Beste duivenverjagers van 2023

Top 5 best geteste duivenverjagers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @08:43

beste_duivenverjager

Jij bent op zoek naar de beste duivenverjager? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de duivenverjager van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 9 duivenverjagers uitgebreid getest en vergeleken. Na 23 uur onderzoek is Ultrasone dierenverjager groen als beste duivenverjager uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste duivenverjagers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 3 tips voor het kopen van een duivenverjager. Wist je bijvoorbeeld dat de beste duivenverjager met ultrasone golven werkt? Lees snel verder…

#1 Beste duivenverjager
Ultrasone vogelverjager groen. Ultrasone duivenverjager

Ultrasone duivenverjager

Deze krachtige duivenverjager werkt zeer goed tegen duiven. Heb je al overlast van duiven dan duurt het een week voordat de duiven verdwenen zullen zijn omdat ze op zoek moeten gaan naar een andere verblijfsplaats.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
bol.com

Naar de top 5

Top 5 beste duivenverjagers van dit moment

Hoe komt deze top 5 duivenverjagers tot stand?

23 uur getest door experts Onze experts hebben 9 duivenverjagers uitvoerig getest en vergeleken.

9 duivenverjagers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 duivenverjager worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Ultrasone vogelverjager groen

  #1 Beste duivenverjager
  Ultrasone vogelverjager groen. Ultrasone duivenverjager

  Ultrasone duivenverjager

  Deze krachtige duivenverjager werkt zeer goed tegen duiven. Heb je al overlast van duiven dan duurt het een week voordat de duiven verdwenen zullen zijn omdat ze op zoek moeten gaan naar een andere verblijfsplaats.

 2. 2. Vulpes Verjager® Vogelverjager

  #2 Beste vliegende duivenverjager
  Vulpes Verjager® Vogelverjager. Vlieg toch op

  Vlieg toch op

  Deze havik vlieger is zeer geschikt voor grote percelen. Je bevestigd de vlieger aan de lange telescopische steel en laat de wind zijn werk doen. Staat er geen wind dan werkt het holografische lint afschrikwekkend.

 3. 3. Afschriktape – Reigerverschrikker Pro

  #3 Beste eenvoudiige duivenverjager
  Afschriktape – Reigerverschrikker Pro. Afschriktape

  Afschriktape

  Duiven zijn angstige vogels, zodra de eerste wegvliegt zijn ze allemaal vertrokken. Reflecterend lint helpt hier goed. De constante bewegingen en lichtschitteringen zijn enorm storend voor de duiven.

 4. 4. PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter 

  #4 Beste duivenpinnen
  PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter . Voorkomen is beter dan genezen

  Voorkomen is beter dan genezen

  Deze duivenpinnen zorgen ervoor dat duiven geen rustige plek hebben om te zitten. Werkt perfect op de dakgoot of randen van de schutting. Montage is zeer eenvoudig.

 5. 5. Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen 

  #5 Goed alternatief duivenverjager
  Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen . RVS vogelpinnen

  RVS vogelpinnen

  Deze vogelpinnen plaats je eenvoudig op de schutting of elke andere plek waar duiven graag gaan zitten. Zo maak je elke plek ongeschikt voor duiven om rustig te zitten.

Houd je tuin vrij van duiven met de beste duivenverjager

Duiven zijn misschien wel de meest bekende vogelsoort en de meeste mensen zijn dan ook bekend met de overlast die ze kunnen veroorzaken. Heb je last van duiven op je balkon of in je tuin? Dan is het idee om eens te kijken naar een duivenverjager. Op deze manier houd je je omgeving vrij van deze vogels. Wat is voor jou de beste duivenverjager? In dit artikel helpen we je alvast in de juiste richting.

Wat zijn duiven?

Duiven zijn een familie van vogels die voorkomen in de hele wereld. Ze zijn herkenbaar aan hun gladde, grijze veren. Duiven zijn sociaal en komen vaak voor in grote groepen. Ze komen voor in allerlei soorten leefgebieden, van stedelijke omgevingen tot landelijke gebieden. Je ziet ze bijvoorbeeld vaak rondlopen in steden. Sommige soorten duiven, zoals huisduiven en stadsduiven, leven dicht bij mensen en kunnen overlast veroorzaken, zoals het achterlaten van uitwerpselen en het nestelen op daken en in andere gebouwen. Als je hier last van hebt, is het een goed idee om op zoek te gaan naar de beste duivenverjager.

Wat is een duivenverjager?

Een duivenverjager is een apparaat dat wordt gebruikt om duiven te verjagen of af te schrikken van een bepaald gebied, bijvoorbeeld jouw tuin of balkon. Dit kan nodig zijn om overlast door duiven te verminderen of om schade aan gebouwen of tuinen te voorkomen. Er zijn verschillende soorten duivenverjagers beschikbaar, maar vaak hebben ze de vorm van een roofvogel, denk bijvoorbeeld aan een kraai. Het is goed om te onthouden dat duivenverjagers soms alleen tijdelijke oplossingen kunnen bieden en dat het nodig kan zijn om andere maatregelen te nemen om overlast door duiven te verminderen.

beste_duivenverjager_01

Waar duiven leven

Duiven komen voor veel verschillende leefgebieden en kunnen worden aangetroffen in stedelijke omgevingen, landelijke gebieden en natuurgebieden. Ze zijn aangepast aan het leven in de buurt van mensen en zijn vaak te zien in steden en dorpen, waar ze vervolgens voor overlast zorgen. Sommige soorten duiven, zoals huisduiven en stadsduiven, zijn specifiek aangepast aan het leven in stedelijke omgevingen en komen vooral voor in grote steden. Andere soorten duiven leven voornamelijk in landelijke gebieden en natuurgebieden. Heb jij ook last van duiven in je omgeving? Dan is het handig om je te verdiepen in met welke soort je te maken hebt en hoe je ze kunt bestrijden met de beste duivenverjager.

Een duivenplaag herkennen

Er zijn een aantal tekenen waaraan je kunt herkennen of je last hebt van een duivenplaag. Daarbij is de aanwezigheid van duiven natuur de meest duidelijke factor, maar ook wanneer als duiven zich nestelen op daken, in gebouwen of in andere plaatsen in de buurt van mensen, kan dit een teken zijn van een duivenplaag. Als er daarnaast veel uitwerpselen te zien zijn op daken, ramen of andere oppervlakken, kan dit erop wijzen dat je te maken hebt met een plaag en niet van een enkel geval. Wanneer duiven schade veroorzaken aan gebouwen of tuinen, zoals het vernielen van dakpannen of het verstoren van bloemen en planten, wijst dit bovendien ook op een plaag, omdat dit niet snel gebeurt wanneer je slechts een paar duiven in je omgeving hebt.

Soorten duivenverjagers

Als je op zoek bent naar de beste duivenverjager, heb je de keuze uit vele verschillende soorten verschrikkers die ook niet allemaal op dezelfde manier werken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duivenverjager op basis van geluid. Het apparaat maakt geluid, bijvoorbeeld van een roofdier, zodra een duif in de buurt komt, waardoor ze zullen vertrekken. Op deze manier bescherm je dus de gewassen in je tuin tegen de overlast van duiven. 

Een andere manier om duiven te bestrijden is met een duivenverjager met naalden. Deze duivenverjager kun je zo in de dakgoot plaatsen. Het model heeft stompe naalden, dus de duiven zullen zich niet bezeren, maar het product zorgt er wel veel dat de duiven niet meer zullen plaatsnemen op je dak. Ook kun je een duivenverjager gebruiken die gebruik maakt van reflecties. Dit is een soort apparaat met een reflecterende laag dat kan worden opgehangen in een gebied om duiven af te schrikken. De reflecterende laag kan storend zijn voor duiven, omdat ze door de reflectie gedesoriënteerd raken. Soms hebben deze duivenverjagers ook de optie om geluid te maken, bijvoorbeeld door middel van belletjes. 

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een ultrasone duivenverjager. Deze apparaten produceren een erg hoge toon die mensen niet kunnen horen, maar duiven wel. Op deze manier blijven de vogels dus weg uit je tuin. De ultrasone duivenverjager heeft verschillende variaties en werkt soms bijvoorbeeld op zonne-energie en beschikt in sommige gevallen ook over een zaklamp. Er zijn dus erg veel verschillende soorten duivenverjagers op de markt en iedere soort heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Om te bepalen wat voor jou de beste duivenverjager is, is het dus belangrijk om op een rij te zetten waar je precies naar op zoek bent.

De oorzaak van een duivenplaag

Een duivenplaag is altijd vervelend en er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat je overlast krijgt van duiven, waarvan een overvloed aan voedsel een belangrijke is. Als er veel voedsel beschikbaar is, zoals afval of voedsel dat specifiek voor vogels wordt aangeboden, kan dit leiden tot een toename van het aantal duiven in een bepaald gebied. Iedereen kent bijvoorbeeld wel het voorbeeld van duiven die afkomen op een frietje dat op de grond valt. 

Wanneer duiven niet de mogelijkheid hebben om zich te nestelen, zullen ze ook sneller wegblijven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan geschikte plekjes in bomen of struiken, waar duiven maar al te graag verblijven. Ook het gebrek aan natuurlijke vijanden speelt een rol. Als er een gebrek is aan natuurlijke vijanden, zoals roofvogels, kan dit leiden tot een toename van het aantal duiven. Het is daarom niet voor niets dat de beste duivenverjagers vaak een ingebouwde functie hebben om het geluid van roofvogels na te bootsen. 

Als laatste speelt ook het gebrek aan menselijk ingrijpen een rol in de grootte van een duivenplaag. Als er geen actie wordt ondernomen om het aantal duiven te beperken of om overlast door duiven te verminderen, kan dit leiden tot een toename van het aantal duiven in een bepaald gebied. Zodra je merkt dat je veel overlast hebt van duiven, is het dus belangrijk dat je actie onderneemt door op zoek te gaan naar de beste duivenverjager.

beste_duivenverjager_02

Een duivenverjager aanschaffen

Als je op zoek bent naar een duivenverjager, zijn er veel opties en plekken om er eentje te kopen. Veel tuincentra verkopen een breed assortiment aan duivenverjagers, zoals geluidverschrikkers, reflecterende verschrikkers of roofdieren van kunststof. Sommige dierenwinkels verkopen ook duivenverjagers, dus je kunt zeker bij jouw lokale dierenwinkel naar binnen lopen te kijken wat er beschikbaar is. De kans is echter groter dat je online eerder vindt wat je zoekt, omdat er veel specifieke websites zijn die meerdere duivenverjagers verkopen. Door online te zoeken, kun je gemakkelijk filteren om te kijken wat je precies zoekt. Als je twijfelt over wat voor jou de beste duivenverjager is, kun je eventueel ook een expert inschakelen voor advies. De expert kan je dan helpen met de situatie en kijken welke duivenverjager het beste bij jouw situatie past.

Een duiververschrikker gebruiken

De manier waarop een duivenverjager werkt, verschilt sterk per model. Het is dus belangrijk dat je goed de gebruiksaanwijzing doorleest voordat je aan de slag gaat. Plaats de verschrikker in ieder geval op een geschikte locatie: Kies een locatie waar de duiven vrijwel zeker zullen landen, zoals op daken, in tuinen of op balkons. Zorg ervoor dat de verschrikker goed zichtbaar is vanuit de lucht. Activeer dan indien nodig de verschrikker: Sommige duivenverjagers hebben een knop of een schakelaar waarmee je het apparaat kunt activeren. De verschrikker zal vanaf nu zijn werk doen en na een tijdje zul je merken dat de overlast door duiven afneemt. Als je een duivenverjager hebt die werkt op basis van elektriciteit, is het het waard om het apparaat aan te laten staan. Zo voorkom je dat de duiven weer terugkeren naar je tuin of balkon.

Waar je op moet letten

Omdat er veel verschillende soorten duivenverjagers op de markt zijn, hangt er veel af van het type apparaat dat je hebt gekocht. Als je bijvoorbeeld een ultrasone duivenverjager wilt kopen, is het handig om te checken of huisdieren niet gevoelig zijn voor het geluid. Bij een duivenverjager dat het geluid van een kraai nabootst kun je het beste van te voren nadenken over waar je de duivenverjager gaat plaatsen, zodat hij niet in de weg staat en onbedoeld afgaat.

3 Tips voor het vinden van de beste duivenverjager

Als je op zoek bent naar een duivenverjager, zijn er ontzettend veel soorten waaruit je kunt kiezen. Het is dus ook erg lastig om de beste duivenverjager te kiezen. Om je verder te helpen, hebben we 3 belangrijke tips om een rij gezet.

Tip 1: Kies het juiste type verschrikker

Er zijn verschillende soorten duivenverjagers beschikbaar, dus het is belangrijk om te kiezen voor het type dat het beste past bij jouw specifieke situatie. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een geluidloze oplossing, kun je overwegen om een reflecterende of ultrasone duivenverjager te gebruiken. Als je op zoek bent naar een actiever afschrikmiddel, kun je een geluidverschrikker of zelfs een elektrische duivenverjager overwegen.

Tip 2: Let op de duurzaamheid

Kies een duivenverjager die duurzaam is en die lang mee zal gaan. Zo hoef je het apparaat niet snel opnieuw te kopen en bespaar je op de lange termijn geld. Hoewel het misschien aantrekkelijker is om voor een goedkoop model te gaan, bestaat de kans dat dit apparaat sneller kapot gaat, zijn werk niet meer doet of dat het simpelweg niet toereikend is voor jouw situatie. In dat geval kun je dus beter investeren in een duurder model om de beste duivenverjager te kopen.

Tip 3: Vraag advies aan een expert

Als je niet zeker weet welke duivenverjager het beste is voor jouw situatie, kun je advies vragen aan een specialist. Er zijn zo veel verschillende modellen op de markt met allemaal verschillende functies, dat het niet gemakkelijk is om te kiezen welke het beste bij jou past. Experts kunnen je dan helpen om de juiste oplossing te kiezen en je overlast door duiven op te lossen.

Andere manieren om duiven te bestrijden

Als je duiven wilt bestrijden, kun je een duivenverjager aanschaffen, maar het is uiteraard ook mogelijk om daarnaast nog andere stappen te ondernemen. Maak het gebied bijvoorbeeld onaantrekkelijk voor duiven. Dit kan betekenen dat je afval vaker weggooit of geen voedsel laat rondslingeren wat kan worden opgegeten door duiven. Zo zijn er minder mogelijkheden voor duiven om te eten en zijn er minder nestelmogelijkheden. Het gebied wordt zo minder aantrekkelijk voor duiven. Je kunt het gebied dat te maken heeft met overlast bijvoorbeeld ook verduisteren of verlichten om minder duiven aan te trekken. 

Een andere optie is om aan de slag te gaan met geuren waar duiven niet van houden. Zo houden duiven niet van geuren als peper en knoflook, dus als je er zelf geen last van hebt, kun je deze geuren verspreiden. Ook helpt het om voederbakjes voor vogels uit de tuin te verwijderen. Als je andere vogels wilt blijven voeden, kun je beter kiezen voor een voederzakje. Duiven zijn namelijk te groot om hier van te eten en zullen daarmee alsnog wegblijven.

Haal geen nestjes weg

Wat je niet mag doen is het verwijderen van eieren of jonge duiven. Dit is verboden, omdat de duiven anders zullen sterven. Pas als alle duiven zijn uitgevlogen mag je het nestje verwijderen, om te voorkomen dat de duiven weer terugkeren. Bij het weghalen is het wel belangrijk om een mondkapje en handschoenen te dragen, zodat je niet besmet raakt door de bacteriën die duiven bij zich dragen.

De voordelen en nadelen van een duivenverjager

Als je op zoek bent naar de beste duivenverjager, kun je kiezen uit vele verschillende soorten. Iedere soort heeft daarbij zowel voordelen als nadelen. Een groot voordeel is dat de duivenverjagers erg effectief zijn in het verjagen of afschrikken van duiven uit een bepaald gebied. Ook zijn ze gemakkelijk te gebruiken en hebben te meeste duivenverjagers weinig onderhoud nodig. Daarnaast hoeft een duivenverjager zeker niet duur te zijn! Een ander voordeel is dat je kunt kiezen aan vele verschillende soorten en dus altijd wel iets zult vinden wat aansluit bij jouw wensen. 

Een nadeel is dat duivenverjagers met een sensor niet altijd alleen maar reageren op vogels, maar ook op andere dingen, bijvoorbeeld op jou of op je huisdieren. Als je de duivenverjager niet goed installeert, kan het dus leiden tot irritatie als het apparaat op de verkeerde momenten afgaat. Daarnaast kan het gebeuren dat de duiven gewend raken aan het apparaat, wanneer ze erachter komen dat het om een duivenverjager gaat en niet om een echt roofdier. Ze zullen dan weer gewoon naar je tuin of balkon komen, wat dus betekent dat de duivenverjager slechts een tijdelijke oplossing is.

Ultrasone duiververschrikker

Als je een ultrasone duivenverjager koopt, is het belangrijk om te kijken welke frequentie het geluid produceert en wat het bereik daarvan is. Hoewel mensen het geluid niet kunnen horen, geldt dat wel voor veel andere vogels en kleine zoogdieren, waardoor zij ook worden afschrikt en weg zullen blijven. Met veel huisdieren in de omgeving kan dit een probleem vormen. Het is dus belangrijk om duivenverjagers te gebruiken op een verantwoorde manier en om te voorkomen dat andere dieren er last van hebben.

Veelgestelde vragen over duivenverjagers

Zijn duivenverjagers diervriendelijk?

Ja, vrijwel alle duivenverjagers zijn diervriendelijk. Veel duivenverjagers produceren een geluid wanneer er een vogel in de buurt is, of bestaan uit een constructie waardoor duiven niet meer zullen plaatsnemen op een bepaalde plek. Dit betekent dat duiven alleen worden verjaagd en niet gedood. Houd er bij een ultrasone duivenverjager wel rekening mee dat andere kleine dieren ook last kunnen hebben van de frequentie. Zoek in dat geval van tevoren uit om welke frequentie het precies gaat, zodat je niet de verkeerde dieren wegjaagt.

Hoe kies ik het juiste type duivenverjager?

Er zijn verschillende zaken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het juiste type duivenverjager, bijvoorbeeld de omgeving. Kies een duivenverjager die geschikt is voor de omgeving waar jij het apparaat wilt gebruiken, zodat je de duivenverjager kiest die het beste bij jouw situatie past. Sommige duivenverjagers werken bijvoorbeeld beter in een open ruimte, terwijl andere geschikt zijn voor gebruik in een beschutte omgeving. Kijk daarnaast ook naar de grootte van de plaag en de precieze locatie waar de duiven meestal neerstrijken.

Hoe voorkom ik dat duiven zich opnieuw nestelen in het gebied?

Je kunt op een aantal manieren voorkomen dat duiven zich opnieuw zullen nestelen in je omgeving. Haal de voederbakjes weg zodat duiven niet meer afkomen op het voedsel. Zorg er daarnaast voor dat er geen afval of voedsel rondslingert, want hier komen duiven graag op af. Daarnaast is het belangrijk dat je de duivenverjagers blijft gebruiken nadat de duiven zijn verjaagd, zodat ze ook op de langere termijn wegblijven.

Wanneer zie ik resultaat?

Het tijdsbestek waarbinnen je resultaat zult zien van het gebruik van een duivenverjager, kan variëren afhankelijk van het specifieke type verjager en de omstandigheden waaronder het wordt gebruikt. In sommige gevallen kun je al resultaat zien binnen enkele dagen na het beginnen met het gebruik van de verschrikker, terwijl het in andere gevallen langer kan duren voordat je resultaat ziet. Lees van tevoren welke ervaringen anderen hebben, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Nogmaals onze top 5 beste duivenverjagers op een rijtje

 1. 1. Ultrasone vogelverjager groen

  #1 Beste duivenverjager
  Ultrasone vogelverjager groen. Ultrasone duivenverjager

  Ultrasone duivenverjager

  Deze krachtige duivenverjager werkt zeer goed tegen duiven. Heb je al overlast van duiven dan duurt het een week voordat de duiven verdwenen zullen zijn omdat ze op zoek moeten gaan naar een andere verblijfsplaats.

 2. 2. Vulpes Verjager® Vogelverjager

  #2 Beste vliegende duivenverjager
  Vulpes Verjager® Vogelverjager. Vlieg toch op

  Vlieg toch op

  Deze havik vlieger is zeer geschikt voor grote percelen. Je bevestigd de vlieger aan de lange telescopische steel en laat de wind zijn werk doen. Staat er geen wind dan werkt het holografische lint afschrikwekkend.

 3. 3. Afschriktape – Reigerverschrikker Pro

  #3 Beste eenvoudiige duivenverjager
  Afschriktape – Reigerverschrikker Pro. Afschriktape

  Afschriktape

  Duiven zijn angstige vogels, zodra de eerste wegvliegt zijn ze allemaal vertrokken. Reflecterend lint helpt hier goed. De constante bewegingen en lichtschitteringen zijn enorm storend voor de duiven.

 4. 4. PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter 

  #4 Beste duivenpinnen
  PRIXXS – Duivenpinnen kunststof | 5 Meter . Voorkomen is beter dan genezen

  Voorkomen is beter dan genezen

  Deze duivenpinnen zorgen ervoor dat duiven geen rustige plek hebben om te zitten. Werkt perfect op de dakgoot of randen van de schutting. Montage is zeer eenvoudig.

 5. 5. Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen 

  #5 Goed alternatief duivenverjager
  Stixx Full Metal RVS 304 Extra sterke Vogelwering 4 rijen . RVS vogelpinnen

  RVS vogelpinnen

  Deze vogelpinnen plaats je eenvoudig op de schutting of elke andere plek waar duiven graag gaan zitten. Zo maak je elke plek ongeschikt voor duiven om rustig te zitten.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.