Beste wifi repeater van 2023

Top 5 best geteste wifi repeaters volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:20

beste_wifi_repeater_01

Jij bent op zoek naar de beste wifi repeater? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de wifi repeater van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 wifi repeaters uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is AVM FRITZ!Repeater 3000 – Wifi repeater als beste wifi repeater uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wifi repeaters van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een wifi repeater. Wist je bijvoorbeeld dat de beste wifi repeater ook geschikt is voor het streamen van 4K films? Lees snel verder…

 

 

#1 Beste wifi repeater
AVM FRITZ!Repeater 3000. Geschikt voor 4K streamen

Geschikt voor 4K streamen

Een absolute krachtpatser die zeer eenvoudig te installeren is. Werkt op de tri-band waardoor er voor elk device een plekje is. De wifi snelheden zijn bijzonder snel te noemen, ook op de 2,4 Ghz band. Dat is bijvoorbeeld handig voor je video deurbel.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€89 bij alternate.nl
alternate.nl (€89,00)

Naar de top 5

Top 5 beste wifi repeaters van dit moment

Hoe komt deze top 5 wifi repeaters tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 15 wifi repeaters uitvoerig getest en vergeleken.

15 wifi repeaters vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wifi repeaters worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. AVM FRITZ!Repeater 3000

  #1 Beste wifi repeater
  AVM FRITZ!Repeater 3000. Geschikt voor 4K streamen

  Geschikt voor 4K streamen

  Een absolute krachtpatser die zeer eenvoudig te installeren is. Werkt op de tri-band waardoor er voor elk device een plekje is. De wifi snelheden zijn bijzonder snel te noemen, ook op de 2,4 Ghz band. Dat is bijvoorbeeld handig voor je video deurbel.

  €89 bij alternate.nl
  alternate.nl (€89,00)
 2. 2. PuroTech Wifi Repeater

  #2 Beste koop wifi repeater
  PuroTech Wifi Repeater. Klein maar fijn

  Klein maar fijn

  Je hebt slechts een plekje in het stopcontact nodig en een korte synchronisatie met je router om deze wifi repeater aan te sluiten. De snelheden zijn niet bijzonder hoog maar ruim voldoende voor een doorsnee huishouden.

 3. 3. Wifi-repeater, wifi-versterker, 300 Mbit/s

  #3 Beste wifi repeater grote ruimtes
  Wifi-repeater, wifi-versterker, 300 Mbit/s. Geschikt voor grote ruimtes

  Geschikt voor grote ruimtes

  Deze compacte maar repeater werkt op het 2,4 Ghz waardoor hij perfect is voor alle smart home apparaten. Natuurlijk kun je er ook zorgeloos mee werken op je laptop of smartphone.

 4. 4. AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  #4 Beste Wifi 6 repeater
  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX. Maakt gebruik van Wifi 6

  Maakt gebruik van Wifi 6

  Wifi 6, het laatste internetprotocol waardoor je nog sneller en met meer apparaten tegelijk kunt werken. De installatie verloopt soepel en binnen een paar minuten. De internet snelheid is zeer goed te noemen, ook voor het streamen van Full HD en zelfs 4K films.

  €59,47 bij bcc.nl
  bcc.nl (€59,47)
 5. 5. SecuFirst REP240 3 in 1 Draadloze WiFi repeater

  #5 Goedkoop alternatief
  SecuFirst REP240 3 in 1 Draadloze WiFi repeater. Compact en goedkoop

  Compact en goedkoop

  Deze wifi repeater is bijzonder geschikt als je er meerdere wilt plaatsen om zo een groot bereik te krijgen. De prijs is bijzonder schappelijk te noemen, zeker voor de prestaties. Werkt op de 2.4 Ghz band.

  €19,99 bij bol.com
  bol.com (€19,99)

Wat is de wifi repeater beste koop van dit moment?

Wifi repeater kopen

Met een wifi repeater creëer jij op kantoor of in huis overal een stabiele wifi verbinding, doordat een wifi repeater een wifi signaal door zend op het moment dat het signaal nog sterk genoeg is. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste wifi repeaters van dit moment. Leuk dat je meeleest!

Wat is de wifi repeater beste koop? Check hier de belangrijkste info

De wifi repeater die voor jou het beste is, is niet perse de beste wifi repeater 2021 of de beste wifi repeater 2022. Het gaat in deze wat ons betreft ook niet alleen om de beantwoording van de vraag wat de wifi repeater beste getest is. Een wifi repeater bedraad, beste wifi repeater draadloos of een beste wifi repeater bekabeld, in ieder geval een wifi repeater die voldoet aan jouw specifieke wensen. Dat is de beste wifi repeater. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een wifi repeater beste koop voor jou!

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste wifi repeater, zodat jij de jouwe kunt vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste wifi repeater (van dit moment)’? We bespreken de beste wifi repeater, de wifi repeater die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Die laatste hoeft niet perse een goedkope wifi repeater te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding en wordt daardoor de wifi repeater beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze koopgids tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een wifi repeater gaat kopen.

Ozne top 5 wifi repeaters nader bekeken

Nummer 1:

Met deze allerbeste wifi repeater kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps biedt deze range extender een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Zo kan je naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen.

Ook geeft deze wifi repeater de mogelijkheid om één groot thuisnetwerk met slechts één naam en wachtwoord te maken. In combinatie met een AVM FRITZ!Box kan je een groot Mesh wifi netwerk opzetten. Via deze technologie bepalen de AVM wifi oplossingen onderling met welke wifi hotspot jouw telefoon/ tablet/ laptop verbonden moeten worden. 

Deze beste wifi repeater heeft een maximale beveiliging en geeft uiterste gemak. De modernste versleuteling standaarden garanderen de veiligheid van de privacy in het gehele WiFi-netwerk.

Nummer 2:

Met deze beste koop wifi repeater is een sterk wifi signaal gegarandeerd.  Zo kan je zonder problemen internetten op je zolder, slaapkamer of zelfs in de tuin! Transmissiesnelheden tot wel 300 Mbps en volledige ondersteuning voor 2.4 GHz netwerken.

Deze draadloze wifi versterker zorgt ervoor dat je ook op plekken waar het wifi signaal het af laat weten kunt beschikken over een uitstekende internetverbinding. 

Kies de verbindingsoptie die bij jouw situatie past! Wil je het signaal op één verdieping versterken? Ga dan voor de AP-Modus, hierbij kan de Wi-Fi versterker via een ethernetkabel met de modem worden verbonden. Wanneer je juist signaalversterking op meerdere verdiepingen of rond het huis wilt, selecteer je de repeater modus. Hierbij wordt de range extender met de router draadloos verbonden.

Nummer 3:

De wifi repeater die het beste beoordeeld wordt (aan de hand van review gemiddelden), mag zich de best beoordeelde wifi repeater noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze best beoordeelde wifi repeater Verhoogt snel en eenvoudig het bereik van het wifi-netwerk tot 300 Mbit/s voor een vlotte en snelle gegevensoverdracht. Breid je wifi uit voor moeilijk bereikbare ruimtes en bezet de dode wifi-zones. Compatibel met elke standaard wifi-router.

Verder is deze wifi repeater eenvoudig te installeren middels WPS (WiFi Protected Setup) en maximale beveiliging met WPA2, WPA en WEP. Deze draadloze repeater is verder klein en discreet en valt niet op in je woning of op kantoor.

Nummer 4:

Deze beste koop wifi repeater in het wat hogere prijs segment is compact en krachtig. Breidt je netwerk uit voor een groot bereik en ondersteunt tevens WIFI 6! Tevens is de installatie eenvoudig en ervaar jij door deze wifi repeater altijd een goede ontvangst!

Van ideale plaatsing tot het optimale Wi-Fi-kanaal: de repeater helpt je daar een handje bij door middel van meerkleurige led indicatie, software wizards en een overzichtelijke gebruikersinterface. Bovendien profiteert deze range extender van nieuwe functies door gratis updates.

Nummer 5:

Deze beste koop wifi repeater met een zacht prijskaartje van net onder de 20 euro is een relatief goedkope wifi repeater waarmee je het bereik van je bestaande wifi netwerk kunt verlengen.

Deze wifi-repeater, met een bereik van 50 meter (binnenshuis), zorgt ervoor dat je voortaan overal in huis de beschikking over je draadloos netwerk hebt. Door de maximale snelheid van 300Mbps, een WPS-knop en het compact design, was het nog nooit zo makkelijk om je draadloze netwerk op een betrouwbare manier te vergroten. 

Naast dat de repeater ingesteld kan worden als versterker, kan hij ook ingesteld worden als Acces Point of Cliënt. De REP 240 wifi-repeater werkt met alle apparaten die gebruik maken van een 2,4Ghz netwerk. Voorbeelden hiervan zijn smartphones, tablets, computers, IP-camera’s en printers.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een wifi repeater?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou beste koop wifi repeater, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste wifi repeater, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

beste_wifi_repeater_02

Hoe werkt een wifi repeater?

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Een wifi repeater vangt het signaal van je wifi modem op en stuurt deze vervolgens door. Naar andere kamers of ruimtes op kantoor of thuis, die iets verder bij het modem vandaan liggen. Zo kun je overal in huis of op kantoor een stabiele en sterke wifi verbinding behouden, doorsturen en/ of creëren. 

Vaak is het overigens wel belangrijk dat een wifi repeater vrij dichtbij een modem hangt of staat. Zodat de ontvangst sterk is en net zo sterk kan worden doorgezonden naar andere ruimtes.

Een wifi repeater instellen is vaak erg eenvoudig. Bij de meeste wifi repeaters wordt een duidelijke handleiding meegeleverd en tevens is er vaak sprake van plug and play!

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een wifi repeater, is het handig om eerst helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Een review over een wifi repeater beste getest of een test beste wifi repeater kan hierbij nuttig zijn. Wil je een wifi repeater die je kunt resetten, een wifi repeater voor binnen, of een wifi repeater voor buiten? Een wifi repeater bedraad, of een draadloze wifi repeater? 

En heb je eigenlijk wel een wifi repeater nodig, of past een wifi versterker beter bij hetgeen je zoekt en jouw situatie?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf dus even na te denken over je specifieke wensen, maar vooral ook je gebruiksdoel (zie onderstaande alinea). Want de keuze voor wat betreft de beste wifi repeater is best groot, en dit maakt beslissen over welke wifi repeater voor jou het beste is niet per definitie makkelijker.

Wist jij dat wij al eerder onderzoek deden naar de beste wifi versterker en beste router? Zo heb jij altijd de beste internet verbinding op de beste laptop 2022 of beste laptop 17 inch.

Het gebruiksdoel

Je bent op zoek naar een wifi repeater omdat je ergens, wellicht zelfs wel op verschillende plekken een online (wifi) verbinding wilt uitbreiden. Maar waar en hoe ver wil je dat precies? 

En hoe zit het met het aantal overige apparaten die van de wifi verbinding gebruik maken? Wil jij een wifi repeater voor bij je thuis, of op een groot kantoor? Een wifi repeater die bedraad werkt, of een draadloze wifi repeater? Al deze vragen hangen samen met het gebruiksdoel! Goed om deze in gedachten te houden bij aanschaf van de voor jou beste wifi repeater.

beste_wifi_repeater_03

Snelheid van de wifi repeater

Wanneer je op zoek bent naar een wifi repeater, is het goed om de snelheid van de wifi repeater die je op het oog hebt na te gaan. De snelheid is het aantal megabits per seconde.

Afhankelijk van jouw wensen hieromtrent, kun je dan nagaan of een wifi repeater qua snelheid wel of niet bij jou en je situatie past. De snelheid kan in de praktijk soms lager uitvallen dan de theorie schetst. Iets om in je achterhoofd te houden.

Wifi standaard

De wifi standaard speelt ook een belangrijke rol bij prettig en stabiel (werkende) wifi. Over het algemeen geldt, hoe hoger de standaard, hoe hoger de snelheid. De snelheden die er zijn: 

802.11AC maximale snelheid van 1600 Mbps

802.11N maximale snelheid van 300 Mbps

802.11G maximale snelheid van 54 Mbps

802.11A maximale snelheid van 54 Mbps

Bekijk en beoordeel zelf welke snelheid het beste bij jouw en je situatie thuis of op kantoor past.

Soort(en) wifi repeater

Er zijn verschillende soorten wifi repeaters. Deze werken op verschillende frequenties (Wifi band). Aan de hand hiervan worden de volgende wifi repeaters onderscheiden:

Single band repeater

Een single-band repeater werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie, een nog steeds veel gebruikte (en dus soms ook drukke en daardoor iets tragere) frequentie.

Dual band repeater

Een dual-band repeater kan gebruik maken van de 5 GHz-frequentie, naast de 2,4 GHz-frequentie, waardoor het internet over het algemeen sneller werkt.

Simultaneous dual band repeater

Een simultaneous dual-band repeater kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-signaal en een 5GHz-signaal uitzenden.

Ook in deze geldt, bekijk voor aanschaf wat het beste bij jou en je situatie, werk of privé, past. Welke voor jou het beste is, kun je dan ook het beste zelf beoordelen.

Prijskaartje

Een wifi repeater kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende repeaters voor wifi gebruik die er op de markt te koop zijn, kunnen behoorlijk van elkaar verschillen.

Of een wifi repeater goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar wifi repeater beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope wifi repeater?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een wifi repeater test aankoop aanbieding kan voor jou wel de beste wifi repeater zijn. Maar feit is, vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste wifi repeater. Je wilt overal wifi in huis of op kantoor. Maar zo’n wifi repeater is best een technisch dingetje. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een wifi repeater en wanneer is goed genoeg? Hier zit je goed, wij selecteerden met ons team van experts een top 5 van goede wifi repeaters. Zo kun jij snel geniet van stabiel internet, overal in huis of op kantoor.

Veelgestelde vragen over een wifi repeater

Wat is een wifi repeater?

Een wifi repeater vangt het (sterke) signaal van je wifi modem op en stuurt deze vervolgens (op een evenzo sterke en stabiele wijze) door. Naar andere kamers of ruimtes op kantoor of thuis, die iets verder bij het modem vandaan liggen. Zo kun je overal in huis of op kantoor een stabiele en sterke wifi verbinding behouden (of creëren).

Wat is het verschil tussen een wifi repeater of versterker?

Een wifi repeater en een wifi versterker zijn niet hetzelfde. Een wifi repeater plaats je op een plek in huis of kantoor waar het wifi signaal nog sterk is. De wifi repeater zend het wifi signaal door naar andere kamers of kantoorplekken. Een wifi versterker plaats je op een plek waar het wifi signaal niet sterk is, om deze zodoende te versterken.

Wat is de beste wifi repeater?

De beste wifi repeater, dat is niet één type model of merk. Een wifi repeater die voor jou de beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede wifi repeater is in ieder geval een wifi repeater die zorgt dat jij met een stabiele wifi verbinding overal online kunt zijn, in huis of op kantoor.

Hoe ver reikt een wifi repeater?

Hoe ver een wifi repeater reikt hangt een beetje van de individuele wifi repeater zelf af, het al bestaande wifi signaal en de plek waar de wifi repeater hangt of staat in huis of op kantoor. Over het algemeen kun je uitgaan van een bereik van zo’n 5 á (max) 10 meter.

Waar koop ik de beste wifi repeater?

Een wifi repeater voor thuis of op kantoor kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Beste wifi repeater, de eindconclusie

De wifi repeater beste koop is uiteraard ook een goede wifi repeater, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste wifi repeater zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten deze belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je uit.

Snelheid

Wanneer je op zoek bent naar een wifi repeater, is het goed om de snelheid van de wifi repeater die je op het oog hebt na te gaan. De snelheid is het aantal megabits per seconde.

Afhankelijk van jouw wensen hieromtrent, kun je dan nagaan of een wifi repeater qua snelheid wel of niet bij jou en je situatie past.

Opgelet, de snelheid kan in de praktijk wel eens lager uitvallen, bijvoorbeeld wanneer meerdere devices op één netwerk zijn aangesloten.

Standaard

De wifi standaard speelt ook een belangrijke rol bij prettig en stabiel (werkende) wifi. Over het algemeen geldt, hoe hoger de standaard, hoe hoger de snelheid. De snelheden die er zijn: 

802.11AC maximale snelheid van 1600 Mbps

802.11N maximale snelheid van 300 Mbps

802.11G maximale snelheid van 54 Mbps

802.11A maximale snelheid van 54 Mbps

Ook in deze geldt, bekijk en beoordeel zelf welke snelheid het beste bij jouw en je situatie thuis of op kantoor past.

Type

Er zijn verschillende typen, verschillende soorten wifi repeaters. Deze werken op verschillende frequenties (Wifi band). Aan de hand hiervan worden de volgende wifi repeaters onderscheiden:

Single band repeater

Een single-band repeater werkt alleen op de 2,4 GHz-frequentie, een nog steeds veel gebruikte (en dus soms ook drukke en daardoor iets tragere) frequentie.

Dual band repeater

Een dual-band repeater kan gebruik maken van de 5 GHz-frequentie, naast de 2,4 GHz-frequentie, waardoor het internet over het algemeen sneller werkt.

Simultaneous dual band repeater

Een simultaneous dual-band repeater kan tegelijkertijd een 2,4 GHz-signaal en een 5GHz-signaal uitzenden.

Ook in deze geldt, bekijk voor aanschaf wat het beste bij jou en je situatie, werk of privé, past.5.2. (Niet evergreen) Wat is de beste wifi repeater

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste wifi repeater en je uitgelegd dat de beste getest wifi repeater, niet perse ook de beste keuze voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is best groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Nogmaals onze top 5 beste wifi repeaters op een rijtje

 1. 1. AVM FRITZ!Repeater 3000

  #1 Beste wifi repeater
  AVM FRITZ!Repeater 3000. Geschikt voor 4K streamen

  Geschikt voor 4K streamen

  Een absolute krachtpatser die zeer eenvoudig te installeren is. Werkt op de tri-band waardoor er voor elk device een plekje is. De wifi snelheden zijn bijzonder snel te noemen, ook op de 2,4 Ghz band. Dat is bijvoorbeeld handig voor je video deurbel.

  €89 bij alternate.nl
  alternate.nl (€89,00)
 2. 2. PuroTech Wifi Repeater

  #2 Beste koop wifi repeater
  PuroTech Wifi Repeater. Klein maar fijn

  Klein maar fijn

  Je hebt slechts een plekje in het stopcontact nodig en een korte synchronisatie met je router om deze wifi repeater aan te sluiten. De snelheden zijn niet bijzonder hoog maar ruim voldoende voor een doorsnee huishouden.

 3. 3. Wifi-repeater, wifi-versterker, 300 Mbit/s

  #3 Beste wifi repeater grote ruimtes
  Wifi-repeater, wifi-versterker, 300 Mbit/s. Geschikt voor grote ruimtes

  Geschikt voor grote ruimtes

  Deze compacte maar repeater werkt op het 2,4 Ghz waardoor hij perfect is voor alle smart home apparaten. Natuurlijk kun je er ook zorgeloos mee werken op je laptop of smartphone.

 4. 4. AVM FRITZ!Repeater 1200 AX

  #4 Beste Wifi 6 repeater
  AVM FRITZ!Repeater 1200 AX. Maakt gebruik van Wifi 6

  Maakt gebruik van Wifi 6

  Wifi 6, het laatste internetprotocol waardoor je nog sneller en met meer apparaten tegelijk kunt werken. De installatie verloopt soepel en binnen een paar minuten. De internet snelheid is zeer goed te noemen, ook voor het streamen van Full HD en zelfs 4K films.

  €59,47 bij bcc.nl
  bcc.nl (€59,47)
 5. 5. SecuFirst REP240 3 in 1 Draadloze WiFi repeater

  #5 Goedkoop alternatief
  SecuFirst REP240 3 in 1 Draadloze WiFi repeater. Compact en goedkoop

  Compact en goedkoop

  Deze wifi repeater is bijzonder geschikt als je er meerdere wilt plaatsen om zo een groot bereik te krijgen. De prijs is bijzonder schappelijk te noemen, zeker voor de prestaties. Werkt op de 2.4 Ghz band.

  €19,99 bij bol.com
  bol.com (€19,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.