Lees hier alles over de beste all in one wifi printer.

Wifi printer kopen: voor razendsnelle printjes zonder draadjes!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 6 september 2022 @13:25

Jij bent op zoek naar de beste wifi printer. Daar kunnen we inkomen, want een printer via wifi, draadloos printen, is helemaal van deze tijd! In deze blog vind je de beste wifi printer : klik hier voor de top 5 beste wifi printers. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste draadloze wifi printer is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de HP DeskJet 2720e All-in-One Printer is.

beste_wifi_printer_01

Zonder twijfel de beste wifi printer, dit is ‘m!

De beste wifi printer

Beste_wifi_printer_03
De beste wifi printer Bekijk op Bol.com

Wat is de beste wifi printer?

De beste wifi printer is een printer die vlekkeloos draadloos print, snel en zonder ‘gedoe’. Uiteraard is de (goede) kwaliteit van de printjes ook belangrijk, evenals het gebruiksgemak. De beste wifi printer moet dan ook eenvoudig in gebruik zijn. Je leest er in deze blog meer over.

Wat is de beste wifi printer?

De beste wifi printer is niet perse de wifi printer met het allerhoogste prijskaartje of juist die goedkope wifi printer, of de wifi printer die het best beoordeeld is. De wifi printer die het beste is, is de wifi printer die goed bij jou en je situatie past.

We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste (all in one) wifi printer. Zoals al eerder in deze blog aangekondigd, hebben wij een top 5 beste wifi printers voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de beste draadloze wifi printer te vergemakkelijken. En dat is prettig, gezien de uitgebreide keuze die er is. De top 5 tref je hieronder.

1

HP DeskJet 2720e All-in-One Printer

De beste Wifi printer

Beste_wifi_printer_03

Snel en eenvoudig printern!

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: All-in-One printer Printsnelheid (zwart/wit): tot 25 pagina’s per minuut Printsnelheid (kleur): tot 25 pagina’s per minuut Apple AirPrint: Ja NFC: Nee

Deze nummer 1 beste wifi printer is een all in one printer (printen, scannen, kopiëren) en is ideaal voor dagelijks gebruik voor wat betreft eenvoudige scan, print en kopieeropdrachten. Een snelle print, eenvoudig te installeren en in gebruik en daarbij een prima kwaliteit, wat wil je nog meer?

Wat we goed vinden:

 • Bij deze nummer 1 wifi printer zit 6 maanden instant inkt inbegrepen.
 • De plug en play behorende bij deze wifi printer is ideaal.
 • De installatie van deze wifi printer is erg eenvoudig.

Wat we minder goed vinden:

 • Deze nummer 1 printer wifi print en scant niet automatisch dubbelzijdig.
2

Canon PIXMA TS-3355 – All-in-One Printer

De beste koop wifi printer

beste_koop_wifi_printer

Compact maar krachtig!

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: All-in-One printer Printsnelheid (zwart/wit): tot 25 pagina’s per minuut Printsnelheid (kleur): tot 25 pagina’s per minuut Apple AirPrint: Ja NFC: Nee

Deze nummer 2 beste wifi printer is een kleine wifi printer, een compacte printer met wifi direct en daardoor een zeer geschikte wifi printer voor thuis gebruik. De printer is eenvoudig in gebruik -je bediend deze wifi printer gemakkelijk met je telefoon- en neemt door zijn formaat dus niet veel ruimte in beslag.

Wat we goed vinden:

 • Door de wifi direct functie kun je met deze printer direct aan de slag!
 • Deze printer is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren.
 • Deze nummer 2 wifi printer print snel.

Wat we minder goed vinden:

 • Ook deze printer kan niet automatisch dubbelzijdig printen.
3

Epson Expression Home XP-4150 – All-in-One Printer

Best beoordeelde wifi printer

best_beoordeelde_wifi_printer

Scoort maar liefst 4,6 van 5 sterren

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: All-in-One printer Printsnelheid (zwart/wit): 25 t/m 39 pagina’s per minuut Printsnelheid (kleur): tot 25 pagina’s per minuut Apple AirPrint: Ja NFC: Nee

De nummer 3 beste wifi printer is compact en veelzijdig tegelijk. Een all in one inktjet printer waarmee je randloos en ook dubbelzijdig kunt afdrukken. Dit geldt ook voor het kopiëren en scannen naar de cloud. Het LCD-scherm maakt het mogelijk opdrachten zonder computer uit te voeren waar Wi-Fi direct zorgt voor een draadloze verbinding vanaf je tablet of telefoon.

Wat we goed vinden:

 • Dankzij de afzonderlijke inktpatronen vervang je alleen gebruikte kleuren
 • Deze wifi printer heeft een LCD scherm van 6,1 cm groot!
 • Het gebruiksgemak van deze wifi printer is groot.

Wat we minder goed vinden:

 • Kies voor een andere printer als je automatisch documenten wilt kunnen invoeren.
4

Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer

Beste wifi printer onder 250 euro

beste_wifi_printer_onder_250_euro

Bespaar gemiddeld 90% ten opzichte van andere printers

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: All-in-One printer Printsnelheid (zwart/wit): 25 t/m 39 pagina’s per minuut Printsnelheid (kleur): tot 25 pagina’s per minuut Apple AirPrint: Nee NFC: Nee

De nummer 4 beste wifi printer is een duurzame wifi printer. Deze EcoTank-printer is anders dan de meeste printers. Deze wifi printer beschikt over een groot inktreservoir dat je vult met de meegeleverde inktflessen in plaats van cartridges.

De inktflessen koop je voor een tientje per stuk en zijn dus ook nog eens vele malen voordeliger dan een reguliere cartridge. Je bespaart gemiddeld 90% ten opzichte van andere printers met een EcoTank printer!

Wat we goed vinden:

 • Deze wifi printer is gemakkelijk te besturen met het LCD scherm.
 • Je kunt printen tegen lagere kosten gezien het gebruik van inktflessen.
 • De printer wordt geleverd met een stroomkabel, handleiding en bijbehorende software.

Wat we minder goed vinden:

 • Mocht je niet draadloos kunnen of willen printen, een USB-printerkabel is niet standaard meegeleverd
5

Canon PIXMA TS305 – Draadloze Inkjetprinter / Zwart

Beste wifi printer onder 100 euro

beste_wifi_printer_onder_100_euro

Zeer scherp geprijsd

Printtechnologie: Inkjetprinter Type printer: Single-function printer Printsnelheid (zwart/wit): tot 25 pagina’s per minuut Printsnelheid (kleur): tot 25 pagina’s per minuut Apple AirPrint: Ja NFC: Nee

De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft de beste printer wifi is zeer geschikt voor thuisgebruik. Deze compacte printer print gemakkelijk wireless, ook met behulp van je smartphone of middels de cloud(service). Compact, eenvoudig en heel goed betaalbaar zijn de key woorden van deze printer. Daarbij krijg je absoluut waar van je geld!

Wat we goed vinden:

 • Makkelijk in gebruik en ook voor wat betreft aansluiting.
 • Voordelige koop en prima kwaliteit.

Wat we minder goed vinden:

 • De meegeleverde handleiding wordt hier en daar niet als duidelijk ervaren.

We hopen je met deze top 5 all in one printer beste koop een eindje op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want de keuze voor wat betreft de beste wifi printer is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet bepaald makkelijker.

​In de volgende alinea vertellen we je nog meer over de verschillen voor wat betreft beste wifi printer en de verschillende mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het antwoord op de vraag; wat is de beste wifi printer?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste wifi printer?

Wanneer je op zoek bent naar de beste all in one printer (wifi), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste wifi all in one printer, tot een succes. De beste wifi printer kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste printer via wifi, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen en mogelijkheden zijn. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor de wifi printer? Wanneer dat niet veel is, moet je dus op zoek naar een kleine wifi printer.

Ben je op zoek naar de goedkoopste printer met wifi, of maakt het prijskaartje je niet veel uit? En wil je een specifiek merk wifi printer? 

En hoe zit het met de extra specificatie wensen die je wellicht hebt? Wil je naast printen, ook kunnen scannen en kopiëren? Je hebt dan sowieso een all in one printer nodig. Een all in one wifi printer welteverstaan. Want je wilt graag draadloos kunnen printen.

Jouw werkplek voorzien van alleen maar het beste materiaal, dat is natuurlijk ook hoop gepuzzel. Gelukkig hebben wij dit als voor jou gedaan. Dus ben je naast de WiFi printer ook op zoek naar bijvoorbeeld de beste bureaustoel, de beste soundbar of zelfs de beste powerbank. Dan ben je hier aan het juist adres.

We zetten de verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste wifi printer hieronder kort uiteen.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van je wifi printer is natuurlijk het draadloos printen, maar wellicht ook kunnen scannen en kopiëren? Die keuze is aan jou.

Maar zoals hierboven al genoemd, heb je voor printen, scannen en kopiëren een all in one printer nodig. Hier hangt over het algemeen een iets hoger prijskaartje aan, maar gelukkig zijn er ook all-in-one printer wifi aanbiedingen.

Verder is het goed om te bedenken, schaf jij een wifi printer aan voor zakelijk (en regelmatig) gebruik, of om sporadisch eens privé te gebruiken? Onderstaande alinea sluit hierop aan.

beste_wifi_printer_04

Hoe(veel) verwacht je te printen?

Ga jij de aan te schaffen wifi printer intensief gebruiken, wellicht voor zakelijk gebruik? Wordt er meerdere keren per dag geprint, of slechts sporadisch (prive)? Wanneer je weinig print, we gaan dan uit van tussen de 10 à 20 printjes per maand, dan kun je echt wel

af met een printer die minder high tech is dan wanneer je dagelijks meerdere keren

(en grote hoeveelheid print). Toch blijft dit uiteindelijk ook afhangen van je wensen voor wat betreft extra functies. Zo is automatisch dubbelzijdig printen bijvoorbeeld niet standaard mogelijk bij een wifi printer.

Extra functies?

Wil je graag dubbelzijdig kunnen afdrukken, en ook kunnen scannen en kopiëren ? Je hebt dan een wifi printer all in one nodig. En wil je wellicht ook grotere afdrukken maken, a3 formaat bijvoorbeeld? Het zijn allemaal opties die niet standaard aanwezig zijn bij wifi printers. Het is goed hier rekening mee te houden alvorens een aanschaf te concretiseren.

De verschillende soorten cartridges

De verschillende soorten wifi printers werken ook met verschillende soorten 

cartridges. Niet altijd handig, want met regelmaat heb je specifieke cartridges nodig voor een wifi printer. Maar let op, er zijn steeds meer ‘huismerk’ cartridges op de markt waarmee je veel voordeliger mee uit bent dan met die van een merk(fabrikant).

Wil je niet met cartridges printen, er zijn ook wifi printers met inkttanks. Deze zijn over het algemeen duurzamer, maar dienen echter ook met enige regelmaat te worden bijgevuld natuurlijk (al naar gelang gebruik en dus verbruik inkt).

beste_wifi_printer_05

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende wifi printers die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar een all in one printer wifi beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een printer met wifi aanbieding?

Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Door uitgebreid onderzoek selecteren wij een top 5 van beste wifi printers. Hierbij vergelijken we technische specificaties en nemen we de reviews van deze wifi printers uiterst serieus. Welke ervaringen hebben andere gebruikers en wat betekent dit voor de score. Hierdoor kun jij snel en onderbouwd een keuze maken. Dat scheelt jou tijd. Fijn he?

Veelgestelde vragen over wifi printers

Wat is de beste wifi printer?

De beste wifi printer is degene die bij jou past en aan jouw wensen voldoet. Elk mens is anders en heeft dus ook zijn eigen wensen en voorkeuren. Toch zijn er drie belangrijke zaken voor wat betreft een wifi printer die voor een ieder essentieel zijn. Namelijk; ‘hoe(veel) verwacht je te printen’, ‘voorkeuren voor cartridges’ en je ‘extra functies wensen’? Deze drie zaken komen in deze blog uitgebreid aan bod. In deze blog kun je ook de top 5 terugvinden wanneer het gaat om beste wifi printer.

 

Hoe werkt een wifi printer?

Een wifi printer is een printer die draadloos verbonden is met gekoppelde apparaten van je netwerk thuis of op kantoor. Op deze wijze kun je printen vanaf je computer, maar ook bijvoorbeeld vanaf je laptop of telefoon. Het maakt in principe niet uit in welke ruimte je printer staat. Zolang hij maar aanstaat of stand-by is als je een printopdracht stuurt.

Welke wifi printer moet ik kopen?

Er zijn veel verschillende wifi printers op de markt gebracht die voornamelijk qua formaat, (print) mogelijkheden en ook prijs erg verschillen. Welke beste wifi printer jij moet kopen, hangt af van je eigen wensen en je budget! Voor elk budget is er wel een wifi printer te vinden. Misschien moet je wat concessies doen op gebruiksgemak maar printen op wifi is mogelijk. 

 

Hoe kan ik mijn all in one wifi printer verbinden met wifi?

Het is belangrijk je printer in de buurt van je wifi router te plaatsen. Open dan het menu en via instellingen en netwerk (draadloze instellingen), kun je de naam van het draadloze netwerk selecteren en deze verbinden aan je wifi printer. Vaak heb je een wachtwoord nodig omdat veel internetverbindingen beveiligd zijn. 

Wat is de beste wifi printer? De eindconclusie

De beste wifi printer is uiteraard ook een goede wifi printer, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een printer met wifi zijn er sowieso drie vragen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn om jezelf te stellen alvorens aanschaf.

Hoeveel verwacht je te printen?

Ga jij de aan te schaffen wifi printer intensief gebruiken? Wordt er meerde keren per dag geprint of slechts sporadisch? Wanneer je weinig print, we gaan dan gemakshalve uit van 10 tot 20 printjes per maand. dan kun je echt wel af met een printer die minder high tech is dan wanener je dagelijks meerdere keren (en grote hoeveelheden) print. In deze gevallen is een wifi printer met cartridges een prima keuze.

Voorkeuren voor cartridges?

De verschillende soorten wifi printers werken ook met verschillende soorten cartridges. Vaak krijg je wanneer je een all-in-one printer met wifi koopt, hier al een cartridge bij. De groottes van cartridges verschillen.

Zo heb je XL modellen. Verder zijn er cartridges in vershcillende kleuren natuurlijk. Let op, er zijn veel ‘huismerk’ cartridges op de markt gekomen waarmee je veel voordeliger uit bent dan met die van een merk(fabrikant).

Wil je niet met cartridges printen dan zijn er ook wifi printers met inkttanks. Deze zijn over het algemeen veel duurzamer, maar dienen echter ook met enige regelmaat te worden bijgevuld natuurlijk (al naar gelang gebruik en  dus verbruik inkt).

Extra functie wensen?!

Wil je graag dubbelzijdig kunnen afdrukken en ook kunnen scannen kopiëren? En wil je wellicht ook grote afdrukken maken, A3 bijvoorbeeld? Het zijn allemaal opties die niet standaar aanwezig zijn bij wifi printers. Het is goed hier rekening mee te houden gedurende je zoektocht in combinatie met je eigen wensen.

Wanneer een wifi printer op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste wifi printer.

De complete top 5 op een rijtje:

HP DeskJet 2720e All-in-One Printer

De beste wifi printer
Beste_wifi_printer_03
HP DeskJet 2720e All-in-One Printer De beste wifi printer Bekijk op Bol.com

Canon PIXMA TS-3355 – All-in-One Printer

Beste koop wifi printer
beste_koop_wifi_printer
Canon PIXMA TS-3355 – All-in-One Printer Beste koop wifi printer Bekijk op Bol.com

Epson Expression Home XP-4150 – All-in-One Printer

Best beoordeelde wifi printer
best_beoordeelde_wifi_printer
Epson Expression Home XP-4150 – All-in-One Printer Best beoordeelde wifi printer Bekijk op Bol.com

Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer

Beste wifi printer onder 250 euro
beste_wifi_printer_onder_250_euro
Epson EcoTank ET-2720 – All-in-One Printer Beste wifi printer onder 250 euro Bekijk op Bol.com

Canon PIXMA TS305 – Draadloze Inkjetprinte

Beste wifi printer onder 100 euro
beste_wifi_printer_onder_100_euro
Canon PIXMA TS305 – Draadloze Inkjetprinte Beste wifi printer onder 100 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!