Beste meal prep bakjes van 2023

Top 5 best geteste meal prep bakjes volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 24 april 2023 @10:21

beste_meal_prep_bakjes

Jij bent op zoek naar de beste meal prep bakjes? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de meal prep bakjes van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 21 meal prep bakjes uitgebreid getest en vergeleken. Na 13 uur onderzoek is Formilo meal prep bakjes als beste meal prep bakjes uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste meal prep bakjes van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van meal prep bakjes. Wist je bijvoorbeeld dat de beste meal prep bakjes gemaakt zijn van glas voor de beste versheid? Lees snel verder…

#1 Beste meal prep bakjes
Formilo Meal Prep Bakjes – Lekvrije Vershoudbakjes . Glazen meal prep bakjes

Glazen meal prep bakjes

De beste versheid krijg je door het gebruik van glazen meal prep bakjes. Deze set van 10 stuks in 2 verschillende formaten hebben een stevig deksel en lekken niet. De deksels zijn gemaakt van BPA vrij kunststof.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€59,95 bij blokker.nl
blokker.nl (€59,95)

Naar de top 5

Top 5 beste meal prep bakjes van dit moment

Hoe komt deze top 5 meal prep bakjes tot stand?

13 uur getest door experts Onze experts hebben 21 meal prep bakjes uitvoerig getest en vergeleken.

21 meal prep bakjes vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 meal prep bakjes worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Formilo Meal Prep Bakjes – Lekvrije Vershoudbakjes 

  #1 Beste meal prep bakjes
  Formilo Meal Prep Bakjes – Lekvrije Vershoudbakjes . Glazen meal prep bakjes

  Glazen meal prep bakjes

  De beste versheid krijg je door het gebruik van glazen meal prep bakjes. Deze set van 10 stuks in 2 verschillende formaten hebben een stevig deksel en lekken niet. De deksels zijn gemaakt van BPA vrij kunststof.

  €59,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€59,95)
 2. 2. Meal Prep Bakjes – 20 stuks – 1 compartiment 

  #2 Beste koop meal prep bakjes
  Meal Prep Bakjes – 20 stuks – 1 compartiment . 20 meal prep bakjes

  20 meal prep bakjes

  Ruim genoeg bakjes voor 1 week meal prepping. De bakjes hebben 1 compartiment en hebben een inhoud van 1000ml. Gemaakt van BPA vrij kunststof en 100% luchtdicht. De deksel sluiten de bakjes stevig af en lekken niet.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 3. 3. Meal Prep Bakjes – Lunchbox – Diepvriesbakje

  #3 Meest diverse meal prep bakjes
  Meal Prep Bakjes – Lunchbox – Diepvriesbakje. Handige set meal prep bakjes

  Handige set meal prep bakjes

  Deze vershoudbakjes zijn gemaakt van BPA vrij kunststof en zijn geschikt voor in de diepvries en magnetron. De bakjes komen in 5 verschillende groottes zodat er voor elke smaak wel een samenstelling is.

  €32,95 bij bol.com
  bol.com (€32,95)
 4. 4. Meal Prep Bakjes – 10 stuks – 3 compartimenten

  #4 Beste meal prep bakjes 3 compartimenten
  Meal Prep Bakjes – 10 stuks – 3 compartimenten. Houd smaken apart

  Houd smaken apart

  Deze 10 meal prep bakjes hebben 3 compartimenten waardoor smaken niet gaan mengen. Zeer handig als je graag de groentes vers wilt houden. 100% BPA vrij en lek- en luchtdicht. Geschikt voor in de vriezer en magnetron.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 5. 5. Vershoudbakjes – Meal Prep Bakjes 

  #5 Grote set meal prep bakjes
  Vershoudbakjes – Meal Prep Bakjes . Super handige set bakjes

  Super handige set bakjes

  Deze meal prep bakjes zijn net als de andere meal prep bakjes in deze lijst 100% BPA vrij en geschikt voor in de vriezer en magnetron. Ook na stevig schudden lekken de bakjes niet. Perfect voor in de rugzak.

  €44,95 bij bol.com
  bol.com (€44,95)

Tips voor het kopen van de beste meal prep bakjes

Wil jij graag de beste meal prep bakjes in huis halen? Dan is het tijd om je te verdiepen in alle mogelijkheden, soorten en maten. Het maken van een meal prep is een geweldige manier om te zorgen dat jij gezond blijft eten, zelfs tijdens drukke en stressvolle periodes. Over het algemeen zijn wij geneigd om snel te kiezen voor ongezonde opties, vooral tijdens drukke dagen. Iedereen die in de stad woont en weet hoeveel keuze er tegenwoordig is in het afhalen van eten weet hoe verleidelijk het is om na een werkdag simpelweg sushi of pizza af te halen, in plaats van zelf te kopen. Met behulp van de beste meal prep bakjes wordt jij sneller verleid om maaltijden vooruit te plannen en te maken. Zo hoef jij doordeweeks minder tijd te spenderen aan het koken, terwijl je wel kan genieten van heerlijke en gezonde maaltijden.

Het vinden van de beste meal prep bakjes

Wil jij graag een routine maken van gezond koken? Doordat gezinnen steeds meer aan het werken zijn en we steeds meer uit onze dag willen halen, hebben we vaak het idee dat we niet de tijd of energie hebben om zelf te koken. Na een lange werkdag of een drukke, sociale dag willen we vaak niet nog nadenken over wat we ’s avonds gaan eten. Het resultaat hiervan is dat we vaak eten ergens afhalen of een makkelijke maaltijd maken die vaak minder gezond is dan we willen. Om te voorkomen dat je iedere dag kiest voor een maaltijd die niet het beste uit jou haalt, begin je met het voorbereiden van maaltijden. Met behulp van de beste meal prep bakjes is het voorbereiden nog nooit zo gemakkelijk geworden. Wij helpen je graag verder met het uitleggen van een aantal handige tips waar je op moet letten.

Wat voor materiaal wil je halen?

De beste meal prep bakjes zijn beschikbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Welke het beste is hangt deels af van jouw voorkeur, maar is ook deels algemeen bepaald. Wij raden het liefst glazen meal prep bakjes aan. Het glas is namelijk veilig om te gebruiken, bevat geen gevaarlijke stoffen, is zowel in de magnetron als de oven te leggen en ziet er mooi uit. Echter, ze zijn een stuk duurder en zijn iets zwaarder dan de plastic varianten. Mocht je op zoek zijn naar een balans in prijs en kwaliteit, zoek dan naar een meal prep bakje die gemaakt is van BPA vrij plastic. Deze zijn veilig in gebruik, licht om mee te nemen en makkelijk om schoon te maken. Het is belangrijk om te garanderen dat de bakjes lekvrij zijn, zodat je de bakjes niet alleen voor thuis kan gebruiken, maar ook kan meenemen naar werk of op reis.

beste_meal_prep_bakjes_01

De verschillende soorten maten

Een volgend punt wat belangrijk is om te bespreken en op te letten, zijn de formaten. De beste meal prep bakjes zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Het is belangrijk om te zorgen dat jij een maat vindt die past bij de proporties die jij tijdens een maaltijd eet. zo kan je namelijk een hele maaltijd voor één persoon in een bakje stoppen. Daarnaast is het handig om extra formaten bij de hand te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een kleiner formaat voor wanneer je alleen groente voorbereid, een groter formaat voor wanneer je pastasaus voor meerdere personen wilt invriezen of een rond formaat voor soep. Verschillende beste meal prep bakjes komen in een set van meerdere bakjes in verschillende formaten.

beste_meal_prep_bakjes_02

Het doel van de meal prep bakjes

Wanneer jij de beste meal prep bakjes in huis wilt halen, dan betekent het dat jij op zoek bent naar een handige manier om eten te koken en te bewaren. Meal prep kan op allerlei verschillende manieren. Het is dus belangrijk om te bepalen wat voor jou het belangrijkste is. De een vindt het fijn om vooraf alle groente te snijden, zodat je tijdens het koken simpelweg alleen maar hoeft te pakken wat je wilt gebruiken. Andere vinden het fijn om volledige maaltijden voor te bereiden voor de komende dagen en in de koelkast te bewaren. En nog andere vinden het het beste om afzonderlijke onderdelen voor te bereiden en in te vriezen. Denk bijvoorbeeld aan rijst, pastasaus of groenten. In het laatste geval wil je een meal prep bakje in huis halen die je kan invriezen, terwijl je in het eerste geval een meal prep bakje in huis wilt halen die de houdbaarheid van de verse groente langer goed houdt.

Zo vind je de beste meal prep bakjes online

Doordat we op het internet makkelijk onze gewenste producten kunnen zoeken en vinden, kiezen steeds meer mensen ervoor om hun beste meal prep bakjes online te kopen. wanneer jij online gaat winkelen, is het belangrijk dat je de tijd neemt om verschillende producten goed met elkaar te vergelijken. Zorg dat je altijd de reviews van andere goed doorleest. Wanneer de kwaliteit niet was wat zij verwachten of wanneer de bakjes snel beschadigd worden, zullen mensen dit in de reviews achterlaten. Zo kan jij beter inschatten of de prijs en kwaliteit voldoet aan jouw wensen voordat jij de bakjes aanschaft.

Veelgestelde vragen over meal prep bakjes

Welk materiaal is het beste voor de meal prep bakjes?

Het beste materiaal voor meal prep bakjes is over het algemeen glas. Dit komt omdat glas zorgt dat het eten langer vers blijft, omdat het glas vrij is van mogelijke gevaarlijke stoffen en omdat het een stevig materiaal is. Wanneer glas niet in jouw budget past, is het belangrijk om te kiezen voor plastic wat vrij is van BPA.

Kan je een meal prep bakje in de magnetron stoppen?

Het doel van de beste meal prep bakjes is dat je het eten makkelijk en snel kan opwarmen wanneer je het wilt eten. Een meal prep bakje moet daarom zeker geschikt zijn voor de magnetron. Lees wel altijd de productomschrijving door om te garanderen dat ze in de magnetron mogen. Let er daarnaast ook op of je de bakjes in de vaatwasser mag stoppen. 

Wat is het doel van de meal prep bakjes?

Het doel van meal prep bakjes is dat jij makkelijker jouw warme maaltijden kan voorbereiden. Door gerechten of bepaalde ingrediënten al klaar te hebben, is het veel sneller en makkelijker om een gezonde maaltijd te maken. Zelfs wanneer jij een lange dag hebt gehad op werk of wanneer je denkt dat je niet genoeg ingrediënten in huis hebt, zorgt de meal prep ervoor dat je altijd een gezonde en lekkere maaltijd thuis hebt. Dit is ideaal voor zowel gezinnen als alleenwonende werkers.

Nogmaals onze top 5 beste meal prep bakjes op een rijtje

 1. 1. Formilo Meal Prep Bakjes – Lekvrije Vershoudbakjes 

  #1 Beste meal prep bakjes
  Formilo Meal Prep Bakjes – Lekvrije Vershoudbakjes . Glazen meal prep bakjes

  Glazen meal prep bakjes

  De beste versheid krijg je door het gebruik van glazen meal prep bakjes. Deze set van 10 stuks in 2 verschillende formaten hebben een stevig deksel en lekken niet. De deksels zijn gemaakt van BPA vrij kunststof.

  €59,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€59,95)
 2. 2. Meal Prep Bakjes – 20 stuks – 1 compartiment 

  #2 Beste koop meal prep bakjes
  Meal Prep Bakjes – 20 stuks – 1 compartiment . 20 meal prep bakjes

  20 meal prep bakjes

  Ruim genoeg bakjes voor 1 week meal prepping. De bakjes hebben 1 compartiment en hebben een inhoud van 1000ml. Gemaakt van BPA vrij kunststof en 100% luchtdicht. De deksel sluiten de bakjes stevig af en lekken niet.

  €24,95 bij bol.com
  bol.com (€24,95)
 3. 3. Meal Prep Bakjes – Lunchbox – Diepvriesbakje

  #3 Meest diverse meal prep bakjes
  Meal Prep Bakjes – Lunchbox – Diepvriesbakje. Handige set meal prep bakjes

  Handige set meal prep bakjes

  Deze vershoudbakjes zijn gemaakt van BPA vrij kunststof en zijn geschikt voor in de diepvries en magnetron. De bakjes komen in 5 verschillende groottes zodat er voor elke smaak wel een samenstelling is.

  €32,95 bij bol.com
  bol.com (€32,95)
 4. 4. Meal Prep Bakjes – 10 stuks – 3 compartimenten

  #4 Beste meal prep bakjes 3 compartimenten
  Meal Prep Bakjes – 10 stuks – 3 compartimenten. Houd smaken apart

  Houd smaken apart

  Deze 10 meal prep bakjes hebben 3 compartimenten waardoor smaken niet gaan mengen. Zeer handig als je graag de groentes vers wilt houden. 100% BPA vrij en lek- en luchtdicht. Geschikt voor in de vriezer en magnetron.

  €14,95 bij bol.com
  bol.com (€14,95)
 5. 5. Vershoudbakjes – Meal Prep Bakjes 

  #5 Grote set meal prep bakjes
  Vershoudbakjes – Meal Prep Bakjes . Super handige set bakjes

  Super handige set bakjes

  Deze meal prep bakjes zijn net als de andere meal prep bakjes in deze lijst 100% BPA vrij en geschikt voor in de vriezer en magnetron. Ook na stevig schudden lekken de bakjes niet. Perfect voor in de rugzak.

  €44,95 bij bol.com
  bol.com (€44,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.