Beste loopband voor thuis van 2023

Top 5 best geteste loopband voor thuis volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 december 2022 @09:37

beste_loopband_voor_thuis

Jij bent op zoek naar de beste loopband voor thuis? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de loopband voor thuisvan de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 loopbanden voor thuis uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Focus Fitness Jet 2 als beste loopband voor thuis uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste loopbanden voor thuis van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een loopbanden voor thuis. Wist je bijvoorbeeld dat de beste loopband voor thuis perfect is voor de beginnende en gevorderde sporter? Lees snel verder…

#1 Beste loopband voor thuis
Loopband – Focus Fitness Jet 2. Maar liefst 36 programma's

Maar liefst 36 programma’s

Een echte alleskunner deze loopband. Zeer veel keuzeprogramma’s. Vooral de stevige bouw is goed zichtbaar. Voorzien van hartslag sensoren.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€399 bij bol.com
bol.com (€399,00)

Naar de top 5

Top 5 beste loopbanden voor thuis van dit moment

Hoe komt deze top 5 loopbanden voor thuis tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 12 loopbanden voor thuis uitvoerig getest en vergeleken.

12 loopbanden voor thuis vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 loopbanden voor thuis worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Loopband – Focus Fitness Jet 2

  #1 Beste loopband voor thuis
  Loopband – Focus Fitness Jet 2. Maar liefst 36 programma's

  Maar liefst 36 programma's

  Een echte alleskunner deze loopband. Zeer veel keuzeprogramma's. Vooral de stevige bouw is goed zichtbaar. Voorzien van hartslag sensoren.

  €399 bij bol.com
  bol.com (€399,00)
 2. 2. Loopband – Focus Fitness Jet 5

  #2 Beste koop loopband
  Loopband – Focus Fitness Jet 5. Betaalbare kwaliteit

  Betaalbare kwaliteit

  Deze loopband is perfect voor thuis, een compacte loopband die snel is op te bergen. Het display is overzichtelijk en helder.

  €649 bij betersport.nl
  betersport.nl (€649,00)
 3. 3. Loopband – Senz Sports M1000

  #3 Beste loopband voor intensief gebruik
  Loopband – Senz Sports M1000. Met 1,5 pk motor

  Met 1,5 pk motor

  Veelzijdigheid maar betaalbaar. Echt een goede optie voor de thuissporter. Voorzien van 36 programma's en hartslag indicatoren.

  €399 bij bol.com
  bol.com (€399,00)
 4. 4. Loopband – Focus Fitness Jet 9 iPlus

  #4 Beste professionele loopband
  Loopband – Focus Fitness Jet 9 iPlus. Voor intensief gebruik

  Voor intensief gebruik

  Deze loopband met maar liefst 2,5 pk krachtige motor is de keuze voor de gevorderde sporter. Alles wat je wilt een compact maar vooral stabiel apparaat.

  €999 bij bol.com
  bol.com (€999,00)
 5. 5. Citysports Loopband WP2Senz Sports M1000

  #5 Beste compacte loopband
  Citysports Loopband WP2Senz Sports M1000. Zeer compact en betaalbaar

  Zeer compact en betaalbaar

  Wil je wel sportief bezig zijn maar wil je daar niet teveel geld aan uitgeven? Dan is deze loopband een goed alternatief.

  €299,99 bij bol.com
  bol.com (€299,99)

Een beste loopband kopen; jij hoeft niet naar buiten om lekker hard te lopen en aan je conditie te werken!

Jij bent een sportieveling en je houdt van sporten. Hardlopen, dat is echt helemaal jouw ding! En dan vooral aan je snelheid en conditie werken met behulp van een beste loopband. Want fijn een stuk hardlopen, daar wordt jij blij, gelukkig en fit van!

Je wilt dan ook een goede hardloopband kopen. Een loopband voor thuis wellicht. Thuis lekker hardlopen en aan je conditie werken, zolang en zo vaak als jij maar wilt. Zonder dat je de deur uit hoeft en nat regent bijvoorbeeld. Aan de andere kant, misschien wil jij wel niet thuis hardlopen, maar juist tijdens een break op kantoor of op de sportschool.

Wat is de beste loopband van dit moment?

Jij bent (of gaat) op zoek naar een loopband Misschien wel naar de beste elektrische loopband, een beste loopband voor thuis. Zodat je thuis lekker hardlopen zonder dat je de deur uit hoeft. Of misschien ben je wel op zoek naar de loopband beste koop voor op je sportschool óf op kantoor. Dit zodat je onder werktijd even lekker kunt hollen, of op de sportschool op de hardloopband ‘los’ kunt gaan. Opties te over.

Jezelf een beetje inlezen en (laten) informeren over een hardloopband voor thuis of elders, eens een loopband review lezen over de loopband beste getest bijvoorbeeld, is voor aanschaf dan ook best essentieel. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste hardloopbanden. Erg leuk dat je meeleest!

beste_loopband_voor_thuis_03

Een loopband kopen, je vindt hier de info die je nodig hebt!

Een loopband, ook wel hardloopband genoemd, is in feite een fitnessapparaat waarop je kunt hardlopen. Een loopband wordt veel gebruikt tijdens crossfit en conditie lessen bij de sportschool. Je kunt met een loopband je conditie trainen en in beweging komen of blijven, je onderbeen spieren en bovenbeenspieren trainen en tevens ook een goede, gezonde wijze van hardlopen. Zowel qua techniek als opbouw. 

Met een hardloopband train je dus voornamelijk je benen, van onder tot boven. Doordat je rent, train je verder je conditie, uithoudingsvermogen en je hardlooptechniek. Een loopband is er voor iedereen. Jong en oud. De beginnende hardloper en de geoefende hardloper. De marathonloper en de 5 km loper. En alles daar tussen in.

Over het algemeen is het zo dat een fitness loopband meerdere verschillende opties bezit wanneer het gaat om trainingsprogramma’s. Hoe uitgebreider een beste loopband qua opties en mogelijkheden, hoe uitgebreider de trainingsmogelijkheden. Tenminste, zo werkt het vaak in de praktijk. Ook het materiaal van een loopband voor fitness doeleinden is belangrijk. Staal is veel steviger dan plastic. Vaak ook veel degelijker, maar tevens zwaarder en ook duurder. Allemaal keuzes en opties waar wij je mee gaan helpen.

Want ook voor wat betreft het aanbod hardloopbanden is de keuze, reuze.

De beste loopband, daar gaan we het in deze koopgids over hebben. De loopband thuis, beste loopband voor thuisgebruik, hardloopband voor thuis of gebruik elders, is niet perse de loopband die bovenaan staat in een loopband review, loopband beste getest vergelijk of de beste loopband contest. Al doen we wel aan beste hardloopband vergelijken in deze koopgids en is er ook sprake van een beste loopband die we met je delen. We proberen op basis hiervan de vragen; ‘wat is de beste loopband voor thuis en beste loopband voor thuisgebruik, en de vraag wat is een goede hardloopband’ te beantwoorden!

Een hardloopband die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste loopband voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een elektrische loopband die voldoet aan jouw wensen en voorkeuren. Zodat jij een voor jou fijne loopband workout kunt volgen. Waar en wanneer je maar wilt. Thuis, onder werktijd op kantoor, of misschien wel in de/ je eigen sportschool.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste loopband kan vinden. Of dat nou een beste compacte loopband voor thuis is, een fitness loopband voor op kantoor, een loopband voor de hele familie, of een loopband voor fitness enkel voor jezelf. Een loopband die op nummer 1 staat in een loopband beste koop test, of juist een goedkope loopband.

Wij hebben een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste loopband (voor thuis)’? We bespreken de beste loopband in zijn algemeen, de hardloopband die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope hardloopband te zijn of een loopband aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een loopband beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je (wellicht) loopband gaat kopen.

beste_loopband_voor_thuis_02

De beste loopband kopen, check de top 5!

Uiteindelijk is en blijft het dus belangrijk om goed te bedenken waar jouw eigen wensen en voorkeuren liggen voor wat betreft de beste loopband thuis of elders. Wil jij een hardloopband thuis of voor elders kopen die afgestemd is op enkel jouw wensen? Of is de beste loopband die je zoekt ook bedoeld voor gebruik van je gehele familie? Of ben je überhaupt niet op zoek naar een thuis loopband, maar ben je op zoek naar een loopband voor je kantoorteam of misschien wel sportschool leden? 

Wil je een hardloopband die het beste naar voren komt in een loopband beste getest contest, of een loopband kopen waar je ervaring mee hebt, al eerder mee hebt gesport. Op heb gerend en getraind. Op de sportschool bijvoorbeeld. Misschien ben je juist specifiek op zoek naar een loopband die goedkoop is? Een hardloopband met een scherpe prijs en kwaliteitverhouding. Want dat laatste is natuurlijk ook niet bepaald onbelangrijk.

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke loopband jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Bijvoorbeeld de vraag ‘wat is de beste loopband voor thuisgebruik’ te hebben beantwoord voor jou persoonlijk, of je een stukje in de goede richting hebben geholpen in ieder geval. Want de keuze is reuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd eenvoudig.

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in beste hardloopbanden en de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn voor wat betreft de aanschaf van een loopband. Dit mede aan de hand van de loopband vergelijken die er zijn gemaakt in deze koopgids. Dit om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van de voor jou beste elektrische loopband, de reden voor het schrijven van deze koopgids.

Waar moet je op letten bij de aankoop van de beste loopband?

Wanneer jij je eigen loopband wilt kopen en op die manier lekker wilt werken aan je conditie, of wilt trainen voor een (halve) marathon bijvoorbeeld, dan zit je hier goed. Deze hele koopgids draait namelijk om de beste loopband. Wanneer je op zoek bent naar een hardloopband voor thuis, elektrische hardloopband op je sportschool of fitness loopband op kantoor, zit je hier goed.

Wanneer je een beste loopband voor fitness, loopband thuis of ergens anders wilt aanschaffen en je bent dus op zoek, misschien wel middels het checken van deze koopgids (goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties er zijn. 

We hopen dat deze koopgids al veel duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft over een beste loopband waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van de beste loopband, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een loopband

Een hardloopband is feitelijk een fitnessapparaat die veel wordt gebruikt tijdens crossfit lessen en waarmee jij binnen kunt wandelen en hollen. Dit alles middels een elektrische loopband. Deze loopband wordt aangedreven door een motor in de loopband zelf.

Met een hardloopband train jij je conditie, beenspieren, uithoudingsvermogen en werk je aan vet en calorie verbranding. Door het wandelen of hardlopen train je de spieren in je onderbenen en bovenbenen.

Het gewicht van de gebruiker


Het is voor aanschaf, vrij belangrijk te checken hoeveel gewicht de beste loopband die jij op het oog hebt kan dragen. Het maximaal belastbare gewicht, wordt dit ook wel genoemd. Deze informatie vind je terug in de specificaties van een desbetreffende loopband. Het is dus verstandig om, voordat je een loopband gaat kopen, al helder te hebben wie er allemaal gebruik gaat maken van de loopband die jij wilt aanschaffen.

Het maximaal belastbaar gewicht is belangrijk voor wat betreft de veiligheid van de persoon of personen die de loopband gaan gebruiken. De hardloopband moet het gewicht van de persoon of personen die dagelijks, of meerdere keren per week willen gaan wandelen of hollen op deze loopband, wel naar behoren kunnen dragen.

Hardloopbanden met een hoger belastbaar gewicht zijn vaak van betere kwaliteit dan hardloopbanden die minder gewicht kunnen dragen. Over het algemeen kan een loopband van een degelijke kwaliteit een gewicht tot zo’n 150 kg dragen. Maar nogmaals, check dit altijd even in de specificaties behorende bij desbetreffende hardloopband.

Gewicht en mobiliteit

Het gewicht van de hardloopband kan van belang zijn wanneer je de loopband in kwestie nog wel eens wilt of moet verplaatsen. Het materiaal is dan relevant. Meestal geldt dat hoe zwaarder de hardloopband is, hoe degelijker. Maargoed, een qua gewicht zware hardloopband is natuurlijk ook lastiger te verplaatsen en over het algemeen veel minder mobiel.

Gelukkig zijn er hardloopbanden die in het bezit zijn van transportwieltjes. Het behoeft vast geen verdere uitleg dat deze hardloopbanden hierdoor ‘rolbaar’ zijn, en dat een loopband die rolbaar is met behulp van wieltjes, veel beter verplaatsbaar is. In ieder geval in verhouding tot een loopband die geen wieltjes heeft. Wat ons betreft een belangrijk punt om in de gaten te houden bij aanschaf. 

Persoonlijk zijn wij meer dan fan, van loopbanden die inklapbaar of opklapbaar zijn. Wanneer je zeeën van ruimte hebt, maakt het je wellicht minder uit. Maar wanneer je een beetje moet schipperen qua sportruimte en overige (leef)ruimte, is het enorm fijn dat jij je loopband ergens weg kunt zetten. Op een plek uit het zicht van bezoek bijvoorbeeld. 

Ook in deze geldt echter weer, niet elke fitness loopband is inklapbaar en dus gemakkelijk op te bergen. Wanneer dit voor jou wel een eis is, is het goed om de specs te raadplegen die bij de loopband voor fitness horen die je op het oog hebt.

Loopvlak

De grootte, het oppervlak van het loopvlak van een loopband is echt belangrijk! Want hardloopbanden zijn er in allerlei soorten en maten. Dit geldt tevens voor het formaat loopvlak. 

De breedte van het loopvlak van een hardloopband is van invloed op het (hard)loop comfort. Het is heel simpel. Hoe breder de band, hoe meer ruimte jij hebt om te lopen en/ of hollen. Het staat of valt in deze uiteindelijk ook weer met eigen voorkeuren, maar wij adviseren om een loopvlak van minimaal 45 a 50 cm te kiezen. In het bijzonder wanneer je regelmatig flink intensief traint qua tempo, op hoge snelheid. Een breder loopvlak voorkomt dat je naast het loopvlak terecht komt en gaat in deze dus vervelende misstap blessures tegen.

Als laatste nog dit. Wanneer je wat langer bent (185 cm +), is het tevens handig om ook naar de lengte van het loopvlak van een loopband te kijken. Dit zodat jij natuurlijke passen kunt zetten. Je niet in hoeft te houden omdat het loopvlak te kort is. Dit is namelijk niet goed voor je looptechniek.

Trainingsprogramma’s

Op veel hardloopbanden zit een trainingsprogramma, of trainingsprogramma’s. Je kunt dan dus een trainingsprogramma volgen met behulp van de loopband. Hoe uitgebreid deze programma’s zijn, dat verschilt echt weer enorm per individuele loopband. Op bijna alle loopbanden wordt sowieso je snelheid, afstand van het (hard)lopen en tijdsduur van je training gemeten en weergegeven.

Je hebt echter hardloopbanden waarbij enkel voorgeprogrammeerde workouts en trainingen mogelijk zijn. Maar er zijn ook loopbanden waarbij je zelf trainingen of workouts kunt instellen en volgen. Je kunt zo dus heel specifiek trainen. En dat kan heel ideaal zijn. 

Het hangt echter weer volledig af van jouw eigen wensen en ideeën. Ook hangt het af van het gebruiksdoel. Handig dus om deze helder te hebben, al voordat jij je zoektocht start.

Overige mogelijkheden

Ook overige mogelijkheden te over wanneer het gaat om individuele hardloopbanden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil in snelheid en ook hellingshoek die een loopband heeft. En heeft de beste loopband voor thuis of elders die jij op het oog hebt een dempingssysteem? Deze optie zit namelijk niet standaard op een elektrische loopband, een fitness hardloopband, loopband voor thuis, compacte loopband voor thuis, of kleine loopband voor thuis (of elders). 

Ook verschilt het motorvermogen per loopband. De hardloopband komt door middel van het motorvermogen in beweging. De kwaliteit van de motor zie je vaak terug in het vermogen van de loopband. Tevens maakt de ene motor van een loopband veel meer lawaai dan de andere. Punt van aandacht wanneer je gevoelig bent voor geluid (tijdens het trainen).
Een andere niet standaard optie is een hartslagmeter. Voor het trainen of bijvoorbeeld revalideren kan het belangrijk zijn om je hartslag te monitoren, te meten. Zo ook wanneer je aan het sporten bent of gaat met behulp van een loopband. Er zijn hardloopbanden waarmee je tijdens het lopen tevens je hartslag kunt meten.

Wat kost een loopband?

Als laatste. Een alinea die gaat over het prijskaartje dat hangt aan een (beste) loopband. Misschien is dit voor jou heel relevant, misschien ook wel helemaal niet. Toch vinden wij het belangrijk om hier nog even aandacht aan te besteden.

Want een loopband kopen, je kunt het in deze zo (relatief) goedkoop en ook duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende hardloopbanden die er op de markt te koop zijn, verschillen echt behoorlijk van elkaar. Of je nou een loopband thuis wilt aanschaffen, of voor gebruik elders. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een loopband van een goede kwaliteit is, goed is in zijn algemeenheid, hangt echt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Want ook loopbanden met een gemiddeld of scherp prijskaartje kunnen prima hardloopbanden zijn. 

En jij? Ben je op zoek naar een beste loopband of beste hardloopband (voor thuis) die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een strakke loopband aanbieding? Beide categorieën zijn er meer dan voldoende te vinden. Off maar vooral online!

Een feit blijft, prijs zegt dus zeker niet altijd iets over wel of niet uitstekende kwaliteit. Een goedkope loopband kan voor jou wel de beste loopband zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een hardloopband, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’. 

Hoeveel extra jij nodig hebt of denkt te hebben, dat kun je zelf het beste inschatten. Dat zal ook weer samenhangen met het gebruiksdoeleinde van je elektrische loopband, een loopband voor thuis of voor elders. We komen hier later in deze koopgids nog wat uitgebreider op terug.

Veelgestelde vragen over de beste loopband voor thuis

Wat is de beste loopband voor thuis?

De beste loopband, dat is niet één type model of merk. Een loopband kopen die voor jou tevens de loopband beste koop is, is een persoonsgebonden keuze. De beste loopband is volgens ons in ieder geval een hardloopband waar je prettig op kunt (hard)lopen en je workout kunt volgen. Die verder gebruiksvriendelijk is, gemakkelijk in elkaar te zetten is en eventueel ook eenvoudig op te bergen is. Een loopband ook die niet te veel ruimte in beslag neemt en een hele tijd mee gaat. Van stevige kwaliteit is dus.

Wat is een goede loopband?

Een goede hardloopband is die loopband waar jij blij van wordt. Een goedkope loopband misschien, of een loopband met heel veel trainings opties en mogelijkheden. In ieder geval is een goede loopband een loopband die degelijk is, van een goede kwaliteit en die een hele tijd meegaat. Zonder gebreken te vertonen.

Ik wil een loopband kopen, waar op te letten?

Wanneer je een loopband wilt kopen, zul je als eerste op de eigenschappen moeten letten die voor jou belangrijk zijn. De opties en mogelijkheden van een loopband vind je terug in de specificaties van desbetreffende loopband. Verder is het altijd goed en handig om loopband review te lezen. Ervaringen van anderen mee te nemen in je besluitvorming. Laat deze echter nooit leidend zijn. Wat een ander fantastisch kan vinden, kan jij wellicht helemaal niets vinden. En visa versa.

Welke loopband zal ik kopen?

Welke hardloopband jij moet kopen, daar kunnen wij geen concreet antwoord op geven. Dat hangt namelijk samen met jouw persoonlijke voorkeuren, wensen, het gebruiksdoeleind en ook met je budget. Wel zouden wij kiezen voor een hardloopband die degelijk en van goede kwaliteit is, gebruiksvriendelijk is ook. Die makkelijk in elkaar zetten is.

Hoe duur is een loopband?

Zoals de top 5 in deze koopgids ook wel laat zien, de prijskaartjes van een loopband lopen enorm uiteen. Er zijn hardloopbanden te koop die beginnen met een prijs van rond de 250 euro, maar er zijn ook hardloopbanden die gerust 4 tot 8 keer zoveel kosten. Dit alles hangt over het algemeen samen met de opties en mogelijkheden van een loopband en de kwaliteit.

Wat is een goede hardloopband?

Een goede hardloopband, dat is wat ons betreft elke hardloopband die degelijk en stevig is. Eenvoudig in gebruik, en een hardloopband waar jij fijn en gemakkelijk op kunt hardlopen. Je dagelijkse workout tot een plezier maakt! Maar uiteindelijk gaat het toch ook vooral om je eigen voorkeuren en keuzes.

 

Welke loopband kopen voor thuis?

De beste loopband voor thuis, dat is niet één type model of merk. Een thuis loopband kopen die voor jou tevens de beste loopband thuis is, is een persoonsgebonden keuze. Wel is het bij een loopband thuis ons inziens belangrijk dat deze niet te veel ruimte inneemt. Eventueel makkelijk opgeborgen kan worden ook. Een kleine loopband voor thuis is wellicht ideaal. In ieder geval ook een compacte loopband voor thuis.

Wat is een goede loopband voor thuis?

Een goede hardloopband voor thuis, dat is wat ons betreft elke hardloopband die degelijk en stevig is. Eenvoudig in gebruik, en een hardloopband waar jij fijn en gemakkelijk op kunt hardlopen. Je dagelijkse workout tot een plezier maakt! Een hardloopband ook die je wellicht gemakkelijk kan opbergen. Wel zo prettig wanneer je niet alle ruimte van de wereld hebt in huis.

 

Is een loopband goed om af te vallen?

Wanneer je beweegt of meer gaat bewegen, is dit goed voor je conditie. Je verbrand tevens calorieën en vet. Dit gebeurd ook wanneer je gaat trainen op een loopband. Of je afvalt door het gebruik van een loopband hangt samen met de intensiteit van trainen en ook met wat je eet bijvoorbeeld. Een loopband kan zeker helpen bij het afvallen, maar daar horen ook andere acties bij.

Wat is een betaalbare loopband?

Een betaalbare loopband, dat is de loopband die jij goed betaalbaar vindt. Een ieder heeft zijn eigen budget en mogelijkheden. Wanneer de prijs en kwaliteit van een hardloopband voor jou goed is, dan is die hardloopband in kwestie een betaalbare loopband voor jou met een goede kwaliteit. Sowieso een goed deal dus. Voor jou persoonlijk. En daar gaat het om.

 

Beste loopband, de eindconclusie


De beste koop hardloopband is uiteraard ook een goede hardloopband. Om je conditie mee op te bouwen of op peil te houden bijvoorbeeld, en je beenspieren te trainen. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste loopband zijn er sowieso 5 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de 5 belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een hardloopband en het gebruik hieronder voor je uit.

Het gewicht van de gebruiker

Wanneer jij een hardloopband wilt kopen, is het verstandig om een aantal zaken helder te hebben voor wat betreft gebruik. Het is bijvoorbeeld belangrijk te checken hoeveel gewicht de beste loopband die jij op het oog hebt kan dragen. Het maximaal belastbare gewicht, wordt dit ook wel genoemd. Deze informatie vind je terug in de specs van een desbetreffende loopband. Het is dus verstandig om voor aanschaf al helder te hebben wie er allemaal gebruik gaat maken van de loopband die jij wilt aanschaffen.

Het maximaal belastbaar gewicht is belangrijk voor wat betreft de veiligheid van de persoon of personen die de loopband gaan gebruiken. De hardloopband moet het gewicht van de persoon of personen die dagelijks, of meerdere keren per week willen gaan wandelen of hollen op deze loopband, wel naar behoren kunnen dragen.

Hardloopbanden met een hoger belastbaar gewicht zijn vaak van betere kwaliteit dan hardloopbanden die minder gewicht kunnen dragen. Dit is echter niet altijd het geval. Over het algemeen kan een loopband van een degelijke kwaliteit een gewicht tot zo’n 150 kg dragen. Maar nogmaals, check dit altijd even in de specificaties behorende bij desbetreffende hardloopband.

Gewicht en mobiliteit van de loopband

Het gewicht van de hardloopband kan van belang zijn wanneer je de loopband in kwestie nog wel eens wilt of moet verplaatsen. Het materiaal is dan relevant. Meestal geldt dat hoe zwaarder de hardloopband is, hoe degelijker. Maargoed, een qua gewicht zware hardloopband is natuurlijk ook lastiger te verplaatsen en over het algemeen veel minder mobiel.

Gelukkig zijn er hardloopbanden die in het bezit zijn van transportwieltjes. Het behoeft vast geen verdere uitleg dat deze hardloopbanden hierdoor ‘rolbaar’ zijn, en dat een loopband die rolbaar is met behulp van wieltjes, veel beter verplaatsbaar is. In ieder geval in verhouding tot een loopband die geen wieltjes heeft. Wat ons betreft een belangrijk punt om in de gaten te houden bij aanschaf. Wieltjes schelen een hoop getil, gesleep en voorkomen rugpijn!

Persoonlijk zijn wij meer dan fan, van loopbanden die inklapbaar of opklapbaar zijn. Wanneer je zeeën van ruimte hebt, maakt het je wellicht minder uit. Maar wanneer je een beetje moet schipperen qua sportruimte en overige (leef)ruimte, is het enorm fijn dat jij je loopband ergens weg kunt zetten. Op een plek uit het zicht van bezoek bijvoorbeeld. Jij lekker kunt lopen of hollen, aan je beweging en conditie kunt werken, en de hardloopband na de workout ook net zo makkelijk weer op kunt ruimen.

Ook in deze geldt echter weer, niet elke fitness loopband is inklapbaar en dus gemakkelijk op te bergen. Wanneer dit voor jou wel een eis is, is het goed om de specs te raadplegen die bij de loopband voor fitness horen die je op het oog hebt.

Grootte van het loopvlak

Het lijkt misschien op het eerste oog niet zo belangrijk, maar dat is het wel degelijk! De grootte van het loopvlak van een loopband. Want hardloopbanden zijn er in allerlei soorten en maten. Dit geldt tevens voor het formaat loopvlak. 

De breedte van het loopvlak van een hardloopband is van invloed op het (hard)loop comfort. Het is heel simpel. Hoe breder de band, hoe meer ruimte jij hebt om te lopen en/ of hollen. Het staat of valt in deze uiteindelijk ook weer met eigen voorkeuren, maar wij adviseren om een loopvlak van minimaal 45 a 50 cm te kiezen. In het bijzonder wanneer je regelmatig flink intensief traint qua tempo, op hoge snelheid. Een breder loopvlak voorkomt dat je naast het loopvlak terecht komt en gaat in deze dus vervelende misstap blessures tegen.

Als laatste nog dit. Wanneer je wat langer bent (185 cm +), is het tevens handig om ook naar de lengte van het loopvlak te kijken. Dit zodat jij natuurlijke passen kunt zetten. Je niet in hoeft te houden omdat het loopvlak te kort is. Dit is niet goed voor je looptechniek en niet natuurlijk (hard)lopen kan op den duur voor blessures zorgen. En dat wil ook jij natuurlijk absoluut niet!

Trainingsprogramma opties

Op veel hardloopbanden zit een trainingsprogramma, of trainingsprogramma’s. Je kunt dan dus een trainingsprogramma volgen met behulp van de loopband. Hoe uitgebreid deze programma’s zijn, dat verschilt echt weer enorm per individuele loopband. Op bijna alle loopbanden wordt sowieso je snelheid, afstand van het (hard)lopen en tijdsduur van je training gemeten en weergegeven.

Je hebt echter hardloopbanden waarbij enkel voorgeprogrammeerde workouts en trainingen mogelijk zijn. Maar er zijn ook loopbanden waarbij je zelf trainingen of workouts kunt instellen en volgen. Je kunt zo dus heel specifiek trainen. En dat kan heel ideaal zijn. 

Het hangt echter weer volledig af van jouw eigen wensen en ideeën. Ook hangt het af van het gebruiksdoel. Handig dus om deze helder te hebben, al voordat jij je zoektocht start. Wil jij een cardio programma, intervaltraining en/ of lichaamsvet test kunnen starten met je loopband, dan is het zeker verstandig voor aanschaf de specs zorgvuldig te checken hieromtrent.

Overige opties

We hebben het al kort gehad over opties en mogelijkheden die de verschillende loopbanden wel of niet bezitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil in snelheid en ook hellingshoek die een loopband heeft. Deze variëren per loopband. En heeft de beste loopband voor thuis of elders die jij op het oog hebt een dempingssysteem? Deze optie zit namelijk niet standaard op een elektrische loopband, een fitness hardloopband, loopband voor thuis, compacte loopband voor thuis, of kleine loopband voor thuis (of elders). 

Ook verschilt het motorvermogen per loopband. De hardloopband komt door middel van het motorvermogen in beweging. De kwaliteit van de motor zie je vaak terug in het vermogen van de loopband. Ook maakt de ene motor van een loopband veel meer lawaai dan de andere. Wanneer je hier gevoelig voor bent, is dit tevens een puntje van aandacht!
Een andere niet standaard optie is een hartslagmeter. Voor het trainen of bijvoorbeeld revalideren kan het belangrijk zijn om je hartslag te monitoren, te meten. Zo ook wanneer je aan het sporten bent of gaat met behulp van een loopband. Er zijn hardloopbanden waarmee je tijdens het lopen tevens je hartslag kunt meten.

Een laatste extraatje, koppeling met je smartphone/ tablet

Los van de 5 bovenstaande, essentiële aandachtspunten bij de aanschaf van een loopband, willen we ook kort nog even de mogelijkheid tot koppeling van je tablet of smartphone met je beste loopband benoemen.

Want hoe handig en praktisch en fijn is het om je smartphone te kunnen koppelen aan je fitness loopband. Je kunt dan elk fitnessprogramma op je mobiel koppelen aan je loopband. Middels bluetooth kun je eigenlijk alle apps koppelen. Zo kun je een persoonlijk fitness plan afwerken, of luisteren naar muziek! De opties zijn legio en wij persoonlijk vinden dit dan ook een dikke plus. Maar ook in deze geldt, voor elke individu zijn andere zaken belangrijk als het gaat om een loopband kopen.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft een hardloopband. Dit zodat jij de voor jou beste hardloopband voor jouw toekomstige loopband workouts kunt bestellen. Of dat nou een loopband thuis is, een loopband voor op kantoor, of een hardloopband of hardloopbanden voor op de sportschool. 

We hebben je verder uitgelegd dat loopband beste koop, of beste loopband review, niet perse de beste loopband voor jou hoeft te zijn. Welke loopband voor jou het allerbeste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf.

Het aanbod van loopbanden is echter best groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 5 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de nummer 1 loopband beste getest, hoeft voor jou dus niet de beste hardloopband te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een hardloopband die aan jouw wensen, eisen en voorkeuren voldoet. Zoals al eerder in deze koopgids opgemerkt en uitgelegd.

We wensen je veel succes en natuurlijk ook plezier bij je persoonlijke zoektocht naar de beste hardloopband. Een loopband die maakt dat jij lekker kunt werken aan je lichaam, je conditie en je gezondheid. Die maakt dat je in beweging blijft, lekker kunt wandelen, hollen of nog harder hollen, thuis, op kantoor of op de sportschool. 

Die niet alleen jouw conditie en kracht op peil houdt of verbetert, maar wellicht ook die van je familie, collegae of sportclub leden. Zorgt voor een hoop plezier ook, want dat laatste is misschien nog wel het meest belangrijk. Dus hol ze, tot aan de andere kant van de wereld en weer terug. En dat allemaal met behulp van jouw beste loopband!

Nogmaals onze top 5 loopbanden voor thuis:

 1. 1. Loopband – Focus Fitness Jet 2

  #1 Beste loopband voor thuis
  Loopband – Focus Fitness Jet 2. Maar liefst 36 programma's

  Maar liefst 36 programma's

  Een echte alleskunner deze loopband. Zeer veel keuzeprogramma's. Vooral de stevige bouw is goed zichtbaar. Voorzien van hartslag sensoren.

  €399 bij bol.com
  bol.com (€399,00)
 2. 2. Loopband – Focus Fitness Jet 5

  #2 Beste koop loopband
  Loopband – Focus Fitness Jet 5. Betaalbare kwaliteit

  Betaalbare kwaliteit

  Deze loopband is perfect voor thuis, een compacte loopband die snel is op te bergen. Het display is overzichtelijk en helder.

  €649 bij betersport.nl
  betersport.nl (€649,00)
 3. 3. Loopband – Senz Sports M1000

  #3 Beste loopband voor intensief gebruik
  Loopband – Senz Sports M1000. Met 1,5 pk motor

  Met 1,5 pk motor

  Veelzijdigheid maar betaalbaar. Echt een goede optie voor de thuissporter. Voorzien van 36 programma's en hartslag indicatoren.

  €399 bij bol.com
  bol.com (€399,00)
 4. 4. Loopband – Focus Fitness Jet 9 iPlus

  #4 Beste professionele loopband
  Loopband – Focus Fitness Jet 9 iPlus. Voor intensief gebruik

  Voor intensief gebruik

  Deze loopband met maar liefst 2,5 pk krachtige motor is de keuze voor de gevorderde sporter. Alles wat je wilt een compact maar vooral stabiel apparaat.

  €999 bij bol.com
  bol.com (€999,00)
 5. 5. Citysports Loopband WP2Senz Sports M1000

  #5 Beste compacte loopband
  Citysports Loopband WP2Senz Sports M1000. Zeer compact en betaalbaar

  Zeer compact en betaalbaar

  Wil je wel sportief bezig zijn maar wil je daar niet teveel geld aan uitgeven? Dan is deze loopband een goed alternatief.

  €299,99 bij bol.com
  bol.com (€299,99)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.