Beste vuilwaterpomp of vuilwater dompelpomp van 2023

Top 5 best geteste vuilwaterpompen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 28 december 2022 @13:01

beste_vuilwaterpomp

Jij bent op zoek naar de beste vuilwaterpomp of vuilwater dompelpomp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vuilwaterpomp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 18 vuilwaterpompen uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is DAB Feka 600 M als beste vuilwaterpomp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vuilwater dompelpompen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 7 tips voor het kopen van een vuilwaterpomp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vuilwaterpomp van het topmerk DAB is? Lees snel verder…

#1 Beste product
DAB FEKA 600 M-A. 5 jaar garantie

5 jaar garantie

Deze topper van DAB is een zeer goede vuilwaterpomp met een capaciteit van 15000 liter per uur. De opvoerhoogte is 9 meter waardoor deze pomp ook geschikt voor diepere vijvers. Je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op deze vuilwater dompelpomp

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€189 bij bol.com
bol.com (€189,00)

Naar de top 5

Top 5 beste vuilwaterpompen van dit moment

Hoe komt deze top 5 vuilwaterpompen tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 18 vuilwater dompelpompen uitvoerig getest en vergeleken.

18 vuilwaterpompen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vuilwater dompelpompen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. DAB FEKA 600 M-A

  #1 Beste keuze
  DAB FEKA 600 M-A. 5 jaar garantie

  5 jaar garantie

  Deze topper van DAB is een zeer goede vuilwaterpomp met een capaciteit van 15000 liter per uur. De opvoerhoogte is 9 meter waardoor deze pomp ook geschikt voor diepere vijvers. Je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op deze vuilwater dompelpomp

  €189 bij bol.com
  bol.com (€189,00)
 2. 2. T.I.P. Maxima 18000

  T.I.P. Maxima 18000. Zeer krachtig

  Zeer krachtig

  Tot wel 18000 liter per uur wegpompen met deze RVs vuilwater dompelpomp. De bouwkwaliteit is zeer degelijk en is, zeker gezien zijn concurrende prijs, de perfecte pomp voor om het huis. Schakelt automatisch aan en uit.

  €109 bij bol.com
  bol.com (€109,00)
 3. 3. T.I.P. Maxima 24000

  T.I.P. Maxima 24000. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Een echte krachtpatser, met wel 24.000 liter per uur aan pompcapaciteit is deze pomp ook klaar voor het grote werk. Net als zijn kleine broertje gemaakt van zeer degelijk RVS. De vaste delen hebben een aansluiting van 40mm

  €165,76 bij bol.com
  bol.com (€165,76)
 4. 4. Tallas D-DW 400

  Tallas D-DW 400
  Compact maar krachtig. Even een kleine vijver leegpompen? Geen probleem voor deze kleine krachtpatser van Tallas. Tallas is het dochter merk van DAB en richt zich hiermee op de consumentenmarkt. Een goede prijskwaliteit verhouding is dus vanzelfsprekend.
  €54,95 bij bol.com
  bol.com (€54,95)
 5. 5. T.I.P. Extrema 500/13 Pro

  T.I.P. Extrema 500/13 Pro. Voor de echt zware klussen

  Voor de echt zware klussen

  Je pompt tot wel 30.000 liter vuil water weg met deze dompelpomp van TIP. Ons valt vooral deze zeer robuuste bouwkwaliteit in het oog. Deze vuilwater pomp schakelt automatisch in en uit

  €349 bij conrad.nl
  conrad.nl (€349,00)

Beste vuilwaterpomp of vuilwater dompelpomp

Met een gewone dompelpomp kun je schoon water van de ene plek naar de andere plek pompen en met de beste vuilwaterpomp kun je hetzelfde doen, maar dan met water dat niet (meer) schoon is. Een vuilwater dompelpomp kan geheel of deels onder water liggen en handmatig of automatisch aangaan om water weg te pompen. Er zijn echter verschillende gradaties als het om vuil water gaat en daarom is er dan ook veel keuze in vuilwaterpompen.

Zeven tips voor het kopen van de beste vuilwaterpomp

Ga je speuren naar de beste vuilwaterpomp? Dan begin je waarschijnlijk op internet om eerst eens te kijken wat er allemaal te krijgen is. Laat je niet uit het veld slaan als er meer aanbod blijkt te zijn dan je in eerste instantie had verwacht. Het hangt allereerst af of je particuliere gebruiker bent of voor industriële doeleinden een vuilwaterpomp zoekt. Daar hangt ook meteen een ander prijskaartje aan en dit is geheel te wijten aan de kenmerken van een dergelijke pomp. Lees eerste de tips om je te verdiepen in de basiselementen van een vuilwaterpomp en alles dat erbij komt kijken.

Tip 1: Let op het pompvolume dat de vuilwaterpomp maximaal aan kan

Je hebt vuilwaterpompen die 6.000 liter per uur kunnen afvoeren, maar er zijn er ook die wel 24.000 liter weg kunnen pompen. Dat is maar liefst vier keer zo veel en dat betekent dus dat je met de hogere pompcapaciteit ongeveer vier keer zo snel de ruimte (bijna) watervrij kunt hebben. Je leest bijna, omdat een vuilwaterpomp niet altijd een vlakzuiger is. Een vlakzuiger kan namelijk tot ongeveer een millimeter water wegzuigen, waardoor je ruimte dweildroog is. De ingang van een vuilwaterpomp zit meestal iets hoger en hierdoor houd je ook iets meer water over om op een andere manier weg te krijgen. De beste vuilwaterpomp voor jou past bij de hoeveelheid water die je afgevoerd wilt hebben of het tijdsbestek waarin je het voor elkaar wilt krijgen.

beste_vuilwaterpomp_02

Tip 2: Kijk naar het wattage, oftewel de sterkte van de motor van de pomp

Heb je bij het zoeken op internet een pomp met het hoogste wattage gevonden? Dan is dit niet automatisch de beste vuilwaterpomp voor jouw locatie. De ene motor kan sterker zijn dan de andere, maar er zijn ook andere aspecten om in je achterhoofd te houden. Je gaat dan ook op zoek naar de juiste balans in de factoren die voor jouw pompklus van het grootste belang zijn. Je hebt namelijk geen hele sterke motor nodig als je een kleine kelder wilt leegpompen als het grondwater een beetje omhoog is gekomen. Is er een overstroming en blijft het water maar verschijnen? Dan kan een sterke motor met een groot afvoervolume wel weer nuttig blijken te zijn.

Tip 3: Vergeet het gewicht en het formaat van een vuilwater dompelpomp niet

Het grote nadeel van iets via internet kopen, is dat de maten nog wel eens tegen kunnen vallen. Dit kan beide kanten op werken: bij sieraden verwacht je misschien iets groters en dat valt tegen en bij vuilwaterpompen dacht je iets kleiners geleverd te krijgen en dat blijkt niet zo te zijn. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe sterk je zelf bent en waar de waterpomp moet komen te staan, maar iets dat je na levering niet van zijn plek kunt krijgen, wordt lastig in te zetten bij panieksituaties met wateroverschot. Komt je vuilwaterpomp op een vaste plek te staan en is hij voor jou te zwaar om te verplaatsen? Dan hoef je alleen maar eenmalig hulp in te schakelen. Regelmatig verplaatsen hoort met een gewicht en houding te gebeuren die het lijf niet beschadigen. Verder moet de pomp wanneer je maar een kleine ruimte hebt om deze in te plaatsen natuurlijk niet te groot zijn, want dan functioneert hij niet of niet naar behoren.

Tip 4: Vuilwaterpomp – met of zonder vlotter

Het grootste voordeel van een dompelpomp of waterpomp met vlotter, is dat hij vanzelf de pomp aanstuurt wanneer het waterniveau stijgt en de vlotter hoog genoeg komt. Zodra de vlotter namelijk een bepaalde hoogte heeft bereikt, gaat er een signaal naar de pomp en slaat deze aan. De beste vuilwaterpomp hoeft echter niet per definitie een vlotter te hebben. Er zijn zelfs klussen waarbij je liever geen vlotter hebt. Een kelder die elke maand met de r erin onderloopt, kan prima uit de voeten met een pomp met vlotter. Je checkt het apparaat en de ligging van de slang regelmatig en hebt de totale installatie zo weggewerkt dat het binnen of buiten geen obstakel kan vormen. Een kelder, garage of tuin die alleen bij een overstroming eens in de zoveel jaar onderstroomt, rust je niet uit met een pomp met vlotter. Daar wil je de hele schoonmaakklus bijblijven. De pomp zet je aan zodra er genoeg water staat om weg te voeren en je blijft erbij om de boel goed in de gaten te houden. Als het een kelder betreft probeer je zaken die op de grond stonden hoger te zetten. Verder blijf je altijd kijken naar het waterniveau, of de pomp goed werkt en wanneer hij weer uitgezet kan worden.

Tip 5: Hoogte vanaf waar het water gepompt moet worden

Water zoekt altijd het laagste punt op en bij wateroverlast gaat het dan ook vooral om de lager gelegen verdiepingen of ruimten die onderlopen. Het kan om een kruipruimte gaan, een lager gelegen terras in de tuin, maar ook een jacuzzi kan voor de winter leeg- en schoongemaakt worden. Elke vorm waar water in bewaard of opgevangen kan worden – nood of plezier – kan een dompelpomp gebruiken. De beste vuilwaterpomp gebruik je echter niet zozeer voor schoon water, maar voor vuil water waar vastere delen inzitten. Is je water troebel of weet je al dat er harde stukken (hout, bladeren, zand, uitwerpselen) inzitten? Dan is de vuilwaterpomp jouw pomp om dit water af te voeren.

Tip 6: Beste vuilwaterpomp – voor kleine of grote pompklussen

De vuilwaterpomp kan dan ook prima gebruikt worden om na een verhuizing een oude vijver die al jaren niet onderhouden is op te ruimen. Je begint met de vissen weg te geven, vraagt of mensen nog vijverplanten kunnen gebruiken en haalt een eventuele filter die stuk is weg om naar de milieustraat te brengen. Wat overblijft – het onzuivere water en de vijverbak – is dan ideaal om de vuilwaterpomp in te plaatsen. Waar je vooral op moet letten bij deze klus, is de lengte van de slang die aan de pomp zit. Vijvers liggen meestal achter in de tuin en als je geen sloot aangrenzend aan je perceel hebt, moet je misschien door de voordeur naar de goot langs de stoep om het vieze water en de smurrie weg te kunnen krijgen.

beste_vuilwaterpomp_03

Tip 7: Verschillende soorten water en dompelpompen

In het voorbeeld van de vijver las je al over vuil water, maar hier betreft het meestal toch nog licht vervuild water. Je verwacht hierin geen obstakels die groter zijn dan enkele millimeters. Bladmateriaal is door de jaren heen bijna vergaan en als er geen notenbomen dicht bij de vijver stonden of kinderen in de tuin gespeeld hebben, mag je ervan uitgaan dat het troebel maar wel soepel vervuild water is. Het kan de motor niet beschadigen, want het wordt in het wegzuigen weer flexibel. Je hebt naast licht vervuild ook sterk vervuild water en dat is waar de beste vuilwaterpomp op zijn plek is. Stadsvijvers die grondig schoongemaakt worden of plekken waar uitwerpselen in het water terecht zijn gekomen, zijn voorbeelden van locaties waar een vuilwaterpomp de enige oplossing is. Andere waterpompen redden het hier niet.

Onze top 5 vuilwaterpompen nogmaals op een rijtje

 1. 1. DAB FEKA 600 M-A

  #1 Beste keuze
  DAB FEKA 600 M-A. 5 jaar garantie

  5 jaar garantie

  Deze topper van DAB is een zeer goede vuilwaterpomp met een capaciteit van 15000 liter per uur. De opvoerhoogte is 9 meter waardoor deze pomp ook geschikt voor diepere vijvers. Je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op deze vuilwater dompelpomp

  €189 bij bol.com
  bol.com (€189,00)
 2. 2. T.I.P. Maxima 18000

  T.I.P. Maxima 18000. Zeer krachtig

  Zeer krachtig

  Tot wel 18000 liter per uur wegpompen met deze RVs vuilwater dompelpomp. De bouwkwaliteit is zeer degelijk en is, zeker gezien zijn concurrende prijs, de perfecte pomp voor om het huis. Schakelt automatisch aan en uit.

  €109 bij bol.com
  bol.com (€109,00)
 3. 3. T.I.P. Maxima 24000

  T.I.P. Maxima 24000. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Een echte krachtpatser, met wel 24.000 liter per uur aan pompcapaciteit is deze pomp ook klaar voor het grote werk. Net als zijn kleine broertje gemaakt van zeer degelijk RVS. De vaste delen hebben een aansluiting van 40mm

  €165,76 bij bol.com
  bol.com (€165,76)
 4. 4. Tallas D-DW 400

  Tallas D-DW 400
  Compact maar krachtig. Even een kleine vijver leegpompen? Geen probleem voor deze kleine krachtpatser van Tallas. Tallas is het dochter merk van DAB en richt zich hiermee op de consumentenmarkt. Een goede prijskwaliteit verhouding is dus vanzelfsprekend.
  €54,95 bij bol.com
  bol.com (€54,95)
 5. 5. T.I.P. Extrema 500/13 Pro

  T.I.P. Extrema 500/13 Pro. Voor de echt zware klussen

  Voor de echt zware klussen

  Je pompt tot wel 30.000 liter vuil water weg met deze dompelpomp van TIP. Ons valt vooral deze zeer robuuste bouwkwaliteit in het oog. Deze vuilwater pomp schakelt automatisch in en uit

  €349 bij conrad.nl
  conrad.nl (€349,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.