Beste wegwerp bbq van 2023

Top 5 best geteste wegwerp bbq volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 8 mei 2023 @13:58

beste_wegwerp_bbq

Jij bent op zoek naar de beste wegwerp bbq? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de wegwerp bbq van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 wegwerp bbq’s uitgebreid getest en vergeleken. Na 11 uur onderzoek is Wegwerp bbq als beste wegwerp bbq uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wegwerp bbq’s van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een wegwerp bbq. Wist je bijvoorbeeld dat de beste wegwerp bbq een brandduur van 60 minuten heeft? Lees snel verder…

#1 Beste wegwerp bbq
Wegwerp BBQ | Barbeceu/Grill | 30 x 24 cm. Voor 8 hamburgers

Voor 8 hamburgers

Een redelijke ruime wegwerp bbq, geschikt voor 8 hamburgers. De behuizing is volledig van aluminium gemaakt voor optimale warmtegeleiding. Aansteken gaat eenvoudig en de bbq brandt ongeveer 45 minuten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€19,10 bij bol.com
bol.com (€19,10)

Naar de top 5

Top 5 beste wegwerp bbq’s van dit moment

Hoe komt deze top 5 wegwerp bbq’s tot stand?

11 uur getest door experts Onze experts hebben 14 wegwerp bbq’s uitvoerig getest en vergeleken.

14 wegwerp bbq’s vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wegwerp bbq’s worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Wegwerp BBQ | Barbeceu/Grill | 30 x 24 cm

  #1 Beste wegwerp bbq
  Wegwerp BBQ | Barbeceu/Grill | 30 x 24 cm. Voor 8 hamburgers

  Voor 8 hamburgers

  Een redelijke ruime wegwerp bbq, geschikt voor 8 hamburgers. De behuizing is volledig van aluminium gemaakt voor optimale warmtegeleiding. Aansteken gaat eenvoudig en de bbq brandt ongeveer 45 minuten.

  €19,10 bij bol.com
  bol.com (€19,10)
 2. 2. House of Charcoal Wegwerp Barbecue – Instant BBQ – 6 stuks

  #2 Beste koop wegwerp bbq
  House of Charcoal Wegwerp Barbecue – Instant BBQ – 6 stuks. Altijd een bbq bij de hand

  Altijd een bbq bij de hand

  Dit handige sixpack zijn gevuld met briketten voor langere brandtijd en ontbranden eenvoudig. Geschikt voor 4 hamburger. De briketten zijn gemaakt van 100% FSC hout.

 3. 3. Casus Grill Wegwerp BBQ

  #3 Meest milieuvriendelijke bbq
  Casus Grill Wegwerp BBQ. Milieuvriendelijke bbq

  Milieuvriendelijke bbq

  In 5 minuten is deze bbq op temperatuur en biedt plaats aan 6 hamburgers. De brandtijd bedraagt ongeveer 60 minuten waardoor je voldoende tijd hebt om met meerdere personen te grillen.

  €11,95 bij bol.com
  bol.com (€11,95)
 4. 4. 3 Stuks Mini |Instant Picnic wegwerp BBQ| voor 3 personen 

  #4 Meest compacte wegwerp bbq
  3 Stuks Mini |Instant Picnic wegwerp BBQ| voor 3 personen . Compacte wegwerp bbq

  Compacte wegwerp bbq

  Deze compacte wegwerp bbq is warm binnen 15 minuten en brandt ongeveer een uur. LEt op, deze bbq wordt erg heet, verplaatst deze niet indien deze is aangestoken.

 5. 5. Ecogrill maat XL 24x24cm – Ecologische wegwerp barbecue 

  #5 Beste outdoor wegwerp bbq
  Ecogrill maat XL 24x24cm – Ecologische wegwerp barbecue . Scandinavische bbq

  Scandinavische bbq

  Deze ecologische wegwerp bbq werkt op basis van een eeuwen oud systeem, steek het blok in brand je hebt een bbq. Wel even een klein rooster meenemen.

  €14,90 bij bol.com
  bol.com (€14,90)

Tips voor het komen van de beste wegwerp bbq

Er zijn diverse plekken waar je een wegwerp bbq kunt kopen. Zowel online als in de winkels zie je deze bbq’s regelmatig liggen, zeker in de zomermaanden. Nu wil je natuurlijk niet zomaar een aankoop doen. Je wilt eerst zeker weten dat de bbq naar wens is voordat je deze aanschaft. Je kunt dan eerst kijken waar je precies naar op zoek bent. Zo kun je kijken wat je klaar wilt maken op de bbq en met hoeveel mensen je gebruik gaat maken van de bbq. Sommige bbq’s zijn namelijk wat groter of kleiner dan de andere. Ook verschillende prijzen van deze bbq’s enorm van elkaar. Wanneer je online zoekt naar een bbq voor eenmalig gebruik zie je dat je veel mogelijkheden hebt. Bij sommige webshops moet je een aantal dagen wachten tot je de bbq in huis hebt terwijl je de bbq bij andere winkels de volgende dag al in huis kunt hebben. Kijk dus wat jij belangrijk vindt om zo een bbq aan te schaffen die voldoet aan jouw wensen.

De voordelen van een wegwerp bbq

Een wegwerp bbq heeft vooral als voordeel dat het voor gemak zorgt. Een avondje bbq’en wordt met dit type bbq wel heel eenvoudig. Door het vaak kleine formaat van deze bbq kun je hem overal plaatsen, zelfs op een balkon. In vrijwel alle gevallen worden de aanmaakblokjes meegeleverd. Hierdoor heb je alles in huis om de bbq direct aan te steken. Bij een reguliere bbq moet je vaak een tijdje wachten tot je het vlees, het vis of de groente erop kunt leggen. Bij een bbq voor eenmalig gebruik kun je vrijwel direct aan de slag met het klaarmaken van het eten. Dit scheelt dus een hoop tijd. Ook wanneer iedereen is uitgegeten ben je minder tijd kwijt aan het opruimen. Daar waar je bij een normale bbq veel tijd kwijt bent aan het uit elkaar halen en schoonmaken van de bbq is dit bij een kleine bbq voor eenmalig gebruik niet het geval. Je kunt de bbq na gebruik gewoon weggooien. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat dit schadelijk is voor het milieu want dit type bbq wordt namelijk gerecycled waardoor hij uiteindelijk weer als bbq gebruikt kan worden. Je zet dus snel een heerlijke maaltijd op tafel en bent minder tijd kwijt aan de voorbereiding en het opruimen na het eten.

Waarom kiezen voor een wegwerp bbq

Een wegwerp bbq is een handige keuze wanneer je weinig ruimte hebt in de tuin of het balkon. Deze kleine bbq neemt namelijk erg weinig ruimte in beslag. Ideaal wanneer je op de camping staat of wanneer je last minute thuis wilt gaan bbq’en maar geen nieuwe bbq wilt aanschaffen. Zo hoef je alleen nog het stokbrood, het vlees, de groente en wat vis in huis te halen om heerlijk te genieten van een avondje bbq’en. Deze bbq’s kun je vaak vinden in de supermarkt of bij campingwinkels. Hierbij kun je kijken naar de manier waarop de bbq werkt. Zo is de ene bbq na 5 minuten al klaar voor gebruik en de andere na 20 minuten. Sommige bbq’s voor eenmalig gebruik werken op kolen en andere werken weer met aanmaakblokjes. Ook hierbij kun je zelf kijken wat je fijner vindt om hier jouw keuze op te baseren. Wanneer je iets meer geld neerlegt kun je een wegwerp bbq kopen die minder CO2 uitstoot en op pootjes staat. Hiermee kun je erg soepel een heerlijk stukje vlees op tafel zetten.

beste_wegwerp_bbq_01

Hier kun je rekening mee houden

Wanneer je een wegwerp bbq aanschaft is het handig om te weten dat de onderkant van deze bbq erg warm kan worden. De aluminium bak kan zorgen voor brandplekken op de tafel, de tegels of op het gras. Je kunt de bbq daarom op een hittebestendige verhoging zetten om dit te voorkomen. Ook branden sommige bbq’s aanzienlijk langer dan andere of hebben ze een groter grillrooster. Ook kun je de bbq maar éénmalig gebruiken waardoor het geen duurzaam product is. Daarmee zijn het wel prima bbq’s voor een picknick in het park, een festival of voor op de camping.

beste_wegwerp_bbq_02

Veelgestelde vragen over de beste wegwerp bbq

Hoe vaak kun je gebruik maken van deze bbq?

Dit type bbq kun je eenmalig gebruiken. Na he aansteken van de bbq blijft deze in veel gevallen zo’n 1 uur en 30 minuten branden. Hiermee heb je tijd genoeg om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Na deze tijd kun je de barbecue weggooien.

Is een wegwerp bbq veilig in gebruik?

In principe is deze bbq veilig in gebruik wanneer je hier voorzichtig mee omgaat. Het is aanbevolen om gebruik te maken van een lange aansteker wanneer je de bbq gaat aansteken. Ook maak je bij deze bbq’s geen gebruik van spiritus is andere brandbare middelen. De bbq is voorzien van aanmaakblokjes of houtskolen welke je eenvoudig kunt aansteken. Je plaatst het rooster bovenop de vlammen en kunt lekker gaan grillen. Blijft hierbij voldoende op afstand en houdt er rekening mee dat de onderkant van de bbq erg warm kan worden. Zet de bbq niet op een plastic tafel neer doordat dit kan zorgen voor brandplekken.

Hoe maak je de bbq aan en wat heb je nodig?

Veel bbq’s zijn voorzien van handige instructies waarop je precies kunt zien hoe je de bbq kunt aanmaken. Doordat de meeste bbq’s als kant en klaar pakket worden geleverd hoef je alleen nog de aanmaakblokjes aan te steken. Je hebt dus zelf alleen nog een aansteker nodig en al het eten dat je op de bbq klaar wilt maken.

Waar koop ik een bbq voor eenmalig gebruik?

Dit soort bbq’s kun je op veel verschillende plekken kopen. Zo liggen ze in de zomermaanden in vrijwel iedere supermarkt en kun je ze eenvoudig online bestellen. Hierbij kun je vaak sets kopen met meerdere bbq’s. Zo kun je de komende maanden lekker vaak bbq’en met een bbq voor eenmalig gebruik. Wanneer je wilt letten op het budget kun je kiezen voor de betaalbaardere bbq. Deze kun je al vanaf 5 euro aanschaffen.

Nogmaals onze top 5 beste wegwerp bbq’s op een rijtje

 1. 1. Wegwerp BBQ | Barbeceu/Grill | 30 x 24 cm

  #1 Beste wegwerp bbq
  Wegwerp BBQ | Barbeceu/Grill | 30 x 24 cm. Voor 8 hamburgers

  Voor 8 hamburgers

  Een redelijke ruime wegwerp bbq, geschikt voor 8 hamburgers. De behuizing is volledig van aluminium gemaakt voor optimale warmtegeleiding. Aansteken gaat eenvoudig en de bbq brandt ongeveer 45 minuten.

  €19,10 bij bol.com
  bol.com (€19,10)
 2. 2. House of Charcoal Wegwerp Barbecue – Instant BBQ – 6 stuks

  #2 Beste koop wegwerp bbq
  House of Charcoal Wegwerp Barbecue – Instant BBQ – 6 stuks. Altijd een bbq bij de hand

  Altijd een bbq bij de hand

  Dit handige sixpack zijn gevuld met briketten voor langere brandtijd en ontbranden eenvoudig. Geschikt voor 4 hamburger. De briketten zijn gemaakt van 100% FSC hout.

 3. 3. Casus Grill Wegwerp BBQ

  #3 Meest milieuvriendelijke bbq
  Casus Grill Wegwerp BBQ. Milieuvriendelijke bbq

  Milieuvriendelijke bbq

  In 5 minuten is deze bbq op temperatuur en biedt plaats aan 6 hamburgers. De brandtijd bedraagt ongeveer 60 minuten waardoor je voldoende tijd hebt om met meerdere personen te grillen.

  €11,95 bij bol.com
  bol.com (€11,95)
 4. 4. 3 Stuks Mini |Instant Picnic wegwerp BBQ| voor 3 personen 

  #4 Meest compacte wegwerp bbq
  3 Stuks Mini |Instant Picnic wegwerp BBQ| voor 3 personen . Compacte wegwerp bbq

  Compacte wegwerp bbq

  Deze compacte wegwerp bbq is warm binnen 15 minuten en brandt ongeveer een uur. LEt op, deze bbq wordt erg heet, verplaatst deze niet indien deze is aangestoken.

 5. 5. Ecogrill maat XL 24x24cm – Ecologische wegwerp barbecue 

  #5 Beste outdoor wegwerp bbq
  Ecogrill maat XL 24x24cm – Ecologische wegwerp barbecue . Scandinavische bbq

  Scandinavische bbq

  Deze ecologische wegwerp bbq werkt op basis van een eeuwen oud systeem, steek het blok in brand je hebt een bbq. Wel even een klein rooster meenemen.

  €14,90 bij bol.com
  bol.com (€14,90)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.