Beste zonneallergie creme van 2023

Top 5 best geteste zonneallergie cremes volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 januari 2023 @06:04

beste_zonneallergie_creme

Jij bent op zoek naar de beste zonneallergie creme? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de zonneallergie crème van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 zonneallergie crèmes uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Jacob Hooy Aloë Vera Gel als beste zonneallergie crème uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste zonneallergie crèmes van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een zonneallergie crème. Wist je bijvoorbeeld dat de beste zonneallergie direct verkoelend werkt? Lees snel verder…

#1 Beste zonneallergie creme
Jacob Hooy Aloe Vera Gel 95% 200ML. De kracht van Aloe Vera

De kracht van Aloe Vera

Een direct verzachtende en verkoelende gel en vrij van parabenen. Werkt verzachtend en helend door e hoge dosering allantoïne en collageen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€10,48 bij deonlinedrogist.nl
deonlinedrogist.nl (€10,48)

Naar de top 5

Top 5 beste zonneallergie cremes van dit moment

Hoe komt deze top 5 zonneallergie cremes tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 12 zonneallergie crèmes uitvoerig getest en vergeleken.

12 zonneallergie crèmes vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 zonneallergie cremes worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Jacob Hooy Aloe Vera Gel 95% 200ML

  #1 Beste zonneallergie creme
  Jacob Hooy Aloe Vera Gel 95% 200ML. De kracht van Aloe Vera

  De kracht van Aloe Vera

  Een direct verzachtende en verkoelende gel en vrij van parabenen. Werkt verzachtend en helend door e hoge dosering allantoïne en collageen.

  €10,48 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€10,48)
 2. 2. Mentho 10 Mentholgel 75GR

  #2 Beste koop zonneallergie creme
  Mentho 10 Mentholgel 75GR. Geeft directe verlichting

  Geeft directe verlichting

  Een verkoelende gel op basis van menthol die ook te gebruiken is bij huidirritatie en insectenbeten. De gel voelt niet vettig aan en geeft geen vlekken in de kleding. Zeer geschikt voor tijdens de zomervakantie.

  €7,68 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€7,68)
 3. 3. Earth Line Aloë Vera Irriderm Gel 100GR

  #3 Goed beoordeelde zonneallergie creme
  Earth Line Aloë Vera Irriderm Gel 100GR. Een natuurlijke gel

  Een natuurlijke gel

  Een op Aloë vera gebaseerde gel aangevuld met kruiden en vitamine E. Biedt directe verlichting en kan zelfs voorafgaand aan het zonnen gebruikt worden. Door de zachte werking kan deze gel ook gebruikt worden direct na het scheren.

  €12,71 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€12,71)
 4. 4. O’Zoleil Zonneblaasjes Behandelingsgel 125ML

  #4 Beste hydraterende zonneallergie creme
  O’Zoleil Zonneblaasjes Behandelingsgel 125ML. Hydrateert en kalmeert

  Hydrateert en kalmeert

  Deze gel helpt goed bij te lange blootstelling aan de zon. Werkt direct verkoelend en voelt niet vettig aan na aanbrengen. Deze zonneallergie gel is te gebruiken voor alle huidtypen en is vrij van SLS en microplastics

  €11,21 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€11,21)
 5. 5. Lucovitaal Zonneallergie Crème 100ML

  #5 Beste beschermende zonneallergie spray
  Lucovitaal Zonneallergie Crème 100ML. Handige spray

  Handige spray

  Deze spray is zeer eenvoudig aan te brengen en beschermt de huid vooraf tegen zonneallergie. Met een bescherminsgfactor van SPF50 is deze spray zeer sterk te noemen. De huid voelt niet vettig aan na het sprayen en geeft geen vlekken in de kleding.

  €15 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€15,00)

Zonneallergie creme kopen; verlichting bij jeuk, huidirritatie en pijn na zonneschijn!

De zon! Wie houdt er nou niet van de zon? De zon die warmte geeft, licht en lucht. De zon die vaak volop aanwezig is in de seizoenen waar de meeste mensen zo dol op zijn, namelijk de lente en zomer. Maar, de zon kan ook ongemak veroorzaken. Zo kan je huid verbranden, wanneer je te lang in de zon hebt gezeten, gelopen, gewerkt of gesport, en jij je huid niet afdoende hebt beschermd. 

Ook kan de zon zorgen voor huidirritatie en jeuk. We noemen dit zonneallergie. Gelukkig is er zonneallergie creme te koop om dit ongemak tegen te gaan!

Laten wij nou de beste zonneallergie creme voor jou gevonden hebben!

Wat is de zonneallergie beste koop van dit moment?


Je wilt zonneallergie creme kopen. Dit omdat je last hebt van zonneallergie en zonneblaasjes. Je bent dan ook op zoek naar een crème voor zonneallergie die het afweersysteem van je huid ondersteunt en pijn verlicht bij huidirritatie en huiduitslag. 

In deze koopgids vertellen wij je alles dat je moet weten over de beste zonneallergie creme. Bijvoorbeeld dat veel zonneallergie creme aloe vera bevat. Leuk dat je meeleest!

Beste creme zonneallergie kopen, je leest er hier alles over!

Je bent op zoek naar een goede zonneallergie creme. Want je hebt last van (symptomen die wijzen op) zonneallergie. Wanneer je onbeschermd in de zon hebt gelopen, gezeten of bijvoorbeeld gesport, krijg je blaasjes die jeuken of andere rode, pijnlijke plekjes op je armen en/ of benen. Soms zelfs op je gezicht. Gelukkig bestaat er crème voor zonneallergie. Deze crème kan jouw zonneallergie ongemak verlichten.

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende zonneallergie crèmes die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van zonneallergie crèmes zijn er verschillende keuzes te maken.

Welke zonneallergie creme is het beste? Welke zonneallergie creme moet ik kopen? En welke zonneallergie creme kind is het beste? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

De beste zonneallergie creme is niet perse de zonneallergie creme beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van de beste zonneallergie crème  (getest). We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje en zonneallergie creme review(s), zodat jij jouw beste zonneallergie creme kunt kopen. Want daar gaat het om, de beste zonneallergie creme vinden voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste zonneallergie creme’? We bespreken de beste zonneallergie creme in zijn algemeen, de zonneallergie creme die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope zonneallergie creme te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor zonneallergie creme beste koop genoemd. Er valt ook best het één en ander over zonneallergie creme voor een kind te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je crème tegen zonneallergie gaat kopen

beste_zonneallergie_creme_01

De beste zonneallergie creme kopen, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste zonneallergie crèmes voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste zonneallergie creme te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de keuze die er is. 

De samenstelling en ingrediënten van zonneallergie crèmes kunnen variëren. Het is handig om hier voor aanschaf even bij stil te staan. Ben je op zoek naar zonneallergie creme met specifieke ingrediënten? En ben je op zoek naar zonneallergie creme voor jezelf, of zonneallergie creme voor je kind?  

Door je huid langzaam (weer) te laten wennen aan de zon in het voorjaar, kun je zonneallergie tegengaan, of in ieder geval verminderen. Je huid bedekken wanneer de zon op zijn felst schijnt (normaliter tussen 12u en 15u), is ook een belangrijk advies! In ernste gevallen van zonneallergie kan lichttherapie worden aangeraden. Voor het overige is er gelukkig dus zonneallergie creme.

Zoals al eerder geschreven, zonneallergie creme geeft verlichting bij de symptomen van zonneallergie, zoals blaasjes, bultjes, jeuk en pijn. Zoals hierboven al aangegeven, er zijn verschillende soorten zonneallergie crèmes te koop met verschillende samenstellingen en toevoegingen.

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke zonneallergie creme jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende zonneallergie creme keuzes en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste zonneallergie creme.

beste_zonneallergie_creme_02

Waar moet je op letten bij de aankoop van zonneallergie creme?

Wanneer jij crème tegen zonneallergie wilt kopen en je bent op zoek naar de beste zonneallergie creme, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft creme zonneallergie.

We hopen dat deze koopgids al een stukje duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van de beste zonneallergie creme voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is zonneallergie (creme) precies?

Wanneer je last hebt van zonneallergie, betekent dit dat je huid sterk (allergisch) reageert op de zon. Je huid wordt rood, jeukt en voelt vaak pijnlijk en/of branderig aan. Soms zie je ook blaasjes of bultjes op je huid verschijnen. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Zonneallergie creme is een crème die het ongemak behorende bij zonneallergie tegen gaat. Zonneallergie crèmes zijn vaak hydraterende, verkoelende crèmes die je huid voeden en de pijn en/ of de jeuk wegnemen. Zorgen dat je huid weer ‘rustig’ wordt.

Gebruik crème tegen zonneallergie

Voor wat betreft het kopen van zonneallergie creme is er best wat keuze! De keuze zit hem in de inhoud en samenstelling, maar ook in de prijs.

Wat de beste koop creme zonneallergie voor jou is, hangt vooral ook samen met de toepassing, of eigenlijk, het doel van de aankoop. Ben je specifiek op zoek naar zonneallergie creme voor jezelf? Omdat je zelf last hebt van zonneallergie? Elk jaar weer, of sporadisch? 

Of ben je op zoek naar zonneallergie creme voor iemand anders, zonneallergie kind creme bijvoorbeeld? Dit omdat je kind, of kinderen last hebben van zonneallergie? Vaak verschilt de samenstelling van een crème voor volwassenen en voor kinderen. Dit geldt ook voor bepaalde zonneallergie cremes.

Bovenstaande laat zien dat het gebruik dus wel degelijk kan verschillen (per situatie). Ook bevat elke zonneallergie creme (kind) weer andere samenstellingen en ingrediënten. Het is goed dit in je achterhoofd te houden op het moment dat jij op zoek gaat naar zonneallergie creme bij de apotheek of bij de drogist op de hoek.

Inhoud (samenstelling)

In de verschillende crèmes bij zonneallergie die er te verkrijgen zijn, zitten zeker niet allemaal dezelfde ingrediënten en samenstellingen. Samenstellingen kunnen enorm wisselen. 

We geven je dan ook graag een goed advies in deze. Check altijd zelf de toevoegingen, inhoud en ingrediënten van zonneallergie creme. Je smeert het tenslotte op je lichaam. En je lichaam, daar moet je zuinig op zijn! Dus altijd kritisch zijn wanneer het gaat om crèmes en andere zaken die invloed hebben op je lichaam (en geest, in sommige situaties).

Creme bij zonneallergie en overige acties

Wanneer je last hebt van (acute) zonneallergie, is het aan te raden om crème tegen zonneallergie te gebruiken. Zonneallergie crème gaat de vervelende symptomen die horen bij zonneallergie tegen. Namelijk jeuk, pijn, roodheid en eventueel ander ongemak dat te maken heeft met je huid.

Verder is het belangrijk je huid ‘rust’ te geven van de zon. Dus uit de zon, of ander je huid bedekken met lange kleding. Verder is het handig/ verstandig je huid te laten wennen aan de (voorjaars)zon. Je huid niet in 1 keer bloot stellen aan heel veel zon. Maar geleidelijk aan. Helemaal wanneer je een lichte huid hebt is het belangrijk om niet te veel en te lang in de zon te verblijven. Helemaal niet wanneer deze erg fel schijnt en veel kracht heeft.

Wat kost zonneallergie creme?

Zonneallergie creme kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende zonneallergie crèmes die er te koop zijn verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! Er is dan ook best veel keuze.

Of de best geteste zonneallergie creme, of de crème tegen zonneallergie met de beste reviews voor jou ook de beste is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf over de werking, exacte inhoud en toevoegingen. Het blijft erg belangrijk te weten wat je op je lichaam smeert. Dat is gewoon een feit.

Prijs zegt zeker niet altijd iets over kwaliteit. Goedkope crème zonneallergie hoeft niet slecht te zijn, net zoals dure crème voor zonneallergie niet perse goed (voor jou) hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes en ervaringen!

Veelgeestelde vragen over zonneallergie creme

Wat is de beste zonneallergie creme?

De beste crème tegen zonneallergie, dat is niet één type merk. De zonneallergie creme die voor jou tevens de beste is, het beste werkt, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. De beste zonneallergie creme is wat ons betreft een crème zonder teveel onnodige toevoegingen, een crème voor zonneallergie die je huid beschermt, verzacht, voedt en die ook lekker ruikt. Als het even kan.

 

Is zonneallergie creme er ook voor een kind?

Er zijn zonneallergie crèmes te koop die ook, of juist ook geschikt zijn voor kinderen. Vaak zijn dit wat mildere crèmes zonder het ingrediënt levomenthol. Sowieso bij kinderen onder de drie jaar mogen crèmes met dit ingrediënt niet gebruikt worden. Het is vooral verstandig een kind uit de zon te houden wanneer hij of zij last heeft van acute zonneallergie. Want zonneallergie komt vaak vrij acuut opzetten, en het ongemak neemt ook vrij acuut weer af.

Wat zijn de ingrediënten van zonneallergie creme?

De ingrediënten van crème tegen zonneallergie kunnen per zonneallergie creme (merk) verschillen. Je vindt de ingrediënten en samenstellingen op de achterkant van de tube, pot of verpakking. Veel zonneallergie crèmes hebben ook een extra hoge UVA en UVB (zonbescherming) om jouw huid extra te beschermen tegen de zon.

 

Welke zonneallergie creme kan ik het beste kopen?

Welke zonneallergie creme jij het beste kunt kopen, dat hangt af van je eigen voorkeuren. Voorkeur qua inhoud en samenstelling, maar ook voorkeur qua geur. En wat dacht je van het budget? De prijskaartjes en ook de inhoud van zonneallergie crèmes lopen onderling soms dan ook flink uiteen.

Beste zonneallergie creme, de eindconclusie

Jij wilt zonneallergie creme kopen die jouw ongemak door zonneallergie wegneemt. De pijn, jeuk en/ of roodheid in het bijzonder. Dat is waarschijnlijk ook de (hoofd)reden dat je deze koopgids checkt. Bij het zoeken naar de voor jou beste zonneallergie creme zijn er sowieso 3 punten van aandacht.

We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Het gebruik

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van zonneallergie creme is er best wat keuze! De keuze zit hem in de inhoud en samenstelling, maar ook in de prijs.

Wat de beste koop creme zonneallergie voor jou is, hangt vooral ook samen met de toepassing, of eigenlijk, het doel van de aankoop. Ben je specifiek op zoek naar zonneallergie creme voor jezelf? Omdat je zelf last hebt van zonneallergie? Elk jaar weer, of sporadisch? 

Of ben je op zoek naar zonneallergie creme voor iemand anders, zonneallergie kind creme bijvoorbeeld? Dit omdat je kind, of kinderen last hebben van zonneallergie? Vaak verschilt de samenstelling van een crème voor volwassenen en voor kinderen. Dit geldt ook voor bepaalde zonneallergie cremes.

Ingrediënten

In de verschillende crèmes bij zonneallergie die er te verkrijgen zijn, zitten zeker niet allemaal dezelfde ingrediënten en samenstellingen. Samenstellingen kunnen enorm wisselen. 

We kunnen over de verschillende wel of juist niet toegevoegde ingrediënten en overige samenstellingen van individuele zonneallergie creme enorm uitweiden, maar geven je liever een goed advies in deze. Check altijd zelf de toevoegingen, inhoud en ingrediënten van zonneallergie creme. Je smeert het tenslotte op je lichaam. En je lichaam, daar moet je zuinig op zijn! Dus altijd kritisch zijn wanneer het gaat om crèmes en andere zaken die invloed hebben op je lichaam (en geest, in sommige situaties).

Wat nog meer te doen bij zonneallergie?

Wanneer je last hebt van (acute) zonneallergie, is het aan te raden om crème tegen zonneallergie te gebruiken. Zonneallergie crème gaat de vervelende symptomen die horen bij zonneallergie tegen. Namelijk jeuk, pijn, roodheid en eventueel ander ongemak dat te maken heeft met je huid.

Verder is het belangrijk je huid niet meer in aanraking te laten komen met de zon. Dus uit de zon, of ander je huid bedekken. Verder is het handig/ verstandig je huid te laten wennen aan de (voorjaars)zon. Je huid niet in 1 keer bloot stellen aan heel veel zon. Maar geleidelijk aan. Helemaal wanneer je een lichte huid hebt is het belangrijk om niet te veel en te lang in de zon te verblijven.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de zonneallergie creme beste koop. Dit zodat jij de voor jou beste crème voor zonneallergie kunt kopen. Of misschien in het specifiek wel de beste zonneallergie creme voor je kind.

We hebben je verder uitgelegd dat de zonneallergie creme beste koop, niet per definitie ook de beste crème tegen zonneallergie voor jou hoeft te zijn. Want een situatie, ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal verschillen, nu elke persoon weer anders kan reageren op een specifieke zonneallergie creme.

Welke zonneallergie crème het beste werkt voor jou persoonlijk? Die vraag is uiteindelijk ook enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste zonneallergie creme! Geniet van de zon en haar warmte!

Nogmaals onze top 5 beste zonneallergie cremes op een rijtje

 1. 1. Jacob Hooy Aloe Vera Gel 95% 200ML

  #1 Beste zonneallergie creme
  Jacob Hooy Aloe Vera Gel 95% 200ML. De kracht van Aloe Vera

  De kracht van Aloe Vera

  Een direct verzachtende en verkoelende gel en vrij van parabenen. Werkt verzachtend en helend door e hoge dosering allantoïne en collageen.

  €10,48 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€10,48)
 2. 2. Mentho 10 Mentholgel 75GR

  #2 Beste koop zonneallergie creme
  Mentho 10 Mentholgel 75GR. Geeft directe verlichting

  Geeft directe verlichting

  Een verkoelende gel op basis van menthol die ook te gebruiken is bij huidirritatie en insectenbeten. De gel voelt niet vettig aan en geeft geen vlekken in de kleding. Zeer geschikt voor tijdens de zomervakantie.

  €7,68 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€7,68)
 3. 3. Earth Line Aloë Vera Irriderm Gel 100GR

  #3 Goed beoordeelde zonneallergie creme
  Earth Line Aloë Vera Irriderm Gel 100GR. Een natuurlijke gel

  Een natuurlijke gel

  Een op Aloë vera gebaseerde gel aangevuld met kruiden en vitamine E. Biedt directe verlichting en kan zelfs voorafgaand aan het zonnen gebruikt worden. Door de zachte werking kan deze gel ook gebruikt worden direct na het scheren.

  €12,71 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€12,71)
 4. 4. O’Zoleil Zonneblaasjes Behandelingsgel 125ML

  #4 Beste hydraterende zonneallergie creme
  O’Zoleil Zonneblaasjes Behandelingsgel 125ML. Hydrateert en kalmeert

  Hydrateert en kalmeert

  Deze gel helpt goed bij te lange blootstelling aan de zon. Werkt direct verkoelend en voelt niet vettig aan na aanbrengen. Deze zonneallergie gel is te gebruiken voor alle huidtypen en is vrij van SLS en microplastics

  €11,21 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€11,21)
 5. 5. Lucovitaal Zonneallergie Crème 100ML

  #5 Beste beschermende zonneallergie spray
  Lucovitaal Zonneallergie Crème 100ML. Handige spray

  Handige spray

  Deze spray is zeer eenvoudig aan te brengen en beschermt de huid vooraf tegen zonneallergie. Met een bescherminsgfactor van SPF50 is deze spray zeer sterk te noemen. De huid voelt niet vettig aan na het sprayen en geeft geen vlekken in de kleding.

  €15 bij deonlinedrogist.nl
  deonlinedrogist.nl (€15,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.