De beste webcam? Check de top 5!

Haarscherp zichtbaar bij elke meeting op afstand.

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 6 september 2022 @13:21

Jij bent op zoek naar een webcam voor op je kantoor, bij je bedrijf of thuiswerkplek. Het maakt ook eigenlijk niet uit, je wilt gewoon de beste webcam voor jouw situatie. Of het nou gaat om de beste webcam voor thuiswerken of voor andere doeleinden. Er is veel keuze wanneer het gaat om webcams. Middels deze blog helpen wij je de zoektocht te vergemakkelijken, door onze top 5 beste koop webcam met je te delen. Leuk dat je meeleest! Klik hier om direct naar de top vijf te gaan. Weinig tijd? De beste webcam is de  Logitech C270.

beste_webcam_02

Zonder twijfel de beste webcam van 2022!

Logitech C270

beste_webcam_01
Logitech C270 Bekijk op Bol.com

Wat is de beste webcam?

De beste webcam is niet perse de webcam met het allerhoogste prijskaartje, of de webcam die het best beoordeeld is. De webcam die het beste is, is die webcam die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste webcam.

De beste webcam kopen, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste webcam. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een beste webcam test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de beste keuze voor wat betreft webcam, ook de webcam die het beste beoordeeld wordt en de ‘best buy’. Dat hoeft niet de beste budget webcam te zijn, maar is wel een webcam met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een webcam. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste webcam voor teams, dan is het ruimtelijk beeld en een groothoek waarschijnlijk belangrijk. Omdat je hiermee veel beeld en dus zicht hebt. Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste webcam!

De beste webcam? Check hier de top 5!

De zoektocht naar de beste webcam kan best een lastige zoektocht zijn. Welk technische aspecten heb je nodig en welke aspecten hebben de webcams. Wij zochten het voor je uit. Hieronder vind je de complete top 5 inclusief alle eigenschappen die de webcams hebben.

1

Logitech C270 – 720p HD Webcam

Beste webcam

beste_webcam_01

Compact voor een scherpe prijs

Beeldschermresolutie: 1280 x 720 Sensor/Pixel Numbers: 3.0 Megapixel Wifi vereist: Nee App vereist voor gehele functionaliteit: Nee Microfoon: Ja Kabellengte : 1,5 meter

De nummer 1 is een compacte hd webcam met ingebouwde microfoon. De resolutie is 3 megapixel en een ideale webcam voor chatten, internet en video bellen. Het prijskaartje van de beste budget webcam, of wel de webcam beste koop, is bijzonder gunstig in combinatie met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt! De reden dat deze beste koop webcam de eerste positie in deze top 5 van harte verdiend.

Wat we goed vinden:

 • Compact en makkelijk mee te nemen
 • Ingebouwde microfoon
 • Het LED lampje laat zien of de camera actief is

Wat we minder goed vinden:

 • De resolutie van 720 Pixels is niet het hoogste op de markt
2

Webcam – 4 MP

Beste koop

beste_koop_webcam_01

Haarscherp beeld, voor een haarscherpe prijs!

Beeldschermresolutie: 2560×1440 Sensor/Pixel Numbers: 4.0 Megapixel Wifi vereist: Nee App vereist voor gehele functionaliteit: Nee Microfoon: Ja Kabellengte : 1,3 meter

Deze beste webcam voor thuiswerken heeft een perfect beeld. De 4 miljoen megapixels dragen eraan bij dat videobellen maar ook opnames maken probleemloos verloopt. De twee ingebouwde microfoons zorgen ervoor dat je goed te verstaan bent! Verder mag de plug and play niet onbenoemd blijven. Je plugt de USB kabel in je laptop of computer en kunt direct aan de slag met deze mooie nummer 2 beste webcam.

Wat we goed vinden:

 • Scherp beeld
 • Eenvoudige installatie
 • Klein en praktisch

Wat we minder goed vinden:

 • Het statief is minder stabiel
3

Logitech C920

Best beoordeeld

best_beoordeelde_webcam

Scherp beeld en 2 ingebouwde microfoons

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080 Sensor/Pixel Numbers: 15 Megapixel Wifi vereist: Nee App vereist voor gehele functionaliteit: Ja Microfoon: Ja, 2 microofons Kabellengte : 1,4 meter

De nummer 3 in deze top 5 springt eruit door zijn goede kwaliteit video opname en tevens eenvoudige installatie. Er is sprake van een Full HD resolutie en ingebouwde microfoons. Deze microfoons zorgen voor een levensecht geluid. Verder zorgt de glazen lens voor prachtige, scherpe afbeeldingen. Het maakt deze webcam ook mede geschikt om fijn mee te gamen. Dit is misschien wel de beste hd webcam voor jou?!

Wat we goed vinden:

 • Makkelijk aan te sluiten
 • Full-HD 1080p videobellen
 • Premium autofocus

Wat we minder goed vinden:

 • Tripod niet inbegrepen
4

Logitech C920s – HD Pro Webcam

Beste webcam onder de 90 euro

best_beoordeelde_webcam_onder_90_euro

Met bijgeleverde privacy lenskap

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080 Sensor/Pixel Numbers: 15 Megapixel Wifi vereist: Nee App vereist voor gehele functionaliteit: Nee Microfoon: Ja Kabellengte : 1,5 meter

Deze webcam levert duidelijk en zeer gedetailleerd beeld in levendige kleuren! Mede door de HD focus en de lichtcorrectie is er sprake van een constant hoge kleurkwaliteit, onder elke licht omstandigheid. De twee microfoons zorgen voor een optimaal geluidskwaliteit en het gezichtsveld van 78 graden is breed genoeg voor 2 mensen. De nummer 4 in deze top 5 is een alleskunner en mede daardoor de beste allround webcam, wat ons betreft.

Wat we goed vinden:

 • Plug & Play
 • Privacyklep
 • beeldkwaliteit

Wat we minder goed vinden:

 • Geen statief meegeleverd
5

SMARTIFY Webcam

Beste koop onder de 40 euro

best_beoordeelde_webcam_onder_40_euro

Geen installatieprogramma vereist

Beeldschermresolutie: 1920 x 1080 Sensor/Pixel Numbers: 4 Megapixel Wifi vereist: Nee App vereist voor gehele functionaliteit: Nee Microfoon: Ja Kabellengte : 2,5 meter

De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft de beste webcam test is de SMARTIFY Webcam – Met Ingebouwde Microfoon – Full HD 1080p – 4MP – Plug & Play. Net als zijn voorgangers, een fantastische webcam beste koop die gemakkelijk in gebruik is en waarmee je direct aan de slag kan. Zo kun je zonder verder installatie van programma’s videobellen. Ook zit er een ingebouwde microfoon in en is deze, alsmede het beeld, erg goed van kwaliteit.

Wat we goed vinden:

 • Haarscherp beeld
 • Goede geluidskwaliteit
 • Uitstekende prijs/ kwaliteitverhouding

Wat we minder goed vinden:

 • Minder goed beeld bij tegenlicht

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste webcam?

Wanneer je op zoek bent naar de beste webcam, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste webcam, tot een succes. De beste webcam kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de best webcam, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Ook is het goed om na te gaan wat het hoofdzakelijke gebruiksdoel is of wordt van je webcam. Gebruik je hem alleen, of met meerdere mensen? Wanneer je op zoek bent naar een beste webcam voor teams, dan zijn er andere aandachtspunten dan wanneer je op zoek bent naar de beste goedkope webcam voor een potje gamen. Een webcam is een belangrijk onderdeel van je werkplek. Zeker als je veel online vergaderingen hebt. Maar denk je ook aan de rest van je werkplek? Wij selecteerden namelijk ook de het beste toetsenbord, de beste printer voor thuis en bijvoorbeeld de beste bureaustoel. We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste webcam hieronder uiteen.

Het gebruiksdoel 

Wanneer je een webcam aan wilt schaffen om videogesprekken, wellicht youtube of filmpjes voor overige kanalen wilt opnemen, live video, videospellen of de webcam(beelden) ook wilt inzetten als bewakingsfunctie, dan heb je voor deze streaming minimaal een full HD resolutie nodig. Het is goed dit in je achterhoofd te houden wanneer je de omschrijvingen en functies van de verschillende webcams doorspit.

beste _webcam_05

Hoogte van de resolutie

De hoogte van de resolutie van een webcam zegt wat over de kwaliteit van het beeld. Hoe lager de resolutie, hoe minder goed, of eigenlijk scherp het beeld wordt. Voor een video opname wordt over het algemeen een resolutie hoger dan 720P geadviseerd. Voor professioneel gebruik, wanneer je bijvoorbeeld regelmatig filmpjes opneemt voor zakelijke doeleinden, worden modellen met hogere resolutie geadviseerd (tot 4k). Dit zijn vaak ook de beste webcams voor thuiswerken.

Gezichtsveld lens

Dit punt is een belangrijke wanneer je op zoek bent naar de best webcam voor teams en met meerdere mensen vergaderd, of met meerdere mensen te zien bent voor de webcam. Het gezichtsveld van de lens is gerelateerd aan de wijdte van het vlak dat de camera oppikt. Gemiddeld ligt deze tussen de 90 en 180 graden. Wanneer je voornamelijk gesprekken voert met je familie en vrienden, is een gezichtsveld van rond de 90 graden voldoende. Maar bij het streamen van video’s, heb je echt een groter gezichtsveld nodig.

Aanwezigheid microfoon

De aanwezigheid van een microfoon of microfoons was niet standaard bij webcams, dit wordt echter wel steeds meer gebruikelijk. Check altijd welk microfoon(s) is of worden meegeleverd en de specificaties. Want waar je de webcam ook voor wilt gebruiken, je kunt over het algemeen niet zonder microfoon..

 Op zoek naar de beste webcam met microfoon, check dan vooral even de nummer 3 van de top 4: de Logitech C920 – HD Pro Webcam – Full HD 1080p – Twee microfoons .

beste _webcam-07

Compatibiliteit

Wanneer je een beste webcam koopt, dan is het vrij wenselijk dat deze compatibel is met je/ past bij je besturingssysteem. Anders gaat het niet werken. Het is dan ook goed om te checken of de specs niet worden beperkt door de software of hardware van je laptop of computer. We zeggen daarom, lang leve de plug and play apparaten. Je hoeft voor gebruik niets te installeren of configuraties aan te passen. 

De nummer 4 van de top van van beste webcam, de Logitech C920s – HD Pro Webcam is zo’n fijne plug and play webcam.

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende webcams die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. En ook of je op zoek bent naar een beste budget webcam, of dat een webcam best iets meer mag kosten. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’. 

De nummer 5 van onze top 5, de SMARTIFY Webcam – Met Ingebouwde Microfoon – Full HD 1080p – 4MP – Plug & Play is een webcam van prima kwaliteit met een prijskaartje van maar 26,99Dit is tevens de goedkoopste webcam uit de top 5!

Hoe wij testen

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

beste_webcam_06

Wat is de beste webcam? De eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste webcam. Of dat voor jou nou de beste webcam met microfoon is, de beste budget webcam of de beste goedkope webcam. Of misschien was je juist op zoek naar de beste webcam voor thuiswerken, beste webcam voor teams of de beste hd webcam. ​We hopen dat je zoektocht gelukt en geslaagd is. Want de keuze is uiteindelijk geheel aan jezelf. En dat is juist wanneer er veel keuze is, niet altijd eenvoudig.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen bij gebruik van een webcam. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste webcam voor teams, dan is het ruimtelijk beeld en een groothoek waarschijnlijk belangrijk. Omdat je hiermee veel beeld en dus zicht hebt. Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen. Nu eerst door naar de top 5 beste webcam!

Om het je makkelijk te maken, hierbij nogmaals de top 5 beste webcams!

Logitech C270

Beste webcam
beste_webcam_01
Logitech C270 Beste webcam Bekijk op Bol.com

Webcam – 4 MP

Beste koop
beste_koop_webcam_01
Webcam – 4 MP Beste koop Bekijk op Bol.com

Logitech C920

Best beoordeeld
best_beoordeelde_webcam
Logitech C920 Best beoordeeld Bekijk op Bol.com

Logitech C920s

Beste webcam onder de 90 euro
best_beoordeelde_webcam_onder_90_euro
Logitech C920s Beste webcam onder de 90 euro Bekijk op Bol.com

SMARTIFY Webcam

Beste koop onder de 40 euro
best_beoordeelde_webcam_onder_40_euro
SMARTIFY Webcam Beste koop onder de 40 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!