Beste kampeerbed van 2023

Top 5 best geteste kampeerbedden volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @07:55

beste_kampeerbed

Jij bent op zoek naar het beste kampeerbed? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk het kampeerbed van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 kampeerbedden uitgebreid getest en vergeleken. Na 6 uur onderzoek is Crespo A 363 XL als beste kampeerbed uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste kampeerbedden van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van een kampeerbed. Wist je bijvoorbeeld dat het beste kampeerbed van het camping topmerk Crespo is en ook geschikt is om te zonnen? Lees snel verder…

#1 Beste product
Crespo AP 363 XL Air deLuxe Ligbed Zwart. Slapen en zonnen

Slapen en zonnen

Dit uiterst comfortabele kampeerbed is niet alleen geschikt om op te slapen maar ook op lekker op te zonnen. Het bed is zeer compact in elkaar te klappen en weegt slechts 6,5 kilo. Het kussen is afneembaar.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€259,99 bij kampeerwereld.nl
kampeerwereld.nl (€259,99)

Naar de top 5

Top 5 beste kampeerbedden van dit moment

Hoe komt deze top 5 kampeerbedden tot stand?

6 uur getest door experts Onze experts hebben 15 kampeerbedden uitvoerig getest en vergeleken.

15 kampeerbedden vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 kampeerbedden worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Crespo AP 363 XL Air deLuxe Ligbed Zwart

  #1 Beste keuze
  Crespo AP 363 XL Air deLuxe Ligbed Zwart. Slapen en zonnen

  Slapen en zonnen

  Dit uiterst comfortabele kampeerbed is niet alleen geschikt om op te slapen maar ook op lekker op te zonnen. Het bed is zeer compact in elkaar te klappen en weegt slechts 6,5 kilo. Het kussen is afneembaar.

  €259,99 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€259,99)
 2. 2. Kampeerbed zwart, campingbed, veldbed, stretcher

  Kampeerbed zwart, campingbed, veldbed, stretcher. Inclusief draagtas

  Inclusief draagtas

  Dit kampeerbed of veldbed is zeer snel op te zetten en staat als een huis. Erg comfortabel om op te liggen en dit kampeerbed behoud zijn vorm. Dit kampeerbed heeft een draagvermogen van 150kg.

  €54,95 bij bol.com
  bol.com (€54,95)
 3. 3. Helinox Cot One Convertible Veldbed Bruin

  Helinox Cot One Convertible Veldbed Bruin. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Dit uiterst compacte kampeerbed van Helinox is perfect als je weinig ruimte hebt. Zeer compact op te vouwen en weegt slechts 2,3 kg. Het bed ligt wat laag bij de grond maar voldoende om warm te blijven. Optioneel zijn verhogingspoten om het bed tot 39cm te verhogen.

  €314,90 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€314,90)
 4. 4. Kampa Slumber Veldbed

  Kampa Slumber Veldbed. Basic kampeerbed

  Basic kampeerbed

  Een budget kampeerbed dat stiekem erg goed ligt. Weegt slechts 2,84kg en is zeer compact op te vouwen. Dit bed is perfect voor wandelaars en mensen die af en toe een overnachting buiten hebben.

  €33 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€33,00)
 5. 5. JRC Defender Levelbed Wide | Stretcher

  JRC Defender Levelbed Wide | Stretcher. Zeer comfortabel liggen

  Zeer comfortabel liggen

  Dit kampeerbed is uiterst comfortabel, slapen is echt een feestje op dit bed. Zeer ruim en voorzien van een prettige vulling. Je moet wel genoeg ruimte hebben aangezien dit bed niet compact op te vouwen is.

Een kampeerbed kopen; want ook op vakantie is goed slapen belangrijk!

Lekker en ook goed slapen, misschien wel het belangrijkste dat er is. Voor een goede gezondheid én voor een goed humeur. Ook op vakantie, op de camping is een degelijk en prettig kampeerbed geen overbodige luxe. Jij bent dan ook op zoek naar een stevig, degelijk en fijn kampeerbed. Een beste kampeerbed voor jezelf, of een kampeerbed 2 persoons wellicht. Of misschien wel een beste kampeerbed voor je kind? 

Laten wij nou het beste kampeerbed voor jou gevonden hebben!

Wat is het kampeerbed beste koop van dit moment?

Je wilt een kampeerbed kopen. Want een prettig kampeerbed, waar je lekker op kunt slapen, is tijdens je verblijf op de camping een absolute must. Want juist ook op vakantie is (uit)slapen zo’n fijne bezigheid! In deze koopgids vertellen wij je alles dat je wilt weten over het beste kampeerbed. Wist je bijvoorbeeld dat er naast een beste kampeerbed, ook een beste luxe kampeerbed winnaar is? En dat je ook een opblaasbaar kampeerbed kunt kopen? Leuk dat je meeleest!

Beste kampeerbed kopen, je leest er hier alles over!

Je wilt een kampeerbed voor jezelf kopen, of misschien wel een 2 persoons kampeerbed voor jou en je partner. Wanneer er ook kinderen mee gaan kamperen, is het afhankelijk van de leeftijd, ook handig om een kampeerbed peuter, een baby kampeerbed of een kinder kampeerbed voor een ouder kind mee te nemen. En wat dacht je van een kampeerbed speciaal voor een hond? Ook deze zijn te koop!

Er is veel keuze wanneer het gaat om de verschillende kampeerbedden die er te koop zijn. We snappen dan ook dat het soms lastig kan zijn om de door de bomen het bos nog te zien. Want voor wat betreft het kopen van een kampeerbed zijn er verrassend veel opties.

Welk kampeerbed is het beste? Welk merk kampeerbed moet ik kopen? En wat is een comfortabel kampeerbed? Allemaal vragen die in deze koopgids aan bod zullen komen.

Het beste kampeerbed voor jou is niet perse het kampeerbed beste getest. Al vergelijken we wel in deze koopgids en is er ook sprake van een kampeerbed die het beste kampeerbed wordt genoemd.

We zetten in deze koopgids een aantal vergelijkingen op een rijtje, zodat jij jouw beste kampeerbed kunt kopen. Want daar gaat het om, het beste kampeerbed (met matras of zonder matras) voor jou persoonlijk.

We hebben dan ook een top 5 samengesteld die onder andere draait om de vraag, ‘wat is het beste kampeerbed’? We bespreken het beste kampeerbed in zijn algemeen, het kampeerbed die het beste beoordeeld worden én de ‘best buy’. 

Die laatste hoeft niet perse het goedkoopste kampeerbed te zijn, maar heeft wel een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Worden daardoor het kampeerbed beste koop genoemd. 

Er valt best het één en ander over kampeerbedden te vertellen. Daarnaast geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen. 

Tot slot. Er zijn enkele aandachtspunten die we verderop in deze koopgids nog met je willen doornemen voordat je een kampeerbed gaat kopen.

beste_kampeerbed_01

Het beste kampeerbed, check de top 5!

Zoals al eerder in deze koopgids aangekondigd, hebben wij een top 5 beste kampeerbedden voor je samengesteld. Dit om de zoektocht naar het voor jou beste kampeerbed te vergemakkelijken. En dat is best handig, gezien de vele keuze die er is. 

Je hebt kampeerbedden van veel verschillende merken en voor verschillende doelgroepen. Zo heb je kampeerbedden speciaal voor een kind, kampeerbed peuter, kampeerbed voor een baby zelfs, of een kampeerbed 2 persoons, een luxe kampeerbed, en noem maar op.

Er zijn verder kampeerbedden die opvouwbaar zijn! En dat is wel heel handig natuurlijk wanneer het gaat om gebruiksgemak tijdens het reizen. Ook wordt het opbergen een fluitje van een cent met en opvouwbaar kampeerbed. Hetzelfde geldt voor een opblaasbaar kampeerbed. Ook deze zijn gemakkelijk mee te nemen en ook weer easy peasy op te bergen! En wanneer je niet zoveel ruimte hebt, is dat wel een echte plus.

Er zijn dus best veel opties en mogelijkheden wanneer het gaat om het uitkiezen van een kampeerbed. Misschien wel meer dan jij had gedacht. Denk vooraf dan ook al even na over jouw specifieke wensen. Dit helpt jou om wat gerichter te kunnen zoeken. En wanneer jij een zoektocht naar een product in kunt kaderen, scheelt dit tijd. Je tijd kun je tenslotte ook wel beter besteden dan aan de uitgebreide zoektocht naar een kampeerbed. De reden dat wij deze koopgids voor je hebben geschreven, om jou tijd te besparen!

Hoe het ook zij, je beslist uiteindelijk toch echt zelf welk kampeerbed jij gaat kopen. We hopen je met de top 5 in deze koopgids in ieder geval een eind op weg te hebben geholpen voor wat betreft het inkaderen van keuzes. Want er is best veel verschillend aanbod. 

​In de volgende alinea’s vertellen we je wat uitgebreider over de verschillende kampeerbedden en de mogelijkheden die er zijn. Dit alles om je te helpen bij het vergelijken en het vinden van een voor jou beste kampeerbed.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een kampeerbed?

Wanneer jij een kampeerbed wilt kopen, een comfortabel kampeerbed uiteraard en misschien tevens wel een kampeerbed die opvouwbaar is, dan kan dat best even een flinke zoektocht zijn. Deze koopgids helpt je in ieder geval al effectief bij je zoektocht, want het is handig dat je helder hebt welke keuzes er (nog meer) zijn voor wat betreft kampeerbedden.

We hopen dat deze koopgids al duidelijkheid heeft gegeven voor jou. Je informatie heeft verschaft waar je mee verder kan. Dit maakt de zoektocht, het vinden van het beste kampeerbed voor jou, tot een succes. Gerichte punten van aandacht in deze zijn de volgende.

Als eerste, wat is een kampeerbed precies?

Een kampeerbed is een soort stretcher die over het algemeen opvouwbaar is. Je kunt een kampeerbed hierdoor gemakkelijk meenemen en overal neerzetten. Een slaapzak en kussen maken het kampeerbed ‘af’ en gereed om te gaan slapen. Wanneer je op vakantie bent of bij iemand thuis logeert waar geen ‘vast’ bed meer over is, bijvoorbeeld.

beste_kampeerbed_02

Gebruik van het kampeerbed

Wanneer het gaat om kampeerbedden, is er keuze te over. Wanneer je op zoek bent naar een kampeerbed, is het in ieder geval handig om de zoektocht zoveel mogelijk in te kaderen. Want voor wie ben je op zoek naar een kampeerbed en ben jij van plan deze vaak te gaan gebruiken, of maar sporadisch? 

Zoek je een kampeerbed voor jezelf? Of een kampeerbed 2 persoons voor jou en je partner? Misschien ben je juist specifiek op zoek naar een kampeerbed voor je kind? 

In het laatste geval heb je kampeerbedden speciaal voor allerlei leeftijden. Een kampeerbed peuter bijvoorbeeld, maar zelfs ook een kampeerbed voor een baby. Hoe het ook is, je wilt in ieder geval een beste kampeerbed kopen. Een comfortabel kampeerbed, voor jezelf of voor iemand anders. Waar lekker in/ op geslapen kan worden. Op regelmatige basis, of maar heel af en toe. Neem ook dit gegeven mee in je zoektocht.

to_go">

Kampeerbed ‘to go’?

Wanneer je op reis gaat en je wilt of moet zelf een kampeerbed meenemen, dan is het erg belangrijk dat dit kampeerbed ook gemakkelijk mee te nemen is. Een opblaasbaar kampeerbed biedt in deze uitkomst. Klein mee te nemen zorgt voor veel reisgemak. En wat dacht je van een kampeerbed die opvouwbaar is? Ideaal ook, omdat deze gemakkelijk op te ruimen is en ook mee te nemen is. Want je kunt ook een opvouwbaar kampeerbed gemakkelijk vervoeren. 

Niet elk kampeerbed is opvouwbaar of opblaasbaar. Het is dan ook verstandig hieromtrent de specs te lezen voor aanschaf van een kampeerbed. Gebruik je een kampeerbed voornamelijk thuis, dan is bovenstaande wellicht minder relevant voor je.

Accessoires

Voor wat betreft het kopen van een kampeerbed is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, het gewicht, maar ook de overige accessoires die wel of niet horen bij een kampeerbed.

Zo zijn er kampeerbedden met draagtas (en ook zonder draagtas). Sommige kampeerbedden zijn standaard uitgerust met een stoffen hoes en/ of antislip doppen. Ook kun je in sommige gevallen je eigen hippe kleur kiezen als het gaat om jouw favoriete kampeerbed. Wat in deze belangrijk is voor jou, kun je het beste zelf bepalen. Zal ook samenhangen met de wijze en en hoeveelheid gebruik van het kampeerbed in kwestie.

Wat kost een kampeerbed?titel

Een kampeerbed kopen, je kunt het in deze in principe zo goedkoop en ook zo duur maken als je zelf wilt. De prijzen van de verschillende kampeerbedden die er te koop zijn, verschillen behoorlijk van elkaar. Dat laat de top 5 in deze koopgids ook wel zien! De keuze is dan ook best wel reuze.

Of een best geteste kampeerbed ook voor jou het beste kampeerbed is, hangt niet perse samen met de prijs. Lees daarom zelf altijd reviews en specificaties. Over ervaringen en ook opties die een kampeerbed wel of niet heeft.

Prijs zegt dus zeker niet altijd iets over kwaliteit. Een goedkoop kampeerbed hoeft zeker niet slecht te zijn, net zoals een duur kampeerbed niet perse goed hoeft te zijn. Het zijn vooral ook persoonlijke keuzes waarop jij je uiteindelijke koop het beste kunt baseren.

Veelgestelde vragen over een kampeerbed

Wat is het beste kampeerbed?

Het beste kampeerbed, dat is niet één type merk of model. Het kampeerbed die voor jou het beste is, dat is uiteindelijk een persoonsgebonden keuze. Het beste kampeerbed is wat ons betreft sowieso een comfortabel kampeerbed. Een kampeerbed waar je lekker op ligt en die stevig is, niet doorzakt. Want dat laatste is niet goed voor je rug. Tevens een kampeerbed die gemakkelijk mee te nemen is en ook weer op te bergen is.

Wat is een goed kampeerbed?

Wat als goed kampeerbed bestempeld wordt, is voor een ieder een persoonlijke keuze. Een goed kampeerbed ligt wat ons betreft stevig, ondersteunt je rug, maar is tevens zacht genoeg om lekker op te kunnen slapen. Verder is het erg praktisch wanneer een kampeerbed inklapbaar is en als klein formaat kan worden meegenomen en ook opgeborgen.

Wat is het beste kampeerbed 2 persoons?

Het beste 2 persoons kampeerbed, ook dat heeft weer te maken met persoonlijke wensen en voorkeuren. Een kampeerbed 2 persoons moet wat ons betreft sowieso aan de volgende voorwaarden voldoen. Voldoende slaapruimte bezitten voor 2 personen, van lichtgewicht materiaal gemaakt zijn en gemakkelijk opvouwbaar zijn. Zodat je een 2 persoons kampeerbed ook nog eenvoudig en zonder veel gedoe mee kan nemen.

Waar kan ik een kampeerbed kopen?

Een kampeerbed kopen, dat kun je zowel offline (in megastores of kampeerwinkels bijvoorbeeld) als online doen. Wanneer je online op zoek bent naar een groot assortiment, een duidelijke website en goede klantvriendelijkheid, dan komt bijvoorbeeld de website van bol.com uitstekend uit de bus.

Het beste kampeerbed, de eindconclusie

Jij wilt een voor jou beste kampeerbed kopen, of misschien ben je wel op zoek naar een kampeerbed voor je kind, of een kampeerbed voor jou en je partner samen. Bij het zoeken naar een voor jou beste kampeerbed zijn er sowieso 3 eerste belangrijke punten van aandacht.

We lichten deze aandachtspunten hieronder nog even voor je uit!

Kampeerbed kopen, maar voor wie?

Wanneer het gaat om kampeerbedden is er keuze te over. En keuze hebben is best fijn, maar kan een beslissing nemen ook ingewikkeld maken. Wanneer je op zoek bent naar een kampeerbed, is het in ieder geval handig om de zoektocht direct al in te kaderen. Want voor wie ben je op zoek naar een kampeerbed? Zoek je een kampeerbed voor jezelf? Of een kampeerbed 2 persoons voor jou en je partner? Misschien ben je juist specifiek op zoek naar een kampeerbed voor je kind? 

In het laatste geval heb je kampeerbedden speciaal voor allerlei leeftijden. Een kampeerbed peuter bijvoorbeeld, maar zelfs ook een kampeerbed voor een baby. Je wilt in ieder geval een beste kampeerbed kopen. Een comfortabel kampeerbed, voor jezelf of voor iemand anders. Waar lekker in/ op geslapen kan worden.

Kampeerbed opvouwbaar?

Wanneer je op reis gaat en je wilt of moet zelf een kampeerbed meenemen, dan is het erg belangrijk dat deze ook gemakkelijk mee te nemen is. Een opblaasbaar kampeerbed biedt in deze uitkomst. Klein mee te nemen zorgt voor veel reisgemak. En wat dacht je van een kampeerbed die opvouwbaar is? Ideaal ook, omdat deze gemakkelijk op te ruimen is en ook mee te nemen is.

Niet elk kampeerbed is opvouwbaar of opblaasbaar. Het is dan ook verstandig hieromtrent de specs te lezen voor aanschaf van een kampeerbed, wanneer dit belangrijk voor jou is.

Overige opties en accessoires

We schreven het al eerder, voor wat betreft het kopen van een kampeerbed is er keuze te over. De keuze zit hem in de prijs, het gewicht, maar ook de overige opties en accessoires die wel of niet horen bij een kampeerbed.

Voor wat betreft opties valt te denken aan opvouwbaar of niet (we hebben daar in bovenstaande alinea al aandacht aan besteedt), maar ook in de mogelijkheid voor wat betreft het verstellen van de hoogte. De zachtheid of hardheid van de stretcher zelf, en noem maar op. Het is goed te bedenken wat in deze belangrijk is voor jou.

Hetzelfde geldt voor de accessoires. Zo zijn er kampeerbedden met draagtas (en ook zonder draagtas). Sommige kampeerbedden zijn standaard uitgerust met een stoffen hoes en/ of antislip doppen. Ook kun je in sommige gevallen je eigen hippe kleur kiezen als het gaat om jouw favoriete kampeerbed. Wat in deze belangrijk is voor jou, kun je het beste zelf bepalen. Zal ook samenhangen met de wijze en hoeveelheid van gebruik.

Het einde van deze koopgids nadert. We hebben getracht te helpen bij de keuze voor wat betreft het kampeerbed beste koop. Namelijk een comfortabel kampeerbed vinden, waar je prettig in kunt slapen. Maar wellicht ook een kampeerbed die gemakkelijk mee te nemen en/of te verplaatsen en op te bergen is. Een kampeerbed voor volwassenen, maar misschien ook wel een kampeerbed voor een peuter, of een baby kampeerbed.

We hebben je verder uitgelegd dat een beste koop kampeerbed, niet per definitie ook het beste kampeerbed voor jou hoeft te zijn. Want slaap ervaringen en dus ook reviews kunnen nou eenmaal verschillen.

Welk kampeerbed (2 persoons) voor jou het beste kampeerbed is? Die vraag is uiteindelijk enkel te beantwoorden door jou persoonlijk (en door je partner wellicht).

We hopen dat de 3 aandachtspunten in bovenstaande alinea en dat de top 5 in deze koopgids je hiermee wel een eind op weg helpen of hebben geholpen.

We wensen je succes bij het vinden en kopen van het voor jou beste kampeerbed. En wensen je bovenal een fantastische vakantie en een goede nachtrust toe!

Onze top 5 beste kampeerbedden nogmaals op een rijte

 1. 1. Crespo AP 363 XL Air deLuxe Ligbed Zwart

  #1 Beste keuze
  Crespo AP 363 XL Air deLuxe Ligbed Zwart. Slapen en zonnen

  Slapen en zonnen

  Dit uiterst comfortabele kampeerbed is niet alleen geschikt om op te slapen maar ook op lekker op te zonnen. Het bed is zeer compact in elkaar te klappen en weegt slechts 6,5 kilo. Het kussen is afneembaar.

  €259,99 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€259,99)
 2. 2. Kampeerbed zwart, campingbed, veldbed, stretcher

  Kampeerbed zwart, campingbed, veldbed, stretcher. Inclusief draagtas

  Inclusief draagtas

  Dit kampeerbed of veldbed is zeer snel op te zetten en staat als een huis. Erg comfortabel om op te liggen en dit kampeerbed behoud zijn vorm. Dit kampeerbed heeft een draagvermogen van 150kg.

  €54,95 bij bol.com
  bol.com (€54,95)
 3. 3. Helinox Cot One Convertible Veldbed Bruin

  Helinox Cot One Convertible Veldbed Bruin. Zeer goed beoordeeld

  Zeer goed beoordeeld

  Dit uiterst compacte kampeerbed van Helinox is perfect als je weinig ruimte hebt. Zeer compact op te vouwen en weegt slechts 2,3 kg. Het bed ligt wat laag bij de grond maar voldoende om warm te blijven. Optioneel zijn verhogingspoten om het bed tot 39cm te verhogen.

  €314,90 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€314,90)
 4. 4. Kampa Slumber Veldbed

  Kampa Slumber Veldbed. Basic kampeerbed

  Basic kampeerbed

  Een budget kampeerbed dat stiekem erg goed ligt. Weegt slechts 2,84kg en is zeer compact op te vouwen. Dit bed is perfect voor wandelaars en mensen die af en toe een overnachting buiten hebben.

  €33 bij kampeerwereld.nl
  kampeerwereld.nl (€33,00)
 5. 5. JRC Defender Levelbed Wide | Stretcher

  JRC Defender Levelbed Wide | Stretcher. Zeer comfortabel liggen

  Zeer comfortabel liggen

  Dit kampeerbed is uiterst comfortabel, slapen is echt een feestje op dit bed. Zeer ruim en voorzien van een prettige vulling. Je moet wel genoeg ruimte hebben aangezien dit bed niet compact op te vouwen is.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 4.5

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.