Beste aardewerk kaasfonduepan van 2023

Top 5 best geteste aardewerk kaasfonduepannen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 16 januari 2023 @10:56

beste_aardewerk_kaasfonduepan

Jij bent op zoek naar de beste aardewerk kaasfonduepan? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de aardewerk kaasfonduepan van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 5 aardewerk kaasfonduepannen uitgebreid getest en vergeleken. Na 5 uur onderzoek is Boska Fondueste Bianco als beste aardewerk kaasfonduepan uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste aardewerk kaasfonduepannen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een aardewerk kaasfonduepannen. Wist je bijvoorbeeld dat de beste aardewerk kaasfonduepannen plaats heeft voor maar liefst 875 gram kaas? Lees snel verder…

 

#1 Beste aardewerk kaasfonduepan
Boska Fondueset Bianco. Met 1 liter inhoud

Met 1 liter inhoud

Topkwaliteit kaasfonduepan van Boska. Deze aardewerk kaasfonduepan is ook te gebruiken als chocoladefondue. Zo maak je van elke gelegenheid een waar feestje.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€49,99 bij bol.com
bol.com (€49,99)

Naar de top 5

Top 5 aardewerk kaasfonduepan van dit moment

Hoe komt deze top 5 aardewerk kaasfonduepannen tot stand?

5 uur getest door experts Onze experts hebben 5 aardewerk kaasfonduepannen uitvoerig getest en vergeleken.

5 aardewerk kaasfonduepannen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 aardewerk kaasfonduepannen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Boska Fondueset Bianco

  #1 Beste aardewerk kaasfonduepan
  Boska Fondueset Bianco. Met 1 liter inhoud

  Met 1 liter inhoud

  Topkwaliteit kaasfonduepan van Boska. Deze aardewerk kaasfonduepan is ook te gebruiken als chocoladefondue. Zo maak je van elke gelegenheid een waar feestje.

  €49,99 bij bol.com
  bol.com (€49,99)
 2. 2. Boska Kaasfondueset Party

  #2 Beste koop aardewerk kaasfonduepan
  Boska Kaasfondueset Party. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  Deze aardewerk kaasfondue kan zowel in de magnetron als op het gasfornuis worden gebruikt. De fonduepan wordt geleverd met 4 fonduevorken en je krijgt tot wel 10 jaar garantie.

  €24,99 bij degrotewoonwinkel.nl
  degrotewoonwinkel.nl (€24,99)
 3. 3. Boska Tapas Fondue Nero

  #3 Beste kaasfonduepan van aardewerk voor 2 personen
  Boska Tapas Fondue Nero. Perfect voor 2 personen

  Perfect voor 2 personen

  Deze aardewerk kaasfonduepan is perfect voor een heerlijke avond met z'n tweeën. Door zijn compacte formaat hoef je niet veel kaas te gebruiken en is de kaas ook zo gesmolten.

  €18,98 bij foodworld-xl.nl
  foodworld-xl.nl (€18,98)
 4. 4. Boska Fondueset Super Cheesy

  #4 Mooiste aardewerk kaasfonduepan
  Boska Fondueset Super Cheesy. Kaas kaas en nog eens kaas

  Kaas kaas en nog eens kaas

  Deze aardewerk kaasfonduepan is niet alleen kwaliteit van Boska maar heeft ook nog eens een zeer speels design. Een echte blikvanger waarin je tot wel 875 gram kaas kunt smelten.

  €44,99 bij foodworld-xl.nl
  foodworld-xl.nl (€44,99)
 5. 5. Boska Tapas Fondueset Bianco

  #5 Goed alternatief kaasfonduepan
  Boska Tapas Fondueset Bianco. Mag in de vaatwasser

  Mag in de vaatwasser

  Schoonmaken van een kaasfonduepan is niet het makkelijkste klusje. Daarom is het exta fijn dat deze aardewerk pan wel in de vaatwasser mag. Perfect geschikt voor een romantische avond met z'n tweetjes.

  €18,98 bij foodworld-xl.nl
  foodworld-xl.nl (€18,98)

Een aantal tips voor het kopen van de beste aardewerk kaasfonduepan

Besluit je om te gaan fonduen en dat op een traditionele manier te doen koop dan een aardewerk kaasfonduepan. Deze traditionele fonduepan reageert extra snel op temperatuur veranderingen en daardoor brandt de fondue niet snel aan. Je kunt met een kaasfonduepan aardewerk dus heel goed kaas fonduen, maar ook kan je deze fonduepan gebruiken voor bijvoorbeeld chocolade fondue. Je moet wel opletten of de pan wel of niet op het vuur mag.

Vaak is het geval dat de fondue gesmolten moet worden in een aparte pan en daarna pas in de fonduepan geschonken kan worden. Je kunt de fonduepan vervolgens warm houden met een waxinelichtje of brander. Een aantal algemene tips en informatie als je besluit een aardewerk kaasfonduepan aan te schaffen.

Fonduen met een aardewerk kaasfonduepan is traditioneel en gezellig

Naast gourmetten is fonduen een hele normale Nederlandse gewoonte. Je bent gezellig met elkaar rondom de tafel en een fonduepan staat in het midden op de tafel. De rest van tafel staan allerlei voedsel om in de gesmolten kaas of chocolade te dopen. Je kunt dan denken aan zalm, kipfilet, of kleine stukjes paprika.

Veel mensen gebruiken bij kaasfonduen normaal brood, maar de mogelijkheden zijn bijna oneindig. Daarom is fonduen ook zo populair in ons land en het gaat niet snel vervelen. Naast de traditionele kaas fondue heb je ook bijvoorbeeld vis fondue, chocolade fondue, vegetarische fondue en ook vlees fondue is erg populair. Chocolade fondue is extra leuk met kinderen waarbij je spekjes en ander snoep in de gesmolten chocolade kunt dippen.

Waar komt fonduen oorspronkelijk precies vandaan?

Fondue is bij de meeste Nederlanders bekend, maar wist je dat dit woord oorspronkelijk uit Frankrijk komt? In het Nederlands betekent fondue gesmolten. Dat verklaart natuurlijk een hoop. Fondue is dus Frans, maar werd voor het eerst gebruikt in Zwitserland. En dan geen combinatie van chocolade, vis of vlees maar gewoon simpel gesmolten kaas met een stukje brood.

Kaas was het enige dat gesmolten kon worden, naast chocolade. Langzamerhand werd fonduen steeds populairder in andere landen en zo ook Nederland. Tegenwoordig zetten wij Nederlanders de fonduepan heel het jaar door op tafel tijdens gezellige avonden met familie en vrienden. Natuurlijk is fonduen extra populair tijdens feestdagen.

beste_aardewerk_kaasfonduepan_02

Snel aan tafel met je aardewerk kaasfonduepan en laat de gezellig beginnen

Waarom fonduen zo populair is tegenwoordig komt omdat je snel aan tafel kan en beginnen met eten. Je hoeft alleen maar de fonduepan aan te zetten, wat kaas, chocolade of olie toevoegen en je kunt de eerste ingrediënten dippen in de pan. Kies je overigens voor een vis- of vlees fondue dan moet je alleen de ingrediënten in kleine behapbare stukjes snijden. Want hoe kleiner de stukjes hoe sneller het gaar wordt.

Welke soorten kaas kun je het beste gebruiken tijdens kaasfonduen?

Kaasfonduen is dus de oorspronkelijke manier hoe je moet fonduen. Het is niet zo dat je één kaassoort kan gebruiken. Kijk je naar de “officiële” kaassoorten dan zijn er minstens tien verschillende soorten kazen te verzinnen om te gebruiken bij je fondue.

Je kunt overigens deze kazen ook met elkaar combineren om de smaak nog rijker en voller te maken. Elk kaas levert een andere structuur op. Zo krijg je bij Emmentaler kaas lange draden, interessant als je van draden kaas houdt. De beste kazen om te gebruiken voor het fonduen zijn Zwitserse kazen gerijpt. Denk aan de net genoemde Emmentaler, maar bijvoorbeeld ook Gruyère kaas.

Ook kun je heel makkelijk blauwschimmelkaas tijdens het fonduen gebruiken. Of Italiaanse kazen zoals mozzarella, provolone of fontina werken ook goed. Daarnaast zie je vaak Britse kazen tijdens het fonduen zoals Lancashire of Cheshire.

Andere producten voor een goede basis tijdens het fonduen

Naast de juiste kaassoort te gebruiken is ook de juiste witte wijn belangrijk om een goede basis te creëren. Vind je wijn niet lekker, of zijn er kinderen bij, dan kun je druivensap gebruiken. Ook is het mogelijk om een combinatie van wijn en druivensap te gebruiken voor je fondue. Word je dronken van kaasfonduen door de droge witte wijn? Nee, want de alcohol verdampt tijdens het verwarmen van de fondue.

Uiteraard is het mogelijk om meer ingrediënten toe te voegen aan de kaasfondue. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van geperste teentjes knoflook. Of je kunt chili peppers of nootmuskaat toevoegen aan de fondue. Dit zijn allerlei smaakmakers en je voegt ze toe naar wat je eigen smaak is.

Met welke ingrediënten kun je het beste dopen?

Het meest gebruikte ingrediënt om kaas te fonduen is klassiek stokbrood. Uiteraard kun je van alles bedenken om in de kaas te dopen. Denk aan stukjes ham of bijvoorbeeld broccoli en bloemkool roosjes. Maar natuurlijk ook champignons, paprika, olijven, salami, appel zijn uitstekend te gebruiken voor een kaasfondue.

Voorgekookte krieltjes, komkommerschijfjes, Turks brood of roggebrood ook goed. Ananas, augurken, mini knakworstjes, druiven, garnalen etc.

Het aanbod van verschillende fonduepannen

Om te beginnen met fonduen heb je alleen een fonduepan nodig met speciale fonduevorken en ook een fonduenetje is handig. Tegenwoordig zijn er diverse soorten fonduepannen te koop in de winkel. De meeste fonduepannen van tegenwoordig werken op elektriciteit. Je steekt de stekker heel simpel in het stopcontact en je wacht een aantal minuten tot de pan warm is geworden.

Eén van de voordelen is dat elektrische fonduepannen heel goed schoon te maken zijn in de afwasmachine. Je kunt de grotere vastgekoekte kaasresten van te voren met een simpele afwasborstel verwijderen. Alternatief is de aardewerk kaasfonduepan. Deze pan noemt men ook wel de caquelon pan. Deze fonduepan werkt uiteraard niet op elektriciteit maar zet je op een brander of warmteplaat. Gebruik je een brander dan kun je de brander vullen met spiritus.

Je moet er wel rekening mee houden dat een aardewerk kaasfonduepan alleen goed gaat met kaas en chocolade. Wil je gaan fonduen met bijvoorbeeld vis of vlees dan kun je beter een elektrische fonduepan gebruiken.

beste_kaasfonduepan_inductie

Fonduen is ontzettend leuk tijdens de feestdagen of gewoon normaal

Het voordeel van met elkaar fonduen is dat je er samen een gezellig avondje van kunt maken zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan om alles voor te bereiden. En in Nederland gaat gezelligheid en lekker eten heel goed samen.

Zo is de fonduepan het middelpunt van je tafel en het zorgt gelijk voor een bepaalde verbinding tussen je gasten. Bij het kopen van een aardewerk kaasfonduepan bepaal je zelf voor hoeveel personen het moet zijn en dat bepaalt ook gelijk het aantal gasten aan tafel.

Door fonduen met elkaar ontstaat er een smaak bevinding, gezellige sfeer en heerlijke geuren.

Een fonduepan is veelzijdig in te zetten

Het mooie van een aardewerk kaasfonduepan is dat het op diverse manieren is in te zetten. Wil je gaan fonduen alleen bij een avondborrel? Of wil je juist de fondue inzetten voor een hele maaltijd? Wil je zoet of wil je hartig?

Jij bepaalt hoe je gaat fonduen en de mogelijkheden zijn letterlijk oneindig. Voordeel is dat je niet steeds in de keuken hoeft te staan en bij je gasten aan tafel kunt zijn. Geen urenlange voorbereidingen en toch zet je iets veelzijdigs, lekkers en origineels op tafel.

Fonduen is ideaal voor op feestdagen gezellig met vrienden of familie of je kunt er een romantisch diner van twee mee maken.

Het gebruiken van een aardewerk kaasfonduepan betekent gemak

Een ander voordeel met het gebruiken van een kaasfonduepan aardewerk is het gemak. Gemak in de zin dat fonduen helemaal niet moeilijk is en je zo kunt starten. Ben je helemaal nog niet bekend met fonduen dan is het alleen zaak om de gebruiksaanwijzing van je nieuwe fonduepan door te lezen en je kunt direct beginnen met fonduen.

Het is allemaal niet moeilijk. De meeste fonduepannen warmen heel snel op en je kunt ze ook makkelijk in de vaatwasser doen. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk.

Welke brandstof is het beste om te gebruiken bij een fonduepan?

Wil je duurzaam gaan fonduen dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt zo gebruiken maken van een fonduepan van elektriciteit en zijn veelzijdig. Alhoewel je de fonduepan dan wel altijd in de buurt van een stopcontact moet hebben.

Gebruik je een aardewerk kaasfonduepan met een spiritus brander dan geeft dat extra sfeer en gezelligheid en je bent draadloos. Natuurlijk geven dit soort fonduepannen wel extra brandgevaar. Naast spiritus kun je ook gebruik maken van het veiligere brandgel.

Overigens zijn er ook fonduesets die je kunt zetten op inductie of gas. Je hebt zelfs hele speciale fonduepannen die je kunt zetten op zowel gas en inductie.

Check recensies van andere gebruikers om de beste aardewerk kaasfonduepan te kopen

Wil je gaan fonduen en heb je nog geen fonduepan? Dan is het verstandig om goed naar de gebruikersrecensies te kijken. Ervaringen van andere gebruikers zijn belangrijk zodat je zeker weet dat je een goede fondueset aanschaft.

Check wel of de recensies eerlijk zijn geschreven en goed onderbouwd zijn. Er zijn een hoop nep recensies te lezen op internet. Vaak hebben gebruikers de fonduepannen getest en vertellen de voor- en nadelen van het product.

Vergelijk fonduepannen met elkaar, lees alle recensies en zo kun je een goede keuze maken waar je later geen spijt van krijgt. Heeft een fonduepan slechte recensies? Dan kan je dit product beter vermijden en op zoek gaan naar een andere fonduepan. Zo weet je zeker dat je alleen de beste producten in huis haalt.

Wat betaal je voor een aardewerk kaasfonduepan?

Het is belangrijk dat je niet gaat bezuinigen op je fonduepan. Dat is zonde van je geld en je zult merken dat de pan een stuk minder lang mee gaat. Veel mensen vinden het niet erg om iets meer te betalen en een kwalitatief beter product aan te schaffen. Dat geldt dus ook bij fonduepannen.

Als je in de winkel kijkt en op internet dan zul je merken dat er een groot aanbod aan fonduepannen zijn. De prijzen variëren van 30 euro tot ongeveer 200 euro. Wil je het beste van het beste hebben dan kies je uiteraard de duurdere varianten pannen.

In ieder geval moet je met je budget rekening houden met een bedrag tussen de 30 euro en 200 euro.

beste_elektrische_kaasfonduepan_03

Hoe kun je het beste je kaasfonduepan aardewerk schoonmaken?

Fonduen op een aardewerk kaasfonduepan is heel leuk en je zult er ongetwijfeld mooie avonden mee beleven. Maar er moet natuurlijk ook gewoon schoongemaakt worden. Veel mensen zijn daar niet blij mee, want al die kaasresten. Laat je het tot de volgende morgen staan dan is het nog moeilijker om de fonduepan schoon te krijgen. Je hebt dan als resultaat een fonduepan vol met harde aangekoekte resten van kaas.

Het beste wat je kunt doen is om de losse aangekoekte kaasresten met een houten lepel te verwijderen. Gebruik een houten lepel, omdat je daarmee je fonduepan niet beschadigt. Vervolgens doe je water en afwasmiddel in de pan en zet je de fonduepan op het vuur. Laat het water ongeveer tien minuten koken en gebruik een afwaskwast en ga met de haren over de bodem heen. Je zult snel genoeg merken dat de kaasresten los komen en je ze makkelijk kunt verwijderen. Gooi het water weg en je maakt vervolgens de pan heel snel schoon door het af te wassen.

Overigens is een handige tip om kaasresten te voorkomen door van te voren als je begint met fonduen de pan in te smeren met knoflook. Geeft niet alleen een hele lekkere smaak, maar voorkomt dat de kaas aan de raden zullen vastplakken.

Veelgestelde vragen over aardewerk kaasfonduepan

Wat is de beste aardewerk kaasfonduepan?

Het hangt van verschillende zaken af wat de beste aardewerk kaasfonduepan is. Een beste aardewerk kaasfonduepan reageert snel op temperatuur veranderingen en branden niet snel aan. Je kunt met een beste aardewerk kaasfonduepan naast kaas fonduen ook heel goed met chocolade fonduen. Let hierbij wel of de fonduepan op het vuur mag. Dit vind je in de gebruiksaanwijzing van het product. Vaak is het zo dat de fondue gesmolten dient te worden in een apart pan voordat het in de fonduepan geschonken mag worden. Je kunt de fonduepan warm houden met waxinelichtjes of een brander met spiritus.

Hoe maak je een aardewerk kaasfonduepan schoon?

Schoonmaken van servies is nooit leuk, zeker niet als je net een gezellige avond achter de rug hebt. Maar toch is het verstandig om je aardewerk kaasfonduepan op tijd schoon te maken. Doe het gelijk na afloop, anders kom je de volgende dag met moeilijk te verwijderen kaasresten te zitten en zal het veel moeite kosten om het schoon te maken. Er is een hele makkelijke manier om je fonduepan schoon te krijgen zonder daar al te veel moeite te voor moeten doen. Je zet de fonduepan vol met koud water en doet er wat afwasmiddel bij. Dit laat je dertig minuten zo staan. Door middel van het koude water zullen de kaasresten stollen. Je kunt na zo’n dertig minuten het water weggooien en het restant van de kaasresten met keukenpapier verwijderen. Je wast de fonduepan vervolgens op de normale manier af en je hebt weer een schone fonduepan. Niet heel moeilijk en zeker aan te raden om dit gelijk dezelfde avond te doen.

Wat kost een aardewerkkaasfonduepan?

Fonduen is ontzettend leuk om te doen en je maakt er gezellige avond mee. Ben je op zoek naar een aardewerk kaasfonduepan dan zul je merken dat het aanbod groot is en de prijzen variëren. Meestal zijn fonduepannen en fonduesets niet zo duur. De meeste producten haal je in huis voor ongeveer 50 euro. Dan heb je al een kwalitatief zeer degelijk fondueset. Wil je gaan fonduen met een groot aantal gasten dan heb je een grote fonduepan nodig met een grotere inhoud. Dat betekent ook gelijk dat je meer geld kwijt bent voor je fonduepan. Wil je een grote fonduepan aanschaffen dan ben je zo rond de 100 euro kwijt. De meest duurste fonduesets zijn een combinatie van fondue en gourmet. Dit is een pan voor vloeistof en bevat daarnaast meerdere grillplaten.

Waar let je op bij het kopen van een aardewerkkaasfonduepan?

Helemaal zin om te gaan fonduen? Vraag jezelf eerst af wat je wilt gaan fonduen. Gaat het om kaas, chinees, vlees of chocolade fonduen? Wil je het allemaal dan is het verstandig om een fonduepan met al deze mogelijkheden aan te schaffen. Denk ook na met hoeveel personen je wilt gaan fonduen. Het is zonde als je een grote dure fonduepan aanschaft en je gaat fonduen met maar een minimaal aantal personen. Je kunt met een aardewerk kaasfonduepan spiritus gebruiken, maar je doet er veiliger aan om brandgel te gebruiken. De gel kan worden aangebracht onder het fondue in een speciaal bakje. Lees daarnaast recensies door van gebruikers. Zij hebben het product al eerder gebruikt en kunnen jou vertellen wat er goed er wat er minder is aan het product. Heeft een aardewerk kaasfonduepan hele slechte recensies dan doe je er verstandig aan om naar een andere fonduepan te kijken. Je wilt uiteraard alleen de beste aardewerk kaasfonduepan in huis hebben

Onze top 5 aardewerk kaasfonduepannen op een rijtje:

 1. 1. Boska Fondueset Bianco

  #1 Beste aardewerk kaasfonduepan
  Boska Fondueset Bianco. Met 1 liter inhoud

  Met 1 liter inhoud

  Topkwaliteit kaasfonduepan van Boska. Deze aardewerk kaasfonduepan is ook te gebruiken als chocoladefondue. Zo maak je van elke gelegenheid een waar feestje.

  €49,99 bij bol.com
  bol.com (€49,99)
 2. 2. Boska Kaasfondueset Party

  #2 Beste koop aardewerk kaasfonduepan
  Boska Kaasfondueset Party. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  Deze aardewerk kaasfondue kan zowel in de magnetron als op het gasfornuis worden gebruikt. De fonduepan wordt geleverd met 4 fonduevorken en je krijgt tot wel 10 jaar garantie.

  €24,99 bij degrotewoonwinkel.nl
  degrotewoonwinkel.nl (€24,99)
 3. 3. Boska Tapas Fondue Nero

  #3 Beste kaasfonduepan van aardewerk voor 2 personen
  Boska Tapas Fondue Nero. Perfect voor 2 personen

  Perfect voor 2 personen

  Deze aardewerk kaasfonduepan is perfect voor een heerlijke avond met z'n tweeën. Door zijn compacte formaat hoef je niet veel kaas te gebruiken en is de kaas ook zo gesmolten.

  €18,98 bij foodworld-xl.nl
  foodworld-xl.nl (€18,98)
 4. 4. Boska Fondueset Super Cheesy

  #4 Mooiste aardewerk kaasfonduepan
  Boska Fondueset Super Cheesy. Kaas kaas en nog eens kaas

  Kaas kaas en nog eens kaas

  Deze aardewerk kaasfonduepan is niet alleen kwaliteit van Boska maar heeft ook nog eens een zeer speels design. Een echte blikvanger waarin je tot wel 875 gram kaas kunt smelten.

  €44,99 bij foodworld-xl.nl
  foodworld-xl.nl (€44,99)
 5. 5. Boska Tapas Fondueset Bianco

  #5 Goed alternatief kaasfonduepan
  Boska Tapas Fondueset Bianco. Mag in de vaatwasser

  Mag in de vaatwasser

  Schoonmaken van een kaasfonduepan is niet het makkelijkste klusje. Daarom is het exta fijn dat deze aardewerk pan wel in de vaatwasser mag. Perfect geschikt voor een romantische avond met z'n tweetjes.

  €18,98 bij foodworld-xl.nl
  foodworld-xl.nl (€18,98)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.

Gerelateerde reviews