Beste camping waterkoker van 2023

Top 5 best geteste camping waterkokers volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @07:56

beste_camping_waterkoker

Jij bent op zoek naar de beste camping waterkoker? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de camping waterkoker van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 camping waterkokers uitgebreid getest en vergeleken. Na 3 uur onderzoek is Inventum HW-508 als beste camping waterkoker uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste camping waterkokers van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een camping waterkoker. Wist je bijvoorbeeld dat de beste camping waterkoker niet alleen degelijk gebouwd is maar ook bijzonder snel verwarmd? Lees snel verder…

#1 Beste camping waterkoker
Inventum HW508 waterkoker. Klein maar krachtig

Klein maar krachtig

Deze waterkoker heeft een inhoud van 0,8 liter en zit stevig in elkaar. De waterkoker staat op een 360 graden draaibaar plateau en is voorzien van automatische uitschakeling.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€28 bij bol.com
bol.com (€28,00)

Naar de top 5

Top 5 beste camping waterkokers van dit moment

Hoe komt deze top 5 camping waterkokers tot stand?

3 uur getest door experts Onze experts hebben 10 camping waterkokers uitvoerig getest en vergeleken.

10 camping waterkokers vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 camping waterkokers worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Inventum HW508 waterkoker

  #1 Beste camping waterkoker
  Inventum HW508 waterkoker. Klein maar krachtig

  Klein maar krachtig

  Deze waterkoker heeft een inhoud van 0,8 liter en zit stevig in elkaar. De waterkoker staat op een 360 graden draaibaar plateau en is voorzien van automatische uitschakeling.

  €28 bij bol.com
  bol.com (€28,00)
 2. 2. Mestic MWC-150 RVS waterkoker

  #2 Beste koop camping waterkoker
  Mestic MWC-150 RVS waterkoker. Genoeg voor 5 koppen thee

  Genoeg voor 5 koppen thee

  Of oploskoffie natuurlijk. Deze simpele waterkoker heeft een zeer ruime inhoud van 1,5 liter en is daarmee zeer geschikt voor families. Tevens is deze waterkoker voorzien van droogkookbeveiliging.

  €26,50 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€26,50)
 3. 3. Navaris waterkoker voor op reis 0,5l

  #3 Meest complete camping waterkoker
  Navaris waterkoker voor op reis 0,5l. Zeer compacte waterkoker

  Zeer compacte waterkoker

  Deze handige waterkoker neemt amper ruimte in en wordt geleverd met 2 bekers. De inhoud van 0,5 liter is precies genoeg voor 2 koppen thee. Door zijn handige formaat is deze waterkoker ook bijzonder geschikt voor in de rugzak.

  €24,99 bij bol.com
  bol.com (€24,99)
 4. 4. Mestic Waterkoker Aluminium 0.8L

  #4 Mooiste camping waterkoker
  Mestic Waterkoker Aluminium 0.8L. Perfect voor de glamping

  Perfect voor de glamping

  Een zeer stijlvolle waterkoker met handige schenktuit. Je kunt 4 koppen tegelijk bereiden wat neer komt op een inhoud van 0,8 liter. Deze camping waterkoker is voorzien van automatische afslag.

  €29,60 bij bol.com
  bol.com (€29,60)
 5. 5. TWC opvouwbare waterkoker – blauw – 600ML

  #5 Beste opvouwbare camping waterkoker
  TWC opvouwbare waterkoker – blauw – 600ML. Opvouwbare waterkoker

  Opvouwbare waterkoker

  Wil je wel een waterkoker mee naar de camping maar heb je weinig ruimte? Dan is deze siliconen waterkoker echt een uitkomst. Met 600ml inhoud perfect voor 2 of 3 grote koppen. Deze opvouwbare waterkoker is voorzien van droogkookbeveiliging.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)

Een camping waterkoker kopen; ook op de camping lekker een kopje thee drinken!

Een waterkoker, wie kan er zonder in dit leven? In ieder geval is een waterkoker voor op de camping ook enorm handig. Want warm of zelfs kokend water heeft een ieder dagelijks nodig. Al is het enkel en alleen al voor het drinken van een heerlijk kopje thee bij je ontbijt of in de late avond, voor het slapen gaan. Een waterkoker camping style, daar heb je misschien wat andere wensen bij dan wanneer het gaat om een waterkoker voor gebruik thuis.

En laten wij nou de beste camping waterkoker voor jou gevonden hebben!

Wat is de waterkoker camping beste koop van dit moment?

Je wilt een camping waterkoker kopen. Want een handige waterkoker is ook tijdens je verblijf op de camping essentieel. Voor het eten van je noedels, het zetten van een lekker kopje thee, of misschien het doen van de afwas met warm water? In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over de beste camping waterkoker. Bijvoorbeeld dat er hele handige, kleine formaten camping waterkokers te verkrijgen zijn. Leuk dat je meeleest!

Beste waterkoker camping kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een camping waterkoker kopen, een waterkoker camping model die je gemakkelijk mee kan nemen. Of specifiek een camping waterkoker die niet teveel ruimte in beslag neemt. Misschien en camping waterkoker 600 watt, een camping waterkoker 800 watt, of een waterkoker 1200 watt camping model. In ieder geval een waterkoker voor camping gebruik die daar volledig tot zijn recht komt. Gebruiksgemak is hierbij natuurlijk belangrijk.

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende camping waterkokers die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een waterkoker voor op de camping zijn er verschillende keuzes te maken.

Welk camping waterkoker is het beste? En welk merk waterkoker camping moet ik kopen? Welk wattage moet mijn camping waterkoker hebben? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

De beste camping waterkoker is niet perse de waterkoker voor camping gebruik beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een beste camping waterkoker.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste waterkoker voor op de camping kunt kopen. Want daar gaat het om, de beste waterkoker camping gebruik voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste camping waterkoker’? We bespreken de beste camping waterkoker in zijn algemeen, de waterkoker camping gebruik die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse de goedkoopste camping waterkoker te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor een waterkoker camping beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over camping waterkokers te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een camping waterkoker gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

beste_camping_waterkoker_01

De beste camping waterkoker, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste camping waterkokers voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar de voor jou beste waterkoker voor op de camping te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt camping waterkokers van veel verschillende merken. Ook het wattage horende bij een camping waterkoker kan verschillen. Je hebt een camping waterkoker van 500 watt, maar ook van 600, 800 of een waterkoker 1200 watt voor camping gebruik. Uiteraard zijn ook waterkokers voor op de camping te verkrijgen in verschillende kleuren en maten.

Er zijn dus best veel opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een camping waterkoker. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit altijd tijd en dus werk. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de zoektocht naar een camping waterkoker. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke waterkoker voor op de camping jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende camping waterkokers en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste waterkoker voor camping gebruik!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een camping waterkoker?

Wanneer jij een waterkoker voor op de camping wilt kopen en je bent op zoek naar de beste camping waterkoker, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft waterkokers camping gebruik.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van de beste camping waterkoker voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een camping waterkoker precies?

Een camping waterkoker is een waterkoker voor op de camping. Een over het algemeen compacte en kleine waterkoker voor camping gebruik, die gemakkelijk op te bergen is of mee te nemen is op reis. Een waterkoker 1000 watt camping gebruik. Maximaal. We komen hier verderop in deze koopgids nog even op terug.

Eigenschappen van de camping waterkoker

Voor wat betreft het kopen van een camping waterkoker is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, maar ook in overige eigenschappen van een camping waterkoker. Zoals bijvoorbeeld inhoud en gewicht.

Want waterkokers voor op de camping zijn er in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Qua inhoud is er keuze te over. Er zijn waterkokers voor camping gebruik van 0,5 liter, maar ook camping waterkokers 1 liter, 1,5 liter en 2 liter. Een grotere inhoud dan 2 liter wordt over het algemeen als niet meer erg praktisch ervaren. 

Vaak zijn camping waterkokers lichtgewicht waterkokers. Omdat ze een kleinere inhoud hebben, maar ook omdat ze van licht(er) materiaal zijn gemaakt als de reguliere waterkokers voor thuis gebruik. Een lichtgewicht waterkoker voor op de camping zorgt uiteraard voor gebruiksgemak. Daarom is dit bij jouw zoektocht naar de beste camping waterkoker zeker van belang, wat ons betreft dan, tenminste!

Plaats hier een paragraaf of meerdere paragrafen

Vermogen van de camping waterkoker

Het is praktisch wanneer de camping waterkoker die jij op het oog hebt niet te veel vermogen verbruikt. Dit om de simpele reden dat er vaak een lager vermogen (stroom) voorhanden is op de camping dan dat er thuis is. 

Als antwoord op de vraag; waterkoker camping hoeveel watt (?), adviseren we dan ook altijd een waterkoker van max 1000 watt voor camping gebruik. Er zijn echter ook camping waterkokers 800 watt, een camping waterkoker 600 watt, camping waterkoker 500 watt of zelfs een camping waterkoker 300 watt.

beste_camping_waterkoker_02

Camping waterkoker opvouwbaar?

We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar een camping waterkoker die tegen een stootje kan. Een harde buitenkant heeft en een keer kan vallen wellicht zonder direct kapot te zijn. Maar wist jij dat er ook een camping waterkoker die opvouwbaar is bestaat? Deze modellen kun je inklappen of opvouwen. 

Onnodig te schrijven wellicht dat dit voor wat betreft het opruimen en mee op reis nemen zeker voordelen met zich meebrengt! Een camping waterkoker die opvouwbaar is, ‘druk’ je er zo nog even bij in je koffer bijvoorbeeld. Of zet je gemakkelijk weg in je toch al vrij volle camper keukentje. Vaak zijn opvouwbare camping waterkokers gemaakt van siliconen en is de onderkant van RVS. Dit zorgt voor flexibiliteit en stabiliteit en veiligheid tegelijk.

Wat kost een camping waterkoker?

Een camping waterkoker kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende waterkokers voor op de camping die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of de best geteste waterkoker camping gebruik ook voor jou de beste camping waterkoker is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en opties die een camping waterkoker wel of niet heeft bijvoorbeeld.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope camping waterkoker hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een dure camping waterkoker niet perse super goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over een waterkoker voor de camping

Wat is de beste camping waterkoker?

De beste camping waterkoker, dat is niet één type merk of model. De camping waterkoker die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. De beste waterkoker voor camping gebruik is wat ons betreft een camping waterkoker die gebruiksvriendelijk is, een kleine camping waterkoker ook, die je gemakkelijk op kan bergen en ook mee kan nemen. Een waterkoker voor camping gebruik verbruikt tevens een niet al te hoog vermogen (rond de 1000 watt maximaal).

Hoeveel watt is een camping waterkoker?

Wattage van een camping waterkoker kan per camping waterkoker verschillen. We adviseren een waterkoker voor camping gebruik van zo’n 1000 watt. Je bent op de camping afhankelijk van de stroom waar jij daar gebruik van kan maken. Dat is vaak minder watt dan thuis. Met een wattage van rond de 1000 watt zit je eigenlijk altijd wel goed.

Wat is een goede camping waterkoker?

Wat door een individu als goede camping waterkoker wordt ervaren, is per persoon verschillend. Want iedereen heeft zo zijn eigen wensen en ervaringen. Meningen over wat ‘goed’ is of niet, die kunnen dan ook sterk uiteen lopen. Een goede waterkoker voor op de camping is voor ons een waterkoker met een wattage van max 1000 watt, die gebruiksvriendelijk is en makkelijk mee te nemen of op te bergen is. Een kleine waterkoker camping gebruik dus.

Waar kan ik het beste een waterkoker voor camping gebruik kopen?

Een camping waterkoker kun je zowel offline (in megastores bijvoorbeeld) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

De beste camping waterkoker, de eindconclusie

Jij wilt de voor jou beste waterkoker voor op de camping kopen, zodat je snel en gemakkelijk water kunt koken, om lekkere thee mee te zetten, eten te bereiden of schoon te maken bijvoorbeeld. Dat is waarschijnlijk ook de (hoofd)reden dat je deze koopgids checkt. Bij het zoeken naar de voor jou beste waterkoker voor op de camping zijn er sowieso 3 belangrijke punten van aandacht.

Inhoud en gewicht camping waterkoker

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een camping waterkoker is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, maar ook in het gewicht en de inhoud bijvoorbeeld.

Want waterkokers voor op de camping zijn er in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Qua inhoud is er keuze te over. Er zijn waterkokers voor camping gebruik van 0,5 liter, maar ook camping waterkokers 1 liter, 1,5 liter en 2 liter. Een grotere inhoud dan 2 liter wordt over het algemeen als niet meer erg praktisch ervaren. Maar ook in deze is jouw eigen voorkeur leidend natuurlijk.

Vaak zijn camping waterkokers lichtgewicht waterkokers. Omdat ze een kleinere inhoud hebben, maar ook omdat ze van licht(er) materiaal zijn gemaakt als de reguliere waterkokers voor thuis gebruik. Een lichtgewicht waterkoker voor op de camping zorgt uiteraard voor gebruiksgemak.  Daarom is dit bij jouw zoektocht naar de beste camping waterkoker zeker van belang.

Verbruik (vermogen) camping waterkoker

Het is praktisch wanneer de camping waterkoker die jij op het oog hebt niet te veel vermogen verbruikt. Dit om de simpele reden dat er vaak een lager vermogen (stroom) voorhanden is op de camping dan dat er thuis is. 

Als antwoord op de vraag; waterkoker camping hoeveel watt (?), adviseren we dan ook altijd een waterkoker van max 1000 watt voor camping gebruik. Er zijn echter ook camping waterkokers 800 watt, een camping waterkoker 600 watt, camping waterkoker 500 watt of zelfs een camping waterkoker 300 watt. Hiermee zit je sowieso goed qua vermogen en verbruik.

Camping waterkoker opvouwbaar of niet opvouwbaar?

We kunnen ons voorstellen dat je op zoek bent naar een camping waterkoker die tegen een stootje kan. Een harde buitenkant heeft en een keer kan vallen wellicht zonder direct kapot te zijn. Maar wist jij dat er ook een camping waterkoker die opvouwbaar is bestaat? Deze modellen kun je inklappen of opvouwen. 

Onnodig te schrijven wellicht dat dit voor wat betreft het opruimen en mee op reis nemen zeker voordelen met zich meebrengt! Een camping waterkoker die opvouwbaar is, ‘druk’ je er zo nog even bij in je koffer bijvoorbeeld. Of zet je gemakkelijk weg in je toch al vrij volle camper keukentje. Vaak zijn opvouwbare camping waterkokers gemaakt van siliconen en is de onderkant van RVS. Dit zorgt voor flexibiliteit en stabiliteit en veiligheid tegelijk.

Een camping waterkoker opvouwbaar of niet, de keuze is aan jou zelf natuurlijk! Veel zal ook afhangen van de situatie die op jouw van toepassing is wanneer je op vakantie/ naar de camping gaat.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de camping waterkoker beste koop, een waterkoker voor op de camping die gebruiksvriendelijk is en makkelijk is om mee te nemen.

We hebben je verder uitgelegd dat een waterkoker camping gebruik beste koop, niet per definitie ook de beste camping waterkoker voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen.

Welk camping waterkoker voor jou de allerbeste waterkoker camping gebruik is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van de voor jou beste camping waterkoker! En natuurlijk veel plezier, ontspanning en leuke momenten toegewenst op vakantie en op de camping!

Nogmaals onze top 5 beste camping waterkokers op een rijtje

 1. 1. Inventum HW508 waterkoker

  #1 Beste camping waterkoker
  Inventum HW508 waterkoker. Klein maar krachtig

  Klein maar krachtig

  Deze waterkoker heeft een inhoud van 0,8 liter en zit stevig in elkaar. De waterkoker staat op een 360 graden draaibaar plateau en is voorzien van automatische uitschakeling.

  €28 bij bol.com
  bol.com (€28,00)
 2. 2. Mestic MWC-150 RVS waterkoker

  #2 Beste koop camping waterkoker
  Mestic MWC-150 RVS waterkoker. Genoeg voor 5 koppen thee

  Genoeg voor 5 koppen thee

  Of oploskoffie natuurlijk. Deze simpele waterkoker heeft een zeer ruime inhoud van 1,5 liter en is daarmee zeer geschikt voor families. Tevens is deze waterkoker voorzien van droogkookbeveiliging.

  €26,50 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€26,50)
 3. 3. Navaris waterkoker voor op reis 0,5l

  #3 Meest complete camping waterkoker
  Navaris waterkoker voor op reis 0,5l. Zeer compacte waterkoker

  Zeer compacte waterkoker

  Deze handige waterkoker neemt amper ruimte in en wordt geleverd met 2 bekers. De inhoud van 0,5 liter is precies genoeg voor 2 koppen thee. Door zijn handige formaat is deze waterkoker ook bijzonder geschikt voor in de rugzak.

  €24,99 bij bol.com
  bol.com (€24,99)
 4. 4. Mestic Waterkoker Aluminium 0.8L

  #4 Mooiste camping waterkoker
  Mestic Waterkoker Aluminium 0.8L. Perfect voor de glamping

  Perfect voor de glamping

  Een zeer stijlvolle waterkoker met handige schenktuit. Je kunt 4 koppen tegelijk bereiden wat neer komt op een inhoud van 0,8 liter. Deze camping waterkoker is voorzien van automatische afslag.

  €29,60 bij bol.com
  bol.com (€29,60)
 5. 5. TWC opvouwbare waterkoker – blauw – 600ML

  #5 Beste opvouwbare camping waterkoker
  TWC opvouwbare waterkoker – blauw – 600ML. Opvouwbare waterkoker

  Opvouwbare waterkoker

  Wil je wel een waterkoker mee naar de camping maar heb je weinig ruimte? Dan is deze siliconen waterkoker echt een uitkomst. Met 600ml inhoud perfect voor 2 of 3 grote koppen. Deze opvouwbare waterkoker is voorzien van droogkookbeveiliging.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.