Beste wespenverjager van 2023

Top 5 best geteste wespenverjagers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:02

beste_wespenverjager

Jij bent op zoek naar de beste wespenverjager? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de wespenverjagers van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20wespenverjagers uitgebreid getest en vergeleken. Na 20 uur onderzoek is Luxan Wespenspray als beste wespenverjager uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wespenverjagers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een wespenverjager. Wist je bijvoorbeeld dat de beste wespenverjager werkt tegen alle vliegende insecten? Lees snel verder…

#1 Beste wespenverjager
Luxan Wespenspray. Werkt direct

Werkt direct

Een zeer krachtig middel tegen wespen en alle andere vliegende insecten. Dit middel kan binnenshuis worden gebruikt maar na gebruik dien je de ruimte wel te luchten. Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€14,50 bij ongediertewinkel.nl
ongediertewinkel.nl (€14,50)

Naar de top 5

Top 5 beste wespenverjagers van dit moment

Hoe komt deze top 5 wespenverjagers tot stand?

20 uur getest door experts Onze experts hebben 20 wespenverjagers uitvoerig getest en vergeleken.

20 wespenverjagers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wespenverjagers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Luxan Wespenspray

  #1 Beste wespenverjager
  Luxan Wespenspray. Werkt direct

  Werkt direct

  Een zeer krachtig middel tegen wespen en alle andere vliegende insecten. Dit middel kan binnenshuis worden gebruikt maar na gebruik dien je de ruimte wel te luchten. Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden.

  €14,50 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€14,50)
 2. 2. Wespenvangzak

  #2 Beste wespenval verjager
  Wespenvangzak. Lokt wespen en hoornaars

  Lokt wespen en hoornaars

  Deze zeer effectieve vangzak wordt geleverd met speciale lokstof. De wespen vliegen de val in en verdrinken. Je hangt deze zak eenvoudig op met de meegeleverde haak.

  €9,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,99)
 3. 3. ByeByeFly – Vliegenverjager Voor Op Tafel

  #3 Beste veilige wespenverjager
  ByeByeFly – Vliegenverjager Voor Op Tafel. Perfect voor de barbecue

  Perfect voor de barbecue

  Deze verjager werkt zeer eenvoudig, de roterende lucht verjaagt alles wat vliegt maar is veilig voor kinderen en volwassenen. Wert op 2 batterijen (let op: worden niet meegeleverd)

  €10 bij bol.com
  bol.com (€10,00)
 4. 4. Vapona Vliegende Insecten Spray

  #4 Beste wespenverjager en andere insecten
  Vapona Vliegende Insecten Spray. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Sluit ramen en deuren en spray vanuit het midden in alle richtingen. Wespen maar ook vliegen zullen binnen 10 minuten dood zijn. aansluitend is het belangrijk om de ruimte te ventileren.

  €6,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€6,99)
 5. 5. Wespenverjager – Wespennest Dummy – 2 stuks

  #5 Beste wespenverjager dummy nest
  Wespenverjager – Wespennest Dummy – 2 stuks. Dummy wespennest

  Dummy wespennest

  Geen schadelijke middelen maar 2 eenvoudig op te hangen namaaknesten. Wespen zullen direct rechtsomkeert maken bij het zien van deze nesten. Dit dummy nest is niet bestand tegen regen en dient droog weg gehangen te worden.

Beste wespenverjager

Ben je op zoek naar een goede, of zelfs de beste wespenverjager? Daar helpen wij je graag mee. Het is natuurlijk heel vervelend als jij op een warme zomerochtend lekker met je kinderen buiten zit en er komen een stel zoemende geel-zwarte insectjes op je af. In de ranja van je kinderen, op het broodje jam van je baby en een derde vliegt bijna bij jou in de mond. “Mamma, kijk een weps”, zal je kind de naam van het beestje verkeerd uitspreken. Het kan soms flinke stressvolle en chaotische situaties teweegbrengen als je niet iets doet aan die vervelende insectjes. Kinderen rennen van tafel, een bord valt op de grond door een zwaaibeweging en in het ergste geval wordt iemand gestoken en krijgt ‘ie een allergische reactie. Lees dit artikel om alle ins en outs te weten over hoe je het best wespen verjaagt.

Hoe een wespenplaag ontstaat

Allereerst moeten we een wesp even een applausje geven: dankzij de beestjes worden er veel andere vliegjes en mugjes gevangen. Elke wesp vangt elke dag ruim 30 insecten: deze beestjes zullen jouw lunch buiten op het terras niet meer storen. Het nadeel is natuurlijk dat er wel wespen zitten. Vaak heb je last van veel wespen als er een wespennest in of rondom je huis zit: het is vaak moeilijk om precies te weten waar de beestjes allemaal vandaan komen. Als de wespenpopulatie massaal op zoek gaan naar zoets en lekkers, krijg jij met ze te maken.

Welke soorten beste wespenverjagers je nodig hebt

Er zijn honderden soorten manieren om van de insectjes af te komen. Maar wat is de beste wespenverjager eigenlijk? Het ligt eraan wat je wil: wil je de beestjes doden of zorgen dat ze niet in de buurt komen. Je kunt een goedkoop ‘oma-middel’ inzetten op basis van ‘lifehacks’ en tips die je op internet tegenkomt. Of je kunt kiezen voor een meer professionele aanpak. Er is bijvoorbeeld ook een beste ultrasone wespenverjager te koop: deze manier van wespen verjagen gebruikt geluid op extreem hoge frequenties om zo de wespenplaag ver weg te krijgen. Zelf hoor je daar niets van, natuurlijk. Er zijn ook sprays waarmee je jezelf in kunt sprayen. 

beste_wespenverjager_01

Wat is beter: wespen verjagen of wespen verdelgen?

Het is al eerder gezegd: wespen zijn irritant, maar wel belangrijk. Ze voorkomen dat er te veel insecten zijn niet alleen in je tuin, maar ook op veel landbouwbedrijven zijn wespen dus erg belangrijk: ze voorkomen andere insectenplagen. Daarom is het soms niet handig om ze allemaal te verdelgen en dood te maken. Het is erg duurzaam om dus wespen te laten leven, maar ze gewoon weg te jagen op een natuurlijke manier. Bovendien is het belangrijk om te weten dat de beestjes zich inzetten om bloemen en planten te bestuiven. Op die manier zijn ze best te vergelijken met bijen – daar hebben we over het algemeen een hoge pet van op.  

De beste wespenverjager zelf maken

Er zijn op internet honderden tips over hoe je de beste wespenverjager zelf maken kunt. De meeste tips hebben natuurlijk een goede redenatie, maar het is vaak alleen een vorm van symptoombestrijding en zal de echte oorzaken nooit helemaal wegnemen. Om toch een ideetje te hebben over wat de beste wespenverjager is die je zelf kunt maken hebben we hier een aantal manieren op een rij gezet. Vaak zijn er echter ook professionele methoden die daar tegenover staan. Ook die behandelen we.

De beste wespenval maken of wespenvanger zelf maken

Natuurlijk ken je de ‘lifehack’ wel, waar je een halflege colafles door de midden knipt en het bovenste gedeelte andersom met de dop open op het onderste gedeelte zet. De zoete cola lokt de wespen naar zich toe. Zodra de wespen zich door de nauwe hals naar het zoete goedje hebben gewrongen, zitten ze als een wesp in het nauw. Vaak zit na een middagje op het terras, de colafles al vol met tientallen verzopen wespjes. Er zijn ook wespenvallen te koop die ongeveer hetzelfde werken, maar die wat mooier staan op tafel. Vaak werken die effectiever omdat er ook lokaas bij zit.  

Gebruik maken van azijn tegen wespen

Je kunt ook gebruik maken van azijn tegen wespen als wespenverjager. Door simpelweg een bakje azijn neer te zetten op tafel, blijven de wespen weg. Ook kruidnagel, citroensap en sinaasappels zijn dingen waar een wesp liever van weg blijft. Ook het plaatsen van geraniums is iets waar de beestjes niet van houden. In plaats van te prutsen met huismiddelen is het ook mogelijk om gewoon een wespenverjager geur aan te schaffen. Met anti wespen geur producten of aroma branders kan je al gauw wespen op een afstandje houden. Veel van deze methoden werken overigens ook ’s avonds tegen muggen.

beste_wespenverjager_02

De beste wespenverjager koffie en rook

Wespen verjagen met koffie is ook een manier om de zoemende beestjes uit de buurt te houden. Je kunt gedroogde koffieprut op een afstandje van het terras in een (ijzeren) bakje leggen en met een aansteker aansteken. Zo zal het koffieprut gaan smeulen en een geur verspreiden die enorm onaantrekkelijk is voor wespen. Afhankelijk van waar de wind vandaan komt, zet je zo’n schaaltje of bakje neer in de buurt van waar je zit. Het nadeel: de brandende koffie is ook voor mensen niet heel lekker om te ruiken. Het beste is dus om een officieel middeltje in de winkel te kopen: dat werkt ook, en zal voor mensen geen nadelige geureffecten geven.

Wat goed werkt: anti wespen spray lichaam

Je kunt heel goed wespen en bijen verjagen met geur. Je kunt zowel een spuitmiddel kopen voor in het wespennest, als je weet waar die zit, als om jezelf mee in te spuiten. Met de beste wespenverjager spray zorg je ervoor dat geen wesp bij jou in de buurt durft te komen. Er zijn veel soorten kleine spuitbusjes die je mee kunt nemen als je gaat kamperen of die je bijvoorbeeld kan gebruiken als je buiten met je kinderen aan het lunchen of ontbijten bent. De middeltjes zijn vaak heel onschuldig voor mensen, maar geven een geur die wespen helemaal niet lekker vinden. 

Gebruik maken van de beste wespenverjager tafel

Het meest vervelende moment om een wespenplaag over je heen te krijgen, zijn de zomermaanden als je met je gezin of met een verjaardag het liefst buiten op het terras wil zitten. Het is enorm vervelend als je telkens moet oppassen dat je niet per ongeluk een wesp in je glas hebt zitten: zeker als je een blikje cola hebt staan, zie je niet dat er een wesp in is gevlogen en word je snel gestoken. Dat is overigens de reden waarom mensen het meest worden gestoken.

Het ophangen van de beste wespenverjager wespennest

Het is eigenlijk bijna te mooi om waar te zijn: wist je dat je wespen kan foppen met het ophangen van een nep wespennest op je terras? Een wespenkolonie wil geen ruzie met andere koloniën, dus als ze denken dat er al een wespennest zit op jouw terras, dan zullen ze er niet komen. Het is niet heel duur om dit soort nep wespennest aan te schaffen en het is simpel om deze op twee meter in het zicht op te hangen. Toch is het heel effectief als je buiten zit. Probeer het eens.

De beste wespenverjager geluid op hoge frequentie

Het is tegenwoordig ‘in’ om dieren te verjagen met hoge frequenties. Met de beste ultrasone wespenverjager zorg je ervoor dat geen wesp doodgaat, maar dat ze worden verjaagd uit jouw buurt. Je zet een apparaatje op je terras of waar je dan ook maar last hebt van de insecten, en zet hem op de juiste frequentie. Een dergelijk hoog geluid is voor mensen niet te horen, dus je zal er geen last van hebben. Als het goed is vliegen de wespen vliegensvlug weer weg als ze het geluid horen.

Wat goed werkt: beste wespenverjager molentje

Een van de beste wespenverjagers is het molentje. Het gaat hier om een geruisloos apparaatje dat in de stijl van een helikopter op tafel ronddraait. Vliegen hebben een hekel aan de luchtstroom die het apparaatje creëert. Het apparaatje kan gewoon worden aan- en uitgezet en werkt op batterijen. Omdat de propellers van heel zacht plastic zijn, is het totaal niet gevaarlijk voor vingers. Bovendien maakt het geen geluid. 

Wespen verdelgen met insectenlamp

Heb je echt last van wespen en zitten ze bijvoorbeeld ook binnen, dan is een insectenlamp altijd een laatste optie. Een lamp met Uv-licht maakt gebruik van elektrocutie: insecten  vliegen tegen de lamp en worden zo met een schok van het leven beroofd. Het nadeel is natuurlijk dat je het af en toe flink hebt stinken naar verbrande of geëlektrocuteerde insecten. Deze walm kan soms vervelend zijn als je net je borrelnootjes aan het verorberen bent.

Vijf tips over de beste wespenverjager

Het wordt tijd om de theorie om te zetten in de praktijk: het inzetten van de beste wespenverjager. Om je een beetje meer zelfvertrouwen te geven als het gaat over het verjagen van de prikbeestjes is het goed om deze tips te lezen. We hebben de beste tips voor de beste wespenverjager strategie verzameld en op een rijtje gezet.

Tip 1: Zet niet te veel zoetigheid op tafel

Laten we eerlijk zijn: voorkomen is beter dan genezen. Het is misschien flauw, maar als jij minder zoetigheid op tafel hebt staan, zal een wesp minder interesse hebben. Drink zoete ranja of limonade beter binnen en zet geen lekkere taart met aardbeienjam op tafel. Dat zijn precies de dingen waar de beestjes op afkomen om zich eens lekker vol te eten en ook nog eens een partij zoetigheid mee te nemen voor in het nest. Het nest wordt zo alleen maar groter. Houd het buiten dus bij een kopje koffie en een simpel koekje. Dat is voor jezelf ook veel gezonder. 

Tip 2: Gebruik niet alleen de beste wespenverjager, maar combineer

Het is natuurlijk belangrijk om niet één manier of methode te gebruiken, maar meerdere. Je kunt bijvoorbeeld zowel de beste wespenverjager, een nep wespennest ophangen én verschillende geurtjes op tafel hebben staan. Op die manier weet je zeker dat het je lukt om de tafel wespenvrij te houden. Dat is wel zo prettig als je weer eens lekker buiten wil zitten om te genieten van het mooie voorjaars- of zomerweer.

Tip 4: Installeer een hordeur of horgordijn tegen wespenplaag

Als er veel wespen zitten in je tuin wil je die natuurlijk niet graag binnen hebben. Heb je de deur vaak open ’s zomers, maar heb je geen hor, dan zit je huis al gauw vol met niet alleen wespen, maar ook met veel andere vervelende beestjes die je het leven zuur maken. Omdat voorkomen beter is dan genezen is het dus goed om goede horren voor je ramen en deuren te doen. Op die manier houd je de beestjes buiten en heb je de beste wespenverjager misschien niet eens nodig.

Tip 4: Gebruik niet alleen lifehacks of raad van oma

Als een wespenplaag hevig is, ben je niet meer zo maar klaar met allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die door oma of vrienden worden aangeraden. Je hebt dan echt wel iets nodig dat effectiever de wespenplaag kan bestrijden. Koop verschillende geuren die de wespen op afstand houden. Maar als ook dat niet werkt zul je wat heviger materiaal in moeten zetten. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een UV-lamp die korte metten maakt met alle insecten die op je tafel willen komen.

Tip 5: Laat de beste wespenverjager wespennest verwijderen

Vaak wordt een wespenplaag veroorzaakt door de aanwezigheid van een groot wespennest. Het is belangrijk om zo’n nest zo snel mogelijk te verwijderen om zo geen overlast meer te hebben. Laat een professionele wespenverjager of wespenverdelger ernaar kijken.

Veelgestelde vragen over een wespenverjager

Welke geuren vinden de insecten lekker en welke niet?

Een wesp houdt erg van zoetigheid. Ook vlees is voor de vliegen een van de trekpleisters. Er zijn echter veel meer geuren waar de beestjes niet van houden: kruidenplanten zoals munt, kamille en kruidnagel. Maar ook azijn, chloor en ammoniak vinden de beestjes helemaal niet lekker ruiken. Er zijn ook professionele geurtjes die nog effectiever zijn tegen de vervelende vliegen.

Waarom mag je geen wesp doodslaan?

Het is niet zo dat het niet mag, maar het is sterk af te raden. De beestjes kunnen namelijk heel snel heel boos worden en gaan dat afreageren door te prikken. Eigenlijk kun je wel stellen dat alleen een boze wesp van zich afprikt. Het beste is dus om als er een wesp om je hoofd heen zoemt, rustig te blijven en niet woest om je heen te gaan slaan. Zo blijft een wesp rustig. Ook is het zo dat als er een wesp dood is geslagen dat er een stofje vrijkomt dat andere wespen lokt om hun soortgenoot te gaan beschermen.

Hoe herken je het verschil tussen een bij en een wesp?

Over het algemeen is het niet moeilijk om een bij van een wesp te onderscheiden. Bijen zijn over het algemeen erg behaard en een wesp is over het algemeen kaal. Bijen kunnen maar één keer steken, wespen kunnen vaker dan één keer steken. Een wesp is over het algemeen veel duidelijker geel-zwart: bijen zijn wat grijzer-zwarter. Een bij is over het algemeen veel minder gevaarlijk. Overigens zijn de twee beestjes geen vriendjes van elkaar: het gebeurt nogal wel eens dat er gevochten wordt om een woonplaats.

Hoe ziet een wespennest er eigenlijk uit?

Heb je iets gevonden dat lijkt op een wespennest, maar weet je niet zeker of dat ook daadwerkelijk zo is? Een wespennest kan wel beschreven worden als iets dat lijkt op een bol van papier-maché. Het is bijna een soort kartonachtig materiaal waar het van gemaakt is. Als je een wespennest ziet, blijf dan vooral uit de buurt: wespen kunnen nogal agressief worden en van zich af gaan bijten. Als er echte een wespennest bij jou in de buurt zit, bel dan een professionele wespenverjager. De beste wespenverjager komt in een speciaal pak en heeft een speciaal vergif dat de wespen verdooft. Zo kan hij simpel en snel een wespennest verwijderen. 

Zijn wespen belangrijk voor de natuur?

Het antwoord is een volmondige ja: het is een belangrijke insectensoort als het gaat om het bestuiven van planten, vergelijkbaar met de rol van bijen. Ook zijn ze actief in het bestrijden van muggen en andere vliegen die schadelijk kunnen zijn voor landbouwbedrijven en andere gewassen. Een gemiddeld wespennest kan dagelijks al zo’n 100.000 vliegjes, muggen en andere kleine insectjes vangen om de larven te voeden. We kunnen dus niet zonder wespen, want de beestjes hebben echt nut.

Nogmaals onze top 5 beste wespenverjagers op een rijtje

 1. 1. Luxan Wespenspray

  #1 Beste wespenverjager
  Luxan Wespenspray. Werkt direct

  Werkt direct

  Een zeer krachtig middel tegen wespen en alle andere vliegende insecten. Dit middel kan binnenshuis worden gebruikt maar na gebruik dien je de ruimte wel te luchten. Buiten bereik van kinderen en huisdieren houden.

  €14,50 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€14,50)
 2. 2. Wespenvangzak

  #2 Beste wespenval verjager
  Wespenvangzak. Lokt wespen en hoornaars

  Lokt wespen en hoornaars

  Deze zeer effectieve vangzak wordt geleverd met speciale lokstof. De wespen vliegen de val in en verdrinken. Je hangt deze zak eenvoudig op met de meegeleverde haak.

  €9,99 bij alternate.nl
  alternate.nl (€9,99)
 3. 3. ByeByeFly – Vliegenverjager Voor Op Tafel

  #3 Beste veilige wespenverjager
  ByeByeFly – Vliegenverjager Voor Op Tafel. Perfect voor de barbecue

  Perfect voor de barbecue

  Deze verjager werkt zeer eenvoudig, de roterende lucht verjaagt alles wat vliegt maar is veilig voor kinderen en volwassenen. Wert op 2 batterijen (let op: worden niet meegeleverd)

  €10 bij bol.com
  bol.com (€10,00)
 4. 4. Vapona Vliegende Insecten Spray

  #4 Beste wespenverjager en andere insecten
  Vapona Vliegende Insecten Spray. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Sluit ramen en deuren en spray vanuit het midden in alle richtingen. Wespen maar ook vliegen zullen binnen 10 minuten dood zijn. aansluitend is het belangrijk om de ruimte te ventileren.

  €6,99 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€6,99)
 5. 5. Wespenverjager – Wespennest Dummy – 2 stuks

  #5 Beste wespenverjager dummy nest
  Wespenverjager – Wespennest Dummy – 2 stuks. Dummy wespennest

  Dummy wespennest

  Geen schadelijke middelen maar 2 eenvoudig op te hangen namaaknesten. Wespen zullen direct rechtsomkeert maken bij het zien van deze nesten. Dit dummy nest is niet bestand tegen regen en dient droog weg gehangen te worden.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.3

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.