Beste draadloze oordopjes van 2023

Top 5 best geteste draadloze oordopjes volgens onze experts

Geschreven door: Jordy Leussink
— Laatste update: 9 december 2022 @16:28

beste_draadloze_oordopjes_01

Jij bent op zoek naar de beste draadloze oordopjes? Lees dan snel verder. Binnen 1 minuut vind jij namelijk de draadloze oordopjes van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze experts hebben maar liefst 15 draadloze oordopjes uitgebreid getest en vergeleken. Na 10 uur onderzoek is Apple Airpods 2 als beste draadloze oordopjes uit de test gekomen. Klik hier voor de top 5 beste draadloze oordopjes van dit moment. In dit artikel geven onze experts 5 tips voor het kopen van draadloze oordopjes. Wist je bijvoorbeeld dat de beste draadloze oordopjes van Apple zijn? Lees snel verder…

#1 Beste draadloze oordopjes
Apple AirPods 2 – met reguliere oplaadcase. Power van Apple

Power van Apple

Ben jij een echte Apple fanaat? Dan zijn deze oordopjes onmisbaar. De werking is zeer natuurlijk en het geluid is bijzonder krachtig. Wij vinden deze oordopjes erg prettig zitten.

Ubari vergelijkt dagelijks prijzen.
Laagste prijs vandaag:

€127 bij bol.com
bol.com (€127,00)

Naar de top 5

Top 5 beste draadloze oordopjes van dit moment

Hoe komt deze top 5 draadloze oordopjes tot stand?

10 uur getest door experts Onze experts hebben 15 draadloze oordopjes uitvoerig getest en vergeleken.

15 draadloze oordopjes vergeleken Beoordeling op basis van prijs, kwaliteit, eigenschappen en ervaringen van gebruikers.

Onafhankelijk onderzoek Onze experts vergelijken onafhankelijk alle merken en webshops.

Altijd de laagste prijs De producten in deze top 5 draadloze oordopjes worden dagelijks gecontroleerd op de laagste prijs.

 1. 1. Apple AirPods 2 – met reguliere oplaadcase

  #1 Beste draadloze oordopjes
  Apple AirPods 2 – met reguliere oplaadcase. Power van Apple

  Power van Apple

  Ben jij een echte Apple fanaat? Dan zijn deze oordopjes onmisbaar. De werking is zeer natuurlijk en het geluid is bijzonder krachtig. Wij vinden deze oordopjes erg prettig zitten.

  €127 bij bol.com
  bol.com (€127,00)
 2. 2. Apple AirPods 3 – met MagSafe oplaadcase

  #2 Nieuwste draadloze oordopjes
  Apple AirPods 3 – met MagSafe oplaadcase. De allernieuwste

  De allernieuwste

  Wat steviger geprijsd maar dan heb je wel het allernieuwste van Apple. De MagSafe oplaadcase werkt erg goed. Net als de nummer 1 oordopjes is het geluid erg goed.

  €205,05 bij azerty.nl
  azerty.nl (€205,05)
 3. 3. Apple AirPods Pro 2

  #3 Best beoordeelde draadloze oordopjes
  Apple AirPods Pro 2. Voor de pro's

  Voor de pro's

  Is alleen het beste goed genoeg en ben je bereid hier wat meer voor te betalen? Dan zit je hier goed. Alles aan deze oordopjes is uitstekend en gezien de beoordelingen zijn veel mensen het met ons eens.

  €259 bij azerty.nl
  azerty.nl (€259,00)
 4. 4. Samsung Galaxy Buds Pro – Noise Cancelling – Zwart

  #4 Beste Samsung draadloze oordopjes
  Samsung Galaxy Buds Pro – Noise Cancelling – Zwart. Met Noise Cancelling

  Met Noise Cancelling

  Ben jij een echte Samsung fan? Dan zijn de oordopjes erg geschikt. De Noise Cancelling werkt erg goed en ook de pasvorm van deze oordopjes is erg goed te noemen. Het geluid is opvallend goed.

  €287,98 bij azerty.nl
  azerty.nl (€287,98)
 5. 5. Yapa Pro Wireless Earbuds

  #5 Beste oordopjes onder 50 euro
  Yapa Pro Wireless Earbuds. Voordelige keuze

  Voordelige keuze

  Wil je wel graag draadloze oordopjes maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Deze draadloze bluetooth oordoppen hebben een opvallend goed geluid en zitten ook erg comfortabel.

Wat zijn de beste draadloze oordopjes?

De draadloze oordopjes die het beste zijn, zijn niet perse de draadloze oordopjes met het allerhoogste prijskaartje, of de draadloze oordopjes die het best beoordeeld zijn. De draadloze oordopjes die het beste zijn, zijn die draadloze oordopjes die goed bij jou passen! We zetten hieronder dan ook een aantal vergelijkingen op een rijtje voor wat betreft de beste draadloze oordopjes.

Draadloze oordopjes beste koop, lees hier de informatie die jij nodig hebt!

We hebben een top 5 samengesteld die draait om de beste draadloze oordopjes. Die top 5 is onder andere tot stand gekomen door het naast elkaar zetten van reviews van gebruikers. Maar er is meer. Zo bespreken we naast de beste keuze voor wat betreft draadloze oordopjes, ook de draadloze oordopjes die het beste beoordeeld wordt én de ‘best buy’. Dat hoeft niet de beste budget draadloze oordopjes te zijn, maar zijn wel draadloze oordopjes met een scherpe prijs kwaliteit verhouding. Ook geven we inzicht in hoe de informatie in deze blog tot stand is gekomen.

Onze top 5 beste draadloze oordopjes nader bekeken:

De nummer 1 beste draadloze oordopjes worden geroemd om de goede kwaliteit, vooral geluid en accu technisch (de accu gaat wel 5 uur mee per sessie en 24 uur in totaal). Verder laten de ervaringen zien dat de oortjes goed blijven zitten, ze zijn stevig en hebben een mooi design. De redenen dat deze draadloze oordopjes van apple de eerste positie in deze top 5 van harte verdienen.

Nummer 2:

Deze nummer 2 beste draadloze oordopjes is feitelijk de opvolger van de nummer 1 hierboven. Deze draadloze oordopjes hebben een mooi compact en ook vernieuwend uiterlijk en er is hier wel sprake van een draadloos oplaadbare case (oplaadbaar met QI charger). Maar let op, deze wordt niet standaard meegeleverd! 

De draadloze oordopjes zijn licht van gewicht, hebben een uitstekende pasvorm en dus veel draagcomfort. Tevens is de geluidskwaliteit fantastisch.

Nummer 3:

De nummer 3 beste draadloze oordopjes zijn wederom draadloze oordopjes van apple. Mede door de lange accuduur, de geluidskwaliteit en in deze wel ingebouwde noise cancelling technologie, heb je maximaal gebruiksgemak en plezier van deze beste draadloze oordopjes met microfoon. Apple levert maar liefst drie maten eartips (S/M/L) zodat de AirPods Pro als gegoten in je oren passen. Met recht verdienen ze dan ook de plek nummer 3 als beste draadloze in ear oordopjes.

Nummer 4:

De nummer 4 beste draadloze oordopjes in deze top 5 zijn beste draadloze oordopjes van Samsung! Deze beste draadloze oordopjes met microfoon hebben een groot aantal pluspunten. De scherpe prijs en kwaliteitverhouding mag in dit rijtje niet ontbreken! Ook de goede accu en lange levensduur inclusief de noise cancelling zijn het benoemen meer dan waard. Wanneer je niet op zoek bent naar de beste draadloze oordopjes van apple, kan je met deze beste draadloze oordopjes van Samsung wellicht wel uitstekend uit de voeten!

Nummer 5:

De hekkensluiter van deze top 5 voor wat betreft beste draadloze oordopjes zijn wederom geen beste draadloze oordopjes apple en ook geen beste draadloze oordopjes van samsung, maar van Yapa Electronics. En we kunnen in deze echt niet om de allerlaagste en misschien wel beste prijs en kwaliteitverhouding heen. Voor een zeer zacht prijsje krijg je perfect geluid, een mooi design en gewoon hele leuke, goede, kwaliteit en prijsverhouding beste draadloze in ear draadloze oordopjes. Wij vinden dit de beste draadloze oordopjes onder de 50 euro.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van de beste draadloze oordopjes?

PlaWanneer je op zoek bent naar de beste draadloze oordopjes, dan is het handig dat je helder hebt welke keuzes er zijn en gemaakt kunnen/ moeten worden. Dit maakt de zoektocht en de uiteindelijke uitkomst, het vinden van de voor jou beste draadloze oordopjes, tot een succes. De beste draadloze oordopjes kun jij vinden door middel van onderstaande aandachtspunten!

Als eerste, je eigen voorkeuren

Wanneer je op zoek bent naar de best draadloze oordopjes, is het handig om helder te hebben wat je eigen wensen zijn. Ook is het goed om na te gaan wat de primaire reden is van het feit dat je draadloze oordopjes wilt aanschaffen. Wil je de beste draadloze oordopjes voor sporten? Of de beste draadloze oordopjes om te bellen? En wil je specifiek beste draadloze oordopjes van Apple? Of maakt het merk draadloze oordopjes je niets uit? Ben je gewoon op zoek naar het beste geluid draadloze oordopjes? Of wil je graag een draadloze oordopjes aanbieding scoren?

Je bent veel onderweg en wilt dan comfortabel kunnen bellen maar denk je ook aan de overige artikelen van je mobiele werkplek? Zo selecteerden wij al eerder de beste webcam, de beste laptopstandaard en zelfs de beste powerbank!

Zoals je ziet, zijn er nogal wat vragen te beantwoorden en wat beslissingen te maken. We zetten verschillende keuzes en mogelijkheden voor wat betreft de beste draadloze oordopjes hieronder uiteen.

beste_draadloze_oordopjes_02

Het gebruiksdoel

Wanneer je oordopjes aan wilt schaffen voor zakelijk gebruik, om veel te bellen bijvoorbeeld, of ze vooral gebruikt om te relaxen of sporten, kan dit een verschil maken bij de uiteindelijke aanschaf van je draadloze oordopjes. Want ook de draadloze oordopjes die in deze blog worden besproken, hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Het is dus goed je gebruiksdoel voorop te stellen bij de zoektocht naar de beste draadloze oordopjes in jouw situatie.

Accuduur

De accuduur is een belangrijk punt van aandacht bij de aanschaf van draadloze oordopjes. Zoals je zult begrijpen, past er niet een erg grote accu in draadloze oordopjes. Zeg maar gewoon dat er een kleine accu hoort bij draadloze oordopjes. Bij langer gebruik van een accu, loopt de accuduur vaak behoorlijk terug. Dan wordt de accuduur bij een kleine accu als die van draadloze oordopjes best heel kort. Of kan best heel kort worden.

We adviseren je dan ook altijd om draadloze oordopjes te selecteren met een accu(duur) die langer is dan je verwacht nodig te hebben. Accu’s van draadloze oordopjes zijn helaas niet makkelijk te vervangen en ook niet goedkoop. Dus het vervangen van de accu loont vaak niet (meer) naar verloop van tijd.

Het comfort

Veel van de draadloze oordopjes zijn ‘in ear’ oordopjes (op dat laatste komen we zo nog even terug). Maar je hebt ook draadloze oordopjes die niet in je oren zitten. Hoe het ook zij, jij wilt dat de beste draadloze oordopjes fijn zitten. Stevig, zodat ze op hun plek blijven zitten, maar niet zo stevig dat het pijn gaat doen aan je oren. Het is dan ook echt belangrijk dat je hier aandacht aan besteedt. Want hoe goed de kwaliteit van het geluid van de beste draadloze oordopjes van 2021 ook is, wanneer deze draadloze oordopjes jou niet prettig zitten, dan is het nog een miskoop.

beste_draadloze_oordopjes_03

‘In ear, of niet?


Wellicht ben je op zoek naar de beste in ear oordopjes. Dat betekent dat je op zoek bent naar oordopjes die letterlijk in je oren gestopt worden. Je klemt ze in je gehoorgang. Vaak met een stukje rubber en dit rubber zorgt voor geluidsdemping van buitenaf.

Sommige mensen ervaren het als heel erg vervelend, iets, dus ook draadloze oordopjes in een oor. Er zijn ook draadloze oordopjes die niet in je oren gestopt (hoeven) worden. Maar bijvoorbeeld achter je oren geklemd kunnen worden. Wil je geen draadloze oordopjes in je oren, weet dan dat er ook andere alternatieven zijn! Het is een kleinere markt, de niet in ear draadloze oordopjes, maar ze zijn er wel. 

Duurzaamheid

De accu van draadloze oordopjes is in principe niet te vervangen. Dit betekent feitelijk dat wanneer je accu van je beste draadloze oordopjes niet meer goed functioneert, je ook nieuwe draadloze oordopjes zult moeten kopen. Daarom is het goed om bij aanschaf van je beste draadloze oordopjes te letten op een lange accuduur. Want deze loopt door gebruik enkel verder terug.

Noise cancelling, ja of nee?

Er zijn beste draadloze oordopjes met noise cancelling op de markt, maar er zijn misschien nog wel meer beste draadloze oordopjes te koop zonder noise cancelling. Wat noise cancelling in de praktijk betekent; er zijn microfoons die het omgevingsgeluid opnemen en deze informatie wordt gebruikt om de omgevingsruis richting je gehoorgang te dempen. 

We zien steeds vaker betere noise cancelling bij draadloze oordopjes, maar het werkt vaak wel minder goed dan bij koptelefoons. Voor de toch al krappe accuduur is het ook niet zo goed.

Of je noise cancelling als optie essentieel vindt, hangt weer mede samen met het gebruiksdoel van je draadloze oordopjes.

Waarom eventueel toch oordopjes met draad?

Twijfel je, over de aanschaf van de beste draadloze oordopjes of oordopjes die niet draadloos zijn? Die keuze kun jij alleen maken. Oordopjes met draad zijn nog steeds populair, en dat vooral omdat de geluidskwaliteit vaak beter is dan die van draadloze oordopjes. Ook is de verbinding stabiel(er) en daarmee meer betrouwbaarder dan die van draadloze oordopjes.

Maargoed, wanneer je echt nooit meer draad wilt ontwarren en ook geen gedoe meer wilt met achter een snoertje blijven hangen bijvoorbeeld, is het verstandig om je zoektocht naar de beste draadloze oordopjes voort te zetten!

beste_draadloze_oordopjes

Het prijskaartje

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, het prijskaartje van draadloze oordopjes. Het is goed om een budget vast te stellen alvorens je zoektocht te starten. Want de prijskaartjes van draadloze oordopjes verschillen enorm. Zo zijn er veelal draadloze oordopjes met een prijskaartje van (ver) over de 100 euro. 

Maar ook hebben we de beste draadloze oordopjes van onder 100 euro besproken. Zelfs ook de beste draadloze oordopjes van onder de 50 euro zijn aan bod gekomen. Qua budget is er voor (bijna) iedereen wat wils.

Hoe wij testen

Dit is hoe wij testen:

Snel en met de juiste informatie het product kiezen. Dat is waar Ubari voor staat. We besparen jou tijd door zelf een onderzoek te doen. Daarbij selecteren we de meest populaire producten en leggen deze langs onze kritische meetlat. Hierin bekijken we vooral de technische aspecten en het gebruiksgemak. 

Tevens kijken we naar de inhoud en de hoeveelheid reviews die wij kunnen vinden op het internet. Dit geeft een representatief beeld van de gebruikerservaringen. Ook voor de lange termijn. 

Veelgestelde vragen over draadloze oordopjes

Wat zijn de beste draadloze oordopjes?

De beste draadloze oordopjes voldoen aan jou verwachtingen. Wil je ze allround gebruiken of heb je er specifiek doel voor? Let vooral ook op het bijbehorende besturingsysteem. Apple draadloze oordopjes werken optimaal met Apple producten. En dat geldt natuurlijk ook voor Android.

Hoe werken draadloze oordopjes?

Draadloze oordopjes werken via een Bluetooth verbinding. Zeker de nieuwe generatie draadloze oordopjes maken gebruik van Bluetooth 5.0. Deze verbinding is zeer stabiel en werkt dus storingsvrij met je draadloze oordopjes.

Welke draadloze oordopjes kopen?

Koop de draadloze oordopjes die voldoen aan jouw wensenlijst. Wil je ze allround gebruiken of heb je er specifiek doel voor? Let vooral ook op het bijbehorende besturingsysteem. Apple draadloze oordopjes werken optimaal met Apple producten. En dat geldt natuurlijk ook voor Android.

Wat zijn goede draadloze oordopjes?

Kies voor een gerenommeerd merk draadloze oordopjes of bekijk vooral de reviews bij een wat minder bekend merk. Over het algemeen kun je stellen dat de bekende merken goede draadloze oordopjes hebben. Wel betaal je hierbij natuurlijk ook deels voor het merk.

Hoe koppel je draadloze oordopjes

Draadloze oordopjes koppel je eenvoudig via Bluetooth. Schakel de oordopjes in (vaak zit er een Bleutooth knopje in dat gaat zoeken. Ga hierna naar de Bluetooth instellingen op je device en begin te zoeken naar jouw oordopjes. Eenmaal gekoppeld onthoudt het device de oordopjes. Deze zullen direct koppelen als beide Bluetooth aan hebben staan.

Wat zijn de beste draadloze oordopjes? De eindconclusie

Het einde van deze blog nadert. We hebben getracht je te helpen bij de keuze voor wat betreft de beste draadloze oordopjes. Of dat voor jou nou de beste draadloze oordopjes van jbl zijn, draadloze oordopjes van apple of een ander merk, beste draadloze oordopjes onder de 100 euro of misschien was je op zoek naar beste draadloze oordopjes onder de 50 euro. De beste draadloze oordopjes om mee te sporten, of juist de beste draadloze oordopjes om mee te bellen. 

Hoe dan ook, ​we hopen dat je zoektocht gelukt en geslaagd is. Want de keuze is uiteindelijk geheel aan jezelf. En we hebben het al vaker benoemd, dat is juist wanneer er veel keuze is, niet altijd eenvoudig.

Hoe je het ook wendt of keert, de beste draadloze oordopjes zijn niet één vaststaand model, merk of type, maar zijn draadloze oordopjes die uiteindelijk het beste bij jou passen. Voldoen aan jouw persoonlijke keuzes en verwachtingen, zoals in deze blog geschetst. 

We wensen je veel succes, plezier en uiteindelijk gebruiksgemak bij het uitzoeken en het gebruik van jouw draadloze oordopjes!

Ben je de draad kwijt? Hierbij nogmaals onze top vijf beste draadloze oordopjes

 1. 1. Apple AirPods 2 – met reguliere oplaadcase

  #1 Beste draadloze oordopjes
  Apple AirPods 2 – met reguliere oplaadcase. Power van Apple

  Power van Apple

  Ben jij een echte Apple fanaat? Dan zijn deze oordopjes onmisbaar. De werking is zeer natuurlijk en het geluid is bijzonder krachtig. Wij vinden deze oordopjes erg prettig zitten.

  €127 bij bol.com
  bol.com (€127,00)
 2. 2. Apple AirPods 3 – met MagSafe oplaadcase

  #2 Nieuwste draadloze oordopjes
  Apple AirPods 3 – met MagSafe oplaadcase. De allernieuwste

  De allernieuwste

  Wat steviger geprijsd maar dan heb je wel het allernieuwste van Apple. De MagSafe oplaadcase werkt erg goed. Net als de nummer 1 oordopjes is het geluid erg goed.

  €205,05 bij azerty.nl
  azerty.nl (€205,05)
 3. 3. Apple AirPods Pro 2

  #3 Best beoordeelde draadloze oordopjes
  Apple AirPods Pro 2. Voor de pro's

  Voor de pro's

  Is alleen het beste goed genoeg en ben je bereid hier wat meer voor te betalen? Dan zit je hier goed. Alles aan deze oordopjes is uitstekend en gezien de beoordelingen zijn veel mensen het met ons eens.

  €259 bij azerty.nl
  azerty.nl (€259,00)
 4. 4. Samsung Galaxy Buds Pro – Noise Cancelling – Zwart

  #4 Beste Samsung draadloze oordopjes
  Samsung Galaxy Buds Pro – Noise Cancelling – Zwart. Met Noise Cancelling

  Met Noise Cancelling

  Ben jij een echte Samsung fan? Dan zijn de oordopjes erg geschikt. De Noise Cancelling werkt erg goed en ook de pasvorm van deze oordopjes is erg goed te noemen. Het geluid is opvallend goed.

  €287,98 bij azerty.nl
  azerty.nl (€287,98)
 5. 5. Yapa Pro Wireless Earbuds

  #5 Beste oordopjes onder 50 euro
  Yapa Pro Wireless Earbuds. Voordelige keuze

  Voordelige keuze

  Wil je wel graag draadloze oordopjes maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? Deze draadloze bluetooth oordoppen hebben een opvallend goed geluid en zitten ook erg comfortabel.

Met hoeveel punten zou jij dit artikel waarderen?

Door dit even door te geven weten wij of er iets is wat te verbeteren is óf dat we een feestje kunnen vieren met je 5 sterren 🙂

Bedankt voor je stem!

3 mensen beoordeelden dit artikel met een 5.0

Als hoofdredacteur publiceer ik dagelijks de bevindingen van ons team van experts in de vorm van uitgebreide koopgidsen die jou helpen bij het maken van keuzes. Mijn doel is om er voor te zorgen dat jij tijd en geld kunt besparen in jouw zoektocht naar het beste product.