Beste wokring van 2023

Top 5 best geteste wokringen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 17 april 2023 @11:26

beste_wokring

Jij bent op zoek naar de beste wokring? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de wokring van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 wokringen uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Wadjan Wokring als beste wokring uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste wokringen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een wokring. Wist je bijvoorbeeld dat de beste wokring een diameter heeft van 18 centimeter en daarmee geschikt is voor de meeste wokpannen? Lees snel verder…

#1 Beste wokring
Wadjan-/ Wokring – Gietijzer – Ø16cm. Gietijzeren wokring

Gietijzeren wokring

Deze stevige wokring heeft een diameter van 18 centimeter en ligt bijzonder stabiel door de robuuste klemmen. Meet goed de onderzijde van de wok om te zien of deze ring geschikt is voor jouw wok.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€18,99 bij bol.com
bol.com (€18,99)

Naar de top 5

Top 5 beste wokringen van dit moment

Hoe komt deze top 5 wokringen tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 8 wokringen uitvoerig getest en vergeleken.

8 wokringen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 wokringenen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Wadjan-/ Wokring – Gietijzer – Ø16cm

  #1 Beste wokring
  Wadjan-/ Wokring – Gietijzer – Ø16cm. Gietijzeren wokring

  Gietijzeren wokring

  Deze stevige wokring heeft een diameter van 18 centimeter en ligt bijzonder stabiel door de robuuste klemmen. Meet goed de onderzijde van de wok om te zien of deze ring geschikt is voor jouw wok.

  €18,99 bij bol.com
  bol.com (€18,99)
 2. 2. Keufens Wokring – Ø18cm – Kookring 

  #2 Beste koop wokring
  Keufens Wokring – Ø18cm – Kookring . Diepe wokring

  Diepe wokring

  Deze 18 centimeter wokring laat de pan bijzonder heet worden doordat deze wokring wat dieper ligt. Hierdoor kun je echt goed de hitte gebruiken tijdens het wokken.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 3. 3. Horapro Wadjan/wokring – ijzer – 15 cm

  #3 Best beoordeelde wokring
  Horapro Wadjan/wokring – ijzer – 15 cm. Eenvoudige wokring

  Eenvoudige wokring

  Deze ijzeren wokring heeft een doorsnee van 15 centimeter en blijft goed op z'n plek liggen. Eenvoudig boven de pit te plaatsen en gemaakt van dik ijzer.

  €13,28 bij blokker.nl
  blokker.nl (€13,28)
 4. 4. AEG FUSION Wokset – RVS – incl wokring

  #4 Beste wokring met wok
  AEG FUSION Wokset – RVS – incl wokring. Wokring met wok

  Wokring met wok

  Echt een aanwinst in je keuken. Deze wokring met bijpassende wokpan werkt niet alleen erg goed maar ziet er ook nog eens erg fraai uit. Gemaakt van RVS waardoor deze eenvoudig schoon te maken is.

  €149 bij budgetplan.nl
  budgetplan.nl (€149,00)
 5. 5. de Buyer 3122.00 Wokring Roestvrijstaal

  #5 Meest professionele wokring
  de Buyer 3122.00 Wokring Roestvrijstaal. Professionele wokring

  Professionele wokring

  Deze wokring is gemaakt van geborsteld RVS en heeft een handig handvat. Voorzien van siliconen pootjes waardoor deze wokring erg stevig blijft staan. Let op deze wokring heeft een doorsnee van 24 cm.

  €83,27 bij bol.com
  bol.com (€83,27)

Tips voor het kopen van de beste wokring

Ben jij op zoek naar de beste wokring? Veel mensen vinden het heerlijk om in hun eigen keuken te experimenteren met eten. Er zijn zoveel verschillende recepten en verschillende ingrediënten te vinden, dat veel mensen snel geïnspireerd worden om het zelf uit te proberen. Een van de technieken die in de keuken veel nieuwe deuren opent, is het wokken. Ondanks dat deze techniek eenvoudig lijkt, vergt het wel enige kennis en genoeg zelfvertrouwen. Wanneer jij het wokken onder de knie wilt krijgen of wanneer jij een fanatieke gebruiker van de wok bent, is een wokring een essentiële accessoire voor in huis.

Het vinden van de beste wokring

Voordat we verder induiken over hoe jij de beste wokring kan vinden, gaan we eerst kijken naar wat de wokring precies is. De wokring is een handige tool die helpt om wokken in jouw eigen keuken een stuk plezieriger en professioneler te maken. Voor wokken heb je een goede warmte nodig van het fornuis. Niet ieder fornuis heeft de capaciteit om het te gebruiken voor wokken, maar met behulp van de beste wokring kan je zelfs deze fornuizen omtoveren tot een professionele kookplek.

Geen probleem meer tijdens het wokken op een inductie

Wat maakt wokken zo specifiek? In een wokpan wordt er een gelijkwaardige hitte bereikt aan de onderkant van de pan tot aan de bovenkant. Hierdoor worden de ingrediënten in enkele minuten gegaard en kan je groenten heerlijk knapperig maken. Doordat steeds meer mensen een inductie hebben thuis, is het helaas minder makkelijk om gebruik te maken van de wokpan. Wokken gebeurt namelijk traditioneel op vuur. De wokpan is simpelweg te groot voor een inductie om warm te maken en te houden. Daarnaast kan het gevaarlijk zijn omdat de pan op een vlakke ondergrond staat. De hete, grote pan kan makkelijk verschuiven of vallen en zorgen voor brandwonden. Met behulp van de beste wokring worden beide problemen opgelost en kan jij optimaal genieten van wokken op elektriciteit.

beste_wokring_01

De veiligheid van de beste wokring

Voor iedereen die een fanatieke gebruiker van de wok is, is de beste wokring een geweldige aankoop. Wokken kan erg gevaarlijk zijn wanneer je het niet veilig doet. De olie in de wokpan is namelijk extreem warm. Het rond bewegen van de pan en het spetteren van de olie kan heftige brandwonden geven. Het is daarom belangrijk dat de gebruiker goede veiligheidsmaatregelen neemt. Zo kan je volop genieten van het koken en het eten van jouw eten. De beste wokring zorgt dat jij meer stabiliteit hebt tijdens het koken met de wokpan. Niet alleen kan jij hierdoor met een fijner gevoel koken, ook zal je met meer veiligheid te werk gaan. De wokring is zowel voor op een fornuis als op een inductie te gebruiken en zorgt in beide gevallen voor een verhoogde veiligheid

beste_wokring_02

Hoe vind je de beste wokring?

Bij het vinden van de beste wokring is het van belang dat je de tijd neemt om reviews door te nemen. Het liefst vind je reviews van mensen die een vergelijkbaar fornuis als jou hebben. Zo heb je de meeste zekerheid dat je dezelfde positieve ervaring als hen kan ervaren. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar het materiaal waarvan de wokring is gemaakt. Een wokring van roestvrij staal is uitstekend om te gebruiken. Dit materiaal kan namelijk tegen de hitte en het gebruik van de wok.

Zo maak jij gebruik van de beste wokring

Om te garanderen dat de beste wokring aan jouw eisen voldoet, is het belangrijk om te zorgen dat je de wokring op de juiste manier test. Wanneer jij een inductie hebt en de wokring in huis hebt gehaald, dan is het tijd om het te gebruiken. De wokring zorgt voornamelijk dat jouw pan stabiel op het fornuis blijft staan. De ring zal zorgen dat de warmte een beetje meer wordt verdeeld dan normaal. Het is hierdoor belangrijk dat je zorgt dat je de pan net wat langer laat opwarmen. Zo heb je de zekerheid dat de zijkanten goed warm zijn wanneer je begint met wokken. 

Veelgestelde vragen over een wokring

Op welke fornuizen kan je de beste wokring gebruiken?

De wokring is veilig om te gebruiken op een gasfornuis en een inductie. De ervaring zal per fornuis verschillen. Een inductie is over het algemeen minder geschikt voor de wokpan, maar met behulp van de beste wokring krijg je een ervaring die zo dicht mogelijk tot het origineel komt. In beide gevallen zorgt de wokring voor meer veiligheid en een iets betere verdeling van de hitte.

Hoe weet ik of de website betrouwbaar is?

Wanneer je online de beste wokring gaat kopen, dan is het belangrijk dat je goed de tijd neemt om zowel het product als de verkoper te controleren. je wilt namelijk zeker weten dat jij een aankoop maakt op een veilige website en dat je erop kan rekenen dat de wokring binnen de aangegeven tijd wordt bezorgd. Zorg daarom altijd dat je de website of het merk afzonderlijk opzoekt op google. Het is altijd een goed teken wanneer een website beschikt over meerdere reviews en het is een nog beter teken wanneer de reviews positief zijn.

Wat zijn de voordelen van de beste wokring?

Het doel van de wokring is om voor meer veiligheid en kookplezier te zorgen. De ronde vorm zorgt namelijk dat de wokpan rechtop blijft staan, in plaats van dat deze schuin schuift. Hierdoor kan je veiliger gebruik maken van de wokpan en hoef jij je geen zorgen te maken over het gevaar van hete olie die uit te pan schiet.

Van welk materiaal is de wokring gemaakt?

Wanneer jij jouw geld investeert in een wokring, dan wil je er zeker van zijn dat je kiest voor het juiste materiaal. De wokring wordt namelijk blootgesteld aan een hoop hitte en mogelijk zelfs vuur. De beste wokpan is daarom gemaakt van roestvrij staal. Dit materiaal kan tegen hoge temperaturen, maar kan ook snel genoeg afkoelen na gebruik. Zo kan je hem na het koken snel opbergen.

Nogmaals onze top 5 beste wokringen op een rijtje

 1. 1. Wadjan-/ Wokring – Gietijzer – Ø16cm

  #1 Beste wokring
  Wadjan-/ Wokring – Gietijzer – Ø16cm. Gietijzeren wokring

  Gietijzeren wokring

  Deze stevige wokring heeft een diameter van 18 centimeter en ligt bijzonder stabiel door de robuuste klemmen. Meet goed de onderzijde van de wok om te zien of deze ring geschikt is voor jouw wok.

  €18,99 bij bol.com
  bol.com (€18,99)
 2. 2. Keufens Wokring – Ø18cm – Kookring 

  #2 Beste koop wokring
  Keufens Wokring – Ø18cm – Kookring . Diepe wokring

  Diepe wokring

  Deze 18 centimeter wokring laat de pan bijzonder heet worden doordat deze wokring wat dieper ligt. Hierdoor kun je echt goed de hitte gebruiken tijdens het wokken.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 3. 3. Horapro Wadjan/wokring – ijzer – 15 cm

  #3 Best beoordeelde wokring
  Horapro Wadjan/wokring – ijzer – 15 cm. Eenvoudige wokring

  Eenvoudige wokring

  Deze ijzeren wokring heeft een doorsnee van 15 centimeter en blijft goed op z'n plek liggen. Eenvoudig boven de pit te plaatsen en gemaakt van dik ijzer.

  €13,28 bij blokker.nl
  blokker.nl (€13,28)
 4. 4. AEG FUSION Wokset – RVS – incl wokring

  #4 Beste wokring met wok
  AEG FUSION Wokset – RVS – incl wokring. Wokring met wok

  Wokring met wok

  Echt een aanwinst in je keuken. Deze wokring met bijpassende wokpan werkt niet alleen erg goed maar ziet er ook nog eens erg fraai uit. Gemaakt van RVS waardoor deze eenvoudig schoon te maken is.

  €149 bij budgetplan.nl
  budgetplan.nl (€149,00)
 5. 5. de Buyer 3122.00 Wokring Roestvrijstaal

  #5 Meest professionele wokring
  de Buyer 3122.00 Wokring Roestvrijstaal. Professionele wokring

  Professionele wokring

  Deze wokring is gemaakt van geborsteld RVS en heeft een handig handvat. Voorzien van siliconen pootjes waardoor deze wokring erg stevig blijft staan. Let op deze wokring heeft een doorsnee van 24 cm.

  €83,27 bij bol.com
  bol.com (€83,27)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.