Dit zijn de 5 beste laserprinters voor thuisgebruik

Nooit meer print irritatie met de beste laserprinter bij je thuis

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 20 januari 2023 @08:21

beste_laserprinter_voor_thuis_01

Jij bent op zoek naar de beste laserprinter voor thuisgebruik. Hier lees je alles over de beste laserprinter voor bij jouw thuis. Een goede laserprinter is essentieel voor het functioneel kunnen (thuis)werken (en printen). In deze blog vind je de beste laserprinters: klik hier voor de top 5 beste laserprinter. Heb je niet zoveel tijd en wil je direct weten wat de beste laserprinter is? Dan kunnen we je alvast vertellen dat dit de HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw – All-in-One Kleurenlaserprinter is.

#1 Beste laserprinter voro thuis
HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw. Met HP Smart App

Met HP Smart App

De perfecte alleskunner voor thuis of op kantoor. Dubbelzijdig afdrukken, automatische invoer en printen vanaf je smartphone. Deze HP all in one laserprinter kan het allemaal.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€369 bij coolblue.nl
coolblue.nl (€369,00)

Naar de top 4

Top 5 beste laserprinters voor thuisgebruik van dit moment

Hoe komt deze top 5 beste laserprinters tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 19 beste laserprinters voor thuis uitvoerig getest en vergeleken.

19 laserprinters voor thuis vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

  #1 Beste laserprinter voro thuis
  HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw. Met HP Smart App

  Met HP Smart App

  De perfecte alleskunner voor thuis of op kantoor. Dubbelzijdig afdrukken, automatische invoer en printen vanaf je smartphone. Deze HP all in one laserprinter kan het allemaal.

  €369 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€369,00)
 2. 2. Brother MFC-L2710DW

  #2 Beste koop laserprinter
  Brother MFC-L2710DW. Veelzijdig en scherp geprijsd

  Veelzijdig en scherp geprijsd

  Scan of kopieer tot wel 50 pagina's met de automatische invoer. Direct vanaf WiFi printen is een eitje. En met de snelheid zit het ook wel goed. Tot maar liefst 39 pagina's per minuut.

 3. 3. HP Color Laser MFP 179fnw

  #3 Best beoordeelde laserprinter
  HP Color Laser MFP 179fnw. Klein maar niet in prestaties

  Klein maar niet in prestaties

  Deze compacte laserprinter is groots in prestaties en daarmee uitermate geschikt voor thuis of op een klein kantoor. Natuurlijk print je eenvoudig via de HP App. Wel zo makkelijk.

  €258 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€258,00)
 4. 4. Canon i-Sensys MF742Cdw

  #4 Beste all in one laserprinter
  Canon i-Sensys MF742Cdw. Met groot touchscreen

  Met groot touchscreen

  Super veelzijdige all in one laserprinter. Scan eenvoudig naar je e-mail account of print vanaf elke smartphone. Tot wel 27 pagina's per minuut. En dat allemaal in een compact jasje.

  €943,59 bij azerty.nl
  azerty.nl (€943,59)
 5. 5. Brother MFC-L2710DW

  #5 Beste eenvoudige laserprinter
  Brother MFC-L2710DW. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  Voor wie gewoon wil printen zonder poespas is deze Brother printer uitermate geschikt. Snel en efficiëntie staan bovenaan. En voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten.

< class=" no-margin">

De beste laserprinter voor thuisgebruik zorgt voor mooie printjes die scherp worden geprint. Daarnaast is de beste laserprinter voor thuis gebruiksvriendelijk en past qua wensen (bijvoorbeeld qua formaat, dubbelzijdig printen, duurzaamheid etc.) bij jouw persoonlijke wensen. Of dat nou thuis is, of toch op kantoor.

Maar in ieder geval zoek je het volgende:

Een snelle laserprinter

Eenvoudige gebruiksgemak

Eventueel scannen en kopiëren

De mogelijkheid om draadloos te printen 

De beste koop laserprinter voor thuisgebruik, wij geven jouw dé informatie die jij nodig hebt.

De beste laserprinter voor thuis(gebruik) is niet perse degene verkozen tot de beste laserprinter 2020, beste laserprinter 2021 of beste laserprinter 2022. De laserprinter die het beste is, is de laserprinter die goed bij jou en je situatie past! En dat kan dan zomaar eens een laserprinter uit 2021 zijn.

Want hoewel nieuw vaak beter is gaat dit toch niet altijd op. We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste laserprinter voor thuisgebruik.  

Zo hebben we een top 5 samengesteld die draait om de beste laserprinter. We bespreken onder andere de beste laserprinter, de laserprinter die het beste beoordeeld wordt én de ‘beste koop’.

Die laatste hoeft niet de beste goedkope laserprinter te zijn, maar is wel een beste laserprinter met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze koopgids tot stand is gekomen. 

Tot slot, er zijn enkele belangrijke aandachtspunten en overwegingen die we verderop in deze blog nog met je willen doornemen die goed zijn te weten alvorens de aanschaf van de beste laserprinter. Nu eerst door naar de top 5 beste laserprinter voor thuis.

We duiken even wat dieper in op de beste laserprinter

Nummer 1:

Een echte alleskunner, zo kunnen we deze all-in-one laserprinter voor thuis wel noemen. Print eenvoudig vanaf een mobiel apparaat, scan dubbelzijdig of e-mail direct van de printer de gescande documenten.

Dubbelzijdig printen is geen enkel probleem voor deze laserprinter. Deze laserprinter is zelfs uitgerust met OCR. OCR is software die het mogelijk maakt om tekst na het scannen te bewerken in Word of Excel. Dat is toch wel extreem makkelijk vind je niet?

Nummer 2:

Deze beste koop laserprinter voor thuis is een veelzijdige beste laserprinter all in one. Perfect voor drukke huishoudens, maar óók voor kleine kantoren waar veelzijdige print, maar ook scan en kopieer mogelijkheden essentieel zijn.

Met deze eenvoudig te installeren printer maak je professionele afdrukken en print je gemakkelijk en snel via de draadloze verbinding direct vanaf je laptop, smartphone of tablet. En hoe ideaal is dat!

De reviews zijn vooral lovend over de kwaliteit (van de print), de duurzaamheid van deze laserprinter en het snelle printen van deze beste koop all in one laserprinter.

Nummer 3:

Oke, toegegeven… deze laserprinter voor thuisgebruik is niet de snelste alle in one laserprinter. Maar het wel de allerkleinste laserprinter ter wereld. Deze compacte all-in-one kleur laserprinter is dus perfect voor thuisgebruik. Je snapt zelf dat dit niet de beste A3 laserprinter is, dat past simpelweg niet.

Deze verbluffend compacte laserprinter (all in one) is de aanvulling voor je thuiskantoor. Deze all-in-one laserprinter heeft alles in huis wat een grote laserprinter ook heeft, maar dan in een zeer compact jasje. Volgens de gebruikers ook de beste koop laserprinter.

Daarom geven wij deze all-in-one laserprinter voor thuis ook het label; best beoordeelde laserprinter voor thuisgebruik.

Nummer 4:

Fors van formaat dat zeker. Maar veel belangrijker; ook fors in prestaties. Deze all-in-one laserprinter print maar liefst tot 25 pagina’s per minuut in kleur af.

Nummer 5:

Zoek jij een all in one laserprinter voor thuisgebruik maar wil je deze eventueel later in je eigen kantoor neerzetten? Dan is deze all in one laserprinter voor thuisgebruik de beste kleuren laserprinter van 2023.

Een laserprinter voor thuis onder de 125 euro? Ja het kan echt! Oke, je gaat wel wat toegeven op de functies van de laserprinter. Het is immers geen all-in-one kleur laserprinter. Daar is de prijs dan ook naar.

Print je regelmatig documenten en wil je de vrijheid hebben om de laserprinter af en toe ook mee te nemen naar kantoor of juist naar huis? Dan is deze laserprinter de beste koop voor jou. Compact, eenvoudig en zeer betaalbaar.

Toch haalt deze laserprinter een snelheid van 22 pagina’s per minuut en werkt ie ook nog eens via WiFi. De beste koop laserprinter voor de man of vrouw die geen belang heeft bij in kleur printen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste laserprinter voor thuisgebruik?

Wanneer je op zoek bent naar de voor jou laserprinter beste koop, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste laserprinter (voor thuisgebruik), tot een succes.

De beste laserprinter voor thuisgebruik kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de beste laserprinter, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Wil je een laserprinter voor thuisgebruik, voor privégebruik, of toch ook zakelijk gebruik?

Denk ook goed na hoe je dit gaat gebruiken in je thuiskantoor. Wil je een draadloze laserprinter voor thuis? Denk dan ook eens aan de beste wifi router of de beste wifi versterker. Begint je laptop al te kraken en te roken bij het klaarmaken van een printje? Dan is het toch echt tijd voor de beste 17 inch laptop van dit moment.

Hoeveel fysieke ruimte heb je voor een printer? En ben je op zoek naar de beste koop laserprinter, of mag een laserprinter best wat meer kosten?

Het gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van een laserprinter zal over het algemeen het printen zijn. Of wil je ook kunnen scannen, kopiëren en wellicht zelfs ook faxen? Je zult dan op zoek moeten naar de beste all in one laserprinter voor thuisgebruik.

En gebruik je de printer voornamelijk voor privé doeleinden en niet zo intensief, of ook zakelijk en veel? Het kan verschil maken in je uiteindelijke keuze als het gaat om bijvoorbeeld de snelheid en de hoeveelheid papier die er in een printer kan. 

Goed om voorgaande allemaal in je achterhoofd te houden bij je zoektocht naar de beste koop laserprinter voor thuisgebruik.

beste_laserprinter_voor_thuisgebruik

Printen in zwart/wit of kleur

Wanneer je ook in kleur wilt printen, heb je niet genoeg aan een zwart-wit laserprinter. Een laserprinter kleur all in one beste koop zal over het algemeen wat duurder zijn dan een zwart wit printer beste koop, maar vooral wanneer je bijvoorbeeld ook veel grafieken of ‘plaatjes’ print, zorgt kleur juist voor duidelijkheid en overzicht.

Bepaal zelf of je dit nodig hebt. Het prijsverschil is namelijk aanzienlijk tussen een laserprinter die in kleur print of alleen in zwart/ wit. Vergeet ook niet dat een een kleur laserprinter natuurlijk ook kleurcartridges verbruikt.

Gebruiksopties

Wanneer je naast printen ook wilt scannen en kopiëren (zelfs wellicht wilt kunnen faxen ook), dan heb je een beste laserprinter all in one nodig. Deze all in one printers zijn wat duurder dan de single function printer, maar je krijgt er dan ook meer (opties) voor terug. 

Verder is het niet zo dat elke beste laserprinter standaard en automatisch dubbelzijdig print of kan printen. Wanneer dit voor jou belangrijk is, dan adviseren we je hier bij aankoop goed op te selecteren.

Verder kun je veel plezier hebben van een extra papierlade wanneer je veel print. Je hoeft dan niet constant papier bij te vullen. Zomaar wat opties om rekening mee te houden.

Wifi printer (draadloos) of niet?

Een wifi printer kan draadloos verbinden met alle apparaten in je netwerk, thuis of op kantoor. Op die wijze kun je dus printer vanaf je computer, maar ook vanaf je telefoon, laptop of tablet. Het maakt daarbij in principe niet uit in welke ruimte de printer staat.

Draadloos printer middels wifi is dus vrij ideaal. Uiteraard kun je ook nog steeds kiezen voor een niet draadloze beste laserprinter. Het grote voordeel, de verbinding tussen computer en printer is altijd stabiel.

Ben je een Apple fanaat? Kijk dan ook goed of de laserprinter voor thuisgebruik beschikt over Airprint. Zo print je snel en eenvoudig direct vanaf je Apple device. Dat is nog eens makkelijk.

beste_laserprinter_voor_thuis_01

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende beste laserprinters die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is.

Ben je op zoek naar een beste koop laserprinter die best iets meer mag kosten, of ga je liever voor een goedkope laserprinter? Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Let vooral op je eigen wensen als je de voor jou beste laserprinter aanschaft. Je wilt niet direct na 1 maand spijt hebben omdat je onverwachts toch gebruik wilt maken van de scan optie of toch die presentatie in kleur had willen printen.

Als je voldoende budget hebt kun je beter wat meer opties nemen op de laserprinter dan te weinig. Zeker als het prijsverschil tussen de beste laserprinters niet al te groot is.

Hoe bepalen wij de beste laserprinter voor thuisgebruik?

Jij zoekt de beste laserprinter voor thuisgebruik. Je hebt namelijk een kantoor thuis of misschien werk je regelmatig thuis. In ieder geval ben je druk genoeg, anders was je immers niet hier.

Speciaal voor jou zochten wij de beste laserprinters voor thuisgebruik. Het assortiment is gigantisch te noemen en de zoektocht kan eindeloos zijn.

Door middel van een paar harde eisen bepaalden wij de beste laserprinter voor thuis. Daarbij brengen we differentiatie aan in de diverse opties. Zo heb je goede maar goedkope laserprinters voor thuis voor een prikkie maar kun je ook gaan voor de beste koop all-in-one laserprinter voor thuis.

De keuze is aan jou, en daarbij wensen wij jou veel succes.

Veelgestelde vragen over laserprinters voor thuisgebruik

Wat is de beste laserprinter voor thuisgebruik?

De beste laserprinter, dat is niet één type model of merk, de beste laserprinter voor thuis is een persoonsgebonden keuze. Een goede laserprinter is in ieder geval een laserprinter die vlekkeloos print, en dit zowel letterlijk als figuurlijk. Vlot print ook, en wanneer je op zoek bent naar een beste all in one laserprinter voor thuisgebruik, ook naar wens scant en kopieert. Eigenschappen die elke gebruiker aanspreekt en die een laserprinter tot jouw beste laserprinter maken, uiteindelijk. Voor de beste laserprinter die op bovenstaande goed scoort, verwijzen we naar de nummer 1 van onze top 4 beste laserprinters in deze koopgids.

Waar voldoet een goede laserprinter aan?

Een goede laserprinter draagt zorg voor goede kwaliteit prints, print daarbij vlot en is gebruiksvriendelijk en duurzaam. Wil je alles uit de beste printer? Kies dan voor een all in one laserprinter voor thuis. Hiermee beschik je ook direct over een laserprinter die kan scannen, kopiëren en zelfs faxen.

Welke laserprinter moet ik kopen?

De laserprinter die jij het beste kunt aanschaffen, is de laserprinter die bij jou en je (gebruik)situatie past. Maar in basis adviseren we je een beste laserprinter te kopen die kwalitatief goed werkt voor wat betreft printen (en eventueel kopiëren en scannen bij een beste all in one laserprinter) en tevens vlot print.

 

Hoe kan ik mijn laser printer aansluiten op mijn computer?

Veel printers zijn draadloos. Met behulp van Wifi kun je dan middels een internet-verbinding printen en heb je geen kabel(s) nodig. Wanneer je laser printer niet draadloos is, dan kun jij je laser printer op je computer aansluiten middels een (usb) kabel. En vergeet natuurlijk niet ten allen tijde de stekker van je printer in het stopcontact te steken. Je zult niet de eerste zijn.

 

De beste laserprinter, de eindconclusie

De beste laserprinter voor thuisgebruik is uiteraard ook een goede laserprinter, deze eigenschappen gaan hand in hand. Bij het uitzoeken van een goede laserprinter zijn er sowieso drie zaken die handig zijn mee te nemen in je overwegingen alvorens aanschaf van jouw beste laserprinter.

Single function printer of een beste laserprinter all in one?

Wil jij een laserprinter aanschaffen om te kunnen printen, of wil je ook kunnen kopiëren, scannen en wellicht zelfs faxen? Wanneer dit laatste het geval is, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste all in one laserprinter. En een zijsprongetje; wil je niet alleen A4 maar ook A3 kunnen printen, dan is de zoektocht naar de beste A3 laserprinter tevens een feit. 

All in one laserprinters zijn over het algemeen groter dan single function printers en vaak ook wat duurder, maar je krijgt er dan ook meer voor terug.

Zwart wit printer of een beste kleuren laserprinter?        

Wanneer je ook in kleur wilt printen, heb je niet genoeg aan een zwart-wit laserprinter. Een laserprinter kleur all in one beset koop zal over het algemeen wat duurder zijn dan een zwart wit printer beste koop, maar vooral wanneer je bijvoorbeeld ook veel grafieken of ‘plaatjes’ print, zorgt kleur juist voor duidelijkheid en overzicht.

Een draadloze (wifi) laserprinter, of toch maar niet?

Een wifi printer kan draadloos verbinden met alle apparaten in je netwerk, thuis of op kantoor. Op die wijze kun je dus printer vanaf je computer, maar ook vanaf je telefoon, laptop of tablet. Het maakt daarbij in principe niet uit in welke ruimte de printer staat. Draadloos printer middels wifi is dus vrij ideaal. Uiteraard kun je ook nog steeds kiezen voor een niet draadloze beste laserprinter. Het grote voordeel, de verbinding tussen computer en printer is altijd stabiel.

Wanneer een beste laserprinter op alle drie bovengenoemde punten niet een dikke +(++) scoort voor wat betreft jouw wensen, dan adviseren wij je echt nog even verder te zoeken naar jouw beste laserprinter voor thuisgebruik.

De beste laserprinter voor thuis

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste laserprinter voor thuis en je uitgelegd dat de laserprinter beste koop, niet perse de beste laserprinter voor jou hoeft te zijn. Het aanbod is groot en juist wanneer er veel keuze is, is een keuze maken niet altijd eenvoudig. We hopen dat de top 5 in deze blog je hiermee wel een eind op weg heeft geholpen

_n_keer_samenonze_top_5">

We vatten het nog één keer samen… onze top 5:

 1. 1. HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw

  #1 Beste laserprinter voro thuis
  HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw. Met HP Smart App

  Met HP Smart App

  De perfecte alleskunner voor thuis of op kantoor. Dubbelzijdig afdrukken, automatische invoer en printen vanaf je smartphone. Deze HP all in one laserprinter kan het allemaal.

  €369 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€369,00)
 2. 2. Brother MFC-L2710DW

  #2 Beste koop laserprinter
  Brother MFC-L2710DW. Veelzijdig en scherp geprijsd

  Veelzijdig en scherp geprijsd

  Scan of kopieer tot wel 50 pagina's met de automatische invoer. Direct vanaf WiFi printen is een eitje. En met de snelheid zit het ook wel goed. Tot maar liefst 39 pagina's per minuut.

 3. 3. HP Color Laser MFP 179fnw

  #3 Best beoordeelde laserprinter
  HP Color Laser MFP 179fnw. Klein maar niet in prestaties

  Klein maar niet in prestaties

  Deze compacte laserprinter is groots in prestaties en daarmee uitermate geschikt voor thuis of op een klein kantoor. Natuurlijk print je eenvoudig via de HP App. Wel zo makkelijk.

  €258 bij coolblue.nl
  coolblue.nl (€258,00)
 4. 4. Canon i-Sensys MF742Cdw

  #4 Beste all in one laserprinter
  Canon i-Sensys MF742Cdw. Met groot touchscreen

  Met groot touchscreen

  Super veelzijdige all in one laserprinter. Scan eenvoudig naar je e-mail account of print vanaf elke smartphone. Tot wel 27 pagina's per minuut. En dat allemaal in een compact jasje.

  €943,59 bij azerty.nl
  azerty.nl (€943,59)
 5. 5. Brother MFC-L2710DW

  #5 Beste eenvoudige laserprinter
  Brother MFC-L2710DW. Eenvoud in z'n klasse

  Eenvoud in z'n klasse

  Voor wie gewoon wil printen zonder poespas is deze Brother printer uitermate geschikt. Snel en efficiëntie staan bovenaan. En voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

Iemand beoordeelde dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.