Beste anti marter spray van 2023

Top 5 best geteste anti marter sprays volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 oktober 2023 @09:03

beste_anti_marter_spray

Jij bent op zoek naar de beste anti marter spray? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de anti marter spray van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 7 anti marter sprays uitgebreid getest en vergeleken. Na 9 uur onderzoek is Carlsson Anti Marter Spray als beste anti marter sprays uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste anti marter sprays van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een anti marter spray. Wist je bijvoorbeeld dat de beste anti marter spray zeer geschikt is voor het gebruik onder de motorkap? Lees snel verder…

#1 Beste anti marter spray
Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml. Zeer effectieve spray

Zeer effectieve spray

Deze anti marter spray is zeer geschikt voor het gebruik onder de motorkap. Bescherm met deze anti marter spray de kabels, draden en remslangen van jouw auto.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€13,40 bij bol.com
bol.com (€13,40)

Naar de top 5

Top 5 beste anti marter sprays van dit moment

Hoe komt deze top 5 anti marter sprays tot stand?

9 uur getest door experts Onze experts hebben 7 anti marter sprays uitvoerig getest en vergeleken.

7 anti marter sprays vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 3 anti marter sprays worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml

  #1 Beste anti marter spray auto
  Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml. Zeer effectieve spray

  Zeer effectieve spray

  Deze anti marter spray is zeer geschikt voor het gebruik onder de motorkap. Bescherm met deze anti marter spray de kabels, draden en remslangen van jouw auto.

  €13,40 bij bol.com
  bol.com (€13,40)
 2. 2. Mustolet Protect Spray 150 ml

  #2 Meest krachtige anti marter spray
  Mustolet Protect Spray 150 ml. Op basis van geur

  Op basis van geur

  Spray deze anti marter spray op plaatsen waar de motor niet het warmst wordt. Zo blijft de geur langer hangen en is het effect het grootst. 1x per maand herhalen wordt aanbevolen om marters op afstand te houden.

 3. 3. Motip anti-marterspray – 500 ml.

  #3 Goed alternatief anti marter spray
  Motip anti-marterspray – 500 ml.. Kleverige beschermlaag

  Kleverige beschermlaag

  Deze Motip anti marter spray brengt een beschermlaag aan op kabels en draden en kan zelfs worden aangebracht op bewegende delen. Deze anti marter spray is bestand tegen weersinvloeden.

  €16,95 bij ab-marineservice.com
  ab-marineservice.com (€16,95)
 4. 4. Mustolet Protect Spray – Anti-Marterspray

  #4 Beste allround anti marter spray
  Mustolet Protect Spray – Anti-Marterspray. Ook geschikt voor dierenhokken

  Ook geschikt voor dierenhokken

  Deze anti marter spray werkt op basis van geur en is daarmee ook zeer geschikt om marters weg te houden bij uw knaagdieren of kippen. Elke maand herhalen wordt aanbevolen.

 5. 5. BSI – Snelwerkende spray om marters te verjagen

  #5 Goedkoop alternatief allround anti marter spray
  BSI – Snelwerkende spray om marters te verjagen. Overal te gebruiken

  Overal te gebruiken

  Deze anti marter spray kun je overal gebruiken, onder motorkap maar ook in schuren of hokken van huisdieren. Herhaal het sprayen elke maand voor een zo optimaal mogelijke werking.

  €13,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€13,95)

Waar vind je een goede anti marterspray?

Je bent op zoek naar de beste anti marterspray, omdat je erg veel last hebt van marters. Ze maken je kippen dood en klimmen onder je motorkap en knagen daar kabels door. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Waar kan je een dergelijke spray kopen? Je kunt wel wat hulp gebruiken bij je zoektocht. Hieronder kom je meer te weten over marters en de bestrijding ervan. Natuurlijk kom je ook alles te weten over de beste anti marterspray.

Hoe herken je een marter?

Een marter is een lang en dun zoogdier met een staart. Het roofdiertje wordt maximaal een halve meter lang en heeft meestal een bruine vacht. De bekendste soorten die in Nederland voorkomen zijn de steenmarter en de boommarter. De marter die voor de meeste overlast zorgt is de steenmarter. Dit is een beschermde diersoort en je mag hem dus niet zomaar bestrijden. Er bestaan goede anti martersprays die de marters op afstand houden. Marters zoeken beschutte plekjes en die vinden ze vaak in je schuur of op je zolder. Ook kruipen ze wel eens in je motorkap. Ze maken veel geluid en ook zorgen ze voor onhygiënische situaties. Ze verzamelen namelijk hun prooien en hun behoefte op een plek. Die plek gaat behoorlijk stinken na een tijdje. Je wilt dus zo snel mogelijk en op de beste manier van deze beesten afkomen

Met deze tips voorkom je overlast van marters in je auto

Marters hebben het vaak voorzien op auto’s. Zij zien een auto en zeker de motorkap als een fijne plek om zich te verstoppen. Het is een beschutte en warme plek. Voor jou is dit echter zeer onhandig. Je auto wordt vies en kan beschadigd raken door de aanwezigheid van marters. Hier volgen enkele tips in de strijd tegen marters in je auto. Naast het gebruiken van de beste anti marterspray zijn er nog andere bruikbare tips.

beste_anti_marter_spray_01

Tip 1: Maak gebruik van techniek om marters te verjagen

Een van de beste manieren om marters af te schrikken en te voorkomen dat ze zich in je auto vestigen, is het aanbrengen van een apparaat dat zorgt voor een stroomstoot. Zodra de marter onder de kap kruipt krijgt hij een schok. Hij zal maken dat hij wegkomt. Bevestig dit apparaat nooit op een plek waar de motor heet wordt. Dit kan zeer gevaarlijk zijn. Nog een andere manier is een apparaatje dat hoge tonen uitzendt. Marters kunnen dit hoge geluid niet verdragen en zullen zich niet meer thuis voelen in je auto. Ook hiervoor geldt dat je het op een veilige plek vastmaakt. Soms raken marters na een tijdje gewend aan het geluid en is deze methode helaas niet meer zo effectief.

Tip 2: Maak goed schoon onder je motorkap

Dit is meer een tip om extra overlast te voorkomen. Als er een marter onder de kap heeft gezeten laat deze zijn geur achter. Uitwerpselen en stukjes vacht vormen een sterke bron van geurtjes. Deze geuren zullen helaas nieuwe marters aantrekken. Als je een marter dus hebt verjaagd uit je auto met bijvoorbeeld een van de beste anti martersprays, dan moet je je auto meteen daarna goed schoonmaken. Alle geurtjes van de marter verdwijnen op die manier en zo worden er geen nieuwe marters naar je auto gelokt.

Tip 3: Zet je auto altijd binnen in een afgesloten ruimte

Een parkeergarage waar meerdere auto’s staan geparkeerd is niet geschikt om te voorkomen dat er marters in je auto gaan zitten. Je hebt echt een garage nodig die helemaal afgesloten kan worden. Als je de mogelijkheid hebt moet je bij je huis dus een garagedeur laten installeren die je helemaal dicht kan doen. Dit werkt echt het beste, want de marter kan nergens meer doorheen glippen en kan dus ook niet meer bij je auto komen. Die luxe heeft natuurlijk niet iedereen. Marters komen vooral voor in landelijke gebieden en minder in de stad. Zorg voor een solide en goed afgesloten schuur of garage als je op een boerderij woont. Daar kan je je auto dan veilig parkeren zonder dat er marters op af komen.

Tip 4: Gebruik de beste anti marterspray

Een van de beste manieren om marters te verjagen is een anti marterspray. Deze is speciaal ontwikkeld om marters weg te houden. De spray is niet giftig. Een giftige spray zou natuurlijk ook heel goed werken, maar deze is verboden omdat marters een beschermde soort zijn. De spray die wel is toegestaan is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten. De anti marterspray verspreidt een geur die ruikt naar dieren waar marters bang voor zijn. Dit zijn onder andere vossen, roofvogels en honden. Zodra de marter deze geuren ruikt denkt hij wel twee keer na voordat hij die plek zal bezoeken. Je kan deze spray dus heel goed inzetten om onder je motorkap te spuiten. Zo voorkom je dat er een marter onder gaat zitten.

beste_anti_marter_spray_02

Tip 5: Vraag een professional om hulp

Er zijn dus behoorlijk wat methodes waarmee je als particulier zelf de marters kunt verjagen. Toch zijn deze methodes vaak niet voldoende. Zeker niet als je overlast ervaart van meerdere marters. In dat geval is het het beste om de hulp van een externe firma in te schakelen. Deze professionals zijn het gewend om met ongedierte te werken en weten hoe je veilig van marters afkomt. Ze werken binnen de regels en laten de dieren leven. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat jij geen last meer van ze hebt.

Alternatieve methodes om een marter te verjagen

Je hoeft niet altijd gebruik te maken van een professioneel bedrijf. Ook hoef je niet altijd naar een anti marterspray te grijpen. Er zijn andere methodes die werken bij het op afstand houden van marters. Ze zijn goedkoop en makkelijk inzetbaar. Hieronder volgen een paar van de beste alternatieve manieren in de strijd tegen marters.

Zet huishoudelijke middelen in

Een marter wordt afgeschrikt door de geur van de beste anti marterspray, omdat deze geuren van zijn natuurlijk vijanden bevat. Er zijn echter nog meer geuren waar een marter niet dol op is. Deze geuren heb je vaak al gewoon in huis. Het is dus heel simpel om ze te gebruiken. Ze zijn behoorlijk effectief om marters te verjagen. Denk hierbij aan chloor, citrus, mottenballen en ammonia. Deze geuren kan je ook inzetten tegen allerlei andere ongedierte. Het zijn dus multifunctionele stoffen die je van een hoop ellende afhelpen. Maak zelf een spray die een of meerdere van deze geuren bevat of zet bakjes neer in je garage of schuur. Ook op zolder kan je bijvoorbeeld mottenballen neerleggen om marters te verjagen. 

Bescherm je kippen

Marters eten graag kleine diertjes en ze houden onder meer heel erg van kuikentjes. Ook eieren vinden ze erg lekker. Als je dus kippen houdt moet je extra beducht zijn op marters. Marters zijn smalle dieren die zich als de beste in allerlei bochten kunnen wringen. Ze weten vaak manieren te vinden om een kippenren binnen te komen. Kies dus voor zeer fijn kippengaas met kleine openingen. Ook de bovenkant van de ren moet helemaal afgesloten zijn. In avond moet je de kippen in een dicht slaapgedeelte zetten zodat ze veilig zijn.

Maak zelf een marterverjager

Het is vrij makkelijk om zelf een anti marter geurverspreider te knutselen. Je hebt een bakje of zakje nodig dat je ergens in een hoek van je schuur ophangt of neerzet. Het ligt er helemaal aan wat jij makkelijker vindt. Het bakje vul je met ingrediënten waar de marter niet van houdt. Dit kunnen mottenballen zijn of chloor. Ook kan je gebruik maken van de inhoud van een anti marterspray. De geuren die hierin zitten werken het beste om marters te verjagen. Door ze in je eigen gemaakte marterverjager te plaatsen zal deze zeer effectief werken.

Koop de beste anti marterspray met deze drie tips

Wil je liever geen duur extern bedrijf inhuren? Koop dan de beste anti marterspray. Deze hoeft helemaal niet duur te zijn en is niet moeilijk om te gebruiken. Je sprayt eenvoudig in de richting van de marter of je behandeld de plekken waarvan je vreest dat er marters komen preventief in. Je auto, je schuur en je zolder zullen door het gebruik van de spray verlost zijn van marters. Met deze drie tips ben je verzekerd van de meest effectieve anti marterspray

Tip 1: Let op de ingrediënten

Lees altijd goed het etiket van de anti marterspray door. De werkende bestanddelen mogen niet giftig zijn. Je wilt de marter afschrikken en niet doden. Bovendien is dit illegaal en dus strafbaar. Niet alle sprays zijn even goed. Je moet dus echt even de tijd nemen om te kijken wat er nou eigenlijk allemaal inzit. Het beste is de spray die geuren verspreidt van de natuurlijke vijanden van de marter. Het beestje zal doodsbang worden en niet meer durven op de plekken waar jij de spray hebt gebruikt. Let dus op geuren van de vos, de lynx, roofvogels en honden. Met deze geuren in je anti marterspray zit je helemaal goed.  

Tip 2: Voorkom schade door marters

Door de beste anti marterspray in te zetten voorkom je een hoop ellende. Gebruik de spray op de juiste plekken. Marters zijn dol op warme en beschutte plekken. Hieronder vallen je zolder, je auto en vaak ook je schuur. Bescherm ook je kippenhok met de spray. Als je hem eenmaal hebt gebruikt blijft de spray een paar maanden zijn geur afgeven. Het is dus een van de beste methodes om marters langere tijd weg te houden. Na een flinke regenbui zal je de spray wel nog een keer moeten gebruiken, omdat de meeste geurtjes dan zijn weggespoeld. Door regelmatig te sprayen voorkom je schade aan je auto en ben je ook verlost van de vieze geuren die marters verspreiden.

Tip 3: Gebruik een spray die lang meegaat

Je kan een anti marterspray in diverse formaten kopen. Kies altijd een spray met een inhoud die past bij het formaat van jouw marter probleem. Heb je maar een marter die zich in je schuur ophoudt? Dan kun je volstaan met een kleinere spray die je als het goed is maar een paar keer in hoeft te zetten. Een anti marterspray werkt tenslotte als de beste om marters te verjagen. Heb je meerdere marters en zitten ze bijvoorbeeld ook in je huis? Dan is het aan te raden om een grote spray te kopen die je over de duur van meerdere maanden in kan zetten. Een probleem met marters is namelijk niet zomaar opgelost. Er gaan vaak wel meerdere weken of zelfs maanden overheen voordat je de marters het beste hebt kunnen verjagen.

Hoe kom je erachter of je last hebt van marters?

De aanwezigheid van marters in en rondom je huis is zichtbaar door een aantal zaken. Naast zichtbaar is het vooral heel goed ruikbaar. Een marter verzameld namelijk prooien op de plek die hij heeft uitgekozen op bijvoorbeeld jouw zolder. Ook doet hij daar zijn behoeftes. Vooral de urine van de marter heeft een zeer scherp en onaangename geur. Verder kan je zien dat je met een marter te maken hebt, omdat er van alles kapot is gemaakt. Bij je auto worden kabels stukgebeten. In je huis of schuur kruipen ze door gaten en maken deze groter door te knabbelen. Gebruik in dit geval heel fijn kippengaas om alle hoeken en gaten dicht te maken. Voor je auto zal je helaas naar een monteur moeten om de schade te laten maken. Om verdere overlast te voorkomen gebruik je de beste anti marterspray.

Veelgestelde vragen over de beste anti marterspray

Wat kost de beste anti marterspray?

De prijs van een anti marterspray ligt niet vast. Het ligt aan het merk, de inhoud en de ingrediënten die er zijn gebruikt. Er spelen kortom nogal wat factoren een rol bij de prijsbepaling. Een grote fles kost uiteraard meer dan een kleiner formaat. Een spray tegen marters werkt altijd op basis van milieuvriendelijke stoffen, omdat marters niet met gif bestreden mogen worden. Dit maakt dat de spray niet belastend is voor het milieu en duurzaam is in gebruik. Voor een goede anti marterspray betaal je rond de tien euro, maar de prijs kan zeker oplopen tot een euro of dertig. Als een spray niet meer voldoende werkt kun je ook een bedrijf bellen dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding. Dit kost uiteraard een hoop meer dan een anti marterspray.

Waar koop je de beste anti marterspray?

Bij de aankoop van verschillende producten heb je tegenwoordig de keuze uit online kopen of kopen in een fysieke winkel. Dit geldt uiteraard ook voor de aankoop van een anti marterspray. Online kan je terecht voor een groot aanbod aan anti martersprays. Door online te zoeken heb je het gemak om verschillende winkels snel met elkaar te vergelijken. Je filtert op prijs en ingrediënten. Het is heel makkelijk om alle facetten van de beste sprays naast elkaar te zetten. In een gewone fysieke winkels, zoals een bouwmarkt, kun je ook prima de beste anti martersprays kopen. Je kan de sprays even vasthouden en zelfs testen. Verder kan je een praatje maken met het personeel van de winkel en hen vragen om tips bij het gebruik van de spray. De ene persoon shopt liever online, de ander geeft de voorkeur aan een echte winkel. Bepaal voor jezelf wat het beste bij jou past.

Wat is een goede anti marterspray?

Een goede marterspray is natuurlijk een effectieve spray. Bij ongedierte is het vaak zo dat gif het meest effectieve middel is. Bij marters kun je echter geen gif inzetten. Dit is ten strengste verboden omdat de dieren beschermd zijn. Je moet dus gebruik maken van een anti marterspray die werkt met natuurlijke bestanddelen. Dit zijn bestanddelen die de marter afschrikken en verjagen. De beste spray bevat daarom geuren die er in de natuur ook voor zorgen dat de marter bang wordt. Dit zijn geuren van dieren die op de marter jagen, zoals vossen en grote roofvogels. Ga dus op zoek naar een spray die deze geuren bevat. Dan heb je sowieso een goede anti marterspray te pakken.

Wat zijn de beste alternatieven om marters te verjagen?

Huur een extern bedrijf in om de marters te verjagen. Dit is toch de beste methode om definitief van de overlast van marters af te zijn. Deze methode is echter vele malen duren dan een goede anti marterspray. Verder zijn er apparaatjes op de markt die marters afschrikken. Je hebt toestellen die werken met super hoge tonen. De marters worden helemaal gek van dit geluid. Je kan zo’n apparaatje onder je motorkap plaatsen of ophangen in je schuur. Een ander technisch middel is een apparaat dat stroomschokjes geeft. Zodra de marter dit apparaat aanraakt schiet er een schok door zijn lichaam. Het beestje zal hiervan schrikken en snel wegrennen. Beide toestellen zijn behoorlijk aan de prijs en niet altijd even effectief. De marter kan bijvoorbeeld wennen aan de hoge toon. Een anti marterspray is toch vaak de beste methode als je snel en zo goedkoop mogelijk van de marters af wilt zijn.

Nogmaals onze top 5 beste anti marter spray op een rijtje

 1. 1. Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml

  #1 Beste anti marter spray auto
  Carlson Kabelbescherming Anti-Marter 500 ml. Zeer effectieve spray

  Zeer effectieve spray

  Deze anti marter spray is zeer geschikt voor het gebruik onder de motorkap. Bescherm met deze anti marter spray de kabels, draden en remslangen van jouw auto.

  €13,40 bij bol.com
  bol.com (€13,40)
 2. 2. Mustolet Protect Spray 150 ml

  #2 Meest krachtige anti marter spray
  Mustolet Protect Spray 150 ml. Op basis van geur

  Op basis van geur

  Spray deze anti marter spray op plaatsen waar de motor niet het warmst wordt. Zo blijft de geur langer hangen en is het effect het grootst. 1x per maand herhalen wordt aanbevolen om marters op afstand te houden.

 3. 3. Motip anti-marterspray – 500 ml.

  #3 Goed alternatief anti marter spray
  Motip anti-marterspray – 500 ml.. Kleverige beschermlaag

  Kleverige beschermlaag

  Deze Motip anti marter spray brengt een beschermlaag aan op kabels en draden en kan zelfs worden aangebracht op bewegende delen. Deze anti marter spray is bestand tegen weersinvloeden.

  €16,95 bij ab-marineservice.com
  ab-marineservice.com (€16,95)
 4. 4. Mustolet Protect Spray – Anti-Marterspray

  #4 Beste allround anti marter spray
  Mustolet Protect Spray – Anti-Marterspray. Ook geschikt voor dierenhokken

  Ook geschikt voor dierenhokken

  Deze anti marter spray werkt op basis van geur en is daarmee ook zeer geschikt om marters weg te houden bij uw knaagdieren of kippen. Elke maand herhalen wordt aanbevolen.

 5. 5. BSI – Snelwerkende spray om marters te verjagen

  #5 Goedkoop alternatief allround anti marter spray
  BSI – Snelwerkende spray om marters te verjagen. Overal te gebruiken

  Overal te gebruiken

  Deze anti marter spray kun je overal gebruiken, onder motorkap maar ook in schuren of hokken van huisdieren. Herhaal het sprayen elke maand voor een zo optimaal mogelijke werking.

  €13,95 bij deoosteindeonline.nl
  deoosteindeonline.nl (€13,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.