In 1 minuut de beste verstekzaag vinden?

Een verstekzaag kopen; je maakt in een handomdraai dat wat je ogen zien!

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 8 november 2022 @10:41

beste_verstekzaag_01

Jij zoekt de beste verstekzaag. Je bent een hobby klusser, of misschien is klussen wel jouw dagelijkse werk! Hoe dan ook, er zijn (zaag) klussen die gedaan moeten worden. Een verstekzaag huren is dan ook geen optie, je hebt er gewoon eentje nodig in eigen ‘klus collectie’. Je wilt dan ook een verstekzaag kopen. Wij hebben de beste verstek zaag voor je gevonden! Klik hier voor top 5 beste verstek zagen. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste verstekzaag is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de DeWalt DWS780SET Afkort- En Verstekzaag  is.

#1 Beste keuze
DEWALT DWS780SET AFKORT- EN VERSTEKZAAG 

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

Bekijk laagste prijs
toolmax.nl

Naar de top 5

Dit is ‘m! De beste verstekzaag 2022.

Wat is de beste koop verstekzaag van dit moment?

Een verstek zaag kopen?

Je wilt een goede verstekzaag kopen die jou helpt met het zagen in en van allerlei hoeken en materialen. In deze koopgids bespreken we de top 5 beste verstekzagen van dit moment. Leuk dat je meeleest!

Beste verstekzaag kopen? Lees er hier alles over!

De verstekzaag die voor jou het beste is, is niet perse degene die het beste uit de bus komt in een verstekzaag test. Al is de vraag; ‘welke verstekzaag kopen’ enkel goed te beantwoorden door een verstekzaag te vergelijken met andere verstekzagen. En dat is ook precies wat we doen in deze koopgids.

De verstekzaag beste koop hoeft voor jou hoeft niet de beste afkortzaag van 2022 te zijn, de beste verstekzaag aanbieding van dit moment of een elektrische verstekzaag te zijn.

Een verstekzaag die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is de beste koop verstek zaag voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een beste verstekzaag die je helpt bij het zagen van allerlei materialen in allerlei hoeken.

Dat is voor jou misschien wel een goedkope verstekzaag? Een kleine verstekzaag of juist een grote verstekzaag? Een elektrische zaag, een handmatige verstekzaag of specifiek een verstek trekzaag van een bepaald merk?

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft verstekzagen. Zodat jij jouw beste verstekzaag kan vinden!

Zo hebben we een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is de beste verstekzaag(van dit moment)’? We bespreken de beste verstek zaag in zijn algemeen, de verstekzaag die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkope verstekzaag te zijn of een aanbieding verstekzaag, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een verstekzaag beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een verstekzaag gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

Beste verstekzaag

De absolute topper!

Zaagbladsnelheid: 1900 – 3800 tpm Diameter zaagblad: 305 mm Verstekhoeken (rechts/links): 60/50 ° Max. zaagdiepteGewicht: 170 mm Gewicht: 24.8 kg Met onderstel: Ja Zaagblad meegeleverd: Ja

Deze beste verstekzaag met onderstel is een echte alleskunner! Je kunt elektronisch afkorten, dubbel verstekken en afschuinen. Door de telescoop geleding zeer geschikt voor bredere vloerdelen en panelen.

Deze beste verstekzaag is uitgerust met het Cross Cut Positioning System, ofwel XPS. De XPS werkt met een heldere LED technologie voor een betere zichtbaarheid. Met dit zaaglijn systeem wordt via de schaduw van het blad precies aangegeven waar de zaag zal invallen in het materiaal. Erg gebruiksvriendelijk en praktisch.

Het ontwerp van deze verstekzaag en de afwerking is hoogwaardig en degelijk te noemen. Uitstekende zaag prestaties voor zowel kleine profielen als grotere contructiewerken en houtbouw, tot 110 x 303 mm.

Wat we goed vinden:

 • Geavanceerd stof management en -afzuiging voert stof direct weg van de zaagsnede.
 • Het innovatief groeven zaagsysteem laat toe de zaagdiepte precies in te stellen voor het maken van groeven en sponningen.
 • Het compacte en lichtgewicht ontwerp levert een machine met een enorme zaagcapaciteit die makkelijk op de werkplek te verplaatsen is.

Wat we minder goed vinden:

 • Deze verstekzaag is niet geschikt voor het zagen van metaal.

Beste koop verstekzaag

Krachtige accu-afkortzaag voor montagewerkzaamheden

Zaagbladsnelheid: 4200 /min Diameter zaagblad: 305 mm Verstekhoeken (rechts/links): 47 / 47 ° Max. zaagdiepteGewicht: 65 mm Gewicht: 13.9 kg Met onderstel: Nee Zaagblad meegeleverd: Ja

Wanneer een verstekzaag een beste koop stempel krijgt, wordt er gekeken naar onder andere de combinatie prijs, kwaliteit en populariteit voor wat betreft een beste koop verstekzaag. Het gaat in deze dus niet zozeer om een verstekzaag aanbieding of een goedkope verstekzaag, maar is een combinatie van bovenstaande factoren. 

Deze zeer krachtige accu-verstekzaag voor montagewerkzaamheden met hoog zaagvermogen doet wat hij moet doen. Scherp, vlot en accuraat. Een verstekzaag om blij van te worden tijdens je klus en zaagwerkzaamheden. Deze verstekzaag is verder compact en een lichtgewicht, ook geschikt voor vervoer met één hand. Door de robuuste constructie van aluminium persgietwerk kan deze verstekzaag gemakkelijk zwaar werk aan.

De LiHD accu-pack zorgt voor ultiem vermogen, extreem lange looptijd en levensduur. De Ultra-M-Technologie zorgt voor en zeer hoog vermogen, milieuvriendelijk laden en er zit tevens 3 jaar garantie op de accu-pack!

Wat we goed vinden:

 • Snelle en precieze instelling van gangbare hoeken via vergrendelpunten
 • Zaaglijnlaser en LED-werklicht met energiebesparende uitschakelautomaat
 • Zaagkop naar links kantelbaar, met extra hoekbereik voor verdekte zaagsneden

Wat we minder goed vinden:

 • Geleverd zonder overige accessoires/ benodigdheden

Best beoordeelde verstekzaag

Duitse kwaliteit

Zaagbladsnelheid: 4200 /min Diameter zaagblad: 305 mm Verstekhoeken (rechts/links): 52 ° L / 60 ° R Max. zaagdiepteGewicht: 104 mm Gewicht: 27,8 kg Met onderstel: Nee Zaagblad meegeleverd: Ja

De verstekzaag die het beste beoordeeld wordt, mag zich de best beoordeelde verstek zaag noemen. Dat is op zich geen hogere wiskunde, toch? 

Deze beste afkort verstekzaag is een absolute topper en komt erg goed uit de verstekzaag test. We noemen een paar dikke pluspunten van deze beste beoordeelde verstekzaag.

De combinatie van indrukwekkende zaag prestaties en volledige snoerloze flexibiliteit. De borstelloze motor die werkt op een ProCORE 18V-accu levert verder snoerloos vermogen dat gelijkwaardig is aan dat van een kap- en verstekzaag machine van 2000 W met snoer. De HMI en connectiviteit voor controle van accustatus; toerentalinstelling inclusief ECO-modus! Het wisselen van zaagbladen zonder extra gereedschap; helling controle op voorkant, motorrem en een plaatsbesparende glijarm voor een veilige en comfortabele bediening.

Wat we goed vinden:

 • Levert volledig vermogen met maar één accu, ook bij zware klussen
 • Biedt een krachtige zaagdiepte tot wel 120 mm
 • Toerentalinstelling en het brede zaagblad assortiment van Bosch maken deze kap- en verstekzaag machine perfect geschikt voor het werken met bijna elk materiaal

Wat we minder goed vinden:

 • Deze verstekzaag is met zijn 27,8 kg relatief zwaar

Zeer goede verstekzaag

Duitse kwaliteit met extra powerrrrr

Zaagbladsnelheid: 4200 /min Diameter zaagblad: 305 mm Verstekhoeken (rechts/links): 52 ° L / 60 ° R Max. zaagdiepteGewicht: 104 mm Gewicht: 27,8 kg Met onderstel: Nee Zaagblad meegeleverd: Ja

Deze nummer 4 van onze top 5 is een echt paradepaardje onder de verstekzagen en een verstekzaag met indrukwekkende zaag prestaties en volledige snoerloze flexibiliteit. Heel erg gebruiksvriendelijk en gebruiksgemakkelijk dus, dat laatste!


 De borstelloze motor die werkt op een ProCORE 18V-accu levert verder snoerloos vermogen dat gelijkwaardig is aan dat van een kap- en verstekzaag machine van 2000 W met snoer. De HMI en connectiviteit voor controle van accustatus; toerentalinstelling inclusief ECO-modus! Het wisselen van zaagbladen zonder extra gereedschap; helling controle op voorkant, motorrem en een plaatsbesparende glijarm voor een veilige en comfortabele bediening.

Wat we goed vinden:

 • Er worden enorm veel extra’s meegeleverd, te denken valt onder ander aan een accu zaagblad en een inlegplaat
 • Terwijl maximale prestaties worden bereikt bij het gebruik van ProCORE 18V-accu’s, is de kap- en verstekzaag machine ook compatibel met alle Bosch 18V-accu packs
 • Functies zoals wisselen van zaagbladen zonder extra gereedschap, helling controle op de voorkant en motorrem verhogen de veiligheid van de zaagmachine

Wat we minder goed vinden:

 • De prijs kan pittig overkomen

Beste goedkope verstekzaag

Heavy duty 1800 Watt motor voor optimale zaagprestaties in harde materialen

Zaagbladsnelheid: 6000 /min Diameter zaagblad: 216 mm Verstekhoeken (rechts/links): 50 ° L / 50 ° R Max. zaagdiepteGewicht: 104 mm Gewicht: 14,5 kg Met onderstel: Nee Zaagblad meegeleverd: Ja

Deze beste koop verstekzaag heeft een zeer scherp prijskaartje van ruim onder de 500 euro. Dit basismodel verstekzaag is geen verstekzaag aanbieding, maar heeft wel een zeer scherpe prijs en kwaliteitverhouding.

Deze verstekzaag heeft onder andere een heavy duty 1800 Watt motor voor optimale zaag prestaties in harde materialen, een lange levensduur, tweevoudige verticale stalen rails met rechte lagers voor soepele zaagbewegingen, een railslot (zaagkop gaat automatisch terug in zijn positie, en een instelbare laser! Dit alles voor jouw complete gebruiksgemak!

Wat we goed vinden:

 • Stalen pal met grote herhalingsnauwkeurigheid van zaagsnedes
 • Hefboom voor instelling van de hellingshoek – de machine gemakkelijk van links naar rechts kantelen (48⁰ tot -2⁰)
 • Verstekhoek Instelling van 50⁰ links tot 50⁰ rechts voor maximale veelzijdigheid en asvergrendeling voor snel, gemakkelijk en veilig verwisselen zaagbladen

Wat we minder goed vinden:

 • De technische gegevens zijn iets meer summier qua mogelijkheden dan de andere modellen in deze top 5

Waar moet je op letten bij de aankoop van een beste verstekzaag?

Als eerste, wat is een verstekzaag

Een verstekzaag is een accu zaag of handzaag die vaak wordt gebruikt in combinatie met een verstekbak of verstekhouder bij het zagen onder een bepaalde hoek. Verstek dat is een schuine samenvoeging van twee aparte onderdelen, en dit over het algemeen onder een hoek van 45 graden.

Je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar een beste verstekzaag is het handig om te weten wat de mogelijkheden en opties zijn. Dit in combinatie met je eigen voorkeuren maakt de zoektocht een heel stuk eenvoudiger!

Wil je een verstekzaag met accu? Of een verstekzaag op netspanning? Een handmatige verstekzaag misschien? Een verstekzaag met onderstel samen kopen wellicht? Ben je op zoek naar een mooie verstekzaag aanbieding, of wil je een elektrische verstekzaag van een bepaald merk?

En zo zijn nog meer persoonlijke zaken en voorkeuren te bedenken wanneer je een verstekzaag gaat kopen. Feit is dat het verstandig is om voor aanschaf even na te denken over je specifieke wensen. Want de keuze voor wat betreft een verstekzaag beste koop is groot. Dit maakt beslissen niet per definitie makkelijk(er).

Wist je trouwens dat wij al eerder onderzoek hebben gedaan naar de beste zaagtafel, de beste afkortzaag en de beste houtkloof machine? Vergeet trouwens niet de beste brandmelder op te hangen in je klusschuur. Veilig maar ook verplicht.

beste_verstekzaag

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een verstekzaag zal over het algemeen helder zijn, namelijk het zagen van metaal, hout etc. Je wilt lekker klussen met een verstekzaag.

Het is echter wel noodzaak dat de verstekzaag die jij op het oog hebt, passend is voor de uitvoering van jouw werkzaamheden. 

Ben je een hobby klusser en zul je zo af en toe een verstekzaag ter hand nemen? Of heb je een klusbedrijf en ben je op zoek naar een verstekzaag voor professioneel gebruik? En welk materiaal zaag je voornamelijk? Ook iets om rekening mee te houden alvorens aanschaf.

Accu of netspanning


Wanneer je op zoek bent naar een verstekzaag, kun je kiezen voor een verstekzaag accu, een verstekzaag die op accu werkt. Er zijn echter ook verstekzagen die werken middels netspanning. Een verstekzaag met een snoer dus. Deze laatste zijn zo langzamerhand in de minderheid, maar ze zijn zeker nog wel te koop.

Beide opties hebben zo hun eigen voor en nadelen. Zo ben je met accu niet afhankelijk van een stopcontact en dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Wanneer je werkt met netspanning, heb je nooit het risico van een lege of kapotte accu.

Geïntegreerde laser en stofafzuiging

Elke verstekzaag heeft zo zijn eigen opties en mogelijkheden. Daarom is het altijd belangrijk om de specs te raadplegen, ruimschoots voordat je een verstek zaag ook daadwerkelijk aanschaft. We willen er twee zaken uitlichten qua opties die belangrijk zijn voor je werkplezier en gemak. 

Een geïntegreerde laser zorgt ervoor dat je nauwkeurig te werk kunt gaan bij het zagen. Je netjes en gemakkelijk langs een strakke lijn kunt zagen, zonder problemen of gedoe. Niet elke verstek zaag voor plinten en overige klus zaken bezit standaard een geïntegreerde laser. 

Uiteraard zorgt het zagen met een verstek zaag of andere zaag in ieder geval voor 1 ding, en dat is voor veel stof. Een stofafzuiging is dus essentieel. Om netjes te kunnen werken en de omgeving enigszins netjes en werkbaar te kunnen houden. De ene stofafzuiging is de andere niet. Het is goed om hier even in te duiken alvorens aanschaf. Er zijn zelfs verstekzagen die geen standaard stofafzuiger bezitten..

Onderstel

Een onderstel is vrij handig, wanneer je wilt werken met een verstekzaag.

Een vrij noodzakelijke accessoire dus wat ons betreft. Die echter lang niet altijd standaard wordt meegeleverd en waar je vaak extra voor moet betalen. Wanneer je een (strak) budget hebt, is het goed om hier vooraf rekening mee te houden. Want ook een onderstel kan best duur zijn.

Wat kost een goede verstekzaag

Een verstekzaag kopen, je kunt het in deze zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende verstekzagen die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien, en hangt toch wel samen met de functies en mogelijkheden die een verstek zaag wel of niet heeft.

Of een verstekzaag goed is, hangt niet (altijd) samen met het hoogste prijskaartje. Het is daarom nuttig om vooraf te bepalen wat je budget is. Ben je op zoek naar beste verstekzaag die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope verstekzaag aanbieding?

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkope verstekzaag voor plinten kan voor jou wel de meest ideale verstekzaag zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij  een verstekzaag, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

beste_verstekzaag_01

Hoe wij onafhankelijk en eerlijk testen

Jij zoekt de beste verstekzaag, je bent een hobby klusser of een echt professional. Hoe verschillend de klussen tussen deze twee ook zijn. 1 Ding is vaak hetzelfde; je hebt weinig tijd. Daarom selecteerden wij voor jou de 5 beste verstekzagen. Zo kun jij weer snel aan het klussen. Dat is immers wat je graag doet.

Veelgestelde vragen over een verstekzaag

Wat is een verstekzaag?

Een verstekzaag is een zaag/ handzaag die vaak wordt gebruikt in combinatie met een verstekbak of verstekhouder bij het zagen onder een bepaalde hoek. Verstek dat is een schuine samenvoeging van twee aparte onderdelen, en dit over het algemeen onder een hoek van 45 graden.

Wat is de beste verstekzaag?

De beste verstekzaag van 2022, dat is niet één type model of merk. Een beste verstekzaag die voor jou tevens de beste koop verstekzaag is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede verstekzaag is volgens ons in ieder geval een verstekzaag die gebruiksvriendelijk is, prettig en gemakkelijk in gebruik. Duurzaam is ook en dus een tijd mee gaat.

Wat is een goede elektrische verstekzaag aanbieding?

Een goede aanbieding verstekzaag die elektrisch is, is die verstekzaag waar jij zelf blij van wordt. Het is een verstekzaag die qua opties en mogelijkheden bij je past en daarnaast een prijskaartje heeft die jou ook positief stemt. Een combinatie van die twee factoren maakt een verstekzaag aanbieding een goede aanbieding. Niets meer en niets minder.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een verstekzaag?

Wanneer je een afkort verstekzaag wilt kopen, is het goed om je eigen wensen en voorkeuren in je achterhoofd te houden. Verder is het verstandig om te letten op het materiaal en de kwaliteit van een verstekzaag. Deze kunnen onderling behoorlijk van elkaar verschillen. Ook heb je speciale zaagbladen voor bijvoorbeeld metaal of kunststof. Ook het aantal tanden op een zaag heeft invloed. Bekijk dit goed alvorens aanschaf.

Waar koop ik de beste verstekzaag?

Een beste verstekzaag, maar ook een beste verstekzaag aanbieding bijvoorbeeld, kun je zowel offline (in megastores) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt de website van toolmax.nl uitstekend uit de bus!

Beste verstekzaag, de eindconclusie

De beste verstekzaag is uiteraard ook een goede verstekzaag. Deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een beste verstek zaag, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten bij de aankoop van een verstekzaag voor plinten en overige klus zaken, hieronder voor je uit. 

Accu of netspanning

Wanneer je op zoek bent naar een verstekzaag, kun je kiezen voor een verstekzaag accu, een verstekzaag die op accu werkt. Er zijn echter ook verstekzagen die werken middels netspanning. Een verstekzaag met een snoer dus. Deze laatste zijn zo langzamerhand in de minderheid, maar ze zijn zeker nog wel te koop.

Beide opties hebben zo hun eigen voor en nadelen. Zo ben je met accu niet afhankelijk van een stopcontact en dit zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Wanneer je werkt met netspanning, heb je nooit het risico van een lege of kapotte accu. Je kunt alleen voor jezelf beslissen wat jouw voorkeur heeft!

Geïntegreerde laser en stofafzuiging

Elke verstekzaag heeft zo zijn eigen opties en mogelijkheden. Daarom is het altijd belangrijk om de specs te raadplegen, ruimschoots voordat je een verstek zaag ook daadwerkelijk aanschaft. We willen er twee zaken uitlichten qua opties die belangrijk zijn voor je werkplezier en gemak. 

Een geïntegreerde laser zorgt ervoor dat je nauwkeurig te werk kunt gaan bij het zagen. Je netjes en gemakkelijk langs een strakke lijn kunt zagen, zonder problemen of gedoe. Niet elke verstek zaag voor plinten en overige klus zaken bezit standaard een geïntegreerde laser. Iets om in de gaten te houden dus.

Dan de stofafzuiging. Uiteraard zorgt het zagen met een verstek zaag of andere zaag voor in ieder geval 1 ding, en dat is voor veel stof. Een stofafzuiging is dus essentieel. Om netjes te kunnen werken en de omgeving enigszins netjes en werkbaar te kunnen houden. De ene stofafzuiging is de andere niet. Het is goed om hier even in te duiken alvorens aanschaf. Er zijn zelfs verstekzagen die geen standaard stofafzuiger bezitten..

Onderstel, ja of nee

Een onderstel is vrij handig, wanneer je wilt werken met een verstekzaag.

Een vrij noodzakelijke accessoire dus wat ons betreft. Die echter lang niet altijd standaard wordt meegeleverd en waar je vaak extra voor moet betalen. Wanneer je een (strak) budget hebt, is het goed om hier vooraf rekening mee te houden. Want ook een onderstel kan best duur zijn. 

Toch raden wij je aan er eentje aan te schaffen, wanneer je niet in het bezit bent van een onderstel verstekzaag. Een verstekzaag onderstel maakt jouw verstekzaag compleet en zorgt voor veel werkgemak.

Wat is de beste verstekzaag

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste verstekzaag afkortzaag. Je uitgelegd dat de verstekzaag beste koop niet perse de beste verstekzaag voor jou hoeft te zijn. Een verstekzaag vergelijken met andere verstekzagen is dan ook altijd handig en verstandig. 

Het aanbod van een afkortzaag verstekzaag, maar ook een handmatige verstekzaag en een elektrische verstekzaag is groot, en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. 

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste verstekzaag die bovenaan staat in een verstekzaag test, hoeft voor jou dus niet de beste verstek zaag te zijn. Is dan ook niet één vaststaand model of merk. Het is een verstek zaag, verstekzaag, een afkort verstekzaag of hoe je het ook wilt noemen of schrijven, die aan jouw wensen en eisen en voorkeuren voldoet. Zoals al eerder in deze koopgids geschetst.

We wensen je veel succes en uiteindelijk gebruiksgemak bij je persoonlijke zoektocht naar een beste verstekzaag. Een verstek zaag die jouw helpt bij al jouw zaagklussen!

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.