Zoek niet verder! Je treft hier alle informatie over de beste zaagtafel!

Een zaagtafel kopen; zagen van kleine en ook grote(re) materialen zonder problemen!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 26 oktober 2022 @12:56

beste_zaagtafel

Je bent een klusser, privé, maar misschien hoort het klussen ook bij je dagelijkse werkzaamheden (voor anderen). Hier horen ook klussen bij waar gezaagd (en afgekort) moet worden. Je bent dus op zoek naar een degelijke zaagtafel! Wij hebben de beste zaagtafel voor je gevonden! Klik hier voor top 5 beste zaagtafels. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste zaagtafel is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de Bosch Blauw GTS 10 J Compact Zaagtafel is.

#1 Beste keuze
BOSCH BLAUW GTS 10 J COMPACT ZAAGTAFEL

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Dit is ‘m! De beste zaagtafel van 2022!

Wat is de zaagtafel beste koop van dit moment?

Je wilt een zaag tafel, of misschien zelfs wel professionele zaagtafel kopen die jou efficiënt helpt bij het zagen van hout. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste zaagtafels van dit moment. Leuk dat je meeleest!

Beste zaagtafel kopen, lees hier alle belangrijke info!

De zaag tafel die voor jou het beste is, is niet perse degene die het beste uit de bus komt in een zaagtafel test. Al is een zaagtafel vergelijken met andere zaagtafels bepaald niet overbodig. Anders schreven we deze koopgids ook voor niets! 

De beste zaagtafel voor jou hoeft niet de beste zaagtafel van 2022 te zijn, de beste zaagtafel aanbieding van dit moment, een zaagtafel voor professioneel gebruik, een mini zaagtafel of een zaagtafel die inklapbaar is.

Een zaagtafel die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste koop zaagtafel voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een beste zaagtafel die jou perfect helpt zagen en je rug en rest van je lichaam ondersteunt bij het zagen van hout.

Dat is in jouw situatie misschien wel een compacte zaagtafel? Een klein zaagtafeltje die goed in je schuur past. Of juist een grote zaagtafel, een zaagtafel voor professioneel gebruik. En natuurlijk het liefst ook nog een mooie zaagtafel aanbieding!

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft zaagtafels. Zodat jij jouw beste zaagtafel kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste zaag tafel (van dit moment)’? We bespreken de beste zaagtafel in zijn algemeen, de zaagtafel die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope zaagtafel te zijn of een zaagtafel aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een beste koop zaagtafel genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een zaagtafel gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Beste zaagtafel

Extreem compact en krachtig

Opgenomen vermogen: 1800 Watt Tafelgrootte: 642 x 572 mm Onbelast toerental: 3.650 min-1 Zaagbladdiameter : 254 mm Hellingsinstelling: 47 ° L / 2 ° R max. zaagcapaciteit rechts : 460 mm


Deze beste zaagtafel is een compacte zaagtafel en een echte alleskunner! Extreem krachtig en handzaam, om te beginnen. Verder zorgt een krachtige motor van 1.800 watt, met aanloopstroombegrenzing en beveiliging tegen overbelasting, voor mooie resultaten.

Deze beste mobiele zaagtafel is optimaal te transporteren door zijn compacte constructie en vele greep vlakken. Dit zorgt voor veel werkcomfort en gebruiksvriendelijkheid. Tel daarbij op de perfecte prestaties van de krachtige motor en je begrijpt waarom deze beste zaagtafel op nummer 1 staat! Het is dan wel geen zaagtafel aanbieding, maar de prijs in verhouding met kwaliteit is wel erg strak te noemen!

Wat we goed vinden:

 • Zonder gereedschap inlaatbare splijtwig voor verborgen snedes
 • Zaaghoogtes tot 79 mm, zaagcapaciteiten tot 460 mm rechts en 210 mm links van het zaagblad
 • Veilige bewaring van montagegereedschap en toebehoren (bijv. duwstok, aanslagen, afzuigadapter) direct aan de behuizing

Wat we minder goed vinden:

 • Er zit geen zaagtafel onderstel bij

Beste koop zaagtafel

Zeer goede prijs kwaliteit verhouding

Opgenomen vermogen: 1500 Watt Tafelgrootte: 726 x 984 x 333 mm Onbelast toerental: 4300 t.p.m. Zaagbladdiameter : 260 mm Hellingsinstelling: 47 ° L/R max. zaagcapaciteit rechts : Onbekend

Wanneer een zaagtafel een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop zaag tafel. Het gaat in deze dus niet zozeer om zaagtafel aanbiedingen of een goedkope zaagtafel in zijn algemeen, maar is een combinatie van bovenstaande factoren. 

Bij deze zaagtafel zijn alle bovengenoemde factoren aanwezig! Deze zaagtafel heeft een sterke prijs en kwaliteit verhouding, is tevens een veelzijdige tafelzaag met een maximale zaagcapaciteit van ruim 9 centimeter. De slede met verstekgeleider voor het afkorten van werkstukken kan tot 50 centimeter breed. Kortom, een degelijke en relatief compacte zaagtafel die doet wat hij moet doen.

Wat we goed vinden:

 • 1500W motor met soft start en elektrische rem.
 • Zaagblad tot 45° kantelbaar voor het zagen van prismatische stukken en dubbele verstekken.
 • Tafelverlenging standaard inbegrepen voor het ondersteunen van werkstukken tot ca. 120 cm lang.

Wat we minder goed vinden:

 • De motor is niet de meest sterke motor die er te vinden is

Best beoordeelde zaagtafel

Zeer groot bereik door verstelbare tafelverbreders

Opgenomen vermogen: 1500 Watt Tafelgrootte: Onbekend Onbelast toerental: 5000 t.p.m. Zaagbladdiameter : 255 mm Hellingsinstelling: 45 ° L/R max. zaagcapaciteit rechts : Onbekend

De zaagtafel die het beste beoordeeld wordt, mag zich de best beoordeelde zaag tafel noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze beste beoordeelde zaagtafel is een absolute topper en komt erg goed uit de zaagtafel vergelijken. Deze accu zaagtafel, of eigenlijk tafelcirkelzaag heeft een zeer groot bereik, mede door verstelbare tafel verbreders. Ook heeft deze zaagtafel een koolborstelloze motor!

Wil je een duurzame zaagtafel kopen en ben je niet perse op zoek naar een tafelcirkelzaag die goedkoop is of zaagtafel aanbiedingen, maar wel naar een degelijke alleskunner, dan is deze professionele zaagtafel misschien wel de zaagtafel waar jij naar op zoek bent!

Wat we goed vinden:

 • Deze zaagtafel heeft een aanloopstroombegrenzing
 • Elektrische rem aanwezig
 • Zowel te gebruiken met accu of met AC/DC adapter (optioneel leverbaar)

Wat we minder goed vinden:

 • Deze zaagtafel wordt geleverd zonder accu en lader

Beste zaagtafel onder de 1500 euro

Een absolute krachtpatser

Opgenomen vermogen: 2000 Watt Tafelgrootte: 890/1625 x 650mm Onbelast toerental: 2600 t.p.m. Zaagbladdiameter : 315 mm Hellingsinstelling: 45 ° L/R max. zaagcapaciteit rechts : Onbekend

Deze nummer 4 van onze top 5 is een echt paradepaardje onder de zaagtafels en een zaagtafel met onderstel. Deze zaagtafel van professioneel niveau heeft jouw veel te bieden. Wat dacht je van een mega krachtige 3 pk motor!? Een degelijke constructie en toch een compacte zaagtafel, sterk, robuust en dus duurzaam. Erg geschikt voor zwaar gebruik.

Ben je dus op zoek naar een professionele zaagtafel en onderstel zaagtafel in één, dan is de nummer 4 zaag tafel van deze top 5 wellicht de beste zaagtafel voor jou.

Wat we goed vinden:

 • Sterke hijsogen voor veilig transport
 • Zaagtafel te verlengen tot 1690 mm, gebruiksvriendelijk voor iedere toepassing
 • Universele aansluiting voor stofafzuiging

Wat we minder goed vinden:

 • De prijs is pittig

Beste zaagtafel onder de 500 euro

Scherp geprijsd

Opgenomen vermogen: 1850 Watt Tafelgrootte: Onbekend Onbelast toerental: 5800 tpm Zaagbladdiameter : 210 mm Hellingsinstelling: 45 ° L/R max. zaagcapaciteit rechts : 622 mm

Deze beste koop zaagtafel met een scherp prijskaartje van nog ruim onder de 500 euro, is een terechte nummer 5 in deze top 5. Dit basismodel tafelzaag is dan wel geen tafelzaag aanbieding, maar heeft wel een zeer scherpe prijs en kwaliteitverhouding.

Zaagtafel aanbiedingen zijn er altijd wel ergens. Het is alleen belangrijk om de kwaliteit ook in het oog te houden, naast de scherpe prijs. 

Door het lage gewicht van 22 kg en de beperkt gehouden omtrek van de machine basis, is dit de makkelijkst draagbare tafel zaag, een kleine zaagtafel of ook wel mini zaagtafel genoemd, die er op de markt is momenteel. De stalen rolkooi beschermt de zaag tegen ruwe behandeling en omstandigheden op de bouwplek. Een tandheugel aanslagsysteem, voor en achter aan de tafel bevestigd en grote en duidelijke afleesschalen maken de machine makkelijk in het gebruik en bijzonder precies! Wat wil je nog meer?

Wat we goed vinden:

 • De krachtige 1850 Watt motor levert hoge prestaties voor alle zaag toepassingen
 • De overbelastingsbeveiliging garandeert krachtige resultaten in hard, nat en zelfs bevroren hout
 • Snelvergrendeling van de afschuinstand en grote instelschaal voor makkelijk instellen

Wat we minder goed vinden:

 • De opties en mogelijkheden zijn niet oneindig, in dat opzicht is het wel echt een basismodel zaagtafel

Waar moet je op letten bij de aankoop van een beste zaagtafel?

Wanneer je een zaagtafel wilt kopen en je bent op zoek naar de beste zaagtafel, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn.

We hopen dat deze koopgids daartoe al heeft bijgedragen voor je. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste zaag tafel, zaagtafel die inklapbaar is, tafelcirkelzaag of wellicht zelfs zaagtafel met onderstel, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een zaagtafel

Een zaagtafel is een tafel waarop je verschillende materialen kunt zagen en afkorten. Zowel in de lengte als in de breedte. Je kunt op een nette en stabiele wijzemateriaal zagen, omdat dit op het werkblad van de zaagtafel ligt.

Daarbij is een zaagtafel over het algemeen gemakkelijk te verstellen in hoogte en lengte. Dit zorgt voor veel gebruiksgemak. Soms is een zaagtafel ook inklapbaar, een mini zaagtafel of compacte zaagtafel tevens een mobiele zaagtafel. Wat dat betreft, keuze te over.

Wist je trouwens dat wij al eerder onderzoek deden naar de beste verstekzaag en de beste kloofmachine? Vergeet je trouwens niet de beste brandmelder op te hangen in de schuur of werkplaats. Verplicht en wel zo veilig.

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een beste zaagtafel is het handig om te weten wat de mogelijkheden en opties zijn. Dit in combinatie met je eigen voorkeuren maakt de zoektocht een heel stuk eenvoudiger!

Wil je een zaagtafel vergelijken met wellicht andere zaagtafel aanbiedingen? Of weet je al heel duidelijk wat je wilt? Een flip over zaagtafel, een kleine zaagtafel, een zaagtafel voor professioneel gebruik, of een tafelcirkelzaag van een bepaald merk?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een zaagtafel gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf even na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft een zaagtafel beste koop is groot. Dit maakt beslissen niet per definitie makkelijk(er).

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een zaagtafel zal over het algemeen helder zijn, namelijk het (af)zagen van allerlei verschillende materialen. Zowel qua lengte als breedte. 

Het is echter wel noodzaak dat de zaagtafel die jij op het oog hebt, passend is voor de uitvoering van jouw werkzaamheden. 

Wanneer je af en toe eens klust, heb je waarschijnlijk een minder groot eisenpakket en heeft je zaagtafel minder te verduren, dan wanneer je een beroep uitoefent waarbij je de zaagtafel professioneel en vrij intensief gebruikt. Het is dus goed om te kijken naar de verschillende opties en mogelijkheden van een individuele zaagtafel. We komen hier in één van de volgende alinea’s nog even op terug.

De zaagdiepte en werkhoogte

De maximaal instelbare zaagdiepte van een zaagtafel kan per zaagtafel verschillen. Het is dan ook belangrijk om voor aanschaf te checken of de maximaal in te stellen zaagdiepte voor jou en je werkzaamheden voldoende is. 

Dan de werkhoogte. Zaagtafels en zaagtafel aanbiedingen kun je kopen met en zonder zaagtafel onderstel. Een zaagtafel met onderstel is veel mobieler en makkelijker te verplaatsen. Je kunt deze vaak als losse accessoire erbij kopen.

Een onderstel met zaagtafel kun je over het algemeen helemaal naar wens en dus hoogte afstellen. Dit bevorderd het ergonomisch en fijn werken enorm. Dus bij aankoop zeker iets om rekening mee te houden!

beste_zaagtafel

Het vermogen

Het vermogen van een individuele zaagtafel kan sterk verschillen. Er zijn zaagtafels van zo’n 600 tot 2000 watt, en alles daartussen! Uiteraard is in deze ook weer het geval, hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de zaag. Wanneer je op zoek bent naar een zaagtafel die professioneel is, heb je waarschijnlijk baat bij een hoger vermogen dan wanneer je een hobby klusser bent. Maar dit kun je het beste voor jezelf bepalen.

Accessoires

Een zaagtafel kopen, daar begint het mee, maar dan ben je meestal nog niet klaar. Want een zaagtafel zonder onderstel, dat is niet heel praktisch. Lang niet altijd worden een onderstel en zaagtafel samen geleverd. Vaak moet je deze er apart bij kopen. Iets om rekening mee te houden en dus de specs op te checken! Want het zorgt voor extra kosten, bovenop de zaagtafel zelf. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het zaagblad.

Wat kost een goede zaagtafel

Een zaagtafel kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende zaagtafels die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien, en hangt toch wel samen met zaagtafel aanbiedingen van het moment en de functies en mogelijkheden die een zaag tafel wel of niet heeft.

Of een zaagtafel goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar beste zaagtafel die ook best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een zaagtafel aanbieding?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope zaagtafel kan voor jou wel de meest ideale zaagtafel zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een zaagtafel, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

beste zaagtafel 02

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste zaagtafel. Je bent hobby klusser of professioneel timmerman. Maar veel tijd heb je niet, er liggen genoeg klussen te wachten en dus wil je snel en efficiënt de beste zaagtafel vinden. Wij hebben dat onderzoek al voor je gedaan en selecteerden de beste zaag tafel voor jou. De beste professionele zaag tot de beste optie voor de enthousiaste klusser.

Veelgestelde vragen over een zaagtafel

Wat is een zaagtafel?

 Een zaagtafel is een tafel waarmee je verschillende materialen kunt zagen en afkorten. Zowel in de lengte als in de breedte. Je kunt op een nette en stabiele wijze materiaal zagen, omdat dit op het werkblad van de zaagtafel ligt. Daarbij is een zaagtafel vaak te verstellen in hoogte en lengte.

 

Wat is de beste zaagtafel?

De beste zaagtafel, dat is niet één type model of merk. Een beste kleine zaagtafel of juist grote zaagtafel die voor jou tevens de beste koop zaagtafel is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede zaagtafel (en onderstel) is volgens ons in ieder geval een zaagtafel die gebruiksvriendelijk is, stabiel en stevig. Duurzaam is en dus een tijd mee gaat.

Wat is een goede zaagtafel aanbieding?

Zaagtafel aanbiedingen, ze zijn er best redelijk wat! Een goede zaagtafel aanbieding is die aanbieding waar jij zelf blij van wordt. Het is een zaagtafel kopen die qua opties en mogelijkheden bij je past, net als het prijskaartje. Een combinatie van die twee factoren maakt een zaagtafel aanbieding een goede aanbieding. Niets meer en niets minder.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een zaagtafel?

Wanneer je een zaagtafel wilt kopen, is het goed om je eigen wensen en voorkeuren in je achterhoofd te houden. Daarnaast is het belangrijk om helder te hebben hoeveel ruimte je hebt voor een zaagtafel en wat je voornamelijk wilt of zult gaan zagen qua materiaal. Ook is het handig om vooraf een budget vast te stellen. Want de prijzen van zaagtafels verschillen enorm, evenals de mogelijkheden.

Waar koop ik de beste zaagtafel?

Een mini zaagtafel, een onderstel zaagtafel, en professionele zaagtafel, maar ook een mobiel zaagtafel kun je zowel offline (in megastores bijvoorbeeld) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van toolmax.nl uitstekend uit de bus!

Beste zaagtafel, de eindconclusie

De beste zaagtafel is uiteraard ook een goede zaagtafel. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste zaag tafel, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een zaagtafel hieronder voor je uit. 

De zaagdiepte en werkhoogte

De maximaal instelbare zaagdiepte van een zaagtafel kan per individu verschillen. Het is dan ook belangrijk om voor aanschaf te checken of de maximaal in te stellen zaagdiepte voor jou en je werkzaamheden voldoende is en zijn. 

Dan de werkhoogte, eveneens een belangrijk punt. Zaagtafels en zaagtafel aanbiedingen kun je kopen met en zonder zaagtafel onderstel. Een zaagtafel met onderstel is veel mobieler en makkelijker te verplaatsen. Je kunt deze vaak als losse accessoire erbij kopen. We komen daar in de alinea ‘overige opties en accessoires’ nog even op terug. 

Een onderstel met zaagtafel kun je over het algemeen helemaal naar wens en dus hoogte afstellen. Dit bevorderd het ergonomisch en fijn werken natuurlijk enorm. Dus bij aankoop zeker iets om rekening mee te houden, helemaal wanneer je rug, nek en schouders je dierbaar zijn.

Vermogen

Dan het vermogen. Het vermogen van een individuele zaagtafel kan sterk verschillen. Er zijn zaagtafels van zo’n 600 tot 2000 watt, en alles daartussen! Uiteraard is in deze ook weer het geval, hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de zaag. Wanneer je op zoek bent naar een zaagtafel die professioneel is, heb je waarschijnlijk baat bij een hoger vermogen dan wanneer je een hobby klusser bent. Maar dit kun je het beste voor jezelf bepalen en zal afhangen van je persoonlijke situatie en gebruiksdoel.

Overige opties en accessoires

Een zaagtafel kopen, daar begint het mee, maar dan ben je meestal nog niet klaar. Want een zaagtafel zonder onderstel, dat is niet heel erg handig. Lang niet altijd wordt een onderstel en zaagtafel samen geleverd. Vaak moet je deze er apart bij kopen. Iets om rekening mee te houden en dus de specs op te checken! Want het zorgt voor extra kosten, bovenop de zaagtafel zelf. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het zaagblad. Lang niet altijd is of wordt deze ook standaard meegeleverd. Goed om dit voor aanschaf helder te hebben dus.

Wat is de beste zaagtafel

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste zaagtafel. Je uitgelegd dat de zaagtafel beste koop, of best zaagtafel aanbieding, niet perse de beste zaagtafel voor jou hoeft te zijn. Een zaagtafel review lezen, zoals bijvoorbeeld deze koopgids, is dan ook altijd handig en verstandig. 

Het aanbod van een zaagtafel met onderstel, maar ook een compacte zaagtafel of tafelcirkelzaag is groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste zaagtafel of beste zaagtafel aanbieding die bovenaan staat in een zaagtafel test, hoeft voor jou dus niet de beste zaag tafel te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een zaagtafel die aan jouw wensen en eisen en voorkeuren voldoet. Zoals al eerder in deze koopgids geschetst.

We wensen je veel succes en uiteindelijk gebruiksgemak bij je persoonlijke zoektocht naar een beste zaagtafel. Een zaagtafel die jou ondersteunt bij al jouw (zaag)klussen!

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.