Beste zwarte wandbrievenbus van 2023

Top 5 best geteste zwarte wandbrievenbussen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 21 november 2022 @12:47

beste_zwarte_wandbrievenbus

Jij bent op zoek naar de beste zwarte wandbrievenbus? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de zwarte wandbrievenbus van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 9 zwarte wandbrievenbussen uitgebreid getest en vergeleken. Na 4,5 uur onderzoek is Brievenbus Stoer! als beste zwarte wandbrievenbus uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste zwarte wandbrievenbussen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 4 tips voor het kopen van een zwarte wandbrievenbus. Wist je bijvoorbeeld dat de beste zwarte wandbrievenbus bijzonder stevig gebouwd is? Lees snel verder…

#1 Beste zwarte wandbrievensbus
Brievenbus Stoer! – Zwart. Nederlands product

Nederlands product

En dat voel je. Deze wandbrievenbus in een mooie zwarte kleur is gemaakt van hoogwaardige materialen en zal een leven lang meegaan. Het design is strak en tijdloos.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€219,95 bij brievenbusdirect.nl
brievenbusdirect.nl (€219,95)

Naar de top 5

Top 5 beste zwarte wandbrievenbussen van dit moment

Hoe komt deze top 5 zwarte wandbrievenbussen tot stand?

4,5 uur getest door experts Onze experts hebben 9 zwarte wandbrievenbussen uitvoerig getest en vergeleken.

9 zwarte wandbrievenbussen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 zwarte wandbrievenbussen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

Brievenbus Stoer! – Zwart
Nederlands product| En dat voel je. Deze wandbrievenbus in een mooie zwarte kleur is gemaakt van hoogwaardige materialen en zal een leven lang meegaan. Het design is strak en tijdloos.
Pakketbrievenbus Allux 500 – zwart
Nooit meer pakketjes missen| Deze prachtige zwarte wandbrievenbus is zeer geschikt voor kleine pakketjes. Door een slim systeem kunnen pakketjes niet gestolen worden. Wel zo prettig.
Brievenbus Mersey – zwart
Klassiek model| Deze brievenbus met handig dakje bewaart jouw post veilig en droog. Een tijdloos design en voorzien van een cilinderslot.
Bekijk laagste prijs
brievenbusdirect.nl (€54,95)
Brievenbus Vancouver – mat zwart
Strakke design brievenbus| Een moderne maar tijdloos design, deze zwarte wandbrievenbus is een sieraad voor je muur. De hoge bouwkwaliteit is zeker zichtbaar en natuurlijk voorzien van een cilinderslot.
Brievenbus Joma SEKKEI – mat zwart
Strakker dan strak| Een zeer degelijke brievenbus met een tijdloos design. Natuurlijk is deze wandbrievenbus voorzien van een sterk veiligheidsslot.
Bekijk laagste prijs
brievenbusdirect.nl (€59,00)

4 tips voor het kopen van de beste zwarte wandbrievenbus

Hoe kies je de beste zwarte wandbrievenbus voor je woning? Als eerste kijk je naar het model dat je mooi vindt. Hierbij kun je kijken naar de architectuur van je woning. Kies je hierbij voor een klassiek modelletje of ga je toch voor modern? De beste zwarte wandbrievenbus is een brievenbus die perfect aansluit bij jouw smaak. Alle wandbrievenbussen hebben dezelfde openingsgrootte waardoor alle post prima in de brievenbus past. Daarnaast zit er wel verschil in de grootte van de brievenbussen. Voor de keuze tussen de beste zwarte wandbrievenbus kijk je dus naar welke grootte jij mooi vindt passen bij de woning en waar je de brievenbus wilt gaat plaatsen. Deze kun je vlakbij de voordeur plaatsen of aan het begin van de oprijlaan of voortuin. Kijk dus goed naar de plaatsing om zo te bepalen voor welk model je gaat. Aan de hand van deze tips kun je kijken wat voor jou de beste zwarte wandbrievenbus voor jouw woning is.

Zwart is een veel gekozen kleur voor een brievenbus. Hierin heb je de keuze uit een matzwarte wandbrievenbus of een model met een hoogglans finish. Ook hierbij geld weer de regel: kies wat jij mooi vindt en wat je goed vindt passen bij de woning. De 4 tips voor het kiezen van de beste zwarte wandbrievenbus hierbij nogmaals op een rijtje: bepaal het model en het formaat dat je mooi vindt, bepaal waar de brievenbus wordt geplaatst en kies de finish voor de wandbrievenbus. Wanneer je hier een goed beeld bij hebt kun je eenvoudig een keuze maken voor de beste zwarte wandbrievenbus voor jouw woning.

Wandbrievenbussen in diverse formaten en modellen

Bij de aanschaf van de beste zwarte wandbrievenbus ga je kijken naar het formaat van de brievenbus. Zo kiest de een voor een simpele en kleine wandbrievenbus die op de deur wordt geplaats. Deze gleuf hebben de meeste woningen. Doorgaans zijn deze van RVS gemaakt maar deze zijn er ook te vinden in het zwart. Dit geeft de voordeur net een andere uitstraling en zal ook mooi staat bij een zwarte deurbel of een zwarte deurhendel. Een andere optie voor de beste zwarte wandbrievenbus is een brievenbus die op de muur naast de voordeur wordt bevestigd. Hierbij kun je kiezen voor een wandbrievenbus met een opening aan de bovenzijde waar de post in geschoven kan worden, of je kiest voor een brievenbus met een klepje. 

Een klepje bovenop je brievenbus zorgt ervoor dat je post enigszins beschermt blijft tegen regenwater of tegen insecten. Wanneer je een afdakje bij de voordeur hebt en de brievenbus valt daar net onder, dan zal je brievenbus ook prima droog blijven. Naast de beste zwarte wandbrievenbus kun je ook kiezen voor een losstaande brievenbus welke op een poot staat. Deze kun je aan het begin van je oprit plaatsen. Wanneer je een muurtje aan het begin van je oprit hebt of een hek, dan kun je daar ook je wandbrievenbus laten plaatsen. Of de wandbrievenbus nu op de voordeur, de muur naast de voordeur of aan het begin van de oprit plaatst; de brievenbus zorgt ervoor dat jij iedere ochtend weer een krantje in huis hebt.

Een stevige en robuuste brievenbus die weersbestendig is

Bij de aanschaf van een brievenbus wil je een solide product in huis halen. De beste zwarte wandbrievenbus is een sterke en stevige brievenbus die de storm, hagel of regen goed aankan. Een brievenbus zal bijdragen aan de uitstraling van de woning en dient er dan ook mooi bij te staan. Je wilt niet dat er deuken in de brievenbus zitten na een hevige hagelbui. Zorg er daarom voor dat je een stevige wandbrievenbus aanschaft. Zo doe je er jaren mee en zal de brievenbus niet gaan roesten, los gaan zitten of gaan deuken. Doe daarom voor aanschaf onderzoek naar de beste zwarte wandbrievenbus. Zo weet je zeker dat je een goed product aanschaft waar je jarenlang plezier van kunt beleven. Veel wandbrievenbussen zijn open te maken met een sleutel. Hierdoor blijft ook je post en pakketjes beschermt tegen diefstal. Berg de sleutel altijd op een plek op waar je hem makkelijk terug kunt vinden. 

Een stevige en solide brievenbus zorgt er ook voor dat regenwater niet in de brievenbus kan lopen. Hierdoor blijven belangrijke brieven of leuke kaarten van vrienden en familie droog en leesbaar. De beste zwarte wandbrievenbus is gemaakt van stevige materialen als roestvrijstaal of metaal. Hierdoor zal de brievenbus niet gaan roesten na een regenbui en blijft de brievenbus jarenlang mooi. Je wilt ook niet dat de mooie zwarte kleur van de wandbrievenbus gaat afbladderen dus zorg dat je degelijke kwaliteit in huis haalt bij de aanschaf van je nieuwe brievenbus.

beste_zwarte_wandbrievenbus_02

Een zwarte brievenbus voor iedere woning

Van een rijtjeshuis tot een villa; iedereen heeft een brievenbus nodig. Behalve als je in een appartementencomplex woont kun je zelf jouw eigen brievenbus uitzoeken. Krijg je vaak pakketjes binnen of krijg je veel post per week? Dan kun je kiezen voor een groter formaatje. Zo kan de postbezorger de pakketten in de brievenbus stoppen en kun jij de brievenbus legen wanneer je thuis bent. Zo kun je te allen tijde jouw pakketjes in ontvangst nemen, ook als je niet thuis bent. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken over diefstal, doordat de brievenbus alleen kan worden geopend met de sleutel. Wanneer je niet vaak post krijgt of liever de pakketten persoonlijk aanneemt, kies je voor een kleiner model. De beste zwarte wandbrievenbus is dus voor iedereen weer anders en hangt af van de smaak, de wensen en wat past bij de woning. Over één ding kunnen we het wel eens zijn; de prijs-kwaliteitsverhouding dient goed te zijn. Dit houdt in dat je niet te veel betaald voor een degelijke en solide wandbrievenbus waarbij je kwaliteit krijgt voor je geld.

 Een wandbrievenbus kan worden gemaakt van diverse materialen. Ook hierbij kun je kijken wat jouw voorkeur geniet en of je de brievenbus wilt aanpassen. Hierbij kun je bijvoorbeeld het huisnummer op de brievenbus laten zetten. Hiervoor kun je kiezen om deze zelf op de brievenbus te plakken of je kunt hem laten beplakken. Zo past de beste zwarte wandbrievenbus van jouw keuze perfect bij jouw woning. Wandbrievenbussen komen in diverse vormen. Zo heb je de welbekende rechthoekige die vrijwel het meest voorkomt. Ook zie je diverse brievenbussen op de markt met afgeronde en sierlijke vormen. Zo is er voor iedere smaak wel een passende brievenbus te vinden.

Een zwarte wandbrievenbus die tegen een stootje kan

Sommige mensen vinden online de beste zwarte wandbrievenbus en laten deze ophangen bij de woning. Andere willen liever een eigen ontwerp laten vervaardigen. Hierbij kun je de stijl van de woning meenemen in het ontwerp van de brievenbus. Je kunt compleet je eigen brievenbus laten ontwerpen of je schaft de beste zwarte wandbrievenbus aan en laat deze aanpassen naar jouw stijl. Houd er wel rekening mee dat dit met een flink prijskaartje komt. Door het zelf laten aanpassen van de brievenbus of het zelf laten ontwerpen van de brievenbus, zorg je ervoor dat alles in één stijl is. Wanneer je hier niet de behoefte aan hebt, dan heb je een brede keuze aan diverse wandbrievenbussen in alle soorten, modellen, kleuren en maten. Bij de een werkt het slot beter dan bij de ander. Ook heeft de ene brievenbus een flexibele klep op de brievenbus en gaat de andere weer wat zwaarder open en dicht. Kies je voor een deurtje bovenop de brievenbus of een gleuf? Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos en zijn er ontzettend veel wandbrievenbussen op de markt. De beste zwarte wandbrievenbus is een brievenbus die stevig is en prima tegen een stootje kan. De wandbrievenbus dient eenvoudig te kunnen worden gemonteerd en het slot moet soepel en snel open kunnen zodat jij snel bij jouw post en pakketjes kunt.

De voordelen en nadelen van een brievenbus in de deur

Het kan zijn dat je twijfelt over de keuze tussen een brievenbusklep in de voordeur of een wandbrievenbus. De voordelen van een brievenbus in de voordeur is dat je altijd de post op de mat hoort vallen of ziet liggen. Je hoeft dus de deur niet uit om de brievenbus te legen. Wacht je de hele dag op een belangrijke brief? Dan zie je direct of die al binnen is gekomen. Het nadeel van een brievenbusklep in de voordeur, is dat er veel koude lucht naar binnen kan komen. Zeker in de wintermaanden kan dit zorgen voor tocht in de woning waardoor de verwarming een graadje omhooggaat. Dit zal je uiteindelijk weer terugzien op de energierekening. Een ander nadeel aan een brievenbusklep in de voordeur is de grotere kans op inbraak. Helaas zijn inbrekers erg slim en kunnen ze doormiddel van de brievenbusklep in sommige gevallen de voordeur openmaken. Ook komen verhalen van vuurwerk voor de brievenbus helaas ook nog voor. 

Andere kiezen bewust niet voor een brievenbusklep omdat ze dit niet mooi vinden staan. Naast de brievenbusklep kun je dus kiezen voor de wandbrievenbus. Deze wordt vaak bevestigd aan de buitenmuur naast de brievenbus. Het enige nadeel aan deze brievenbus is dat je dus naar buiten dient te gaan om je post op te halen. Als voordeel heeft de wandbrievenbus dat je deze helemaal naar smaak uit kunt zoeken doordat het geen vast onderdeel is van je voordeur of je woning.

beste_zwarte_wandbrievenbus_03

De regels omtrent het plaatsen van de brievenbus

In Nederland is er de regel dat de brievenbus van de woning niet verder dan 10 meter van de weg mag zitten. Heb je dus een mooie woning met een oprit? Dan kom je niet weg met een brievenbus bij de voordeur. In dit geval dien je een brievenbus aan het begin van de oprit te plaatsen. Hiermee help je de postbode ook weer een handje. Verder kun je iedere brievenbus bij de woning plaatsen die je maar wil. Brievenbussen komen in alle denkbare kleuren en modellen. Zo heb je de Engelse brievenbussen, brocante brievenbussen, moderne brievenbussen of de brievenbussen met opvallende modellen zoals een vogelhuisje of een opvallend afdakje. Je kiest de brievenbus op basis van jouw smaak of de woning waarin je woont. V

aak wordt de kleur van de brievenbus afgestemd op de kleur en het model van de voordeur. Met een zwarte brievenbus zit je altijd wel goed en dit kan zelfs een stoere en industriële uitstraling geven aan de woning. Er zijn ontzettend veel zwarte wandbrievenbussen te vinden in alle stijlen en modellen. Heb je een prachtige jaren 30 woning? Dan past daar een mooi brocante brievenbus bij. Heb je juist een heel modern huis? Dan kies je voor een strakke en modernen brievenbus. De beste zwarte wandbrievenbus voor jouw woning is dus een brievenbus die aansluit bij jouw wensen en smaak en welke van uitstekende kwaliteit is. Je kunt kiezen voor een klein en handzaam modelletje of je kunt groots uitpakken met een opvallende en grote zwarte wandbrievenbus.

De beste zwarte wandbrievenbus voor bedrijven en winkels

Naast dat je een mooie wandbrievenbus kunt plaatsen bij je voordeur, kan een opvallende wandbrievenbus ook een echte eyecatcher zijn bij een winkelpand of een bedrijf. Zo kan de postbode altijd jouw pand vinden en hierdoor jouw post bezorgen en voegt het net wat extra’s toe aan de uitstraling van het pand. Je kunt de brievenbus kiezen op basis van de stijl van het bedrijf of de winkel. Zo maak je het helemaal af. De buitenkant van je winkel of bedrijfspand is echter het visitekaartje van je bedrijf. Een mooie en goed functionerende brievenbus mag daarbij zeker niet ontbreken. Post is is daarnaast ontzettend belangrijk voor een bedrijfspand of een winkel. Kies daarom voor een stevige en robuuste brievenbus waarbij inbrekers geen kans maken. Ook is het belangrijk dat de brievenbus van stevig materiaal is gemaakt zodat je post niet in contact kan komen met regenwater of viezigheid. Ook bij winkelpanden en bedrijfspanden geldt dezelfde regel over veiligheid met betrekking tot de brievenbusklep in de voordeur. Loop geen risico’s en schaf een mooie wandbrievenbus aan in plaats van de brievenbus in de voordeur. Zo verklein je de kans op inbraken en hou je ook de kou buiten de deur zodat je jouw klanten, winkeliers, collega’s of cliënten een warm welkom kunt heten.

Aan welke eisen moet een brievenbus voldoen?

De meest brievenbussen voldoen hier wel aan, maar een brievenbus dient een bepaalde afmeting te hebben. Zo kan post in alle gevallen in de brievenbus achtergelaten worden. Dit geldt zowel voor de totale oppervlakte van de brievenbus als de opening van de gleuf, zowel in de voordeur als in de wandbrievenbus. Kijk bij aanschaf dus of de afmetingen voldoen aan de wettelijke eisen. Verder mag je qua vormgeving kiezen wat je zelf mooi vindt of wat mooi past bij de woning waarin je woont. De enige regel hierop is, is dat de brievenbus niet al te veel mag lijken of een brievenbus van bekende postbezorgers. Zo kan er geen verwarring ontstaan. Of je nu een wandbrievenbus gaat aanschaffen of er zelf een gaat ontwerpen en maken; let goed op de afmetingen en het gebruik van de materialen. Zo weet je zeker dat je brievenbus aan alle eisen voldoet en dat je post veilig en beschermt opgeborgen zit in de brievenbus. Door het grote aanbod aan wandbrievenbussen is er altijd wel een mooi model te vinden die past bij jouw smaak of bij jouw woning. Van klassieke tot moderne en van brocante tot opvallende modellen; je kunt werkelijk alles vinden als het op een wandbrievenbus aankomt.

Waar mag ik de brievenbus plaatsen?

Monteer de brievenbus op een prettige hoogte zodat de postbezorger hier makkelijk bij kan komen. De ideale hoogte hiervoor is op ongeveer 1 meter. Hierdoor kun je zelf ook makkelijk de brievenbus legen. Een brievenbus mag niet hoger komen te hangen dan 1,8 meter en ook niet lager dan 0,6 meter. Ook is het fijn als de postbezorger de brievenbus makkelijk kan vinden. Plaats de brievenbus daarom dus in de buurt van de voordeur of bij de oprit waar die goed opvalt. Daarnaast dient de brievenbus niet verder dan 10 meter van de weg te zijn verwijderd. Huizen met grote opritten dienen dus een brievenbus te laten monteren aan het begin van de oprit. Zorg er ook goed voor dat de brievenbus stevig is gemonteerd. Een brievenbus staat de hele dag in de buitenlucht en dus ook in de storm. Een brievenbus die goed gemonteerd is kan dit prima hebben. Een brievenbus die niet goed gemonteerd is kan losraken tijdens stevige windstoten. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties en je kunt je post verliezen. In sommige gevallen worden wandbrievenbussen geleverd met het juiste montagemateriaal waardoor je bent verzekerd van een stevige montage. Wanneer je de brievenbus niet aan de wand van de woning bevestigd maar aan een paal of een hek bij de oprit. Zorg er dan voor dat deze paal of het hek stevig in de grond zit en ook prima tegen een stootje kan.

Veelgestelde vragen over een zwarte wandbrievenbus

Waar moet een brievenbus aan voldoen?

De brievenbus dient een opening te hebben van minimaal 26,5 centimeter lang en 3,2 centimeter breed. Zo passen alle formaten brieven in de brievenbus.

Is het wettelijk verplicht om een brievenbus te hebben?

Ja, het is verplicht om een brievenbus bij een huisadres te hebben.

Maakt het uit waar ik de brievenbus plaats?

Nee, zolang de postbode niet meer dan 10 meter hoeft te lopen om bij de brievenbus te komen. Verder maakt het niet uit of je hem links of rechts van de voordeur plaatst.

Mag je zelf de kleur en het ontwerp van de brievenbus kiezen?

Ja, je bent vrij om zelf een brievenbus uit te kiezen die je mooi vindt.

Kan ik dezelfde brievenbus delen met mijn buren?

Nee, ieder adres dient een eigen brievenbus bij de woning te hebben. Je mag uiteraard wel hetzelfde ontwerp brievenbus nemen als de buren.

Nogmaals de top 5 beste zwarte wandbrievenbussen op een rijtje:

 1. 1. Brievenbus Stoer! – Zwart

  #1 Beste zwarte wandbrievensbus
  Brievenbus Stoer! – Zwart. Nederlands product

  Nederlands product

  En dat voel je. Deze wandbrievenbus in een mooie zwarte kleur is gemaakt van hoogwaardige materialen en zal een leven lang meegaan. Het design is strak en tijdloos.

  €219,95 bij brievenbusdirect.nl
  brievenbusdirect.nl (€219,95)
 2. 2. Pakketbrievenbus Allux 500 – zwart

  #2 Beste pakketbrievenbus zwart
  Pakketbrievenbus Allux 500 – zwart. Nooit meer pakketjes missen

  Nooit meer pakketjes missen

  Deze prachtige zwarte wandbrievenbus is zeer geschikt voor kleine pakketjes. Door een slim systeem kunnen pakketjes niet gestolen worden. Wel zo prettig.

  €199 bij bol.com
  bol.com (€199,00)
 3. 3. Brievenbus Mersey – zwart

  #3 Beste klassieke zwarte wandbrievenbus
  Brievenbus Mersey – zwart. Klassiek model

  Klassiek model

  Deze brievenbus met handig dakje bewaart jouw post veilig en droog. Een tijdloos design en voorzien van een cilinderslot.

  €54,95 bij brievenbusdirect.nl
  brievenbusdirect.nl (€54,95)
 4. 4. Brievenbus Vancouver – mat zwart

  #4 Beste design wandbrievenbus zwart
  Brievenbus Vancouver – mat zwart. Strakke design brievenbus

  Strakke design brievenbus

  Een moderne maar tijdloos design, deze zwarte wandbrievenbus is een sieraad voor je muur. De hoge bouwkwaliteit is zeker zichtbaar en natuurlijk voorzien van een cilinderslot.

  €61,79 bij grotekadoshop.nl
  grotekadoshop.nl (€61,79)
 5. 5. Brievenbus Joma SEKKEI – mat zwart

  #5 Beste moderne wandbrievenbus zwart
  Brievenbus Joma SEKKEI – mat zwart. Strakker dan strak

  Strakker dan strak

  Een zeer degelijke brievenbus met een tijdloos design. Natuurlijk is deze wandbrievenbus voorzien van een sterk veiligheidsslot.

  €59 bij brievenbusdirect.nl
  brievenbusdirect.nl (€59,00)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Nederlands product| En dat voel je. Deze wandbrievenbus in een mooie zwarte kleur is gemaakt van hoogwaardige materialen en zal een leven lang meegaan. Het design is strak en tijdloos.
Nooit meer pakketjes missen| Deze prachtige zwarte wandbrievenbus is zeer geschikt voor kleine pakketjes. Door een slim systeem kunnen pakketjes niet gestolen worden. Wel zo prettig.
Strakke design brievenbus| Een moderne maar tijdloos design, deze zwarte wandbrievenbus is een sieraad voor je muur. De hoge bouwkwaliteit is zeker zichtbaar en natuurlijk voorzien van een cilinderslot.
Nederlands product| En dat voel je. Deze wandbrievenbus in een mooie zwarte kleur is gemaakt van hoogwaardige materialen en zal een leven lang meegaan. Het design is strak en tijdloos.
Nooit meer pakketjes missen| Deze prachtige zwarte wandbrievenbus is zeer geschikt voor kleine pakketjes. Door een slim systeem kunnen pakketjes niet gestolen worden. Wel zo prettig.
Strakke design brievenbus| Een moderne maar tijdloos design, deze zwarte wandbrievenbus is een sieraad voor je muur. De hoge bouwkwaliteit is zeker zichtbaar en natuurlijk voorzien van een cilinderslot.

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.