons, dakgoten of de rand van de schoorsteen. Nadat je de gel hebt aangebracht, moet je hier kwartszand overheen strooien. Dat zorgt ervoor dat vogels zich niet goed voelen op die behandelde plaatsen. Ze vliegen daarna dan ook vrijwel meteen weer weg en komen vaak niet meer terug. Een heel effectief middel dus. 

Het grote voordeel van platinum gold is dat het zeer gemakkelijk is in gebruik. Afhankelijk van hoe groot de vogel is die over het algemeen land op de plek die je wil behandelen, bepaal je de streepdikte. Voor kleine vogels zoals mussen of zwaluwen is de afstand zo’n 1 centimeter. Voor duiven en kauwen doe je 3 centimeter en voor grote vogels zoals meeuwen maximaal 4 centimeter. De gel breng je aan met een kitpistool en de strepen moet afzonderlijk aangebracht worden met een afstand van een halve centimeter er ongeveer tussen. 

Een ander voordeel aan de gel is dat er geen gifstoffen in zitten. Je beschadigt er dus geen vogels mee wanneer je het in gebruik neemt. Dat is fijn, want zo weet je dat je geen effect hebt op de natuur, de dieren maar ook op je eigen menselijke omgeving. Het is dan ook een ideaal middel om te gebruiken wanneer je ook nog andere huisdieren hebt.

Vogelnet

De vogelwering die enigszins voorzich spreekt is het vogelnet. Zoals het in de naam wordt gezegd, is dit een net dat vogels tegen moet houden. Deze vogelwering is vooral geschikt voor grotere vogels zoals meeuwen, spreeuwen, reigers maar ook roofvogels. Een vogelnet kan een goede manier zijn om vogels te weren voor zowel grote als kleine oppervlakken. Het voordeel is dat je het altijd op elk oppervlak kan afstemmen, je kan het materiaal namelijk om maat knippen. Meestal is het net in het zwart. 

Vogelschroot

Vogelschroot is een vogelwering die vooral is gemaakt voor daken met dakpannen. Zoals eerder aangegeven kunnen vogels de neiging hebben om zich onder dakpannen te nestelen. Hier komen ze via een opening die tussen de dakpan en de dakgoot zit. Om te zorgen dat de dieren hier niet meer in kunnen komen, kan je vogelschroot aanschaffen. Deze vogelwering komt in de vorm van buigzamen pinnen die je in de dakvoet of dakgoot plaatst. Op die manier sluit je de opening af tussen de dakpannen en de dakvoet. 

Vogelschroot heeft zeer veel voordelen. Allereerst is het een vogelwering die je goed preventief kan installeren. Wanneer je bijvoorbeeld bezig bent om je dak te bouwen, kan je de vogelschroot al toepassen nadat de dakpannen zijn geplaatst. Zo weet je zeker dat er geen vogels nog vast zitten wanneer je de vogelwering al plaatst. Mocht het zo zijn dat je de vogelschroot pas later plaatst, dan kan je het probleem hebben dat er al nesten zijn gebouwd onder de dakpannen. In dat geval kan je het beste een vogelbestrijder of professional langs laten komen om te checken of er al bestaande nesten zijn en om deze eventueel te verwijderen zonder dat de dieren daarbij beschadigd worden. Je kan eventueel ook buigzame vogelschroot aanschaffen. Daarbij kunnen vogels er niet in vliegen maar andere vogels die in de dakpannen zitten kunnen er wel nog uit. 

Een ander voordeel van deze soort vogelwering is dat de installatie zeer gemakkelijk en duurzaam is. De vogelschroot wordt over het algemene vast gemaakt met lijm. Het enige wat belangrijk is om te doen is dat je opmeet hoeveel vogelschroot je precies nodig hebt. Vervolgens koop je deze lengte in en lijm je dit vast een de dakvoet. Wanneer je de lijm niet vertrouwt, kan je het ook altijd nog vastmaken met schroeven. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de installatie op grote hoogte gebeurt. Als je je hier niet veilig bij voelt, is het aan te raden om een professional in te huren die de installatie voor je doet. 

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Veelgestelde vragen over de beste vogelwering

Bestaat er ook vogelwering waarbij ik niet hoef te klussen?

Ben jij niet de klusjesman of – vrouw in hart en nieren? Dat is gelukkig geen probleem. Gelukkig zijn er namelijk ook andere bestrijdingsmiddelen waarmee je kan zorgen dat vogels liever niet in de buurt van jouw huis komen. Zo kan je bijvoorbeeld een vlieger aanschaffen. Dit is een grote vlieger in de vorm van een vogel die je aan hoog punt bovenop je huis bindt. Andere vogels zijn hierdoor in de veronderstelling dat daar een roofvogel vliegt waar ze liever niet bij in de buurt komen. Een vogelwering die vrij simpel is maar wel een nuttig effect heeft. Natuurlijk moet het wel waaien, anders kan het zijn dat de vlieger op het dak blijft hangen.

Is vogelwering gevaarlijk voor vogels?

Wanneer je huis onder de vogelpoep zit kan het natuurlijk vervelend zijn en de frustratie kan hoog oplopen. Toch heb je waarschijnlijk liever niet dat de vogels gewond raken of zelfs komen te overlijden vanwege jouw vogelwering. Gelukkig is de meeste vogelwering niet gemaakt om vogels te doden maar puur om de vogels te weren, precies zoals het woord het eigenlijk al aan geeft. Dat is fijn als je een dierenvriend bent maar wel wat minder onderhoud aan je huis wil doen dan dat je nu moet doen vanwege de vogelpoep of verschillende nestjes die overal en nergens te vinden zijn.

Is vogelwering duur?

Hoeveel geld je wil uitgeven aan vogelwering is helemaal aan jou. Heb jij erge last en wil je bijvoorbeeld een vogelverjager aanschaffen? Dan ben je al gauw 90 euro kwijt. Ben je daarentegen wat meer op het budget? Dan is een vlieger of bijvoorbeeld een roterende staaf ook al een prima middel om de vogels in de buurt af te schrikken. Ook ligt het er natuurlijk aan hoe groot je huis is. Als je bijvoorbeeld vogelschroot wil aanschaffen, kan dit duurder uitvallen als je een heel groot dak hebt. Hetzelfde geldt ook voor vogelpinnen. Daarbij is het materiaal ook van belang om mee te nemen in de kostenoverweging.

Nogmaals onze top 5 vogelweringen op een rijtje

 1. 1. Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart

  #1 Beste vogelwering
  Nesto’s® PREMIUM Antiklimstrips – 5 meter – Zwart. 5 meter antiklim strips

  5 meter antiklim strips

  Deze sterke maar lichte vogelpinnen werken zeer doeltreffend tegen vogels en katten maar ook tegen andere indringers. De strips zijn eenvoudig te plaatsen middels schroeven, kit of tie wraps.

  €27,95 bij bol.com
  bol.com (€27,95)
 2. 2. VerminBuster Duivenpinnen 1 meter

  #2 Best duurzame vogelwering
  VerminBuster Duivenpinnen 1 meter. Gemaakt van duurzaam RVS

  Gemaakt van duurzaam RVS

  Deze strip van 1 meter heeft lange RVS pinnen van 5 cm die niet roesten en zijn zeer effectief tegen vogels of katten. Bevestigen doe je met kit, schroeven of tie wraps.

  €11,95 bij bol.com
  bol.com (€11,95)
 3. 3. Vogelverjager met geluid en flits

  #3 Beste akoestische vogelwering
  Vogelverjager met geluid en flits. Werkt op solar of batterijen

  Werkt op solar of batterijen

  Deze vogelverjager is zeer geschikt rondom de vijver of moestuin. De verschrikker detecteert tot 6 meter en geeft dan een akoestisch signaal met lichtflits af.

 4. 4. Plastic reiger vogel 87 cm

  #4 Beste vogelwering voor bij vijvers
  Plastic reiger vogel 87 cm. Voorzien van grondpen

  Voorzien van grondpen

  Deze kunststof reiger van 87 cm groot is levensecht en zal andere rovers uit de tuin houden. Deze vogelwering is vooral geschikt rondom de vijver. De grondpen is lang genoeg voor stevige plaatsing.

  €37,99 bij bellatio.nl
  bellatio.nl (€37,99)
 5. 5. Lifetime Anti-Klimstrip – 49 cm – 20 Stuks

  #5 Goedkoop alternatief vogelwering
  Lifetime Anti-Klimstrip – 49 cm – 20 Stuks. Bijna 10 meter strip

  Bijna 10 meter strip

  Deze eenvoudige maar doeltreffende vogelwering of anit-klim strips maken het balkon of schutting zeer onvriendelijk voor indringers of vogels. De strips zijn eenvoudig middels schroeven te bevestigen.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.