Beste wespen bestrijdingsmiddel van 2023

Top 5 best geteste wespen bestrijdingsmiddelen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:02

beste_wespenbestrijdingsmiddel

Jij bent op zoek naar de beste wespen bestrijdingsmiddel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het wespen bestrijdingsmiddel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 21 wespen bestrijdingsmiddelen uitgebreid getest en vergeleken. Na 13 uur onderzoek is HGX Spray tegen wespen als beste wespen bestrijdingsmiddel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wespen bestrijdingsmiddelen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een wespen bestrijdingsmiddel. Wist je bijvoorbeeld dat het beste wespen bestrijdingsmiddel een zeer lange nawerking heeft? Lees snel verder…

#1 Beste wespen bestrijdingsmiddel
HGX spray tegen wespen – 14068N. Langdurige werking

Langdurige werking

Deze wespen spray van HG spuit je in de naden en kieren waar je deze wespen ziet. Het middel komt in het nest terecht en daar zullen de wespen sterven. Dit middel werkt tot maar liefst 6 weken lang.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€12,65 bij bol.com
bol.com (€12,65)

Naar de top 5

Top 5 beste wespen bestrijdingsmiddelen van dit moment

Hoe komt deze top 5 wespen bestrijdingsmiddelen tot stand?

13 uur getest door experts Onze experts hebben 21 wespen bestrijdingsmiddelen uitvoerig getest en vergeleken.

21 wespen bestrijdingsmiddelen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wespen bestrijdingsmiddelen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HGX spray tegen wespen – 14068N

  #1 Beste wespen bestrijdingsmiddel
  HGX spray tegen wespen – 14068N. Langdurige werking

  Langdurige werking

  Deze wespen spray van HG spuit je in de naden en kieren waar je deze wespen ziet. Het middel komt in het nest terecht en daar zullen de wespen sterven. Dit middel werkt tot maar liefst 6 weken lang.

  €12,65 bij bol.com
  bol.com (€12,65)
 2. 2. COMPO Wespen Schuim Gel Spray, 500 ml spuitbus

  #2 Beste wespen bestrijdingsmiddel schuim
  COMPO Wespen Schuim Gel Spray, 500 ml spuitbus. Krachtig schuim

  Krachtig schuim

  Dit wespenbestrijdingsmiddel spuit je bij de vermoedelijke ingang van het wespennest. Het schuim is dodelijk voor wespen en vormt tevens een barrière zodat wespen het nest niet meer in kunnen.

  €24,92 bij bol.com
  bol.com (€24,92)
 3. 3. KB Home Defense Wespen Spray – 400ml 

  #3 Beste koop wespen bestrijdingsmiddel
  KB Home Defense Wespen Spray – 400ml . Kant en klare spray

  Kant en klare spray

  Spuit dit middel in het nest en de wespen zullen afsterven. Het is belangrijk om dit in de avond te doen als de wespen rustig zijn en zoveel mogelijk in het nest zitten. Gebruik zo veel als mogelijk om alle wespen te doden. DIt middel heeft een nawerking van 4 tot 6 weken.

  €12,75 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€12,75)
 4. 4. Protect Home Wespen Schuimspray

  #4 Goed alternatief wespen bestrijdingsmiddel schuim
  Protect Home Wespen Schuimspray. Speciale schuimformulering

  Speciale schuimformulering

  Spuit het middel direct in het nest waarbij het belangrijk is om de uitgang direct vol te spuiten met schuim. Deze uitgang bevindt zich meestal aan de onderzijde van het nest.

  €9,69 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,69)
 5. 5. Ecostyle Wespen Spray – Insectenbestrijding – 400 ml

  #5 Ecologisch alternatief wespen bestrijdingsmiddel
  Ecostyle Wespen Spray – Insectenbestrijding – 400 ml. Op basis van pyrethrinen

  Op basis van pyrethrinen

  Dit middel kan gebruikt worden op de plaatsen waar de wespen het nest betreden. Vaak zijn dit kieren en naden. Spuit zoveel als mogelijk de ingang binnen. Dit middel heeft een nawerking van 2 weken.

  €12,99 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€12,99)

Op zoek naar een goed wespen bestrijdingsmiddel

Je bent op zoek naar het beste wespen bestrijdingsmiddel in de strijd tegen die rotbeesten. Elke zomer is het weer raak. Je wilt buiten genieten van een bbq of gewoon in de tuin zitten met je familie. Voor het weet komen er wespen boven je eten en drinken hangen en vliegen ze rond je hoofd. Ze zijn niet alleen vervelend, maar ook nog gevaarlijk vanwege hun nare steken. Een wespensteek kan behoorlijk pijnlijk zijn en is voor sommige mensen zelfs levensgevaarlijk. Een van de beste oplossingen voor je probleem met wespen is een goed bestrijdingsmiddel. Je leest hier alles over de verschillende soorten wespen bestrijdingsmiddelen die er bestaan. Ook komen er verschillende vragen, antwoorden en tips aan bod.

De ontwikkeling van een wespennest

Hoe kan het eigenlijk dat er elke zomer zoveel wespen in je tuin zitten? Dit heeft alles te maken met de ontwikkeling van wespennesten. Bij de beste omstandigheden kunnen deze nesten behoorlijk groot worden en zullen er dus veel wespen geboren worden. In de winter heb je geen last van wespen, omdat ze dan rusten op een veilige plek. Die kan zich onder grond bevinden, in een boom of in een nis van een huis of kantoor. De rustende wespen zijn de koninginnen. De rest van de wespen hebben de winterse temperaturen namelijk niet overleefd. De koninginnen zijn dan al bevrucht en ze zullen de hele winter slapen. Pas in de lente gaan ze hun eitjes leggen.

Het ontstaan van duizenden wespen

Als het wat warmer wordt in het voorjaar gaat de koningin een nest bouwen. Ze legt hierin haar eitjes. De eitjes worden eerst larven en na een aantal weken zullen deze zich ontpoppen tot wespen. Deze wespen gaan verder met de bouw van het nest. De koningin blijft ondertussen maar eitjes leggen. Uiteindelijk kan een groot nest meer dan 20.000 wespen bevatten! Om een dergelijk nest te lijf te gaan zul je het beste wespen bestrijdingsmiddel moeten hebben. Dit kan in de vorm van een poeder of een spray.

beste_wespenbestrijdingsmiddel_01

De beste middelen in de strijd tegen wespen

Als het om de bestrijding van wespen gaat heb je meerdere opties. Bijna iedereen heeft wel een hekel aan wespen en je wilt dus het beste wespen bestrijdingsmiddel kopen. Je kan kiezen uit sprays, poeders en vallen. Je kan kiezen voor middelen die de wespen verjagen met geuren waar ze niet van houden. Ook kan je gaan voor heftige bestrijdingsmiddelen met gif die de wespen zullen doden. Hieronder volgt een overzicht van de diverse middelen die het beste werken tegen wespen. 

De kracht van wespenpoeder

Wespenpoeder is een poeder waar wespen dood van gaan. Het is een van de beste bestrijdingsmiddelen tegen wespen. Het giftige poeder zit vol insecticiden, zoals permethrin. Door dit gif te eten zal het zenuwstelsel van de wesp het begeven. Ze overleven het eten van dit gif dan ook niet. Wespenpoeder is ook te gebruiken als je de nesten van wespen wilt bestrijden. Gooi een flinke hoeveelheid poeder in het nest. Het blijft dan aan de pootjes van de wespen zitten en ze zullen het door het hele nest heen verdelen. Alle wespen in het nest zullen sterven door het poeder. Je kan na ongeveer een dag veilig het nest weghalen. Laat dit het liefst door een speciaal bedrijf doen.

Gebruik een spray tegen wespen

Een andere methode om wespen te bestrijden is een goede spray. De beste spray bevat goede ingrediënten die de wespen doden. Meestal gaat het hierbij om een spray die giftige stoffen bevat. Pesticiden die wespen doden en vaak ook andere vervelende insecten. Ook zijn er sprays met schuim op de markt. Het giftige schuim vormt een dodelijke laag rond de wesp. Hij kan dan niet meer wegvliegen en zal sterven. Een giftige spray is altijd het meest effectief als je ongedierte wilt bestrijden. Let wel altijd goed op kleine kinderen en dieren als je een dergelijk middel gebruikt. Hou ze ver uit de buurt van het giftige bestrijdingsmiddel en ventileer een ruimte altijd goed nadat je een giftig wespen bestrijdingsmiddel hebt ingezet.

beste_wespenbestrijdingsmiddel_02

Een duurzame spray

Uiteraard zijn er ook meer verantwoorde sprays tegen wespen. Deze bevatten milieuvriendelijke bestanddelen en zijn bijna overal verkrijgbaar. Dit soort sprays werken vaak meer afschrikwekkend in de bestrijding van wespen. Ze zijn dus niet per se dodelijk voor de insecten. Toch werken ze als de beste. Ze werken door middel van natuurlijke geuren waar wespen niet van houden. Zoals citroen en kruidnagel. Je kan dit soort sprays vaak ook gemakkelijk zelf maken. Dit wespen bestrijdingsmiddel is helaas minder effectief dan een variant met gif. Toch kan het zijn dat je liever voor een dergelijk middel kiest, omdat je het milieu niet teveel wilt belasten.  

Andere methodes om van wespen af te komen

Giftige sprays en poeders worden het meest gebruikt in de strijd tegen wespen. Dit zijn de beste wespen bestrijdingsmiddelen. Daarnaast bestaan er nog andere middelen die werken tegen wespen. Het gaat hier om milieuvriendelijke en goedkope methodes. Gewone huis-, tuin- en keukenmiddelen kunnen heel goed ingezet worden om wespen weg te jagen. Lees hier alles over de beste alternatieven voor giftige bestrijdingsmiddelen.

Maak zelf een wespenval

Het is gemakkelijk om zelf een goede wespenval te maken. Als je een beetje handig bent draai je hier je hand niet voor om. Je neemt een plastic fles en knipt die in tweeën. Het bovenste deel van de fles, met de hals, zet je ondersteboven in het onderste deel. In het onderste deel van de fles schenk je een vloeistof waar wespen dol op zijn. Dit kan bijvoorbeeld limonade zijn of frisdrank. Wespen zijn dol op de geur van suiker en ze zullen dan ook massaal op de val afkomen. Ze vliegen door de hals naar binnen en deze werkt als een soort fuik. Eenmaal in het onderste deel van de fles aangekomen kunnen ze er niet meer uitkomen. Vervolgens zullen ze verdrinken in de zoete vloeistof. Dit is een zeer effectief wespen bestrijdingsmiddel. Een van de beste en meest goedkope methodes om van wespen af te komen.

Geuren die het beste werken als wespen bestrijdingsmiddel

Dan zijn er nog geurtjes waar wespen absoluut niet van houden. Citroen en kruidnagel bijvoorbeeld. Een beproefde methode in de strijd tegen wespen is het plaatsen van een halve citroen met hierin een aantal kruidnagels gestoken. De wespen zullen meteen een eindje omvliegen als ze deze combinatie ruiken. In plaats van een citroen kan je ook een limoen of sinaasappel gebruiken. Ook koffie is een hele nare geur voor wespen. Je kan wat koffiedik in een kom doen en die op tafel tussen het eten zetten. Ten slotte werkt een kopje of schaaltje gevuld met ammoniak als de beste. Wespen haten de geur van ammoniak en zullen dus uit de buurt blijven. Is de wespenplaag te hardnekkig en werken deze middeltjes niet afdoende? Ga dan toch voor een giftig wespen bestrijdingsmiddel.

Huur een specialist in

Het verwijderen van een wespennest in een behoorlijk gevaarlijke klus. Je kan dit zelf doen met de juiste voorbereidingen, maar het is beter om een gespecialiseerd bedrijf in te huren. Ze komen naar je toe met het beste wespen bestrijdingsmiddel. Ze dragen beschermende kleding en weten precies waar ze op moeten letten bij het verwijderen van het nest. De prijs voor een dergelijke service ligt meestal tussen de vijftig en honderd euro. Je bent dan wel voor een hele tijd af van die vervelende wespen. Het is het geld vaak meer dan waard, want een specialist weet het beste hoe je veilig ongedierte moet bestrijden. 

Drie tips voor de beste bestrijding van wespen

Wil je de wespen toch liever zelf te lijf gaan? Hou dan rekening met de volgende zaken. Met deze tips kom je een heel eind. Je hoeft dan waarschijnlijk geen duur wespen bestrijdingsmiddel meer aan te schaffen. Wees altijd voorzichtig en schakel bij twijfel toch liever een specialist in. De steek van een wesp wil je het liefst voorkomen. Deze kan pijnlijk zijn en soms zelfs een dodelijk afloop heb. Onderzoek dus altijd eerst of je allergisch bent voor wespen, voordat je ze zelf gaat bestrijden.

Tip 1: Gebruik de beste spray tegen wespen

Koop een goed wespen bestrijdingsmiddel. Dit is meestal een spray met insecticiden. Deze giftige spray zal alle wespen vakkundig doden. Spray direct in het nest of gebruik de spray voor vervelende individuele wespen die je lastig vallen. Ook een poeder kan goed werken. Toch is een spray wat praktischer in gebruik. Er zijn ook sprays tegen wespen die gebruik maken van schuim. Deze schuimspray werkt als de beste, omdat de wespen geen kans meer hebben om weg te vliegen. Ze worden als het ware ingekapseld door het schuim en kunnen geen kant meer op. 

Tip 2: Bescherm jezelf goed

Ga nooit zomaar op pad om wespen te bestrijden. Een wespensteek moet niet onderschat worden. Doe dus kleren aan die je lichaam het beste bedekken. Alle delen van je lichaam moeten beschermd zijn. Draag naast een lange broek en trui dus ook zeker handschoenen en lange sokken. Om je hoofd te bedekken kan je een stuk van een klamboe gebruiken. Op die manier maak je een soort hoofddeksel dat lijkt op de beschermende kappen die imkers dragen. Als je twijfelt aan de kleren die je draagt of niet zeker weet of je allergische bent voor wespen, kun je toch beter voor een extern bedrijf kiezen.  

Tip 3: Wacht tot het bijna donker wordt

Net als muggen zijn wespen goed te bestrijden als de zon bijna onder gaat. Ze gaan dan op zoek naar hun nest en zullen massaal deze plek opzoeken om te gaan rusten voor de nacht. Op dit moment kan je ze goed lokaliseren en zijn ze ook wat suffer. Gebruik op dit moment het beste wespen bestrijdingsmiddel en doodt zo de meeste wespen. Het is een heel goed tijdstip om effectief op wespen te jagen. Als je weet waar het wespennest zich bevindt kan je helemaal je slag slaan. De kans is groot dat je het hele nest doodt en de rest van de zomer verlost bent van die vervelende en gevaarlijke wespen.

Voorkom wespen

Er wordt vaak gezegd dat voorkomen beter is dan genezen. Dit geldt natuurlijk ook voor wespen. In plaats van te grijpen naar het beste wespen bestrijdingsmiddel wil je liever helemaal geen wespen tegenkomen. Hoe doe je dit? Hoe zorg je ervoor dat er geen wespen in je tuin komen tijdens de heerlijke zomermaanden?

Plaats gaas voor al je ramen

Dit middel is meer bedoeld voor wespen in je huis. In je tuin zijn ze al vervelend, maar je wilt ze al helemaal niet in je huis hebben. Je moet er dan op gaan jagen en ze kunnen behoorlijk agressief worden als ze niet goed meer hun weg naar buiten weten. Voorkom dus dat de wespen überhaupt je huis in kunnen komen. Dit doe je door het plaatsen van het beste gaas. Laat speciale horren op maat maken en zet die voor als je ramen en deuren neer. Bij je tuindeur kan je kiezen voor een flexibele hor die je op en dicht kan schuiven naar wens. 

Verjaag wespen met wierook

Kruidnagel, citroen en koffie werden al eerder genoemd als effectief wespen bestrijdingsmiddel. Wespen houden echt niet van deze geuren. Wat ook super werkt is de geur van wierook. Plaats een aantal stokjes in je tuin en zet deze aan. Je kunt ook binnenshuis een aantal wierookstokjes laten branden. Je hebt een beetje het gevoel dat je in een katholieke kerk bent, maar van wespen heb je in ieder geval geen last meer. De geuren en dampen van de wierook vormen het beste middel om wespen af te schrikken.

Hang een dispenser op tegen wespen

Nog een andere manier om wespen te verjagen is met een dispenser die je vult met een anti wespen middel. Deze dispenser spuit om de zoveel tijd automatisch een middel naar buiten waar wespen niet van houden. Kies voor een dispenser die werkt met natuurlijke ingrediënten of eentje die insecticiden verspreidt. Bij een dispenser die werkt met een giftig wespen bestrijdingsmiddel moet je goed opletten waar je hem ophangt. Hij mag niet in de buurt worden opgehangen van mensen en dieren. Kies dus een plek uit in een uithoek van je tuin. Je wilt natuurlijk het beste middel tegen wespen gebruiken, maar dit moet niet ten koste van je gezondheid gaan.

De meest gestelde vragen bij de aankoop van het beste wespen bestrijdingsmiddel

Wat is het beste wespen bestrijdingsmiddel?

Voor iedere situatie is een ander middel weer het beste. Het ligt eraan of je een heel wespennest in je tuin hebt. Of dat je bijvoorbeeld maar last hebt van een paar wespen. Bepaal dus goed wat jouw persoonlijke situatie is. Een spray tegen wespen die werkt op basis van gif is het vaak het meest effectief. Dit is dus het beste wespen bestrijdingsmiddel als je last hebt van heel veel wespen. Is de overlast wat kleiner dan kan je vaak volstaan met natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Maak zelf een wespenval of maak gebruik van wierook en een citroen met kruidnagel. Zorg ook voor horren voor je deuren en ramen. Verder kan je een dispenser ophangen met een middel tegen wespen. 

Hoe duur is het beste wespen bestrijdingsmiddel?

De prijs van een wespen bestrijdingsmiddel hangt af van een aantal factoren. De ingrediënten spelen een grote rol bij de prijsbepaling. Het hangt ook af van het soort bestrijdingsmiddel. Kies je voor een spray of juist een poeder? Kies je een middel dat werkt met milieuvriendelijke stoffen of kies je liever voor gif. Heb je last van heel veel wespen? Dan kan je beter voor gif kiezen of zelfs een specialist inschakelen. Dat is natuurlijk duurder, maar je bent dan wel het beste van de wespenoverlast verlost. De beste spray gaat lang mee en helpt je uitstekend in je strijd tegen wespen. Ook poeders werken best in de strijd tegen muggen. Je kan een heel wespennest met poeder bestrooien.

Waar koop je het beste wespen bestrijdingsmiddel?

Wespen bestrijdingsmiddelen koop je in een bouwmarkt of online. Het voordeel van een fysieke winkel is dat je er kan praten met de mensen die er werken. Ze zijn vaak op de hoogte van de laatste tips in de strijd tegen wespen. Ze kunnen je als de beste adviseren bij de aankoop van een goed wespen bestrijdingsmiddel. Het voordeel van online bestellen is dat je niet naar buiten hoeft. Je kan eenvoudig vanachter je computer op zoek naar de beste middelen tegen wespen. Je kan perfect diverse opties met elkaar vergelijken en zo tot een goede keuze komen. Ten slotte kan je er ook voor kiezen om de bestrijding van de wespen uit te besteden. In dat geval bel je een gespecialiseerd bedrijf op en komen zij je probleem met wespen voor je oplossen.

Nogmaals onze top 5 beste wespen bestrijdingsmiddelen op een rijtje

 1. 1. HGX spray tegen wespen – 14068N

  #1 Beste wespen bestrijdingsmiddel
  HGX spray tegen wespen – 14068N. Langdurige werking

  Langdurige werking

  Deze wespen spray van HG spuit je in de naden en kieren waar je deze wespen ziet. Het middel komt in het nest terecht en daar zullen de wespen sterven. Dit middel werkt tot maar liefst 6 weken lang.

  €12,65 bij bol.com
  bol.com (€12,65)
 2. 2. COMPO Wespen Schuim Gel Spray, 500 ml spuitbus

  #2 Beste wespen bestrijdingsmiddel schuim
  COMPO Wespen Schuim Gel Spray, 500 ml spuitbus. Krachtig schuim

  Krachtig schuim

  Dit wespenbestrijdingsmiddel spuit je bij de vermoedelijke ingang van het wespennest. Het schuim is dodelijk voor wespen en vormt tevens een barrière zodat wespen het nest niet meer in kunnen.

  €24,92 bij bol.com
  bol.com (€24,92)
 3. 3. KB Home Defense Wespen Spray – 400ml 

  #3 Beste koop wespen bestrijdingsmiddel
  KB Home Defense Wespen Spray – 400ml . Kant en klare spray

  Kant en klare spray

  Spuit dit middel in het nest en de wespen zullen afsterven. Het is belangrijk om dit in de avond te doen als de wespen rustig zijn en zoveel mogelijk in het nest zitten. Gebruik zo veel als mogelijk om alle wespen te doden. DIt middel heeft een nawerking van 4 tot 6 weken.

  €12,75 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€12,75)
 4. 4. Protect Home Wespen Schuimspray

  #4 Goed alternatief wespen bestrijdingsmiddel schuim
  Protect Home Wespen Schuimspray. Speciale schuimformulering

  Speciale schuimformulering

  Spuit het middel direct in het nest waarbij het belangrijk is om de uitgang direct vol te spuiten met schuim. Deze uitgang bevindt zich meestal aan de onderzijde van het nest.

  €9,69 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,69)
 5. 5. Ecostyle Wespen Spray – Insectenbestrijding – 400 ml

  #5 Ecologisch alternatief wespen bestrijdingsmiddel
  Ecostyle Wespen Spray – Insectenbestrijding – 400 ml. Op basis van pyrethrinen

  Op basis van pyrethrinen

  Dit middel kan gebruikt worden op de plaatsen waar de wespen het nest betreden. Vaak zijn dit kieren en naden. Spuit zoveel als mogelijk de ingang binnen. Dit middel heeft een nawerking van 2 weken.

  €12,99 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€12,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.