Beste wespenvanger van 2023

Top 5 best geteste wespenvangers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:02

beste_wespenvanger

Jij bent op zoek naar de beste wespenvanger? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de wespenvanger van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 wespenvangers uitgebreid getest en vergeleken. Na 7 uur onderzoek is Wespenvanger – Wespenval als beste wespenvanger uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wespenvanger van dit moment. In dit artikel geven onze experts 7 tips voor het kopen van een wespenvanger. Wist je bijvoorbeeld dat de beste wespenvanger eenvoudig te reinigen en in meerdere kleuren verkrijgbaar is? Lees snel verder…

#1 Beste wespenvanger
Wespenval | Wespenvanger | Wespenverjager . Hervulbare wespenvanger

Hervulbare wespenvanger

Deze vrolijke wespenvang staat niet alleen mooi in je tuin maar is ook nog eens uiterst effectief. Meerdere ingangen zorgen ervoor dat ook grote hoeveelheden wespen snel gevangen zitten. Deze wespenvanger komt in een set van 2 stuks en is in meerdere kleuren beschikbaar.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€10,25 bij bol.com
bol.com (€10,25)

Naar de top 5

Top 5 beste wespenvangers van dit moment

Hoe komt deze top 5 wespenvangers tot stand?

7 uur getest door experts Onze experts hebben 15 wespenvangers uitvoerig getest en vergeleken.

15 wespenvangers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wespenvangers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Wespenval | Wespenvanger | Wespenverjager 

  #1 Beste wespenvanger
  Wespenval | Wespenvanger | Wespenverjager . Hervulbare wespenvanger

  Hervulbare wespenvanger

  Deze vrolijke wespenvang staat niet alleen mooi in je tuin maar is ook nog eens uiterst effectief. Meerdere ingangen zorgen ervoor dat ook grote hoeveelheden wespen snel gevangen zitten. Deze wespenvanger komt in een set van 2 stuks en is in meerdere kleuren beschikbaar.

  €10,25 bij bol.com
  bol.com (€10,25)
 2. 2. BSI – Wespenval – Doeltreffende herbruikbare wespenval

  #2 Meest professionele wespenvanger
  BSI – Wespenval – Doeltreffende herbruikbare wespenval. Onbreekbaar en snel in gebruik

  Onbreekbaar en snel in gebruik

  Een handige wespenvanger welke snel te gebruiken is maar ook snel te verversen is. De 4 grote ingangen aan de bovenzijde laten de wespen eenvoudig binnen maar het is onmogelijk om te ontsnappen.

 3. 3. Wespenval + lokstof WASPTRAP

  #3 Best beoordeelde wespenvanger
  Wespenval + lokstof WASPTRAP. Met natuurlijke lokvloeistof

  Met natuurlijke lokvloeistof

  Deze wespenvanger lijkt veel op onze nummer twee. Qua systeem werken ze hetzelfde. Deze wespenvanger is iets minder sterk maar is nog steeds sterk genoeg voor zomers zonder wespen. Deze wespenvanger wordt geleverd met een natuurlijke lokstof.

  €22,02 bij bol.com
  bol.com (€22,02)
 4. 4. Svenska Living – Wespenvanger – 4 stuks

  #4 Handig 4-pack wespenvanger
  Svenska Living – Wespenvanger – 4 stuks. Handige 4-pack

  Handige 4-pack

  Een echte klassieker in vrolijke kleuren maar zeker niet minder effectief. Hang de 4 potjes op in je tuin en je zult verstelt staan hoeveel wespen je zult vangen. Vul de wespenvanger met een zoete vulling zoals ranja met suiker en wachten maar. De potjes zijn te reinigen maar wacht hier niet te lang mee om verstoppingen te voorkomen.

  €31,95 bij bol.com
  bol.com (€31,95)
 5. 5. Maatworkz – Wespenval – 2 stuks – Wespenvanger

  #5 Best te reinigen wespenvanger
  Maatworkz – Wespenval – 2 stuks – Wespenvanger. Zeer effectief

  Zeer effectief

  Deze wespenvanger is niet alleen geschikt voor wespen maar werkt bijvoorbeeld ook tegen vliegen. Deze wespenvanger heeft enorm veel ruimte en is eenvoudig te reinigen.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)

Op zoek naar een goede wespenvanger

Alleen de beste wespenvanger kan jou van wespen verlossen. Als de zomer aanbreekt begint namelijk ook de overlast door wespen weer. Helaas keert dit probleem ieder jaar terug. De zoemende en rondvliegende insecten zijn irritant. Ze kunnen ook nog gevaarlijk zijn als ze steken. Die wespenvanger moet er dus echt komen. Waar koop je de beste varianten hoe duur zijn ze eigenlijk? Je leest er hieronder alles over. Verder kom je alles te weten over alternatieve methodes om wespen te bestrijden.

Wat zijn de beste wespenvangers

Je kan een wespenvanger heel simpel zelf maken met behulp van een doormidden geknipte plastic fles. Nog handiger is het als je een wespenval of wespenvanger koopt die je alleen nog maar met een vloeistof hoeft te vullen. De vanger of val werkt namelijk als een soort fuik. De wespen komen af op de zoete lokstof. Als ze eenmaal in de val gevlogen zijn kleven ze vast in de zoete vloeistof. Uiteindelijk zullen ze in de wespenvanger verdrinken. De beste wespenvanger is er een waaruit de wespen onmogelijk nog weg kunnen vliegen. De twee bekendste soorten wespenvanger zijn de glazen en de plastic vanger.

De plastic variant

Een goedkope en ook nog goed werkende wespenvanger is er een van kunststof. Net als een eigengemaakte wespenval van een plastic fles, is ook deze direct te gebruiken variant super degelijk in gebruik. Hij is bijna niet kapot te krijgen en omdat hij van plastic is gemaakt is deze wespenvanger erg goedkoop. Het geeft niet als je hem per ongeluk omstoot. Het stevige plastic kan niet breken. Deze wespenvanger is ideaal voor in de tuin. Je kan meerdere vallen plaatsen. De beste plekken zijn de hoeken van je tuin en de tafel waar je aan eet.

beste_wespenvanger_02

De variant van glas

Een glazen wespenvanger is wat duurzamer en deze ziet er bovendien een stuk mooier uit. Hij is even effectief als de plastic wespenvanger. Deze variant werkt ook als een soort fuik gevuld met een lokvloeistof. De glazen wespenvanger werkt daardoor als de beste als je wespen wilt bestrijden. Glas breekt natuurlijk wel makkelijker dan plastic. Zet of hang deze wespenvanger dus op een plek waar je er niet snel tegenaan zal stoten. Hij is minder gebruiksvriendelijk dan de plastic wespenvanger. Toch is de glazen variant wel populair, omdat hij er een stuk decoratiever uitziet.

Ze tzelf een wespenvanger in elkaar

Knip een plastic fles in twee delen. Zet het bovenste gedeelte van de fles omgekeerd in het onderste deel. De bodem vul je met een lokvloeistof. Meestal is deze vloeistof op basis van suiker gemaakt en is hij lekker kleverig. Doordat je de hals naar beneden hebt gericht is er een soort fuik ontstaan. Dit is de beste wespenval waar wespen bijna niet meer uit kunnen komen. Ze worden gelokt door de lokstof en vliegen de wespenvanger in. Nu drinken ze van de vloeistof en komen ze vast te zitten. De wespen zullen jammerlijk verdrinken en jij hebt geen last meer van ze. Een goedkope en makkelijk te maken val voor wespen.

Andere nethodes om wespen te bestrijden

Naast wespenvangers zijn er tal van andere methodes om de strijd met wespen aan te gaan.
Van gespecialiseerde bedrijven tot sprays en poeders. Je kan altijd wel een methode vinden die bij jou past. Je kan kiezen voor gif of juist voor een bestrijdingsmiddel op basis van natuurlijke ingrediënten gaan. Hieronder vind je een aantal van de beste oplossingen tegen wespen.

 

Gebruik de beste spray tegen wespen

De anti wespen spray is heel makkelijk en effectief in gebruik. Hij is soms handiger dan een wespenvanger Je sprayt in de richting van de wesp of je gebruikt de spray direct in het wespennest. Met dit laatste moet je wel altijd heel voorzichtig zijn. Voorkom dat er agressieve wespen vanuit het nest op je af vliegen. Een spray tegen wespen werkt op basis van giftige insecticiden. Deze zorgen ervoor dat de wesp snel gedood wordt. Je hebt sprays die werken met een giftige vloeistof en sprays die werken met en soort schuim. Met de schuimspray kan je bijvoorbeeld een heel wespennest volspuiten en zo alle eitjes dood maken. Het nadeel van de giftige spray is dat deze slecht is voor het milieu. Ook moet je hem uit de buurt van kwetsbaren houden.

beste_wespenvanger_03

Ga voor natuurlijke wespenverdelgers

Het alternatief voor een giftige spray tegen wespen is een variant die werkt met natuurlijke bestanddelen. De natuurlijke geurtjes die deze spray verspreidt schrikt de wespen af. Ze gaan dus niet direct dood, maar worden verjaagd. Je bent dan voor even van ze af, maar dus niet op structurele basis. Het is dus niet de beste manier om wespen te verdrijven. Citroen en azijn zijn bekende geuren die in dit soort sprays worden verwerkt.

Geuren waar wespen van walgen

Naast citroen en azijn werken andere geuren als de beste om van wespen af te komen. Je hoeft ze niet altijd in sprayvorm te gebruiken. Koffie houdt wespen weg van je tafel. Dan wordt koffie in poedervorm of koffiedik bedoeld. Je kan een paar kommetjes vullen met koffieprut en deze in je tuin plaatsen. Een ander goed middeltje tegen wespen is een citroen of limoen gevuld met kruidnagels. Ten slotte hebben wespen een grote hekel aan de geur van ammoniak. Je kan er ook voor kiezen om je wespenvanger hiermee te vullen. Als je enorm veel wespen in je tuin hebt of er is zelfs een wespennest dan zijn deze natuurlijke middeltjes vaak niet meer afdoende. Bel dan liever een extern bedrijf dat jou vakkundig van de wespen afhelpt.

Huur een extern bedrijf in

Het bestrijden van wespen kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Voor sommige mensen is een wespensteek zelfs dodelijk en je weet van tevoren niet altijd of je een wespenallergie hebt. Ga dus voorzichtig te werk en schakel bij twijfel altijd een expert in. De specialist gaat secuur te werk en weet het beste hoe je wespen vangt of verdelgt. Er komt vaak een team gehuld in speciale pakken om het wespennest veilig te verwijderen. Het kost natuurlijk meer om een bedrijf in te huren, maar een eenvoudige wespenvanger of spray tegen wespen is soms gewoon niet genoeg. Nadat het bedrijf geweest is ben je vaak de rest van zomer van de wespen verlost.

Maak gebruik van een wespenzak

Een andere manier om wespen te vangen is de zogenaamde wespenzak. Deze zak is ook een soort wespenvanger. Het is een plastic zak die je vult met een lokvloeistof. Door middel van een tutje doe je de stof in de zak. Je vult hem aan met water tot aan de juiste hoogte. Deze hoogte wordt aangegeven aan de binnenkant van de zak. De beste plek om hem op te hangen is in de tuin. Je moet de wespenzak niet in de wind en ook niet direct in de zon hangen. De wespen worden gelokt door de vloeistof in de zak en vliegen vervolgens de wespenzak in. Net als de wespenvanger werkt deze zak al een fuik. Eenmaal in de zak is er geen weg meer terug voor de wespen. Hun vleugels raken verkleefd door de lokvloeistof en uiteindelijk zullen ze bezwijken. De beste wespenzak kan tot wel honderd wespen vangen.

Strooi wespenpoeder

Een van de beste en meest effectieve middelen tegen wespen is wespenpoeder. Gebruik dit in plaats van een wespenvanger. Dit dodelijke goedje is zeer giftig en werkt dan ook onmiddellijk. Het tast de zenuwen van de wesp aan en is ook dodelijk voor wespen eitjes. Wespenpoeder is niet bedoeld voor het wegjagen van wespen. Het is echt gericht op de beste bestrijding en het uitroeien van de wespen. Leg hoopjes poeder op strategische plekken in je tuin of strooi het wespenpoeder direct in een wespennest. Doet dit altijd voorzichtig en draag beschermende kleding. Zorg ervoor dat huisdieren en kinderen niet bij het wespenpoeder in de buurt komen.

Wespen een zomerse plaag

Waarom komen wespen je altijd lastig vallen in de zomer en nooit in de winter? Dit komt omdat bijna alle wespen doodgaan in de winter. Ze overleven de lage temperaturen niet. De enige die winter doorkomt is de koningin. Zij overwinterd met haar eitjes op een veilige plek. Dit kan een holte in een boom zijn of een holle ruimte in een muur. Zodra de temperaturen stijgen komt ze tevoorschijn en gaat ze een nest bouwen. Hierin legt ze haar eitjes. Deze zullen uitkomen als larven en zich later ontpoppen tot volwassen wespen. Deze wespen gaan vervolgens verder met de bouw van het nest. Terwijl de koningin maar eitjes blijft leggen. Zo ontstaan er steeds meer en meer wespen. Die helaas voor overlast gaan zorgen. Het gebruik van een wespenvanger is een van de beste oplossingen om van ze af te komen.

Zes tips om wespen te bestrijden

De wespenvanger is een van de beste methodes om van wespen af te komen. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren. Ook zijn er dingen die je kan doen om overlast door wespen te voorkomen. Lees hier een aantal tips die zeker van pas zullen komen in jouw strijd tegen de wespen.

Tip 1: Maak gebruik van de beste wespenvanger

Om te wespen weg te krijgen kan je een wespenvanger inzetten. Deze lokt de wespen met een goede lokvloeistof en werkt daarna als een soort val. De beste wespenvanger werken met een soort trechter. De wespen vliegen hierdoor naar binnen en kunnen vervolgens de weg terug niet meer vinden. Een goede lokstof is zoet, lijkt een beetje op limonade en is voldoende kleverig. Hierdoor zal de wesp vast komen te zitten en werken zijn vleugels niet goed meer. De wesp is niet meer in staat om weg te vliegen en zal verdrinken in de vloeistof.

Tip 2: Plaats de wespenvanger op de beste plek

De wespenvanger is bedoeld om de wespen te vangen, te doden en definitief weg te houden. Waar kan je hem het beste neerzetten of ophangen? De wespenvanger trekt wespen aan en daarom kan je hem het beste in een hoek van je tuin zetten. Als je hem op je eettafel zet zullen de wespen er ook in vliegen, maar kunnen ze tevens voor overlast blijven zorgen. Ze vliegen dan ten slotte nog steeds in de buurt van de plek waar je wilt eten en drinken. Je wilt de wespen kortom naar een uithoek lokken waar ze zullen doodgaan. Als je de beste lokvloeistof gebruikt zullen de wespen hier meteen op af komen en heb je geen last meer van ze.

Tip 3: Gebruik een goede anti wespen spray

De anti wespen spray, en dan vooral de giftige variant, is een van beste manieren om wespen te doden. De spray is eenvoudig in gebruik. Door middel van een verstuiver verspreidt je het gif. Je kan ook kiezen voor een spray die werkt met giftig schuim. De wespen worden onder dit schuim bedolven en kunnen geen kant meer op. Een giftige spray brengt natuurlijk wel risico’s met zich mee. Het gif is niet alleen gevaarlijk voor wespen, maar in feite voor elk levend wezen. Mensen en huisdieren zullen er niet dood aan gaan, maar het inademen van een giftige spray tegen wespen is verre van gezond. Je kan deze dus het beste niet binnenshuis gebruiken. Een goede wespenvanger is een veel minder belastende oplossing.

Tip 4: Hang een dispenser op om wespen te verjagen

Een dispenser is een apparaat dat je kan vullen met een bepaalde stof die tegen insecten werkt. Net als bij een wespenvanger wordt er dus een vloeistof gebruikt. De vloeistof wordt door middel van een ingebouwd elektrisch systeem op vaste tijden naar buiten gesproeid. Naast wespen zullen ook muggen en vliegen niet van deze vloeistof houden. Je verjaagd er dus meerdere vervelende insecten mee. Bepaal zelf welke vloeistof je wilt gebruiken. Stoffen op basis van natuurlijke ingrediënten verjagen de wespen. Een giftige stof doodt het insect. Dit werkt dus het beste als verdelgingsmiddel.

Tip 5: Gebruik een duurzame wespenvanger

Een wespenvanger is soms maar een keer te gebruiken. Daarna moet je hem weggooien. Dat is natuurlijk zonde. Kies dus liever voor een duurzame variant die je meerdere keren in kunt zetten. Na gebruik leeg je de vanger in de prullenbak. Je verwijdert alle wespen lijkjes en maakt de val schoon met een sopje. Hierna vul je hem opnieuw met de beste lokvloeistof. Nu kan je de wespenval weer opnieuw gebruiken in de strijd tegen wespen. Een wespenvanger gemaakt van stevig plastic gaat meerdere zomers mee.

Tip 6: Plaats venstergaas voor je ramen

Je wilt koste wat het kost voorkomen dat er wespen in je huis komen. Een wesp die per ongeluk naar binnen is gevlogen voelt zich vaak verward en wordt daardoor enorm agressief. Voor je het weet heb je een wespensteek te pakken. Een goede wespenvanger hoort thuis in je tuin. Binnenshuis wil je deze niet inzetten. Je moet de komst van de wespen dus voorkomen. Het plaatsen van venstergaas voor je ramen is de beste oplossing hiervoor. Bovendien houdt venstergaas ook vervelende steekvliegen en muggen buiten.

Veelgestelde vragen over de beste wespenvanger.

Waar zijn goede wespenvangers te koop?

Je kan zelf vrij makkelijk een wespenvanger maken van een plastic frisdrankfles. Nog makkelijker is het om er eentje te kopen die je meteen kan gebruiken. Je kan hiervoor terecht in bijvoorbeeld een bouwmarkt. Elke bouwmarkt heeft wel een speciale afdeling waar ze middelen verkopen die ongedierte bestrijden. De verkopers helpen je meteen met de beste tips tegen wespen. Naast fysieke winkels zijn er natuurlijk ook hele goede online
winkels waar ze uitstekende wespenvangers verkopen. Het voordeel van online shoppen is natuurlijk dat je in een oogopslag ziet wat het aanbod is. Je vergelijkt prijzen en merken met elkaar. Ook kun je hier allerhande lokvloeistoffen vinden. De wespenvanger wordt aan de deur bezorgd en je kan hem meteen op de beste plek in je tuin ophangen.

Wat kost de beste wespenvanger?

Een wespenvanger hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, je kan hem zelfs zelf maken van een eenvoudige fles. Ook een vanger die direct klaar is voor gebruikt kost niet veel. Voor een paar euro heb je al een hele goede wespenvanger te pakken. Koop er meteen een paar zodat je ze in alle hoeken van je tuin kan neerzetten. Kies voor een variant van glas of liever nog eentje van kunststof, want die is een stuk minder kwetsbaar. Verder moet je vaak nog apart een lokvloeistof kopen. Deze variëren ook in prijs. Dit hangt af van de werkzame bestanddelen. Een stof die werkt met gif is vaak duurder, maar wel super effectief. Een natuurlijk stof werkt ook best goed en deze is natuurlijk beter voor het milieu.

Wat is de beste wespenvanger?

De allerbeste wespenvanger zorgt ervoor dat de wesp in de val blijft zitten. Hij kan niet meer ontsnappen nadat hij de vanger in is gevlogen. Zoek dus naar een vanger met een goede trechter. Deze is smal, maar niet te smal. De wesp moet er goed doorheen kunnen vliegen, maar op de terugweg blijkt het gat te klein om er weer uit te kunnen vliegen. Hierdoor zal de wesp in de vloeistof blijven rondzwemmen en helemaal kleverig worden. Hij kan niet meer vliegen en slotte zal de wesp sterven. Een goede wespenvanger maakt natuurlijk gebruik van de beste lokvloeistof. De combinatie van de juiste fuik en de juiste vloeistof zorgt voor de beste wespenvanger.

Nogmaals onze top 5 beste wespenvangers op een rijtje

 1. 1. Wespenval | Wespenvanger | Wespenverjager 

  #1 Beste wespenvanger
  Wespenval | Wespenvanger | Wespenverjager . Hervulbare wespenvanger

  Hervulbare wespenvanger

  Deze vrolijke wespenvang staat niet alleen mooi in je tuin maar is ook nog eens uiterst effectief. Meerdere ingangen zorgen ervoor dat ook grote hoeveelheden wespen snel gevangen zitten. Deze wespenvanger komt in een set van 2 stuks en is in meerdere kleuren beschikbaar.

  €10,25 bij bol.com
  bol.com (€10,25)
 2. 2. BSI – Wespenval – Doeltreffende herbruikbare wespenval

  #2 Meest professionele wespenvanger
  BSI – Wespenval – Doeltreffende herbruikbare wespenval. Onbreekbaar en snel in gebruik

  Onbreekbaar en snel in gebruik

  Een handige wespenvanger welke snel te gebruiken is maar ook snel te verversen is. De 4 grote ingangen aan de bovenzijde laten de wespen eenvoudig binnen maar het is onmogelijk om te ontsnappen.

  €10,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€10,99)
 3. 3. Wespenval + lokstof WASPTRAP

  #3 Best beoordeelde wespenvanger
  Wespenval + lokstof WASPTRAP. Met natuurlijke lokvloeistof

  Met natuurlijke lokvloeistof

  Deze wespenvanger lijkt veel op onze nummer twee. Qua systeem werken ze hetzelfde. Deze wespenvanger is iets minder sterk maar is nog steeds sterk genoeg voor zomers zonder wespen. Deze wespenvanger wordt geleverd met een natuurlijke lokstof.

  €22,02 bij bol.com
  bol.com (€22,02)
 4. 4. Svenska Living – Wespenvanger – 4 stuks

  #4 Handig 4-pack wespenvanger
  Svenska Living – Wespenvanger – 4 stuks. Handige 4-pack

  Handige 4-pack

  Een echte klassieker in vrolijke kleuren maar zeker niet minder effectief. Hang de 4 potjes op in je tuin en je zult verstelt staan hoeveel wespen je zult vangen. Vul de wespenvanger met een zoete vulling zoals ranja met suiker en wachten maar. De potjes zijn te reinigen maar wacht hier niet te lang mee om verstoppingen te voorkomen.

  €31,95 bij bol.com
  bol.com (€31,95)
 5. 5. Maatworkz – Wespenval – 2 stuks – Wespenvanger

  #5 Best te reinigen wespenvanger
  Maatworkz – Wespenval – 2 stuks – Wespenvanger. Zeer effectief

  Zeer effectief

  Deze wespenvanger is niet alleen geschikt voor wespen maar werkt bijvoorbeeld ook tegen vliegen. Deze wespenvanger heeft enorm veel ruimte en is eenvoudig te reinigen.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Onbreekbaar en snel in gebruik| Een handige wespenvanger welke snel te gebruiken is maar ook snel te verversen is. De 4 grote ingangen aan de bovenzijde laten de wespen eenvoudig binnen maar het is onmogelijk om te ontsnappen.
Onbreekbaar en snel in gebruik| Een handige wespenvanger welke snel te gebruiken is maar ook snel te verversen is. De 4 grote ingangen aan de bovenzijde laten de wespen eenvoudig binnen maar het is onmogelijk om te ontsnappen.

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.