Beste waterdruppelaar of waterbol van 2023

Top 5 best geteste waterbollen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 23 december 2022 @14:45

beste_waterdruppelaar

Jij bent op zoek naar de beste waterdruppelaar of waterbol? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de waterdruppelaar of waterbol van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 waterdruppelaars of waterbollen uitgebreid getest en vergeleken. Na 2 uur onderzoek is Waterdruppelaar set van 6 als beste waterdruppelaar of waterbol uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste waterdruppelaars of waterbollen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een waterdruppelaar of waterbol. Wist je bijvoorbeeld dat je met de beste waterdruppelaar jouw planten maar liefst 2 weken kunt voorzien van water? Lees snel verder en ontdek alles over de beste waterdruppelaar en waterbollen…

#1 Beste waterdruppelaar
Waterdruppelaar Set van 6 Stuks. Set van 6

Set van 6

Deze glazen waterdruppelaars zijn ideaal als je nogal eens vergeet om de planten in je huis water te geven. De inhoud van 250ml is standaar maar ruim voldoende voor het gemiddelde huishouden.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste waterdruppelaars of waterbollen van dit moment

Hoe komt deze top 5 waterdruppelaars of waterbollen tot stand?

2 uur getest door experts Onze experts hebben 10 waterdruppelaars of waterbollen uitvoerig getest en vergeleken.

10 waterdruppelaars of waterbollen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 waterdruppelaars of waterbollen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Waterdruppelaar Set van 6 Stuks

  #1 Beste waterdruppelaar
  Waterdruppelaar Set van 6 Stuks. Set van 6

  Set van 6

  Deze glazen waterdruppelaars zijn ideaal als je nogal eens vergeet om de planten in je huis water te geven. De inhoud van 250ml is standaar maar ruim voldoende voor het gemiddelde huishouden.

 2. 2. Waterdruppelaar 12 stuks

  #2 Beste grote set waterdruppelaars
  Waterdruppelaar 12 stuks. Grootverbruikers

  Grootverbruikers

  Deze waterbollen met een inhoud van 250ml komen in een set van 12. Perfect voor jouw thuisjungle. Altijd de juiste hoeveelheid water geven aan de planten is kinderspel.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 3. 3. Waterdruppelaar voor Planten 3 stuks

  #3 Meest handige waterbol
  Waterdruppelaar voor Planten 3 stuks. Handige platte bol

  Handige platte bol

  Deze waterbol is eenvoudig te plaatsen door zijn slimme halve bol design. Zo leunt de plant nooit tegen de waterbol of waterdruppelaar aan. De inhoud van deze bol is 250ml.

 4. 4. Plant Life Support Druppelirrigatie Apparaat

  #4 Grappigste waterdruppelaar
  Plant Life Support Druppelirrigatie Apparaat. Waterdruppelaar met een knipoog

  Waterdruppelaar met een knipoog

  Een beetje humor kan geen kwaad. Deze waterdruppelaar ziet eruit als een infuus en dat is het natuurlijk ook. Gegarandeerd de lachers op je hand.

  €31,99 bij bol.com
  bol.com (€31,99)
 5. 5. Waterdruppelaar voor Planten 2 stuks 

  #5 Beste alternatieve waterdruppelaar
  Waterdruppelaar voor Planten 2 stuks . Op het vinkentouw

  Op het vinkentouw

  Met deze waterdruppelaar zit jij qua plant verzorging altijd op het vinkentouw. Tot maar liefst 2 weken water voor je planten. Bijvullen doe je eenvoudig via de snavel.

Alles wat je wilt weten over een waterdruppelaar (ook wel waterbol) lees je hier!

Je wilt graag groeiende, bloeiende en gezonde planten. Dit geldt voor zowel kamerplanten als planten in potten in de tuin. Gezonde planten die krijgen immers voldoende water. Niet teveel en ook zeker niet te weinig. Je bent dan ook op zoek naar een waterdruppelaar, ook wel waterbol voor planten genoemd. We gebruikten deze beide termen bij het schrijven van deze koopgids.

Wat is de waterbol plant beste koop van dit moment?

Je wilt een waterbol voor je planten kopen. Een waterbol voor tuinplanten, of een waterbol voor kamerplanten. Het kan allemaal. We helpen je bij de zoektocht naar de voor jou beste waterdruppelaar kamerplant en tevens waterbol voor tuin gebruik. .

Lees alles over de beste waterdruppelaar

Een waterdruppelaar of waterbol (plant) is een vaak doorzichtig plastic of glazen /gekleurd staafje met een bolletje of een andere vorm, die je bij de potgrond van je planten in steekt. Deze laat het water geleidelijk af vloeien richting de potgrond of aarde. De potgrond of aarde waar jouw kamerplanten of tuinplanten in pot in staan, welteverstaan. Jij wilt waarschijnlijk één of meerdere waterdruppelaars voor planten binnenshuis of buitenshuis kopen. Ook voor wat betreft het kopen van waterdruppelaars voor planten zijn er verschillende keuzes te maken.

De mening van experts over waterbollen

Je kunt er tevens voor kiezen om een waterdruppelaar zelf te maken, dit artikel geeft handige tips. In dit artikel geven ons experts echter tips en adviezen voor het aanschaffen van de beste waterbol en niet hoe je deze zelf kunt maken. Mamabotanica.nl heeft over dit onderwerp ook een sterk artikel geschreven en ook dit artikel is een aanrader om te lezen. Hier wordt tevens de werking van een waterbol duidelijk toegelicht, net zoals in dit artikel overigens. Het blijft immers een grote uitdaging om kamerplanten in leven te houden. Alle experts zijn het er unaniem over eens dat de beste oplossing is om een waterdruppelaar aan te schaffen.

Welke waterbol past het best bij jou?

De beste waterdruppelaar, daar gaan we het in deze koopgids over hebben. De waterdruppelaar of plant waterbol die voor jou het beste is, is niet perse degene met de beste reviews. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een waterdruppelaar beste getest. Een waterdruppelaar of planten waterbol die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste waterbol voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een waterdruppelaar naar jouw wens. Wij zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste waterdruppelaar kan vinden. Of dat nou de waterdruppelaar met de beste reviews is, of een waterdruppelaar met een bijzonder uiterlijk.

Wat is dan de beste waterdruppelaar voor planten?

We hebben een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste waterdruppelaar of waterbol voor planten’? We bespreken de beste waterbol planten in zijn algemeen, de waterdruppelaar die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope(re) waterbol te zijn of een waterbol plant aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een waterdruppelaar beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. Tot slot zijn er enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je waterbol gaat kopen voor je planten, kamerplanten en/ of planten in potten in de tuin.

beste_waterdruppelaar_02

Bekijk de top 5 beste waterdruppelaars en waterbollen

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk te bedenken wat jou gebruiksdoel is en wensen zijn wanneer het gaat om een waterdruppelaar. Wil jij meerdere waterdruppelaars tegelijk aanschaffen? Of misschien een waterdruppelaar met een bijzondere vormgeving? Of ga je voor een waterbol met veel goede reviews (online)? 

Misschien ben je juist specifiek op zoek naar een waterbol voor planten die goedkoop is? Wil jij dus de beste waterdruppelaars voor planten kopen met een zeer scherpe prijs en kwaliteitverhouding? Het kan allemaal natuurlijk! De keuze is geheel aan jou.

Want hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke waterbol plant jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel keuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in waterdruppels voor planten en de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste waterdruppelaar voor planten.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een beste waterdruppelaar / waterbol?

Wanneer jij een waterdruppelaar wilt kopen en je bent zoekende naar informatie, onder andere middels het checken van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties, welke mogelijkheden er zijn.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste waterbol voor je planten, kamerplanten en planten in potten in je tuin, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Hoe werkt een waterdruppelaar of waterbol precies?

Een waterdruppelaar of waterbol steek je -gevuld met water- bij de aarde rondom je plant. Deze plant waterbol zorgt er vervolgens voor dat het water geleidelijk aan de grond / aarde wordt afgegeven waar jouw plant of planten in staan. Dit kan een waterdruppelaar voor je kamerplant zijn, of een waterdruppelaar voor planten in potten in de tuin. Hierdoor is er geen sprake meer van teveel water of te weinig water. Je kamerplant of planten in potten in de tuin krijgen de hoeveelheid water die ze nodig hebben.

Grootte van een waterdruppelaar

Een waterdruppelaar heb je in allerlei soorten en ook maten! Zo heb je waterdruppelaars voor planten klein formaat, maar ook waterdruppelaars voor planten die veel groter zijn. Soms zit de grootte enkel in de vormgeving, maar meestal is het het zo dat hoe groter een waterbol, hoe meer water er ook kan worden opgeslagen. Bij planten die veel water nodig hebben, is een groter reservoir handig. Dus afhankelijk van de planten die je hebt en waarvoor je de waterdruppelaar of waterbol wilt gaan gebruiken, is de grootte en inhoud verstandig om mee te nemen in je beslissing voor wat betreft aanschaf.

beste_watewrdruppelaar_03

Het materiaal van een waterbol of waterdruppelaar

Het materiaal van een waterdruppelaar, ook in deze heb je keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld glazen varianten, maar ook plastic waterbollen. Glas is natuurlijk een stuk degelijker en vaak ook wel een beetje mooier, maar ook dat laatste is en blijft een kwestie van smaak. Laat je echter een glazen waterdruppelaar vallen, is er een grote kans dat hij stuk is. Dat is bij plastic niet het geval. 

Bij de keuze voor wat betreft materiaal is het verstandig om mee te nemen of jij je waterdruppelaar of waterbol voor kamerplanten wilt gebruiken, of voor planten in potten buiten, in de tuin. Kan de waterdruppelaar die jij op het oog hebt voor je planten in potten in de tuin, bijvoorbeeld tegen (vries)kou?

Het uiterlijk van een waterbol

Wie denkt dat waterdruppelaars voor planten alleen maar rond zijn, die denkt niet juist. Want hoewel de naam ‘waterbol’ dit wellicht impliceert, zijn er ook waterdruppelaars voor planten in andere vormen dan rond.

Zo zijn er bijvoorbeeld waterdruppelaars voor planten te koop in de vorm van vogeltjes. Ook kom je andere, abstracte vormen tegen wanneer je (online) gaat zoeken. Tevens is de keuze in kleur oneindig. Je kunt een waterbol kopen die blauw is, wit, maar ook roze en groen! Voor ieder wat wils dus. Een vormgeving en kleur waar jij blij van wordt, ook die zit er zeker tussen.

Wat kost een waterbol voor planten?

Een waterdruppelaar of waterbol kopen, je kunt het in deze in principe zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende waterdruppelaars voor planten die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een beste waterbol ‘planten’ ook ‘goed’ is en passend is voor jou, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Lees daarom ook altijd waterdruppelaar reviews. Het is daarbij nuttig om vooraf te bepalen wat je wilt en wat je budget is. 

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope waterdruppelaar kan voor jou wel de beste waterbol zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een waterdruppelaar, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Veelegestelde vragen over een waterdruppelaar of waterbol

Wat is de beste waterdruppelaar?

Een waterdruppelaar of waterbol beste koop, dat is niet één type model of merk. Een planten waterbol die voor jou tevens de beste plant waterbol is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede/ beste waterdruppelaar is volgens ons in ieder geval een waterdruppelaar die tegen een stootje kan, zowel binnen als buiten en doet waarvoor hij gemaakt is. Jouw planten gereguleerd voorzien van water.

Wat is de beste waterbol?

Een waterbol of watedruppelaar beste koop, dat is niet één type model of merk. Een planten waterbol die voor jou tevens de beste plant waterbol is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede/ beste waterdruppelaar is volgens ons in ieder geval een waterdruppelaar die tegen een stootje kan, zowel binnen als buiten en doet waarvoor hij gemaakt is. Jouw planten gereguleerd voorzien van water.

Wat doet een waterdruppelaar?

Een waterdruppelaar of waterbol is feitelijk een water irrigator en zorgt ervoor dat het water geleidelijk aan de grond / aarde wordt afgegeven waar jouw plant of planten in staan. Dit kan een waterdruppelaar voor je kamerplant zijn, of een waterdruppelaar voor planten in potten in de tuin. Hierdoor is er geen sprake meer van teveel water of te weinig water. Je planten zullen hierdoor dus niet ‘verdrinken’, maar ook niet ‘verdorsten’. Ideaal dus!

Hoe werkt een waterdruppelaar of waterbol?

Je vult de waterdruppelaar of waterbol met water en houdt de opening met je vingers gesloten. Vlak voordat jij de waterdruppelaar of waterbol in de potgrond steekt van je kamerplant of een plant in een pot buiten bijvoorbeeld, haal jij je vinger weg. Zo kan het water er niet uitstromen, voordat jij de waterdruppelaar in de potgrond hebt gestoken. Steek de waterbol zo’n 5 a 10 cm naast de stam van je plant in de grond/ aarde.

Waarom een waterdruppelaar of waterbol gebruiken bij planten?

Een waterdruppelaar of waterbol maakt dat het water geleidelijk wordt afgegeven aan de grond of aarde rondom je kamerplant of je planten in pot in de tuin. Het maakt dat ze nooit meer teveel of te weinig water krijgen en dit zorgt voor een lange levensduur van je planten!

De eindconclusie: dit is de beste waterdruppelaar

De beste koop waterdruppelaar aanschaffen voor jouw planten, zowel kamerplanten als planten in potten in de tuin, moet uiteraard ook een goed functionerende waterdruppelaar of waterbol voor je planten zijn. Bij het zoeken naar een waterbol voor tuin, waterdruppelaar kamerplant of voor welke planten dan ook, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

De grootte

Een waterdruppelaar heb je in allerlei soorten en ook maten! Zo heb je waterdruppelaars voor planten klein formaat, maar ook waterdruppelaars voor planten die veel groter zijn. Soms zit de grootte enkel in de vormgeving, maar meestal is het het zo dat hoe groter een waterbol, hoe meer water er ook kan worden opgeslagen. Bij planten die veel water nodig hebben, is een groter reservoir handig, omdat je anders dagelijks water moet bijvullen wellicht. En dat is niet erg praktisch.

Dus afhankelijk van de planten die je hebt en waarvoor je de waterdruppelaar of waterbol wilt gaan gebruiken, is de grootte en inhoud verstandig om mee te nemen in je beslissing voor wat betreft aanschaf.

Materiaal

Het materiaal van een waterdruppelaar, ook in deze heb je keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld glazen varianten, maar ook plastic waterbollen. De keuze in deze ligt geheel bij jou. Glas is natuurlijk een stukje degelijker (en vaak ook wel een beetje mooier, maar ook dat is persoonlijk natuurlijk). Laat je echter een glazen waterdruppelaar vallen, is er een grote kans dat hij stuk is. Direct het grote voordeel van plastic, plastic is veel minder kwetsbaar dan glas. 

Bij de keuze voor wat betreft materiaal is het verstandig om mee te nemen of jij je waterdruppelaar of waterbol voor kamerplanten wilt gebruiken, of voor planten in potten buiten, in de tuin. Kan de waterdruppelaar die jij op het oog hebt voor je planten in potten in de tuin, bijvoorbeeld tegen (vries)kou?

Vormgeving

Wie denkt dat waterdruppelaars voor planten alleen maar rond zijn, die heeft het mis! Want hoewel de naam ‘waterbol’ dit wellicht impliceert, zijn er ook waterdruppelaars voor planten in andere vormen. Is een planten waterbol dus niet altijd alleen maar rond.

Zo zijn er bijvoorbeeld waterdruppelaars voor planten te koop in de vorm van vogeltjes. Ook kom je andere, abstracte vormen tegen wanneer je (online) gaat zoeken. Tevens is de keuze in kleur oneindig. Je kunt een waterbol kopen die blauw is, wit, maar ook roze en groen! Voor ieder wat wils dus. Een vormgeving en kleur waar jij blij van wordt, ook die zit er zeker tussen. Misschien wel in onze top 5!

Als laatste willen we toch nog even (weer) aanstippen dat het doeleinde, de waterdruppelaar plant of waterbol plant en het gebruiksdoeleind, belangrijk is om in je achterhoofd te houden. Misschien wel het allerbelangrijkst. Want wil je een waterbol voor planten aanschaffen die veel water nodig hebben, of kunnen ze ook wel met ietsje minder af? Dit in verband met de grootte van je aan te schaffen waterbol. En wil je een waterbol planten voor binnengebruik, of voor gebruik buiten? Dit gegeven kan je keuze voor wat betreft het materiaal van je waterdruppelaar voor planten beïnvloeden bijvoorbeeld.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft een beste waterdruppelaar (of waterbol) in zijn algemeen, maar ook voor wat betreft een goede waterdruppelaar. Dit zodat jij de voor jouw beste kunt kopen!

We hebben je verder uitgelegd dat de waterbol plant of waterbol planten beste koop, niet perse de beste waterbol voor jou hoeft te zijn. Want meningen en ook ervaringen kunnen nou eenmaal per persoon verschillen. Welke waterdruppelaar voor jou het allerbeste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf.

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jouw juiste waterdruppelaar!

Onze top 5 beste waterdruppelaars nogmaals op een rijtje

 1. 1. Waterdruppelaar Set van 6 Stuks

  #1 Beste waterdruppelaar
  Waterdruppelaar Set van 6 Stuks. Set van 6

  Set van 6

  Deze glazen waterdruppelaars zijn ideaal als je nogal eens vergeet om de planten in je huis water te geven. De inhoud van 250ml is standaar maar ruim voldoende voor het gemiddelde huishouden.

 2. 2. Waterdruppelaar 12 stuks

  #2 Beste grote set waterdruppelaars
  Waterdruppelaar 12 stuks. Grootverbruikers

  Grootverbruikers

  Deze waterbollen met een inhoud van 250ml komen in een set van 12. Perfect voor jouw thuisjungle. Altijd de juiste hoeveelheid water geven aan de planten is kinderspel.

  €29,99 bij bol.com
  bol.com (€29,99)
 3. 3. Waterdruppelaar voor Planten 3 stuks

  #3 Meest handige waterbol
  Waterdruppelaar voor Planten 3 stuks. Handige platte bol

  Handige platte bol

  Deze waterbol is eenvoudig te plaatsen door zijn slimme halve bol design. Zo leunt de plant nooit tegen de waterbol of waterdruppelaar aan. De inhoud van deze bol is 250ml.

 4. 4. Plant Life Support Druppelirrigatie Apparaat

  #4 Grappigste waterdruppelaar
  Plant Life Support Druppelirrigatie Apparaat. Waterdruppelaar met een knipoog

  Waterdruppelaar met een knipoog

  Een beetje humor kan geen kwaad. Deze waterdruppelaar ziet eruit als een infuus en dat is het natuurlijk ook. Gegarandeerd de lachers op je hand.

  €31,99 bij bol.com
  bol.com (€31,99)
 5. 5. Waterdruppelaar voor Planten 2 stuks 

  #5 Beste alternatieve waterdruppelaar
  Waterdruppelaar voor Planten 2 stuks . Op het vinkentouw

  Op het vinkentouw

  Met deze waterdruppelaar zit jij qua plant verzorging altijd op het vinkentouw. Tot maar liefst 2 weken water voor je planten. Bijvullen doe je eenvoudig via de snavel.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

7 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.7

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.