Beste basketbalbord van 2023

Top 5 best geteste basketbalborden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 5 januari 2023 @06:38

beste_basketbalbord_01

Jij bent op zoek naar het beste basketbalbord? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het basketbalbord van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 14 basketbalborden uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Pegasi basketbalbord classic als beste basketbalbord uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste basketbalborden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een basketbalbord. Wist je bijvoorbeeld dat het beste basketbalbord uitermate sterk aanvoelt? Lees snel verder…

#1 Beste basketbalbord
Pegasi basketbalbord Classic 110x75cm. Kwaliteit voor thuis

Kwaliteit voor thuis

Een echt stevig basketbalbord gemaakt van breek- en weersbestendigkunststof. De ring is gemonteerd met veren zodat de klappen worden opgevangen. Wordt geleverd inclusief muurbevestiging.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€119 bij bol.com
bol.com (€119,00)

Naar de top 5

Top 5 beste basketbalborden van dit moment

Hoe komt deze top 5 basketbalborden tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 14 basketbalborden uitvoerig getest en vergeleken.

14 basketbalborden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 basketbalbord worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Pegasi basketbalbord Classic 110x75cm

  #1 Beste basketbalbord
  Pegasi basketbalbord Classic 110x75cm. Kwaliteit voor thuis

  Kwaliteit voor thuis

  Een echt stevig basketbalbord gemaakt van breek- en weersbestendigkunststof. De ring is gemonteerd met veren zodat de klappen worden opgevangen. Wordt geleverd inclusief muurbevestiging.

  €119 bij bol.com
  bol.com (€119,00)
 2. 2. SKLZ Basketbalbord – Zwart / Transparant 

  #2 Beste koop basketbalbord
  SKLZ Basketbalbord – Zwart / Transparant . Kwaliteit voor binnen

  Kwaliteit voor binnen

  Klein maar krachtig, dit basketbalbord heeft de kwaliteit van een professioneel basketbalbord en is zeer eenvoudig te bevestigen. Je krijgt een mini basketbal van schuim meegeleverd.

  €30,95 bij bol.com
  bol.com (€30,95)
 3. 3. Pegasi Mini Basketbalbord Deur – 45x30cm

  #3 Best beoordeelde basketbalbord
  Pegasi Mini Basketbalbord Deur – 45x30cm. Met bal en pomp

  Met bal en pomp

  Direct thuis een potje ballen. De bevestiging is eenvoudig door de deurbeugels. De ring heeft een veer is daarmee uitermate schokbestendig. Het net is van duurzaam nylon gemaakt.

  €36,90 bij bol.com
  bol.com (€36,90)
 4. 4. Pegasi basketbalbord 008 122x82cm

  #4 Beste professionele kwaliteit basketbalbord
  Pegasi basketbalbord 008 122x82cm. Direct monteren en spelen

  Direct monteren en spelen

  Dit basketbalbord is perfect geschikt voor de veeleisende thuis basketballer. De krachtige veren dragen bij aan de schokbelasting. Het bord voelt zeer sterk aan.

  €149 bij blokker.nl
  blokker.nl (€149,00)
 5. 5. Pegasi basketbalbord Fun 82 x 58 cm

  #5 Beste basketbalbord voor kinderen
  Pegasi basketbalbord Fun 82 x 58 cm. Hoogwaardige kwaliteit

  Hoogwaardige kwaliteit

  Perfect voor de kinderen, een medium size basketbalbord maar wel met de bouw van een kwaliteitsbord. Het materiaal is breek- en weersbestendig en voelt zeer solide aan.

  €65,95 bij bol.com
  bol.com (€65,95)

Beste basketbalbord kopen; lekker basketballen, alleen of met vrienden!

Je bent gek op (bal)sporten. In het bijzonder basketballen vind je leuk. Je wilt dan ook graag thuis of misschien ook wel op kantoor kunnen basketballen. Je bent dan ook op zoek naar een basketbalbord, een basketbalbord buiten, of misschien wel een basketbalbord voor binnen! Het kan allebei.

Wat is het basketbalbord beste koop van dit moment?

Je wilt een basketbalbord kopen. Een basketbalbord outdoor, een basketbalbord voor buiten dus, of een basketbalbord voor een binnenlocatie. In ieder geval wil jij lekker kunnen basketballen op de door jou bedachte locatie, dit alles door middel van het aanschaffen van een basketbalbord. 

We helpen je dan ook graag bij de zoektocht naar het voor jou beste basketbalbord. Leuk dat je meeleest!

Beste basketbalbord kopen, je leest er hier alles over!

Een basketbalbord is een bord met een basketbalring (en vaak ook net) eraan. Een basketbalbord kun ophangen en hangt boven de basket (de ring en het net). Je kunt een basketbalbord op verschillende plekken bevestigen, als je maar de ruimte hebt om te kunnen gooien, dribbelen en rennen natuurlijk. De hoogte van en basketbalbord verschilt. Deze hoogtes variëren van 1 meter tot ongeveer 3 meter. 

Ook voor wat betreft het kopen van een basketbalbord zijn er verschillende keuzes te maken.

Het beste basketbalbord, daar gaan we het in deze koopgids over hebben. Het basketbalbord outdoor of misschien wel indoor die voor jou het beste is, is niet perse degene met de beste reviews. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een basketbalbord beste getest.

Een basketbalbord die voldoet aan jouw specifieke wensen, dat is het beste basketbalbord voor jou. Voor jou persoonlijk dus. En daar gaat het uiteindelijk om. Een basketbalbord naar jouw wens.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste basketbalbord kan kopen. Of dat nou een basketbalbord met de beste reviews is, of een basketbalbord expliciet voor buiten gebruik.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is het beste basketbalbord’? We bespreken het beste basketbalbord in zijn algemeen, het basketbalbord die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkoop basketbalbord te zijn of een basketbalbord aanbieding, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Wordt daardoor een basketbalbord beste koop genoemd. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een basketbalbord outdoor of indoor gaat kopen.

beste_basketbalbord_02

Het beste basketbalbord, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste basketbalborden voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar een voor jou beste basketbalbord te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de keuze die er is.

Uiteindelijk is en blijft het belangrijk te bedenken wat jouw wensen zijn voor wat betreft een basketbalbord. Wil jij een basketbalbord outdoor aanschaffen? Of misschien een basketbalbord niet voor buitengebruik, maar om binnen te basketballen? Ga je voor een basketbalbord die goedkoop is? Of wil je een basketbalbord kopen met veel goede reviews?

Misschien ben je op zoek naar een basketbalbord voor jezelf, of een basketbalbord voor je zoon, dochter, neefje of nichtje. Ben je dus op zoek naar een basketbalbord en hoogte geschikt voor kinderen.Het kan allemaal natuurlijk!

Want hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welk basketbalbord jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel keuze. En juist dat gegeven maakt filteren en kiezen niet altijd makkelijker. 

​In de volgende alinea vertellen we je wat uitgebreider over de verschillen in basketbalborden en de mogelijkheden en keuzes die er te maken zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van het voor jou beste basketbalbord.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een basketbalbord?

Wanneer jij een basketbalbord wilt kopen en je bent zoekende naar informatie, onder andere middels het checken van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes en opties, welke mogelijkheden er zijn.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht en de uitkomst, het vinden van het beste basketbalbord, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een basketbalbord precies?

Feitelijk is een basketbalbord niet anders dan een bord van plastic, kunststof, hout, of overig materiaal die je op kan hangen, met op het bord mogelijkheid tot het monteren van een basketbalring en net. Door de combinatie van deze spullen ontstaat de mogelijkheid tot een potje basketbal. Het lijkt simpel, en dat is het ook! 

Op een basketbalbord staat over het algemeen een vierkant getekend/ afgedrukt. Wanneer je met de basketbal op deze vierkant mikt, valt de bal als het goed is, in de basket die onder het vierkant hangt. Ennn, gescoord!!

Afmetingen van een basketbalbord

De afmetingen van een basketbalbord kunnen per individueel basketbalbord verschillen. Bij het kopen van een basketbalbord zul je dit vast ook ervaren. Want niet alle basketbalborden hebben officiële afmetingen. Afhankelijk van de ruimte die jij hebt en wie er gebruik gaat maken van het basketbalbord, zul jij zelf een beste keuze kunnen maken voor wat betreft afmetingen. In zowel hoogte als breedte dus.

De officiële afmetingen van een basketbalbord zijn 1 meter en 5 centimeter hoog en 1 meter en 80 centimeter breed. Op het bord boven de basket is een rechthoek getekend (over het algemeen) en de officiële afmetingen van deze rechthoek zijn 45 centimeter hoog en 59 centimeter breed.

De officiële hoogte van een basket bij wedstrijden is 2,60 meter voor de jeugd en 3,05 meter voor volwassenen. Het is handig om bij je besluitvorming voor wat betreft de beste koop basketbalbord in je achterhoofd te houden of er veelal door volwassenen gebasketbald gaat worden, of vooral door kinderen/ jeugd. Dit dus mede in verband met deze hoogte.

beste_basketbalbord_03

Basketbalbord buiten of binnen

Voordat je een basketbalbord gaat kopen is het handig om te bedenken waar je deze op wilt hangen. Uiteraard op een plek waar er daadwerkelijk de ruimte is om te basketballen. Want voor een potje basketbal of worpen oefenen, heb je nou eenmaal de ruimte nodig. Maar wil jij een basketbalbord voor gebruik buiten of een basketbalbord voor gebruik binnen?

Bij de keuze voor wat betreft materiaal is het verstandig om bovenstaande binnen of buiten gebruik vraag helder te hebben. Want wanneer je op zoek bent naar een basketbalbord outdoor, dan is het best noodzakelijk bijvoorbeeld dat het materiaal van je basketbalbord weerbestendig is. Prima een beetje (veel) regen en (vries)kou kan handelen.. Want Nederland is qua weertype nou eenmaal van alle markten thuis.

Accessoires, wel of niet?

Een basketbalbord, die wordt bijna nooit alleen geleverd. Maar soms ook wel. Let dus goed op en lees de specificaties die omschrijven wat er allemaal bij een basketbalbord geleverd wordt. Over het algemeen zal bij een basketbalbord ‘buiten’, maar ook bij een basketbalbord voor binnen gebruik, een basketbalring en ook net worden geleverd. Maar opgelet, dit is dus niet altijd het geval. 

Soms worden er naast een basketbalbord, een basketbalring en net, ook nog andere accessoires meegeleverd. Bijvoorbeeld een basketbal zelf en ook een pomp. Superhandig, wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een basketbal.

Wat kost een basketbalbord?

Een basketbalbord kopen, je kunt het in deze in principe zo duur maken als je zelf wilt. De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de verschillende basketbalborden die er op de markt te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien.

Of een beste basketbalbord ook ‘goed’ en passend is voor jou, hangt niet perse samen met het hoogste prijskaartje. Lees daarom ook altijd basketbalbord reviews. Het is daarbij nuttig om vooraf te bepalen wat eigen wensen zijn én wat je budget is. 

Prijs zegt dus overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkoop basketbalbord kan voor jou wel het beste basketbalbord zijn. Maar feit is, vaak krijg je ook bij een basketbalbord, voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’ kwaliteit en degelijkheid!

Veelgestelde vragen over een basketbalbord

Wat is het beste basketbalbord?

Een basketbalbord beste koop, dat is niet één type model of merk. Het basketbalbord die voor jou tevens een beste basketbalbord is, is een persoonsgebonden keuze. Een goede/ beste basketbalbord is volgens ons in ieder geval een basketbalbord die tegen een stootje kan, stevig is en van een degelijke kwaliteit. Gebruiksvriendelijk ook, makkelijk te monteren en op te hangen.

Hoe groot is een basketbalbord?

De grootte van een basketbalbord kan verschillen. De afmetingen wisselen dan ook nog wel eens per individueel basketbalbord. Officieel is een basketbalbord echter 1 meter en 5 centimeter hoog en 1 meter en 80 centimeter breed. Op het bord boven de basket staat vaak een rechthoek en deze officiële afmetingen zijn 45 centimeter hoog en 59 centimeter breed.

Hoe hoog moet een basketbalbord hangen?

In deze heb je geheel de vrije hand. Je kunt een basketbalbord zo hoog en zo laag hangen als je zelf wilt en past. In deze is er geen goed of fout. De officiële hoogte van een basket bij wedstrijden is echter 2,60 meter voor de jeugd en 3,05 meter voor volwassenen.

Hoeveel kost een basketbalbord?

De kosten van een basketbalbord verschillen. Dat laat deze koopgids en de top 5 in deze koopgids ook wel zien. De prijzen variëren van rond de 20 euro tot basketbalborden van rond de 400 euro. De gemiddelde prijs van een degelijk basketbalbord is ongeveer 80 á 100 euro.

Waar kan ik het beste een basketbalbord ophangen?

Je kunt een basketbalbord buiten ophangen, maar ook binnen. Afhankelijk van de ruimte die er (beschikbaar) is. Een basketbalbord kun je sowieso het beste op een plek hangen waar er ruimte is. Want ruimte heb je sowieso nodig bij het basketbalspel. Het dribbelen, rennen en gooien van de basketbal. Waar jij het basketbalbord het beste kunt ophangen, dat kun je dan ook zelf het beste bepalen.

Beste basketbalbord, de eindconclusie

Een beste basketbalbord kopen, een basketbalbord outdoor of eentje voor indoor gebruik.

Bij het zoeken naar een basketbalbord buiten of voor binnengebruik, zijn er sowieso 3 zaken waar je op moet letten alvorens definitieve aanschaf. We lichten de belangrijkste aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

De grootte en hoogte

We gaven het al eerder in deze koopgids aan, de grootte en ook de hoogte van een basketbalbord kan verschillen. Bij het kopen van een basketbalbord zul je dit gegeven ook zeker tegen komen. Want niet alle basketbalborden hebben officiële afmetingen. Afhankelijk van de ruimte die jij hebt en wie er gebruik gaat maken van het basketbalbord, zul jij zelf een beste keuze kunnen maken voor wat betreft een passende grootte en hoogte.

De officiële afmetingen van een basketbalbord zijn 1 meter en 5 centimeter hoog en 1 meter en 80 centimeter breed. Op het bord boven de basket is een rechthoek getekend (over het algemeen) en de officiële afmetingen van deze rechthoek zijn 45 centimeter hoog en 59 centimeter breed.

Voor wat betreft de hoogte van een basketbalbord; de officiële hoogte van een basket bij wedstrijden is 2,60 meter voor de jeugd en 3,05 meter voor volwassenen. Het is handig om bij je besluitvorming voor wat betreft de beste koop basketbalbord in je achterhoofd te houden of er veelal door volwassenen gebasketbald gaat worden, of vooral door kinderen/ jeugd. Dit dus mede in verband met de hoogte.

Basketbalbord outdoor of indoor

Voordat je een basketbalbord gaat kopen is het handig om te bedenken waar je deze op wilt hangen. Uiteraard op een plek waar er daadwerkelijk de ruimte is om te basketballen. Want voor een potje basketbal of worpen oefenen, heb je nou eenmaal de ruimte nodig. Maar wil jij een basketbalbord voor gebruik buiten of een basketbalbord voor gebruik binnen?

Bij de keuze voor wat betreft materiaal is het verstandig om de ‘binnen of buiten’ vraag helder te hebben. Want wanneer je op zoek bent naar een basketbalbord outdoor, dan is het best noodzakelijk bijvoorbeeld dat het materiaal van je basketbalbord weerbestendig is. Prima een beetje (veel) regen en (vries)kou kan handelen.. Want tja, in Nederland brengt elk buitenseizoen qua sporten en het weer zijn eigen uitdagingen. Dit geldt tevens voor de bijbehorende sport attributen..

Accessoires

Een basketbalbord, die wordt bijna nooit alleen geleverd. Maar soms ook wel. Let dus goed op en lees de specificaties die omschrijven wat er allemaal bij een basketbalbord geleverd wordt. Over het algemeen zal bij een basketbalbord ‘buiten’, maar ook bij een basketbalbord voor binnen gebruik, een basketbalring en ook net worden geleverd. Maar opgelet, dit is dus niet altijd het geval. 

Soms worden er naast een basketbalbord, een basketbalring en net, ook nog andere accessoires meegeleverd. Bijvoorbeeld een basketbal zelf en ook een pomp. Superhandig, wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een basketbal. Want zonder basketbal een potje basketbal spelen of shoots oefenen, dat gaat best lastig.

Als laatste willen we toch nog even aanstippen dat het verstandig is om vooraf helder te hebben wie er gebruik gaat maken van het basketbalbord. Want dat is belangrijk onder andere voor wat betreft de kwaliteit van de ring. Bij het basketballen wordt er soms, of regelmatig aan de ring gehangen. De kwaliteit van de constructie en die van de ring is in deze essentieel. 

Een volwassen persoon die aan een basketbalbord en ring ‘hangt’, dat is vaak een gewicht van tussen de 80 en 100 kg. Dit kan niet elk basketbalbord standaard houden. Hiervoor is wel een degelijke constructie gewenst. We adviseren bij het ‘hangen’ van volwassenen aan een basketbalbord en ring dan ook sowieso een ring met veer. Deze veer ‘veert’ mee en zorgt voor flexibiliteit. Deze flexibiliteit zorgt vervolgens weer voor veiligheid en gaat het afknappen van een basketbalring tegen.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft een beste basketbalbord outdoor, indoor en in zijn algemeen, maar ook voor wat betreft een goed basketbalbord. Dit zodat jij het voor jouw beste basketbalbord kunt kopen!

We hebben je verder uitgelegd dat het basketbalbord (buiten of binnen) beste koop, niet perse het beste basketbalbord voor jou hoeft te zijn. Want meningen, ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen. Welk basketbalbord voor jou het allerbeste is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou zelf.

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes en plezier bij het vinden en kopen van het voor jouw beste basketbalbord en wensen je veel leuke, sportieve potjes basketbal toe!

Nogmaals onze top 5 beste basketbalborden op een rijtje:

 1. 1. Pegasi basketbalbord Classic 110x75cm

  #1 Beste basketbalbord
  Pegasi basketbalbord Classic 110x75cm. Kwaliteit voor thuis

  Kwaliteit voor thuis

  Een echt stevig basketbalbord gemaakt van breek- en weersbestendigkunststof. De ring is gemonteerd met veren zodat de klappen worden opgevangen. Wordt geleverd inclusief muurbevestiging.

  €119 bij bol.com
  bol.com (€119,00)
 2. 2. SKLZ Basketbalbord – Zwart / Transparant 

  #2 Beste koop basketbalbord
  SKLZ Basketbalbord – Zwart / Transparant . Kwaliteit voor binnen

  Kwaliteit voor binnen

  Klein maar krachtig, dit basketbalbord heeft de kwaliteit van een professioneel basketbalbord en is zeer eenvoudig te bevestigen. Je krijgt een mini basketbal van schuim meegeleverd.

  €30,95 bij bol.com
  bol.com (€30,95)
 3. 3. Pegasi Mini Basketbalbord Deur – 45x30cm

  #3 Best beoordeelde basketbalbord
  Pegasi Mini Basketbalbord Deur – 45x30cm. Met bal en pomp

  Met bal en pomp

  Direct thuis een potje ballen. De bevestiging is eenvoudig door de deurbeugels. De ring heeft een veer is daarmee uitermate schokbestendig. Het net is van duurzaam nylon gemaakt.

  €36,90 bij bol.com
  bol.com (€36,90)
 4. 4. Pegasi basketbalbord 008 122x82cm

  #4 Beste professionele kwaliteit basketbalbord
  Pegasi basketbalbord 008 122x82cm. Direct monteren en spelen

  Direct monteren en spelen

  Dit basketbalbord is perfect geschikt voor de veeleisende thuis basketballer. De krachtige veren dragen bij aan de schokbelasting. Het bord voelt zeer sterk aan.

  €149 bij blokker.nl
  blokker.nl (€149,00)
 5. 5. Pegasi basketbalbord Fun 82 x 58 cm

  #5 Beste basketbalbord voor kinderen
  Pegasi basketbalbord Fun 82 x 58 cm. Hoogwaardige kwaliteit

  Hoogwaardige kwaliteit

  Perfect voor de kinderen, een medium size basketbalbord maar wel met de bouw van een kwaliteitsbord. Het materiaal is breek- en weersbestendig en voelt zeer solide aan.

  €65,95 bij bol.com
  bol.com (€65,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.