Top 5 Beste warmwater pompen (Circulatiepompen)

Top 5 best geteste warmwater pompen (circulatiepompen) volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 12 december 2022 @14:19

beste_warmwater_pomp

Jij bent op zoek naar de beste warmwaterpomp of circulatiepomp? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de warmwaterpomp of circulatiepomp van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 warmwaterpompen uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Grundfos Alpha2 als beste warmwaterpomp of circulatiepomp uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste warmwaterpompen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een warmwaterpomp of circulatiepomp. Wist je bijvoorbeeld dat de beste circulatiepomp van het bekend merk Grundfos is? Lees snel verder…

#1 Beste warmwaterpomp
Grundfos Alpha2 25-60/130. Inbouwmaat 130mm

Inbouwmaat 130mm

Perfect geschikt voor het verwarmingssysteem in jouw huis. Deze circulatiepomp bespaart tot wel 70% op de energiekosten. Je ontvangt 2 jaar garantie op deze circulatiepomp.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€347 bij bol.com
bol.com (€347,00)

Naar de top 5

Top 5 beste warmwater pompen of circulatiepompen van dit moment

Hoe komt deze top 5 warmwater pompen of circulatiepompen tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 8 warmwater pompen of circulatiepompen uitvoerig getest en vergeleken.

8 circulatiepompen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 warmwater pompen of circulatiepompen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Grundfos Alpha2 25-60/130

  #1 Beste warmwaterpomp
  Grundfos Alpha2 25-60/130. Inbouwmaat 130mm

  Inbouwmaat 130mm

  Perfect geschikt voor het verwarmingssysteem in jouw huis. Deze circulatiepomp bespaart tot wel 70% op de energiekosten. Je ontvangt 2 jaar garantie op deze circulatiepomp.

  €347 bij bol.com
  bol.com (€347,00)
 2. 2. DAB Evosta 2 40-70/180

  #2 Beste koop warmwaterpomp 180mm
  DAB Evosta 2 40-70/180. Inbouwmaat 180mm

  Inbouwmaat 180mm

  Het vlaggenschip van DAB circulatiepompen. Met een pompcapaciteit van 3600 liter per uur ruim voldoende voor de circulatie in huis. Instellingen zijn zeer eenvoudig te wisselen met de Mode knop.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 3. 3. DAB Evosta 2 40-70/130

  #3 Beste koop warmwaterpomp 130mm
  DAB Evosta 2 40-70/130. Inbouwmaat 130mm

  Inbouwmaat 130mm

  Net als zijn grote broer één van beste circulatiepompen op de markt. Optimaliseer eenvoudig door 1 van de 9 ingestelde standen te gebruiken. Zeer geschikt voor energie besparing.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 4. 4. Grundfos Alpha1 L 25-60/180

  #4 Beste alternatief warmwaterpomp 180mm
  Grundfos Alpha1 L 25-60/180. Inbouwmaat 180mm

  Inbouwmaat 180mm

  Het vervangen van je oude circulatiepomp is kinderspel met deze topper van Grundfos. Pas instellingen aan met 1 druk op de knop. Energiebesparen was nog nooit zo eenvoudig en rendabel.

  €220 bij bol.com
  bol.com (€220,00)
 5. 5. DAB Evosta 3 80/180

  #5 Meest energiezuinige warmwaterpomp
  DAB Evosta 3 80/180. Inbouwmaat 180mm

  Inbouwmaat 180mm

  Geschikt voor kleine en middelgrote cv systemen. Tot wel 60% besparen op de energiekosten door het lage energieverbruik van 55 Watt en maar liefst 5 jaar garantie.

  €279 bij bol.com
  bol.com (€279,00)

Wat is de beste koop warm water pomp van dit moment?

Je wilt een warmwater pomp voor je huis of kantoor kopen. Als het aan jou ligt, dan graag een cv warm water pomp waar je energiekosten mee kunt besparen. Want wie wil dat nou niet, met die enorm hoge energieprijzen van dit moment! Ook wil je een circulatiepomp warm water die duurzaam is. Wij helpen je bij deze zoektocht!

Beste warmwater pomp kopen? Lees hier alles!

De circulatiepomp warm water zorgt voor warm water in je huis of op kantoor. De warmwater pomp die voor jou het beste is, is niet perse de pomp voor warm water die het beste getest is. Al is de vraag; ‘wat is de beste warmwater pomp’ wel beter te beantwoorden wanneer je de pompen onderling kunt vergelijken. En dat is ook wat we onder andere doen in deze koopgids. Dit alles om samen met jou de cv warm water pomp beste koop te vinden, voor jou persoonlijk!

Dit hoeft voor jou dus niet de beste warmwater pomp van 2023 te zijn, een best geteste warm water pomp of een supersnelle circulatiepomp warm water.

Een warm water pomp die voldoet aan jouw specifieke wensen en vooral ook past bij jouw specifieke huis of kantoor situatie, dat is de beste koop warm water pomp voor jou. Een beste circulatiepomp warm water die stabiel zorgt voor warm water, op elk tijdstip en elke dag van de week.

Misschien ben je op zoek naar een bepaald merk of type? Een goedkope warmwaterpomp die je niet kunt laten schieten, of een warm water pomp voor in huis of op kantoor die je is aangeraden door een monteur.

We zetten in deze koopgids in ieder geval een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft warmwater pompen. Zodat jij zelf jouw beste warm water pomp kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste warmwater pomp (van dit moment)’? We bespreken de beste circulatiepomp warm water in zijn algemeen, de warm water pomp die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope warmwater pomp te zijn of een warm water pomp aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een warmwater pomp beste koop genoemd. 

Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een warmwater pomp gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Beste warmwater pomp, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste warm water pompen voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar een voor jou beste warmwater pomp te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen voor wat betreft een beste warmwater pomp voor thuis of op kantoor. Wil jij een warmwater pomp van een bepaald merk? Een warmwater pomp die goedkoop is? Of specifiek een best geteste warmwater pomp wellicht?

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk zelf welke pomp het beste past bij jouw woon of werksituatie. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker.

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in beste warmwater pompen en de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de beste warm water pomp voor jou, het ultieme doel van deze koopgids! Tevens is het raadzaam om te kijken naar een circulatiepomp vloerverwarming als je vloerverwarming in huis hebt. Door een dergelijke pomp aan te schaffen kun je enorm besparen op de energiekosten. Hetzelfde geldt voor een circulatiepomp als je de energiekosten flink wilt verlagen.

Beste warmwater pomp, waar op te letten?

Wanneer je een pomp voor warm water wilt kopen en je bent op zoek, bijvoorbeeld middels het checken van deze koopgids, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste warmwater pomp, tot een succes. Punten van aandacht in de zoektocht naar een warm water pomp zijn de volgende.

beste_warmwater_pomp_02

Als eerste, wat is een warm water pomp?

Een warmwater pomp zorgt voor de warm water voorziening in jouw huis of kantoorpand. Met een warm water pomp kun je warm water reguleren en verspreiden door je woning of kantoorpand. Een warm water pomp zorgt dus heel feitelijk, voor warm water. Niet iets waar je dagelijks bij stil staat wellicht, maar wel echt essentieel en je gebruikt het elke dag, warm water!

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een warmwater pomp zal over het algemeen helder zijn, namelijk het verzorgen van de warm water voorziening in je huis, pand of kantoor. Hoeveel warm water gebruik jij thuis? En op kantoor?  Hoeveel mensen zijn afhankelijk van de warm water pomp waar jij naar op zoek bent?

En wil jij een warmwater pomp voor een klein prijsje? Of ben je specifiek op zoek naar een warmwater pomp van een specifiek merk? Of misschien wel naar de beste warm water pomp van 2023?

En zo zijn nog wat meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een warmwater pomp gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf even na te denken over je specifieke woon of kantoor situatie én wensen. Want de keuze voor wat betreft een warm water pomp is best groot.

Het rendement

Super belangrijk om als eerste op te letten bij een circulatiepomp warm water die vervangen of toegevoegd gaat worden, het rendement! De warm water pomp aanschaf en eventuele installatiekosten zijn namelijk niet enige kosten die je mee moet wegen.

De ene warm water pomp is de andere niet. Je hebt zuinige warm water pompen en ook minder zuinige warm water pompen. Het loont dus, zeker in deze tijd, om goed te kijken naar het rendement van de warmwater pomp (en evt. cv ketel) in deze. Het kan veel toekomstige kosten uitsparen of besparen!

Pompcapaciteit

De pompcapaciteit van een warmwater pomp kan behoorlijk verschillen. Hoeveel jij nodig en wenselijk acht, hangt sterk af van jouw huis of kantoor situatie natuurlijk. De gemiddelde warmwater pomp heeft een pompkracht van zo’n 3000 liter per uur. Met uitschieters naar beneden van zo’n 2500 liter (-) per uur tot 3600 (+) per uur! Wanneer je niet precies weet welke pompcapaciteit passend is voor jou situatie, is het handig om hieromtrent even te informeren bij kenners.

Maten

Wanneer je een cv warm water pomp gaat vervangen of installeren, is het handig wanneer je de juiste maten hebt om de pomp passend te kunnen vervangen of installeren. Belangrijke maten zijn de inbouwmaat, maar ook de opvoerhoogte en de schroefaansluiting. 

De opvoerhoogte geeft aan tot hoe hoog de pomp kan pompen. De inbouwmaat geeft aan hoe lang de warmwater pomp is. De schroefaansluiting heeft alles te maken met de grootte van de aansluiting van de schroef. Het is in en bij alle drie de maten/ gevallen handig om, indien van toepassing, de maten aan te houden van de oude warmwaterpomp. Dan weet je zeker dat het allemaal past. Wanneer je geen ‘oude’ maten hebt, dan wordt het zelf kijken en meten geblazen!

beste_warmwtaer_pomp_03

Circulatiepomp warm water vervangen of kopen, wat zijn de kosten

Een circulatiepomp warm water kopen en een warm water pomp laten installeren wellicht, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende warm water verwarmingspompen die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien. 

Of een warm water pomp goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is voor aanschaf van een pomp voor warm water. Ben je op zoek naar een beste warm water pomp aanbieding, of ga je voor een circulatiepomp warm water die best iets meer mag kosten?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope warmwater pomp kan voor jou wel de beste warm water pomp zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een circulatiepomp warm water, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt een goede warmwaterpomp. Of je hebt de lat hoog liggen wilt gewoon de beste warmwater pomp. Hoe dan ook. Hier zit je goed. Wij hebben ook voor jouw situatie de beste warm water pomp al gevonden.

Dit doen we door de beste producten te selecteren, te bekijken en te onderzoeken. Zo komen we onder andere tot de beste koop warmwater pomp.

Natuurlijk kijken we ook naar reviews over een warmwaterpomp. Zo komen we tot een top 5 beste warmwaterpompen. Hoef jij alleen nog maar de meest geschikte pomp uit te zoeken. Handig toch?

Veelgestelde vragen over een warmwater pomp

Wat is een warmwater pomp?

Met een warm water pomp kun je warm water reguleren en verspreiden door je woning of kantoorpand. Een warm water pomp zorgt dus heel feitelijk, voor warm water. Je kunt ook de warmte die in grondwater aanwezig is gebruiken om je kantoorpand of woning te verwarmen. 

 

Waarom een warmwaterpomp kopen?

Een warm water pomp zorgt voor warm water door jouw gehele woning. En warm water is voor een ieder essentieel bij het voeren van een dagelijkse huishouding. Met een zuinige warm water pomp kun jij ook nog eens flinke energiekosten besparen!

Wat is de beste warmwater pomp?

Een beste warm water pomp, dat is niet één type model of merk. Een warmwater pomp kopen die voor jou tevens de beste is, is een persoonsgebonden keuze. Een beste circulatiepomp warm water is volgens ons in ieder geval een pomp die gebruiksvriendelijk/ onderhoudsvriendelijk is, zorgt voor stabiel warm water én die lang mee gaat. Duurzaam is dus.

Hoeveel kan ik besparen met een warmwater pomp?

Hoeveel je kunt besparen met een warmwater pomp hangt met verschillende factoren samen. Welke warmwater pomp kies je, schaf je aan? Welke warmwater pomp had je en wat waren je kosten? Met een hybride warmwater pomp bespaar je zo’n 30 % op je kosten (over het algemeen) en bij een elektrische warmwater pomp met buitenlucht als bron zelfs tot zo’n 40%.

Waar kan ik het beste een warmwater pomp kopen?

Een beste warmwater pomp kun je zowel online als offline kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van waterpompshop.nl uitstekend uit de bus.

Beste warmwater pomp, de eindconclusie

Warm water pomp beste koop

De best warmwater pomp is uiteraard ook een goede warm water pomp. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij een circulatiepomp warm water vervangen, het uitzoeken van een nieuwe pomp voor je warm water voorziening, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een beste warmwater pomp hieronder voor je uit.

Het rendement van een warmwater pomp

Super belangrijk om als eerste op te letten bij een circulatiepomp warm water die vervangen of toegevoegd gaat worden, het rendement! De warm water pomp aanschaf en eventuele installatiekosten zijn namelijk niet enige kosten die je mee moet wegen.

De ene warm water pomp is de andere niet. Je hebt zuinige warm water pompen en ook minder zuinige warm water pompen. Het loont dus, zeker in deze tijd, om goed te kijken naar het rendement van de warmwater pomp (en evt. cv ketel) in deze. Het kan veel toekomstige kosten uitsparen of besparen!

Pompcapaciteit

De pompcapaciteit van een warmwater pomp kan behoorlijk verschillen. Hoeveel jij nodig en wenselijk acht, hangt sterk af van jouw huis of kantoor situatie natuurlijk. De gemiddelde warmwater pomp heeft een pompkracht van zo’n 3000 liter per uur. Met uitschieters naar beneden van zo’n 2500 liter (-) per uur tot 3600 (+) per uur! Wanneer je niet precies weet welke pompcapaciteit passend is voor jou situatie, is het handig om hieromtrent even te informeren bij kenners.

Maten warmwater pomp

Wanneer je een cv warm water pomp gaat vervangen of installeren, is het handig wanneer je de juiste maten hebt om de pomp passend te kunnen vervangen of installeren. Belangrijke maten zijn de inbouwmaat, maar ook de opvoerhoogte en de schroefaansluiting. 

De opvoerhoogte geeft aan tot hoe hoog de pomp kan pompen. De inbouwmaat geeft aan hoe lang de warmwater pomp is. De schroefaansluiting heeft alles te maken met de grootte van de aansluiting van de schroef. Het is in en bij alle drie de maten/ gevallen handig om, indien van toepassing, de maten aan te houden van de oude warmwaterpomp. Dan weet je zeker dat het allemaal past. Wanneer je geen ‘oude’ maten hebt, dan wordt het zelf kijken en meten geblazen!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste warm water pomp, dit zodat jij de voor jou beste warm water pomp voor thuis of op kantoor kunt aanschaffen. We hebben je verder uitgelegd dat de circulatiepomp warm water beste koop, of de best geteste warmwater pomp, niet perse de beste voor jou hoeft te zijn. 

Wat is de beste circulatiepomp warm water? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf. Deze koopgids helpt jou daarbij. Want het aanbod warmwater pompen is best groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de best geteste warmwater pomp hoeft voor jou dus niet het beste te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een warm water pomp die past bij jouw persoonlijke thuis of kantoor situatie en bij jouw eigen wensen. Zoals al eerder in deze koopgids geschetst.

We wensen je veel succes en natuurlijk vooral plezier bij je persoonlijke zoektocht naar een pomp voor warm water. Een circulatiepomp warm water die alle dagen zorgt voor de stabiele toevoer van warm water. Bij je thuis of op kantoor!

Nogmaals onze top 5 warmwater pompen op een rijtje

 1. 1. Grundfos Alpha2 25-60/130

  #1 Beste warmwaterpomp
  Grundfos Alpha2 25-60/130. Inbouwmaat 130mm

  Inbouwmaat 130mm

  Perfect geschikt voor het verwarmingssysteem in jouw huis. Deze circulatiepomp bespaart tot wel 70% op de energiekosten. Je ontvangt 2 jaar garantie op deze circulatiepomp.

  €347 bij bol.com
  bol.com (€347,00)
 2. 2. DAB Evosta 2 40-70/180

  #2 Beste koop warmwaterpomp 180mm
  DAB Evosta 2 40-70/180. Inbouwmaat 180mm

  Inbouwmaat 180mm

  Het vlaggenschip van DAB circulatiepompen. Met een pompcapaciteit van 3600 liter per uur ruim voldoende voor de circulatie in huis. Instellingen zijn zeer eenvoudig te wisselen met de Mode knop.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 3. 3. DAB Evosta 2 40-70/130

  #3 Beste koop warmwaterpomp 130mm
  DAB Evosta 2 40-70/130. Inbouwmaat 130mm

  Inbouwmaat 130mm

  Net als zijn grote broer één van beste circulatiepompen op de markt. Optimaliseer eenvoudig door 1 van de 9 ingestelde standen te gebruiken. Zeer geschikt voor energie besparing.

  €149 bij waterpompshop.nl
  waterpompshop.nl (€149,00)
 4. 4. Grundfos Alpha1 L 25-60/180

  #4 Beste alternatief warmwaterpomp 180mm
  Grundfos Alpha1 L 25-60/180. Inbouwmaat 180mm

  Inbouwmaat 180mm

  Het vervangen van je oude circulatiepomp is kinderspel met deze topper van Grundfos. Pas instellingen aan met 1 druk op de knop. Energiebesparen was nog nooit zo eenvoudig en rendabel.

  €220 bij bol.com
  bol.com (€220,00)
 5. 5. DAB Evosta 3 80/180

  #5 Meest energiezuinige warmwaterpomp
  DAB Evosta 3 80/180. Inbouwmaat 180mm

  Inbouwmaat 180mm

  Geschikt voor kleine en middelgrote cv systemen. Tot wel 60% besparen op de energiekosten door het lage energieverbruik van 55 Watt en maar liefst 5 jaar garantie.

  €279 bij bol.com
  bol.com (€279,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.7

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.