Beste sterke wifi routers met groot bereik van 2023

Top 5 best geteste wifi routers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 23 januari 2023 @21:11

beste_wifi_router_05

Jij bent op zoek naar de beste sterke wifi router met een groot bereik? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de wifi router van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 30 wifi routers uitgebreid getest en vergeleken. Na 15 uur onderzoek is TP-Link Archer AX55 als beste wifi router uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wifi routers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een wifi router. Wist je bijvoorbeeld dat de beste wifi router van TP link is, een bedrijf dat al jaren werkt aan de beste internetverbindingen? Lees snel verder…

#1 Beste wifi router
TP-Link Archer AX55 – Router – AX3000 – Dual-band – WiFi 6. Supersnel internet

Supersnel internet

Een zeer krachtige Wifi 6 router die werkt op 5 en 2,4 Ghz. De 4 grote antennes zorgen voor een krachtig en stabiel signaal en hebben een opvallend groot bereik.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€49,98 bij bcc.nl
bcc.nl (€49,98)

Naar de top 5

Top 5 beste wifi routers van dit moment

Hoe komt deze top 5 wifi routers tot stand?

15 uur getest door experts Onze experts hebben 30 wifi routers uitvoerig getest en vergeleken.

30 wifi routers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wifi routers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. TP-Link Archer AX55 – Router – AX3000 – Dual-band – WiFi 6

  #1 Beste wifi router
  TP-Link Archer AX55 – Router – AX3000 – Dual-band – WiFi 6. Supersnel internet

  Supersnel internet

  Een zeer krachtige Wifi 6 router die werkt op 5 en 2,4 Ghz. De 4 grote antennes zorgen voor een krachtig en stabiel signaal en hebben een opvallend groot bereik.

  €49,98 bij bcc.nl
  bcc.nl (€49,98)
 2. 2. TP-Link Archer AX20 – Router – Geschikt voor Wifi 6 – 1800 Mbps

  #2 Beste koop wifi router
  TP-Link Archer AX20 – Router – Geschikt voor Wifi 6 – 1800 Mbps. Het klein broertje

  Het klein broertje

  Een echte beste koop, je levert iets in qua snelheid maar je behoudt een sublieme bouwkwaliteit en internet stabiliteit. Geschikt voor elk huishouden en klein kantoor.

  €79,90 bij alternate.nl
  alternate.nl (€79,90)
 3. 3. TP-Link Archer AX10 – Router – Wifi 6 – 1500 Mbps

  #3 Best beoordeelde wifi router
  TP-Link Archer AX10 – Router – Wifi 6 – 1500 Mbps. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze Archer AX10 krijgt niet zomaar een 4,8 van 5 sterren. Vooral het krachtige signaal als de eenvoudige installatie komen vaak terug. Qua snelheid gewoon goed te noemen.

  €53,99 bij bol.com
  bol.com (€53,99)
 4. 4. ASUS RT-AX89X 

  #4 Meest krachtige wifi router
  ASUS RT-AX89X . De krachtpatser

  De krachtpatser

  Oke, de prijs ligt wel een stuk hoger maar als je echt wilt vertrouwen op het beste en meest krachtige wifi signaal dan ben je hier goed. Ook de installatie was erg eenvoudig.

  €328,14 bij azerty.nl
  azerty.nl (€328,14)
 5. 5. TP-Link Archer C1200 – Router – 1200 Mbps

  #5 Beste wifi router onder de 50 euro
  TP-Link Archer C1200 – Router – 1200 Mbps. Stabiel en steady

  Stabiel en steady

  Perfect voor het gemiddelde huishouden dat gewoon stabiel internet nodig heeft op een snelheid waarbij iedereen tevreden is. En dat voor een zeer lage prijs.

  €36,75 bij bcc.nl
  bcc.nl (€36,75)

Beste wifi router, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste wifi router 2021 (en heden).

Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een wifi router beste test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de keuze voor wat betreft wifi router, ook de beste wifi router, de wifi router die het beste beoordeeld wordt én de ‘beste koop’. Dat hoeft niet de beste goedkope wifi router te zijn, maar is wel een wifi router met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

Wat is de beste wifi router?

De wifi router die het beste is, is niet perse de wifi router met het allerhoogste prijskaartje, of de wifi router die het best beoordeeld is. De wifi router die het beste is, is de wifi router die goed bij jou en je situatie past! 

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk om goed te bedenken waar jouw eisen en ook werkzaamheden of gebruik ligt/ liggen als het gaat om een wifi router. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar de beste wifi router voor op kantoor die je deelt met meerdere mensen, dan heb je andere eisen dan wanneer je op zoek bent naar een wifi router voor een eengezins of tweegezins huishouding. Dit geldt ook voor je persoonlijke gebruiksdoel. Wil je veel gamen of netflixen, is het belangrijk op zoek te gaan naar een router die dit aankan en de snelheid waarborgt.

Zo zijn er nog enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog met je willen doornemen.

Onze top 5 beste wifi routers nader bekeken:

Nummer 1:

Een krachtige en snelle AX of Wifi 6 router. Maar liefst een totaal snelheid van 3000 Mbps verdeeld over de 5 GHz en 2,4 GHz kanalen. Ben jij nu op zoek naar een dijk van een router maar wil je er niet een astronomisch bedrag voor neertellen dan is deze TP-Link Archer AX50 echt perfect. De 4 grote antennes zorgen voor een sterk signaal rondom de router. Let er wel op dat 4 grote antennes niets zeggen over het bereik van de router.

Nummer 2:

Heb je gewoon een snelle, stabiele internetverbinding nodig zonder teveel tijd te verliezen bij de installatie? Dan is deze beste koop wifi router echt iets voor jou. Niet zo snel als z’n grote broer (de beste uit de test) maar zeker nog zeer snel te noemen. De titel zegt het al; soepel streams, downloads en games zonder bufferen. Dat is toch wat je nodig hebt? Deze beste koop is goed betaalbaar en daarmee onze beste koop wifi router.

Nummer 3:

De alleskunner voor wie niet extreem hoge eisen heeft. Gewoon goed en en stabiel, dat is wat jij wilt. Uiteraard met de internetsnelheid van deze dagen, niet van 2010 uiteraard. Beoordeeld met maar liefst een 4,8 en geroemd om zijn eenvoudige installatie. Wat wil je nog meer?

Nummer 4:

Deze krachtpatser is uitgerust met maar liefst 8 antennes en kan internetverbindingen tot 6000Mbps aan. Die router is geschikt voor de veeleisende mens, die alles uit zijn internetverbinding wil kunnen halen. Goed, er zit ook een prijskaartje aan maar zie dit als een investering, je hebt immers daarna een super stabiel, snel en zeer goed beveiligde internetverbinding in huis.

Nummer 5:

Deze nummer 5 beste wifi router is een dual band wifi router die razendsnel zorgt voor een stabiel en ook snel netwerk (al in enkele minuten). Er kunnen snelheden worden gehaald tot 1200 Mbps. Hierdoor kun je prima en prettig online streamen en ook gamen. En dit alles zonder vertraging. Ook deze wifi router heeft een app waarmee het beheer eenvoudig is.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste wifi router?

Wanneer je op zoek bent naar de beste wifi router, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van een wifi router, tot een succes. De beste wifi router kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

beste_wifi_router_03

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je een wifi router wilt kopen, is het handig om helder te hebben wat je eigen voorkeuren zijn. Wil je het snelste van het snelste internet? Of mag het ook wel een tandje minder? Wil je Wifi 6, of neem je bijvoorbeeld met wifi 5 ook genoegen? En wil je een wifi router voor op kantoor? Of voor thuis? En welke apparaten worden er allemaal gekoppeld? De beste wifi printer? Of misschien de beste Soundbar? En ga je gebruik maken van wifi versterkers? Allemaal relevante vragen maar nog veel belangrijker;

Hoeveel mensen gaan er gebruik maken van de (verbindingen van de) wifi router? En op welke wijze en met welk doel? Allemaal vragen die handig zijn te beantwoorden alvorens een wifi router te kopen. We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste wifi router hieronder kort uiteen.

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een wifi router is natuurlijk het creëren van (wifi) verbindingen. En als het even kan een stabiele en snelle verbinding. Het streamen en gamen kost echter veel meer energie en kracht dan wanneer jij je (wifi) verbinding veelal gebruikt om te mailen en te surfen op internet. Je zult in het eerste geval een zwaardere wifi router nodig hebben, om de verbinding niet te laten haperen en soepel te houden. 

Ook niet elke wifi router is geschikt voor druk en zwaar internetverkeer tegelijkertijd. Wanneer er sprake is van een huishouden of kantoor met 4 gebruikers +, is het verstandig om na te gaan of een wifi router dit aankan. Mede om hetgeen hierboven beschreven is het handig om het gebruiksdoel helder te hebben alvorens een wifi router te kopen.

beste_wifi_router_04

Routers mét en zonder wifi accesspoint

Er zijn verschillende soorten routers te koop. De meeste routers hebben een ingebouwd wifi access point. Maar opgelet, dit hebben ze niet allemaal. Wanneer er geen wifi accesspoint aanwezig is, betekent dit dat je een los wifi access point nodig hebt. In de meeste gevallen zitten mensen daar niet op te wachten (en dit raden we ook niet aan).

Gebruiksgemak en snelheid

Veel wifi routers werken door middel van een tether app, waarmee jij je wifi router kunt installeren en beheren. Dit werkt over het algemeen makkelijk en snel. Deze app hebben echter niet alle wifi routers en er zit überhaupt verschil in gebruiksgemak. De reviews van gebruikers zijn hier duidelijk in en geven dit duidelijk weer.

De snelheid van de verbinding van je wifi router hangt onder andere samen met het aantal Mbps en ook met het aantal gigabits. Ook speelt het gebruik(sdoel) een rol natuurlijk. Het is goed om vooraf inzichtelijk te hebben wat de in jouw ogen beste wifi router aan kan en hoe snel deze is.

Specificaties

Het is van belang dat je let op de specificaties van je wifi router. Er zijn verschillende wifi standaarden en het is belangrijk dat je router die van jou ondersteunt. Soms is een router er speciaal voor glasvezel, voorzien van glasvezel aansluiting. Over het algemeen is er echter geen speciale glasvezel router nodig, omdat er bijna overal reguliere netwerk aansluiting aanwezig is. De beste wifi router voor glasvezel kan dus feitelijk vaak dezelfde zijn als de best standaard wifi router, omdat de aansluiting veelal regulier is.

beste_wifi_router_05

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende wifi routers die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar wifi router beste koop die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een wifi router met een scherpe prijs. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Door uitgebreid onderzoek selecteren wij een top 5 van beste Wifi routers. Hierbij vergelijken we technische specificaties en nemen we de reviews van deze Wifi routers uiterst serieus. Welke ervaringen hebben andere gebruikers en wat betekent dit voor de score. Hierdoor kun jij snel en onderbouwd een keuze maken. Dat scheelt jou tijd. Fijn he?

Veelgestelde vragen over de beste wifi router

Wat is een wifi router?

Een router regelt de verbinding tussen alle apparaten en internet in huis, kantoor of waar dan ook. Een router met ingebouwde wifi noem je een wifi router. Een (sterke) wifi router zorgt voor een stabiel en snel (draadloos) signaal.

Hoe werkt een wifi router?

Een wifi router koppelt unieke IP adressen in een netwerk en zorgt zo voor verbinding met je apparatuur; thuis, op kantoor of ergens anders. Het internetsignaal wordt vervolgens gedeeld met alle aanwezige IP adressen.

Wat is de beste wifi router?

Deze beste wifi router is de wifi router die het beste bij jou en je thuis(werk) of kantoor situatie past, maar in ieder geval een router die zorgt voor een stabiel en ook snelle verbinding tussen de aanwezige apparatuur

 

Waar kan ik het beste mijn wifi router plaatsen?

De beste plaats voor een wifi router verschilt. Het hangt sterk af van de indeling van je kantoor of huis, en de plek(ken) waar elektronische apparatuur zich bevindt. Het beste is echter om je wifi router op zo’n centraal mogelijke plek in huis te plaatsen maar in ieder geval in de buurt van waar je absolute wifi dekking wilt hebben.

Welke wifi router moet ik kopen?

Er zijn -grofweg- bedrade routers en draadloze routers. Standaard routers kun je alleen op computers aansluiten via een netwerkkabel. Draadloze routers bieden naast deze mogelijkheid ook toegang tot de router via WIFI, en dat laatste is hoogst waarschijnlijk waar jij naar op zoek bent, nu jij expliciet zoekende bent naar een wifi router. Het is verder belangrijk een wifi router te kopen die bij jouw (werk)situatie past.

Wat is de beste wifi router? De eindconclusie

De beste wifi routers is uiteraard ook een goede wifi router, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede wifi router zijn er sowieso drie eigenschappen die (misschien wel het meest) belangrijk zijn.

 1. Wifi router (draadloos) met wifi accesspoint

Er zijn in grote hoofdlijnen, 2 verschillende soorten routers te koop. Over het  algemeen zijn de meeste mensen op zoek naar een draadloze router, oftewel een router met ingebouwde wifi. Een wifi router dus. Er zijn ook routers zonder wifi te koop. Je hebt dan een los wifi access point nodig voor je wifi verbinding, maar hier zitten de meeste mensen niet op te wachten en dit raden we je ook niet aan.

 1. De specificaties

Het is van belang dat je let op de specificaties van je wifi router. Er zijn verschillende wifi standaarden en het is belangrijk dat je router die van jou ondersteunt. Soms is een router er speciaal voor glasvezel, voorzien van glasvezel aansluiting. Over het algemeen is er echter geen speciale glasvezel router nodig, omdat er bijna overal reguliere netwerk aansluiting aanwezig is. De beste wifi router voor glasvezel kan dus feitelijk vaak dezelfde zijn als de best standaard wifi router, omdat de aansluiting veelal regulier is.

 1. Snelheid en stabiliteit

Je wilt graag snel internet, maar vooral ook stabiel internet. De reviews van klanten die je voorgingen qua aankoop van een wifi router schetsen hieromtrent vaak het meest eerlijke beeld. Router Fabrikanten geven geregeld aan dat hun duurste routers een groot bereik hebben. Verwacht qua dekking echter niet de wereld van een wifi router met een op papier groot bereik. Hoeveel antennes een router ook heeft, de radiosignalen blijven hetzelfde en worden gedempt (door muren en vloeren), dat geldt voor en bij elke wifi router.

Wanneer een wifi router die je op het oog hebt op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort, dan adviseren wij je nog even verder te zoeken naar jouw beste wifi router.

Om het je gemakkelijk te maken hierbij nogmaals de top 5 beste Wifi routers

 1. 1. TP-Link Archer AX55 – Router – AX3000 – Dual-band – WiFi 6

  #1 Beste wifi router
  TP-Link Archer AX55 – Router – AX3000 – Dual-band – WiFi 6. Supersnel internet

  Supersnel internet

  Een zeer krachtige Wifi 6 router die werkt op 5 en 2,4 Ghz. De 4 grote antennes zorgen voor een krachtig en stabiel signaal en hebben een opvallend groot bereik.

  €49,98 bij bcc.nl
  bcc.nl (€49,98)
 2. 2. TP-Link Archer AX20 – Router – Geschikt voor Wifi 6 – 1800 Mbps

  #2 Beste koop wifi router
  TP-Link Archer AX20 – Router – Geschikt voor Wifi 6 – 1800 Mbps. Het klein broertje

  Het klein broertje

  Een echte beste koop, je levert iets in qua snelheid maar je behoudt een sublieme bouwkwaliteit en internet stabiliteit. Geschikt voor elk huishouden en klein kantoor.

  €79,90 bij alternate.nl
  alternate.nl (€79,90)
 3. 3. TP-Link Archer AX10 – Router – Wifi 6 – 1500 Mbps

  #3 Best beoordeelde wifi router
  TP-Link Archer AX10 – Router – Wifi 6 – 1500 Mbps. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Deze Archer AX10 krijgt niet zomaar een 4,8 van 5 sterren. Vooral het krachtige signaal als de eenvoudige installatie komen vaak terug. Qua snelheid gewoon goed te noemen.

  €53,99 bij bol.com
  bol.com (€53,99)
 4. 4. ASUS RT-AX89X 

  #4 Meest krachtige wifi router
  ASUS RT-AX89X . De krachtpatser

  De krachtpatser

  Oke, de prijs ligt wel een stuk hoger maar als je echt wilt vertrouwen op het beste en meest krachtige wifi signaal dan ben je hier goed. Ook de installatie was erg eenvoudig.

  €328,14 bij azerty.nl
  azerty.nl (€328,14)
 5. 5. TP-Link Archer C1200 – Router – 1200 Mbps

  #5 Beste wifi router onder de 50 euro
  TP-Link Archer C1200 – Router – 1200 Mbps. Stabiel en steady

  Stabiel en steady

  Perfect voor het gemiddelde huishouden dat gewoon stabiel internet nodig heeft op een snelheid waarbij iedereen tevreden is. En dat voor een zeer lage prijs.

  €36,75 bij bcc.nl
  bcc.nl (€36,75)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 2.3

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.