Beste waterontharder van 2023

Top 5 best geteste waterontharders volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 januari 2023 @06:12

beste_waterontharder_01

Jij bent op zoek naar de beste waterontharder? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de waterontharder van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 waterontharders uitgebreid getest en vergeleken. Na 20 uur onderzoek is Calconditioner CC1500 als beste waterontharder uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste waterontharders van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een waterontharder. Wist je bijvoorbeeld dat de beste waterontharder elektronisch en dus direct werkt? Lees snel verder…

#1 Beste waterontharder
CalConditioner CC1500 Waterontharder. Elektronische ontkalker

Elektronische ontkalker

Deze ontkalker is geschikt voor huishoudens tot 11 personen en past op alle standaard leidingen. Je plaatst deze ontkalker eenvoudig in de meterkast, zorg er wel voor dat je een stopcontact beschikbaar hebt.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€199 bij bol.com
bol.com (€199,00)

Naar de top 5

Top 5 beste waterontharders van dit moment

Hoe komt deze top 5 waterontharders tot stand?

20 uur getest door experts Onze experts hebben 10 waterontharders uitvoerig getest en vergeleken.

10 waterontharders vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 waterontharders worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. CalConditioner CC1500 Waterontharder

  #1 Beste waterontharder
  CalConditioner CC1500 Waterontharder. Elektronische ontkalker

  Elektronische ontkalker

  Deze ontkalker is geschikt voor huishoudens tot 11 personen en past op alle standaard leidingen. Je plaatst deze ontkalker eenvoudig in de meterkast, zorg er wel voor dat je een stopcontact beschikbaar hebt.

  €199 bij bol.com
  bol.com (€199,00)
 2. 2. DAT elektronische waterontharder

  #2 Beste koop waterontharder
  DAT elektronische waterontharder. Zeer eenvoudige installatie

  Zeer eenvoudige installatie

  Deze elektronische ontharder wikkel je eenvoudig om de leidingen, steek de stekker in het stopcontact en het proces begint. Door gebruik van een speciale frequentie zal het kalk zich hechten aan metaaldelen in het leidingwater waardoor het kalk zich niet zal hechten aan kranen, leidingen etc.

 3. 3. Divisoft A12 waterontharder  

  #3 Best beoordeelde waterontharder
  Divisoft A12 waterontharder  . Zeer betrouwbaar

  Zeer betrouwbaar

  Deze complete waterontharder of waterontkalker wordt geleverd met een installatiepakket met duidelijke beschrijving. Eenvoudig te plaatsen en te installeren en is geschikt voor huishoudens tot en met 5 personen.

  €495 bij bol.com
  bol.com (€495,00)
 4. 4. Waterontharder.com – Amfa4000® 

  #4 Beste magnetische waterontharder
  Waterontharder.com – Amfa4000® . Magnetische ontkalker

  Magnetische ontkalker

  Deze zeer eenvoudig te plaatsen ontharder werkt zoals beloofd. Wel is het zo dat doordat het een magnetisch systeem is het enkele weken kan duren voordat alle kalk verwijdert is uit de leidingen.

  €119 bij bol.com
  bol.com (€119,00)
 5. 5. Aqmos R2D2-32

  #5 Beste waterontharder op zoutbasis
  Aqmos R2D2-32. Nederlands product

  Nederlands product

  Deze waterontharder werkt op zouttabletten. 25KG zouttabletten is genoeg voor 3-4 maanden ontkalken. Deze waterontkalker is geschikt voor 22mm leidingen en wordt geleverd incusief al het aansluitmateriaal.

  €419 bij bol.com
  bol.com (€419,00)

Wat is de waterontharder beste koop van dit moment?

Beste waterontharder kopen

Met een waterontharder creëer je ‘zuiver’ water. Maak je water minder hard door het (weg)filteren van calcium en magnesium. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste waterontharders van dit moment. Leuk dat je meeleest!

Wat is de beste koop waterontharder? Waardevolle informatie die je niet wilt missen

De waterontharder die voor jouw (situatie) het beste is, is niet perse de beste waterontharder van 2021, of de beste waterontharder van 2023. Het gaat in deze wat ons betreft ook niet alleen om de beantwoording van de vraag wat de waterontharder beste getest is. Een waterontharder die past in jouw situatie, dat is de beste waterontharder. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een waterontharder beste koop voor jou.

Een waterontharder kopen, dat moet er één zijn die goed bij je past. Voldoet aan jouw wensen en eisen. Een beste waterontharder magneet, of juist zonder? We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste waterontharder(s), zodat jij de jouwe kunt vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste waterontharder (van dit moment)’? We bespreken de beste waterontharder, de waterontharder die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope waterontharder te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de waterontharder beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een waterontharder gaat kopen.

Onze top 5 beste waterontharders nader bekeken

Nummer 1:

Deze allerbeste waterontharder voor woonhuizen is geschikt voor kunststof, koper en aluminium leidingen. Eenvoudig zelf te monteren, en dat zelfs zonder gereedschap. Deze waterontharder wordt compleet geleverd met bevestigingsmateriaal en niet onbelangrijk, Nederlandse handleiding.

Met deze waterontharder verwijder en voorkom je kalkaanslag zonder de gezonde mineralen uit het drinkwater te verwijderen. Daardoor ontstaat ook geen schade aan apparaten door kalkaanslag, bespaart je veel energie en kun je profiteren van zacht en gezond drinkwater.

Deze beste waterontharder kan 1500 liter water per uur bewerken, dat is 25 liter per minuut. Ter vergelijking: een volledig open gedraaide kraan levert ongeveer 10 liter per minuut. De CalConditioner gebruikt 3 Watt per uur. 

Nummer 2:

Wanneer een waterontharder een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop waterontharder. Het gaat in deze dus niet zozeer om een waterontharder die goedkoop is, maar is een combinatie van bovenstaande factoren.

Met deze beste koop waterontharder is kalkaanslag verleden tijd. De ontkalker verwijderd bestaande en verkomt nieuwe aanslag in leidingen en apparaten, hierdoor bespaar je tot 30% op energie en wel tot 50% op schoonmaakmiddelen. Ook gaan apparaten vele malen langer mee.

Deze beste koop waterontharder wordt als complete set geleverd en is geschikt voor alle type leidingen met een diameter van 12mm t/m 25mm. De ontkalker is ontworpen voor meerpersoonshuishoudens, waardoor deze universeel in gebruik is voor ieder huishouden.

De ontkalker wordt op de hoofdleiding voor of na de watermeter gemonteerd waardoor het water door een magnetische veld stroomt en de hechtende eigenschappen van kalk worden weggenomen. Hierdoor worden alle gezonde eigenschappen van het water behouden.

Nummer 3:

De waterontharder die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde waterontharder noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze best beoordeelde waterontharder is ontworpen voor huishoudens met laag waterverbruik en verzacht tot 3200 liter water per regeneratiecyclus. Deze waterontharder werkt volgens het ionenwisseling proces, wisselt de “hardheidsmineralen” calcium (Ca 2+ ) en magnesium (Mg 2+ ) proportioneel uit met natriumionen (Na + ). De kalkaanslag wordt verwijderd en het resultaat is zacht water.

De waterontharder kan een voorraad van 25 kg zouttabletten dragen. Dit is genoeg voor 3-4 maanden gebruik, natuurlijk wel afhankelijk van de waterhardheid en waterverbruik.

De regeneratiecyclus van de waterontharder is in te stellen op een gebruiksvriendelijke manier door middel van een ingebouwde watermeter. Je kunt zelf instellen wanneer de waterontharder moet gaan regenereren.

Deze best beoordeelde waterontharder krijgt overall een hoge waardering (4.9 uit 5 sterren) van zijn gebruikers voor onder andere zijn gebruiksgemak en gebruiksvriendelijkheid.

Nummer 4:

Deze beste koop waterontharder inclusief aansluitset in het iets duurdere prijssegment is geschikt voor een huishouden tot 5 personen. Het is verder een betrouwbare waterontharder die door zijn gunstige formaat in bijna elk huis is te plaatsen. Ook de installatie is eenvoudig. Dit kun je zelf doen, maar ook laten doen. 

Deze waterontharder werkt volledig automatisch. De waterontharder werkt op basis van ionenuitwisseling. De ionenuitwisseling wordt in onze ontharders mogelijk gemaakt door een goede kwaliteit harsfilter. 

De ontharder weet precies wanneer het tijd is om te regenereren. Het regenereren houdt in dat het harsfilter vol zit met opgevangen kalk. Dit filter wordt schoongemaakt door een zoutoplossing. Deze zoutoplossing spoelt de kalk van het filter en zorgt ervoor dat het harsfilter weer nieuwe kalk kan opvangen. De zoutoplossing met de kalk wordt door de waterontharder afgevoerd het riool in.

Regenereren kost ongeveer een half uur tijd. Na het installeren van deze waterontharder merk je direct verschil. Bijvoorbeeld tijdens het douchen! De waterontharder is verder onderhoudsarm en gemakkelijk te bedienen.

Nummer 5:

Dit is de oplossing tegen kalkaanslag. Bekend van t.v. en een echt Nederlands product. Deze beste koop waterontharder met een zacht prijskaartje van net boven de 130 euro is een magnetische waterontharder. Hierdoor zal de afzetting van kalk niet meer van toepassing zijn.

Door minder kalkvorming in het water voelt kleding na het wassen minder stijf aan, blijven kledingstukken langer mooi en slijten ze minder snel. Dus heb je minder wasmiddel nodig en bespaart u op kosten.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen voor wat betreft een beste waterontharder. Wil je een waterontharder met zout? Een goede maar betaalbare waterontharder? Of speelt budget, de waterontharder kosten geen rol? Een waterontharder met magneet misschien, of op basis van een waterontharder test beslissen welke waterontharder het beste bij jou past.

Hoe het ook zij, we hopen je met deze top 5 beste waterontharders in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker.

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in goede waterontharders en mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vinden van de voor jou beste waterontharder.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een waterontharder?

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste koop waterontharder, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste waterontharder, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

beste_waterontharder_02

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een waterontharder is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Een review over een waterontharder beste getest kan hierbij nuttig zijn. En verder, wil jij een energiezuinige waterontharder, een beste waterontharder met magneet of een waterontharder zonder zout wellicht?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft de beste waterontharder is redelijk groot, en dit maakt beslissen over welke waterontharder voor jou het beste is niet per definitie makkelijker.

Een waterontharder past goed in een huishouden waar er goed gelet wordt op duurzaamheid. Je producten gaan immers langer mee zonder al die vervelende kalkaanslag. Let je ook een beetje op de temperatuur in huis? Dat doe je eenvoudig met de beste slimme thermostaat. Profiteer ook van de beste smaak van water (met een smaakje) met onze Air Up review. Houd jij meer van een goede bak koffie? Wij zochten al eerder de beste Nespresso machine.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een waterontharder is over het algemeen vrij duidelijk, het ‘zachter’ maken van jouw water. Het (weg)filteren van calcium en magnesium. Maar wil je dit doen bij en voor een groot kantoor, zakelijk dus? Of privé? Thuis dus? Voor je gezin, één of tweepersoonshuishouden? Deze info is van belang om tot een goede keuze te komen voor wat betreft een waterontharder beste koop voor jouw (situatie) persoonlijk.

Verbruik waterontharder

Bij het uitzoeken van de beste waterontharder is het handig om inzichtelijk te hebben hoeveel water je ongeveer verbruikt per jaar. Deze gegevens kun je vinden op de factuur van je drinkwaterbedrijf. Fabrikanten van waterontharders zetten in de specificaties van desbetreffende waterontharder vaak voor welk (type) bedrijf of huishouden een waterontharder passend is. Een 1,2 of meerpersoonshuishouden tot een bepaald aantal bijvoorbeeld.

beste_waterontharder_03

Locatie waterontharder

De locatie waar je waterontharder komt te hangen of zitten, is tevens belangrijk bij aanschaf. Waterontharders zijn er in allerlei soorten en maten, dat heeft deze koopgids je vast al duidelijk gemaakt.

Zo zijn er compacte waterontharders, alle onderdelen zitten in één behuizing. Maar je hebt ook waterontharders die bestaan uit losse onderdelen. Het werkingsmechanisme is hetzelfde, maar de installatie niet.

Afhankelijk van jouw eigen situatie en de plek die jij hebt bedacht voor een waterontharder, zul je moeten beoordelen welke constructie voor jouw situatie, zakelijk of privé, het meest praktisch is.

Stroom en zout

Bij het zoeken naar een beste koop waterontharder is het handig om ook te letten op het stroomverbruik en zoutverbruik van een waterontharder. Een waterontharder doet zijn werk de hele dag door en dit kost stroom.

Hoe zuiniger de waterontharder, hoe meer je bespaart op stroom en dus kosten. Hetzelfde geldt ook voor het zoutverbruik. De ene waterontharder verbruikt meer zout dan de ander. En ook het kopen van zout kost natuurlijk geld. Zaken om rekening mee te houden bij en voor aanschaf.

Waterontharder zout

Veel waterontharders werken met behulp van zout. En voor wat betreft waterontharder zout is er ook weer keuze te over! Je kunt waterontharder zout kopen in blokken en zakken in allerlei soorten en maten en prijzen. Afhankelijk van jouw situatie en jouw waterontharder kun jij zelf het beste beoordelen welk waterontharder zout het meest passend is. In deze is er geen zwart wit antwoord te geven op de vraag welk zout het meest geschikt is. Dit verschilt per situatie. 

We adviseren dan ook om je hier zelf even wat uitgebreider over in te lezen. Vaak wordt er bij een bepaalde waterontharder ook een bepaald type zout geadviseerd. Toch is er bijna geen waterontharder die slechts ‘werkt’ op één type zout voor een waterontharder.

Waterontharder kosten

Een waterontharder kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende waterontharders die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een waterontharder goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een waterontharder beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope waterontharder?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope waterontharder kan voor jou wel een beste waterontharder zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste waterontharder. Je wilt gezonder drinkwater of misschien wil je juist voorkomen dat je veel kalkaanslag krijgt in de badkamer. Hoe dan ook, hier zit je goed. Wij zochten namelijk de beste waterontharder voor je. Want waar begin je?

En kies je voor een elektrische waterontharder, een waterontharder die werkt met een zoutoplossing of kies je toch voor de magnetische waterontharder? Iedereen belooft hetzelfde resultaat, een kalkvrij huis en zacht water.

Maar is dat ook zo? En welke waterontharder is het beste. En welke prijs betaal je daarvoor? Daarom zijn wij er. Een onafhankelijke groep mensen die alle waterontharders eens stevig aan de tand voelt. Dit doen we op basis van prijs / kwaliteit maar ook op basis van gebruikerservaringen.

Het enige dat jij nog hoeft te doen is een goede waterontharder uitzoeken. Een waterontharder die past bij jouw situatie. Veel plezier met zacht water!

Veelgestelde vragen over een wateronthaarder

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder zet hard water om in zacht water. Zorgen voor een vermindering van kalk in het water. Dit doen ze meestal door middel van ionenwisseling, maar ze kunnen ook werken conform elektromagnetisme of omgekeerde osmose. Ook zijn er twee typen waterontharders, namelijk mechanische en elektronische waterontharders.

Welke waterontharder werkt echt?

De waterontharder die echt werkt, is de waterontharder die aantoonbaar zorgt voor een vermindering van kalk in het water. Afhankelijk van de kwaliteit van het water en de werking van de waterontkalker, zul je moeten bekijken welke waterontkalker het beste bij jouw situatie past en tevens het beste en meest efficiënt zijn werk kan en zal doen.

 

Wat is de beste waterontharder?

De beste waterontharder, dat is niet één type model of merk. Een waterontharder die voor jou de beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede waterontharder is in ieder geval een waterontharder die water ‘zacht’ maakt. Aantoonbaar het kalkgehalte in water vermindert.

Wat is een goede, betaalbare waterontharder?

Een goede waterontharder, dat is een waterontharder die jouw water ‘zacht’ maakt. Wat een betaalbare waterontharder is, of wordt gevonden eigenlijk, is voor de individuele mens verschillend. Waterontharders verschillen onderling behoorlijk in prijs. Het is dan ook goed om verschillende waterontharder reviews en prijzen door te nemen alvorens aanschaf.

 

Waar koop ik de beste waterontharder?

Een waterontharder kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Beste waterontharder, de eindconclusie

Wat is een goede waterontharder

De waterontharder beste koop is uiteraard ook een goede waterontharder, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste waterontharder zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit.

Verbruik waterontharder

Bij het uitzoeken van de beste waterontharder is het handig om inzichtelijk te hebben hoeveel water je ongeveer verbruikt per jaar. Deze gegevens kun je vinden op de factuur van je drinkwaterbedrijf. Fabrikanten van waterontharders zetten in de specificaties van desbetreffende waterontharder vaak voor welk (type) huishouden een waterontharder passend is. Een 1,2 of meerpersoonshuishouden tot een bepaald aantal. 

Zo kun je bepalen of de waterontharder die jij op het oog hebt, passend is voor jouw huishouden voor wat betreft verbruik.

Locatie waterontharder 

De locatie waar je waterontharder komt te hangen of zitten, is tevens belangrijk bij aanschaf. Waterontharders zijn er in allerlei soorten en maten, dat heeft deze koopgids je vast al duidelijk gemaakt. Zo zijn er compacte waterontharders, alle onderdelen zitten in één behuizing. Maar je hebt ook waterontharders die bestaan uit losse onderdelen. Het werkingsmechanisme is hetzelfde, maar de installatie niet. Afhankelijk van jouw eigen situatie en de plek die jij hebt bedacht voor je waterontharder, zul je moeten beoordelen welke constructie voor jouw situatie het meest praktisch is.

Capaciteit/ stroomverbruik

Bij het zoeken naar een beste koop waterontharder is het handig om ook te letten op het stroomverbruik en zoutverbruik van een waterontharder. Een waterontharder doet zijn werk de hele dag door en dit kost stroom. Hoe zuiniger de waterontharder, hoe meer je bespaart op stroom en dus kosten. Hetzelfde geldt ook voor het zoutverbruik. De ene waterontharder verbruikt meer zout dan de ander. En ook het kopen van zout kost natuurlijk geld. Zaken om rekening mee te houden bij en voor aanschaf.

Wat is de beste waterontharder

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste waterontharder en je uitgelegd dat een waterontharder beste getest, niet perse de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is best redelijk groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

De 5 beste waterontharders die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

De 5 beste waterontharders die beschreven zijn in deze koopgids vind je hieronder nogmaals op een rijtje:

 1. 1. CalConditioner CC1500 Waterontharder

  #1 Beste waterontharder
  CalConditioner CC1500 Waterontharder. Elektronische ontkalker

  Elektronische ontkalker

  Deze ontkalker is geschikt voor huishoudens tot 11 personen en past op alle standaard leidingen. Je plaatst deze ontkalker eenvoudig in de meterkast, zorg er wel voor dat je een stopcontact beschikbaar hebt.

  €199 bij bol.com
  bol.com (€199,00)
 2. 2. DAT elektronische waterontharder

  #2 Beste koop waterontharder
  DAT elektronische waterontharder. Zeer eenvoudige installatie

  Zeer eenvoudige installatie

  Deze elektronische ontharder wikkel je eenvoudig om de leidingen, steek de stekker in het stopcontact en het proces begint. Door gebruik van een speciale frequentie zal het kalk zich hechten aan metaaldelen in het leidingwater waardoor het kalk zich niet zal hechten aan kranen, leidingen etc.

 3. 3. Divisoft A12 waterontharder  

  #3 Best beoordeelde waterontharder
  Divisoft A12 waterontharder  . Zeer betrouwbaar

  Zeer betrouwbaar

  Deze complete waterontharder of waterontkalker wordt geleverd met een installatiepakket met duidelijke beschrijving. Eenvoudig te plaatsen en te installeren en is geschikt voor huishoudens tot en met 5 personen.

  €495 bij bol.com
  bol.com (€495,00)
 4. 4. Waterontharder.com – Amfa4000® 

  #4 Beste magnetische waterontharder
  Waterontharder.com – Amfa4000® . Magnetische ontkalker

  Magnetische ontkalker

  Deze zeer eenvoudig te plaatsen ontharder werkt zoals beloofd. Wel is het zo dat doordat het een magnetisch systeem is het enkele weken kan duren voordat alle kalk verwijdert is uit de leidingen.

  €119 bij bol.com
  bol.com (€119,00)
 5. 5. Aqmos R2D2-32

  #5 Beste waterontharder op zoutbasis
  Aqmos R2D2-32. Nederlands product

  Nederlands product

  Deze waterontharder werkt op zouttabletten. 25KG zouttabletten is genoeg voor 3-4 maanden ontkalken. Deze waterontkalker is geschikt voor 22mm leidingen en wordt geleverd incusief al het aansluitmateriaal.

  €419 bij bol.com
  bol.com (€419,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

5 mensen beoordeelden dit artikel met een 3.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.