Beste vleessnijmachine van 2023

Top 5 best geteste vleessnijmachines volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 18 januari 2023 @10:32

beste_vleessnijmachine

Jij bent op zoek naar de beste vleessnijmachine? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de vleessnijmachine van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 10 vleessnijmachines uitgebreid getest en vergeleken. Na 12 uur onderzoek is Eldom professionele vleessnijmachine als beste vleessnijmachine uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste vleessnijmachines van dit moment. In dit artikel geven onze experts 9 tips voor het kopen van een vleessnijmachine. Wist je bijvoorbeeld dat de beste vleessnijmachine ook geschikt is om brood mee te snijden? Lees snel verder…

#1 Beste vleessnijmachine
Eldom Professionele Vleessnijmachine. Met glad en gekarteld mes

Met glad en gekarteld mes

Deze Eldom vleessnijmachine is zeer geschikt voor thuisgebruik. Wordt geleverd met twee schijven, je kunt er dus ook brood mee snijden. Snijden van vlees gaat erg goed, zelfs lastige producten als bacon gaat moeiteloos.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€131,95 bij bol.com
bol.com (€131,95)

Naar de top 5

Top 5 beste vleessnijmachines van dit moment

Hoe komt deze top 5 vleessnijmachines tot stand?

12 uur getest door experts Onze experts hebben 10 vleessnijmachines uitvoerig getest en vergeleken.

10 vleessnijmachines vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 vleessnijmachines worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Eldom Professionele Vleessnijmachine

  #1 Beste vleessnijmachine
  Eldom Professionele Vleessnijmachine. Met glad en gekarteld mes

  Met glad en gekarteld mes

  Deze Eldom vleessnijmachine is zeer geschikt voor thuisgebruik. Wordt geleverd met twee schijven, je kunt er dus ook brood mee snijden. Snijden van vlees gaat erg goed, zelfs lastige producten als bacon gaat moeiteloos.

  €131,95 bij bol.com
  bol.com (€131,95)
 2. 2. Caterlite Vleessnijmachine 19cm

  #2 Beste koop vleesmachine
  Caterlite Vleessnijmachine 19cm. COmpacte vleessnijmachine

  COmpacte vleessnijmachine

  Deze Caterlite vleessnijmachine is geschikt voor licht gebruik. De snijdikte is eenvoudig instelbaar en de voedselpers doet zijn werk door gecontroleerd te snijden. Je krijgt twee messen, een gladde voor vlees. en een gekarteld mes voor brood.

  €99,95 bij bol.com
  bol.com (€99,95)
 3. 3. broodsnijmachine – vleessnijmachine / Snijder Professionele

  #3 Best beoordeelde vleessnijmachine
  broodsnijmachine – vleessnijmachine / Snijder Professionele. Ook geschikt voor kaas en brood

  Ook geschikt voor kaas en brood

  Deze vleessnijmachine is iets duurder maar dat merk je ook aan de snelheid en de bouwkwaliteit. Je kunt snijden van 0 tot 15mm en wordt geleverd met een glad mes voor vlees en kaas en een gekarteld mes voor brood.

  €237,99 bij bol.com
  bol.com (€237,99)
 4. 4. Hendi Vleessnijmachine – Profi Line – Professionele Snijmachine

  #4 Meest professionele vleessnijmachine
  Hendi Vleessnijmachine – Profi Line – Professionele Snijmachine. Professionele vleessnijmachine

  Professionele vleessnijmachine

  Een schuin snijder voor extra grip en comfort. Deze vleessnijmachine heeft een professionele bouwkwaliteit en kan snijden tot 12mm. De snelheid is traploos verstelbaar.

  €512,71 bij bol.com
  bol.com (€512,71)
 5. 5. Broodsnijmachine – vleessnijmachine

  #5 Meest compacte vleessnijmachine
  Broodsnijmachine – vleessnijmachine. Zeer compact model

  Zeer compact model

  Deze vleessnijmachine is zeer compact op te bergen dankzij het handige design. Weliswaar gemaakt van plastic maar toch voelt deze snijmachine zeer degelijk aan. Snijden is mogelijk tot ongeveer 14mm breed.

  €168,98 bij bol.com
  bol.com (€168,98)

De beste vleessnijmachine

De betere of beste vleessnijmachine vind je niet zomaar, daar moet je wat gedegen onderzoek voor doen. Deze koopgids helpt je bij het maken van je keuze voor een vleessnijmachine en het mooie is dat er tegenwoordig zowel modellen voor de professionele keuken als voor hobbymatig gebruik zijn. Dat betekent dat een vleessnijmachine dus niet alleen maar bij de slager of een sterrenrestaurant gebruikt wordt om vlees te snijden, maar dat ook de particuliere gebruiker een snijmachine in de (bij)keuken heeft staan om vlees in plakken te snijden. Lees daarom – wat voor soort gebruiker je ook bent – onze tips en veelgestelde vragen met uitgebreide antwoorden en kies bewust voor een vleessnijmachine die bij jou past.

Negen tips voor het kopen van alleen de beste vleessnijmachine

Je hebt vleessnijmachines, maar ook allessnijders waarmee je vlees en andere producten kunt snijden. Het grote verschil is niet alleen het soort product, maar ook de kwaliteit van de machine waarmee je snijdt. Een allessnijder of algemene snijmachine is vaak iets minder populair om vlees mee te snijden, omdat het meerdere doelen moet dienen en daarom iets minder krachtig is. Wil je variatie in wat je gaat snijden? Dan moet je of meerdere apparaten aanschaffen, of tevreden zijn met iets minder kwaliteit.

Tip 1: Veiligheid staat altijd voorop bij het gebruik van vleessnijmachines

Of het nu om een prijsvriendelijke of de beste vleessnijmachine gaat, alles draait om het veilig kunnen gebruiken van het keukenapparaat. En je hoeft hierbij echt niet alleen te denken aan kinderen die per ongeluk het apparaat aanzetten en hun vingers ernstig beschadigen of zelfs kwijtraken, want volwassenen maken ook fouten. Kijk daarom niet alleen naar de vleessnijder zelf, maar vooral ook naar de plek waar hij komt te staan. Is er ruimte om de machine aan het eind van de dag op te bergen? Staat hij veilig achter een (schuif)deur als hij niet gebruikt wordt? Kan het snoer netjes opgerold en opgeborgen worden, zodat er niemand over kan struikelen? Is er een manier om de messen (als dit er meerderen zijn) veilig op te bergen in de tijd dat ze niet gebruikt worden? Het zijn allemaal vragen die vooral ook iets over de inrichting van je keuken zeggen en dus niet alleen over het apparaat zelf gaan.

beste_vleessnijmachine_01

Tip 2: Ben je bewust van de verschillende formaten vleessnijmachines

Vroeger zag je de beste vleessnijmachines alleen bij de slager. De snijmachine van de groothandel bleef namelijk achter slot en grendel voor de consument en dus kon je als klein kind – en als je groot genoeg was om boven de vitrine met uitgestald vlees uit te kijken – zien hoe de slager op de toonbank of werktafel het vlees in plakken sneed. Er zijn niet zo heel veel slagers meer, in ieder geval niet zo veel meer als vroeger toen elk dorp een eigen slagerij had. Dat maakt dat je ook veel minder vleessnijmachines ziet. Zelfs bij de supermarkt vind je steeds vaker een afgeschermde ruimte waarin dit soort werkzaamheden verricht worden. Het is daarom lastiger om te zien dat er kleine en grote vleessnijmachines zijn. De slager heeft een groot apparaat, maar ook steeds meer particuliere gebruikers hebben een vleessnijder in huis. Met een ruim budget ben je misschien geneigd om een professioneel model te kiezen, maar let dus op dat de vleessnijmachine ook in je eigen keuken moet passen. Die is vaak kleiner dan de werkruimte in de slagerij of bij de supermarkt.

Tip 3: Kies voor een bepaalde soort vleessnijmachine – elektrisch of handmatig

Bij het kopen van een vleessnijmachine heb je grofweg twee keuzes: de machine die je handmatig bedient en die die op stroom werkt. De handmatige vleessnijmachine is goedkoper dan de automatische en vaak kun je er als consument prima mee uit de voeten, maar het is niet altijd de beste vleessnijmachine. Wanneer je bijvoorbeeld een klein cateringbedrijfje hebt, kom je met een handmodel niet ver. Je hoofdactiviteiten hebben dan te maken met het prepareren van vlees en andere etenswaren en dan moet je gewoon een automatische vleessnijder hebben. Je gebruikt het om plakken salami en mooie prosciutto mee te snijden voor bij die Italiaanse borrelplankjes die je aan feesten en partijen levert en pakt hem erbij voor grotere evenementen als het om vlees voor op de barbecue gaat. Heb je minder geld te besteden? Dan kies je eerder voor een handmatige vleessnijmachine. Vind je het niet erg om nog even door te sparen? Dan is er meer keuze en is een automatische snijder het overwegen waard.

Tip 4: De mogelijkheid om meerdere messen op de snijmachine te plaatsen

Ook al denk je bij het woord vleessnijmachine alleen aan vlees, toch kan er vaak ook iets anders mee gesneden worden. Wel moet je er dan op letten dat er een ander mes voor bedoeld is. Een brood ga je namelijk niet snijden met het mes dat voor vlees bedoeld is. Net als bij gewone messen snijd je brood met een gekarteld mes. Zo werkt dat ook bij de snijmachine. De vleessnijmachine reserveer je het liefste alleen voor het snijden van vlees of vleeswaren, maar kies je toch voor een multifunctioneel apparaat? Let er dan op dat je de juiste messen voor de snijmachine in je bezit hebt.

Tip 5: Je budget bepaalt grotendeels je keuzemogelijkheden

Zelfs als de beste vleessnijmachine niet binnen je budget past, zijn er nog voldoende mogelijkheden om zelf je vlees te snijden. Wel moet je eerlijk zijn en erkennen dat de hoogte van de investering bepalend is voor de kwaliteit van het apparaat. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal waar de machine van gemaakt is. De beste vleessnijmachines zijn duurzamer geproduceerd en bijvoorbeeld van metaal of aluminium. Een goedkopere versie heeft veelal meer kunststof onderdelen en dezen kunnen sneller beschadigen tijdens het gebruik. Let voor de gein maar eens op de pootjes of rubbers die onder de machine bevestigd zijn. Het zal je opvallen hoe verschillend deze zijn en wat het materiaal alleen al van deze onderdelen voor gevolgen heeft voor de stevigheid waarmee het apparaat op het oppervlak staat.

Tip 6: Het frequente onderhoud van een vleessnijmachine

Iedereen die apparaten aanschaft, of dit nu voor de keuken, garage of tuin is, weet dat onderhoud een belangrijk onderdeel is. Hiermee kun je niet de levensduur verlengen en zo lang mogelijk plezier van je investering hebben. Bij de beste vleessnijmachine gaat het echter niet alleen om levensduur als je het om onderhoud hebt, want zodra er voedsel in aanraking komt met een machine, gaat het om levens. Een niet goed gereinigde of onderhouden vleessnijmachine bevordert de verspreiding van bacteriën en dit kan als gevolg hebben dat iemand ziek wordt of, veel erger nog, sterft. Voedselveiligheid valt of staat daarom met het veilig en hygiënisch gebruiken van je keuken, de apparaten en de overige middelen die bij de preparatie van voedsel gebruikt worden. Een vleessnijmachine moet daarom bij dagelijks gebruik ook dagelijks schoongemaakt worden.

beste_vleessnijmachine_02

Tip 7: De lengte van de kabel van de vleessnijmachine en de plek waar hij in je keuken of culinaire werkruimte komt te staan

Als je meters aan keukenwerkblad hebt en om de zoveel meter een stopcontact hebt, hoef je niet na te denken over waar jouw vleessnijmachine komt te staan. Je kunt elke plek kiezen en als het geen handmatig model betreft, de stekker in elk stroompunt inprikken. Het enige element aan het plannen van de plek van de machine betreft dan nog waar jij hem het handigst vindt staan in de volgorde van keukenactiviteiten. Als consument heb je deze luxe aan werkruimte vaak niet en ook professionele keukens hebben vaak hun werkplek al vol staan met andere apparaten. Denk daarom voor je aanschaf na over de lengte van de stroomkabel die aan de vleesmachine bevestigd is. Niemand wil zijn beste vleessnijmachine na de aanschaf en bij het besef dat er geen stopcontact in de buurt zit openmaken om er een langere kabel aan te moeten maken.

Tip 8: Het materiaal waar de vleessnijmachine van gemaakt is

Je las al eerder over de materialen waar keukenmachines van gemaakt kunnen zijn. De prijzen van grondstoffen doen bepaalde merken van vleessnijmachines er vaak toe beslissen dat degelijke stoffen voor onderdelen soms ingewisseld worden voor goedkopere varianten. Soms is er ook gewoon een tekort aan grondstoffen en heeft de fabrikant geen andere keuze als de vraag naar zijn product nog steeds even hoog is. Als koper van een vleessnijmachine weet je dat kunststof goedkoper is dan metaal. Daarom is het altijd een beetje schipperen tussen je budget en de maximale kwaliteit die je je met dat budget kunt veroorloven. De beste vleessnijmachine raakt niet snel beschadigd, kan niet smelten of verkleuren en is als materiaal goed schoon te houden met een geschikt schoonmaakmiddel.

Tip 9: Het belang van een hellende snede bij de vleessnijmachine

Wie de snijmachine veelvuldig gebruikt, doet er goed aan om te beseffen wat een hellende of kantelbare snede voor extra gebruiksgemak oplevert. Wat je met de schuine hoek bereikt, is dat dat wat je wilt snijden soepeler langs het snijvlak gaat. Dit betekent minder impact op je polsen en handen, aangezien je minder gewicht op je lijf voelt en een andere snij- of werkhouding kunt aannemen. Het zijn misschien kleine dingen waar je bij de eerste selectie niet snel aan denkt, maar ze kunnen een wereld van verschil uitmaken voor diegene die de vleessnijmachine dag in dag uit gebruikt.

Veelgestelde vragen over een vleessnijmachine

Bestaat dé beste vleessnijmachine eigenlijk wel?

Er zijn heel veel goede vleessnijmachines en ook redelijk presterende allessnijders, maar om nou te zeggen dat er eentje is die het allerbeste is, dat gaat wat ver. Je kunt namelijk niet altijd zeggen dat dit model voor elke situatie de beste is. Sommige cateraars snijden bijvoorbeeld vers vlees of verse vleeswaren op locatie en zij zullen echt niet hun zware vleessnijmachine uit de vaste keuken meeslepen. Je kijkt dus per koper altijd naar het doel, het budget en aan welke eisen de vleessnijmachine minimaal moet voldoen.

Waarom een vleessnijmachine met automatische uitschakeling kopen?

Voor de veiligheid is het altijd beter om een machine met de optie tot automatisch uitschakelen te nemen. De beste vleessnijmachine is dan ook met deze optie uitgerust. Het voorkomt dat een machine blijft draaien als de slager bijvoorbeeld even naar de koeling achterin de zaak gaat om een ander stuk te halen. Hierdoor heb je veel minder gevaar en kan langs dit apparaat lopen geen ongelukken opleveren.

Wat hebben de verschillende snijdiktes van de vleessnijmachine voor gevolgen?

Over het algemeen is de snijdikte van een vleessnijmachine tussen de 0 en 20 millimeter. De dunste dikte is voor heel dun vleeswaren, zoals fijngesneden hammen, en de dikkere dikten zijn bestemd voor vlees dat vetter of stugger is, of waarbij de klant gewoon een dikker stuk vlees wil. Wie verse vleeswaren gaat halen, krijgt vaak aan de toonbank gevraagd of de dikte die afgesneden wordt goed is. Wil je dikker of dunner, dan kun je dat nog aangeven voordat de rest van je bestelling gesneden wordt. De beste vleessnijmachine heeft echter geen vooraf ingestelde dikten die je kunt selecteren, maar stel je handmatig in. Zo kun je dus ook tussen de 1 en 2 millimeter dikte in gaan zitten als een klant dit wenst.

Wat voor motor kies je voor je vleessnijmachine?

Ook de motor bepaalt hoe fijn een vleessnijmachine werkt. Daarnaast ligt het aan het soort vlees wat voor motor beter werkt, want als je bijvoorbeeld vlees voor de barbecue wilt snijden (waarin pezen of botten zitten), moet je door hardere delen van het stuk vlees kunnen snijden. Voor het echte grove werk worden grote slagersmessen gebruikt, maar voor het op maat snijden kan ook de vleessnijmachine gehanteerd worden. De beste vleessnijmachine heeft dan ook een krachtige motor en dit kun je vergelijken door de wattages van elke machine op te zoeken.

Wat heeft de gebruiksfrequentie te maken met het soort vleessnijmachine dat je zou moeten kopen?

Je kunt je voorstellen dat een slagerij andere vleessnijmachines heeft dan een cateraar en dat een cateraar weer andere machines in zijn keuken gebruikt dan jij in je thuiskeuken hebt staan. De beste vleessnijmachine past bij de gebruiker en de frequentie dat het apparaat gebruikt wordt. Het heeft geen zin om bijna duizend euro (of nog veel meer) uit te geven aan een machine voor je thuiskeuken die eens in de maand wat plakjes vlees voor bij de lunch afsnijdt. Niet alleen de aanschaf, maar ook het onderhoud van de vleessnijmachine vragen dan meer dan voor die situatie nodig is.

Waarom een vleessnijmachine en geen allessnijder?

De beste vleessnijmachine snijdt vlees en geen brood, kaas of andere lekkernijen. De machine heeft messen die passen bij verschillende soorten vlees, rauw of gegrild, dunner of dikker, met of zonder botjes of pezen als mogelijke obstakels tijdens het snijden. De allessnijder, of snijmachine die diverse soorten voedsel kan snijden, is veelzijdig, maar niet altijd ideaal om vlees goed mee te snijden. Je kiest voor een allessnijder als je sporadisch met de machine werkt en voor een vleessnijmachine bij grotere volumes vlees die je keuken passeren.

Wat kost een vleessnijmachine?

Voor de allerbeste vleessnijmachine betaal je al gauw zo’n duizend euro. Je hebt dan een metalen vleessnijmachine met allerlei toeters en bellen die het de prijs waard maken. Voor nog geen honderd euro heb je ook een vleessnijmachine, maar verwacht niet dat je deze elke dag intensief kunt gebruiken en dat hij dan lang meegaat en goed blijft snijden. Kwaliteit kost gewoon geld.

Welke accessoires of opties zijn van belang voor je een keuze voor een vleessnijder maakt?

Er zijn heel veel mogelijkheden bij vleessnijmachines, maar als je er niks van weet, vergeet je er bij de aanschaf op te letten. Mogelijke accessoires zijn: een restenhouder, een duimbeschermer, diverse meegeleverde messen in het startpakket en de mogelijkheid extra messen toe te voegen, in te stellen snijdikte met als bijzonder aandachtspunt de maximale dikte of de optie met traploos in te stellen millimeters, een veiligheidsschakelaar, een opvangschaal, een extra kinderbeveiliging (met twee knoppen die gelijktijdig ingedrukt moeten worden voor activering van het mes) en een handig en flexibel inklapmodel. Ook bij accessoires kun je accenten leggen op veiligheid, of juist kijken naar wat praktisch is voor jouw gebruiksdoel met de vleessnijmachine.

Nogmaals onze beste vleessnijmachines op een rijtje

 1. 1. Eldom Professionele Vleessnijmachine

  #1 Beste vleessnijmachine
  Eldom Professionele Vleessnijmachine. Met glad en gekarteld mes

  Met glad en gekarteld mes

  Deze Eldom vleessnijmachine is zeer geschikt voor thuisgebruik. Wordt geleverd met twee schijven, je kunt er dus ook brood mee snijden. Snijden van vlees gaat erg goed, zelfs lastige producten als bacon gaat moeiteloos.

  €131,95 bij bol.com
  bol.com (€131,95)
 2. 2. Caterlite Vleessnijmachine 19cm

  #2 Beste koop vleesmachine
  Caterlite Vleessnijmachine 19cm. COmpacte vleessnijmachine

  COmpacte vleessnijmachine

  Deze Caterlite vleessnijmachine is geschikt voor licht gebruik. De snijdikte is eenvoudig instelbaar en de voedselpers doet zijn werk door gecontroleerd te snijden. Je krijgt twee messen, een gladde voor vlees. en een gekarteld mes voor brood.

  €99,95 bij bol.com
  bol.com (€99,95)
 3. 3. broodsnijmachine – vleessnijmachine / Snijder Professionele

  #3 Best beoordeelde vleessnijmachine
  broodsnijmachine – vleessnijmachine / Snijder Professionele. Ook geschikt voor kaas en brood

  Ook geschikt voor kaas en brood

  Deze vleessnijmachine is iets duurder maar dat merk je ook aan de snelheid en de bouwkwaliteit. Je kunt snijden van 0 tot 15mm en wordt geleverd met een glad mes voor vlees en kaas en een gekarteld mes voor brood.

  €237,99 bij bol.com
  bol.com (€237,99)
 4. 4. Hendi Vleessnijmachine – Profi Line – Professionele Snijmachine

  #4 Meest professionele vleessnijmachine
  Hendi Vleessnijmachine – Profi Line – Professionele Snijmachine. Professionele vleessnijmachine

  Professionele vleessnijmachine

  Een schuin snijder voor extra grip en comfort. Deze vleessnijmachine heeft een professionele bouwkwaliteit en kan snijden tot 12mm. De snelheid is traploos verstelbaar.

  €512,71 bij bol.com
  bol.com (€512,71)
 5. 5. Broodsnijmachine – vleessnijmachine

  #5 Meest compacte vleessnijmachine
  Broodsnijmachine – vleessnijmachine. Zeer compact model

  Zeer compact model

  Deze vleessnijmachine is zeer compact op te bergen dankzij het handige design. Weliswaar gemaakt van plastic maar toch voelt deze snijmachine zeer degelijk aan. Snijden is mogelijk tot ongeveer 14mm breed.

  €168,98 bij bol.com
  bol.com (€168,98)

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

2 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.