Beste snelkookpan 6 liter van 2023

Top 5 best geteste snelkookpannen van 6 liter volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 24 januari 2023 @09:44

beste_snelkookpan_6_liter

Jij bent op zoek naar de beste snelkookpan 6 liter? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de snelkookpan 6 liter van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 8 snelkookpannen van 6 liter uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Tefal Clipso Minut als beste snelkookpan 6 liter uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste snelkookpannen van 6 liter van dit moment. In dit artikel geven onze experts 9  tips voor het kopen van een snelkookpan 6 liter. Wist je bijvoorbeeld dat de beste snelkookpan 6 liter maar liefst 5 beveiligingen heeft? Lees snel verder…

#1 Beste 6 liter snelkookpan
Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan – 6 liter – Ø 22 cm. Met 1 hand te openen

Met 1 hand te openen

Deze handige Tefal snelkookpan heeft een compact design en is voorzien van 5 beveiligingen zodat je altijd veilig werkt. Deze snelkookpan is geschikt voro alle warmtebronnen en heeft een drielaags opbouw voor perfecte warmteverdeling.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€91,19 bij bol.com
bol.com (€91,19)

Naar de top 5

Top 5 beste snelkookpannen van 6 liter van dit moment

Hoe komt deze top 5 snelkookpannen van 6 liter tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 8 snelkookpannen van 6 liter uitvoerig getest en vergeleken.

8 snelkookpannen van 6 liter vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 snelkookpannen van 6 liter worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan – 6 liter – Ø 22 cm

  #1 Beste 6 liter snelkookpan
  Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan – 6 liter – Ø 22 cm. Met 1 hand te openen

  Met 1 hand te openen

  Deze handige Tefal snelkookpan heeft een compact design en is voorzien van 5 beveiligingen zodat je altijd veilig werkt. Deze snelkookpan is geschikt voro alle warmtebronnen en heeft een drielaags opbouw voor perfecte warmteverdeling.

  €91,19 bij bol.com
  bol.com (€91,19)
 2. 2. Kookkunst Holland snelkookpan 6 liter roestvrijstaal 

  #2 Beste koop 6 liter snelkookpan
  Kookkunst Holland snelkookpan 6 liter roestvrijstaal . Zeer goede prijskwaliteit verhouding

  Zeer goede prijskwaliteit verhouding

  Zeer degelijke gebouwde snelkookpan van Nederlandse kwaliteit. Deze snelkookpan is geschikt voor alle warmtebronnen en is vaatwasser veilig. Deze snelkookpan heeft een dubbele beveiliging.

  €59,95 bij bol.com
  bol.com (€59,95)
 3. 3. Royal Swiss -Roestvrijstalen snelkookpan 6 liter

  #3 Beste 6 liter snelkookpan met stenen binnenkant
  Royal Swiss -Roestvrijstalen snelkookpan 6 liter. Met stenen interieur

  Met stenen interieur

  Deze snelkookpan van Royal Swiss heeft een stenen binnenlaag voor de beste warmteverdelingen. De ergonomische handgreep werkt uitstekend. Deze snelkookpan is perfect voor alledaags gebruik voor 5 a 6 personen.

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 4. 4. Royal Swiss Snelkookpan – RVS – 6 Liter 

  #4 Meest compact 6 liter snelkookpan
  Royal Swiss Snelkookpan – RVS – 6 Liter . Compact op het fornuis

  Compact op het fornuis

  Deze compacte snelkookpan past erg makkelijk op het fornuis door zijn diameter van 22cm. De ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat de pan pas kan worden geopend als de druk verminderd is en dus veilig om te openen.

 5. 5. WMF Perfect Snelkookpan – 2-delige set – 6,5 + 3 liter

  #5 Beste set 6 liter snelkookpannen
  WMF Perfect Snelkookpan – 2-delige set – 6,5 + 3 liter. Complete set snelkookpannen

  Complete set snelkookpannen

  Topkwaliteit van WMF in een super handige set. De onberispelijke kwaliteit van WMF maakt van koken echt een culinair feest. Voorzien van dubbele beveiliging voor veilig werken.

9 tips voor het kopen van de beste snelkookpan voor 6 liter

Gezond eten kan voortaan nog sneller! Met de snelkookpan met een inhoud van 6 liter zet je in een handomdraai de beste maaltijd op tafel. Koken met zo’n pan is ook nog eens heel gezond. Hoe weet je weet je wat de beste snelkookpan is? Je leert het met deze 9 tips.

Waarom gebruik je een snelkookpan?

Een snelkookpan voor 6 liter werkt net zoals andere maten snelkookpan. Deze pan werkt door gebruik te maken van hoge druk. De temperatuur wordt heel hoog en het eten wordt daardoor heel snel gegaard. Je voegt een laagje water toe en de juiste ingrediënten. Je doet de deksel stevig op de pan voor 6 liter en sluit deze goed af. Het ventiel van de snelkookpan sluit je ook af. Dit type pan werkt met stoom. Het voordeel is de tijdswinst die je boekt. Daarnaast blijven de goede eigenschappen van je eten bewaard. Vitamines gaan niet verloren en vlees wordt bijvoorbeeld lekker zacht.

Tip 1: Kies een snelkookpan die past in je budget

Je hebt een bepaald bedrag te besteden bij de aanschaf van een snelkookpan. De variant voor 6 liter koop je al voor een euro of dertig. De beste snelkookpan voor liter is een stukje duurder. Deze kan oplopen tot bijna driehonderd euro. Als je de pan vaak gaat gebruiken is dit misschien wel de investering waard. Aan de andere kant is een exemplaar van dertig euro ook een prima snelkookpan. De inhoud van 6 liter is ideaal als je een gezin hebt met twee of drie kinderen. Alle maaltijden kun je kwijt in de beste snelkookpan met deze maat. Let altijd op de kwaliteit van de pan die je koopt.

beste_snelkookpan_6_liter_01

Tip 2: Koop online een snelkookpan voor 6 liter

In de winkel kan je een snelkookpan voor 6 liter kopen. Er is voldoende aanbod in de beste kookwinkels. Toch is het veel makkelijker om online een pan te bestellen. Het voordeel van webwinkels is dat je een handig overzicht krijgt van alle eigenschappen van een pan. Je kan eenvoudig een lijstje maken met alle kwaliteiten die je wilt zien in de snelkookpan voor liter. Denk aan de prijs, maar ook materiaal, duurzaamheid, kleur en merk spelen een rol.

Tip 3: Een snelkookpan voor 6 liter moet veilig zijn

De hogedrukpan kan soms gevaarlijk zijn. Het is van het grootste belang dat je tijdens het koken niet aan de pan gaat zitten. Je verschuift hem niet en opent de deksel niet. Voorkom zo ontploffing en brandblaren. De beste snelkookpan voor 6 liter beschikt natuurlijk over een ingebouwd veiligheidssysteem. Dat garandeert de betrouwbaarheid van de pan. Door middel van een drukmeter en ventiel reguleer je de druk in je pan. Deze systemen worden vaak getest en zijn veilig in gebruik voor consumenten. De snelkookpan gaat fluiten of piepen als de kooktijd is afgelopen. Hierdoor weet je dat je de stoom eruit moet laten lopen.

Tip 4: De beste snelkookpan voor 6 liter is optimaal in gebruik

Snelkookpannen bestaan in diverse soorten en maten. Het hangt er vanaf hoe vaak je kookt en voor hoeveel mensen. Deze zaken spelen mee bij de keuze van de juist maat pan. Meestal zal een snelkookpan voor 6 liter het meest geschikte model zijn. Dit formaat gebruik je bij een doorsnee gezin en ook is dit formaat ideaal als je eters op bezoek krijgt. Vraag en keer aan een vriend of je de snelkookpan mag testen. Zo kom je erachter of dit type pan iets voor jou is.

Tip 5: Kies altijd voor een pan die past bij je fornuis

Een snelkookpan voor 6 liter is niet altijd geschikt voor jouw fornuis. Heb je een kookplaat op inductie of kook je op een ouderwets gasfornuis? Dit speelt mee bij je keuze. Schaf een snelkookpan aan die het beste past bij het fornuis dat jij in je keuken hebt. Regelmatig zijn snelkookpannen voor 6 liter zelfs geschikt voor ieder denkbaar fornuis. Bij een elektrische snelkookpan heb je uiteraard geen fornuis nodig. Het pluspunt van deze pan is dat je geen gas verbruikt. Ook de elektrische snelkookpan is verkrijgbaar in een model voor 6 liter. 

beste_snelkookpan_6_liter_02

Tip 6: Koop leuke toebehoren voor je pan

De multifunctionele snelkookpan voor 6 liter wordt nog multifunctioneler als je de juiste toebehoren koopt. Je moet hierbij denken aan een stoommandje, een speciale onderzetter en een bijpassende bakvorm. Voor al deze accessoires geldt dat ze de beste afmetingen moeten hebben. Ze moeten precies passen bij de snelkookpan voor 6 liter. Je snelkookpan kan nu ook ingezet worden als cakemaker of eierkoker. Met het stoommandje maak je knapperige en gezonde broccoliroosjes klaar. Deze losse onderdelen moeten altijd gemaakt zijn van roestvrij staal of siliconen. 

Tip 7: Kies voor een lange garantieperiode

Je gebruikt je snelkookpan waarschijnlijk dagelijks en hij moet dus lang meegaan. De beste pan voor 6 liter is een pan die een lange garantieperiode heeft. Je wilt ervan verzekerd zijn dat je nog jaren na aankoop terecht kan bij de fabrikant mochten er mankementen zijn. Een goede snelkookpan heeft een garantie van meer dan tien jaar. Deze garantie moet gelden voor de hele pan. Dat is een vereiste. De garantie moet niet alleen voor losse onderdelen gelden.

Tip 8: Let op de veiligheid van de snelkookpan voor 6 liter

De beste snelkookpannen voldoen altijd aan een uitgebreide set van veiligheidseisen. Ze hebben het beste ventiel, een optimaal werkende drukmeter en een deksel die nooit onnodig lucht laat ontsnappen. Ze zijn stevig en gemaakt van duurzaam materiaal. De snelkookpan van 6 liter is een handig formaat dat als voordeel heeft dat hij niet al te zwaar is. Dit bevordert de veiligheid van de pan. Een zware variant zal sneller uit je handen glippen.

De juist snelkookpan is vaak getest en zal nooit gevaarlijke stoom uitblazen op de verkeerde momenten. Uiteraard moet je zelf ook altijd voorzichtig omgaan met deze pan om ongelukjes te voorkomen.  

Tip 9: Ga voor een comfortabele handgreep

Het handvat van de pan is heel belangrijk. Dit zit vast aan de deksel en wordt gebruikt als je de stoom uit de pan hebt laten lopen. Je pakt het dus vast nadat er een hoop hete lucht lang is gegaan. Het beste handvat wordt nooit heet en is makkelijk om vast te houden. De beste snelkookpan van 6 liter heeft naast dit handvat aan de deksel vaak nog een extra handgreep. Dit is een los onderdeel van de pan. Je kan deze handgreep vastklikken aan de rand van de pan. Het is een extra hulpmiddel bij het dragen van de pan.

Veelgestelde vragen over een 6 liter snelkookpan

Wat is de beste 6 liter snelkookpan?

Dat hangt helemaal af van het gebruik. De duurste snelkookpan is niet altijd de beste. Kies altijd voor een veilige snelkookpan. Stoom uit een snelkookpan kan wel tot 200 graden Celsius worden dus is het belangrijk dat je een veilige pan hebt.

Wat is een goede snelkookpan?

Dat hangt af van je wensen. Een goede snelkookpan is in ieder geval veilig in gebruik en is degelijk gebouwd. Dit komt de levensduur ten goede. Tevens is het belangrijk dat je kijkt naar het type warmtebron waarop jij kookt. Niet elke snelkookpan is geschikt voor alle warmtebronnen.

Welk formaat snelkookpan heb ik nodig?

Een snelkookpan waarin je bijvoorbeeld soepen of stoofvlees maakt voor minimaal 4 personen hebben bij voorkeur een formaat van minimaal 4 liter. Bij 6 liter is het mogelijk om voor gezelschappen tot ongeveer 10 personen te koken. Wel zo handig!

Nogmaals onze top 5 beste snelkookpannen 6 liter op een rijtje

 1. 1. Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan – 6 liter – Ø 22 cm

  #1 Beste 6 liter snelkookpan
  Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan – 6 liter – Ø 22 cm. Met 1 hand te openen

  Met 1 hand te openen

  Deze handige Tefal snelkookpan heeft een compact design en is voorzien van 5 beveiligingen zodat je altijd veilig werkt. Deze snelkookpan is geschikt voro alle warmtebronnen en heeft een drielaags opbouw voor perfecte warmteverdeling.

  €91,19 bij bol.com
  bol.com (€91,19)
 2. 2. Kookkunst Holland snelkookpan 6 liter roestvrijstaal 

  #2 Beste koop 6 liter snelkookpan
  Kookkunst Holland snelkookpan 6 liter roestvrijstaal . Zeer goede prijskwaliteit verhouding

  Zeer goede prijskwaliteit verhouding

  Zeer degelijke gebouwde snelkookpan van Nederlandse kwaliteit. Deze snelkookpan is geschikt voor alle warmtebronnen en is vaatwasser veilig. Deze snelkookpan heeft een dubbele beveiliging.

  €59,95 bij bol.com
  bol.com (€59,95)
 3. 3. Royal Swiss -Roestvrijstalen snelkookpan 6 liter

  #3 Beste 6 liter snelkookpan met stenen binnenkant
  Royal Swiss -Roestvrijstalen snelkookpan 6 liter. Met stenen interieur

  Met stenen interieur

  Deze snelkookpan van Royal Swiss heeft een stenen binnenlaag voor de beste warmteverdelingen. De ergonomische handgreep werkt uitstekend. Deze snelkookpan is perfect voor alledaags gebruik voor 5 a 6 personen.

  €59,99 bij bol.com
  bol.com (€59,99)
 4. 4. Royal Swiss Snelkookpan – RVS – 6 Liter 

  #4 Meest compact 6 liter snelkookpan
  Royal Swiss Snelkookpan – RVS – 6 Liter . Compact op het fornuis

  Compact op het fornuis

  Deze compacte snelkookpan past erg makkelijk op het fornuis door zijn diameter van 22cm. De ingebouwde beveiliging zorgt ervoor dat de pan pas kan worden geopend als de druk verminderd is en dus veilig om te openen.

 5. 5. WMF Perfect Snelkookpan – 2-delige set – 6,5 + 3 liter

  #5 Beste set 6 liter snelkookpannen
  WMF Perfect Snelkookpan – 2-delige set – 6,5 + 3 liter. Complete set snelkookpannen

  Complete set snelkookpannen

  Topkwaliteit van WMF in een super handige set. De onberispelijke kwaliteit van WMF maakt van koken echt een culinair feest. Voorzien van dubbele beveiliging voor veilig werken.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.