Visum voor Canada

visum_canada_aanvragen

Visum voor Canada

Wil jij korte of lange tijd in Canada verblijven? Dit land, gelegen in het noorden van Noord-Amerika, is enorm populair om naartoe te gaan. Je kunt niet altijd zomaar naar een land gaan om hier lange tijd te blijven. In veel gevallen heb je een visum nodig: officiĆ«le toestemming om een land binnen te komen en hier (voor korte of lange tijd) te blijven. Heb je een visum voor Canada nodig en zo ja; hoe makkelijk is dit om deze te regelen? Hier lees je alles over het aanvragen van de juiste documenten voor dit land. 

Heb je een visum nodig voor Canada?

Ja, om naar Canada te kunnen reizen heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Heb je een Canadees of Amerikaans paspoort? Dan ben je niet verplicht om een geldige reistoestemming aan te vragen. Voor internationale reizigers gelden echter strenge regels en kun je niet zomaar in het land verblijven. Heb je een Nederlands of Belgisch paspoort? Dan is een visum voor dit Noord-Amerikaanse land aanvragen al iets eenvoudiger. In dit geval dien je een eTA aan te vragen. Verderop lees je meer over de eTA.

Een visum voor Canada aanvragen doe je via de Canadese immigratiedienst. Meestal vindt de procedure online plaats. Omdat er verschillende soorten visums voor het land zijn, kan de aanvraag complex zijn. Daarom kun je ervoor kiezen om een speciale dienst in te schakelen: zij helpen je bij het hele proces en zorgen ervoor dat je zorgeloos de juiste documenten aanvraagt. Na het afronden van de aanvraag kan het een paar weken duren voordat je toestemming ontvangt om naar het land af te reizen. De kosten voor een visum hangen af van je reisdoel en het document dat hier goed bij aansluit. 

Alles over de eTA Canada

Een eTA (electronic Travel Authorization) is niet hetzelfde als een visum; het gaat hier om een elektronische reistoestemming waarbij de aanvraag volledig online gebeurd. Dit heeft als voordeel dat de aanvraag snel verloopt en daarnaast ook goedkoop is. Een eTA aanvragen? Hier kun je eenvoudig online je eTA-aanvraag indienen. Dit is snel geregeld en je krijgt na afloop je eTA ook snel via de mail. Ter vergelijking: een visum aanvragen kan enkele weken duren. Je komt in aanmerking voor een eTA wanneer je:

Ga je een eTA aanvragen voor een bezoek aan Canada? Dan gaat de geldigheid in op het moment dat de aanvraag wordt goedgekeurd. Een eTA is 5 jaar geldig en binnen deze vijf jaar mag je een onbeperkt aantal keer naar het land afreizen. Ieder bezoek mag maximaal zes aaneengesloten maanden duren. 

Wanneer is een reistoestemming voor Canada nodig?

Een visum voor Canada is nodig wanneer je niet in aanmerking komt voor de digitale reistoestemming. Dit kan voorkomen wanneer je niet in het bezit bent van een paspoort van een EU-land, maar ook als je een studie, training of uitwisseling in Canada wilt volgen is de kans groot dat je een visum moet aanvragen. Tot maximaal 6 maanden in Canada verblijven? Dan kun jij online een eTA Canada aanvragen en ontdekken wat hierin je mogelijkheden zijn. Een studie volgen zonder visum voor Canada, maar met een eTA behoort ook tot de opties: het is wel belangrijk om te weten dat je hiervoor aan specifieke voorwaarden moet voldoen. 

Ontdek de magie van Canada

Canada is het land van besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte bossen, rivieren en meren en schitterende nationale parken. Hier kun je dan ook bijzondere dieren spotten, zoals grizzlybeer, de poem en de eland. Maar wat dacht je van de schitterende steden als Toronto Montreal of Vancouver? Dit is ook de moeite waard om te bezoeken. Gelukkig kun je middels een handige eTA-aanvraag snel toestemming krijgen om dit schitterende land te bezoeken en is een visum voor Canada aanvragen niet nodig! 

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde artikelen

Robotstofzuiger kiezen? Hier moet je op letten

De robotstofzuiger is een handig hulpmiddel voor in huis. Het apparaat neemt een deel van...

Lees verder