Beste boktor bestrijdingsmiddel van 2023

Top 5 best geteste boktor bestrijdingsmiddelen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 15 februari 2023 @14:10

beste_boktor_bestrijdingsmiddel

Jij bent op zoek naar het beste boktor bestrijdingsmiddel? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de boktor bestrijdingsmiddel van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 12 boktor bestrijdingsmiddelen uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Perfacs Boktor bestrijdsingsmiddel als beste boktor bestrijdingsmiddel uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste boktor bestrijdingsmiddelen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een boktor bestrijdingsmiddel. Wist je bijvoorbeeld dat het beste boktor bestrijdingsmiddel ook werkzaam is tegen de houtworm? Lees snel verder…

#1 Beste boktor bestrijdingsmiddel
Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 20 Liter Tegen Boktorren. 10 jaar nawerking

10 jaar nawerking

Dit boktor bestrijdingsmiddel breng je eenvoudig aan met een spuit nadat je het hout stof en vuil vrij hebt gemaakt. Indien er toch nog boktorren tevoorschijn komen kun je de behandeling nogmaals herhalen tot de plaag weg is.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€199,95 bij bol.com
bol.com (€199,95)

Naar de top 5

Top 5 beste boktor bestrijdingsmiddelen van dit moment

Hoe komt deze top 5 boktor bestrijdingsmiddelen tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 12 boktor bestrijdingsmiddelen uitvoerig getest en vergeleken.

12 boktor bestrijdingsmiddelen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 20 Liter Tegen Boktorren

  #1 Beste boktor bestrijdingsmiddel
  Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 20 Liter Tegen Boktorren. 10 jaar nawerking

  10 jaar nawerking

  Dit boktor bestrijdingsmiddel breng je eenvoudig aan met een spuit nadat je het hout stof en vuil vrij hebt gemaakt. Indien er toch nog boktorren tevoorschijn komen kun je de behandeling nogmaals herhalen tot de plaag weg is.

  €199,95 bij bol.com
  bol.com (€199,95)
 2. 2. Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 1 Liter Tegen Boktorren

  #2 Beste koop boktor bestrijdingsmiddel
  Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 1 Liter Tegen Boktorren. Voor plaatselijke overlast

  Voor plaatselijke overlast

  Deze 1 liter fles boktor bestrijdingsmiddel werkt uitstekend, het is hetzelfde middel als onze nummer 1 maar in een kleinere verpakking. Hierdoor is deze zeer geschikt om te gebruiken bij kleine overlast.

  €24,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€24,95)
 3. 3. Embasol houtwormmiddel 5 liter – houtworm – boktor

  #3 Goed alternatief boktor bestrijdingsmiddel
  Embasol houtwormmiddel 5 liter – houtworm – boktor. Werkt tegen houtworm en boktor

  Werkt tegen houtworm en boktor

  Een goed en agressief middel dat ook werkt tegen de houtworm. Aanbrengen kan eenvoudig met een roller hoewel een drukspuit wordt aanbevolen.

  €41,50 bij bol.com
  bol.com (€41,50)
 4. 4. Xyladecor Houtwormverdelger BP 0.50 L

  #4 Langste nawerking boktor bestrijdingsmiddel
  Xyladecor Houtwormverdelger BP 0.50 L. Aanbrengen met de roller

  Aanbrengen met de roller

  Dit blik is genoeg voor 4m2 bestrijding van houtworm en boktorren. Maak de oppervlakte schoon en verwijder het boormeel en rollen maar. Het product heeft een zeer lange nawerking.

  €29,98 bij bol.com
  bol.com (€29,98)
 5. 5. Houtworm bestrijdingspakket – Embasol – 5 liter – 40m2

  #5 Compleet pakket boktor bestrijdingsmiddel
  Houtworm bestrijdingspakket – Embasol – 5 liter – 40m2. Compleet pakket tegen houtworm en boktor

  Compleet pakket tegen houtworm en boktor

  Direct de houtworm of boktor aanpakken met dit zeer complete pakket. Naast het bestrijdingsmiddel vind je ook een drukspuit, handschoenen en een gelaatsmasker in dit pakket.

  €189,95 bij bol.com
  bol.com (€189,95)

Op zoek naar een goed boktor bestrijdingsmiddel

Je hebt last van houtworm, ook wel boktor genoemd, en dus wil je graag het beste boktor bestrijdingsmiddel kopen. Waar begin je met je zoektocht? De boktor vreet je meubels aan en je moet dus zo snel mogelijk een oplossing vinden. Er zijn diverse methodes om dit vervelende beestje aan te pakken. Hier kom je alles te weten over de beste manieren om de boktor te lijf te gaan. Met deze tips weet je wat je moet doen.

Wat is een boktor?

Een boktor is een soort kevertje. Het is een insect met een zwart schild en hij is gemiddeld 2 centimeter lang. De boktor zelf is eigenlijk helemaal niet schadelijk. Het zijn de larven van deze kever die schade aan je meubels toebrengen. Ze eten namelijk hout en knabbelen graag gangetjes in stoelen, tafels en kasten. Als je goed luistert kan je ze zelf horen knagen! Vooral bij warme temperaturen zijn ze erg actief. Deze boktorlarven worden daarom ook wel houtwormen genoemd. Toch hebben veel mensen het over boktorren als ze de larven van deze kever bedoelen. In feite ben je dus niet op zoek naar een boktor bestrijdingsmiddel, maar naar het beste bestrijdingsmiddel tegen boktorlarven.

De huisboktor

Er is niet een soort boktor. Er bestaan diverse soorten boktorren die niet allemaal schadelijk zijn. Als je het hebt over de boktor met hout etende larven, dan heb je het over de huisboktor. Dit kevertje gaat op zoek naar warme plekken met voldoende hout. Vaak zijn dit helaas huizen. Ze kunnen hier een aangenaam plekje vinden om hun eitjes te leggen. Als de eitjes uitkomen kunnen de larven direct lekker smullen van jouw meubels. Heel fijn voor de larfjes, maar niet voor jou en je interieur. Ga daarom op zoek naar het beste boktor bestrijdingsmiddel om deze larven te doden. Wees op tijd! Anders moet je een groot deel van je meubels helaas weggooien. 

beste_boktor_bestrijding_01

Effectieve methodes om de boktor te bestrijden

Als je weet dat een bepaald meubelstuk vol larven van de boktor zit kan je dit meubelstuk nog redden. Dit doe je door het op de beste wijze te behandelen. Vaak heb je hiervoor een speciale firma nodig die ongedierte bestrijdt. In een afgesloten kamer wordt het betreffende meubelstuk aangepakt met boktor bestrijdingsmiddel. Dit kan met behulp van hitte gebeuren. Maar ook koude en een speciaal soort gas werken heel goed tegen boktor. Ze doden de larven zonder je meubels te beschadigen. Deze bestrijdingsmiddelen kunnen ingezet worden als je meubels nog niet te erg zijn aangevreten. Soms kun je beter een bepaald meubelstuk wegdoen om zo je overige meubilair te redden.

Vermijd boktor

Het liefst wil je natuurlijk helemaal geen boktor bestrijdingsmiddel in te hoeven zetten. Hoe komen deze beestjes eigenlijk in je huis en je meubels terecht? Je wilt hun komst het liefst verhinderen. Dit doe je door je meubels te behandelen met een speciale afdekkende laklaag. De boktor zal het dan niet meer aantrekkelijk vinden om eitjes op deze meubels te leggen. Zonder eitjes komen er ook geen larven. De laklaag dekt het hout helemaal af en daardoor is het onmogelijk voor de larven om zich er doorheen te eten. Het hout zal helemaal niet meer lekker smaken voor ze. Het lakken van je meubilair is een van de beste methodes als je boktorren weg wilt houden bij je kostbare tafels en stoelen. 

Schakel professionele hulp in

Er zijn best middelen te koop die je als particulier zelf in kan zetten om het beste van boktor af te komen. Houtworm is echter een hardnekkig probleem en vaak zijn de larven al zover bezig met het aantasten van je meubels dat je de strijd niet meer gaat winnen in je eentje. Je kunt diverse sprays en smeersels kopen als boktor bestrijdingsmiddel, maar dat is alleen nuttig in het beginstadium. Er zijn dan nog niet zoveel larven uitgekomen en het probleem is nog te overzien. Als de larven zich al verspreid hebben over meerdere meubels moet je professionals in gaan zetten. Zij werken met hele sterke giftige stoffen die je zelf niet mag gebruiken. Ze zijn te gevaarlijk, maar daarom wel zeer effectief en het beste om boktor helemaal uit te roeien. Na afloop van de behandeling is het zaak om je huis heel goed te laten luchten. 

beste_boktor_bestrijding_02

Pas op voor giftige stoffen

Het beste boktor bestrijdingsmiddel bevat insecticiden. Dit middel is bijzonder goed in het bestrijden van de boktor en zijn larven. Je moet wel rekening houden met het hoge giftige gehalte van dit type bestrijdingsmiddelen. De ruimte die je gaat behandelen moet helemaal afgesloten zijn. Nadat de behandeling met insecticiden heeft plaatsgevonden moet de kamer een aantal uur afgesloten zijn. Daarna moet alles heel lang gelucht worden. Eigenlijk mag je pas na een dag je huis of de behandelde ruimte weer betreden. Vooral voor huisdieren en kinderen geldt dat deze bestrijdingsmiddelen zeer schadelijk zijn. Wacht dus zo lang mogelijk met het terugkeren naar je huis. Het belangrijkste is goede ventilatie!

Alternatieve manieren om boktor te bestrijden

Je hoeft niet altijd naar gif te grijpen. Al is dit vaak wel de beste manier als je probleem met de boktor echt uit de hand is gelopen. In een eerder stadium zijn er echter nog genoeg alternatieve boktor bestrijdingsmiddelen. Deze zijn vaak een stuk duurzamer en beter voor het milieu. Hieronder vind je een aantal van de beste en ook onverwachte methodes in de strijd tegen de boktor. 

Bevries de larven

Als je last hebt van boktorlarven in kleine houten onderdelen dan kun je ze het beste een tijdje in de vriezer leggen. Een paar werken in de kou en je bent van de larven af. Dit kan uiteraard alleen met kleine houten voorwerpen. Het wordt lastig om een complete stoel in je vriezer te stoppen. Toch kan je ook voor grotere meubels kou inzetten in de strijd tegen de boktor. Je schakelt hiervoor een specialist in. Je brengt je meubels naar ze toe en in een speciale afgesloten ruimte kunnen ze je meubilair behandelen met kou. Dit soort bedrijven zetten ook vaak hitte in of bijvoorbeeld gas of stikstof. Het is echt niet per se nodig om met gif te werken.

Ga de boktor te lijf met hitte

Een andere manier die je zelf in kan zetten is het gebruik van een oven. Hiervoor geldt wederom dat dit alleen kan als de houten voorwerpen niet al te groot zijn. Zet de oven niet te hoog, want dan zal je houten object verbranden. Een graad of 60 is al hoog genoeg. Dit werkt het beste. Na minder dan een uur in de oven ben je al van de boktor af. Als het hele meubelstukken of vloeren zijn, die aangevreten zijn door boktorlarven, dan zal je een specialist moeten inschakelen. Met behulp van hitte behandelen zij je huis en hoef je niet bang te zijn voor schadelijke stoffen.

Gebruik huishoudelijke middelen

Naast hitte en kou houdt de boktor ook niet van bepaalde stoffen die je vaak al gewoon in huis hebt. Vloeistoffen als petroleum en terpentine kunnen gebruikt worden als boktor bestrijdingsmiddel. Je smeert er je meubels mee in en de larven zullen niet langer dol zijn op het hout. Ook azijn, chloor en spiritus hebben een afschrikkende werking als het om de larven van de boktor gaat. De beestjes kunnen niet goede tegen deze geuren. Wederom geldt dat je deze middeltjes het beste in een vroeg stadium in kunt zetten. Bij grote aantallen boktorren is het niet langer afdoende om zoiets als azijn in te zetten. Je moet dan overstappen op zwaarder geschut.  

Zet eikels in

De boktor is in jouw ogen een eikel, omdat hij je prachtige meubels aantast. Een nuttig alternatief middel in de strijd tegen de boktor is de eikel! Het schijnt namelijk dat de boktor en de larven van dit kevertje helemaal dol zijn op eikels. Ga naar het bos en neem een flinke zak vol eikels mee. Je legt de eikels vervolgens naast de meubels waar larven van de boktor in zitten en je zal zien dat ze uit je meubels kruipen en liever kiezen voor de eikels. Als alle larven zich verplaatst hebben naar de eikels kun je deze wegdoen.

Koop het beste boktor bestrijdingsmiddel met deze drie tips

Wil je de inzet van een specialist vermijden? Koop dan zelf een goed boktor bestrijdingsmiddel. Het ligt er ook aan hoe groot het probleem is en hoeveel meubels er al zijn aangetast. Je kan hiervoor wel wat tips gebruiken. Wil je gaan voor een spray of een lak? Is het belangrijk voor je dat het bestrijdingsmiddel gemaakt is op basis van natuurlijke ingrediënten? Of ben je juist meer een fan van gif en insecticiden? Lees deze drie tips en je bent een stuk wijzer.

Tip 1: De ingrediënten zijn essentieel

Het beste boktor bestrijdingsmiddel werkt op basis van effectieve bestanddelen. Let hier dus goed op bij je aankoop. Niet alle middelen zijn namelijk even goed. Je hebt natuurlijke middeltjes die vooral in een vroeg stadium erg nuttig zijn. Azijn en ammoniak vallen hieronder. Ook bestaat er speciale lak waarmee je je meubels kan beschermen. Deze lak is met name nuttig om de komst van boktor te voorkomen. Een wat heftiger middel om boktor aan te pakken is permethrin. Dit giftige goedje werkt het beste als je het aanbrengt op aangetast hout dat nog niet helemaal is verpest door de larven.

Tip 2: Bepaal hoe groot je boktor probleem is

Je kan het beste boktor bestrijdingsmiddel kopen dat verkrijgbaar is, maar je hebt er weinig aan als de venijnige larven van dit beestje zich al naar meerdere meubels en bijvoorbeeld je vloer hebben verplaatst. Als het eenmaal zover is zal een spray of olie weinig invloed meer hebben. Schat de situatie dus goed in en onderneem de juiste stappen. Bij een beginnend probleem met de larven van de boktor kan je zelf aan de slag met bestrijdingsmiddelen. Gebruik een spray of behandel je meubels met speciale beits. Is het probleem in een vergevorderd stadium? Bel dan een specialist en laat hem zijn werk doen. 

Tip 3: Voorkom overlast door de boktor

Eigenlijk wil je helemaal geen bestrijdingsmiddel kopen. Dit hoeft ook niet als je de komst van de boktor voorkomt. Dit kan je op een aantal eenvoudige manieren het beste doen. Als je een houtkachel hebt moet je altijd beducht zijn op houtworm. Je moet altijd het hout checken op gaatjes die wijzen op boktorlarven. Haal dit hout nooit in huis, want voor je het weet zijn de larven overgestapt op je kostbare houten meubels. Als je houten meubels koopt moet je die altijd behandelen met een speciale lak die de meubels afdekt en zo voorkomt dat er eitjes van de boktor in terecht kunnen komen. Doe dit ook met meubelstukken die je koopt bij een kringloopwinkel. Check deze meubels sowieso extra goed voordat je ze in huis haalt. Het zou toch zonde zijn als je met een goedkoop kastje een boktor plaag in je huis veroorzaakt.

Hoe weet je of je last van boktor hebt?

Je kan aan een aantal zaken zien dat je boktor in huis hebt. Een heel opvallende waarschuwing is het als je een hoopje zaagsel ziet liggen naast je houten kast of stoel. Als dit zaagsel uit een gaatje loopt of na een aantal dagen steeds opnieuw verschijnt weet je dat er larven aan het hout knagen. Kleine gaatjes zijn uiteraard ook een teken van boktor. Je ziet deze het beste door regelmatig van dichtbij naar het hout te kijken. Verder moet je alert zijn op de aanwezigheid van de boktor in je huis. Deze kevers leggen namelijk de eitjes waar de gevreesde hout etende larven uitkomen. Koop onmiddellijk het beste boktor bestrijdingsmiddel of schakel professionele hulp in!

Dit zijn de meest gestelde vragen over het beste boktor bestrijdingsmiddel

Hoe duur is het beste boktor bestrijdingsmiddel?

De prijs van een boktor bestrijdingsmiddel ligt uiteraard aan het soort middel. De werkzame bestanddelen spelen een rol. Daarnaast zijn het merk en de inhoud van belang. Een grotere fles is duurder dan een klein flesje. Een middel dat werkt met behulp van de giftige stof permethrin of andere insecticiden is duurder. Wel is het zo dat deze bestrijdingsmiddelen vaak beter werken dan middelen op basis van milieuvriendelijke stoffen. Voor jouw persoonlijke situatie is het misschien niet het beste middel, omdat je huisdieren hebt. Je wilt voorkomen dat zijn schadelijke stoffen inademen. Je kunt er ook voor kiezen om een extern bedrijf in te zetten. Zij behandelen jouw huis en meubels op de beste manier om van die vervelende boktor af te komen.   Wat is een goed boktor bestrijdingsmiddel?

Zoals gezegd heeft de effectiviteit van een bestrijdingsmiddel vaak te maken met de fase waarin het aangetaste object zich bevindt. Als een stoel bijvoorbeeld maar enkele gaatjes bevat en je er op tijd bij bent, dan kan de inzet van azijn of petroleum prima werken. Ook is het aan te raden om je meubels met een speciale lak of beits te behandelen. Zo voorkom je verdere schade. Zijn er echt al gangen zichtbaar en zie je larven kruipen? Dan moet je met de beste insecticiden aan de slag of een professional inschakelen. De meubels die de meeste schade hebben zullen in het ergste geval vernietigd moeten worden.  

Waar koop je het beste boktor bestrijdingsmiddel?

Online is een enorm groot aanbod te vinden aan boktor bestrijdingsmiddelen. Je kan er terecht voor duurzame oplossingen, maar ook vind je er de beste middeltjes met insecticiden. Naast bestrijdingsmiddelen kun je online ook tips vinden om de boktor en zijn larven te voorkomen. Je vindt er alternatieven en de nodige uitleg over de oorzaken van houtworm. Het voordeel van online zoeken is de vrijheid die je hebt om verschillende sites met elkaar te vergelijken. Je kan filteren op bepaalde categorieën en simpel prijzen met elkaar vergelijken. Ook in fysieke winkels kan je uiteraard terecht voor de beste bestrijdingsmiddelen tegen de boktor. Het voordeel is dat je echt even rond kan kijken en in gesprek kan gaan met de medewerkers van de winkel. Ten slotte kan je op zoek gaan naar een gespecialiseerd bedrijf dat zich inzet voor de bestrijding van boktorren.

Wat zijn goede alternatieven om boktorren te vermijden?

De inzet van insecticiden of een professioneel bedrijf zijn vaak het beste als je de boktor wilt bestrijden. Dit is vooral aan te raden als een groot deel van je meubels of je vloer is aangetast. Ook als de gehele houten fundering van je huis vol zit met houtworm moet je voor heftige bestrijdingsmiddelen kiezen. Toch zijn er zeker alternatieven die goed inzetbaar zijn als je er vroeg bij bent. Je kan je meubels behandelen met een speciaal soort lak die het hout als het ware afdicht. Larven eitjes zijn dan kansloos. Ook benzine of terpentine werkt goed als je de boktor wilt afschrikken. Verder kan je aan de slag met koude of warmte om de larven te doden. Ook gas is een van de beste opties voor het verdelgen van de boktor.

Nogmaals onze top 5 beste boktor bestrijdsingsmiddelen op een rijtje

 1. 1. Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 20 Liter Tegen Boktorren

  #1 Beste boktor bestrijdingsmiddel
  Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 20 Liter Tegen Boktorren. 10 jaar nawerking

  10 jaar nawerking

  Dit boktor bestrijdingsmiddel breng je eenvoudig aan met een spuit nadat je het hout stof en vuil vrij hebt gemaakt. Indien er toch nog boktorren tevoorschijn komen kun je de behandeling nogmaals herhalen tot de plaag weg is.

  €199,95 bij bol.com
  bol.com (€199,95)
 2. 2. Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 1 Liter Tegen Boktorren

  #2 Beste koop boktor bestrijdingsmiddel
  Perfacs Boktorbestrijdingsmiddel, 1 Liter Tegen Boktorren. Voor plaatselijke overlast

  Voor plaatselijke overlast

  Deze 1 liter fles boktor bestrijdingsmiddel werkt uitstekend, het is hetzelfde middel als onze nummer 1 maar in een kleinere verpakking. Hierdoor is deze zeer geschikt om te gebruiken bij kleine overlast.

  €24,95 bij ongediertewinkel.nl
  ongediertewinkel.nl (€24,95)
 3. 3. Embasol houtwormmiddel 5 liter – houtworm – boktor

  #3 Goed alternatief boktor bestrijdingsmiddel
  Embasol houtwormmiddel 5 liter – houtworm – boktor. Werkt tegen houtworm en boktor

  Werkt tegen houtworm en boktor

  Een goed en agressief middel dat ook werkt tegen de houtworm. Aanbrengen kan eenvoudig met een roller hoewel een drukspuit wordt aanbevolen.

  €41,50 bij bol.com
  bol.com (€41,50)
 4. 4. Xyladecor Houtwormverdelger BP 0.50 L

  #4 Langste nawerking boktor bestrijdingsmiddel
  Xyladecor Houtwormverdelger BP 0.50 L. Aanbrengen met de roller

  Aanbrengen met de roller

  Dit blik is genoeg voor 4m2 bestrijding van houtworm en boktorren. Maak de oppervlakte schoon en verwijder het boormeel en rollen maar. Het product heeft een zeer lange nawerking.

  €29,98 bij bol.com
  bol.com (€29,98)
 5. 5. Houtworm bestrijdingspakket – Embasol – 5 liter – 40m2

  #5 Compleet pakket boktor bestrijdingsmiddel
  Houtworm bestrijdingspakket – Embasol – 5 liter – 40m2. Compleet pakket tegen houtworm en boktor

  Compleet pakket tegen houtworm en boktor

  Direct de houtworm of boktor aanpakken met dit zeer complete pakket. Naast het bestrijdingsmiddel vind je ook een drukspuit, handschoenen en een gelaatsmasker in dit pakket.

  €189,95 bij bol.com
  bol.com (€189,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.