Beste polymeer klei van 2023

Top 5 best geteste polymeer klei volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 3 mei 2023 @11:56

beste_polymeer_klei

Jij bent op zoek naar de beste polymeer klei? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de polymeer klei van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 keer polymeer klei uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Polymeer starter kit als beste polymeer klei uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste polymeer klei van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van polymeer klei. Wist je bijvoorbeeld dat de beste polymeer klei maar liefst 92 kleuren bevat? Lees snel verder…

#1 Beste polymeer klei
Polymeer Klei Starter Kit 92 kleuren. Perfecte starterskit

Perfecte starterskit

Deze starterskit polymeer klei bestaat uit maar liefst 92 kleuren. Laat je fantasie de vrij loop en maak wat je wilt. Je krijgt een heel scala aan boetseergereedschappen erbij waardoor je direct kunt beginnen.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste polymeer klei van dit moment

Hoe komt deze top 5 polymeer klei tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 8 polymeer klei uitvoerig getest en vergeleken.

8 polymeer klei vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 polymeer klei worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Polymeer Klei Starter Kit 92 kleuren

  #1 Beste polymeer klei
  Polymeer Klei Starter Kit 92 kleuren. Perfecte starterskit

  Perfecte starterskit

  Deze starterskit polymeer klei bestaat uit maar liefst 92 kleuren. Laat je fantasie de vrij loop en maak wat je wilt. Je krijgt een heel scala aan boetseergereedschappen erbij waardoor je direct kunt beginnen.

 2. 2. Polymer Clay Starter Kit

  #2 Beste startersset polymeer klei
  Polymer Clay Starter Kit. 46 kleuren polymeerklei

  46 kleuren polymeerklei

  Deze set komt niet alleen met 46 kleuren polymeer klei maar bestaat ook nog eens uit diverse boetseer hulpmiddelen en accessoires voor het maken van sieraden.

 3. 3. QBIX Polymeer klei set – 36 kleuren

  #3 Best beoordeelde polymeer klei
  QBIX Polymeer klei set – 36 kleuren. Met handige opbergdoos

  Met handige opbergdoos

  Deze polymeer klei set is het perfect instapmodel om te beginnen met het maken van seraden. Er zit zelfs een handige handleiding bij waardoor je direct de mooiste creaties maakt.

 4. 4. FIMO soft colour pack 24 basic colours

  #4 Meest professionele polymeer klei
  FIMO soft colour pack 24 basic colours. Professionele polymeer klei

  Professionele polymeer klei

  Deze polymeer is klaar voor gebruik en is van zeer hoge kwaliteit. Deze set bevat 24 halve blokken polymeer klei in basis kleuren. Deze klei is zeer eenvoudig te mengen.

  €30,99 bij bol.com
  bol.com (€30,99)
 5. 5. FIMO effect 8020 – Colour Pack – 24 st

  #5 Speciale effecten polymeer klei
  FIMO effect 8020 – Colour Pack – 24 st. Voor gevorderden

  Voor gevorderden

  Deze FIMO boetseerklei of polymeer klei bestaat uit 24 speciale kleuren en effecten en is klaar voor direct gebruik. Bevat speciale kleurcombinaties en klei met glitetr effect van zeer hoge kwaliteit.

  €25,43 bij bol.com
  bol.com (€25,43)

Tips voor het kopen van de beste polymeer klei

Ben jij op zoek naar de beste polymeer klei? Polymeer klei is er in allerlei soorten en kleuren te vinden. Door het simpele proces van het bakken van de klei, worden steeds meer mensen creatief met dit materiaal. Je ziet het steeds meer terug in sieraden, accessoires, en oorbellen. Wanneer jij een middag creatief aan de slag wilt of wanneer jij jouw sieraad ontwerpen tot realiteit wilt brengen, kies je ervoor om de beste polymeer klei te gebruiken. Zo heb je de grootste kans om de techniek snel onder de knie te krijgen en om succesvol jouw visie tot realiteit te maken. In dit artikel leggen we een aantal tips uit die je helpen bij het kopen van de meest geschikte polymeer klei.

Wat is de beste polymeer klei

Ondanks dat alle polymeer klei die je op de markt kan vinden geschikt is om creatief mee aan de slag te gaan, zijn er wel allerlei verschillende punten waar je op wilt letten. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je de klei besteld, aan de voordelen van een specifiek merk, maar ook aan de minpunten van een merk. Wanneer je de tijd neemt om te experimenteren met het materiaal, dan kom je er al snel achter wat het beste werkt voor jou of niet. Aan de hand van deze kennis kan jij de beste polymeer klei vinden voor jou. Ook hangt het af van wat je van de klei wilt maken. Wil je samen met je kinderen knutselen? Wil je sieraden maken of wil je kleine beelden boetseren? Wij nemen alle punten met je door zodat jij de beste polymeer klei in huis haalt.

Op zoek naar een klei die makkelijk te bewerken is

Het eerste waar je op wilt letten wanneer je de beste polymeer klei gaat kopen, is de flexibiliteit om de klei te bewerken. Het doel van de klei is om het te vormen in ontwerpen die jij wilt. Wanneer jij sieraden of oorbellen wilt maken, dan werk je automatisch in een kleiner formaat dan wanneer je een sculptuur gaat maken. Dit betekent dus dat de klei voor sieraden genoeg flexibiliteit nodig heeft om makkelijk te vormen in jouw gewenste ontwerp. De juiste polymeer klei heeft genoeg flexibiliteit in zich, maar heeft ook genoeg stevigheid om zijn vorm te behouden. zo voorkom je dat er scheuren in jouw ontwerp komen.

beste_polymeer_klei_02

Een klei die zo min mogelijk bubbels geeft

Nadat je de klei hebt gevormd in het ontwerp wat jij wilt, is het tijd om de klei in de oven te stoppen. Pas nadat het lang genoeg in de oven is geweest kom je erachter of je ontwerp sterk genoeg is om daadwerkelijk gebruikt te worden. Ondanks dat dit de laatste stap is, kan er nog van alles fout gaan. De minder kwalitatieve klei zal in dit proces veel luchtbubbels veroorzaken. Ondanks dat een twee bubbels geen groot probleem is, wil je niet dat het hele ontwerp vol zit met bubbels. Dit maakt het namelijk ook een stuk minder stevig. De beste polymeer klei heeft een kleinere kans op deze bubbels omdat ze gebruikmaken van een betere samenstelling. 

beste_polymeer_klei_03

De flexibiliteit van de klei

Het unieke van polymeer klei is dat zodra het gebakken is in de oven, de klei hard is geworden maar nog steeds flexibel is. Dit is belangrijk om te onthouden. Veel beginners denken namelijk dat de flexibiliteit van het materiaal aantoont dat de klei niet genoeg gebakken is, terwijl het juist essentieel is dat de klei nog flexibel is na het bakken. De ene merken hebben meer flexibiliteit dan de ander. Wanneer jij sieraden maakt met fijne details, zoals oorbellen, dan wil je dat de klei genoeg flexibiliteit heeft. De flexibiliteit van de beste polymeer klei zorgt namelijk dat hij niet zomaar kapot breekt. Maak dus een aantal tests met kleine en dunne stukken klei om te zien waar het breekpunt ligt.

Hoe werkt polymeer klei?

Nadat je een of meerdere soorten polymeer klei in huis hebt gehaald, is het tijd om het materiaal testen. In dit geval kan je het alleen testen door het te doen. Daarom leggen we hier uit hoe je aan de slag gaat met deze klei. Allereerst pak je een beetje klei in de kleur die jij wilt en kneed je deze totdat hij warm en flexibel wordt. Nu kan je het makkelijk vormen in jouw gewenste ontwerp. Zodra dit klaar is, is het tijd om aan de slag te gaan met de oven. De klei moet namelijk worden gebakken om uit te harden. Over het algemeen moet je de klei voor een half uurtje bakken. Let altijd goed op dat je de juiste temperatuur gebruikt. Net zoals met een cake, wordt de klei donker wanneer deze te lang of te heet gebakken is. Wanneer hij te laag of te kort is gebakken is het nog licht kneedbaar.

Het vinden van een betrouwbaar verkooppunt

Er zijn verschillende websites te vinden waar jij de beste polymeer klei kan kopen. Om zeker te weten dat je van een betrouwbaar verkooppunt jouw klei koopt, zorg je ervoor dat je de reviews van de website leest. Het is beter wanneer deze reviews op een externe website staan. zo heb je de zekerheid dat ze echt kloppen. let erop of de reviews belangrijke informatie geven over de verzendtijd, de customer service of het betaalproces. Het is een goed teken wanneer jij met de betrouwbare betaalmethode te werk kan gaan en wanneer de website genoeg contactgegevens geeft.

Veelgestelde vragen over polymeer klei

Is polymeer klei veilig om te gebruiken?

Polymeer klei is een veilige klei om mee aan de slag te gaan. Ondanks dat veel mensen de klei gebruiken om sieraden en andere items mee te maken en te verkopen, is de klei ook geschikt om mee te knutselen. Het is een perfect idee om samen met jouw kinderen, oppas kinderen of neefjes en nichtjes een middag aan de slag te gaan met de klei. Zorg uiteraard altijd dat het spelen onder toezicht wordt gedaan.

Hoe herken is de beste polymeer klei?

De beste polymeer klei is te herkennen aan het eindresultaat die hij creëert. De klei heeft namelijk een kleinere kans op ongelukken in de oven. Daarnaast is de klei ook een stuk beter om te bewerken, makkelijker te kneden in de gewenste vorm en over het algemeen een stuk steviger in het gebruik.

Kan ik polymeer klei online kopen?

Het is zeker mogelijk om polymeer klei online te kopen. Dit type klei is namelijk op verschillende websites te vinden. Zowel op knutsel websites als websites met ambachtelijke materialen. Zorg altijd dat je goed onderzoek doet naar de website waar jij jouw bestelling plaatst om te garanderen dat jij jouw materiaal op een betrouwbare plek koopt.

Nogmaals onze top 5 beste polymeer klei

 1. 1. Polymeer Klei Starter Kit 92 kleuren

  #1 Beste polymeer klei
  Polymeer Klei Starter Kit 92 kleuren. Perfecte starterskit

  Perfecte starterskit

  Deze starterskit polymeer klei bestaat uit maar liefst 92 kleuren. Laat je fantasie de vrij loop en maak wat je wilt. Je krijgt een heel scala aan boetseergereedschappen erbij waardoor je direct kunt beginnen.

 2. 2. Polymer Clay Starter Kit

  #2 Beste startersset polymeer klei
  Polymer Clay Starter Kit. 46 kleuren polymeerklei

  46 kleuren polymeerklei

  Deze set komt niet alleen met 46 kleuren polymeer klei maar bestaat ook nog eens uit diverse boetseer hulpmiddelen en accessoires voor het maken van sieraden.

 3. 3. QBIX Polymeer klei set – 36 kleuren

  #3 Best beoordeelde polymeer klei
  QBIX Polymeer klei set – 36 kleuren. Met handige opbergdoos

  Met handige opbergdoos

  Deze polymeer klei set is het perfect instapmodel om te beginnen met het maken van seraden. Er zit zelfs een handige handleiding bij waardoor je direct de mooiste creaties maakt.

 4. 4. FIMO soft colour pack 24 basic colours

  #4 Meest professionele polymeer klei
  FIMO soft colour pack 24 basic colours. Professionele polymeer klei

  Professionele polymeer klei

  Deze polymeer is klaar voor gebruik en is van zeer hoge kwaliteit. Deze set bevat 24 halve blokken polymeer klei in basis kleuren. Deze klei is zeer eenvoudig te mengen.

  €30,99 bij bol.com
  bol.com (€30,99)
 5. 5. FIMO effect 8020 – Colour Pack – 24 st

  #5 Speciale effecten polymeer klei
  FIMO effect 8020 – Colour Pack – 24 st. Voor gevorderden

  Voor gevorderden

  Deze FIMO boetseerklei of polymeer klei bestaat uit 24 speciale kleuren en effecten en is klaar voor direct gebruik. Bevat speciale kleurcombinaties en klei met glitetr effect van zeer hoge kwaliteit.

  €25,43 bij bol.com
  bol.com (€25,43)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews