Beste watertafel van 2023

Top 5 best geteste watertafels of zandtafels volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 23 juni 2023 @14:44

beste_watertafel_zandtafel

Jij bent op zoek naar de beste watertafel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de watertafels van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 watertafels of zandtafels uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is Little Tikes Piratenboot als beste watertafel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste watertafels van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een watertafel. Wist je bijvoorbeeld dat de beste watertafel van Little Tikes is en goed voor urenlang plezier? Lees snel verder…

#1 Beste watertafel
Little Tikes Piratenboot – Watertafel. Een echte piratenboot

Een echte piratenboot

Deze Little Tikes piratenboot is een waar feest voor kinderen. Deze watertafel komt met twee speelfiguren, een echt waterkanon en een constant stromende fontein.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€103,95 bij toppy.nl
toppy.nl (€103,95)

Naar de top 5

Top 5 beste watertafels van dit moment

Hoe komt deze top 5 watertafels tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 14 watertafels uitvoerig getest en vergeleken.

14 watertafels vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 watertafels worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Little Tikes Piratenboot – Watertafel

  #1 Beste watertafel
  Little Tikes Piratenboot – Watertafel. Een echte piratenboot

  Een echte piratenboot

  Deze Little Tikes piratenboot is een waar feest voor kinderen. Deze watertafel komt met twee speelfiguren, een echt waterkanon en een constant stromende fontein.

  €103,95 bij toppy.nl
  toppy.nl (€103,95)
 2. 2. Watertafel – Zandtafel – Speeltafel

  #2 Beste koop watertafel
  Watertafel – Zandtafel – Speeltafel. 25 delige water- en zandtafel

  25 delige water- en zandtafel

  Deze water- of zandtafel is goed voor urenlang plezier. Je krijgt er diverse vormen, emmertjes en bootjes bij zodat de kleintjes zich niet snel zullen vervelen.

  €59,95 bij bol.com
  bol.com (€59,95)
 3. 3. Step2 Dino Showers Watertafel 

  #3 Beste dino watertafel
  Step2 Dino Showers Watertafel . In dinosaurussen thema

  In dinosaurussen thema

  Deze schitterende watertafel van Step2 neemt je mee naar de tijd van de dinosaurussen. Wordt geleverd met dino's en diverse losse elementen. Met echte waterval.

  €141,50 bij bol.com
  bol.com (€141,50)
 4. 4. Oemmie Watertafel – Zandtafel 

  #4 Goed alternatief watertafel
  Oemmie Watertafel – Zandtafel . Eindeloos speelplezier

  Eindeloos speelplezier

  Deze watertafel of zandtafel bestaat uit 3 compartimenten zodat je met zand en water tegelijk kunt spelen. Deze watertafel komt met vele accessoires.

  €38,95 bij bol.com
  bol.com (€38,95)
 5. 5. Feber Zand en Watertafel – Speeltafel – Groen/Rood

  #5 Meest handige watertafel
  Feber Zand en Watertafel – Speeltafel – Groen/Rood. Met 2 losse bassins

  Met 2 losse bassins

  Deze zandtafel heeft 4 individuele bakken en kan maar liefst 15 liter water bevatten. De bassins zijn uitneembaar en daardoor makkelijk schoon te maken of weer te vullen.

  €49,99 bij actievandedag.nl
  actievandedag.nl (€49,99)

Tips voor het kopen van de beste watertafel (zandtafel)

Wanneer je op zoek bent naar een watertafel (zandtafel) zal je merken dat het aanbod enorm is. Dit soort speelgoed is namelijk in veel varianten te verkrijgen. Hierbij kun je dus rekening houden met waar de kleine van houdt. Zo zijn er watertafels in de vorm van een piratenschip of juist een model dat is verwerkt in een picknicktafel. Kijk hoeveel ruimte je in de tuin of op het balkon hebt, zodat je weet welke tafel je kunt aanschaffen. Ook kun je rekening houden met de leeftijd en de lengte van je kind. Sommige tafel zijn hoger dan de andere. De prijzen van dit speelgoed kunnen ook erg uiteenlopen. Je kunt dus online onderzoek doen naar een degelijke tafel die ook goed betaalbaar is. Vaak zie je deze tafels voornamelijk in de zomermaanden veel voorbijkomen. De prijs kan dan ook iets hoger liggen. Je kunt daarom in de koudere maanden vast dit speelgoed aanschaffen waar je kind in de zomer veel plezier van kan beleven.

Wat is een watertafel (zandtafel)

Een watertafel (zandtafel) is leuk speelgoed dat voornamelijk in de zomermaanden wordt gebruikt. Met deze tafel kunnen kinderen zowel met water als met zand spelen. Dat komt doordat de tafel vaak is voorzien van meerdere vakken. In het ene vak kun je water doen en in het andere vak zand. Zo kan het kind zelf bepalen waar hij of zij mee wil spelen. Een watertafel wordt doorgaans buiten neergezet. Zo kan er zorgeloos met water worden gespeeld. Ideaal wanneer het buiten erg warm is. De watertafels zijn vaak ook voorzien van leuke extraatjes waarmee kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Vaak zijn de watertafels ook groot van stuk waardoor je kind hier prima samen met broertjes, zusjes of vriendjes en vriendinnetjes mee kan spelen. Naast dat je de zand- en watertafel kunt vullen met zand en water, kun je hem ook vullen met kinetisch zand, gekleurde bonen of scheerschuim. Op die manier kunnen kinderen in de wintermaanden ook gebruik maken van dit speelgoed, maar dan binnenshuis. 

De verschillende uitvoeringen van de watertafel (zandtafel)

De watertafel (zandtafel) is te verkrijgen in diverse uitvoeringen. Daarom zal de prijsklasse ook erg verschillen. Er zijn watertafels waar kleintjes al vanaf 18 maanden mee kunnen spelen. Hier kunnen ze wel snel weer uitgroeien waardoor het geen duurzame keuze is. Er zijn diverse tafels waar de kinderen jarenlang plezier van kunnen beleven. De uitstraling van de tafels kunnen ook erg uiteenlopend zijn. Om er zeker van te zijn dat je kindje de vormgeving leuk vindt kun je de tafel samen met je kind uitzoeken. Zo weet je zeker dat je kind hier veel plezier van gaat beleven.

beste_watertafel_zandtafel_01

De voordelen van een watertafel (zandtafel)

Een watertafel (zandtafel) heeft veel voordelen. Zo kan een kind zich urenlang vermaken met dit speelgoed en kunnen ze lekker in de buitenlucht spelen. Tijdens de warme zomermaanden kunnen ze lekker met water spelen wat zorgt voor afkoeling. Doordat de tafels vaak groot van stuk zijn is er ruimte genoeg om samen met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Dit is weer goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Wanneer het buiten koud is en je niet wilt dat je kind met water gaat spelen, kun je de tafel puur gebruiken als zandtafel. Ook hier kunnen kinderen zich urenlang mee vermaken. Wil je de tafel in de koude maanden liever opbergen en alleen gebruiken in de zomermaanden? Dan is dit speelgoed eenvoudig uit elkaar te halen en op te bergen. Iedere zomer trek je de tafel weer uit de schuur en kunnen de kinderen zich hier volop mee vermaken. Een watertafel is op veel fronten goed voor de ontwikkeling van het kind en is goed voor de sensomotoriek.

Veelgestelde vragen over de beste watertafel

Voor welke leeftijd is dit leuk speelgoed?

Er zijn verschillende soorten tafels te koop. Vanaf 18 maanden kan er al met een zandtafel worden gespeeld. Om het meeste plezier uit de tafel te halen kun je beter iets langer wachten. Zo kun je een grotere tafel aanschaffen waar kinderen jarenlang plezier van kunnen beleven. De kleinste tafel voor 18 maanden staat namelijk lager bij de grond. Na verloop van tijd zal deze tafel te laag zijn voor je kind waardoor je weer een nieuwe tafel moet kopen. Sommige kinderen van 8 tot 10 jaar kunnen zich nog kostelijk vermaken met een zandtafel.

Waar koop je de beste watertafel (zandtafel)

Er zijn diverse speelgoedwinkels waar je dit speelgoed kunt kopen. Ook online zal je een ruime keuze hebben uit diverse tafels. Hierbij kun je goed kijken naar het ontwerp van de tafel en het budget. Door de vele verschillende soorten en formaten van dit speelgoed is de prijs ook erg uiteenlopend. Het is dan verstandig om een tafel te kopen waar je kind jarenlang plezier van kan hebben. Wanneer dit een grote uitgave is kun je de kosten altijd nog delen met de rest van de familie.

Hoelang kan dit speelgoed worden gebruikt?

Een zandtafel van goede kwaliteit kan jarenlang meegaan. Hierbij is het aan te raden om de tafel in de koudere maanden binnen te zetten en in de zomermaanden af te dekken wanneer het speelgoed niet wordt gebruikt. Op die manier blijft de tafel mooi en gaat deze ook lang mee. Het is en blijft een gebruiksvoorwerp. Toch zijn de meeste tafels erg sterk en solide. Hierdoor kun je zeker jaren vooruit met dit speelgoed. Het ene kind is sneller uitgekeken op het speelgoed dan het andere kind. Je kunt er dan altijd voor kiezen om het product weer te verkopen of door te geven aan een ander familielid.

Wat kost een zand/watertafel?

De prijzen verschillen enorm, afhankelijk van het formaat en de uitstraling van de tafel. Voor een kleiner en simpeler ontwerp betaal je zo’n 20 euro en voor een grotere tafel met meer speelmogelijkheden kun je rekenen op een prijs tussen de 80 en 150 euro. Hier zitten een aantal uitschieters bij van rond de 500 euro. Doe online goed onderzoek om zo diverse prijzen met elkaar te vergelijken.Nogmaals onze top 5 beste watertafels en zandtafels op een rijtje

 1. 1. Little Tikes Piratenboot – Watertafel

  #1 Beste watertafel
  Little Tikes Piratenboot – Watertafel. Een echte piratenboot

  Een echte piratenboot

  Deze Little Tikes piratenboot is een waar feest voor kinderen. Deze watertafel komt met twee speelfiguren, een echt waterkanon en een constant stromende fontein.

  €103,95 bij toppy.nl
  toppy.nl (€103,95)
 2. 2. Watertafel – Zandtafel – Speeltafel

  #2 Beste koop watertafel
  Watertafel – Zandtafel – Speeltafel. 25 delige water- en zandtafel

  25 delige water- en zandtafel

  Deze water- of zandtafel is goed voor urenlang plezier. Je krijgt er diverse vormen, emmertjes en bootjes bij zodat de kleintjes zich niet snel zullen vervelen.

  €59,95 bij bol.com
  bol.com (€59,95)
 3. 3. Step2 Dino Showers Watertafel 

  #3 Beste dino watertafel
  Step2 Dino Showers Watertafel . In dinosaurussen thema

  In dinosaurussen thema

  Deze schitterende watertafel van Step2 neemt je mee naar de tijd van de dinosaurussen. Wordt geleverd met dino's en diverse losse elementen. Met echte waterval.

  €141,50 bij bol.com
  bol.com (€141,50)
 4. 4. Oemmie Watertafel – Zandtafel 

  #4 Goed alternatief watertafel
  Oemmie Watertafel – Zandtafel . Eindeloos speelplezier

  Eindeloos speelplezier

  Deze watertafel of zandtafel bestaat uit 3 compartimenten zodat je met zand en water tegelijk kunt spelen. Deze watertafel komt met vele accessoires.

  €38,95 bij bol.com
  bol.com (€38,95)
 5. 5. Feber Zand en Watertafel – Speeltafel – Groen/Rood

  #5 Meest handige watertafel
  Feber Zand en Watertafel – Speeltafel – Groen/Rood. Met 2 losse bassins

  Met 2 losse bassins

  Deze zandtafel heeft 4 individuele bakken en kan maar liefst 15 liter water bevatten. De bassins zijn uitneembaar en daardoor makkelijk schoon te maken of weer te vullen.

  €49,99 bij actievandedag.nl
  actievandedag.nl (€49,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews