Beste WiFi versterker? Check de top 5!

Wifi versterker nodig? Overal WiFi dankzij een versterker, zelfs je tuin.

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 6 september 2022 @13:06

Jij bent op zoek naar de beste wifi versterker voor op je kantoor, bij je bedrijf of thuis(werkplek). Het maakt ook eigenlijk niet uit, je wilt gewoon antwoord op de vraag; wat is de beste WiFi versterker? En dan in het specifiek voor jouw situatie natuurlijk. Of het nou gaat om de WiFi versterker beste getest of WiFi versterker beste koop, er is veel keuze wanneer het gaat om WiFi versterkers. Middels deze blog helpen wij je de zoektocht te vergemakkelijken, door onze top 5 beste WiFi versterker met je te delen. Leuk dat je meeleest! Heb je niet zoveel tijd, of slechte WiFi? Klik hier voor de top vijf beste WiFi versterkers. Direct naar de beste WiFi versterker? We kunnen je alvast verklappen dat dit de beste WiFi versterker is.

 

beste_wifi_versterker_01

TP-Link RE450

beste_wifi_versterker_04
TP-Link RE450 Bekijk op Bol.com

Wat is de beste WiFi versterker?

De WiFi versterker die de beste is, is niet perse de beste WiFi signaal versterker met het allerhoogste prijskaartje, of de WiFi versterker die het best beoordeeld is. De WiFi versterker die het beste is, is die WiFi versterker die goed bij jou past! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste WiFi versterker.

Beste koop WiFi versterker, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste WiFi versterker. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door een WiFi versterker beste test. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de beste keuze voor wat betreft WiFi versterker, ook de WiFi versterker die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Dat hoeft niet de beste goedkope WiFi versterker te zijn, maar is wel een WiFi versterker met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

1

TP-Link RE450 – WiFi Versterker – 1300 Mbps

Beste WiFi versterker

beste_wifi_versterker_04

Eenvoud en kracht in een klein jasje

Wifi-banden: Dual-band Wifi snelheid 2,4 GHz: 450 Mbps Wifi snelheid 5 GHz: 1300 Mbps Ethernet poorten: 1 Bedrade snelheid: Gigabit (Tot 1000 Mbps) Netwerkbeveiliging: WPA

Deze nummer 1 beste WiFi versterker is een krachtige versterker voor intensieve netwerktaken en ook meerdere taken tegelijk. Je vergroot zeer eenvoudig en efficiënt het dekkingsgebied en ook de signaalsterkte van je bestaande netwerk. Met deze beste dual band WiFi versterker is streamen 4K, intensief gamen en grote bestanden downloaden een eitje!

Wat we goed vinden:

 • Deze WiFi versterker is geschikt voor meerdere devices tegelijk.
 • De installatie is eenvoudig.
 • Deze WiFi versterker is degelijk in elkaar gezet.

Wat we minder goed vinden:

 • Het wordt aangeraden deze WiFi versterker binnen het bereik van je router te plaatsen, omdat anders wordt ingeleverd op bereikbaarheid.
2

TP-LINK RE200 – WiFi Versterker – 750 Mbps

Beste koop WiFi versterker

beste_koop_wifi_versterker

Overal snel internet voor een prikkie

Wifi-banden: Simultaneous dual-band Wifi snelheid 2,4 GHz: 750 Mbps Wifi snelheid 5 GHz: 450 Mbps Ethernet poorten: 1 Bedrade snelheid: Gigabit (Tot 1000 Mbps) Netwerkbeveiliging: WEP

De nummer 2 WiFi versterker is een beste draadloze WiFi versterker genoemd voor basis netwerken en streamen door zijn gebruikers. Het prijskaartje van deze beste WiFi versterker, is bijzonder gunstig in combinatie met de kwaliteit en het gebruiksgemak dat je ervoor terug krijgt! De reden dat deze de WiFi versterker beste koop de eerste positie in deze top 5 van harte verdiend.

Wat we goed vinden:

 • Bijzonder geschikt voor streamen en ook voor basis online gamen.
 • Er is ook de mogelijkheid voor bekabelde aansluiting, er de beste WiFi versterker via stopcontact van te maken.
 • Deze nummer 1 WiFi versterker is eenvoudig in gebruik.

Wat we minder goed vinden:

 • Is niet geschikt voor zeer intensief internetgebruik met meerdere devices.
3

AVM FRITZ!Repeater 3000 – Wifi versterker – Tri-band

Best beoordeelde WiFi versterker

best_beoordeelde_wifi_versterker

Naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen

Wifi-banden: Simultaneous tri-band Wifi snelheid 2,4 GHz: 400 Mbps Wifi snelheid 5 GHz: 2600 Mbps Ethernet poorten: 2 Bedrade snelheid: Gigabit (Tot 1000 Mbps) Netwerkbeveiliging: WEP

Met de AVM FRITZ!Repeater 3000 kan je snel en veilig de reikwijdte van je draadloze netwerk vergroten. Met een gecombineerde snelheid van 3000Mbps biedt deze range extender een stabiele verbinding voor alle verbonden apparaten. Zo kan je naadloos streamen, gamen en downloaden zonder haperingen.

Wat we goed vinden:

 • Zeer eenvoudige installatie
 • Goede kwaliteit
 • Zeer stabiele WiFi

Wat we minder goed vinden:

 • Wat hogere aanschafprijs
4

TP-Link WA850RE – WiFi Versterker – 300 Mbps

Beste WiFi versterker onder de 25 euro

beste_wifi_versterker_onder_25_euro

Voor de af-en-toe maar overal internetter

Wifi-banden: Single-band (2,4 GHz) Wifi snelheid 2,4 GHz: 300 Mbps Wifi snelheid 5 GHz: Geen Ethernet poorten: 1 Bedrade snelheid: Tot 100 Mbps Netwerkbeveiliging: WEP

De nummer 4 beste WiFi versterker is een eenvoudige WiFi versterker waarmee je gemakkelijk het dekkingsgebied en de signaalsterkte van een bestaand en draadloos netwerk kunt vergroten. Dankzij de maximale draadloze snelheid van 300 Mbps en de wandmontage wordt het uitbreiden van een draadloos netwerk een eenvoudige taak, geschikt voor browsen, e mail en het downloaden van bestanden.

Wat we goed vinden:

 • De kwaliteit en (lage) prijs verhouding van de nummer 4 beste WiFi versterker wordt geroemd.
 • Het apparaat wordt als gebruiksvriendelijk ervaren.
 • De installatie is eenvoudig en snel geregeld.

Wat we minder goed vinden:

 • Het wordt aangeraden ook deze WiFi versterker binnen het bereik van je router te plaatsen, omdat anders wordt ingeleverd op bereikbaarheid.
 • Niet geschikt voor streamen
5

TP-Link RE305 – WiFi Versterker – 1200 Mbps

Beste WiFi versterker onder de 40 euro

beste_wifi_versterker_onder_de_40_euro

De alleskunner

Wifi-banden: Simultaneous dual-band Wifi snelheid 2,4 GHz: 300 Mbps Wifi snelheid 5 GHz: 867 Mbps Ethernet poorten: 1 Bedrade snelheid: Fast Ethernet (Tot 100 Mbps) Netwerkbeveiliging: WEP


De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft de beste WiFi versterker verbindt draadloos met je router, breidt uit en versterkt het signaal uit in gebieden die je router zelf niet kan bereiken. De nummer 5 van deze top 5 is geschikt voor 4k streamen. Ook bestaat er de mogelijkheid voor bekabelde aansluiting. Een WiFi versterker met wederom een goede prijs en kwaliteitsverhouding.

Wat we goed vinden:

 • Deze WiFi versterker is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te installeren.
 • Er is sprake van een voordelige koop en een goede kwaliteit!

Wat we minder goed vinden:

 • Het wordt in deze ook aangeraden om deze WiFi versterker binnen het bereik van je router te plaatsen, omdat anders wordt ingeleverd op bereikbaarheid

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste WiFi versterker?

Wanneer je op zoek bent naar de beste WiFi versterker, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de beste WiFi versterker, tot een succes. De beste WiFi versterker kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de best WiFi versterker, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Ook is het goed om na te gaan wat de primaire reden is van het feit dat je een WiFi versterker wilt aanschaffen. Wil je een beste WiFi versterker voor buiten? Of specifiek voor binnen? Wanneer het eerste het geval is, wat is dan de beste WiFi versterker voor buiten? Wil je een WiFi versterker beste getest, of vooral de beste WiFi versterker voor jou persoonlijk? We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste WiFi versterker hieronder uiteen.

beste_wifi_versterker_02

Het gebruiksdoel

Wanneer je een WiFi versterker aan wilt schaffen voor intensief WiFi gebruik, geschikt voor (snel) streamen en passend voor meerdere devices tegelijk, dan heb je over het algemeen een wat ‘zwaardere’ WiFi versterker nodig (met meer Mbps wellicht ook, wanneer het je ook gaat om de snelheid) dan wanneer je WiFi gebruik niet zo heel intensief is.

Je dagelijks mailt en wellicht google gebruikt en andere online werkzaamheden verricht die niet veel van je router en WiFi versterker vragen. Het is goed om dit mee te nemen in de keuze voor wat betreft aanschaf van de beste WiFi versterker. Vergeet ook niet om te kijken naar andere zaken die je kunt verbinden in jouw nieuwe Wifi netwerk. Wist je bijvoorbeeld dat wij ook de beste WiFi printer hebben geselecteerd? Maar ook de beste soundbar kan tegenwoordig gewoon gekoppeld worden met je WiFi. Heb je de WiFi op orde maar nog steeds slecht beeld tijdens een online meeting? Dan wordt het echt eens tijd voor de beste webcam op de markt. Wij selecteerden ‘m voor je.

De snelheid/ bereikbaarheid

Dit borduurt voort op het gebruiksdoel van je WiFi versterker, waarover in de vorige alinea al gesproken. Wanneer je op zoek bent naar een WiFi versterker beste koop, dan is het goed om te checken wat de snelheid is van de voor jou beste WiFi versterker. Dat hangt samen en staat aangegeven in het aantal megabits per seconde (Mbps). Deze snelheid kan in de praktijk overigens lager uitvallen wanneer je meerdere apparaten op je netwerk tegelijk gebruikt. Houdt hier dus ook rekening mee tijdens het proces van aanschaf en het antwoord op de vraag: wat is de beste WiFi versterker?

Soorten WiFi versterkers

WiFi versterkers werken op verschillende frequenties (de WiFi band). Aan de hand hiervan worden verschillende soorten versterkers onderscheiden. Namelijk de Single band repeater (werkt enkel op 2,4 Ghz frequentie), de Dual band repeater (werkt op 2,4 en op 5 Ghz frequentie) en de Simultaneous dual band repeater (kan tegelijkertijd een 2,4 en 5 GHZ signaal zelf uitzenden. Een dual band repeater werkt veel sneller dan een single band repeater.

beste_wifi_versterker_03

Andere opties naast een WiFi versterker

Een WiFi versterker is niet de enige wijze om het internetsignaal in huis of op kantoor te verbeteren. Er zijn ook andere opties waarvan het goed is dat je weet dat ze bestaan. Zo zijn andere opties multiroom WiFi, een acces point en powerline adapter (een soort van hotspot). Het gaat te ver om de voor en nadelen van deze andere opties hier te bespreken. Online is hier veel informatie over te vinden.

Prijskaartje

De prijskaartjes die ‘hangen’ aan de vele verschillende WiFi versterkers die er op de markt te koop zijn, verschillen enorm van elkaar. Het is daarom goed om vooraf te bepalen wat je budget is. En ook of je op zoek bent naar een WiFi versterker beste getest, een beste goedkope WiFi versterker of eentje die best iets meer mag kosten. Prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over kwaliteit, maar vaak krijg je voor een beetje meer wel ‘een beetje extra’.

Hoe wij testen

Dit is hoe wij testen:

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

Veelgestelde vragen over WiFi versterkers

Hoe werkt een WiFi versterker?

Een WiFi versterker maakt gebruik van het bestaande WiFi signaal en door middel van zichtbare en onzichtbare antennes wordt het signaal versterkt en weer doorgestuurd.

Welke WiFi versterker heb ik nodig?

Een goede maar moeilijke vraag om te beantwoorden. Dit is namelijk afhankelijk van het gebruik en de intensiviteit. Wil je af en toe browsen op het internet of werk je veel thuis en wordt er veel gestreamd? Allemaal factoren die sterk meewegen in je keuze WiFi versterker. Als advies zouden we mee willen geven dat het verstandig is om een krachtigere WiFi versterker te kopen dan je nu misschien nodig hebt. Zo ben jij klaar voor de nabije toekomst

Wat is een goede WiFi versterker?

Een goede WiFi versterker zorgt voor een stabiele verbinding daar waar jij dit nodig hebt. Een goede WiFi versterker kan ook jouw gewenste internetsnelheid aan. Zodoende haal je alles uit de beschikbare internetsnelheid bij jou thuis of op kantoor.

Wat is de beste WiFi versterker?

De beste WiFi versterker zorgt voor een stabiele verbinding daar waar jij dit nodig hebt. Een goede WiFi versterker kan ook jouw gewenste internetsnelheid aan. Zodoende haal je alles uit de beschikbare internetsnelheid bij jou thuis of op kantoor.

Wat kost een WiFi versterker?

Wifi versterkers zijn er al vanaf 20 euro. Voor een prikkie heb jij dus overal internet in je huis. Wil je alles uit je supersnelle internetverbinding halen? Dan kost een goede WiFi versterker al snel 50 euro oplopend tot wel 150 euro. Maar….. die investering is nog altijd niet zo erg als geen WiFi in huis.

Wat is de beste WiFi versterker? De eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste WiFi versterker. Of dat voor jou nou de beste draadloze WiFi versterker is, de beste WiFi versterker via stopcontact of de beste WiFi versterker voor buiten. Hoe dan ook, ​we hopen dat je zoektocht gelukt en geslaagd is. Want de keuze is uiteindelijk geheel aan jezelf. En dat is juist wanneer er veel keuze is, niet altijd eenvoudig.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste WiFi versterker ​is niet één vaststaand model, merk of type, maar is een WiFi versterker die uiteindelijk het beste bij jou past. Voldoet aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes, plezier en uiteindelijk gebruiksgemak bij het uitzoeken en het gebruik van jouw beste WiFi versterker!

Om het je gemakkelijk te maken, hier nogmaals de top 5 op een rijtje!

TP-Link RE450 – WiFi Versterker

Beste WiFi versterker
beste_wifi_versterker_04
TP-Link RE450 – WiFi Versterker Beste WiFi versterker Bekijk op Bol.com

TP-LINK RE200 – WiFi Versterker

Beste koop WiFi versterker
beste_koop_wifi_versterker
TP-LINK RE200 – WiFi Versterker Beste koop WiFi versterker Bekijk op Bol.com

AVM FRITZ!Repeater 3000 – Wifi versterker

Best beoordeelde WiFi versterker
best_beoordeelde_wifi_versterker
AVM FRITZ!Repeater 3000 – Wifi versterker Best beoordeelde WiFi versterker Bekijk op Bol.com

TP-Link WA850RE – WiFi Versterker

Beste WiFi versterker onder de 25 euro
beste_wifi_versterker_onder_25_euro
TP-Link WA850RE – WiFi Versterker Beste WiFi versterker onder de 25 euro Bekijk op Bol.com

TP-Link RE305 – WiFi Versterker

Beste WiFi versterker onder de 40 euro
beste_wifi_versterker_onder_de_40_euro
TP-Link RE305 – WiFi Versterker Beste WiFi versterker onder de 40 euro Bekijk op Bol.com

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!