Beste campingservies van 2023

Top 5 best geteste campingserviezen volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 26 januari 2023 @09:54

beste_campingservies

Jij bent op zoek naar de beste campingservies? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de campingservies van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 20 campingserviezen uitgebreid getest en vergeleken. Na 4 uur onderzoek is Bo-camp servies als beste campingservies uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste campingserviezen van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een campingservies. Wist je bijvoorbeeld dat het beste campingservies uiterst licht maar praktisch onbreekbaar is? Lees snel verder…

#1 Beste campingservies
Bo-Camp Servies – Campingbord. Vrijwel onbreekbaar servies

Vrijwel onbreekbaar servies

Dit 16-delige camping servies van het topmerk Bo-Camp is erg sterk maar ontzettend licht. Je krijgt een volledige set voor 4 personen in een prachtige groene kleur.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€58,95 bij bol.com
bol.com (€58,95)

Naar de top 5

Top 5 beste campingserviessen van dit moment

Hoe komt deze top 5 campingserviezen tot stand?

4 uur getest door experts Onze experts hebben 20 campingserviezen uitvoerig getest en vergeleken.

20 campingserviezen vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 campingserviezen worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Bo-Camp Servies – Campingbord

  #1 Beste campingservies
  Bo-Camp Servies – Campingbord. Vrijwel onbreekbaar servies

  Vrijwel onbreekbaar servies

  Dit 16-delige camping servies van het topmerk Bo-Camp is erg sterk maar ontzettend licht. Je krijgt een volledige set voor 4 personen in een prachtige groene kleur.

  €58,95 bij bol.com
  bol.com (€58,95)
 2. 2. Bo-Camp – Servies – Campingbord – 16-Delig – Old Dutch – Blauw Servies

  #2 Mooiste campingservies
  Bo-Camp – Servies – Campingbord – 16-Delig – Old Dutch – Blauw Servies. Stijlvol dineren

  Stijlvol dineren

  Een echte eyecatcher van Bo-Camp. Net als onze nummer 1 zeer stevig maar licht maar dan in een stijlvol Old Dutch jasje. Ook deze set is compleet voor 4 personen.

  €40,05 bij bol.com
  bol.com (€40,05)
 3. 3. Camping Outdoor Kookset 17-delig inclusief fluitketel

  #3 Beste campingservies voor trekkers
  Camping Outdoor Kookset 17-delig inclusief fluitketel. Ideaal voor trekkers

  Ideaal voor trekkers

  Je krijgt een zeer complete kook en servies set voor 2 personen. Deze complete set is zeer compact op te bergen in de meegeleverde draagtas. Alles om te koken en te eten en dat met een gewicht van slechts 1kg.

  €43,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€43,95)
 4. 4. kunststof servies 16 delig – Modern servies voor 4 pers

  #4 Meest eenvoudige campingservies
  kunststof servies 16 delig – Modern servies voor 4 pers. Ook geschikt voor magnetron en vaatwasser

  Ook geschikt voor magnetron en vaatwasser

  Een eenvoudige maar oerdegelijke serviesset voor op de camping. Schoonmaken is eenvoudig, er blijven geen restjes plakken aan het materiaal. Dat vonden wij erg opvallend en prettig.

 5. 5. camping servies -mil-tec camping servies 12 stuks emaille

  #5 Beste emaille campingservies
  camping servies -mil-tec camping servies 12 stuks emaille. De kracht van emaille

  De kracht van emaille

  Een onverwoestbare en duurzame serviesset van Mil-Tec. Een complete 12-delige set voor 4 personen. Deze set is wat zwaarder dan de andere sets maar dat vonden wij niet vervelend.

  €49,95 bij bol.com
  bol.com (€49,95)

Een campingservies kopen, want ook op de camping is servies onmisbaar!

Een huishouden zonder servies, bijna ondenkbaar, toch? Servies heb je eigenlijk op veel plekken nodig, zo ook op de camping! Want ook daar eet je niet van de grond, en is het fijn je thee of koffie te kunnen drinken uit een daarvoor bestemde mok of kopje. Wellicht heb je wel wat andere wensen bij een campingservies dan bij een servies voor thuisgebruik. Wij helpen je hieromtrent in deze koopgids graag verder.

En laten wij nou het beste campingservies voor jou gevonden hebben!

Wat is het campingservies beste koop van dit moment?

Je wilt campingservies kopen. Want servies heb jij ook nodig op de camping, elke dag weer. Wanneer je ontbijt, je kopje koffie drinkt, of eten aan het bereiden bent bijvoorbeeld. In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over het beste campingservies. Bijvoorbeeld dat er ook mooi en degelijk plastic campingservies te koop is. Of zelfs campingservies van bamboe.Campingservies als set is ook mogelijk! Leuk dat je meeleest!

Beste campingservies kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt camping servies kopen. Plastic campingservies, kunststof campingservies of campingservies melamine wellicht. Er is zelfs campingservies gemaakt van bamboe. Keuze te over dus, in dat opzicht. Verder wil je wellicht hip campingservies, of juist campingservies in retro style. Campingservies groen, campingservies zwart, of campingservies in een hele andere kleur.

Er is veel keuze wanneer het gaat om campingservies dat er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een camping servies zijn er gewoon verschillende opties.

Welk campingservies is het beste? En welk merk campingservies moet ik kopen? En wat is  een goede campingservies aanbieding? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

Het beste campingservies is niet perse het campingservies beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een ‘winnaar’ beste campingservies.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste servies voor op de camping kunt kopen. Want daar gaat het om, het beste campingservies voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is het beste campingservies’? We bespreken het beste campingservies in zijn algemeen, het campingservies die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse een goedkoop campingservies te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor het campingservies beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over campingserviezen vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een campingservies gaat kopen. Nu eerst door naar de top 5!

beste_campingservies_01

Het beste campingservies, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste campingservies voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar het voor jou beste servies voor op de camping te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt campingservies van veel verschillende merken. Ook qua uiterlijk en kleur verschillen campingserviezen van elkaar. Zo heb je hip campingservies, maar ook campingservies retro style. Campingservies zwart, campingservies groen, maar ook wit, roze en campingservies blauw bijvoorbeeld.

Een campingservies set is ook mogelijk. Een campingservies 6 persoons, 8 persoons, of wellicht is 4 persoons voor jou wel voldoende? En wil je campingservies van kunststof, plastic of heb je ander materiaal in gedachten?

Er zijn dus best veel opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van campingservies. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar campingservies. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welke campingservies jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is dus best veel en verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over het verschillende campingservies en de opties die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van het voor jou beste camping servies.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een campingservies?

Wanneer jij een servies voor op de camping wilt kopen én je bent serieus op zoek, onder andere middels het lezen van deze koopgids (heel goed bezig!), dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn voor wat betreft campingserviezen.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van het beste campingservies voor jou, tot een succes. Punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een campingservies precies?

Een campingservies is servies dat bij uitstek geschikt is voor gebruik op de camping (het woord zegt het eigenlijk al). Campingservies is over het algemeen gemaakt van materiaal dat tegen een stootje kan. Kras, val en slijt bestendig is, in het bijzonder. Dit omdat campingservies logischerwijs meer te verduren krijgt dan servies dat je thuis gebruikt.

Campingservies is dan vaak ook gemaakt van plastic, kunststof of melamine. Over deze materialen vertellen we verderop in deze koopgids nog een beetje meer.

Campingservies en materiaalgebruik

Het materiaal van campingservies is divers. Zo heb je campingservies kunststof, maar ook campingservies plastic, camping servies van bamboe zelfs, en bijvoorbeeld melamine campingservies. Al deze materialen hebben zo hun eigen voor en nadelen. 

Wat over het algemeen belangrijk gevonden wordt wat betreft campingservies (door kampeerders), is dat het stoot en val bestendig is, maar ook relatief slijtvast. Tevens is het belangrijk dat het materiaal van campingservies niet splintert. 

De in de eerste alinea genoemde materialen bevatten veel van de eigenschappen die hierboven worden genoemd. Welk materiaal campingservies het beste bij jouw (kampeer)situatie past, dat kun je zelf het beste beslissen.

beste_campingservies_02

Inhoud van een campingservies

Campingservies verschilt niet alleen voor wat betreft materiaal en uiterlijk van elkaar, maar ook voor wat betreft inhoud. Want een camping servies set kan per individueel merk verschillen. 

Bedenk als eerste voor hoeveel kampeerders jij servies nodig hebt. Ben je specifiek op zoek naar een campingservies 6 persoons? Een camping servies 4 persoons, of misschien een campingservies 8 persoons zelfs? Of heb je aan campingservies voor 2 personen al voldoende?

En wat zijn je persoonlijke wensen qua inhoud? Wil je een camping servies set met borden groot en klein, verschillende kommetjes, bekers en kopjes? Wil je een 16 delig campingservies set, of is een 12 delig campingservies set meer dan voldoende voor jou? 

Er is geen goed of slecht, maar wel meer of minder passend. Wat wel of misschien minder passend is voor jou, dat kun je het beste zelf beoordelen.

Het oog wil ook wat..(het uiterlijk)

Voor wat betreft het kopen van campingservies is er dus keuze te over. De keuze zit hem in het materiaal, maar ook in de prijs én het uiterlijk.

Want servies voor op de camping is er in verschillende soorten en ook maten. Ook qua campingservies uiterlijk is er ruime keuze.

Zo is er campingservies retro style te koop, maar ook is hip campingservies helemaal in. Er is vierkant campingservies, maar ook rond campingservies en langwerpig campingservies. Campingservies blauw, campingservies zwart, campingservies groen, en ook campingservies wit, rood of roze. 

De keuze is reuze en geheel aan jou. Je kunt je campingservies dus onder andere qua kleur helemaal aanpassen op de gordijnen van je caravan, of de kleur van het keukentje in je camper. Of op de buitenkant van je tent! Of, noem maar op!

Wat kost een campingservies?

Een campingservies kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende serviezen speciaal voor gebruik op de camping die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of het best geteste campingservies ook voor jou het beste camping servies is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen die andere kampeerders hebben met een specifiek campingservies. Voor wat betreft de stoot, kras en valbestendigheid bijvoorbeeld.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkoop campingservies hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een duur campingservies niet uit hoeft te blinken in val, kras, en splinter bestendigheid bijvoorbeeld (toch wel heel belangrijke eigenschappen). Het zijn uiteindelijk vooral ook persoonlijke voorkeuren waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over het beste campingservies

Wat is goed campingservies te noemen?

Wat als goed campingservies wordt ervaren, kan (en zal) natuurlijk per persoon verschillen. Goed campingservies is in ieder geval servies dat tegen een stootje kan. Kras en valbestendig, dat zijn altijd handige eigenschappen voor wat betreft campingservies. Verder kan goed campingservies een tijd mee, zonder kapot te gaan of al te veel slijtage te vertonen.

Wat is het beste campingservies?

Het beste campingservies, dat is niet één type campingservies set, model of merk. Het campingservies die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. Het beste servies voor camping gebruik is wat ons betreft sowieso licht van gewicht, en tevens kras en valbestendig. Makkelijk mee op reis te nemen en ook makkelijk in gebruik. Verder eenvoudig schoon te maken, ook niet onbelangrijk!

Wat is de camping servies gemaakt van melamine?

Campingservies gemaakt van melamine is materiaal dat erg slijtvast en bijna onbreekbaar is. Een goed alternatief voor bijvoorbeeld porselein, omdat het veel minder snel breekt/ stuk gaat. Het materiaal splintert niet en slijt ook niet snel. Melamine is daarom als materiaal erg geschikt als basismateriaal voor campingservies. Daarbij is melamine ook gewoon mooi materiaal om te zien. Want het oog wil natuurlijk ook wat.

Waar kan ik het beste camping servies kopen?

Campingservies kun je zowel offline (in megastores of kampeerwinkels bijvoorbeeld) als online kopen. Wanneer je (online) op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Het beste campingservies, de eindconclusie

Jij wilt het voor jou beste campingservies kopen, zodat jij ook op de camping gewoon kunt genieten van een dagelijks kopje thee en een beschuitje op een bordje. Bij het zoeken naar het voor jou beste campingservies zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht.

We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Welk materiaal campingservies?

Het materiaal van campingservies, daarin zijn voldoende keuzemogelijkheden. Zo heb je campingservies kunststof, maar ook campingservies van plastic, camping servies van bamboe zelfs, en bijvoorbeeld melamine campingservies. Al deze materialen hebben zo hun eigen voor en nadelen. 

Wat belangrijk is voor wat betreft campingservies, is dat het stoot en val bestendig is, maar ook relatief slijtvast. Want campingservies heeft over het algemeen meer te verduren dan jouw servies thuis. Ook is het daarom belangrijk dat het materiaal van campingservies niet splintert. En campingservies dat vaatwasserbestendig is, ook dat is in veel gevallen toch wel een dikke plus voor kampeerders.

De in de eerste alinea genoemde materialen bevatten veel van de eigenschappen die hierboven worden genoemd. Welk materiaal campingservies het beste bij jouw (kampeer)situatie past, dat kun je zelf het beste beoordelen.

Hoe ziet jouw perfecte camping servies set eruit?

Campingservies verschilt niet alleen voor wat betreft materiaal en uiterlijk van elkaar, maar ook voor wat betreft inhoud. Want een camping servies set kan per individueel merk verschillen. Als eerste, bedenk voor hoeveel kampeerders jij servies nodig hebt. Ben je specifiek op zoek naar een campingservies 6 persoons? Een camping servies 4 persoons, of misschien een campingservies 8 persoons zelfs? Of heb je aan campingservies voor 2 personen al voldoende?

En wat zijn je persoonlijke wensen qua inhoud? Wil je een camping servies set met borden groot en klein, kommetjes in twee verschillende maten, en bekers en kopjes? Wil je een 16 delig campingservies set, of is een 12 delig campingservies set meer dan voldoende voor jou? Ook in deze is er keuze te over. Er is geen goed of slecht, maar wel meer of minder passend. Wat wel of misschien minder passend is voor jou, dat kun je het beste zelf beoordelen.

Het uiterlijk van een campingservies

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van campingservies is er keuze te over. De keuze zit hem bijvoorbeeld in het materiaal, maar ook in de prijs én het uiterlijk.

Want servies voor op de camping is er in verschillende soorten en ook maten. Ook qua campingservies uiterlijk is er ruime keuze. En dat is fijn, want het oog wil natuurlijk ook wat!

Zo is er campingservies retro style te koop, maar ook is er hip campingservies met looks juist helemaal van deze tijd. Er is vierkant campingservies, maar ook rond campingservies. Campingservies blauw, campingservies zwart, campingservies groen, en ook campingservies wit, rood of roze. De keuze is reuze en geheel aan jou. Want over smaak valt nou eenmaal niet te twisten. Dus kies vooral ook een campingservies die jouw qua uiterlijk aanstaat!

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft het campingservies beste koop, een servies voor op de camping die degelijk en compleet is.

We hebben je verder uitgelegd dat een camping servies beste koop, niet per definitie ook het beste campingservies voor jou hoeft te zijn. Want ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal per persoon verschillen.

Welk campingservies voor jou het allerbeste campingservies is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk!

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van het voor jou beste campingservies! En natuurlijk alvast een hele fijne vakantie toegewenst!

Onze top 5 beste campingserviezen op een rijtje

 1. 1. Bo-Camp Servies – Campingbord

  #1 Beste campingservies
  Bo-Camp Servies – Campingbord. Vrijwel onbreekbaar servies

  Vrijwel onbreekbaar servies

  Dit 16-delige camping servies van het topmerk Bo-Camp is erg sterk maar ontzettend licht. Je krijgt een volledige set voor 4 personen in een prachtige groene kleur.

  €58,95 bij bol.com
  bol.com (€58,95)
 2. 2. Bo-Camp – Servies – Campingbord – 16-Delig – Old Dutch – Blauw Servies

  #2 Mooiste campingservies
  Bo-Camp – Servies – Campingbord – 16-Delig – Old Dutch – Blauw Servies. Stijlvol dineren

  Stijlvol dineren

  Een echte eyecatcher van Bo-Camp. Net als onze nummer 1 zeer stevig maar licht maar dan in een stijlvol Old Dutch jasje. Ook deze set is compleet voor 4 personen.

  €40,05 bij bol.com
  bol.com (€40,05)
 3. 3. Camping Outdoor Kookset 17-delig inclusief fluitketel

  #3 Beste campingservies voor trekkers
  Camping Outdoor Kookset 17-delig inclusief fluitketel. Ideaal voor trekkers

  Ideaal voor trekkers

  Je krijgt een zeer complete kook en servies set voor 2 personen. Deze complete set is zeer compact op te bergen in de meegeleverde draagtas. Alles om te koken en te eten en dat met een gewicht van slechts 1kg.

  €43,95 bij blokker.nl
  blokker.nl (€43,95)
 4. 4. kunststof servies 16 delig – Modern servies voor 4 pers

  #4 Meest eenvoudige campingservies
  kunststof servies 16 delig – Modern servies voor 4 pers. Ook geschikt voor magnetron en vaatwasser

  Ook geschikt voor magnetron en vaatwasser

  Een eenvoudige maar oerdegelijke serviesset voor op de camping. Schoonmaken is eenvoudig, er blijven geen restjes plakken aan het materiaal. Dat vonden wij erg opvallend en prettig.

 5. 5. camping servies -mil-tec camping servies 12 stuks emaille

  #5 Beste emaille campingservies
  camping servies -mil-tec camping servies 12 stuks emaille. De kracht van emaille

  De kracht van emaille

  Een onverwoestbare en duurzame serviesset van Mil-Tec. Een complete 12-delige set voor 4 personen. Deze set is wat zwaarder dan de andere sets maar dat vonden wij niet vervelend.

  €49,95 bij bol.com
  bol.com (€49,95)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.